ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2019 19:00
*Η Λάρισα στην εκδήλωση της Αεροπορίας στο Μέγαρο. Μαζί με τη Στέλλα Μπίζιου, η επίσης νέα βουλευτής της ΝΔ, η Κατερίνα Μονογιού, Κυκλάδων, η νεαρή διαιτολόγος της Μυκόνου.  Ζ.   *Η Λάρισα στην εκδήλωση της Αεροπορίας στο Μέγαρο. Μαζί με τη Στέλλα Μπίζιου, η επίσης νέα βουλευτής της ΝΔ, η Κατερίνα Μονογιού, Κυκλάδων, η νεαρή διαιτολόγος της Μυκόνου. Ζ.

Ακόμη μία

*ΑΝΤΕ, μία ακόμη γύρα. Κερασμένη, απ’ τον ουρανό. Μια βροχή ακόμη, ει δυνατόν νυχτερινή κι αυτή, θα ισορροπήσει αρκετά την εποχή. Θα φέρει τον Νοέμβριο στην κανονικότητα.

Ζ.

 

Με τα χειμωνιάτικα

*- Η άλλη πήγε και αγόρασε ρούχα γιατί βαριόταν να κατεβάσει τα χειμερινά…

Συμβαίνουν και τέτοια στη Λάρισα. Προκύπτουν όμως και σοβαρά προβλήματα αυτή την εποχή.

- Τα ρούχα στην ντουλάπα μου χωρίζονται σε «για καφέ», «για βράδυ», «για εκδρομή», «για όταν χάσω δέκα κιλά»…

Ζ.

 

Μιχαήλ και…

*ΕΘΝΙΚΗ γιορτή λέει η χθεσινή ημέρα.

- Αν σκεφτεί κανείς ότι χρωστάμε της Μιχαλούς.

-Ε ναι, ούτε του Αγγέλου μας νερό δεν έχουμε να δώσουμε.

Ζ.

 

Αυξήσεις

*Ο Αηβασίλης έρχεται… Την Πρωτοχρονιά όπως πάντα. Φέτος και για τη λεγόμενη μεσαία τάξη. Με το φορολογικό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και τις αλλαγές που δρομολογεί, προκύπτει ότι με τη μείωση του αρχικού φορολογικού συντελεστή στο 9% προκύπτει σημαντικό όφελος για τον μέσο μισθωτό. Και τον συνταξιούχο αντιστοίχως. Υπολογίζεται περίπου στο ένα κατοστάρικο τον μήνα λένε Λαρισαίοι λογιστές. Ποσό που θα εμφανιστεί πρακτικά ως αύξηση μισθού, αφού θα μειωθεί αντιστοίχως η παρακράτηση φόρου. Από τον Γενάρη.

Ζ.

 

Σχετικός

*- ΘΑ πάω να μαζέψω ελιές αύριο, θα βγάλουμε λάδι, ανήγγειλε ο Λαρισαίος στην παρέα.

- Καλά, εσύ τι σχέση έχεις;

- Ε πώς… Δεν με φωνάζετε ντενεκέ;

Ζ.

 

Για τα ρετιρέ

*ΟΣΟ πιο χοντρό το πορτοφόλι όμως τόσο πιο φουσκωμένος κι ο σάκος του Αηβασίλη. Λιγότερες αποδείξεις για τους πλούσιους. Λαμβάνεται μέριμνα ώστε τα εισοδήματα άνω των 66.000 ευρώ, αρκεί να εμφανίσουν ηλεκτρονικές δαπάνες μόλις 20.000 ευρώ κι όχι το 30% όπως όλοι οι υπόλοιποι. Μόνο 20 χιλιάδες αποδείξεις και τα εισοδήματα των 100.000 και 200.000 ευρώ ή και παραπάνω. Το υποτίθεται οριζόντιο μέτρο των ηλεκτρονικών δαπανών θα ισχύει μόνο για τη βάση της πυραμίδας, απ’ το υπόγειο ως τον τρίτο περίπου όροφο. Στα ρετιρέ αναγνωρίζεται ευρεία ελευθερία για φοροδιαφυγή. (Το αντίστροφο είχε θεσμοθετηθεί στον ΕΝΦΙΑ, εκεί όλοι το ίδιο, πλούσιοι και μεσαίοι και φτωχοί, ώστε να επωφεληθούν οι πρώτοι. Πάλι.)

Ζ.

 

Μία τσ μύτις

*ΝΕΑ λήμματα στο Ελληνολαρισαϊκό λεξικό.

- Σαχαλίνη είναι νησί της Ρωσίας και αυτό που λέει ο Λαρισαίος για το νέο χλοοτάπητα στο γήπεδο της Νεάπολης.

***

*- ΝΟΜΙΖΑ ότι στη Λάρισα όλοι βγάζουν τα σκυλιά τους Ίρμα. Αλλά τελικά κατάλαβα ότι τους έλεγαν απλά να ηρεμήσουν.

***

*ΚΑΙ μια έκφραση που παρατίθεται αμετάφραστη.

- Κουτάου να σι μαλώσου, τέτοιους αρκουδιάρς απου είσι; Μη δώις μία τσ μύτις, α μ' αφήις στουν τόπου…

Ζ.

 

Ανταγωνιστικά

*ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να αντεπεξέλθουν οι νεαροί Λαρισαίοι.

- Στο πρώτο μας ραντεβού θα της πάω μια ανθοδέσμη χαμομήλι. Να της κοπεί ο βήχας.

***

*ΣΥΝΗΘΩΣ όμως δεν τα καταφέρνουν.

 - Βλέπω πήρες καουμπόικες μπότες Μαρία. Δεν έχουμε και λεφτά, να έπαιρνες κι ένα άλογο…

- Δεν πειράζει έχω γαϊδούρι.

Ζ.

 

Σε όλους, σχεδόν

*ΜΕΣΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο, πού αλλού καλύτερα, επιχείρησε να καλύψει το κομματικό του πλάνο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ. Στο πλαίσιο της εξελισσόμενης αυτόν τον καιρό οικονομικής εξόρμησης του κόμματος, ο Πέτρος Κρίκης προσέγγισε τους δημοτικούς συμβούλους των άλλων παρατάξεων με το ημερολόγιο 2020 του ΚΚΕ. Πήγε σε όλους, το αγόρασαν, αρνήσεις δεν συνάντησε, συνηθίζουν να δίνουν στο ΚΚΕ κι ας μην συμφωνούν μαζί του. Σε όλους πλην ενός και να του έδινε ο συγκεκριμένος δεν θα έπαιρνε, που δεν θα έδινε κι αυτός. Οπότε σταμάτησε στον διπλανό του, τον έχουν και στην άκρη, δεν χρειάστηκε να τον προσπεράσει. (Το ποιος, αυτονόητο.)

Ζ.

 

Αντρική

αλληλεγγύη

*Ο Λαρισαίος γυρίζει στο σπίτι το πρωί της επόμενης μέρας. Η γυναίκα του τον ρωτάει πού κοιμήθηκε το βράδυ. Σε έναν φίλο μου, απαντάει αυτός. Και φεύγει κατευθείαν για τη δουλειά. Ενοχλημένη εκείνη ξεκινάει να τηλεφωνεί στους φίλους του άντρα της. Ε, στους 6 «κοιμήθηκε εκεί» και στους άλλους 4 «ακόμα κοιμάται».

Ζ.

 

Δεν τους νοιάζει

*«ΑΝ νομίζει κάποιος πως με δύο χοιρινές πανσέτες και πέντε μπύρες θα τρομοκρατήσει ανθρώπους που είδαν διαμελισμένα ανθρώπινα πτώματα, είδαν βόμβες να τους καταστρέφουν τα σπίτια, έχασαν όλα τους τα υπάρχοντα, θαλασσοπνίγηκαν, είδαν τα παιδιά τους να ξεβράζονται νεκρά στην άμμο, πρέπει να είναι πολύ μεγάλος βλάκας». Μια διαφορετική διάσταση από τον Γ. Μ., που διατείνεται ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

«Θες να πας να ψήσεις χοιρινά μπριζολάκια μπροστά από τις δομές προσφύγων; Τράβα. Είσαι το τελευταίο πράγμα που τους νοιάζει. Με λίγα λόγια, έχουν τόσα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που δεν τους ενδιαφέρουν τα μπριζολάκια σου. Είναι ηλίθιοι όσοι πιστεύουν πως ένα μπάρμπεκιου μπορεί να γίνει πρόβλημα για τους ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα». (Προφανώς και εκείνοι που καταγγέλλουν τους ηλίθιους.)

Ζ.

 

Το τρώνε το φαΐ

*ΟΡΕΞΑΤΟΙ νεαροί Λαρισαίοι, στον δικό τους τον χαβά.

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου γλυκό;

-Κοκκινιστό με ρύζι.

-Γλυκό είπα…

-Η μάνα μου το κάνει λουκούμι.

***

*- ΠΟΥ είσαι;

- Στην προπόνηση...

- Και γιατί άκουσα κάποιον να λέει "Δύο πιτόγυρα και μια πατάτες";

- Μας κάνουν σεμινάριο τι να μην τρώμε...

***

*- ΕΧΑΣΑ πέντε κιλά σε τρεις μέρες με τη δίαιτα του καρπουζιού.

- Δεν την έχω ξανακούσει.

- Ζυγίζεσαι με ένα καρπούζι αγκαλιά και σε τρεις μέρες ζυγίζεσαι χωρίς το καρπούζι.

Ζ.

 

Διακαής πόθος

*ΕΡΩΤΗΘΕΙΣ εάν θα στήριζε ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Μάκης Βορίδης απάντησε πλειοδοτώντας: «Αναφανδόν», είπε. «Εγώ είμαι μέγας φαν και φίλος του Αντώνη Σαμαρά, είναι γνωστό αυτό. Μακάρι να το θέλει ο ίδιος – δεν ξέρω αν το θέλει- και μακάρι να είναι αυτή η πρόταση της παρατάξεως». (Από το «μακάρι να το θέλει ο ίδιος» προφανώς αρχίζουν τ’ αστεία.)

***

*ΔΙΟΤΙ λέει ο υπουργός Γεωργίας μιλούσε σε τηλεοπτικό σταθμό της Μεσσηνίας και μετέφερε λένε απλώς τη γνωστή και διακαή επιθυμία του Καλαματιανού. Μιλούσε επίσης αμέσως μετά την ομιλία Καραμανλή στο LSE, στο Λονδίνο. Ήταν σαν να του απαντούσε, διαπιστώνουν οι ειδικοί επί της γαλάζιας πολυκατοικίας.

Ζ.

 

Σοφία ορθοί

ακούσωμεν…

*ΑΛΗΘΕΙΑ, όσοι δηλώνουν Χριστιανοί και βρίζουν χυδαία με αφορμή το θέμα των μεταναστών γνωρίζουν το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο; Το ‘’κε’, 31-46’’ θυμίζει ο Χ. Π. Εἶπεν ὁ Κύριος· Ὅταν ἔλθῃ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐν τῇ δόξῃ αὐτοῦ…

… καὶ στήσει τὰ μὲν πρόβατα ἐκ δεξιῶν αὐτοῦ τὰ δὲ ἐρίφια ἐξ εὐωνύμων. τότε ἐρεῖ ὁ βασιλεὺς τοῖς ἐκ δεξιῶν αὐτοῦ· δεῦτε, οἱ εὐλογημένοι τοῦ πατρός μου, κληρονομήσατε τὴν ἡτοιμασμένην ὑμῖν βασιλείαν ἀπὸ καταβολῆς κόσμου· ἐπείνασα γὰρ καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην καὶ συνηγάγετέ με, γυμνὸς καὶ περιεβάλετέ με, ἠσθένησα καὶ ἐπεσκέψασθέ με, ἐν φυλακῇ ἤμην καὶ ἤλθετε πρός με. τότε ἀποκριθήσονται αὐτῷ οἱ δίκαιοι λέγοντες· κύριε, πότε σε εἴδομεν πεινῶντα καὶ ἐθρέψαμεν, ἢ διψῶντα καὶ ἐποτίσαμεν; πότε δέ σε εἴδομεν ξένον καὶ συνηγάγομεν, ἢ γυμνὸν καὶ περιεβάλομεν; πότε δέ σε εἴδομεν ἀσθενῆ ἢ ἐν φυλακῇ καὶ ἤλθομεν πρός σε; καὶ ἀποκριθεὶς ὁ βασιλεὺς ἐρεῖ αὐτοῖς· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ' ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε…

***

*ΕΧΕΙ και συνέχεια, για τα ερίφια. Εξ ού και οι ερίφηδες;

…τότε ἐρεῖ καὶ τοῖς ἐξ εὐωνύμων· πορεύεσθε ἀπ' ἐμοῦ οἱ κατηραμένοι εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον τὸ ἡτοιμασμένον τῷ διαβόλῳ καὶ τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ· ἐπείνασα γὰρ καὶ οὐκ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ οὐκ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην καὶ οὐ συνηγάγετέ με, γυμνὸς καὶ οὐ περιεβάλετέ με, ἀσθενὴς καὶ ἐν φυλακῇ καὶ οὐκ ἐπεσκέψασθέ με. τότε ἀποκριθήσονται αὐτῷ καὶ αὐτοὶ λέγοντες· κύριε, πότε σε εἴδομεν πεινῶντα ἢ διψῶντα ἢ ξένον ἢ γυμνὸν ἢ ἀσθενῆ ἢ ἐν φυλακῇ καὶ οὐ διηκονήσαμέν σοι; τότε ἀποκριθήσεται αὐτοῖς λέγων· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ' ὅσον οὐκ ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἐλαχίστων, οὐδὲ ἐμοὶ ἐποιήσατε. καὶ ἀπελεύσονται οὗτοι εἰς κόλασιν αἰώνιον, οἱ δὲ δίκαιοι εἰς ζωὴν αἰώνιον. (Αμήηην…)

Ζ.

 

Πού φτάσαμε…

*ΜΕΛΑΓΧΟΛΗΣΕ παρακολουθώντας το ίντερνετ η Λαρισαία Σ. Σ.

-Στις αναρτήσεις βλέπεις πού έχουμε φτάσει και στα σχόλια από κάτω το γιατί.

Ζ.

 

Αλλαγή λαδιών

*ΣΑΛΟ είχε προκαλέσει το γεγονός ότι ένας 80χρονος Λαρισαίος παντρεύτηκε μια 25χρονη. Μετά από ένα χρόνο ευτυχισμένου έγγαμου βίου, η νεαρή σύζυγος που είχε μείνει έγκυος εισήχθη στο μαιευτήριο να γεννήσει.

Η νοσοκόμα μετά από κάποια ώρα βγήκε για να συγχαρεί τον πατέρα.

- Να σας ζήσει ο γιος. Αυτό είναι απίστευτο. Πώς το καταφέρατε αυτό στην ηλικία σας;

-Α κοπελιά… Πρέπει να κρατάμε τη μηχανή σε καλή κατάσταση.

Τον επόμενο χρόνο η γυναίκα του υπερήλικα γεννά ξανά.

Η ίδια νοσοκόμα κι αυτή τη φορά του ανακοινώνει τα καλά νέα.

- Να σας ζήσει η κόρη! Αυτό κι αν είναι απίστευτο. Πώς τα καταφέρατε πάλι;

- Ε, δεν θέλω να το παινευτώ αλλά πρέπει να κρατάμε τη μηχανή σε καλή κατάσταση.

Και να που προκύπτει και τρίτο παιδί την επόμενη χρονιά.

Η ίδια νοσοκόμα στο μαιευτήριο.

-Συγχαρητήρια. Να σας ζήσει το αγοράκι. Πρέπει πραγματικά να είστε πολύ καλός.

-Στο έχω πει, καμάρωνε πάλι ο παππούς. Πρέπει να κρατάμε σε καλή κατάσταση τη μηχανή.

- Καλύτερα όμως να της αλλάξετε λάδια γιατί αυτό το μωρό βγήκε μαύρο.

Ζ.

 

---------

SE GNORIMA LHMERIA O DHMOTIKOS SYMBOYLOS FOTHS TZATZAKHS*ΣΕ γνώριμα λημέρια ο δημοτικός σύμβουλος Λάρισας Φώτης Τζατζάκης στην τελετή έναρξης Προσομοίωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Vox_Populi, στην οποία ήταν ομιλητής. Στο ακροατήριο πολλοί μαθητές του, οι οποίοι και συμμετείχαν ως περιφερειακοί σύμβουλοι στη σχετική προσομοίωση.

 

 

---------

TRONE OI SKYLOI RODIA O EIKONIZOMENOS MALLON ENTYPOSIASTHKE*ΤΡΩΝΕ οι σκύλοι ρόδια; Ο εικονιζόμενος μάλλον εντυπωσιάστηκε από το μέγεθος. Ο οικογεωργός, όπως συστήνεται, Δημ. Βασιλός έβγαλε φέτος ρόδι 1.100 γραμμαρίων. Πέρσι, πρώτη χρονιά, είχε φτάσει μέχρι 900. Οπότε σε δυο-τρία χρόνια θα τα κάνει πεντόκιλα; Λιπαίνοντας μονάχα με φυλλόχωμα, λέει.

Ζ.

 

 

---------

NA KI O MPRISIM TOY DHMOY OI ANTIDRASEIS TOY DHMOTIKOY SYMBOYLIOY METADIDONTAI*ΝΑ κι ο Μπιρσίμ του Δήμου… Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μεταδίδονται ως γνωστόν ζωντανά μέσω ίντερνετ. Για να προκύψει όμως αποτέλεσμα χρειάζεται τηλεσκηνοθέτης, που χειρίζεται το τρικάμερο, ώστε να δείχνει κάθε φορά εκείνον που μιλάει.

Ζ.

 

 

---------

FILIPPOS KAI NAUANAHL STO XRISTIANIKO DAMON KAI FINTIAS*ΦΙΛΙΠΠΟΣ και Ναθαναήλ στο χριστιανικό, Δάμων και Φιντίας στο αρχαιοελληνικό, Κάστωρ και Πολυδεύκης στη μυθολογία, οι ομηρικοί Αχιλλέας και Πάτροκλος, για πάντα μαζί στο ελαφρολαϊκό, αν τον έλεγαν Δαμιανό και τον Μιχάλη, τότε θα γιόρταζαν μαζί με τον Κοσμά, Γιαννακόπουλος και Αναστασίου αχώριστο δίδυμο. Πάνε σαν τους Χιώτες, στο νεοελληνικό.

Ζ.

 

 

---------

OPOY O PANOS SAPKAS SYNNENOEITAI ME TON D MABIDH*ΟΠΟΥ ο Π. Σάπκας συνεννοείται με τον Δ. Μαβίδη να φτιάξουν δίκτυο πολιτισμού σαν της ΔΕΥΑΛ, να φτάνει σε κάθε σπίτι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass