ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2020 19:00
*ΟΙ Λαρισαίοι γιατροί περικύκλωσαν τον υφυπουργό Υγείας στο περιθώριο του Αναπτυξιακού Forum. Ψαγμένος ο Β. Κοντοζαμάνης, καταρτισμένος, ήξερε να πει μα ήξερε και ν’ ακούσει.  Ζ. *ΟΙ Λαρισαίοι γιατροί περικύκλωσαν τον υφυπουργό Υγείας στο περιθώριο του Αναπτυξιακού Forum. Ψαγμένος ο Β. Κοντοζαμάνης, καταρτισμένος, ήξερε να πει μα ήξερε και ν’ ακούσει. Ζ.

Παρακάτι

*ΜΠΗΚΕ κι ο δεύτερος του νέου χρόνου, που αρχίζει να παλιώνει. Και καλό μήνα. Με τον Κουτσοφλέβαρο ετούτο να ορθοποδίζει κάπως, υποβοηθούμενος από την επιπλέον σόλα που του πρόσθεσε ο Δίσεκτος. Παρακάτι, ολόκληρος μήνας ο φετινός.

Ζ.

 

Ιδρωμένοι

*ΖΕΣΤΕΣ αλκυονίδες αλλά χειμώνας είναι, μπερδεύεται ο κόσμος. Φανελάκι, πουκάμισο, πουλόβερ και μπουφάν από πάνω, ντύνονται βαριά οι περισσότεροι Λαρισαίοι. Κι ύστερα κάποιοι ιδρώνουν, λογικό. Το ελαφρώς παράλογο είναι να ιδρώνει κάποιος Γενάρη μήνα.

- Θέλει λιγάκι προσοχή. Μη σε πετύχει ιδρωμένο η ερχόμενη Τετάρτη… (Τότε λέει θα πέσει ξαφνικά η θερμοκρασία πολύ, μπορεί και 15 βαθμούς. Θα έρθει στα ίσα της δηλαδή).

Ζ.

 

Τάκα τάκα

*ΜΠΗΚΕ ο Φλεβάρης και μαζί βγήκε και το Νησί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από σήμερα οι Βρετανοί ξανά ανεξάρτητοι. Σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα μετά το δημοψήφισμα αποχώρησης, παιδεύονταν με άκαρπες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και το Λονδίνο, αλλεπάλληλα αδιέξοδα. Εν τέλει έγιναν οι εκλογές του Δεκεμβρίου, ο λαός μίλησε και σε πεντέξι εβδομάδες επήλθε το Brexit με συναίνεση και χωρίς καβγάδες. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

***

*ΙΔΟΥ και ανάλυση εξωτερικής πολιτικής από τη γιαγιά του Γ. Γ.

- Φεύγει η Αγγλία από την Ευρώπη γιαγιά, της είπε.

- Και πού θα πάει; Σαν τη θεία σου την Τασούλα, παιδάκι μου, που έλεγε θα φύγω, θα φύγω, πήγε πέντε τετράγωνα πιο κάτω και πάλι κάθε μέρα σπίτι μας μπαστακωνόταν…

Ζ.

 

Αν και όταν…

*ΗΤΑΝ κατηγορηματικός ο πρωθυπουργός. «Αν το άρρωστο αυτό κλίμα συνεχιστεί επί μακρόν θα αναγκαστούμε να διακόψουμε αμέσως τη Σούπερ Λιγκ». Απολύτως σαφής ο Κυρ. Μητσοτάκης. Αν επί Μακρόν, μόλις είχε επιστρέψει άλλωστε από Γαλλία, όχι επί Σαρκοζί λοιπόν, τότε αμέσως… Αν αυτό χαρακτηρίζεται σαφήνεια, αν περιέχει χρονοδιάγραμμα και προθεσμίες, τότε όλα πάνε πρίμα.

 ***

*ΚΙ όπως έγραψε κι ο Π. Μ. Η κυβέρνηση βρέθηκε στην ανάγκη να παραστήσει τον Σολομώντα χωρίς να διαθέτει την ηγεμονική του αίγλη και σοφία. Το επιχείρημα του κ. Αυγενάκη, περί της «ιστορικότητας των συλλόγων» ως άλλοθι για οτιδήποτε, είναι ένα αμήχανο αυτοτριπλάρισμα, διαλυτικό της λογικής και της ηθικής.

***

*ΑΛΛΩΣΤΕ στην Ελλάδα όπου ποδοσφαιροποιούμε την πολιτική, τώρα πολιτικοποιούμε και το ποδόσφαιρο. Ισοπαλία.

Ζ.

 

Φάρσες

*- ΤΟΝ τιμώρησαν με τη διαγραφή τον Ζαγοράκη;

Ο Γ. Φ. πρόβλεπε και αυτός ότι πολύ σύντομα θα απαλλαγεί και θα επανέλθει. Μπορεί όμως τότε να μην θέλει ο ίδιος.

-Τώρα γλιτώνει δηλαδή και τη συνδρομή στο κόμμα απ' τον μισθό ευρωβουλευτή…

***

* ΔΕΝ είναι ποδοσφαιρικός παράγοντας ο Μ. Ν., ούτε ‘’σαμαρικός’’ τυγχάνει, ωστόσο παρατηρεί και κρίνει κι αυτός: «Παραφράζοντας τον Μαρξ, οι Μητσοτάκηδες επανέρχονται πότε σαν τραγωδία και πότε σαν φάρσα. Με τον τωρινό μοιάζει να τα έχουμε και τα δύο».

***

*ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ κι ο απελπισμένος βαζελολαρισαίος, μέσα στον χαμό.

- Τώρα το βλέπω καθαρά. Πέφτουν ΠΑΟΚ και Ξάνθη, ο Σαββίδης τρελαίνεται και καταγγέλλει Μαρινάκη, ανήμπορη η κυβέρνηση ρίχνει και τον γαύρο. Η ΑΕΚ σέρνεται, φέραμε Καρλίτος και τσουπ πρωτάθλημα η Πανάθα. Μούμια Αλαφούζο, τι σχέδιο ήταν αυτό…

Ζ.

 

Μπλεξίματα

*ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΙ νεαροί Λαρισαίοι.

-Πού δουλεύεις κοπελιά;

-ΚΕΘΕΑ.

-Εντάξει και θεά…

***

*- ΜΩΡΟ μου, θα με πας στο τσίρκο;

- Αποκλείεται. Όποιος θέλει ας έρθει να σε δει στο σπίτι.

***

*- ΚΟΠΕΛΙΑ, πότε λες να πάμε για κάνα καφέ;

- Σε κάποιο μνημόσυνο ίσως.

Ζ.

 

Αλκυονίδες

*ΚΙ αφού το προστάζουν οι ωραίες χειμωνιάτικες ημέρες, ξεκάθαρα αλκυονίδες…

Το πουλί αλκυόνη λοιπόν αν και αποδημητικό, δεν φεύγει αλλά έρχεται το φθινόπωρο, ενώ αναχωρεί από τη χώρα μας στις αρχές Μαρτίου. Γεννά τα αυγά του στις σχισμές των βράχων της θάλασσας.

***

*ΣΥΜΦΩΝΑ με την ανεξάντλητη Ελληνική Μυθολογία, ο Κήυκας θεώρησε τον εαυτό του ισάξιο του Δία και η σύζυγός του η Αλκυόνη ισάξιο της Ήρας. Όταν το έμαθε ο Δίας θύμωσε, έριξε κλασικά κεραυνό και τσάκισε το καράβι του, με αποτέλεσμα να πέσει στα μανιασμένα κύματα ο Κήυκας και να πνιγεί. Η Αλκυόνη περίμενε με αγωνία στ’ ακρογιάλι, άρχισε να κλαίει απαρηγόρητα, μερόνυχτα θρηνούσε τον χαμό του αγαπημένου της. Ο Δίας στο τέλος τη λυπήθηκε και τη μεταμόρφωσε σε πουλί.

Το μαρτύριό της όμως δεν είχε τελειώσει, γεννούσε τα αυγά της, μέσα στη βαρυχειμωνιά και τα κλωσούσε στα βράχια της ακτής. Μα τα αγριεμένα κύματα ορμούσαν στη στεριά, σκαρφάλωναν στα βράχια, κατέστρεφαν τη φωλιά και εξαφάνιζαν τ’ αυγά της. Για άλλη μια φορά ο Δίας έδειξε συμπόνια για την Αλκυόνη και όρισε για δεκαπέντε μέρες στην καρδιά του χειμώνα, να κοπάζουν οι άνεμοι, να ζεσταίνει την πλάση ο ήλιος, μέχρι να μπορέσει η Αλκυόνη να κλωσήσει τ’ αυγά και να βγουν τα μικρά της.

Ζ.

 

Από τότε, παλιά

*ΕΧΕΙ μια σημαντική ιστορική διαδρομή το εργοστάσιο επεξεργασίας βρώσιμων ελιών στον Ευαγγελισμό, αυτό της πρώην Ένωσης Συνεταιρισμών το οποίο απέκτησε η ‘’Intercomm Foods’’, ως σημαντική επένδυση που θα αναβαθμιστεί και θα επαναλειτουργήσει.

Ήταν στα 1984 που παρέλαβε πρώτη φορά τις ελιές της περιοχής, το εργοστάσιο που είχε στήσει η ΕΑΣ. Πρόεδρος της οργάνωσης ήταν τότε ο Λευτέρης Μακρής απ’ το Συκούριο. Είχαν συμβάλει σημαντικά ο Λάμπρος Ζάρρας, οπλαρχηγός του ΠΑΣΟΚ και προσωπικός φίλος του Ανδρέα, ο τότε κοινοτάρχης του Ευαγγελισμού Στέργιος Μαγγάρας, που χάθηκε πολύ νέος. Αλλά και οι πρώτοι συνεταιριστές με καταγωγή από τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές του νομού Δαρδιώτης Κ., Στάχταρης, Κίτσιος, Βαλάρης, Τσιάρας Β. κ.α.. οι οποίοι το είχαν φανταστεί σαν ένα εργοστάσιο για τη δική τους παραγωγή, των χωριών τους. Άλλο που μετά η συνεταιριστική επιχείρηση μεγάλωσε, δυνάμωσε. Και τώρα εξελίσσεται περισσότερο, στον ιδιωτικό τομέα πλέον.

***

*ΠΑΝΤΩΣ, αυτό το εγχείρημα πρωτοπόρων ανθρώπων ήταν το ερέθισμα αλλά και η μήτρα από όπου γεννήθηκαν στη συνέχεια πολλά εργοστάσια στην περιοχή μας που πρωταγωνιστούν σήμερα πανελλαδικά. Θα αναρωτηθεί κανείς «τόσα μεγάλα εργοστάσια στη Λάρισα», χωρίς να είναι ελαιοπαραγωγός περιοχή, σίγουρα όχι από τις σημαντικές, δεν είναι δα Χαλκιδική ή Καλαμάτα, πώς λοιπόν έγινε αυτό; Η επιχειρηματικότητα όπως και η ζωή είναι περίπλοκες καταστάσεις, εξισώσεις πολυπαραγοντικές.

Ζ.

 

Υποβολέας;

*ΛΟΙΠΟΝ, «Γεραπετρίτης ψιθυρίζει - Μητσοτάκης σημειώνει». Και Άννα Βαγενά καταγράφει. Έτσι τιτλοφορεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την αρνητική της επισήμανση, για κάτι που συνέβη στη συνεδρίαση της Βουλής για τη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ και το οποίο θεωρεί ότι δεν τιμάει ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό ούτε τον Γ. Γεραπετρίτη.

Τι είδε και επικρίνει η Λαρισαία; Κατά τη διάρκεια, λέει, της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Επικρατείας, όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές σηκώθηκε από τη θέση του στα κυβερνητικά έδρανα, πλησίασε τον πρωθυπουργό και του ψιθύρισε στο αυτί προφανώς κάποιες “υποδείξεις”. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε αυτές τις “υποδείξεις”, προφανώς για να τις συμπεριλάβει στη δευτερολογία του.

Και συμπληρώνει: «Αλήθεια, ο υπουργός κ. Γεραπετρίτης δεν θεωρεί επαρκή τον πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, να βρει μόνος του επιχειρήματα για να απαντήσει όταν χρειάζεται στον κ. Τσίπρα; Και καλά να το θεωρεί αυτό, ας μην τον εκθέτει τουλάχιστον δημόσια μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Ζ.

 

Ό, τι με ό, τι

*ΟΙ Λαρισαίοι μεσήλικες έλεγαν τα δικά τους, ό, τι βόλευε τον καθένα.

- Βρήκα στο ψυγείο πάνω στο προφιτερόλ ένα σημείωμα ‘’Μην το φας’’. Καλά, ποιος βλάκας θα έτρωγε ένα σημείωμα;

***

*-ΤΣΙΓΑΡΟ κάνεις μετά το σεξ;

-Τσιγάρο κάνω, το άλλο μεξ φεξ πώς το είπες, τι είναι;

Ζ.

 

Προαγωγή

*ΠΕΝΤΕ αναπληρωτές γραμματείς στη Γραμματεία Οργανωτικού του κόμματος, υπεύθυνους για ισάριθμες περιφέρειες της χώρας ανακοίνωσε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ανάμεσά τους κι ένας Λαρισαίος. Ο απόστρατος αξιωματικός και μηχανικός Νίκος Καρδούλας, του οποίου εκτιμήθηκε η δράση ως υπευθύνου στην οργάνωση του νομού Τρικάλων και προήχθη σε θεσσαλάρχη της ΝΔ.

- Να το πρόβλεψε άραγε αυτό ο Καρδούλας;

-Τι λες; Με δημοσκοπήσεις δουλεύει ο άνθρωπος δεν είναι μέντιουμ.

-Ναι, αλλά άμα ρωτούσε γύρω του, θα έβγαζε συμπέρασμα.

Ζ.

 

Δίχως στάμινα

*Η συζήτηση για το εκλογικό σύστημα των νεοελλήνων και παρεμβαίνει ο Πετεφρής, αυλικός ποιανού σύγχρονου Φαραώ άραγε… Ευκαιρία βρήκαν οι λευκανθέντες στον πολιτικό βίο να στρεψοδικήσουν, όλοι μαζί στο μαγαζί για τα υπέρ και τα κατά της απλής αναλογικής. Ξέρουμε γιατί η Αριστερά τη θέλει. Ας μην το επαναλάβουμε. Αλλά ξέρουμε γιατί και η Δεξιά τη σιχαίνεται. Μήτε αυτό θέλει επανάληψη. Τότε, τι συνέβη και τσακωθήκασι τα παιδία; Διότι ένας καλής φήμης, ανήκων στην κυβερνητική Δεξιά συσχέτισε την απλή αναλογική με την ξεφτίλα που παρήχθη στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης. Έξαλλοι οι ορθοφρονούντες τον άδραξαν από τα τσαούλια.

***

*Ο Μητσοτάκης θα μετρήσει με τα δάχτυλα, επιβεβαιώνοντας ότι 18 μήνες απέχει ο Ιούλιος 2019 από τον Ιανουάριο 2021, άρα οι εκλογές θα παιχτούν με λίστα. Οπότε έχει καιρό να μπουμπουνίξει εκλογές, τραβώντας το παλαμάρι, σε συγκυρία που οι συνέλληνες θα είναι σχετικά ευχαριστημένοι ή θα γίνει κάτι υπέρ των ευπίστων ψηφοφόρων. Αναγκαστικά θα κάνει εκλογές με λίστα και απλή αναλογική, θα χάσει δύο μονάδες, θα ρεφάρει με άλλες δύο, και μετά, θα έχει το σύστημά του ανεπίληπτο και ενισχυμένο ως πολύ επιθυμούσε. Βλέπετε, έως το 2022, κανένα ΚΚΕ, κανένας ΣΥΡΙΖΑ, καμία ΚΙΝΑΛα, δεν θα θελήσει να αλλάξει κάτι. Θα ξαναχάσουν άπαντες και συνεχάμε.

Και καταλήγει: Αλλαγές χρειάζεται η παρούσα αντιπολίτευση. Κανένα κόμμα δεν έχει στάμινα να κυβερνήσει. Εκτός από  την παλινδρομούσα χονδροκέφαλη ερειδομένη επί δικολάβων Δεξιά. Άλλη αντιπολίτευση λοιπόν, επειγόντως και τάχιστα. (Ποιος έχει άραγε αντοχές, δύναμη να κυβερνήσει;)

Ζ.

 

Ξεκίνησαν...

ΙΣΤΟΡΙΚΗ μπορεί να χαρακτηριστεί η χθεσινή μέρα για τα Φάρσαλα καθώς ξεκίνησαν οι πρώτες εξωτερικές εργασίες για τη μετατροπή, του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων που βρίσκεται στην οδό Καναδά, σε χώρο όπου θα φιλοξενήσει την αρχαιολογική συλλογή της περιοχής.

Γ.Γ.

 

Αφίσες

*ΤΟ σίγουρο είναι ότι ξεχάστηκαν. Το ερώτημα είναι σκοπίμως ή όχι; Συνεχίζουν να ενοχλούν οι αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ με το σύνθημα «η ελπίδα έρχεται» που παραμένουν στα ειδικά διαφημιστικά πλαίσια στο κέντρο της πόλης. Η δημοτική αρχή Λάρισας έχει ένα λόγο παραπάνω να τις απομακρύνει, όπως φυσικά κι άλλες αφίσες που ρυπαίνουν και την αισθητική.

Γ.Ρ.

 

Απλώς Σάββατο

*ΣΑΝ να μη συνέβη τίποτε… Της κακομοίρας όλη τη βδομάδα, κόντεψε να διαλυθεί το ποδοσφαιρικό σύμπαν στη χώρα και σήμερα στο Καραϊσκάκη θα είναι απλώς Σάββατο απόγευμα. Ο Ολυμπιακός θα περιμένει την Ξάνθη να παίξουν μπάλα, δύο από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης θα κλωτσούν το τόπι στο χορτάρι. Στις κερκίδες θα βρίσκονται και βουλευτές που ψήφισαν την πρωτοφανή ρύθμιση που σώζει τον ΠΑΟΚ αλλά ευνοεί τον Ολυμπιακό.

Ζ.

 

Όχι στον καπνό

* ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ αντικαπνιστής ο Λαρισαίος, τόσο για το τσιγάρο, όσο και για το τζάκι. «Γράψτε κάτι ρε παιδιά… ξανά. Ας περιορίσουν οι συμπολίτες μας το άναμμα του τζακιού. Μυρίζουν τα ρούχα μας, το σώμα μας, τα πάντα» αναφέρει και πιάνει στο στόμα του και το …τσιγάρο: Επιτρέπεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο να καπνίζουν οι εργαζόμενοι σε αποθήκες και αποδυτήρια; Και μετά να έρχονται σε επαφή με ασθενείς…».

Γ.Ρ.

 

Πρόταση

*Ο νεαρός Λαρισαίος πλησίασε χθες κεφάτος την κοπέλα του.

- Θες να ντυθείς νύφη τον άλλο μήνα;

- Αλήθεια λες μωρό μου;

- Γιατί όχι, Απόκριες έρχονται.

Ζ.

 

------------------

TRABAEI MROSTA O PERIFEREIARXHS BOUONTAS TIS MEGALES KAI YGIEIES

*ΤΡΑΒΑΕΙ μπροστά ο περιφερειάρχης βοηθώντας τις μεγάλες και υγιείς ντόπιες επιχειρήσεις ή οι επιχειρηματίες τον στηρίζουν στην προσπάθειά του; Μάλλον και τα δύο συμβαίνουν ταυτόχρονα, οπότε και η σέλφι αυτό αποτυπώνει.

Ζ.

 

------------------

XUES EIXAN THN EIDHSH OI PANTES KAUOS

*ΧΘΕΣ είχαν την είδηση οι πάντες, καθώς ψηφίστηκε στη Βουλή η συμφωνία για τις βάσεις. Ήταν όμως Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, δύο χρόνια πριν, όταν η εφημερίδα είχε αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο με ρεπορτάζ του Βαγγ. Κακάρα. Μία βδομάδα μετά, ο Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας στο Σύνταγμα σε συγκέντρωση του ΚΚΕ, ρωτούσε δημοσίως την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αν θα γίνει στη Λάρισα βάση των ΗΠΑ. Κι ένα μήνα αργότερα είχε ανάλογο πρωτοσέλιδο το ‘’Βήμα’’. Μετά ακολούθησαν κι άλλοι… (Έχουν την αξία τους αυτά στη δημοσιογραφική δουλειά).

Ζ.

 

------------------

KI ALLOS STA BHMATA TOY PAPARIZOY PAME KAI GIA PAPASTELIO

*ΚΙ άλλος στα βήματα του παπα-Ρίζου; Πάμε και για παπα- Στέλιο μήπως; Πάντως, στην πίτα της Ομοσπονδίας, ο θρυλικός μπουφετζής του 3ου ορόφου έκανε και τον ψάλτη.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass