ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2019 19:00
* ΟΙ τελικές συμβουλές του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού στους συνεργάτες του, λίγο πριν ξεκινήσουν οι επαφές με τους Άγγλους τουριστικούς πράκτορες στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη διεθνή έκθεση του Λονδίνου. * ΟΙ τελικές συμβουλές του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού στους συνεργάτες του, λίγο πριν ξεκινήσουν οι επαφές με τους Άγγλους τουριστικούς πράκτορες στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη διεθνή έκθεση του Λονδίνου.

Στέγνα

*ΚΑΛΗ η καλοκαιρία, ουδείς αντιλέγει, χρειάζεται όμως και μια καλή βροχή. Να μαλακώσει η γης.

Αν μη τι άλλο, όταν φτάνει μέσα Νοεμβρίου χωρίς να έχουν οργωθεί τα χωράφια, είναι ένα πρόβλημα. Όχι ότι δεν έχει συμβεί κι άλλοτε, όμως ζορίζουν τα πράγματα. Μη φτάσουν στα χωριά να κάνουν λιτανείες Νοέμβρη μήνα...

Ζ.

 

Μονόπαντα

*ΠΩΣ η τεχνολογία μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα εκεί που διευκολύνει τόσο πολύ. Ως γνωστόν και στα θέατρα, εκτός από το ταμείο μπορεί να κλείσει κάποιος θέση και μέσω ίντερνετ, πολλοί το προτιμούν. Γέμισε λοιπόν η αίθουσα του «Βικτώρια» για την παράσταση του Γιώργου Κιμούλη. Αναμενόμενο αφού κατά πολλούς πρόκειται για τον καλύτερο σύγχρονο ηθοποιό στην Ελλάδα, με μια απίστευτη φυσικότητα στο παίξιμό του, τόσο σπάνια ικανότητα, συν τη βαθιά του καλλιέργεια.

Γέμισε η αίθουσα ασφυκτικά από τη μία της όμως πλευρά, η άλλη μισή αριστερά του διαδρόμου εντελώς άδεια. Παράξενο, να επρόκειτο για κάποιο σκηνοθετικό τρικ; Μήπως το σκηνικό στο «Παγκάκι» επέβαλε να βλέπουν καλά μόνο οι μισοί; Μπα, τίποτα τέτοιο, μετά έγινε γνωστό ότι απλώς η εταιρεία που διαχειρίζεται την παράσταση, είχε κάνει λάθος με το πλάνο της αίθουσας. Κι έκοβαν εισιτήρια για ό,τι έβλεπαν στην οθόνη τους, μονόπαντα. Κάποια στιγμή άρχισαν να εμφανίζονται δειλά-δειλά και ορισμένοι στην απέναντι πλευρά των καθισμάτων, προφανώς όσοι έφτασαν να βγάλουν εισιτήριο τελευταία στιγμή στο ταμείο, όπου είχαν διαπιστώσει ότι η μισή αίθουσα ήταν άδεια. (Ε, έχασαν έσοδα).

Ζ.

 

Υπερβολές

*- ΕΚΤΑΚΤΗ είδηση: Συνελήφθη δασκάλα νηπιαγωγείου πριν από λίγο, γιατί έλεγε στα νήπια τα τρία γουρουνάκια.

Με υπερβολές αντιμετωπίστηκε η υπερβολή Γιαννούλη για ποινική αντιμετώπιση των ακραίων σουβλακοφάγων. Στην καταγγελία τους όλοι οι νουνεχείς συμφωνούν.

- Απαγορεύτηκε το γουρούνι στο σακί. Αλλά και το χειρόφρενο καθώς και το μη χείρον βέλτιστο, όπως και τα πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης των χήρων. Οτιδήποτε χοιρινό απ’ όπου κι αν προέρχεται.

- Δεν θα τραγουδιέται επίσης το Κι ας χιονίζει και ας βρέχει το αγριογούρουνο αντέχει. (Μετά κατέφτασε ο Καρδιτσιώτης βουλευτής με τις μολότοφ στο σακίδιο και σκόρπισε η δουλειά).

Ζ.

 

Χωρίς διακρίσεις

*ΕΧΟΥΝ μπερδευτεί τα πράγματα στα ρεστοράν της Λάρισας.

- Παρακαλώ, τι θα πάρετε;

- Ένα φιλέτο.

- Τι φιλέτο θα θέλατε;

- Ό, τι να ‘ναι, εγώ φιλετικές διακρίσεις δεν κάνω.

Ζ.

 

Θέλει;

*ΜΙΑΣ κάποιας ηλικίας αλλά πάντα ενεργός ο Λαρισαίος καρδιολόγος, διόρθωσε προχθεσινό σχόλιο για τον διαμαρτυρόμενο, εκείνον που έλεγε ότι του έβαλαν κινέζικο βηματοδότη και γι’ αυτό όταν κάνει σεξ, ανοίγει και η γκαραζόπορτα.

- Αν θέλει, να τον αλλάξουμε, να του βάλουμε αμερικάνικο. Δεν θα έχει στύση όμως...

Ζ.

 

Διάβαση σύμβολο

*Ο διοικητής της Τροχαίας δεν μεριμνά για την τήρηση του ΚΟΚ στη Λάρισα; Επανειλημμένα έχει προκληθεί να στείλει συμβολικά έναν τροχονόμο στον Άγιο Νικόλαο, όπου πολύ σύντομα θα βεβαιώσει κάμποσες παραβάσεις κόβοντας κλήση προς παραδειγματισμό. Άλλος τρόπος υπάρχει;

Η διάβαση πεζών στη διασταύρωση της Ηπείρου με την Παπαναστασίου έχει αναδειχθεί σε σύμβολο της μη εφαρμογής του Κώδικα. Οι πεζοί έχουν πλέον ξεθαρρέψει και καυγαδίζουν εν μέση οδώ με τους παρανομούντες οδηγούς που στρίβουν αμέριμνοι. (Με λίγη προσπάθεια των αρμοδίων, μπορεί να μην μετατραπεί σε αντίστοιχο της θρυλικής για τα ελληνικά δεδομένα διάβασης μεταξύ πλατείας-ποταμού των Τρικάλων, όμως κάτι γενικότερα καλό θα γίνει.)

***

*- ΜΑ θα μας πατήσεις, δεν βλέπεις που έχουμε πράσινο; Κι είμαστε και σε διάβαση.

- Κι εγώ πράσινο έχω...

- Πορτοκαλί έχεις αν είναι να στρίψεις, πράσινο για να πας ευθεία.

Εν τω μεταξύ κι η Δημαρχία μπορεί να παρέμβει. Ο Γ.Ο. είχε προτείνει δημοσίως να είναι μόνο παλλόμενο πορτοκαλί το φανάρι από τη δεξιά πλευρά της Παπαναστασίου, όπως και λίγο παραπάνω στον ίδιο δρόμο για τη στροφή αριστερά στην Εθνική τράπεζα.

Ζ.

 

Κουβεντούλες

*ΤΑ θέματά τους και στον κόσμο τους χθες στον καφέ οι νεαρές Λαρισαίες.

- Δεν είμαι εγώ αναποφάσιστη, αυτός δεν ξέρει τι θέλει.

***

*- Ο μόνος λόγος να παρακαλέσω έναν άντρα είναι για να με αφήσει ήσυχη.

***

*- ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ η άλλη κι έβαλε και το όνομα του άντρα της στο f/b. Τι είναι μαρή το f/b, κουδούνι;

Ζ.

 

Never sleeps

*«ΟΡΦΕΥΣ» Χειμερινός Αύριον. Ένας αστυνομικός καταπέλτης. «Η πόλις που δεν κοιμάται ποτέ». Μια ταινία με καταπληκτική δράση.

Διαφήμιση στην εφημερίδα το 1961, που ανέσυρε από το αρχείο ο Ε.Ρ. Επισημαίνοντας ότι σαράντα χρόνια μετά ήρθε να το ξαναπεί στη Λάρισα ο Κ. Τζανακούλης.

Ζ.

Σιγά τώρα...

*ΚΑΙ είπε η κυβέρνηση υποχρεωτικά 30% δαπάνες με κάρτα.

- Μην ανησυχείς, είπε η Λαρισαία στον άντρα της. Ευκολάκι... Το ‘χω.

Ζ.

 

Όρθια αναμονή

*ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ο υπερήλικος Λαρισαίος.

- Δεν είμαι μόνο εγώ, ένα σωρό άνθρωποι περιμένουν με τις ώρες. Δεν αντέχεται. Ένα μονάχα ταμείο να λειτουργεί στην Εθνική τράπεζα, στο κεντρικό κατάστημα. Είναι δυνατόν; Μα δεν σέβονται κανέναν;

- Είναι που θέλουν να αποθαρρύνουν τον κόσμο, να μην πηγαίνει στα γκισέ, να προτιμάει τα ΑΤΜ...

- Ναι, αλλά εμείς που δεν μπορούμε; Καμία πρόνοια; Και δεν είναι να φύγουμε, να τους παρατήσουμε, πού να πάμε...

Ζ.

 

Διατροφή

*ΕΓΡΑΦΕ η εφημερίδα ότι τα προσφερόμενα από το κράτος γεύματα στους μαθητές θα είναι βασισμένα στη μεσογειακή κουζίνα.

- Α κατάλαβα, είπε η νεαρή Λαρισαία μάνα. Σουβλάκια, γύρος και τέτοια...

***

*Η άλλη είχε πολιτικοποιήσει το θέμα.

- Το μεγαλύτερο λάθος στην ελληνική διατροφή είναι ότι τρωγόμαστε μεταξύ μας.

Ζ.

 

 

Για τα διακόσια

*ΟΙ 31 της Γιάννας Αγγελοπούλου... Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 αρχίζει τις εργασίες της. Και στη Βουλή παρουσίασε τους 31 ο πρωθυπουργός παρουσία του ΠτΔ. Ανάμεσά τους τέσσερις απ’ τον Βόλο και μία Λαρισαία. Η καθηγήτρια Ιστορίας, Μαρία Ευθυμίου. Από τη γείτονα προέρχονται ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η καθηγήτρια Ιστορίας Ιωάννα Λαλιώτου, η Αικατερίνη Καμηλάκη ως διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και η γενετίστρια στο Κέμπριτζ Ελευθερία Ζεγγίνη.

Ζ.

 

Σταρ

*ΟΧΙ μονάχα στο χορτάρι, σταρ και στην πόλη ο Αμρ Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής περπατάει χαλαρά στο κέντρο κι όλοι γυρίζουν να τον κοιτάξουν, είναι και το χαρακτηριστικό μαλλί που τον κάνει να ξεχωρίζει. Κόσμος τον χαιρετάει κι εκείνος μοιράζει χαμόγελα.

Ζ.

 

Γλωσσικές

ασκήσεις

*ΚΕΦΑΤΟΙ Λαρισαίοι μαθητές σε γλωσσικές ασκήσεις.

- Μην είστε κακεντρεχείς βρε... Να είστε μια πιο εύκολη λέξη.

***

*- ΤΩΡΑ έκατσα απ’ το πρωί...

- Και τι έκανες πριν;

- Πριν ήμουν ξαπλωμένος.

***

*-ΑΜΑΝ βρε Γιάννη. Έλα λίγο στη θέση μου...

-Εντάξει, άντε σήκω.

Ζ.

 

Καιροσκόποι;

* ΠΙΣΤΟΣ στη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, δηλώνει με κάθε ευκαιρία ο Ρίζος Κομήτσας. Εκτιμώντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά μεταλλάσσεται όλο και περισσότερο σε συνονθύλευμα καιροσκόπων». Κι ας συνεργάστηκε μαζί τους, πριν λίγους μόνο μήνες σε Δήμο και Περιφέρεια.

Ζ.

 

Δίωρη

*Ο Γιαννάκης είναι στο σαλόνι και παίζει με το τρενάκι του, η μαμά στην κουζίνα κάνει δουλειές.

Τσαφ τσουφ το τρενάκι, κάνει συνεχώς φασαρία. Σε κάποια στιγμή σταματάει και ακούγεται ο μικρός:

- Όσοι βλάκες θέλουν να κατέβουν, να τσακιστούν γιατί αυτή η κωλοστάση είναι η τελευταία. Όσοι παλιάνθρωποι θέλουν να ανέβουν, να το κάνουν γρήγορα για να αναχωρήσει καμιά ώρα αυτό το παλιοτρένο.

Τα ακούει αυτά η μαμά του, τρέχει στο σαλόνι, τον πιάνει από το αυτί.

- Πήγαινε αμέσως στο δωμάτιό σου και κάτσε μέσα δύο ώρες τιμωρία. Μετά θα βγεις και θα παίξεις μόνο αν μιλάς καλά.

***

*ΠΗΓΑΙΝΕΙ ο μικρός στο δωμάτιο και μετά από κανά δίωρο επιστρέφει. Κάθεται και πάλι, και βάζει μπρος το τρενάκι.

Τσαφ τσουφ, τσαφ τσουφ για λίγη ώρα, σε κάποια στιγμή σταματάει.

-Όσοι επιβάτες επιθυμούν να αποβιβαστούν παρακαλούνται να ελέγξουν ότι δεν ξέχασαν καμία από τις αποσκευές τους και ελπίζουμε να είχαν καλό και ξεκούραστο ταξίδι. Οι επιβάτες που επιθυμούν να επιβιβαστούν να τοποθετήσουν και να ασφαλίσουν τις αποσκευές τους πάνω από τη θέση τους. Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται το κάπνισμα και ευχόμαστε ένα καλό ταξίδι.

Η μαμά, περήφανη για τις παιδαγωγικές τις ικανότητες, ακούει από την κουζίνα και χαμογελάει. Ο μικρός συνεχίζει.

- Α, και όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τη δίωρη καθυστέρηση, να απευθυνθούν σ’ αυτή τη στριμμένη καρακάξα στην κουζίνα.

Ζ.

---------------

 

AKRVS APOKALYPTIKH GIA THN2

 

 

* ΆΚΡΩΣ αποκαλυπτική για την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στον χώρο της Υγείας υπήρξε η προχθεσινή συνάντηση του υπουργού Βασίλη Κικίλια με τους γιατρούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ο υπ. Υγείας άκουσε με προσοχή τους βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Λαρισαίος Χρήστος Κέλλας, κράτησε σημειώσεις για επιλογές για όλες τις εκλογικές περιφέρειες και τους ζήτησε στενότερη συνεργασία για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Η διπλή ιδιότητα του βουλευτή και του γιατρού άλλωστε τους καθιστά, όπως είπε ο υπουργός, πολύτιμο και καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία του κυβερνητικού έργου στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.

 

---------------

 STA GRAFEIA THS EFHMERIDAS XUES4

 

 

*ΣΤΑ γραφεία της εφημερίδας χθες, χαρούμενος ο Απ. Κομνός. Ικανοποιημένος ως διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας του ΓΝΛ για τη θετική εξέλιξη με τη Γαστρεντερολογική αλλά και με τον τρόπο που χειρίστηκε η «Ε» την υπόθεση συνεισφέροντας σημαντικά.

Ζ.

 

---------------

 

 SYNANTHSH ME TH GENIK GRAMMATEA5

 

* ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Παυλίνα Καρασιώτου, αρμόδια για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, πραγματοποίησαν οι ομοσπονδίες Αστικών και Υπεραστικών ΚΤΕΛ για θέματα του ΕΦΚΑ. Καθότι Τρικαλινή η Γενική Γραμματέας έδειξε ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον στα θέματα που της έθεσε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας κ. Μιχάλης Σακελλαρίου και αναμένονται σύντομα τα θετικά αποτελέσματα.

 

---------------

 

 MEN IN BLACK TZHMAS KAI GKAMPETAS5

 

*MEN in Black, Τζήμας και Γκαμπέτας στον πάγκο της μπασκετικής Λάρισας. Έχουν πάρει το παιχνίδι πολύ στα σοβαρά.

Ζ.

 

---------------

 

 SHMANTIKH UEVREITAI H EPISKECH3

 

*Σημαντική θεωρείται η επίσκεψη του Τζορτζ Τζιτζίκος στη Λάρισα και στον όμιλο «Animus», όπου συζήτησε με τον Αχ. Νταβέλη για τις δυνατότητες της Λάρισας στον ιατρικό τουρισμό. Ο αυτοδημιούργητος και πολυσχιδής Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας τυγχάνει ειδικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, ναι, ενώ παλιότερα είχε διατελέσει σε ανάλογη θέση και επί πλανητάρχη Τζορτζ Μπους τζούνιορ.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass