ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2020 19:00
 Μετά την παρέμβαση του θείου για Αχελώο, βουλευτής, ανεψιός και φίλοι τους, ανέλαβαν το μασάζ στον γιο Μετά την παρέμβαση του θείου για Αχελώο, βουλευτής, ανεψιός και φίλοι τους, ανέλαβαν το μασάζ στον γιο

Αναμονές

ΠΩΣ τα καταφέρνουν και μας βάζουν σε μια διαρκή... αναμονή; Το Σαββατοκύριακο πέρασε μέσα σε αναμονή για τη Διάσκεψη του Βερολίνου, για το επόμενο διάστημα θα περιμένουμε τις κινήσεις του Ερντογάν.

Αναμονή μέχρι να βγάλει το ΣτΕ απόφαση για τα αναδρομικά, αναμονή μέχρι να μάθουμε το όνομα της κας Σακελλαροπούλου, αναμονή για τη Μέγκαν (που κλείνει ως πριγκίπισσα) , αναμονή για το... Μέγκα (που ανοίγει ως κανάλι).

Καλή εβδομάδα και καλή υπομονή.

 

Τηλε-φόβος

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ βρυχάται, και για μας έγινε πρώτο θέμα της ζωής μας η... Λιβύη.

Χαφτάρ, Σάρατζ, ονόματα Λίβυων φυλάρχων (και... φιλάρχων συνάμα) άγνωστα σε μας ως τώρα, κυριαρχούν στη δική μας επικαιρότητα. Στα ελληνικά κανάλια οι παρουσιαστές ρωτούν και ξαναρωτούν ηλιθιωδώς όποιον υπουργό βρουν διαθέσιμο «τι θα κάνουμε αν ο Ερντογάν...».

Και κάθονται οι υπουργοί, με εξίσου ηλίθιο τρόπο κι εξηγούν ότι... «όπως προειδοποίησε ο πρόεδρος Κυριάκος θα υπερασπιστούμε τα δίκαιά μας... κ.λπ., κ.λπ.».

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να βαραίνει η ψυχολογία μας και η χώρα να ζει πλέον υπό καθεστώς φόβου και... μελαγχολίας. Πραγματικά φίλε αναγνώστη, ποτέ άλλοτε δεν είχες περισσότερους λόγους να αρπάξεις το τηλεκοντρόλ και να τους στείλεις στον αγύριστο.

 

Σοβαρευτείτε

ΑΛΛΑ δεν φταίνε οι έτσι κι αλλιώς αγράμματοι καιροσκόποι των καναλιών. Φταίνε και οι υπουργοί που σπεύδουν να παίξουν το παιχνίδι τους και να εμφανίζονται εκεί κάθε μέρα.

Και εύλογα αναρωτιέται κανείς: Μα είναι δυνατόν, είναι σοβαρό, να εμφανίζεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και να συζητά στην τηλεόραση τα σοβαρά θέματα ασφάλειας και άμυνας της χώρας μας λες και είναι... ένας απλός σχολιαστής;

Δεν ξέρουμε γιατί το κάνει. Αλλά αν το κάνει για να τονώσει – υποτίθεται- το λαϊκό φρόνημα πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο... Η δημοσιότητα δεν είναι για όλες τις ώρες, ούτε για όλα τα θέματα. Ας σοβαρευτούμε όλοι, δεν μας παίρνει πια.

 

Στα ύψη

ΕΙΤΕ πάει καλά είτε όχι η διάσκεψη της Λιβύης, η ουσία είναι ότι οι αναταράξεις σε Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο... «μας άλλαξαν τα πετρέλαια» κατά την παλιά έκφραση. Στα βενζινάδικα – όπου οι αυξήσεις ενσωματώνονται με ταχύτητα φωτός, σε αντίθεση με τις μειώσεις- η βενζίνη κινείται σταθερά στο 1,6 ευρώ.

Το αποτέλεσμα ορατό στην Εθνική Οδό. Συμπολίτης που το Σάββατο κινήθηκε από τη Λάρισα στα Τέμπη είναι ζήτημα αν διασταυρώθηκε με καμιά δεκαριά όλα κι όλα αυτοκίνητα.

 

Κατακαημένος

ΚΑΛΑ έκανε και τα είπε χτες ο πρώην υπουργός κ. Γ. Σουφλιάς για τον Αχελώο, ότι και καλά χρειάζεται «πολιτική βούληση» από την Κυβέρνηση, αλλά ποιος την έχασε για να την βρει η Κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα;

Ο μεν Μητσοτάκης εννιά στις δέκα κουβέντες που λέει – από... μοντερνιά μάλλον- είναι για την... προστασία του περιβάλλοντος, έχοντας ξεπεράσει επ’ αυτού και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και δυστυχώς επικράτησε η άποψη ότι η εκτροπή του Αχελώου κάνει κακό στο περιβάλλον – μέγας μύθος βέβαια, αλλά άντε να τους το βγάλεις από το μυαλό.

Κατά δεύτερον, την όποια απόφαση για τον Αχελώο πρέπει να την επικυρώσει με διάταγμα η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ποια ; Η Σακελλαροπούλου που ως δικαστίνα οι Θεσσαλοί την εύρισκαν πάντα σταθερά απέναντι στο έργο όταν προσέφευγαν στο ΣτΕ.

Κατακαημένε Αχελώε... Τσάμπα τόσο χρήμα που «έφαγε» η κοίτη σου τόσα χρόνια.

 

Όλα στο 20

ΕΙΚΟΣΙ Ιανουαρίου 2020! Όλα 20άρια σήμερα, άρα τρόπον τινά είναι η ημέρα της... αριστείας, αν και με τόσους αριστούχους (εικοσάρηδες) που παράγει πια το ελληνικό εκπαιδευτικό σχολείο το πράγμα έχει ξενοστιμέψει.

Πάνε πια κείνες οι παροιμιώδεις ρήσεις παλαιών καθηγητών που έλεγαν ότι «ο μαθητής παίρνει μέχρι 19. Το 20 είναι για τον Θεό». Σήμερα οι... Θεοί είναι εδώ, κυκλοφορούν ανάμεσά μας...

 

«Πρωτοτυπίες»

ΚΑΠΩΣ έτσι η Κεραμέως (όνομα ακατάλληλο για υπουργό Παιδείας αφού οι... κεραμείς εκτός από κεραμίδια παράγουν και... τούβλα), η νυν υπουργός Παιδείας λοιπόν, συνέστησε τούτες τις μέρες Επιτροπή από 16 «σοφούς» με σκοπό να αλλάξει τα πάντα στα σχολεία.

Όποιος ξέρει υπουργό Παιδείας που εν τω υπουργικώ του βίω δεν συνέστησε «Επιτροπή Σοφών», να σηκώσει το χέρι. Φευ! Τόσα χρόνια, ουδεμία πρωτοτυπία...

 

Η χώρα των σοφών

ΓΕΝΙΚΑ η Ελλάδα από... «σοφούς» δεν έχει πρόβλημα. Από τους «Επτά» που είχε η Αρχαιότητα, σήμερα έχουμε επτά τουλάχιστον ανά Υπουργείο. Το δημοφιλέστερον επάγγελμα στην Ελλάδα είναι ο «σοφός», ο... μυαλοπώλης σα να λέμε . Γι’ αυτό και δεν καταλαβαίνουμε που μερικοί κλαίνε και οδύρονται για τη «διαρροή εγκεφάλων» (brain drain) στο εξωτερικό. Κάθε χώρα εξάγει... ό,τι έχει.

 

Κινεζουά (1)

«ΚΛΑΜΑ» στην Κίνα... Λόγω του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ, λέει, ρυθμός ανάπτυξης –λέει- κατρακύλησε στα Τάρταρα ! Έπεσε στο... 6,1%. Σκέτη τραγωδία δηλαδή!

Κι εμείς με 2% (κι αυτό στα... χαρτιά) μόνο που δεν σφάξαμε αρνιά για ν’ αρχίσουμε το γλέντι!

 

Κινεζουά (2)

ΑΝ θες να δεις γιατί οι Κινέζοι έχουν επικρατήσει παντού, κάνε μια βόλτα στη Λάρισα ώρα 7 παρά το πρωί. Τα μαγαζιά της Λάρισας είναι όλα κλειστά. Όλα; Αμ δε! Στα κινέζικα της Λαπιθών οι υπάλληλοι είναι εκεί και στήνουν κιόλας τους πάγκους με το εμπόρευμα...

Οπότε, κατά τις... 9 που ανοίγουν οι δικοί μας, οι «κίτρινοι» έχουν κιόλας βάλει φράγκα στο ταμείο... Γι’ αυτό σας λέω... Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Άλλες ταχύτητες .

 

Βουητό

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗ θεωρείται η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, κεντροαριστερές επίσης αρκετές από τις επιλογές του κ. Μητσοτάκη. Γενικά ο πρόεδρος δεν εκτιμά και πολύ τις... «δεξιότητες». Οπότε,εμφανής είναι πια η γκρίνια των δεξιών που θεωρούνται... αδέξιοι και μένουν «αναξιοποίητοι» καίτοι – ως νομίζουν- είναι άξιοι προς αξιοποίηση και αξιώματα.

Ναυαρχίδα σ’ όλα αυτά η ιστορική εφημερίς «Εστία» προειδοποιούσε το Σάββατο τον πρόεδρο Κυριάκο για τη... βοή που ακούγεται ήδη από την αντιδρώσα βάση.

(Να δεις που την επόμενη φορά ο Μητσοτάκης θα εκλεγεί με τις ψήφους των... ΣΥΡΙΖαίων).

 

«Στα κάγκελα»

«ΣΤΑ κάγκελα» και οι δάσκαλοι, με την εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τίτλους των κολλεγίων, που προωθεί η κυβέρνηση.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, προχωρά από κοινού με τις άλλες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, Ο.Λ.Μ.Ε. και Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. στην πραγματοποίηση αγωνιστικής κινητοποίησης αύριο Τρίτη, ημέρα ψήφισης του σχεδίου νόμου, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Καταγγέλλει ότι είναι «ολέθριο για τη δημόσια εκπαίδευση και υποβαθμίζει το κύρος των πανεπιστημιακών πτυχίων» και θεωρεί «τραγικό να ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο στην εκπαίδευση των αποφοίτων μεταδευτεροβάθμιων σχολών (κολλέγια) την ίδια στιγμή που από την προκήρυξη της ειδικής αγωγής και από ό,τι φαίνεται και της γενικής αποκλείστηκαν οι συνάδελφοί μας απόφοιτοι των 2ετών Παιδαγωγικών Ακαδημιών και Σχολών Νηπιαγωγών οι οποίοι, όχι με δική τους υπαιτιότητα αλλά της πολιτείας, δεν κατέχουν τίτλο εξομοίωσης.

Αποκλείονται, δηλαδή, εκπαιδευτικοί οι οποίοι διαθέτουν και τα ακαδημαϊκά προσόντα και την παιδαγωγική επάρκεια και εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές στη δημόσια εκπαίδευση, ενώ πολλοί από αυτούς έχουν ήδη δώσει επιτυχημένες εξετάσεις σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π.».

***

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ λοιπόν το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., 3ωρη στάση εργασίας, τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες του απογευματινού κύκλου των μαθημάτων στα σχολεία.

Το ερώτημα είναι, πόσοι δάσκαλοι θα ακολουθήσουν;

Διότι, τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μια αδιαφορία του σώματος των δασκάλων, να ακολουθήσει το αγωνιστικό κάλεσμα της διοίκησης.

 

Βόλτα

Η ηλιοφάνεια στην Κυριακάτικη αργία, ώθησε χθες τους Λαρισαίους να βγουν από τα σπίτια τους και να κάνουν μια βόλτα στην πόλη.

Τη μερίδα του λέοντος των πολιτών δέχθηκε το κέντρο, καθώς ήταν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα και αποτέλεσε μια ωραία αφορμή για χαλαρούς περιπάτους στους πεζόδρομους, «μια ματιά» στις βιτρίνες και μετά καφέ, το κλασικό «σπορ» των Λαρισαίων.

Βοήθησε ο καιρός και τους καπνιστές!

 

«Καλαμάδες»

ΟΙ «καλαμάδες» κατέκλυσαν χθες τις παραλίες. Η καλοκαιρία βοήθησε να απολαύσουν το αγαπημένο τους χόμπι και δεν έχασαν την ευκαιρία.

Συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία του παραλιακού άξονα Αγιάς, όπου οι πληροφορίες λένε ότι έχει ψάρι.

Ακόμη και αν δεν έχουν καλή ψαριά, έχουν παρέα...

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass