×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/255174

ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2020 19:00
*- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ξεπεριφερειάρχης, καλά είμαστε εκεί, στα δύο μέτρα απόσταση.  Ζ. *- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ξεπεριφερειάρχης, καλά είμαστε εκεί, στα δύο μέτρα απόσταση. Ζ.

Βοηθάει

*ΒΡΟΧΟΥΛΕΣ στο τέλος ο Μάρτιος προσπαθεί να καλύψει τη στέγνα του χειμώνα, να καλύψει τις άδειες των προκατόχων του. Να ενισχύσει τις απαντοχές της άνοιξης, να πρασινίσει ο τόπος για μετά την έξοδο των εγκλείστων.

Ζ.

 

Ερημιά

*25η ΜΑΡΤΙΟΥ, αργία, εντελώς έρημη η Λάρισα. Να κάτσει και λίγο μέσα ο κόσμος, να ξεκουραστεί. Ούτε παρέλαση μήτε διασκέδαση, πρώτη φορά. Δεν ήταν αργία όμως για τον Σωτ. Τσιόδρα, δεν κάνει ρεπό ο ιός που συνεχίζει να παρελαύνει.

***

*ΧΘΕΣ πάντως, τηρήθηκαν οι αποστάσεις ασφαλείας και μέσα στα σπίτια. Ένεκα η σκορδαλιά.

Ζ.

 

Νομισματοκοπείο

*ΚΙ εκτός απ΄ τον φόβο, εντείνεται κι η ανησυχία για την Οικονομία. Τώρα πια ολόκληρη η Ευρώπη, στάση Νομισματοκοπείο; Χαλαρώνουν τα προγράμματα, εν ολίγοις κόβουν παντού χρήμα για να στηρίξουν το σύστημα. Πώς αλλιώς...

Ζ.

 

Η επανάσταση

του Ιερώνυμου

* ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε η χθεσινή αναφορά-παράκληση του Μητροπολίτη Ιερώνυμου προς την εξουσία να άρει, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, την απαγόρευση στους πιστούς να εκκλησιάζονται, ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας. Μετά την παραδοχή του, στους Γ’ Χαιρετισμούς ότι δεν μπορεί να ψέλνει μόνος του το «Υπερμάχω Στρατηγώ», χθες ανήμερα της 25ης Μαρτίου, έκανε τη δική του... επανάσταση. «Για λόγους ασφαλείας, για λόγους σωτηρίας ζωής που πρέπει να προφυλαχτεί ο κόσμος και δεν χρειάζεται να θυσιαστεί μάταια, δεχτήκαμε την κυβερνητική απόφαση. Άλλωστε, αν χρειάζεται θυσία ζωής εμείς οι κληρικοί πρώτοι θα το πούμε, και εμείς οι κληρικοί πρώτοι θα κανονίσουμε τις ψυχές, ώστε να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα. Τώρα όμως χρειάζεται να προφυλαχθεί η ζωή. Το κατανοούμε γι’ αυτό και μπορέσαμε και κρατήσαμε τον κόσμο σε απόσταση και απομακρύνουμε τις ομάδες υψηλού κινδύνου. Δώσαμε τις εξετάσεις μας και πετύχαμε. Μπορεί προς το παρόν να ανεχόμαστε αυτό το οποίο συμβαίνει. Δεν είναι δυνατόν όμως να το ανεχόμαστε εσαεί και χωρίς μία καταληκτική ημερομηνία, χωρίς ημερομηνία λήξης. Δεν είναι δυνατόν να απεμπολήσουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα και αυτό πρέπει να το ξαναδούμε» τόνισε χαρακτηριστικά, ανοίγοντας μια μεγάλη συζήτηση στην πόλη και όχι μόνο.

Γ.Ρ.

 

Το εύγε

του Κυριάκου

στον Αγοραστό

* ΤA συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δέχτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, για το σύστημα τηλεϊατρικής που παρέχεται δωρεάν στους πολίτες της Θεσσαλίας, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού και να γίνει πράξη το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι». Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, μετά τα θετικά αποτελέσματα της εφαρμογής, ο Κ. Αγοραστός υπογραμμίζει την ανάγκη η τηλεϊατρική να ενταχθεί στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ, ώστε η τηλεσυνεδρία, η διαδικτυακή επίσκεψη στον γιατρό, να θεωρείται επίσκεψη στο ιατρείο με τα ίδια προνόμια κάλυψης. Για να λάβει άμεσα απάντηση ότι ο πρωθυπουργός τον συγχαίρει για την πρωτοβουλία του.

Γ.Ρ.

 

Ζούγκλα

*ΚΙ εκεί έξω, τι συμβαίνει στις επιχειρήσεις της Λάρισας; Όσο πιο μεγάλο καράβι, τόσο πιο τρανή η φουρτούνα, που δηλαδή μικρομεσαία είναι στην πλειονότητά τους τα επαρχιώτικα πλεούμενα.

Της κακομοίρας λέει γίνεται στην αγορά, ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Ό,τι φάμε κι ό,τι αρπάξουμε, κινήσεις λες και δεν υπάρχει αύριο. Ή καλύτερα λες κι αύριο δεν θα υπάρχει τίποτε απ΄ το σήμερα, πως όλα θα ξεκινήσουν απ΄ το μηδέν που θεωρούν ορισμένοι ότι θ΄ αφήσει πίσω του ο εξελισσόμενος πόλεμος απ΄ το τίποτα. Επομένως, ορμάτε.

Ζ.

 

Αργυρόπουλος

*ΔΕΝ τον σταματάει τίποτα τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Αργυρόπουλο. Ούτε ο κορονοϊός, ούτε ο περιορισμός. Βγήκε στη βεράντα του και καθώς κυμάτιζε η γαλανόλευκη σημαία έψαλλε τον εθνικό ύμνο. Το έκανε βίντεο και το ανέβασε. Εκατοντάδες τα λάικ.

Κ.Γ.

 

Ποτέ ρολά!

* ΑΠΟ Μιλάνο Λάρισα εν μέσω κορονοϊού; Με όχημα την Αντιδημαρχία Πολιτισμού όλα είναι πιθανά... Τα εύσημά του για την πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας να ανεβάζει στο διαδίκτυο παραστάσεις και συναυλίες απέδωσε στον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πάνο Σάπκα ο μόνιμα διαμένων στο Μιλάνο Λαρισαίος βαρύτονος Γιάννης Κουκουτάρας. «Ωραία πρωτοβουλία Πάνο, μας θυμίσατε αξέχαστες στιγμές... Πολλά ευχαριστώ» του είπε έντονα συγκινημένος παρακολουθώντας τους «Γάμους του Φίγκαρο» -όπερα στην οποία μάλιστα έπαιζε-, για να του απαντήσει ο αντιδήμαρχος ότι στη Λάρισα ο πολιτισμός δεν κατεβάζει ποτέ ρολά!

ΘΑ.

 

Όλα αλλάζουν

*ΕΝΑΣ διαφορετικός μη-εορτασμός χθες, πρωτόγνωρος έως τώρα.

- Είχαμε χάσει την ουσία της ζωής και της επαφής, έλεγε ο Φαρσαλινός. Την έννοια της ζωής επίσης, της υγείας, της επικοινωνίας, της προσφοράς και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο καθώς πολλές φορές αρκούμασταν στα λόγια.

- Όλα τώρα αλλάζουν, συμπλήρωνε. Ας είναι αυτή η δοκιμασία, η αιτία της επανέναρξης μια αληθινής ζωής.

Γ.Γ.

 

Κυνικά

*«ΤΙ είναι χειρότερο, η θεραπεία ή η αρρώστια;» ήταν το ερώτημα. Κι ακόμη πιο λιανά το έθεσε ο αναλυτής, εκπροσωπώντας με βαθιά ειλικρίνεια την καθαρή ρεπουμπλικανική δεξιά των ΗΠΑ: «Το δομικό πρόβλημα είναι εάν θα αποφασίσουμε να διαλύσουμε ολόκληρη την οικονομία για να σώσουμε το 2,5% του πληθυσμού που, πρώτον, είναι γενικά ακριβό να συντηρηθεί και, δεύτερον, δεν είναι παραγωγικό». Ο Ν.Λ. εξηγεί: Σε όρους απλού πολιτικού κυνισμού, ο Τραμπ θέλει απλώς να επανεκλεγεί τον επόμενο Νοέμβριο. Και για να συμβεί αυτό χρειάζεται μια ζωντανή οικονομία. Ακόμη κι εάν αυτή του κοστίσει ένα εκατομμύριο νεκρούς ηλικιωμένους -και μη παραγωγικούς- Αμερικανούς, όπως προειδοποιούν οι επιστημονικές μελέτες που βρίσκονται στο Οβάλ Γραφείο.

***

*ΣΕ όρους ηθικούς και αξιακούς επίσης, το δόγμα Τραμπ, όπως κι η βρετανική του μετάλλαξη στο μοντέλο Μπόρις Τζόνσον, είναι μια νέα ευγονική, προσαρμοσμένη στις νεοσυντηρητικές δομές του laissez faire καπιταλισμού. Και η παγκόσμια συμπάθεια δεν μπορεί παρά να βρίσκεται στο πλευρό των Καναδών. Οι οποίοι έχουν κάνει «κίνημα» στα social media ζητώντας από τον Τριντό να χτίσει τείχος στα νότια σύνορα της χώρας και να στείλει τον λογαριασμό για τα κατασκευαστικά στην Ουάσιγκτον. Η διεθνής κοινότητα, είτε μεσούσης της πανδημίας, είτε την επόμενη μέρα δεν χρειάζεται να προσδοκά αλληλεγγύη και στήριξη από την πάλαι ποτέ παγκόσμια ηγέτιδα της Δύσης. Κι όσοι προσβλέπουν ήδη σε ένα νέο «σχέδιο Μάρσαλ» καλύτερα θα ήταν να κοιτούν περισσότερο προς την ανατολή και την Κίνα, παρά προς την Ουάσιγκτον.

Ζ.

 

Πρόκληση

*ΚΑΙ τι δεν είδαμε τούτες τις μέρες με τη δοκιμασία που λαμβάνει μέρος στο Facebook. Βάλτε λέει φωτογραφίες από τα παιδικά σας χρόνια, είναι η πρόκληση και ο ένας προκαλεί τον άλλον και πάει λέγοντας. Ε, έγινε το σώσε. Από αντιδημάρχους και διευθυντές μέχρι δικηγόρους και γιατρούς. Από συνταξιούχους μέχρι φοιτητές. Από στρατιωτικούς μέχρι αναρχικούς. Από παντρεμένες με παιδιά μέχρι χωρισμένους αμαρτωλούς. Από «ορκισμένους» γλεντζέδες μέχρι και ιερείς.

***

*ΜΕ κοντά παντελονάκια ο ένας, καβαλώντας αλογάκια σε «καρουζέλ» ο άλλος. Πάνω στις τσουλήθρες η μια και κάτω από πλάτανους στο χωριό η άλλη. Αγκαλιά με τουρίστριες ένας, βαστώντας τα όπλα στο στρατό κάποιος άλλος. Όλα τα είδαν τα ματάκια μας. Μα έχει κι αυτό την πλάκα του. Είπαμε, κάτι πρέπει να βρούμε για να περάσει η ώρα. Και απ’ ότι φαίνεται του έδωσαν να καταλάβει οι Λαρισαίοι.

***

*«ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ την πρόσκληση», γράφουν μερικοί και βάζουν φωτογραφία.

Ας τους ειδοποιήσει κάποιος πως δεν είναι καλεσμένοι πουθενά. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δηλαδή...

Κ.Γ.

 

Με αγροτικό

*ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ το βίντεο από το Αίγιο, με δύο ιερείς σε καρότσα αγροτικού να ρίχνουν αγιασμό για να σωθεί η κωμόπολη από τον κορονοϊό. Εκεί στην επικράτεια του πρώην Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου, ο οποίος συστήνει τον αγιασμό και ως το καλύτερο αντισηπτικό. Απόψεις είναι αυτές, όποιος θέλει ακολουθεί.

Ο Λαρισαίος όμως είχε απορία.

- Και τι μετακίνηση δήλωσαν οι ιερείς πάνω στο αγροτικό;

- Ή 4 ή το 5. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή Μεταφορά σε τελετή. Υπάρχουν εναλλακτικές.

-Θα μπορούσε και το 1 με το φαρμακείο, ταιριάζει μάλλον καλύτερα.

Ζ.

 

Δίσεκτο

*«ΑΥΤΑ που λένε για τα δίσεκτα χρόνια δεν τα πιστεύω», είχε όρεξη για κουβέντα ο συνταξιούχος στο messenger με την παρέα του. «Μια χαρά πάει το 2020 μέχρι στιγμής» ολοκλήρωνε, για να συμπληρώσει ο επόμενος «Και με Κυριάκο στην κυβέρνηση...».

Κάτι ακούγεται είπατε και από το ηφαίστειο της Σαντορίνης;

Κ.Γ.

 

Άδεια

*ΙΣΩΣ ήταν η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της πόλης. Από την προσάρτησή της στην Ελλάδα το 1881 και έπειτα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, μιας τόσο σημαντικής ημέρας να είναι τόσο άδεια η πόλη. Εκεί που πάντα έσφυζε από ζωή, χθες δεν τριγυρνούσε ψυχή. Το βλέπουμε, το γράφουμε, το διαβάζουμε και δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι αλήθεια;

Κ.Γ.

 

Ούτε ο Ιούδας

*ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ το πάρτι των Λαρισαίων, στο Ιντερνετ πού αλλού πια.

- Λοιπόν Ιούδα όπως κάνεις κάθε χρόνο, Μεγάλη Πέμπτη θα πας και θα τον φιλήσεις.

- Ψάξε καλύτερα για κάναν άλλον φέτος...

***

*- ΠΑΩ τράπεζα όλοι χωρίς μάσκα και γάντια και μετά εμφανίζονται τρία παλικάρια να μπαίνουν μέσα, τυπικότατα, με τα γάντια τους, τις μάσκες τους, όλοι τους θαυμάζαμε μέχρι τη στιγμή που έβγαλαν τα όπλα τους και έκαναν ληστεία.

***

*- ΒΓΗΚΕ η γυναίκα μου να χειροκροτήσει στο μπαλκόνι και την έκλεισα απ΄ έξω. Αμάν, τόση υπομονή έκανα όλες αυτές τις μέρες κλεισμένοι μαζί.

***

*-ΜΩΡΟ μου πού θα βρεθούμε;

-Στείλε 13033 κι έλα στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς.

Ζ.

 

Τι πιο σοβαρό;

*ΚΑΙ αυτοκριτική στη δημοσιογραφία από τον Κ. Π. αυτές τις δύσκολες μέρες.

-Είναι να κάνεις είδηση το πόσοι αστυνομικοί ζητάνε χαρτιά κάθε μέρα, όχι πόσες νέες ΜΕΘ λειτουργούν κάθε μέρα; Πόσοι έλεγχοι στα λεωφορεία, όχι πόσοι γιατροί στα νοσοκομεία. Να ρωτάς τον υπουργό πότε θα περιορίσει κι άλλο την κυκλοφορία, όχι πότε θα δώσει στολές στους νοσηλευτές...

Ζ.

 

Κι αν...

*ΟΙ Λαρισαίοι ανακαλύπτουν κι άλλες διαστάσεις στο πρόβλημα.

- Θέλουμε πίσω τα τέλη κυκλοφορίας. Τζάμπα τα πληρώσαμε.

***

*- ΣΚΕΨΟΥ να σωθούμε από το ‘’covid 19’’ και να βγάλουν μετά οι Κινέζοι το ‘’covid 19 S plus’’...

***

*- ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ παιδιά, όταν λέγαμε ‘’σκληρά μέτρα’’ ήταν που ο Παπαθεμελής ήθελε να κλείνουν μπουζούκια και κλαμπ στις 3 η ώρα.

Ζ.

 

Συγκρίνοντας

*ΚΑΘΕΤΑΙ, που κάθεται, ο κόσμος και συγκρίνει.

- Και να σκεφτείτε ότι μέχρι πριν λίγες εβδομάδες το πρόβλημά μας ήταν που έπεσε το σύστημα ψηφοφορίας στο GNTM.

***

*- ΑΝΤΙ να κλαις που δεν βγήκες απ΄ το σπίτι σου για βόλτα, κάνε καλύτερα μια προσευχή να βγει κάποιος άλλος απ΄ το νοσοκομείο.

***

*ΚΙ ο Α. Σ. θυμίζει:

-Τώρα τελευταία ψάχνω κάτι τύπους που μας έλεγαν με ύφος «αφήστε το Ίντερνετ, η ζωή είναι εκεί έξω».

Ζ.

 

Υπομονή

*ΓΕΙΑ και χαρά σας φίλοι μου, γεια και χαρά αδέρφια,

άρχισαν πάλι να χτυπούν, της ποίησης τα ντέφια.

Μ΄ έμπνευση ο ποιητής Αλάργας, γιόρταζε κιόλας χθες ο Β.Π.

Εκεί λοιπόν που πήγαιναν τα πράγματα να στρώσουν,

και στο λαό κάποια χαρά-που πρόσμενε- να δώσουν,

ήρθε ο κορονοϊός, ασθένεια μπαμπέσα,

δίχως σταλιά φιλότιμο, χωρίς να έχει μπέσα.

Προσέξτε τούτο τον εχθρό, μείνετε όλοι σπίτι,

στους επιπόλαιους παιδιά, δεν «σκάμε» ούτε μύτη.

Ακούστε των υπεύθυνων την κάθε οδηγία, μονάχα έτσι θα ‘χουμε, στο διάβα μας υγεία.

Σε όσους δεν τηρούν πιστά, το μέτρο καραντίνα,

συστάσεις μόνο δεν αρκούν, προτάξτε, καραμπίνα.

Μείνετε σπίτια σας, λοιπόν, αστεία δεν χωράνε,

το ξέρω η παραμονή, δύσκολη σ΄ όλους θα ΄ναι,

Όμως ετούτες τις στιγμές, χρειάζεται ευθύνη,

γιατί ο ύπουλος φονιάς, κανέναν δεν αφήνει.

Ένα τρανό ευχαριστώ, πείτε με χίλιους τρόπους,

σε Κείνους που παλεύουνε, να σώσουν συνανθρώπους.

Η Επιστήμη προχωρά, σ΄ όλης της γης τα μέρη,

ας βάλει, λίγο, κι ο Θεός, το πατρικό του χέρι.

Ζ.

 

Ε ρε γλέντια...

*ΤΟ Εξοχικό Κέντρον «ΦΑΛΗΡΟΝ», δημοσιεύει στην εφημερίδα διαφήμιση μιας άλλης εποχής, κυριολεκτικά, τον Μάρτιο του 1959.

Από σήμερον σας παρουσιάζει την Σωτηρία Μπέλλου στα λαϊκοευρωπαϊκά τραγούδια της, την Σοφία Γκόνη στον ρόλο της και την Σοφία Λούση.

Συμμετέχει επίσης το καλλιτεχνικόν συγκρότημα Ντίνου (μπουζούκι), Χρήστος (κιθάρα), Αργύρης (ακορντεόν) που θα σας χαρίσουν βραδυές αξέχαστες.

Μπύρα και όλα τα ποτά - Μεζέδες εκλεκτοί - Περιποίησις άκρα.

***

*ΠΡΙΝ 60 χρόνια η Μπέλλου διασκέδαζε τους Λαρισαίους στο κέντρο «ΦΑΛΗΡΟΝ» στη Νέα Σμύρνη στη γωνία των οδών Πλάτωνος και Κάδμου, εκεί όπου σήμερα στεγάζεται τυπογραφείο.

Γι’ αυτό και το σημερινό μαγαζί, στην οδό Βόλου, είχε ξεκινήσει ως «Νέο Φάληρο».

Ελπιδοφόρα υποσημείωση: Τον Αύγουστο του 1957, ενάμιση χρόνο πριν, είχαμε την επέλαση της Ασιατικής γρίπης και στη Λάρισα.

Ζ.

 

Φοβήθηκε

*ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟΣ ο Λαρισαίος καθώς μόλις είχε ακούσει τα νέα επί των συμπτωμάτων, περί ανοσμίας κ.λπ.

-ΕΟΔΥ εκεί;

-Μάλιστα.

-Έβαλα να πιώ λίγο από το χύμα τσίπουρο και δεν έχω μυρωδιά και γεύση.

-Ρίξε λίγο νερό στο τσίπουρο.

-Oκ έριξα.

-Άλλαξε χρώμα;

-Όχι, τι σημαίνει αυτό;

-Ότι είσαι ηλίθιος και έχεις μπερδέψει τα μπουκάλια στο ψυγείο, νερό έπινες.

Ζ.

 

--------------

EKEI LOIPON POY EIXE KLEISEI PERIPTERO STH MARIENPLAZ

*ΕΚΕΙ λοιπόν που είχε κλείσει περίπτερο στη Marienplatz του Μονάχου, αποκαλύπτει ο Μιχ. Μαντέλας, με σκοπό λέει ν’ ανοίξει στραγαλατζίδικο, τον πρόλαβαν οι εξελίξεις. (Το χιούμορ ως εμβόλιο.)

Ζ.

 

 

--------------

AN YYPARJEI LEEI AYTH H ANATROPH

*ΑΝ υπάρξει λέει αυτή η ανατροπή, υπάρχει ελπίδα.

Ζ.

 

 

--------------

SYSTHMA PARALLAGHS GIA DIEKOLYNSH TVN METAKINHSEON

*ΣΥΣΤΗΜΑ παραλλαγής για διευκόλυνση των μετακινήσεων. Αξιοποιώντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ζ.

Gallery άρθρου

{gallery}255174{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass