ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2020 19:00
* ΚΩΣΤΑ, πήρες τον δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων, ζητάς και τον Αχελώο, άσε και σε μας κάτι… * ΚΩΣΤΑ, πήρες τον δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων, ζητάς και τον Αχελώο, άσε και σε μας κάτι…

«Πολίτης»

* ΠΑΛΙΜΨΗΣΤΟ η Λάρισα κι όπου κι αν «ξύσεις» θα βρεις από κάτω διαφορετική ιστορία.

Οι αυλακιές του χρόνου μπερδεύονται η μία με την άλλη, με τα μουσεία της πόλης να έχουν αναλάβει το έργο να τις... ξεμπερδέψουν και να τις παρουσιάσουν στο κοινό αποκρυσταλλωμένες και διαυγείς. Γι’ αυτό είναι σπουδαία η δωρεά του παλιού Λαρισαίου Ντίνου Ρουσμένη, που δώρισε στο Λαογραφικό Μουσείο πάνω από 650 αντικείμενα υψηλής καλλιτεχνικής και αισθητικής αξίας, κυρίως του 19ου αιώνα: εμφανίζουν στο σήμερα την έσω εικόνα που είχαν τα σπίτια των παλιών συμπολιτών.

***

ΚΑΙ γι’ αυτό ευχαρίστησε θερμά ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης διά του αντιδημάρχου του -του Πολιτισμού- Πάνου Σάπκα τον κ. Ντίνο Ρουσμένη. Ο Πάνος Σάπκας προτού ξεκινήσει την τοποθέτησή του, μετέφερε τις ευχαριστίες του δημάρχου, που αναρρώνει από την επέμβαση στη μέση του, αλλά και τον χαρακτηρισμό του δημάρχου προς τον κ. Ρουσμένη ως «πολίτη, με τη λέξη αυτή να βρίσκει στο πρόσωπο του δωρητή την ακριβή της σημασία». (Λαμπρό παράδειγμα, μακάρι να τον ακολουθήσουν κι άλλοι…).

ΘΑ.

 

Πρόσληψη

* ΕΠΙΚΕΤΑΙ προκήρυξη για την πρόσληψη ενός ατόμου, στη φύλαξη της δομής αστέγων του Δήμου Λάρισας. Πληροφορίες λένε για δίμηνης διάρκειας σύμβαση, που θα προκηρύξει ο Δήμος.

Η ίδια θέση στο παρελθόν είχε καλυφθεί με οκτάμηνες συμβάσεις, μέσω του ΟΑΕΔ.

Επειδή δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα για ανάλογης χρονικής διάρκειας σύμβαση, ο δήμος ψάχνει μια γρήγορη λύση, με δίμηνα, για να καλύψει τις ανάγκες του.

 

Μαφιόζοι

* ΤΟ προχθεσινό μαφιόζικο χτύπημα στην Αθήνα αποδεικνύεται από τα σκληρότερα, καθώς οι εκτελεστές ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που επιλέγουν να δολοφονούν τα θύματά τους μπροστά στα μάτια των γυναικών και των παιδιών τους. Κάνοντας το χτύπημα διπλά επώδυνο, τραυματικό για τα παιδιά των θυμάτων.

Μέρα – μεσημέρι, εκτελείται συμβόλαιο θανάτου σε βάρος διεθνώς καταζητούμενων που τρώνε σε ταβέρνα, σε μια από τις πιο γνωστές περιοχές – φαγάδικα της Αθήνας, λες και δεν αναζητούνται. Είναι ένα σοβαρό θέμα για τη χώρα, πως επιλέγουν την Ελλάδα όσοι προσπαθούν να ξεφύγουν από συμμορίες χωρών όπου έδρασαν και τελικά, να τους βρίσκουν οι πληρωμένοι δολοφόνοι και όχι οι ελληνικές διωκτικές αρχές.

Αντ’ αυτού η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης πηγάζει από μικροπολιτικές τακτικές. Η αλήθεια είναι πως σήμερα έχει δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ που – ως το κρύο πιάτο της εκδίκησης – σερβίρει στη ΝΔ, όσα εκείνη έσερνε στον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση «(«Σικάγο» η Αθήνα κ.λπ.).

Πράγματα για τα οποία σήμερα σιωπά η ΝΔ και κελαηδά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σιωπούσε όταν κελαηδούσε η ΝΔ.

Β.Κ.

 

Ξεθάρρεψαν

* ΕΞΙΣΟΥ σοβαρό θέμα αποτελεί επίσης το γεγονός ότι ξεθάρρεψαν οι ακροδεξιοί και προχθές ξυλοφόρτωσαν τον δημοσιογράφο της Deutsche Welle, Θωμά Ιακόμπι.

Ο οποίος με τη δουλειά του, έχει αναδείξει τη δράση της φιλοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Πάνε λίγες ημέρες που προκλήθηκε θόρυβος από την εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής και ενώ αναμένεται η απόφαση, δηλώνουν ξανά «παρών» στους δρόμους… απονέμοντας «δικαιοσύνη».

Ε, όχι και εγκληματική οργάνωση η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, μην τα παραλέτε…

Β.Κ.

 

Συμπράξεις

* ΚΑΙ τι δεν είπε στην κυριακάτικη συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τα νοσοκομεία μέχρι την αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον Φεβρουάριο, στο οποίο θα προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η επέκταση της λειτουργίας ηλεκτρονικού συστήματος ραντεβού και σε άλλες κατηγορίες ασθενών, πέραν των καρκινοπαθών.

Εκείνο όμως που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής είναι η αναφορά του στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), κάνοντας λόγο για μεταρρύθμιση – σταθμό για το ΕΣΥ, καθώς όπως αναφέρει το μοντέλο της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έχει δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα σε Ευρώπη και Β. Αμερική, ενώ διαβεβαιώνει ότι θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες υγείας προς όφελος των ασθενών.

Για να δούμε αν οι εισηγήσεις του γνωστού Λαρισαίου παράγοντα στον χώρο της υγείας προς τον υπουργό Υγείας αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το προηγούμενο καλοκαίρι θα συνυπολογιστούν στις τελικές αποφάσεις που σύντομα θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν υπό τη μορφή νομοσχεδίου…

Δ.Κ.

 

Στενό μαρκάρισμα

* ΕΧΕΙ εντοπιστεί και συζητιέται το γεγονός ότι τα θέματα που αναδεικνύει, τα παρακολουθεί στενά η Λίτσα Λιακούλη κι επανέρχεται δριμύτερη, μέχρι να λυθούν. Αυτόν τον καιρό παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση της υγείας και ετοιμάζει νέα ερώτηση στον υπουργό Κικίλια, την άλλη βδομάδα της υποσχέθηκε εξέλιξη για τα καστανοπερίβολα ο Ανάπτυξης Χατζηδάκης, ενώ ανοιχτά θέματα έχει και με τον Δικαιοσύνης Τσιάρα. Παράλληλα, κερδίζει την αναγνώριση της υπεύθυνης στάσης της και της μεθοδικής δουλειάς της, από όλους τους χώρους, αλλά ακόμη κι από τους ίδιους τους υπουργούς. Κι αυτό, δεν συμβαίνει συχνά…

Δ.Κ.

 

Στη Ροδιά

* Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος υπήρξε παιδί οικογένειας νομάδων κτηνοτρόφων, σημειώνουν στη στήλη συγγενείς του αδικοχαμένου Ηπειρώτη επιχειρηματία, συγκινημένοι από το χθεσινό σχόλιο του Αλ. Καλέση.

Αλλού βρισκόντουσαν οι γονείς με το κοπάδι τον χειμώνα, αλλού το καλοκαίρι, τα γνωστά. Ως παιδί τέτοιας οικογένειας διευκρινίζει εξάδελφός του, ο Θεόδ. Νιτσιάκος γεννήθηκε στη Ροδιά Τυρνάβου, ενώ στον Τύρναβο έβγαλε και το εξατάξιο γυμνάσιο. Στη Ροδιά γεννήθηκε και όχι στην Αετομηλίτσα, ο Σύλλογος της οποίας θα του αφιερώσει την επόμενη έκδοση της εφημερίδας.

Β.Κ.

 

Άγρια πτηνά

* ΠΡΟΤΑΣΗ ανάπτυξης θεματικού τουρισμού «BIRD WATCHING» - «Παρατήρηση άγριων πτηνών στο φυσικό τους περιβάλλον», στη Θεσσαλική ενδοχώρα, έκανε η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας, του Υπουργείου Τουρισμού, προς τους Δήμους Αγιάς, Τεμπών, Κιλελέρ και Ρήγα Φεραίου.

Καταθέτοντας επιχειρήματα, που απορρέουν από ειδική μελέτη, τους παροτρύνει να σκεφτούν το ενδεχόμενο να αξιοποιήσουν τουριστικά τις λίμνες και τα ποτάμια τους, καθώς σε χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο, αυξάνονται ραγδαία οι φίλοι παρατήρησης άγριων πτηνών, που απολαμβάνουν τη φύση κατ΄ αυτόν τον τρόπο.

Αυτό θα βοηθήσει την οικονομία των τοπικών κοινωνιών σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους του τουρισμού.

Θέληση χρειάζεται…

(Εκ παραδρομής στο σχετικό ρεπορτάζ της «Ε», που δημοσιεύθηκε χθες (Δευτέρα), το Υπουργείο Τουρισμού γράφτηκε ως Πολιτισμού).

Φιλοσοφούντες

*ΑΥΤΗ τη φορά εμβάθυναν πολύ συζητώντας στη συντροφιά μεσηλίκων Λαρισαίων.

- Είχα κι εγώ τις ιδέες μου, βρε σεις. Και μου έχουν μείνει αρκετές σε καλή κατάσταση.

***

*- ΟΙ πάντες ακολουθούν τις τεχνικές του χαμαιλέοντα και του πιθήκου, καμία επινόηση. Ή μίμηση του στάτους ή προσαρμογή στο κατεστημένο, το ίδιο πράγμα δηλαδή..

***

*- Ο δικός μας πάντως προσέχει πάρα πολύ την ώριμη νεανικότητά του, παλεύοντας κάθε μέρα για να φαίνονται πενήντα εννιά τα εξήντα του χρόνια.

Ζ.

 

«Σύμμαχοι»

* ΟΣΟ εντείνεται η προκλητικότητα των γειτόνων άλλο τόσο μένουμε μόνοι μας ως χώρα, στη διεθνή σκακιέρα. Κατέχουν στρατιωτικά τη μισή Κύπρο – χώρα μέλος της Ε.Ε., πετούνε καθημερινά στο Αιγαίο λες και είναι αυλή τους και τώρα σκέφτονται να κάνουν έρευνες και μέσα στο… Ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Εκτός από τον Ερντογάν, το πρόσθετο πρόβλημά μας είναι και οι λεγόμενοι σύμμαχοί μας σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ. Είτε μας αποκλείουν από Συνόδους που συμμετέχουν όσοι απειλούν ακόμη και τα σύνορά μας – είτε παριστάνουν τον Γερμανό, με τα όσα συμβαίνουν κάθε ημέρα στο Αιγαίο.

Με την προσχηματική πολιτική των ίσων αποστάσεων, όταν ο επεκτατισμός των γειτόνων, οξύνεται.

Να τους χαιρόμαστε τέτοιους συμμάχους. Οι οποίοι μας χαίρονται, είναι αλήθεια, κάθε φορά που μας βρίσκουν δύσκολα και αποφασίζουμε να αγοράσουμε περισσότερα όπλα τους…

Β.Κ.

 

Κάπνισμα

* ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ η δεύτερη έκδοση του βιβλίου «Παιδεία για έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα», που επιμελήθηκε η ομάδα της πρωτοβουλίας «SMOKE FREE GREECE».

Το βιβλίο εκδόθηκε πρώτη φορά το 2016, με στόχο την ενίσχυση της εκπαιδευτικής κοινότητας στην πρόληψη του καπνίσματος τόσο στα παιδιά, όσο και σε όλη την κοινωνία. Η επιμέλεια της νέας έκδοσης έγινε και πάλι από την ομάδα του Ερευνητικού Εργαστηρίου George Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και της πρωτοβουλίας SMOKE FREE GREECE, με στόχο να προσφέρει σε εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς επιστημονική γνώση, την οποία θα μεταδώσουν με τη σειρά τους στη νέα γενιά.

Την εκτύπωση 3.000 αντιτύπων της νέας έκδοσης, ανέλαβε εξ ολοκλήρου, με την ευγενική χορηγία του, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Οι εκπαιδευτικοί Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων θα το προμηθευτούν δωρεάν σε έντυπη μορφή, ενώ είναι στη διάθεσή τους και σε ηλεκτρονική μορφή μέσω της ιστοσελίδας SMOKE FREE GREECE.

Παρατηρεί πολίτης: «Η καμπάνια είναι ελληνική, απευθύνεται και μόνο στο ελληνικό κοινό, και συγκεκριμένα στους μαθητές της χώρας, γιατί λοιπόν ο τίτλος της θα πρέπει να προβάλλεται και να είναι μόνο στην Αγγλική γλώσσα;».

 

Τηλεόραση;

*ΤΟΣΑ λεφτά ο Σπανούλης, τηλεόραση δεν πρέπει να αγόρασε πάντως, έλεγε αστειευόμενος ο Λαρισαίος χθες στον απογευματινό καφέ. Το έκτο του παιδί απέκτησε το ζεύγος Βασίλη Σπανούλη-Ολυμπίας Χοψονίδου, έγραφαν τα αθηναϊκά ΜΜΕ, με τον Λαρισαίο να διορθώνει «α ρε, τι παιδί, αφού έκανε κορίτσι». Μια κατηγορία μόνος του ο Λαρισαίος μπασκετμπολίστας που μετά το μαιευτήριο πήγε για προπόνηση, και ενώ είναι 38 ετών. Παράδειγμα αθλητή.

***

*ΜΑΚΑΡΙ να συνεχίσει έτσι, συμπλήρωνε ο έτερος Λαρισαίος, να κάνει μια πεντάδα αγόρια να κατακτήσει η Ελλάδα ό,τι τρόπαιο κυκλοφορεί… Να τους ζήσει λοιπόν.

ΘΑ.

 

Εναερίως

*ΔΕΝ είναι μονάχα η πλοκή, το έγκλημα, ο ντετέκτιβ. Ο Τζο Νέσμπο και στο ‘’Μαχαίρι’’ έχει κι άλλα να πει. Ο θρυλικός Χάρι Χόλε λανσάρει και τη μεγαλόπνοη ιδέα κατάργησης των ΙΧ και μετακίνησης μέσω υπέργειων καλωδίων.

... έστρεψε το βλέμμα της στην οθόνη. Διάβασε: «Οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι παίκτες ισχύος, όπως και οι κατασκευαστές όπλων. Ζουν και πεθαίνουν ανάλογα με την επιτυχία ή την αποτυχία της αυτοκίνησης. Γι’ αυτό και μάχονται ενάντια στις πραγματικές εξελίξεις, προσποιούμενες ότι αποτελούν μοχλούς ανάπτυξης. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η λύση βρίσκεται στα αυτόνομα ιδιωτικά αυτοκίνητα, όχι φυσικά επειδή τους νοιάζουν οι καλύτερες συγκοινωνιακές λύσεις, αλλά επειδή μόνο έτσι θα μπορέσουν να καθυστερήσουν τον ρου της ιστορίας και να συνεχίσουν να παράγουν ιδιωτικά μεγαθήρια, παρόλο που τα IX δεν εξυπηρετούν την ανθρωπότητα, ενώ, αντιθέτως, καταναλώνουν τους λιγοστούς πόρους του πλανήτη. Προσπαθούν δε να καταπνίξουν οποιαδήποτε εναλλακτική πρωτοβουλία ξεπροβάλλει κατά καιρούς με ό,τι μέσα διαθέτουν».

***

*ΚAI διηγείται επιγραμματικά πως θα γίνονται οι μελλοντικές μετακινήσεις. «... Ο υπολογιστής στέλνει το βαγονάκι σου στον προορισμό του, με σταδιακή επιτάχυνση μέχρι τα 320 χιλιόμετρα την ώρα, ακόμα και στο κέντρο της μεγαλούπολης. Εσύ συνεχίζεις να κάνεις τη δουλειά σου, να διαβάζεις τα μαθήματά σου, να βλέπεις τηλεόραση, κι ούτε που παίρνεις χαμπάρι τις στροφές. Ή τη στροφή, στον ενικό. Γιατί τις περισσότερες φορές θα είναι μόνο μία. Δεν υπάρχουν φανάρια, δεν υπάρχουν μποτιλιαρίσματα, ούτε καραμπόλες: Τα οχήματα είναι σαν ηλεκτρόνια που κινούνται μέσα σ’ ένα τεράστιο σύστημα υπολογιστών, χωρίς ποτέ να συγκρούονται μεταξύ τους. Και από κάτω οι δρόμοι της πόλης μένουν ελεύθεροι για τους πεζούς, τους ποδηλάτες, τους σκεϊτμπορντάδες...».

***

*ΟΣΟ για τις ενστάσεις...

 «Κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να είναι πανάκριβο το να κατασκευάσεις ολόκληρο δίκτυο από ράγες και καλώδια».

«Σύμφωνα με τη μελέτη του, το κόστος για τις ράγες και τα καλώδια είναι μόλις το πέντε με δέκα τοις εκατό του κόστους για τη δημιουργία ενός καινούριου δρόμου. Το ίδιο ισχύει και για τη συντήρησή τους. Μάλιστα, το κόστος για τη μετάβαση από τους αυτοκινητόδρομους σε ράγες και καλώδια μπορεί να καλυφθεί μέσα σε διάστημα δέκα ετών, χρησιμοποιώντας μόνο τα χρήματα που έτσι κι αλλιώς θα ξοδεύαμε για τη συντήρηση των δρόμων. Και σ’ αυτά δεν υπολογίζουμε καν το κέρδος σε οικονομία και ανθρώπινες ζωές που θα προέλθει από τα μειωμένα σε αριθμό αυτοκινητικά ατυχήματα. Στόχος είναι να μηδενιστούν, να εξαλειφθούν οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα». (Και μετά σου λέει αστυνομικό μυθιστόρημα).

Ζ.

 

Φοιτητοκουβέντες

*ΚΕΦΑΤΟΙ μέχρι βαρεμάρας οι Λαρισαίοι φοιτητές.

- Οι πέντε πρώτες μέρες μετά από ένα Σαββατοκύριακο, ρε παιδιά, είναι πάντα οι πιο δύσκολες.

***

*- ΔΙΑΒΑΖΑ όλο το βράδυ, χθες, και κατάλαβα ότι Στατιστική είναι η επιστήμη σύμφωνα με την οποία αν βάλεις τα πόδια σου στον φούρνο και το κεφάλι σου στο ψυγείο, κατά μέσο όρο θα είσαι μια χαρά.

***

*- ΠΟΙΑ είναι η παράγωγος της Μαρίας Πενταγιώτισσας;

- Πέντε Μαρίες Τετραγιώτισσες.

Ζ.

--------------

 

H LARISA UA FILOJENHSEI2

 

* Η Λάρισα θα φιλοξενήσει, για πρώτη φορά, το 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής, στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ. Το συνέδριο με θέμα «Η Στατιστική στην Οικονομία και τη Διοίκηση», θα γίνει στα μέσα Μαΐου. Για τον σκοπό αυτό επισκέφθηκαν χθες τα γραφεία της «Ε» ο ομότιμος καθηγητής Μαθηματικών του ΑΠΘ και πρόεδρος του Ελληνικού Στατιστικού Ινστιτούτου κ. Χρόνης Μωυσιάδης (αριστερά), ο καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής στο ΑΠΘ κ. Ελευθέριος Αγγελής (δεξιά) και ο αν. καθηγητής στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Παν/μίου Θεσσαλίας κ. Κλ. Συρακούλης.

 

--------------

 

 TO STIGMIOTYPO APO XUESINH3

 

Το στιγμιότυπο από χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή (δεξιά η υφυπ. Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου) για το επίδομα γέννας. Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που πλήττει η υπογεννητικότητα, με τις γεννήσεις να πέφτουν –για πρώτη φορά- κάτω από τις 100.000 τον χρόνο. Βεβαίως και σε άλλες 90 χώρες του κόσμου παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο, τώρα πια ακόμη και στην Κίνα του 1,4 δισεκατομμυρίου. Όμως εδώ η κατάσταση είναι πλέον δραματική, αφού οι γεννήσεις δεν αρκούν για την αναπλήρωση του πληθυσμού.

Τι χρειάζεται; Ξέρει ο Βασίλης Σπανούλης…

 

--------------

 SABBATOKYRIAKO ERGAZOMASTE XVRIS4

 

* ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ εργαζόμαστε χωρίς γραβάτα, “δικαιολογήθηκε” ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντρ Γκρουσκό στον επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας Μάξιμο Χαρακόπουλο. Η συνάντηση που ξεπέρασε τη μιάμιση ώρα, δεν περιορίστηκε στις διώξεις των χριστιανών. Εκτενής συζήτηση έγινε για την κατάσταση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, τη στάση της Τουρκίας, τη Λιβύη και το μεταναστευτικό, τις συνέπειες του οποίου υφίσταται πρώτη η Ελλάδα. Όχι, ο Λαρισαίος δεν του είπε για το... ξανθό γένος που θα πάρει την Πόλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass