ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2019 19:45
• Η δικηγόρος κι η γιατρίνα, η Λαρισαία Τάνια Δόκου κι η Τρικαλινή Γεωργία Νάτσινα, όλες οι αποχρώσεις του ξανθού στο πλευρό του Κ. Αγοραστού.  Ζ. • Η δικηγόρος κι η γιατρίνα, η Λαρισαία Τάνια Δόκου κι η Τρικαλινή Γεωργία Νάτσινα, όλες οι αποχρώσεις του ξανθού στο πλευρό του Κ. Αγοραστού. Ζ.

Μια χαρά

* ΕΧΟΥΝ επιστρέψει όλοι, η πόλη σφύζει κάθε πρωί από ζωή. Κορναρίσματα, συναγερμοί, βρισιές. Η Λαρισαία Μ.Γ. περιγράφει το χαρούμενο πρωινό ξεκίνημα μιας καθημερινής μέρας.

Ζ.

 

Αλλιώς

* Ο Λαρισαίος έκανε χθες τις συγκρίσεις. Έλεγε για τον Τραμπ που κατηγορείται για συνομωσία και διατρέχει έναν κάποιο κίνδυνο καθαίρεσης. Αντέδρασε φυσικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αμύνθηκε.

- Δεν είπε όμως ότι θα μηνύσει τον «κουκουλοφόρο», εκεί βέβαια τον λένε όλοι «μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος», κανείς δεν διανοείται να τον αποκαλύψει. Δεν είπε ο Τραμπ ότι θα μηνύσει τον εισαγγελέα, δεν μήνυσε τον αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν.

Σίγουρα δεν είπε ότι «θα τους πάει μέχρι τέλους». (Δεν κοιτάει κι αυτός προς τα Βαλκάνια, να μαθαίνει).

Ζ.

 

Εκεί στο Καρτέλ

* ΟΠΩΣ κάνει πάντα τα τελευταία χρόνια «που μαθαίνει», η Λάρισα μετέχει και στην επερχόμενη Συνδιάσκεψη των Πόλεων που Μαθαίνουν, που διοργανώνει το Ινστιτούτο της UNESCO, στο Μεντεγίν της Κολομβίας αυτή τη φορά. Όπου εδρεύει και το διαβόητο Καρτέλ.

Ο διαβόητος Πάμπλο Εσκομπάρ ζει και τους οδηγεί. Θα μάθουν ή θα ξεχάσουν κι αυτά που ήξεραν...

* * *

* Η Λάρισα θα εκπροσωπηθεί από τον νέο αρμόδιο επί του τομέα, αντιδήμαρχο Σωτ. Βούλγαρη. Τον οποίο όμως θα συνοδεύσει, για να τον εκπαιδεύσει προφανώς, ο προκάτοχός του και πρόεδρος πλέον του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν το έχανε αυτό ο Δημ. Δεληγιάννης...

Ζ.

 

Άμεση βοήθεια

* ΝΕΑ αναστάτωση στο τοπικό ΕΚΑΒ. Η διεύθυνση προχώρησε και σε νέες αλλαγές, με στόχο την αναδιοργάνωση, αν και μάλλον αποδιοργάνωση προκύπτει. Άνθρωποι που υπηρετούσαν χρόνια σε θέσεις με αποδεδειγμένα μεγάλη προσφορά, μετακινούνται ξαφνικά σε άλλα καθήκοντα. Και μάλιστα κολλητά στις εκλογές, σύμπτωση θα είναι. Δεν είναι ότι κάποιοι ένιωσαν πια γενικοί κουμανταδόροι. Ασυγκράτητοι αγωνιστές της παράταξης.

Μετακινούνται πληρώματα ασθενοφόρων, εκεί που παίζεται όλο το παιχνίδι, για το ΕΚΑΒ πρόκειται άλλωστε, ενώ λοιπόν ο υπουργός εξαγγέλλει ενίσχυση των πληρωμάτων, στη Λάρισα μετατρέπονται σε διοικητικούς υπαλλήλους. Η υπηρεσία χρήζει λένε Άμεσης Βοήθειας.

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας έχει γνώση; Οι συνδικαλιστές παίζουν κάποιον ρόλο; Ο νέος πρόεδρος του ΕΚΑΒ είναι ενήμερος;

Ζ.

 

Μπερδέματα

* ΚΕΦΑΤΟΙ Λαρισαίοι μεσήλικες σε νέες περιπέτειες.

- Τι μου άφησες στο παρμπρίζ κύριε αστυνόμε; Κλήση;

- Όχι, την Κυριακή παντρεύομαι και σου άφησα προσκλητήριο.

* * *

* - ΜΑΡΙΑ, θα βγω απόψε έξω με τα παιδιά...

- Κοίτα μη γυρίσεις πίσω μεθυσμένος.

- Εντάξει, θα επιστρέψω σε δύο ημέρες τότε.

* * *

* - ΤΙ θα γίνει, θα πληρώσετε τη δόση που χρωστάτε;

- Βεβαίως. Περιμένω κάτι λεφτά από χθες.

- Μπα; Πώς κι έτσι, τι συνέβη χθες;

- Μου χύθηκε ο καφές.

Ζ.

 

Τσιπροτάκης;

* ΤΟ γνωστό ως «Antoinews» δεν άντεξε τις κυβιστήσεις, εκεί στον ΟΗΕ, του έπεσαν πολύ βαριά όσα είπε ο πρωθυπουργός για το Μάτι και στον Ζάεφ. Σε άρθρο του με τίτλο «Κυριάκος... Τσιπροτάκης», η φιλοσαμαρική ιστοσελίδα υπογραμμίζει ότι «σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε το προφίλ του πρωθυπουργού που χτίζουν με ιδρώτα τόσο οι επικοινωνιολόγοι του όσο και τα μέσα του «κουμπάρου».

Με δύο κινήσεις από τη μακρινή Νέα Υόρκη ο κύριος Μητσοτάκης κατοχύρωσε κι επισήμως πλέον αυτό που πρώτο έγραψε το «Antinews». Ότι είναι ένας Τσίπρας με γραβάτα». (Δεν θα έχουν εύκολα ξεμπερδέματα.)

Ζ.

 

Μπέλα Τσέο,Τσέο...

* ΕΚΑΝΕ την γκάφα με τον ΤΣΕΟ, αντί CEO, με τον διευθύνοντα σύμβουλο η Κατερίνα Νοτοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ και στήθηκε αμέσως πάρτι στο ίντερνετ.

- Η Νοτοπούλου είναι μήπως η αποστομωτική απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, στον Φατσέα;

- Το πουλάκι Τσέο... Το πουλάκι Τσέο...Το πουλάκι Τσέο...

- Μπέλα Τσέο, Μπέλα Τσέο,Τσέο, Τσέο...

- Νάσιοναλ Τσέο γκράφικ ...

- Αν ο Τσέο είναι γυναίκα, λέγεται Τσέη;

- Προφανώς μετά τον Τσέο, η Νοτοπούλου την παραλία αντί για «beach» την λέει «βεάκη».

Ζ.

 

Τα ανεβάζουν

* ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ δηλώνει ο Δημ. Γεωργάκης, νιώθει δικαιωμένος ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, βλέποντας συνεργεία σε κεντρικούς δρόμους να τοποθετούν στο ύψος του οδοστρώματος τα φρεάτια αποχέτευσης της ΔΕΥΑΛ που είχαν βυθιστεί μετά τις ασφαλτοστρώσεις. Το είχε προτείνει πέρσι, να υποχρεώνεται ο εργολάβος αφού ρίξει την άσφαλτο, να ισοφαρίζει και τα φρεάτια με το νέο οδόστρωμα. Είναι δυνατόν οι τεχνικοί να περίμεναν από έναν στρατιωτικό; Κι όμως...

Ζ.

 

Στη Λέφωνο

* ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ Λαρισαίων μαθητών.

- Δεν θέλω τίποτα, έτσι για ένα βλέφαρο μπήκα.

- Ο πλαστικός είναι στον πρώτο.

* * *

* - ΓΕΙΑ ΣΑΣ, από πού μας τηλεφωνείτε;

- Από τηλέφωνο.

- Καλημέρα στην όμορφη Λέφωνο.

* * *

* - ΉΡΘΕ pin στην κάρτα το 1453, φεύγω να αλώσω την οπή του ΑΤΜ.

Ζ.

 

Τους συνέλαβαν

* Ο περιφερειάρχης Εκπαίδευσης δεν ήθελε, έγραφε η εφημερίδα, να χρησιμοποιήσει τη λέξη σύλληψη, για τους δέκα μαθητές του ΕΠΑΛ. Και πολύ σωστά έκανε ο Γ. Δοδοντσάκης, ο καθένας θα ντρεπόταν. Συνέβη όμως. Δέκα προσαγωγές έγιναν που μετατράπηκαν σε συλλήψεις, δεν πήγαν τα παιδιά αυτοβούλως στο Τμήμα, για καφεδάκι. Δεν «τους μετέφεραν απλώς στο Τμήμα». Άμα ήθελαν, δηλαδή, οι μαθητές μπορούσαν και να μην πάνε; Απλώς δεν αντέδρασαν. Και καλά έκαναν, διότι θα έτρωγαν και καμιά αντίσταση κατά της αρχής και θα έμπλεκαν ακόμη πιο άσχημα, άμα το έβαζαν στα πόδια να ξεφύγουν.

* * *

* ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ και οι γονείς, όχι για να τους γίνει παρατήρηση ότι παρανομούν τα ανήλικα παιδιά τους με την κατάληψη. Αλλά για να τα πάρουν όταν αφέθηκαν ελεύθερα. Ποιος πατέρας δέχεται να συλλάβει η αστυνομία το παιδί του για τέτοιο έγκλημα; Ποια μάνα μπορεί να συγχωρέσει τέτοια κίνηση απ΄ την πλευρά του κράτους...

Ζ.

 

Του Δήμου

* ΕΙΠΑΝ λοιπόν στη συνέντευξη Τύπου για τη Γιορτή Χαλβά στα Φάρσαλα ότι την είχε ξεκινήσει τότε το Επιμελητήριο μαζί με τη Νομαρχία Λάρισας. Μάλλον εκ παραδρομής.

Τους ξέφυγε και δεν ανέφεραν ότι η Γιορτή Χαλβά ξεκίνησε το 2005 από τον τότε δήμαρχο Αχ. Γκουντόπουλο, από τον Δήμο Φαρσάλων, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και τη Νομαρχία.

Ζ.

 

Εξωφρενικό

* ΚΛΕΙΣΤΕΣ τα βράδια οι σήραγγες των Τεμπών, η εταιρεία κάνει εργασίες συντήρησης, ανοιχτά όμως τα διόδια. Πώς γίνεται; Για τι πράγμα πληρώνουν οι διερχόμενοι αφού χρησιμοποιούν τον παλιό δρόμο των Τεμπών...

Τρελάθηκε ακόμη μια φορά ο Ρ.Κ. επιστρέφοντας από τη Λάρισα στον Πυργετό. Μετά τη Γυρτώνη, εκεί που μπήκε στον ΠΑΘΕ, έφτασε στα διόδια Μακρυχωρίου, έσκασε υποχρεωτικά τα 2,5 ευρώ κι αμέσως μετά τον έβγαλε ο δρόμος στον παλιό, στα Τέμπη. Δεν είναι λέει για το ποσόν, αλλά για την αυθαιρεσία της εκμεταλλεύτριας εταιρείας. Πας απ΄ τον παλιό δρόμο και πληρώνεις κανονικά διόδια. Για πέντε χιλιόμετρα ΠΑΘΕ ξηλώνεσαι 2,5 ευρώ. «Μα μισό ευρώ το χιλιόμετρο; Στο κόκκινο χαλί στις Κάννες θα πλήρωνα λιγότερα...». (Κι επειδή η εταιρεία εμφανίζεται με απολύτως στεγνό αφτί, υπάρχουν και δήμαρχοι και βουλευτές να απαιτήσουν: όταν κλείνει ο δρόμος, κλείνουν και τα διόδια.)

Ζ.

 

Για πού;

* ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ λέει με την Τουρκία. Μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν. Ο Λαρισαίος ήταν ανήσυχος.

- Πού είχαμε σταματήσει αλήθεια; Κι είναι καλό που ξεκινάμε πάλι; Προς τα πού άραγε; Αυτοί εκεί στέκονται, δεν αλλάζουν θέση.

* * *

* ΚΙ ο άλλος διάβαζε το πρωτοσέλιδο στο «Ποντίκι».

Μητσοτάκης: Καταλήξαμε σε μίνιμουμ βάση συνεννόησης.

Ερντογάν: Βεβαίως, εμείς πλέον δεν διεκδικούμε τίποτα από την Πελοπόννησο.

Ζ.

 

Ρεπορτάζ

* ΤΙ διαβάσαμε χθες; Πως «έκλεψαν τις εντυπώσεις η Μελάνια Τραμπ και η Μαρέβα Μητσοτάκη στη δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που μετέβησαν στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Και οι δύο «τίμησαν» τους επίσημους... τόνους του μαύρου χρώματος».

Και πως «ιδιαίτερα κομψή ήταν όμως και η σύζυγος του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία φόρεσε ένα επίσης μάξι φόρεμα, με μακριά μανίκια και άνισο στο τελείωμά του. Στα πηγαδάκια πολλοί είπαν ότι η Μαρέβα Μητσοτάκη ήταν ιδιαίτερα κομψή και στιλάτη».

Με κάτι τέτοια ρεπορτάζ, θα σωθεί η χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας. Το Πούλιτζερ το έχει στο τσεπάκι ο συντάκτης. Ειδικά με την αποκάλυψη για το τι ειπώθηκε στα πηγαδάκια. Πούλιτζερ σίγουρα, παίζει και Νόμπελ δημοσιογραφίας. Δεν υπάρχει τέτοιο Νόμπελ;

Ε, με τέτοια δημοσιογραφία, θα το φτιάξουν μην ανησυχείτε...

Β.Κ.

 

Ήταν

όλοι τους εκεί

* ΠΛΗΘΟΣ κόσμου και πολλά στελέχη της ΝΔ και της Αυτοδιοίκησης γενικότερα, παρέστησαν πρόσφατα στην κηδεία του αείμνηστου δημάρχου Ναρθακίου Δημήτρη Καπετάνου, προκειμένου να συλλυπηθούν τους οικείους του.

Στο πλευρό του προέδρου της ΝΟΔΕ Λάρισας Χρήστου Καπετάνου στην εξόδιο ακολουθία βρέθηκαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης (ο οποίος κατέφθασε σε χρόνο ρεκόρ από το Ηράκλειο Κρήτης στο ορεινό Ναρθάκι), οι βουλευτές Χρ. Κέλλας, Αθ. Λιούπης (Μαγνησίας), ενώ οι κ.κ. Χαρακόπουλος, Μπίζιου επικοινώνησαν μαζί του και φυσικά πολλοί δήμαρχοι και άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης.

Η κηδεία έγινε με δαπάνη του Δήμου Φαρσάλων, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει για να τιμηθεί η μνήμη του Δημήτρη Καπετάνου είναι να υλοποιηθεί το όραμά του, που ήταν η κατασκευή του φράγματος της Σκοπιάς.

Ήδη, προχθές, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, παρουσία του προέδρου της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστου Καπετάνου συναντήθηκε –στο περιθώριο του συνεδρίου του ΤΕΕ- με τον γενικό γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη και του εξήγησαν πως «το έργο αυτό θα δώσει πνοή ζωής σε όλη την επαρχία Φαρσάλων, τόσο υδρευτικά όσο και αρδευτικά».

Γ.Ρ.

 

Διευκρίνιση

* ΜΕ αφορμή το ρεπορτάζ της «ΕτΔ» για την παρουσία της λαρισινής εταιρείας «Δίας» στις εργασίες αναστήλωσης της ιστορικού γεφυριού της Πλάκας στον ποταμό Άραχθο, εις εκ των εργολάβων του έργου ο κ. Ηλιόπουλος διευκρινίζει πως «η συγκεκριμένη Εταιρεία τοποθέτησε ένα μέρος των ικριωμάτων (σκαλωσιές) και πως οι κατασκευαστικές εταιρείες που ανέλαβαν εξ ολοκλήρου το έργο, «ΝΗΡΥΚΟΣ-ΑΦΟΙ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΙ» είναι αυτές που αναστήλωσαν με επιτυχία τη γέφυρα, συνεργαζόμενες και με άλλες εταιρείες, κατά την πρόοδο των εργασιών».

 

Γλιστρούσαν

* ΕΙΝΑΙ και αυτοδιοικητικός ο Δ.Γ. που το διηγιόταν χθες, αποκτά άλλη αξία.

 Σε ένα χωριό της Λάρισας λοιπόν ο παπάς που εξομολογούσε κυρίως γυναίκες, οι περισσότεροι άντρες ήταν της αποφυγής, υποψιάστηκε κάποια στιγμή ότι ο καντηλανάφτης, που ήταν και μεγάλος κουτσομπόλης, κρυφάκουγε τις εξομολογήσεις. Αποφασίζει έτσι να μαζέψει κρυφά από κείνον όλες τις γυναίκες του χωριού και τους λέει.

- Ακούστε με προσεκτικά, επειδή υποψιάζομαι ότι κάποιος με παρακολουθεί την ώρα που σας εξομολογώ, θα σας δώσω την παρακάτω οδηγία. Όταν εξομολογείστε το αμάρτημα της μοιχείας δεν θα λέτε «απάτησα τον άντρα μου» αλλά θα λέτε «γλίστρησα». Εντάξει; «Γλίστρησα προχθές παπά μου...».

* * *

* ΜΕΤΑ από κάποια χρόνια και ενώ το τέχνασμα αυτό απέδιδε στην εντέλεια, έφτασε η ώρα να αποσυρθεί ο παπάς και να εγκαταλείψει το χωριό. Ενημερώνει τον πρόεδρο του χωριού για τη σημασία της λέξης «γλίστρημα» στην εξομολόγηση ώστε να το μεταφέρει στον διάδοχό του και φεύγει. Όταν όμως έρχεται ο νέος ιερέας να αναλάβει καθήκοντα ο πρόεδρος από αμέλεια δεν του υπενθυμίζει τη συνθηματική λέξη.

Έτσι όταν ακούει τις γυναίκες του χωριού να «γλιστράνε» κατά καιρούς, τους δίνει συμβουλές όπως «μη φοράτε ψηλά τακούνια» ή «να αποφεύγετε το περπάτημα μετά τη βροχή» και τέτοια.

* * *

* ΛΟΓΙΚΟ κάποια στιγμή να κάνει ο παπάς τις επισημάνσεις του στον πρόεδρο.

- Πρόεδρε, πρέπει να βελτιώσεις τα καλντερίμια του χωριού. Πολλές από τις πιστές μου παραπονιούνται ότι γλιστρούν συνέχεια.

Ο πρόεδρος θυμάται, καταλαβαίνει την παρεξήγηση που έχει δημιουργηθεί και βάζει τα γέλια.

- Πρόεδρε, μη γελάς, μη γελάς καθόλου. Το ξέρεις ότι η γυναίκα σου μόνο τον περασμένο μήνα γλίστρησε τρεις φορές;

 Ζ.

 

-----------

EXEI GYRISEI AUORYBA OLOKLHRO TO NOMO METEKLOGIKA• EΧΕΙ γυρίσει αθόρυβα ολόκληρο τον νομό μετεκλογικά, χωρίς να έχει αλλάξει στο παραμικρό τα όσα πρεσβεύει. Η Στέλλα Μπίζιου πάντα δίπλα στον κόσμο. Και με τις γυναίκες του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ένωση Ελασσόνας».

Ζ.

 

 

-----------

LIGO SKYBEI O RIZOS KOMHTSAS LIGO TENTONETAI• ΛΙΓΟ σκύβει ο Ρ. Κομήτσας, λίγο τεντώνεται ο Κ. Μέγας, τα καταφέρνουν και επικοινωνούν.

Ζ.

 

 

-----------

H EYGENEIA OFLEI POLLOYS• Η ευγένεια ωφελεί όλους. Ο μέσα από τον πάγκο ανταποδίδει στους απ’ έξω.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass