ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2020 19:00
* ΞΕΠΕΡΑΣΕ κάθε προηγούμενο η κοσμοσυρροή για τα «Χρόνια Πολλά» στον Μάξιμο από πολιτικούς του φίλους, που κατέκλυσαν το γραφείο του. Εκτός από τις πρωθυπουργικές ευχές και εκείνες του Φαναρίου, τα τηλεφωνήματα υπουργών που συνδέεται με φιλία και συναδέλφων του βουλευτών, ο Λαρισαίος δεν προλάβαινε να απαντά στα τηλέφωνα φίλων του, ενώ εκατοντάδες ήταν τα ευχετήρια μηνύματα που έλαβε. Φέτος, λόγω της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα, ο εορτάζων βουλευτής χάλασε την... παράδοση και αναχώρησε πριν τα μεσάνυχτα για την Αθήνα. * ΞΕΠΕΡΑΣΕ κάθε προηγούμενο η κοσμοσυρροή για τα «Χρόνια Πολλά» στον Μάξιμο από πολιτικούς του φίλους, που κατέκλυσαν το γραφείο του. Εκτός από τις πρωθυπουργικές ευχές και εκείνες του Φαναρίου, τα τηλεφωνήματα υπουργών που συνδέεται με φιλία και συναδέλφων του βουλευτών, ο Λαρισαίος δεν προλάβαινε να απαντά στα τηλέφωνα φίλων του, ενώ εκατοντάδες ήταν τα ευχετήρια μηνύματα που έλαβε. Φέτος, λόγω της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα, ο εορτάζων βουλευτής χάλασε την... παράδοση και αναχώρησε πριν τα μεσάνυχτα για την Αθήνα.

Πούντος;

*- ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ο χειμώνας, γνωμάτευσε ο Π. Α. προβλέποντας ότι δεν πρόκειται να εμφανιστεί για πολλές ημέρες ακόμη όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Πούντος με τις πούντες του;

- Δεν θα στενοχωρηθούμε φίλε... Σιγά μην τον ψάξουμε κιόλας...

Ζ.

 

Αναλώσιμος

* ΤΟ συμπέρασμα της Λαρισαίας Μ. Π. μετά τη συνάντηση του Βερολίνου.

- Όταν δεν είσαι καλεσμένος, είσαι συνήθως στο μενού.

Ζ.

 

Πάντα κάτι

*Το ομολογεί ο Ζ. απ΄το Καζακλάρ.

- Μεταξύ μας, είμαστε κι εμείς στραβόξυλα. Ακόμα και τέλεια να ήταν η νέα Πρόεδρος, όλο και κάτι θα βρίσκαμε να της προσάψουμε.

Ζ.

 

Ο πιο ψηλός

*ΜΕΤΑ την Παπαρίζου στο Μουζάκι, η εμφάνιση του παπα Ρίζου στη Σελίτσανη. Αν μη τι άλλο ο Ρ. Κομήτσας, που θα χειροτονηθεί την Κυριακή, θα είναι ο πιο ψηλός παπάς της περιφέρειας.

- Με το ράσο κιόλας... Θα είναι η εικόνα του αινίγματος, «Ψηλός, ψηλός καλόγερος και κόκαλα δεν έχει...».

***

*Ο πρώην δήμαρχος, για την απόφαση του οποίου συζητούσε όλη η Λάρισα χθες, διαβεβαίωσε ότι «διακατέχεται από αγάπη, μετάνοια και συγχώρεση».

 Κι άρχισε να το σκέφτεται κι ο διάδοχός του Θαν. Νασιακόπουλος.

(Θα του απαντάει τώρα απ΄ τον άμβωνα ο παπα Ρίζος;).

***

*Ο παλιός πασοκτζής ατύχησε στην πρόβλεψή του. Ότι ο Ρ. Κομήτσας θα πήγαινε για βουλευτής στις επόμενες, μετά την εντυπωσιακή επίδοση κατά την πρώτη του εμφάνιση σε κάλπη επιπέδου νομού κατά τις περυσινές περιφερειακές εκλογές.

Κι επειδή είχε συγκρουστεί με τον επικεφαλής Ν. Τσιλιμίγκα, ο οποίος σημειωτέον τυγχάνει παπαδοπαίδι, ο διπλανός της παρέας αναρωτιόταν αν ο παπα Ρίζος θα εξομολογήσει τον γιατρό.

(Η ιεροσύνη ήταν πάντως ο πιο απρόσμενος τρόπος να παραιτηθεί από την παράταξη).

***

*ΕΝΑΣ άλλος, επίσης παλιός του χώρου προέβλεπε ότι ο παπα Ρίζος θα εμπλακεί σύντομα στα συνδικαλιστικά των ιερέων, πολύ δύσκολα θα κρατηθεί.

- Θα διεκδικήσουν αυξήσεις στους μισθούς, ρεπό τις Δευτέρες κ.λπ.

Ζ.

 

Τώρα αδέρφια

*ΟΜΟΝΟΙΑ, αγάπη και συγχώρεση στην τοπική ΝΔ; Τρία χρονάκια πέρασαν από τις προηγούμενες εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο.

Εν τω μεταξύ ο Κυρ. Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός, ο Βαγγ. Μεϊμαράκης ευρωβουλευτής.

Και ο Δημήτρης Παπαλέξης έστειλε δημοσίως συγχαρητήρια «στα αδέρφια του, Ηλία Κοτσιμπογεώργο και Αναγνωστόπουλο Βαγγέλη για την εκλογή σας στις θέσεις του προέδρου και αντιπροέδρου του 7ου Π. Τ. Θεσσαλίας...». (Κι όλα καλά και συναγωνιστικά).

Ζ.

 

Χρυσή πίτα

*ΜΠΟΡΕΙ ο αγροτικός κλήρος στην Ελλάδα να είναι πολύ μικρότερος του αντίστοιχου ευρωπαϊκού, όμως τώρα ο Μ. Βορίδης θα μπει λένε με άλλον αέρα στο Συμβούλιο των υπουργών.

- Μάγκες; Ποιος από σας έκοψε βασιλόπιτα των 12.000 ευρώ;

***

*- ΟΠΟΤΕ ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης αναδεικνύεται σε μεγάλο έμπορα. Για τις 3 πολυθρόνες έδωσε 20 χιλιάδες ευρώ, τζάμπα τις πήρε, όταν ο Βορίδης έσκασε 12 χιλιαρικάκια για μια βασιλόπιτα...

***

*- ΜΕ 12.000 ευρώ η βασιλόπιτα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Λογικά θα έκοψαν κομμάτι και για τον καθένα αγρότη χωριστά.

-Κι αυτοί που θα βγουν στα μπλόκα δεν θα κουραστούν πολύ.

Με τον υπουργό πληγωμένο από μαχαίρι, αυτό με το οποίο έκοψε την πίτα...

(Οι νεοδημοκράτες ήταν πάντως εκείνοι που ενοχλήθηκαν περισσότερο στη Λάρισα από την αβελτηρία του κατά τα άλλα σκληρού υπουργού).

Ζ.

 

Ποντίκι

με νυχάκι

*ΟΡΕΞΑΤΟΙ Λαρισαίοι αντάλλασσαν απόψεις, σε τραπέζι κάθονταν.

- Όταν μετά από δύο κομμάτια μουσακά τρως και μια σοκοφρέτα, αυτό λέγεται συμπλήρωμα διατροφής.

***

*- ΑΥΤΟ που κατάλαβα ότι παχαίνει στη σοκολάτα είναι μάλλον το «σοκο». Διότι «λατα» έχει και η σαλάτα.

***

*- ΜΟΥ ζήτησε η γυναίκα μου να πάω να πάρω ένα κιλό κρέας ποντίκι κι ένα σακουλάκι νυχάκι. Τι διάολο θα φάμε σήμερα, δηλαδή... Ανησυχώ.

Ζ.

 

Έγινε

προσπάθεια

*ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο θέμα που είχε ανακύψει με τα σχόλια της προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου στο f/b, σε ανάρτηση για γαμήλιο γλέντι στη Λαμία. Αυτή τη φορά ήταν η αντιπολίτευση στη Νικολέττα Μπασδέκη που κράτησε το θέμα ζωντανό.

Ο Α. Γραβάνης και οι σύμβουλοί του, Β. Βράκας, Π. Δημοβέλης, Κ. Σουλακούδης και Φ. Αστερίου, με τους οποίους συμφώνησε και η Δέσποινα Μίγα-Κατσογιάννη, κατόπιν εκτενούς εισηγήσεως πρότειναν να εκδοθεί καταδικαστικό ψήφισμα, ώστε να αποκατασταθεί το τρωθέν κύρος του ΔΣΛ.

Οι δύο τελευταίοι ζήτησαν επιπλέον και την παραίτηση της Ν. Μπασδέκη.

***

*ΜΕ 6 μόλις ψήφους υπέρ, η πρόταση απορρίφθηκε. Ο κ. Κολοκυθόπουλος συμφώνησε ότι υπήρξε μέγιστο ατόπημα και πλήγμα στην εικόνα του ΔΣΛ, πλην όμως διαφώνησε με την έκδοση ψηφίσματος. Και η πλειοψηφία των 8 συμβούλων θεώρησαν ότι πρόκειται για θέμα προσωπικό της προέδρου, η οποία θύμισαν ζήτησε και συγγνώμη δημοσίως, ότι δεν επλήγη το κύρος του ΔΣΛ και πως δεν πρέπει να υπάρξει διαιώνιση του ζητήματος.

Επικαλούμενοι μέχρι και την πρόσφατη επίσκεψη της Ν. Μπασδέκη στον υπουργό Κ. Τσιάρα συνοδεία της βουλευτού Στέλλας Μπίζιου, για να υποστηρίξουν την επιρροή που διαθέτει στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

(Συμφώνησαν λοιπόν οι 15 ότι διαφωνούν και πάνε γι΄ άλλα).

Ζ.

 

Επιφυλακτικοί

*ΟΙ Καρδιτσιώτες αγροτοσυνδικαλιστές φάνηκαν πρόθυμοι να βγάλουν τους δικούς τους με τα τρακτέρ στον δρόμο. Οι Φαρσαλινοί πάλι, έδειξαν επιφυλακτικοί. Υπάρχει κι αυτή η ιδιομορφία των Φαρσάλων. Νεοδημοκράτες οι περισσότεροι, δείχνουν μια παραπάνω ανοχή στην παρούσα κυβέρνηση. (Εκτός κι αν μετά την πίτα Βορίδη...).

Ζ.

 

Α’ αντιπρόεδρος

ΓΙΑ μία ακόμη θητεία στο Δ.Σ. της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.). από τη θέση του Α΄ αντιπροέδρου, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Θεσσαλός είναι και ο Β’ αντιπρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., Κωνσταντίνος Παπαλός, πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καρδίτσας.

Στη θέση του προέδρου γι΄ άλλη μια φορά, ο δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης, πρώτος σε ψήφους στις εκλογές και έτοιμος για τις προκλήσεις που έρχονται...

 

Να κατεδαφιστούν

*ΤΗΝ ώρα που οι Θεσσαλοί κατά τα φαινόμενα και η παρούσα κυβέρνηση στοχεύουν στο φράγμα της Συκιάς, την αντίστοιχη σήραγγα και το υδροηλεκτρικό που θα φέρει νερό στη Θεσσαλία από τον άνω Αχελώο, οι προηγούμενοι το αρνούνται κατηγορηματικά, εντάξει το σχεδόν έτοιμο έργο της Μεσοχώρας το αποδέχονται, δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς. Όχι όλοι όμως.

Υπάρχουν ανάμεσά τους και οι γνωστοί μαστροχαλαστήδες που επιμένουν ξεκάθαρα. «Η λύση είναι γνωστή και είναι η μόνη ενδεδειγμένη: να ακυρωθεί οριστικά η εκτροπή και όλα τα έργα που συνδέονται με αυτήν, να κατεδαφιστεί το φράγμα της Μεσοχώρας και να δρομολογηθεί η οικολογική αποκατάσταση των περιοχών που έχουν πληγεί». (Αυτές είναι λύσεις...).

***

*ΑΞΙΖΕΙ πάντως να αναφερθούν και κάποια στοιχεία από όσα λένε οι αντίπαλοι του έργου. «Θυμίζουμε ότι, αρχικά, θεωρούσαν αναγκαία για τον Θεσσαλικό κάμπο τη μεταφορά 1,1 – 1,2 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού τον χρόνο -δηλαδή όλη, σχεδόν, η διαθέσιμη παροχή του νερού του ποταμού στο σημείο αυτό- και με αυτό το δεδομένο κατασκευάζονται τα έργα.

Στη συνέχεια, θεώρησαν επαρκή τα 600 εκατομμύρια κ.μ./ χρόνο, για να καταλήξουν στα 250 εκατομμύρια κ.μ./χρόνο, προτού η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετήσει το τελευταίο, υφιστάμενο σχέδιο διαχείρισης των λεκανών απορροής των ποταμών της Θεσσαλίας, χωρίς αναφορά στην εκτροπή».

(Αλήθεια είναι, δείγμα της έλλειψης σχεδιασμού για το έργο παλιά αλλά και της έλλειψης αντεπιχειρημάτων των αντιπάλων τώρα).

***

*ΑΝΤΙΦΑΣΗ προκύπτει και από ένα ακόμη επιχείρημα της πλευράς των αντιδρώντων, Αιτωλοακαρνάνων, οικολόγων, συριζαίων...

Ας μη ξεχνάμε, λένε, ότι στον Αχελώο λειτουργούν, από τη δεκαετία του ’60, τέσσερα μεγάλα υδροηλεκτρικά φράγματα, με σημαντικές επιπτώσεις στο οικοσύστημά του. Τα τρία από αυτά (Κρεμαστά, Καστράκι, Στράτος) στο μέσο και κάτω ρου του ποταμού και το ένα (Ταυρωπός) σε παραπόταμο του Αχελώου.

Μαζί με αυτά τα έργα της ΔΕΗ, έχουν αρχίσει να κατασκευάζουν φράγματα και υδροηλεκτρικά έργα στον Αχελώο και μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, με κυριότερα αυτά της ΤΕΡΝΑ στη Δαφνοζωνάρα και προσεχώς στο Αυλάκι.

Υπάρχει επιπλέον τώρα το φράγμα στη Μεσοχώρα και μαζί με το αντίστοιχο της Συκιάς θα μετατρέψουν τον Αχελώο οριστικά σε ένα άθροισμα φραγμάτων και τεχνητών λιμνών. (Αχ αυτή η Συκιά... Και γιατί να μην κατεδαφιστούν και τα φράγματα στον Μέγδοβα, στα Κρεμαστά, στον Στράτο...).

Ζ.

 

Βοηθάνε

*ΜΕΤΑ το δεύτερο ήταν όλοι τους κεφάτοι στη συντροφιά των Λαρισαίων. Και με έμπνευση.

- Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ να πηγαίνω για ποτό.

***

*- TΟ κόκκινο κρασί κάνει καλό στην κυκλοφορία τελικά; Έχω μια διαφωνία με έναν τροχονόμο.

***

*- ΑΝ φοβάσαι ότι θα παχύνεις, να πίνεις πριν από κάθε γεύμα ένα πενηντάρι τσίπουρο. Τα τσίπουρο διώχνει τον φόβο.

Ζ.

 

Κι άλλη...

*ΚΙ αφού ο καθένας δικαιούται να βγει και να προτείνει, γυναίκα βέβαια οι πάντες πλέον, να κι ο Στ. Χάμος με πρόταση για ΠτΔ. Πρόεδρος είναι κι αυτός, του Πατριωτικού, άλλο που δεν πιστεύει στις εκλογές εντούτοις ο ίδιος εκλέγεται. Ως χουντικός δεν του αρέσει η Δημοκρατία, για Πρόεδρό της όμως έχει να πει.

-Τη Δέσποινα Παπαδοπούλου...

-Ζει η Δέσποινα;

-Βεβαίως, είναι 88 χρονών...

-Λιγάκι τρανή δεν είναι;

-Δεν πειράζει, για Πρόεδρος κάνει. Είναι υπόδειγμα γυναίκας. Μια ζωή στάθηκε στον πρόεδρο, στο πλευρό του στη φυλακή, στο νοσοκομείο, μέχρι το τέλος...

-Υπόδειγμα, όμως στην αρχή τον είχε χωρίσει από τη γυναίκα του τον πρόεδρο, πρόεδρε θυμάσαι. Και μάλιστα εντελώς ανορθόδοξα.

-Λες για το αυτόματο διαζύγιο της μιας μέρας, εντάξει μωρέ...

-Εντάξει. Εσείς όμως είστε πατρίς, θρησκεία, οικογένεια.

Ζ.

 

Άλλη ομάδα;

*ΟΡΕΞΑΤΟ τον είδαν οι Λαρισαίοι και σ΄ αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Ως συνήθως δηλαδή. Κι έχει ακόμη μέρες μπροστά.

-Μια ολόκληρη ενδεκάδα έφαγε ο μπαγάσας.

-Κι άλλη μια έφερε. Αλλάζει ομάδα πάλι;

-Γιατί αφού λέει πήγε τόσο καλά ως τώρα...

Ζ.

 

Ίδια γλώσσα

*«ΕΓΙΝΕ σε φιλικό κλίμα, με συνεργασία και συναίνεση...». Ο Λαρισαίος διάβαζε στην εφημερίδα για τη συνάντηση του διοικητή ΥΠΕ με τη βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Λ. Λιακούλη. Και το θεωρούσε απολύτως αναμενόμενο.

- Πρώτον ο Φ. Σερέτης είναι Λαρισαίος, από ‘δω η καταγωγή του, άλλο που σταδιοδρόμησε στη Λαμία. Και δεύτερον, όλα τα χρόνια ΠΑΣΟΚ ήταν, προσφάτως μετακόμισε στη ΝΔ.

Ζ.

 

Αλλεπάλληλες

*ΚΑΙ τελειωμό δεν έχουν των Φαρσαλινών τα βάσανα...

- Ωχ αμάν, ο άλλος στην τουαλέτα. Κρύος ιδρώτας τον έκοψε.

- Βρε δεν γεμίζει το καζανάκι. Πάλι διακοπή νερού;

Τέσσερις φορές λέει οι βλάβες στον κεντρικό αγωγό που αφήνουν την πόλη δίχως νερό. Τον φτιάχνουν, ξανασπάζει παραπέρα. Έχει χαθεί η ισορροπία του συστήματος. Και η ηρεμία των ανθρώπων.

Ζ.

 

«Ρομαντικός»

* - ΕΣΥ τι είδους γυναίκα θα ήθελες Γιωργάκη;

Τι ήθελε και τον ρώτησε η δασκάλα, κι αυτόν τον πονηρό...

-Εγώ κυρία, μια να μοιάζει σαν το φεγγάρι...

 - Ω... Τι ωραία επιλογή... Δηλαδή να είναι όπως λέμε φεγγαροπρόσωπη, φεγγαρόλουστη...

-Όχι κυρία, θέλω να έρχεται το βράδυ και να εξαφανίζεται το πρωί.

Ζ.

------------------

 

H EPOXH THS PITAS STH LARISA KOPH PITAS KAI SE PERIPTERO

 

*H εποχή της πίτας στη Λάρισα. Κοπή πίτας και σε περίπτερο, ναι αυτό στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου. Ανήμερα της γιορτής του Αγίου, φυσικά.

Ζ.

------------------

 

THN EYLOGIA TOY MHTROPOLITH KAI H MAIRH KAMHLARAKH META SYZYGOY

*ΤΗΝ ευλογία του μητροπολίτη και η Μαίρη Καμηλαράκη, μετά συζύγου Δημ. Σαμαρά πάντοτε.

Ζ.

------------------

PALAIMAXOI KAI PIO PALAIMAXOI MPASKETMPOLISTES KAI PIO MPASKETMPOLISTES

 

*ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ και πιο παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες και πιο μπασκετμπολίστες. Και όλοι τους του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Κουραμάς παλιότερα, ο Ξηρομερίτης μετέπειτα κι ο Αργυρόπουλος πρόσφατα.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass