ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2019 19:07
*KΙ έριξε ο Αντ. Γκουντάρας το καλό του χαρτί στο τραπέζι. Καστάνωσε τον περιφερειάρχη για να του περνάει τα έργα στον Κίσσαβο;  Ζ. *KΙ έριξε ο Αντ. Γκουντάρας το καλό του χαρτί στο τραπέζι. Καστάνωσε τον περιφερειάρχη για να του περνάει τα έργα στον Κίσσαβο; Ζ.

Φρόντισε

*ΜΕΡΑ που ήταν χθες…

-Μαρία; Πού είσαι;

-Στην αυλή ποτίζω τα λουλούδια.

-Μα, αφού βρέχει…

-Έχω πάρει ομπρέλααα.

Ζ.

 

Έπιασε;

*Η Λαρισαία ήταν ανήσυχη.

- Πήγε ο άντρας μου για ψάρεμα κι έπιασε μπουρίνι.

-Τηγανιτό να το κάνεις, μπήκε αμέσως στο νόημα η ξανθιά φίλη της.

Ζ.

 

Με Πράπα

*Ω ΝΑΙ, θα επιστρέψει ο πρόεδρος Δημ. Δεληγιάννης από το Μεντεγίν της Κολομβίας, όπου η «Λάρισα μαθαίνει», δεν θα τον κρατήσουν εκεί απ’ το Καρτέλ. Ωστόσο απουσιάζει κι έτσι προέκυψε το σπάνιο έως απίθανο, με δήμαρχο Απ. Καλογιάννη να συγκαλεί το Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντ. Πράπας. Ναι, μάλιστα. Ως αντιπρόεδρος, δεν προσχώρησε.

***

*ΜΕΤΑΞΥ των πρώτων θεμάτων για συζήτηση η «έκδοση ψηφίσματος για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου των Θεραπευτικών Κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ». Θέμα που το σηκώνει σύμπασα η αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης άρα το εισηγείται η συμπολίτευση στον Δήμο και θα το υπερψηφίσει και τμήμα της δημοτικής αντιπολίτευσης.

***

*Η λαϊκοσυσπειρωτική ομάδα Π. Κρίκη θα προτείνει «έκδοση ψηφίσματος για τον επικίνδυνο χαρακτήρα της Ελληνο-Αμερικανικής Συμφωνίας για την επέκταση της λειτουργίας των Στρατιωτικών Βάσεων». Κι εν προκειμένω θα έχει ενδιαφέρον πώς θα σταθεί η πλειοψηφία των συριζοπασοκτζήδων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ζ.

 

Δικαστικό

*ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ υπόθεση το νέο διοικητικό συμβούλιο των δικαστικών υπαλλήλων Λάρισας. Πέντε από τα εφτά μέλη είναι γυναίκες και μάλιστα οι τρεις εξ αυτών πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γραμματέας. Πάντως η προεδρία δεν άλλαξε… όροφο μα ούτε καν γραφείο. Από τα χέρια του Παύλου Τζαφάλια πέρασε στην «ομόσταυλή» του Χρυσούλα Κούρτη.

Κ.Γ.

 

Δεξιά συνιστώσα

*ΤΩΡΑ τα γράφουν και στην Αθήνα, λίγες μέρες μετά την αναφορά στα «Ψ». Ότι η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λάβει χώρα μόνο προς κεντροαριστερά αλλά και προς κεντροδεξιά μεριά.

Καθώς στελέχη προερχόμενα από τους ΑΝ. ΕΛ. σχεδιάζουν να ιδρύσουν μία πολιτική συλλογικότητα, να και αριστερή ορολογία οι «ανελίστας», μέσω της οποίας θα μετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι σαν κεντροδεξιά συνιστώσα.

Οι Αθηναίοι επαναλαμβάνουν ότι πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεργασίες παίζει ο Λαρισαίος βουλευτής Βασ. Κόκκαλης αλλά και η Βολιώτισσα πρώην υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, όπως και ο επίσης πρώην υφυπουργός Τέρενς Κουίκ, λογικά και η ευρωβουλευτής πια Έλενα Κουντουρά. Οι οποίοι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον Κώστα Ζουράρι -που όμως θέλει να διατηρήσει την πολιτική του αυτονομία- ενώ σκεπτικός λένε εμφανίζεται ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, αφού ο ίδιος έχει ήδη προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να είναι δεξιός ή κεντροδεξιός. (Ακούγεται ότι θέλουν να προσεγγίσουν κι άλλους του δεξιού χώρου, όπως ο Ευάγγελος Αντώναρος.)

Ζ.

 

Τους ορίζει

*ΜΕΘΑΥΡΙΟ Δευτέρα Βρυξέλλες ο Κ. Αγοραστός. Θα έχει αφήσει όμως στο πόδι του τους τρεις νέους κλαδικούς αντιπεριφερειάρχες. Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Ο εις εξ αυτών Λαρισαίος.

Ζ.

 

Σαν μάγισσα

*ΕΛΕΓΑΝ τα δικά τους χθες οι Λαρισαίες στον καφέ.

-Καλέ, φήμες λένε ότι την Trivago την έχουν τρεις Βαγγέληδες.

***

*ΕΩΣ θλιμμένη η Π. Σ.

- Μιλούσα στη στάση του λεωφορείου με μια γιαγιά που έχει κάνει 11 εκδρομές μόνο φέτος με το ΚΑΠΗ και μου έλεγε «δε βαριέσαι, για εσάς τους πιο νέους είναι η ζωή». Και δεν ξέρω αν θέλω να κλάψω ή να πάω να γραφτώ στο ΚΑΠΗ...

***

*-ΝΑ το ξέρετε πάντως. Στην αρχή ασπρίζουν τα μαλλιά, μετά αρχίζουν να αραιώνουν, κατόπιν βγάζεις κρεατοελιά στη μύτη, ύστερα τρίχες στην ελιά, τελικά πετάς με σκούπα.

Ζ.

 

Ένα απρόοπτο

*ΣΤΗΝ Αλεξανδρούπολη, όπως είπαν στις ειδήσεις, έδωσε το παρών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρακολούθησε μαζί με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο μέρος της άσκησης «Παρμενίων». Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε ηχηρή απάντηση στις «άγονες ρητορικές εξάρσεις» του Ερντογάν, διαμηνύοντας πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία- Ισχυρή αποτρεπτική δύναμη». Λίγο αργότερα, στο πλαίσιο της άσκησης, η φρεγάτα «Έλλη» προσάραξε σε αβαθή στην Καμαριώτισσα της Σαμοθράκης (Συμπτωματικά.)

Ζ.

 

Κεντρική

*ΟΥΠΣ άλλη μια πτώση στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας χθες το πρωί και αμέσως δέχθηκε τηλεφώνημα η «Ε» σχετικά.

Και τι θα γίνει βρε παιδιά με αυτά τα μικρά κράσπεδα; Και όλο πέφτει ο κόσμος και κάτι πρέπει να κάνει ο Δήμος και άλλα τέτοια. Είναι γεγονός πάντως πως πολλοί σκοντάφτουν. Κάποια στιγμή θα μπορούσε να γίνει μια μικρή διορθωτική παρέμβαση.

Κ.Γ.

 

Με αρχιμανδρίτη

*ΕΧΟΥΝ τα αιτήματά τους οι αστυνομικοί, υπάρχουν όμως και υπέρτερα, να σαν αυτό που αναδεικνύει ο παλιός συνδικαλιστής Σωτ. Μουντζούρης. «Συμφωνούμε, λέει, με την πρόταση του Μητροπολίτου Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου για την αναβάθμιση της θέσης του Προϊσταμένου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ, από Αρχιμανδρίτη σε Επίσκοπο. Ενθυμούμαι ότι, η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας προ 20ετίας περίπου, υπέβαλε την ίδια πρόταση προ το τότε Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την Ελληνική Αστυνομία, με την προσθήκη να δημιουργηθεί και ιεραρχική δομή, με την τοποθέτηση ενός Αρχιμανδρίτη σε κάθε έδρα Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης. Η ίδια πρόταση επαναλήφθηκε και το 2006 από την Π.Ο.ΑΣ.Υ.»

Και καταλήγει ευχόμενος. «Μακάρι να υλοποιηθεί τώρα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Η προσφορά της συγκεκριμένης Υπηρεσίας στην Ελληνική Αστυνομία είναι μεγίστη. Ο Έλληνας Αστυνομικός χρειάζεται πνευματικά στηρίγματα στην εκτέλεση του υπηρεσιακού του καθήκοντος».

Ζ.

 

Τρέχει, τρέχει…

*ΚΑΙ να μην έβρεχε, πάλι θα πλημμύριζε η πλατεία στη Νεάπολη. Πόσο μάλλον που έριξε μπόλικο νερό κι ο ουρανός. Βάρκα χρειαζόταν για να περάσει κάποιος το απόγευμα. Το σύστημα ποτίσματος του γκαζόν τα είχε δώσει όλα απ’ το μεσημέρι. Και καύσωνας να ήταν πάλι θα πλατσούριζαν. Αστοχία στην αυτόματη ρύθμιση. Ήταν και Παρασκευή, είχαν κλείσει οι δημοτικές υπηρεσίες, τηλεφωνούσε ο κόσμος, τίποτε. Ειδοποιούσαν και τη ΔΕΥΑΛ που παραμένει σε εγρήγορση, αναρμοδιότητα εκεί.

Ζ.

 

Τζάμπα κόπος

*ΑΛΛΟΣ Λαρισαίος πάλι τηλεφωνούσε το απογευματάκι στον ΟΣΕ, στο τηλέφωνο πληροφοριών στον Σταθμό. Τζάμπα κόπος, καλύτερα να τόκοβε με τα πόδια να πάει να τους ρωτήσει. Τρία τέταρτα προσπαθούσε, απελπίστηκε. Κανένας δεν του έδινε σημασία να σηκώσει το τηλέφωνο. Επιτρέπεται; Ήταν η ερώτηση που έκανε δοκιμάζοντας ένα ακόμη τηλεφώνημα. Στην εφημερίδα αυτή τη φορά, να διαμαρτυρηθεί.

Ζ.

 

Κουκιά

*ΔΕΝ πέρασε από το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας η πρόταση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας για διήμερη αποχή ως μέτρο αντίδρασης για το ζήτημα της υποχρεωτικότητας της διαμεσολάβησης. Μοιρασμένα τα κουκιά στην ψηφοφορία. Από τη μια έλεγαν ναι στην αποχή οι: Μπασδέκη, Μπραζιώτης, Γιαγλάρας, Ανδριτσόπουλος, Βελησσαρίου, Κωνσταντινίδου και Κολοκυθόπουλος από την άλλη είχαν διαφορετική άποψη οι: Γραβάνης, Σουλακούδης, Αστερίου, Δημοβέλης, Βράκας, Μίγα, Διανελλάκης. 7- 7 λοιπόν, ενώ όσον αφορά στη 15η αυτή ήταν η Γκάγκα αλλά απείχε της ψηφοφορίας.

Κ.Γ.

 

Λαμπρές τελετές

*ΤΗΝ τιμητική της τούτο το Σαββατοκύριακο η περιοχή Ελασσόνας. Με γιορτές και πανηγύρεις και παρελάσεις σε Ελευθεροχώρι, Μελούνα-Τσαριτσάνη, Ελασσόνα, Χάνι Χατζηγώγου την Τετάρτη, είναι η επέτειος της απελευθέρωσης. Η οποία είχε προέλθει με στρατιωτική νίκη, όχι με υπογραφές παραχώρησης. Εκεί θα βρεθούν κατά τα ειωθότα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, λαμπρές οι τελετές. Όσο για τον/την εκπρόσωπο της κυβέρνησης, θα ανακοινωθεί σήμερα.

Ζ.

 

Στην τύχη

*ΟΙ νεαροί Λαρισαίοι ανέλυαν ξανά στην παρέα το σύνηθες θέμα, το γυναικείο.

- Αφού λένε ότι όλοι οι άντρες είναι ίδιοι, γιατί δεν διαλέγουν έναν στην τύχη;

***

*- ΤΙ να τα κάνεις τα πολλά λεφτά φιλαράκι, άμα δεν έχεις τη σωστή γυναίκα να σου τα φάει.

***

*-ΚΑΛΑ τι θέλει αυτή, ένα κορίτσι σαν τα κρύα τα νερά μ’ εκείνον τον παλιόγερο;

-Α δεν ξέρεις; Λέει ότι το χαμόγελό του είναι εφοπλιστικό.

Ζ.

 

Πάλι μαζί

*ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια. Στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην πλατεία προσήλθαν και οι άλλοι. Όχι μόνο οι συνήθεις της αγροτικής ομοσπονδίας του Ρίζου Μαρούδα ή η ένωση συνταξιούχων του Θανάση Κουμαντζέλη. Τέρμα οι διπλές συγκεντρώσεις αφού εκεί βρέθηκε και η τοπική ΑΔΕΔΥ, οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών, των τραπεζοϋπαλλήλων κ. α . Ποιος δεν χαίρεται με την ενότητα.

***

*ΔΕΝ ήταν και απλό το εγχείρημα πάντως. Ναι μεν οι της ΑΔΕΔΥ πήγαν αλλά κι οι του ΕΚΛ τους σεβάστηκαν, τους έδωσαν και τον λόγο, να μιλήσουν κι εκείνοι. Ίσως να έπαιξε ρόλο η παρουσία νέων προέδρων, του Γιάννη Σκόκα και του Μιχ. Τζιατζιά.

Ζ.

 

Με δημάρχους

*ΤΟ Τεχνικό Επιμελητήριο κάνει λέει τον Μωάμεθ και πάει εκείνο στο βουνό. Ο πρόεδρος Ν. Παπαγεωργίου και μέλη της διοίκησης επισκέπτονται δήμους της περιοχής και συζητούν με τους δημάρχους για τα έργα. Ξεκίνησαν τις επισκέψεις τώρα λέει, για να τα πουν με τις νέες δημοτικές αρχές. Να όπως με τον Αντ. Γκουντάρα και τον Θαν. Νασιακόπουλο, που ήδη επισκέφθηκαν. Τόσο νέοι. Άλλος είπε διαφορετική παροιμία. Ότι το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη. Κι αφού στο ΤΕΕ έχουν εκλογές σ’ ένα μήνα…

Ζ.

 

Ο καταλληλότερος

*ΤΟΝ διαδέχθηκε ο Κώστας Γιαννακός ως πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας, ένας ιδιαιτέρως επιτυχημένος επαγγελματικά γεωπόνος, που όμως βρίσκει χρόνο και για τον κλάδο.

Ωστόσο ο Δημ. Σοφολόγης παραμένει πρόεδρος στην πανελλήνια ομοσπονδία των γεωπόνων, στο κορυφαίο αξίωμα. Με βαθιά γνώση του τομέα του. Ποιος λοιπόν καταλληλότερος; Ο Λαρισαίος ορίστηκε ειδικός σύμβουλος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Το σπουδαιότερο; Σύμβουλος αμισθί. Κυριολεκτικά «θα βοηθήσει».

Ζ.

 

Τουαλέτες

*ΣΠΟΥΔΑΙΑ η είδηση της αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας. Την έφερε η δραστήρια πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Νικολέττα Μπασδέκη από την Αθήνα μετά τη συνάντηση με τον Καρδιτσιώτη υπουργό Δικαιοσύνης. Με ικανοποίηση τη διάβαζε ο νομικός κόσμος χθες. Μα εύλογη και η απορία πολλών πολιτών. «Οι τουαλέτες για εμάς πότε θα γίνουν;». Έχουν δίκιο.

Αυτή τη στιγμή εάν ένας πολίτης βρίσκεται στον τρίτο όροφο και θέλει να κάνει την ανάγκη του, θα πρέπει να κρατηθεί αρκετά καθώς έχει να κατέβει 4 ορόφους για να βρεθεί στο 1ο υπόγειο και να περιμένει κάμποση ώρα καθώς μόνο οι δύο τουαλέτες λειτουργούν, ενώ τα ουρητήρια δεν λειτουργούν λόγω βλάβης. Και να πεις πως είναι λίγος ο χρόνος αναμονής στις δικαστικές αίθουσες…

Κ.Γ.

 

Με δύο αδερφές

*Ο φίλος μου ο Δημητράκης, διηγιόταν χθες ο χιουμορίστας Κ. Ζ. , είναι λοιπόν 50άρης και ακόμα εργένης. Μια μέρα που λέτε, του λέει η γυναίκα μου.

 - Βρε Δημητράκη γιατί δεν παντρεύεσαι;

- Και γιατί να παντρευτώ;

- Για να έχεις ένα πιάτο ζεστό φαγητό, ένα καθαρό πουκάμισο, ένα σιδερωμένο παντελόνι.

- Μα έχω δυό αδερφές που μου τα προσφέρουν όλα αυτά.

- Ναι, αλλά οι αδερφές δεν μπορούν να σου προσφέρουν όσα μία σύζυγος. Καταλαβαίνεις…

- Και γιατί δεν μπορούν; Μήπως είναι δικές μου αδερφές; Μεταξύ τους είναι.

Ζ.

 

Στοιχηματζής

*ΓΥΡΙΣΕ ο Λαρισαίος πιτσιρικάς σπίτι απογοητευμένος.

- Μπαμπά, μας έβαλε η δασκάλα μια άσκηση, να γράψουμε κάτι με το «βαλλόμεθα πανταχόθεν» και πήρα μηδέν.

- Τι έγραψες;

- Έγραψα σε μία γραμμή «Βαλλόμεθα - Πανταχόθεν άσο ημίχρονο διπλό τελικό».

Ζ.

 

------------------------

 STON SYLLOGO SARAKATSANVN2

*ΣΤΟΝ Σύλλογο Σαρακατσάνων, με τη γ. γ. τους Χριστίνα Κοντογιάννη, εκ των τομεαρχών της τοπικής ΝΔ, βρέθηκαν εκατέρωθεν ο Θανάσης Λιακατάς, που μετέχει στη διοίκηση οργανισμού του Δήμου Τεμπών, απόγονος του οπλαρχηγού Γρηγόρη Λιακατά, θα μιλήσει σε εκδήλωση προς τιμήν του στον Κλεινοβό αύριο Κυριακή και ο νέος πρόεδρος του γεωπονικού Κων. Γιαννακός. Ακούραστοι, σαρακατσάνοι και γεωπόνοι.

Ζ.

 

------------------------

 OPOY O SYNTONISTHS APOKENTRVMENHS3

*ΟΠΟΥ ο συντονιστής Αποκεντρωμένης, διορισμένος από την προηγούμενη κυβέρνηση κι ας μην ήταν συριζαίος, συνάντησε προχθές τον νέο πρωθυπουργό. Εύγλωττο το στιγμιότυπο, η Ντιτοριανή έκφραση ίσον με χίλιες λέξεις. Τουλάχιστον.

Ζ.

 

 ------------------------

AYTOS DEJIA O MONAXIKOS4

• ΑΥΤΟΣ δεξιά ο μοναχικός λογικά θα έχει wi fi, θα χρησιμοποιεί ασύρματο δίκτυο.

Ζ.

 

------------------------

VRA NA APLVUEI TO FUINOPVRINO5

 

• ΩΡΑ να απλωθεί το φθινοπωρινό χαλί πάνω στο καλοκαιρινό τοπίο.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass