ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2019 19:45
• ΜΕΤΑ τη συνάντησή του με τη νέα δημοτική αρχή Φαρσάλων, ο Χρήστος Κέλλας είχε μια αρμονική συνεργασία με τον δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη. Το πρωί του Σαββάτου συζήτησαν για τα προβλήματα των αμυγδαλοπαραγωγών, αναφορικά με την αποζημίωσή τους, παρουσία του δημάρχου, ενώ το βράδυ συμμετείχε στη σχετική γιορτή στο Συκούριο. Προχθές Κυριακή έκανε και παρέμβαση για τη διέλευση των μονίμων κατοίκων του δήμου από τα διόδια, για το διάστημα που θα διαρκέσουν οι εργασίες αναστήλωσης της γέφυρας στα Τέμπη. Και έπεται συνέχεια....  Γ.Ρ. • ΜΕΤΑ τη συνάντησή του με τη νέα δημοτική αρχή Φαρσάλων, ο Χρήστος Κέλλας είχε μια αρμονική συνεργασία με τον δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη. Το πρωί του Σαββάτου συζήτησαν για τα προβλήματα των αμυγδαλοπαραγωγών, αναφορικά με την αποζημίωσή τους, παρουσία του δημάρχου, ενώ το βράδυ συμμετείχε στη σχετική γιορτή στο Συκούριο. Προχθές Κυριακή έκανε και παρέμβαση για τη διέλευση των μονίμων κατοίκων του δήμου από τα διόδια, για το διάστημα που θα διαρκέσουν οι εργασίες αναστήλωσης της γέφυρας στα Τέμπη. Και έπεται συνέχεια.... Γ.Ρ.

Φθινοπώριασε

* «ΣΤΗΝ κληματαριά πάτησε το φθινόπωρο». Ποιητικά φέρνει τη νέα εποχή η Λαρισαία Α. Κ. Διότι, ποια φύλλα παίρνουν πρώτα το φθινοπωρινό τους χρώμα; Τα κλήματα δείχνουν το κλίμα.

Ζ.

 

Όλα πίσω;

* Ο παλιός Λαρισαίος πασοκτζής τον χαβά του.

- Σας αρέσει που ξαναγύρισε απ’ το 1996 η τηλεοπτική σειρά «Λόγω τιμής». Μήπως θέλετε να γυρίσει ξανά και το ΠΑΣΟΚ;

Ζ.

 

Την αλλάζει

* ΤΟ αποκαλύπτει ο Λαρισαίος Γ. Μ.

- Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο Μητσοτάκης ζήτησε από τον Ζόραν Ζάεφ ν’ αλλάξει η γραμματοσειρά στη συμφωνία των Πρεσπών.

Ζ.

 

Λίγο πριν

* ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ λοιπόν για προδοσία ο Τραμπ. Οι Λαρισαίοι διάβαζαν χθες το πρωί, με τη διαφορά της ώρας τις μεταμεσονύκτιες ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ, όπου ανακοινώθηκε η εκκίνηση επίσημης έρευνας σε βάρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με το ερώτημα της παραπομπής. Όλα προέκυψαν πριν την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία και αναβλήθηκε. (Μάλλον θα του έφερε γούρι).

Ζ.

 

Ποια Δημοκρατία...

* ΑΠΟ την άλλη όχθη του Ατλαντικού, ο επίσης ‘’καλαμποκέφαλος’’ στο μαλλί, ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει ανυποχώρητος στα σχέδιά του. Καταγγέλλοντας ότι Κοινοβούλιο και δικαστήρια δεν τον διευκολύνουν στην εφαρμογή τους. Εν ολίγοις, κακό πράγμα η Δημοκρατία. Καλό ίσως μέχρι να σε κάνει αρχηγό και μετά αφήστε με να κάνω ό, τι γουστάρω;

Ζ.

 

Η Διαγώνιος

* ΚΑΙ να που δόθηκε στην κυκλοφορία η Διαγώνιος, ο δρόμος που παρακάμπτει τη Λάρισα, από τη Γεωργική Σχολή ως τη ΔΕΥΑΛ, πάει κι αυτό το τελευταίο κομμάτι έγινε. Κι ύστερα Αλκαζάρ και Γέφυρα Ν. Σμύρνης και εν τέλει εθνική οδός. Τρικαλινοί και άλλοι της ενδοχώρας θα κερδίζουν ένα τεταρτάκι δρόμο πηγαίνοντας θάλασσα ή Θεσσαλονίκη. Αλλά και η Λάρισα ανακουφίζεται από σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο.

Σήμερα κάνει ο Κ. Αγοραστός τα εγκαίνια, στις 12.30 το μεσημέρι στον κόμβο της Γεωργικής Σχολής. Χωρίς ιδιαίτερες προσκλήσεις, χαλαρά.

Ζ.

 

Ανοίγει

* Ε ναι, έφτασε το φθινόπωρο. Δεν είναι μονάχα το Παζάρι, προέκυψε και το άλλο κλασικό σημάδι. Έβαλε τη διαφήμιση στην εφημερίδα ότι ανοίγει από απόψε το «Φάληρο», στο τέρμα της οδού Βόλου. Σε ρυθμό που τον ακολουθεί πολλές δεκαετίες τώρα.

Ζ.

 

Άντρες σκληροί

* ΚΑΙ μετά σου λέει άντρες Λαρισαίοι...

- Η γυναίκα μου ρε σεις εξακολουθεί να ανεβάζει καψουροτράγουδα στο f/b . Μάλλον θα χώρισε με τον άλλον.

* * *

* - ΕΙΜΑΙ άντρας και το κέφι μου θα κάνω

Και θα φάω και μια παντόφλα παραπάνω.

* * *

* - ΣΤΟ κρεβάτι σου αρέσει να είσαι από πάνω;

- Ε ναι... Από κάτω έχει σκόνη.

Ζ.

 

Εναλλαγή

* ΠΛΗΡΗΣ αντιστροφή ρόλων. Είναι κι η θέση που παίζει κανείς η οποία τον υποχρεώνει ν’ αλλάξει στυλ. Με δήμαρχο Κ. Κολλάτο, ως αντιπολίτευση ο Γ. Μανώλης φώναζε απαιτώντας προνόμια για τους κατοίκους του Δήμου Τεμπών από την εκμεταλλεύτρια των διοδίων εταιρεία, μέσω κυβερνητικής παρέμβασης εννοείται. Πιο συγκαταβατικός ο τότε δήμαρχος.

Τώρα αντιπολίτευση ο Κ. Κολλάτος, είναι εκείνος που απαιτεί ελεύθερη διέλευση για όσο καιρό θα κλείσει ο δρόμος μέσα από την Κοιλάδα καθώς θα επισκευάζεται η μεγάλη γέφυρα, με τον δήμαρχο Γ. Μανώλη να εμφανίζεται πιο ρεαλιστής. Ο ένας συμπεριφέρεται όπως ακριβώς ο άλλος όταν εκείνος βρισκόταν στη θέση του, ενώ έχουν ανταλλάξει επιχειρηματολογία.

* * *

* ΜΕ την ευκαιρία, εφόσον παραχωρηθεί ‘’ελευθέρας’’ στους κατοίκους των χωριών για όσο καιρό δεν υπάρχει εναλλακτική διαδρομή στην εθνική οδό, λογικά αυτό θα πρέπει να ισχύσει για όλους τους διερχόμενους οδηγούς. Η μετακίνηση μέσω Ελασσόνας ή Καλλιπεύκης δεν μπορεί να θεωρηθεί παράδρομος για όποιον δεν επιθυμεί να πληρώνει διόδια.

Ζ.

 

Απαιτήσεις

* - ΕΧΟΥΝ μεγάλη πλάκα, λέει ο Γ. Μ. , όσοι επικρίνουν τη δεκαπεντάχρονη Γκρέτα, επειδή δεν παρουσιάζει ένα τέλειο τεχνικά, οικονομικά, κοινωνικά, σχέδιο ανατροπής του καπιταλισμού, για να σωθεί ο κόσμος...

- Ναι, αντέτεινε ο Γ. Κ. , ο Τσίπρας όμως δεκαπέντε χρονών είχε ρίξει κοτζάμ κυβέρνηση.

Ζ.

 

Πρωτοπορία

* ΑΝ μη τι άλλο οι Έλληνες δικαιούνται να επαίρονται ότι ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας είχε βρεθεί στην παγκόσμια πρωτοπορία. Όταν εκείνος προέτασσε το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και των επερχόμενων κινδύνων για το περιβάλλον, η συγκεκριμένη συζήτηση θεωρούνταν «πολυτελείας». Κοντά μια δεκαπενταετία προηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ζ.

 

Κατάληψη

*ΑΠΟΡΙΑ Λαρισαίου γονέα: Δηλαδή οι εισαγγελείς πρέπει να γίνουν αποδέκτες αιτήματος ή καταγγελίας, προκειμένου να επέμβουν αυτεπάγγελτα σε δημόσιο σχολείο που-αποδεδειγμένα- τελεί υπό κατάληψη;

 

Δρομολογούνται

* ΕΡΓΑ, έργα, έργα... Δεν σώνουν από μεγάλα και σπουδαία έργα. Και μάλιστα μονάχα σε δυό μήνες μέσα.

Ο Μ. Χαρακόπουλος πρόλαβε και συνάντησε τον νέο υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή, δρομολογώντας την κατασκευή των σύγχρονων δρόμων προς Φάρσαλα και Κοζάνη. Ακολούθησε επαφή του Χρ. Κέλλα με τον ίδιο υπουργό κι έτσι μπήκε σε δρόμο η σπουδαία παρέμβαση στη σιδηροδρομική που κόβει τη Λάρισα στα δύο καθώς και η ηλεκτροκίνηση προς Βόλο. Ποιος από τους δύο βουλευτές να είναι άραγε πιο αποδοτικός; Κι αν όλα αυτά συμβαίνουν μόλις στο πρώτο δίμηνο, ποιος μπορεί να προβλέψει πόσα πράγματα τα φτιάξουν μέσα στην τετραετία; Και μάλιστα δίχως να έχουν αναλάβει υπουργικούς θώκους. (Κάθε εμπόδιο για καλό. Έτσι έχουν χρόνο κι είναι πιο κινητικοί).

Ζ.

 

Στην πίεση

* ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ο Κ. Αγοραστός τα έβαλε και με τον τωρινό γεν. γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών. Ειδικά σ’ αυτό το υπουργείο, πάντα οι γ. γ. είχαν τον καίριο λόγο, περισσότερο κι από τον υπουργό τους. Για τον δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων, αυτό το γεφύρι της Άρτας καταμεσής του κάμπου. Χθες στην ημερίδα του ΤΕΕ, ο Γ. Καραγιάννης είπε λοιπόν μεταξύ διαφόρων άλλων ότι η μελέτη του συγκεκριμένου έργου ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του χρόνου. Τον διέκοψε ο περιφερειάρχης. «Έχουμε βαρεθεί να το ακούμε αυτό, όλο ολοκληρώνεται...».

* * *

* ΜΕΤΑ, στην ομιλία του, όταν τον είχε από κάτω, στο ακροατήριο, ο περιφερειάρχης εγκάλεσε τον γεν. γραμματέα για την υπόθεση των επιτάξεων / απαλλοτριώσεων στον κυκλικό κόμβο Τυρνάβου, θέμα που έχει κολλήσει εδώ και έξι μήνες στο υπουργείο. Θα τα θυμάται ο Γ. Καραγιάννης επιστρέφοντας στην Αθήνα.

Ζ.

 

Δεν...

* ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε η απουσία του δημάρχου αλλά και συνολικά του Δήμου από την ημερίδα του ΤΕΕ στη Λάρισα. Και ερωτήματα. Δεν τους κάλεσαν; Τους σνόμπαραν και δεν πήγαν; Υπήρξε κάποιο λάθος; Είναι και οι σχέσεις των δύο φορέων στο ναδίρ, τα τελευταία χρόνια, λογικό να αναρωτιούνται διάφοροι.

Ζ.

 

Μοσχάρι

* ΕΥΣΩΜΟΙ κι οι τρεις Λαρισαίοι, ο καθένας κατέθετε την άποψή του.

- Σήμερα χάλασα ξανά τη δίαιτα, για 47η μέρα σερί.

* * *

* - ΕΧΩ χαμηλό αιματοκρίτη λέει γιατί δεν τρώω μοσχάρι. Το ότι τρώω σαν μοσχάρι δεν πιάνεται...

* * *

* - ΕΙΠΑ να ξεκινήσω γυμναστήριο κι ανέβασα 40 πυρετό. Αυτοάμυνα του οργανισμού.

Ζ.

 

Χωρίς κόσμο

* ΔΕΝ άλλαξε και κάτι ουσιώδες. Ο πρόεδρος των δασκάλων Δημ. Παπαποστόλου έδωσε τη σκυτάλη της προεδρίας της τοπικής ΑΔΕΔΥ, της οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων, στον Μιχ. Τζιατζιά, πρόεδρο των καθηγητών. Αμφότεροι νεοδημοκράτες.

Ο νέος πρόεδρος μίλησε πρώτη φορά στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην Ταχυδρομείου. Ούτε εκεί άλλαξε κάτι. Ο ομιλητής έκανε τον κούκο. Οι άλλοι τρεις ήταν στο ακροατήριο.

Ζ.

 

Για λαχειοπώλες

* ΠΟΙΟΣ αμφισβητεί ότι ήρθε η ανάπτυξη; Και επιπλέον ακριβώς στο μεταίχμιο, να έχουν δικαιώματα πάνω της και η απελθούσα και η νεότευκτη κυβέρνηση. Ποια ανεργία, νέοι ορίζοντες ανοίγονται. Αγγελία και μάλιστα πρωτοσέλιδη στην εφημερίδα. «Ζητούνται άτομα για λαχειοπώληδες». Προσφέρεται ελκυστικό πακέτο αλλά και «συνεχής εκπαίδευση». Στους λαχειοπώλες. Στα απαραίτητα προσόντα δεν συγκαταλέγεται πανεπιστημιακό πτυχίο. Σημείο των καιρών. Οι οποίοι άλλαξαν.

Ζ.

 

Σύλληψη παιδιών

* ΚΑΙ κάπως έτσι έφτασε να συλλάβει η αστυνομία δέκα Λαρισαίους μαθητές. Μέρα μεσημέρι, όλους μαζί, στην είσοδο του σχολείου τους. Επειδή ήταν μέσα σ’ αυτό, στο σχολείο τους, όμως όχι για μάθημα ή σε διάλειμμα αλλά σε κατάληψη, του σχολείου τους, του δικού τους σχολείου. Βγήκαν τα παιδιά στην είσοδο πηδώντας πάνω από τα κάγκελα και παραδόθηκαν. Συνελήφθησαν, αιχμάλωτοι;

Χειροπέδες μάλλον ξέχασαν να τους φορέσουν, δεν έγινε αυτό το περυσινό παγκόσμιο ρεζιλίκι της Γαλλίας, που είχαν βάλει τους συλληφθέντες μαθητές γονατιστούς στο χώμα, με τα χέρια στο κεφάλι ή την πλάτη. Τους Λαρισαίους αιχμαλώτους απλώς τους πήγαν μέσα, χαμηλά το κεφάλι στο πίσω κάθισμα των περιπολικών, με την προφανή απειλή ότι θα πάνε φυλακή.

Η αστυνομία δεν σε μαζεύει για να σε στείλει κρουαζιέρα. Σε εγκληματικές πράξεις παρεμβαίνει.

* * *

* ΕΜΕΙΝΑΝ στο Τμήμα λίγες ώρες. Και δεν θα πάνε φυλακή βέβαια, κάπως θα γίνει στο τέλος, θα επικρατήσει η κοινή λογική. Για παιδιά πρόκειται, μαθητές που ήταν μέσα στο σχολείο τους. Τάξη και ηθική ναι, όμως ίσως να μην αναλογίστηκαν πως κάτι τέτοιες κινήσεις συχνά βάζουν μπουρλότο στις εφηβικές ψυχές. Μην τρέχουν μετά οι μεγάλοι και δεν φτάνουν. (Πρώτη φορά ανάλογο συμβάν. Η εκπαιδευτική κοινότητα είναι που πρέπει να μιλήσει πρώτη επ’ αυτού.)

Ζ.

 

Υποχρεώσεις

* ΤΑ πράγματα σφίγγουν με το Μεταναστευτικό, ο υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης καλεί σήμερα στην Αθήνα τους περιφερειάρχες. Όμως ο ακόμη πρόεδρος της ΕΝ. ΠΕ. δεν θα πάει, το εννοούσε ο Κ. Αγοραστός το τέρμα τα πανελλαδικά, αφοσιώνεται στη Θεσσαλία.

Έτσι σήμερα ο περιφερειάρχης θα πάει Βόλο για την προγραμματισμένη εκδήλωση με τα Υποβρύχια Μουσεία, το αγαπημένο του θέμα των ενάλιων αρχαιοτήτων. Ενώ μετά έχει τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τι, μόνο οι Αθηναίοι θα επικαλούνται υποχρεώσεις και δεν ταξιδεύουν στην επαρχία; (Θα γλιτώσει και το πρέσινγκ που λογικά θα τους ασκήσει ο υπουργός, τώρα που η ΝΔ προσγειώθηκε στην πραγματικότητα του προσφυγικού.)

Ζ.

 

Χώρια

* ΤΟ διηγιόταν χθες η Θ.Β. Πάει ο περίεργος Λαρισαίος στον μανάβη και ρωτάει.

- Τι είναι αυτό;

- Ντομάτες.

- Ωραία, δώστε μου 2 κιλά, αλλά κάθε ντομάτα σε άλλη σακούλα.

Του τα βάζει ο μανάβης.

- Αυτό τι είναι;

- Πατάτες.

- Δώστε μου 3 κιλά, αλλά κάθε μία σε ξεχωριστή σακούλα.

Το κάνει και αυτό ο μανάβης. Κι ο άλλος συνεχίζει.

- Τι είναι αυτό;

- Φακές. Αλλά δεν τις πουλάμε.

Ζ.

 

---------

OI LARISAIOI EIMASTE PANTOY SXOLIAZE O MAJIOMS• «Οι Λαρισαίοι είμαστε παντού» σχολίαζε ο Μάξιμος με αφορμή την επίσκεψή του στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας. Στο Ρήγιο της Καλαβρίας, ο επικεφαλής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας αντελήφθη από το επίθετο ότι ο αντιπρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Ελλήνων είναι Φαρσαλινός. Πράγματι, ο αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Τέλιος κατάγεται, όπως είπε, από τη Ρευματιά Φαρσάλων. Στο στιγμιότυπο στα γραφεία της ελληνικής κοινότητας, εκ δεξιών του Χαρακόπουλου η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Χαπαλόγλου.

 

---------

YSTERA APO MIA EIPTYXHMENH UHTEIA OS ANTIDHMARXOS• ΥΣΤΕΡΑ από μια επιτυχημένη θητεία ως αντιδήμαρχος σε διάφορες αντιδημαρχίες, τις οποίες υπηρέτησε, κατά γενική ομολογία, με ιδιαίτερη επιτυχία, ο Βάιος Βισβίκης, για προσωπικούς λόγους, δεν έθεσε υποψηφιότητα στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, αλλά συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό της δημοτικής αρχής. Ενημερώνεται για δημοτικά τεκταινόμενα και καταθέτει τη γνώμη του, προϊόν πλούσιας αυτοδιοικητικής εμπειρίας.

Το έργο του αναγνωρίζουν και την άποψή του εκτιμούν, εκτός των άλλων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αχιλλέας Βαρδακούλης και ο αντιδήμαρχος Αλέκος Χονδρονάσιος.

Λ.Κ.

 

---------

DYSTYXOS DEN Y PARXEI SOTHRIA MONOLOGEI• ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν υπάρχει σωτηρία μονολογεί ο φίλος της στήλης Θ.Τ.

Γιατί σίγουρα κάποιοι συμπολίτες θεωρούν τους εαυτούς τους χρήστες ποδηλάτου...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass