ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2019 19:45
• ΣΤΟ πλαίσιο των εθιμοτυπικών επισκέψεων ο Διοικητής της Διοίκησης Αγωγού Καυσίμου, σμήναρχος Θεοφάνης Σακοράφας επισκέφτηκε χθες τα γραφεία της εφημερίδας, όπου και συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλο. • ΣΤΟ πλαίσιο των εθιμοτυπικών επισκέψεων ο Διοικητής της Διοίκησης Αγωγού Καυσίμου, σμήναρχος Θεοφάνης Σακοράφας επισκέφτηκε χθες τα γραφεία της εφημερίδας, όπου και συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλο.

Παζάρι

* ΜΥΡΙΣΕ χαλβάς, μαλλί της γριάς, γέμισε η Νεάπολη αυτοκίνητα. Άρχισε το παζάρι. Ε, τι δεν θα έβρεχε κιόλας; Παράδοση είναι πλέον. Να ‘σου και οι καταλήψεις στα σχολεία. Όλα μαζί, συνθέτουν τη γνήσια τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη στη Λάρισα.

Κ.Γ.

 

Νερά

* ΉΤΑΝ να βρέξει από τ’ απόγευμα. Τελικά ξεκίνησε απ’ το πρωί και το βραδάκι είχε πρόθεση να συνεχίσει. Προς κακοφανισμόν του Μπάμπη Παπαδημητρίου, τόσο νερό τζάμπα...

* * *

* KI είπε ο Λαρισαίος Χ.Τ. «Βάλτε μωρέ το παζάρι Ιούλιο να ρίχνει και καμιά βροχή».

Ζ.

 

Σιγά μη φύγουν

* ΤΗΟΜΑS Cook και ξε-Cook, χρεοκόπησε και δεν χρεοκόπησε, τι σημασία έχει... Εγκλωβισμένοι λέει δεκάδες χιλιάδες Εγγλέζοι στην Κρήτη. Εγκλωβισμένοι κι άλλο τι... Ποιος θέλει να φύγει απ’ την Κρήτη, τέτοια εποχή. Λαρισαίοι που έτυχε να βρίσκονται χθες στο νησί, έλεγαν για τα ωραία μπάνια που κάνουν. Κανονικά, ευλογημένος τόπος.

Ζ.

 

Πολυκοσμία

* ΛΑΡΙΣΑ κι όλοι στο Παζάρι με τον Μπάση. Λάρισα κι όλοι στο Αλκαζάρ με τον Θανάση. Ε, πώς γίνεται; Μα πόσο κόσμο έχει αυτή η πόλη; Εν τω μεταξύ ούτε το κέντρο ήταν άδειο.

Ζ.

 

Τα πάντα

* ΚΙ ο Θ.Θ. αφιερώνει Ζοζέ Σαραμάγκου στον κύριο Μπάμπη. Είχε φροντίσει να γράψει ο Πορτογάλος νομπελίστας: «Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και τη μάνα που σας γέννησε». (Πολύ το ‘χουν;)

Ζ.

 

Πρόεδρος

δημάρχων

* ΜΙΚΡΗ έκπληξη που η ΝΔ πάει με Θαν. Νασιακόπουλο για την προεδρία της ΠΕΔ Θεσσαλίας. Καθόλου όμως για τους στοιχειωδώς παρατηρούντες το τοπίο που έχει διαμορφωθεί. Διότι στη Λάρισα, οι υπόλοιποι τρεις γαλάζιοι δήμαρχοι, σε Φάρσαλα-Τύρναβο-Τέμπη είναι φρεσκοελεγμένοι και εξ αντικειμένου άπειροι.

* * *

* ΣΤΗΝ υπόλοιπη Θεσσαλία τώρα, ο Τρικαλινός Δημ. Παπαστεργίου πάει για πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, ο Μπέος Αχ, αχ, αχ στον Βόλο δεν είναι και τόσο συσπειρωτικός. Ο Καρδιτσιώτης Βασίλης Τσάκος ήταν η πιο ενδεδειγμένη λύση, βρέθηκε όμως ‘’τσάκωμα’’ διότι είναι κι αυτός καινούριος δήμαρχος, στην προηγούμενη θητεία ήταν αντιπεριφερειάρχης του Αγοραστού. Κι όλοι οι υπόλοιποι των μικρών θεσσαλικών δήμων δεν είναι καλύτεροι από τον δήμαρχο του Κιλελέρ. Που έχει και το φημισμένο όνομα συν τοις άλλοις.

* * *

* ΜΕ τη διακριτική τότε βοήθεια του δημάρχου Βόλου, η ΝΔ είχε επικρατήσει στην προηγούμενη εκλογή της ΠΕΔ. Κατόπιν τα προσχήματα εκπαραθυρώθηκαν καθώς φεύγοντας ο Γ. Κωτσός για βουλευτής δόθηκε το αντίδωρο, καθώς τον διαδέχτηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γ. Μουλάς. Παράξενο που τώρα κάνουν τόσο εύκολα πίσω και δεν επιδιώκεται να συνεχίσει.

* * *

* ΜΠΟΡΕΙ να έχει εκλέξει τους περισσότερους δημάρχους, ωστόσο η ΝΔ δεν έχει εξασφαλισμένη την πλειοψηφία στην ΠΕΔ. Καθότι οι δήμοι δεν θα αναδείξουν αντιπροσώπους με το παλιό σύστημα αλλά με το νέο, το αναλογικό. Οπότε θα έχουν ισχυρή εκπροσώπηση και οι κατά τόπους αντιπολιτεύσεις, ακόμα και οι μικρές παρατάξεις θα εκλέξουν τους δικούς τους, θα χρειαστούν επομένως συμφωνίες και συνεργασίες. (Εκτός κι αν η κυβέρνηση τραβήξει καμιά ρύθμιση σφουγγίζοντας απ’ τον πίνακα τη δημοκρατική πολυχρωμία.)

Ζ.

 

Μνήμες

* Πρώτο θέμα συζήτησης στα στέκια των «σαραντάρηδων» και βάλε... Λαρισαίων, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας η έναρξη της τηλεοπτικής σειράς «Λόγω τιμής». Βρε πώς έγινε ο ένας έτσι, πώς έγινε ο άλλος αλλιώς. Είκοσι χρόνια ήταν αυτά και η παρέα των νέων μεγάλωσε. Πέρασαν τα χρόνια και οι γονείς μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες σχολίαζαν τις αλλαγές. Εύλογα λοιπόν και τα παιδιά ρωτούσαν «πόσα χρόνια έχετε να δείτε τηλεόραση;». Άντε να εξηγήσεις τώρα...

Κ.Γ.

 

Τρύπα (1)

* ΠΑΝΕ δέκα χρόνια πλέον, από τις 5/5/09, όταν ελεγκτής του ΙΚΑ κατήγγειλε εγγράφως στον διοικητή του ΠΝΛ «υπερβολική χρήση υλικών» στα χειρουργεία για να επανέλθει στις 13/5/10 απαιτώντας να ελεγχθούν «όλα τα περιστατικά αγγειοπλαστικής αναπληρωτή καθηγητή Καρδιολογίας» στο πλαίσιο stends της καρδιολογικής κλινικής.

Επιθεωρητές υγείας -με μια μεθοδολογία που επικρίθηκε- καταλήγουν σε πόρισμα έχοντας εντοπίσει «τρύπα» 6,8 εκατ. ευρώ από τις προμήθειες υλικών στο ΠΝΛ (τη διετία 2008 – 09) παραπέμποντας στη δικαιοσύνη 22 γιατρούς (ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί) όπως και δύο πρώην διοικητές του νοσοκομείου.

Ο επόμενος υπουργός Υγείας, Α. Λοβέρδος (σ.σ. πώς τα φέρνει ο καιρός) ανακαλύπτει το «σκάνδαλο του αιώνα» στη Λάρισα και επένδυσε (σ.σ. δεν ήταν ο μόνος) επικοινωνιακά στην υπόθεση. Ο κ. Λοβέρδος και οι άνθρωποι του στη Λάρισα, «πατάνε» στον «εμφύλιο» των πανεπιστημιακών που εξωτερικεύουν τον καβγά τους, πέραν της Ιατρικής Σχολής. Δικό τους θέμα, αλλά η λάσπη στον ανεμιστήρα δίνει και παίρνει.

Β.Κ.

 

Τρύπα (2)

* ΤΟ «σκάνδαλο» έχει φουντώσει, τα δημοσιεύματα απανωτά και ο τότε υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος σε κάθε ευκαιρία κάνει λόγο για «πάταξη της διαφθοράς», ενώ οι άνθρωποί του στη Λάρισα, ρίχνονται στη «μάχη» κατά «των συμφερόντων των ιατρών». «Ανένδοτος» κανονικός.

Προχθές λοιπόν το δικαστήριο της Λάρισας αθώωσε και τους 22 κατηγορούμενους. Τους αθώωσε. Πέρασαν δέκα χρόνια, όλοι είχαν ξεχάσει την υπόθεση. Πλην εκείνων που οδηγήθηκαν στο εδώλιο. Ανάμεσά τους, ο εις εκ των δύο εμπλεκομένων διοικητών εκείνης της περιόδου, ο ιατρός Παν. Παπαγεωργίου. Άκουσε ψιθύρους, ενδεχομένως αφέθηκαν υπονοούμενα, βίωσε ψυχοφθόρες διαδικασίες, χωρίς να υπολογισθεί το οικονομικό κόστος των δικαστικών δαπανών.

Ήρθε η αθώωση, η οποία λειτουργεί λυτρωτικά, αλλά μετά από 10ετή ταλαιπωρία άραγε αρκεί μια αθωωτική απόφαση για να ξεχασθούν όλα; Σαν να μην συνέβη τίποτα;

Α, και επί της ουσίας, με το καθεστώς των προμηθειών δεν άλλαξε κάτι. Όποιος Υπουργός το θελήσει σήμερα, άνετα μπορεί να καθίσει στο «σκαμνί» τον μέχρι χθες διοικητή του ΠΠΓΝΛ. Αλλά μην βάζουμε ιδέες...

Β.Κ.

 

Πολιτικά

* ΚΑΙ συνέχιζαν στη συντροφιά των Λαρισαίων τάχα μου την πολιτική συζήτηση.

Είπαν λοιπόν να αλλάξουν όνομα σε ΣΥΡΙΖΑ Πράσινη Συμμαχία, με διπλό το υπονοούμενο. Κι ο Ν.Κ. συμπλήρωσε.

- Επειδή πρώην πασόκοι σέρνουν το άρμα του ΣΥΡΙΖΑ, να μετονομαστεί σε ΣΥΡΙΖΑ και Πράσινα Άλογα.

* * *

* Ο Θ.Τ. πάλι, το είδε καθαρά.

- Ο Σύριζας παιδιά είχε μπλοκαρισμένους τους επενδυτές στο Ελληνικό. Το ξεμπλόκαραν και κατάφεραν οι άνθρωποι να φύγουν. Μιλάμε κανονικότητα.

* * *

* ΚΙ ο Γ.Γ. είχε τις απορίες του.

- Αποχωρεί βρε σεις από την πολιτική ο Καραμανλής και δεν μας είπε ποτέ πού έφαγε το καλύτερο κεμπάπ.

Ζ.

 

Κατοικίδιο

χελώνα

* ΤΑ δικά τους πάλι χθες στην τριγωνοπλατειακή παρέα Λαρισαίων μεσηλίκων.

- Ο γιατρός είπε ότι ένα κατοικίδιο θα με βοηθούσε να ξεκινήσω περπάτημα. Πήρα χελώνα.

* * *

* - ΜΠΟΡΕΙ να μην έγινα ακόμη πλούσιος, αλλά άρχισα να υιοθετώ τις συνήθειές τους. Είπα σήμερα σε φίλο μου να με κεράσει τον καφέ γιατί δεν κρατάω πάνω μου ψιλά.

* * *

* - ΧΘΕΣ πήγα κι έτρεξα πρώτη φορά πέντε χιλιόμετρα. Δεν υπολόγισα όμως ότι ήθελα άλλα πέντε για να γυρίσω πίσω.

Ζ.

 

Στα σκέτα

* ΤΟ νέο CD «Μουσικές της Πίνδου» παρουσιάζεται αύριο, βραδάκι Πέμπτης, στον κήπο του ‘’Κλίμαξ’’. Με την παραδοσιακή κομπανία των Φώτη Καραβιώτη και Γιάννη Λίτσιου, που θα παίξει κιόλας, «στα σκέτα» εννοείται, όπως άλλωστε έγινε κι η ηχογράφηση του CD, χωρίς μικρόφωνα και μηχανήματα, με ήχο «κανανκαιρίσιο», παραδοσιακό γλέντι της παρέας.

Υπαίτιος ο μερακλής Κώστας Τρικαλιώτης, που τα οργάνωσε όλα, κάνοντας την παραγωγή με το «Elato».

Ζ.

 

Ριψοκίνδυνοι

* ΑΝΗΣΥΧΗ έφτασε στα γραφεία της εφημερίδας η κυρία Μ, ζητώντας να ξαναγράψουμε ότι οι νεαροί ποδηλάτες πρέπει οπωσδήποτε να σηματοδοτούν τη θέση τους όταν κινούνται βράδυ. Παιδιά που επιστρέφουν νύχτα απ’ τα φροντιστήρια με τα ποδήλατά τους, μπορεί να βλέπουν πού πηγαίνουν, είναι όμως πρακτικά αόρατα από τους γιωταχήδες. Οι γονείς κι οι παππούδες είναι υποχρεωμένοι να τους συμβουλέψουν, να τους δωρίσουν φωτάκια για το τιμόνι και τη σέλα, ίσως την ειδική φωσφορίζουσα ταινία για το μπράτσο ή την πλάτη. Δεν επιτρέπεται να παίρνουν τέτοιο ρίσκο.

Ζ.

 

Πήρε αέρα

* ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ της Ξάνθης που είχε καταφθάσει υπεροπτική, μα με Λισγάρα ακόμη σέντερ μπακ τι προκοπή να κάνει... Και πήρε αέρα η ΑΕΛ, διαπιστώνοντας ότι μπορεί, είναι χειρότεροι οι άλλοι.

Κι αν κάνει και κάνα τρελό με τον ανεβασμένο Άρη στο Χαριλάου, κάντους καλά μετά τους βυσσινί.

Ζ.

 

Ήταν δοτική

* ΝΕΑΡΟΙ Λαρισαίοι σε συνήθη κέφια.

- Είμαι υπέρ του γάμου ρε παιδιά, αλλά δεν παντρεύομαι επειδή είμαι κατά του διαζυγίου.

* * *

* - Ο μέσος Έλληνας ισχυρίζεται ότι έχει πάει με εκατό γυναίκες. Η μέση Ελληνίδα, με δύο άντρες. Ε, ναι, δεν βγαίνουν οι αριθμοί, ρε σεις...

* * *

* - ΞΕΧΑΣΑ να σου πω ότι το βράδυ θα βγω και έξω συν τοις άλλοις...

- Συν της άλλης, ποιας άλλης;

- Δοτική είναι.

- Α, είναι και δοτική η ρουφιάνα...

Ζ.

 

Η ελίτ

* ΚΙ αυτός ο τζερεμές ο Τζέρεμι, ο αρχηγός των Εργατικών ο Κόρμπιν, θα κλείσει λέει τα ιδιωτικά σχολεία, άμα γίνει κυβέρνηση, που δεν προμηνύεται από κάτι... Διότι εκεί πηγαίνει η ελίτ των Βρετανών, το 7% των μαθητών, οι οποίοι θα υποχρεωθούν μετά να πηγαίνουν σχολείο μαζί με τους αλήτ’...

- Κι ο Τσίπρας;

- Τι ο Τσίπρας.

- Να που αντιγράφει λέει τον Κόρμπιν, παραδειγματίζεται από τις τακτικές του, αλλά στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό;

Ζ.

 

Ποιο μάτι

* ΕΒΓΑΖΕ μάτι αυτό του Μητσοτάκη στη Ν. Υόρκη με το Μάτι.

Εν Ελλάδι έφταιγε η άθλια κυβέρνηση Τσίπρα, στον ΟΗΕ η κλιματική αλλαγή που έκανε το συμβάν μη αντιμετωπίσιμο. Κι άντε βρες άκρη...

Ζ.

 

Ενδιάμεσοι

* ΚΑΙ να που πήγε κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ Ελασσόνας στον νέο δήμαρχο Ν. Γάτσα, να τον διαβεβαιώσει ότι θα στηρίξει το έργο του. Το σχόλιο του αναγνώστη της εφημερίδας προέκυψε αυθορμήτως.

- Δεν λένε ότι πήγαν να του θυμίσουν ότι τον στήριξαν στις εκλογές, πως έσπευσαν να γραπατσωθούν διεκδικώντας μερίδιο της εξουσίας.

* * *

* ΤΟΥ υποσχέθηκαν επίσης ότι θα του κάνουν και τον ενδιάμεσο, ότι θα προωθούν είπαν τα αιτήματα του Δήμου Ελασσόνας στους βουλευτές του Κινήματος, το οποίο δεν κυβερνάει δα, αλλά μετά εκείνοι θα τα αναδεικνύουν.

- Ποιους βουλευτές; Την εξής μία σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, τη Λίτσα Λιακούλη.

Ζ.

 

-------

NA KI ENAS AKOMH POY MPAINEI SFHNA STHN IERARXIA• ΝΑ κι ένας ακόμη που μπαίνει σφήνα στην ιεραρχία της δημοτικής γαλάζιας αντιπολίτευσης. Ο Απ. Παπαπαρίσης, πέμπτος ή έκτος στη σειρά, όπως φαίνεται με το VAR στη φωτογραφία.

Ζ.

 

-------

OLA OMORFA KAI FETOS STH GIORTH AMYGDALOY• ΟΛΑ όμορφα και φέτος στη Γιορτή Αμυγδάλου στο Συκούριο με την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Κατερίνα Δρογκούλα να δέχεται τα «συγχαρητήρια» από τον δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη. Η «καυτή πατάτα» για τον δήμαρχο είναι τώρα να εξασφαλίσει αποζημιώσεις για τη ζημιά στο αμύγδαλο από τον παγετό τους προηγούμενους μήνες. Ο Μανώλης ζητά... ο Βορίδης θα δώσει;

Κ.Τσ.

 

-------

ELATE O PAPOYS EIXE LAMPORGKINI PALIA KAI DEN TON PISTEYAN• ΕΛΕΓΕ ο παππούς ότι είχε Λαμποργκίνι παλιά. Και δεν τον πίστευαν μέχρι που πήγαν στο υπόστεγο στο χωριό. Δεν είχε πει μία, όμως ούτε για ένα Λαμποργκίνι έλεγε.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass