ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 23 Νοε 2019 19:00
*ΦΙΛΟΙ και σύμμαχοι και συνεργάτες και συμπράττοντες κι αδέλφια κι αντιπεριφερειάρχες.  Ζ. *ΦΙΛΟΙ και σύμμαχοι και συνεργάτες και συμπράττοντες κι αδέλφια κι αντιπεριφερειάρχες. Ζ.

Δίλημμα

* «ΤΕΛΙΚΑ, όπως πάει το πράγμα, θα μειώσουμε τους καρκίνους και θα αυξήσουμε τις πνευμονίες, καπνίζοντας έξω… στο κρύο» δήλωσε ο Λαρισαίος καπνιστής, ο οποίος δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιον γιατρό θα επισκεφθεί…

 

Γκρίνια για

τους διοικητές

* ΜΕΤΑ τις πρώτες αντιδράσεις που είχε προκαλέσει στη γαλάζια βάση του νομού η επιλογή του διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Φ. Σερέτη, η χθεσινή ανακοίνωση των διοικήσεων των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας πυροδότησε ξανά ανάλογο κλίμα δυσφορίας στα στελέχη της ΝΔ Λάρισας. Κι αυτό γιατί στα ονόματα όσων αξιοποιούνται στις διοικήσεις των Νοσοκομείων δεν υπάρχει κανένα «δικό μας παιδί», δεν υπάρχει κάποιος τουλάχιστον από το Μητρώο Στελεχών, το οποίο η ΝΔ πολυδιαφήμισε πριν γίνει κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι περίπου 10 Λαρισαίοι είχαν ενδιαφερθεί για τις διοικήσεις των Νοσοκομείων, με πιο χαρακτηριστικά ονόματα αυτά των υποψήφιων βουλευτών Γ. Καραβάνα, Γ. Αδαμούλη, του μέλους του Μητρώου Στελεχών Γ. Ανυφαντή, των Γρ. Δασταυρίδη, Κ. Πάνου (με εμπειρία στον χώρο της υγείας), ενώ υπήρξαν κρούσεις και για τη Ρένα Καραλαριώτου και τον Κ. Καραμπάτσα. Τελικά, κανείς από τους παραπάνω δεν αξιοποιήθηκε. Αν σκεφτεί κανείς ότι και στις διοικήσεις του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ απουσιάζουν ονόματα που γνωρίζουν από τον πρωτογενή τομέα, τότε η ενόχληση των Νεοδημοκρατών γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.

Γ.Ρ.

 

Βουλευτική γκρίνια

* ΓΚΡΙΝΙΑ όμως έχουμε και στις τάξεις των βουλευτών της ΝΔ, καθώς ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος κατηγόρησαν δημοσίως την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη γιατί «δεν τους ενημέρωσε όταν επισκέφθηκε τις εκλογικές τους περιφέρειες». Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Δ. Μαρκόπουλου «η εξωκοινοβουλευτική υπουργός θα μάθει πολλά για τον αγώνα που δώσαμε να βγει η ΝΔ πρώτη κι αυτοδύναμη (άρα και να γίνει η ίδια υπουργός), θα της δείχναμε και τις ομορφιές του νησιού (σσ.: Σαλαμίνα). Κυρία υπουργέ, είμαστε δίπλα σας. Αν φυσικά το θέλετε». Από την πλευρά του, ο Μάξιμος με ένα απλό τουίτ χωρίς προειδοποιήσεις: «Πληροφορήθηκα, δυστυχώς από τα ΜΜΕ, την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού στη Λάρισα. Έστω, εκ των υστέρων, εύχομαι να ήταν αποδοτική και να έτυχε της δέουσας φιλοξενίας με τη συνοδεία της».

Ο αντίλογος βέβαια στις βουλευτικές ενστάσεις είναι γιατί ο εκάστοτε υπουργός θα πρέπει να ενημερώνει τον βουλευτή και το υπουργικό και κυβερνητικό έργο να ορίζεται από την πελατειακή βάση του κόμματος…

Γ.Ρ.

 

Μόνη

* ΑΝ όντως το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος κατεβάσει κείμενο με χιλιάδες υπογραφές, τότε το συνέδριο (σ.σ. μονοήμερη εκδρομή) του ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει όντως ενδιαφέρον.

Δηλαδή να γινόταν ένα συνέδριο όπου θα επιβεβαιωνόταν η κυριαρχία της Φώφης Γεννηματά, δεν θα είχε κάποιο ενδιαφέρον. Τώρα όμως που το νέο ΠΑΣΟΚ βγάζει από μέσα του παλιές πρακτικές με ίντριγκες κ.λπ., αποκτά ένα κάποιο νόημα. Αν θα μείνει μόνη της η κ. Γεννηματά, θα φανεί την Κυριακή το απόγευμα με τη δευτερολογία της. Αλλά αυτή η κατηγορία των κομματικών στελεχών ακόμη και καταρρακτώδη βροχή να ρίχνει έξω, θα… χαιρετίσουν την καλοκαιρία.

Ουδείς ασχολείται με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ παρά μόνο αυτά τα στελέχη που δεν μπορούν να φαντασθούν τον πολιτικό τους βίο χωρίς ρόλο…

Β.Κ.

 

SMS

* ΩΣ μετωπική τιτλοφορήθηκε η αντιπαράθεση των Κυρ. Μητσοτάκη και Αλέξ. Τσίπρα χθες στη Βουλή στην «ώρα του πρωθυπουργού». Ωστόσο, περισσότερο ως μάθημα Μαθηματικών και Στατιστικής έμοιαζε παρά ως πολιτική αντιπαράθεση επί της ουσίας.

Αφού ο κ. Μητσοτάκης στην πρωτολογία του κατέθεσε στα πρακτικά στατιστικά στοιχεία για την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο Αλ. Τσίπρας. Λέγοντας ότι «κατά τα 4,5 χρόνια που κυβερνήσατε είχαν κατατεθεί, κ. Τσίπρα, 319 ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό. Απαντήσατε συνολικά σε 11 στα 4,5 χρόνια. Μια κάθε 5,5 μήνες, ποσοστό 3,5%».

Με τον κ. Μητσοτάκη και το γνωστό «χιούμορ» του να καταλήγει τονίζοντας πως «κάτι σας θυμίζει αυτό το ποσοστό, μου φαίνεται σας καταδιώκει». Παρατηρώντας τέλος τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «μπορείτε νομίζω να προσέχετε εμένα και όχι να στέλνετε μηνύματα μιας και μιλάμε για σεβασμό στη Βουλή, εκτός και αν σας στέλνουν μηνύματα για να σας ετοιμάσουν για τη δευτερολογία σας».

«Είστε αδιάβαστος» ο ένας, τα «επιχειρήματά σας είναι έωλα» ο άλλος. Τόσο μετωπική σύγκρουση που κλήθηκαν σε έκτακτη εφημερία, τραυματιοφορείς και κέντρα αιμοδοσίας…

Β.Κ.

 

Θετταλών

* ΣΕ εκλογική αναμέτρηση με ιδιαίτερο θεσσαλικό ενδιαφέρον αναμένεται να εξελιχθούν οι εκλογές στην ΚΕΔΕ, την ερχόμενη Πέμπτη. Όπου είναι γνωστό την προεδρία της Ένωσης θα διεκδικήσει ο δήμαρχος Τρικάλων Δημ. Παπαστεργίου, ο οποίος φαίνεται να έχει προβάδισμα έναντι του συνυποψηφίου του Λάζ. Κυρίζογλου, καθότι η μάχη της προεδρίας στην ΚΕΔΕ είναι «γαλάζια» μάχη.

Τη δική του μάχη για την εκλογή στο ΔΣ θα δώσει και ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννης μετά και την απόφασή του να ηγηθεί ανεξάρτητου ψηφοδελτίου. Υπενθυμίζεται πως σε όργανα της ΚΕΔΕ θήτευσε στο παρελθόν και ο πρώην δήμαρχος, Κων. Τζανακούλης.

Περισσότερα την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε οι δύο Θεσσαλοί θα ανακοινώσουν τα ψηφοδέλτιά τους.

Β.Κ.

 

Συνταξιούχοι

* «ΘΑ έρθεις στη συνέλευση;» ρωτά μέλος Σωματείου συνταξιούχων, φίλο του, επίσης συνταξιούχο, τον οποίο βρήκε στον δρόμο με φόρμα εργασίας, καθώς προσέρχονταν στη συνέλευση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, όπου θα συζητούσαν την οργάνωση κινητοποιήσεων ενάντια στα προτεινόμενα ασφαλιστικά μέτρα, που προωθεί η κυβέρνηση.

Τον κοιτά λοιπόν εκείνος καλά-καλά, και του απαντά: «Εγώ είμαι εργάτης συνταξιούχος, δεν με βλέπεις; Δουλεύω ακόμη...».

Για ποιο πράγμα άραγε να διαμαρτυρηθεί; Για τη σύνταξη ή για την ανασφάλιστη εργασία;

Λ.Κ.

 

Ψηφιακό βήμα...

* ΕΣΤΩ και αν άργησε, είναι ένα σημαντικό βήμα. Σπουδαίο και μεγάλο, για να μπει επιτέλους ένα τέλος στη διαχρονική ταλαιπωρία των πολιτών να προσκομίζουν οι ίδιοι τα έγγραφα στις φορολογικές αρχές για ληξιαρχικά γεγονότα που τους αφορούν, όπως είναι η γέννηση, ο γάμος, το διαζύγιο, ο θάνατος κ.ά. Μια απλοποίηση των διαδικασιών και μια στοιχειώδη επικοινωνία των φορέων του Δημοσίου χρειαζόταν. Τα καταφέραμε πλέον...

Οι πολίτες δεν θα χρειάζεται πια να συλλέγουν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά από τον Δήμο ή τα ΚΕΠ. Όλες οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, γάμου και θανάτου, καθώς και τα πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης θα συλλέγονται από την 1η του επόμενου μήνα, από την ΑΑΔΕ απευθείας μέσω του Μητρώου Πολιτών του Υπ. Εσωτερικών ηλεκτρονικά και αυτοματοποιημένα. Δεν θα υπάρχει πλέον φέρε το ένα έγγραφο, συγκέντρωσε το άλλο. Οι εφοριακοί με ένα πάτημα κουμπιού θα τα έχουν μπροστά τους...

Άντε να δούμε και γρήγορα ελπίζουμε το επόμενο βήμα. Τη διασύνδεση των εφοριών με τα ληξιαρχεία... Στην ψηφιακή εποχή ζούμε.

Γ.Ν.

 

ΤΡΑΙΝΟΣΕ παντού

* ΤΗ μη ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή σημείωσε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Ο οποίος δήμαρχος επισκέφθηκε τον υπουργό για το θέμα της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών, για να λάβει την κλασική απάντηση περί κόστους. Λάρισα και Πάτρα έχουν το ίδιο πρόβλημα, καθώς οι γραμμές διχοτομούν τις πόλεις, απλά η έκταση του προβλήματος είναι διαφορετική για την Πάτρα και το λιμάνι της.

Η Λάρισα θα «συμβιβαζόταν» με υπογειοποίηση τμήματος της γραμμής και υπόγειες διαβάσεις σε δρόμους μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου (Βόλου κ.λπ.) αλλά οι εταιρείες του ΟΣΕ και το συναρμόδιο Υπουργείο (σ.σ. διαχρονικά) αποτελούν ξεχωριστές «δημοκρατίες», αδιαφορώντας για τις ανάγκες πολιτών. Πολύ συχνά και επιβατών, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα…

Β.Κ.

 

Πικρία

* ΜΕ αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε» για τον τάφο του Κωνσταντίνου Κούμα επικοινώνησε μαζί μας η Λαρισαία κ. Δ. Παπαευσταθίου για να εκφράσει το παράπονό της για την κακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τάφοι Λαρισαίων που ευεργέτησαν την πόλη. Μάλιστα, αναφέροντας την περίπτωση της πεθεράς της Αλίκης Παπαευσταθίου - Αληθινού και της Αλίκης Κουτσίνα σημείωσε με πικρία: «Αυτές οι δύο γυναίκες ευεργέτησαν την πόλη, δωρίζοντας όλη τους την περιουσία στον δήμο. Όσοι τις διαχειρίστηκαν δεν έπρεπε να πληρώνουν για τη συντήρηση του τάφου τους; Αυτό δεν έγινε και τα οστά τους μπήκαν στο οστεοφυλάκιο. Αυτό έπρεπε να κάνει ο Δήμος γι’ αυτές τις γυναίκες; Έτσι τις τιμά;».

Ν.Π.

 

Ενόχληση

* ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ ο Λαρισαίος επικοινώνησε με την «Ε» για να καταγγείλει την απαράδεκτη τακτική των πάσης φύσεως εταιρειών, υπάλληλοι των οποίων τηλεφωνούν σε ακατάλληλες ώρες. «Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Τα προσωπικά μας δεδομένα δεν προστατεύονται. Μέχρι και από το Λονδίνο μου τηλεφώνησαν μέσα στο μεσημέρι. Είναι ενοχλητικό, κάθε μέρα όλο και κάποια εταιρεία μας καλεί και όλες ακατάλληλες ώρες. Το κράτος τι κάνει;» έλεγε αγανακτισμένος. Άδικο δεν έχει. Μάλλον λόγω του ότι πλησιάζουν οι γιορτές, οι εταιρείες προσπαθούν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Τη δουλειά τους κάνουν, αλλά και ο κόσμος δικαιολογημένα διαμαρτύρεται.

Ν.Π.

 

Ηλεκτροσόκ

* ΠΑΝΤΩΣ η ευρηματικότητα ορισμένων ξεπερνά και το θράσος τους: «Σας παίρνω από εταιρεία ενέργειας για φθηνότερο ρεύμα», έλεγε η μελιστάλαχτη φωνή στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

-Μα με έχετε ενοχλήσει τόσες φορές –μαζευτήκατε και πολλές στον χώρο- και σας απάντησα ότι δεν με ενδιαφέρει, η ένσταση του συμπολίτη.

-Σας παίρνω ξανά, γιατί μια ωραία πρωία η ίδια η ΔΕΗ θα σας στείλει σε κάποια εταιρεία χωρίς να σας ρωτήσει, η απάντηση.

Παθαίνεις ή όχι ηλεκτροσόκ;

Δ.Χ.

----------------

OTI EINAI ME ENAN KAFE APO TO PROI

 

 

*ΟΤΙ είναι με έναν καφέ απ’ το πρωί, παραπονιόταν ο Λαρισαίος.

Ζ.

----------------

PENTE PROSOPA EJI POLTIKES PROSEEGISEIS

 

*ΠΕΝΤΕ πρόσωπα, έξι πολιτικές προσεγγίσεις. Κι όμως, ο Μητσοτάκης είναι που κατάφερε να ενώσει δυνάμεις της Αριστεράς; Που όμως τις είχε ενώσει ο Καλογιάννης. Έχει και το τσίπουρο τις συγκολλητικές του ιδιότητες...

Ζ.

----------------

H POLH MPAINEI PLEON SE RYUMOYS XRISTOYGENNON

 

* Η πόλη μπαίνει πλέον σε ρυθμούς Χριστουγέννων. Το βλέπουμε γύρω μας, οι ετοιμασίες για την εορταστική περίοδο πυρετώδεις. Στους δρόμους και στις βιτρίνες των καταστημάτων που άρχισαν να διακοσμούνται με παραμυθένια, γεμάτα φαντασία σκηνικά. Με ένα πινέλο και μια μπογιά... Πραγματικά έργα τέχνης, αριστουργήματα, εικόνες που γοητεύουν, που δίνουν λάμψη αποπνέοντας τη μαγική ατμόσφαιρα των ημερών...

Γ.Ν.

----------------

O ANTIDHMARXOS KAUHMERINOTHTAS KAI O EPIKOYRON AYTON

 

*Ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κι ο επικουρών αυτόν, Αλεξούλης και Δαούλας, προσευχόμενοι υπέρ επιλύσεως των προβλημάτων, ικανοποιήσεως των Λαρισαίων και κατά της βασκανίας.

Ζ.

----------------

 

MIA POLY EYXARISTH EKPLHJH PERIMENE TO NEO MHTROPOLITH FUIOTIDAS

 

* ΜΙΑ πολύ ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον νέο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών κατά τη διάρκεια της - μετά την ενθρόνισή του στη Λαμία - επίσκεψής του στην ιστορική Ιερά Μονή της Παναγίας Δαμάστας, όπου, μετά το καλωσόρισμα, η Ηγουμένη Ιωάννα (πτυχιούχος Ιατρικής με ειδικότητα ΩΡΛ) του προσέφερε εκ μέρους των μοναζουσών μια προσωπογραφία του (πορτραίτο), δημιούργημα του χρωστήρα αδελφής της Μονής, η οποία μέχρι να φορέσει το ράσο υπηρετούσε (μέχρι τον περασμένο Απρίλιο) σε θέση καθηγήτριας Καλλιτεχνικών σε δημόσιο σχολείο. Η είδηση είναι ότι το πορτρέτο δημιούργησε η Λαρισαία μοναχή Μελανθία (αριστερά στη φωτ. από την ιστοσελίδα poimin.gr) και η οποία μέχρι πέρυσι δίδασκε σε σχολείο της Λάρισας. Έλαμψε το πρόσωπό του Σεβασμιότατου από χαρά και για το όμορφο δώρο που ήδη στολίζει το γραφείο του, αλλά και για τη λαρισινή καταγωγή της δημιουργού – μοναχής.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass