Ψιθυριστά και ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2020 18:06 | Τελευταία ενημέρωση: 09 Μαϊ 2020 10:17
*ΝΑ το χρησιμοποιούν ως ντεκόρ στην Ιατρική Σχολή; Μπα… Πολύ καιρό παρατημένο εκεί το αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες, αλήθεια ποιανού δουλειά είναι να το αποσύρει; (Ένα τηλεφώνημα απ’ τη Σχολή στη Δημαρχία θα αρκούσε.) Ζ. *ΝΑ το χρησιμοποιούν ως ντεκόρ στην Ιατρική Σχολή; Μπα… Πολύ καιρό παρατημένο εκεί το αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες, αλήθεια ποιανού δουλειά είναι να το αποσύρει; (Ένα τηλεφώνημα απ’ τη Σχολή στη Δημαρχία θα αρκούσε.) Ζ.

Τους μισούς
*ΛΟΓΩ των μέτρων προφύλαξης απ’ τον ιό, φέτος το καλοκαίρι τα πλοία θα μπορούν, λέει, να κουβαλάνε στα νησιά μέχρι τους μισούς επιβάτες από άλλες χρονιές. Θα πάψουν να λειτουργούν ως αποβατικά με τα στίφη τουριστών πάνω τους, χωρίς στοιβαγμένους ανθρώπους παντού, ο κόσμος θα ταξιδεύει κανονικά δηλαδή.
Ζ.

Προφυλάξεις
*ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ν’ αστειεύονται με την κατάσταση οι Λαρισαίοι.
- Γυρίσαμε απ’ το σούπερ μάρκετ, βγάλαμε τις μάσκες, δεν ήταν ο άντρας μου αυτός. Δεν πειράζει, όμορφος είναι, θα τον κρατήσω.
***
*- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για το ποδόσφαιρο που είναι να ξαναρχίσει. Το σύστημα 3-2-3-1-1 επιτρέπεται. Το 5-3-2 απαγορεύεται λόγω συνωστισμού στην άμυνα.
***
*-ΘΑ μου δώσεις δέκα μπίρες;
-Δεν γίνεται, μέχρι τρεις μπορείς να αγοράσεις…
-Ωραία, τις υπόλοιπες θα τις κεράσεις.
***
*ΝΕΟ υπονοούμενο, σύγχρονο.
-Θες να έρθεις σπίτι μου να σου δείξω τη συλλογή μου με τις μάσκες;
-Σπάει η καραντίνα όμως έτσι. Τον άλλο μήνα.
Ζ.
Στεφάνι
*Η 9η Μάη είναι η ημερομηνία που έχει επικρατήσει να ονομάζεται ως «η ημέρα των λαών». Εναλλακτικά ως η ημέρα της «αντιφασιστικής νίκης των λαών». Στην αίθουσα της στρατιωτικής σχολής μηχανικού, στο προάστιο Κάρλσχορστ του Βερολίνου, υπογράφεται η άνευ όρων συνθηκολόγηση της Γερμανίας, κάτι που σημαίνει και τυπικά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.
***
*ΑΥΡΙΟ, λοιπόν, Σάββατο ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αναπήρων ν. Λάρισας, κ. Αθανάσιος Ριζάκης θα βρεθεί στο Φρούριο για να καταθέσει μόνος του στεφάνι στη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του ναζισμού και ανάμεσά σ’ αυτούς εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων.
Φαίνεται να αποκτά ιστορική αξία όμως η συγκεκριμένη κίνησή του καθώς οπως αναφέρει ο ίδιος, θα είναι η τελευταία φορά που κάνει κάτι τέτοιο αφού είναι ήδη 94 χρονών και η υγεία του είναι επιβαρυμένη. Για όσους θέλουν να το δούνε, λοιπόν, μπορούνε να βρεθούν στο μνημείο Νίκης του Λόφου στις 10.30 το πρωί.
Κ.Γ.

Στ’ αστέρια
*ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ο Αλέξης Γκαμπέτας δεν ψήνει μονάχα το παλικάρι, ψήνεται κιόλας για τα ουράνια σώματα. Παρά τη φωτορύπανση της πόλης της Λάρισας, ξενύχτησε προχθές το βράδυ να δει τους τρεις πλανήτες στον ουρανό. Τράβηξε και φωτογραφίες που όμως δύσκολα μπορούν να αποτυπωθούν ευκρινώς στο χαρτί. Απόλαυσε όμως το μαγικό θέαμα από το σπίτι του στο Φρούριο, ήξερε πού να κοιτάξει και πότε.
Ο Δίας και ο Κρόνος ήταν ορατοί από τις 2 περίπου το βράδυ και στις 4 βγήκε και ο Άρης, ο κόκκινος πλανήτης αποζημίωσε τον ερασιτέχνη αστροπαρατηρητή.
Ζ.

Συνέπεσαν
*ΣΠΑΝΙΟ, έως ανύπαρκτο φαινόμενο επί πολλά χρόνια. Πρωτοσέλιδο χθες για το ίδιο θέμα με την ίδια στόχευση και από «Αυγή» και από «Ριζοσπάστη». «Ο Πολιτισμός στον δρόμο - Συγκέντρωση σήμερα 12 μ. στο Σύνταγμα…» η μία. «Δεν σωπαίνουν.
Αγωνίζονται για να μπορούν να ζουν - Κινητοποίηση σήμερα 12 μ. Βουλή», ο άλλος. Και μία μόνο κινητοποίηση δηλαδή, μαζί. Υποστήριξη και από ΚΚΕ και από ΣΥΡΙΖΑ ταυτόχρονα στους εργαζόμενους στον Πολιτισμό, οι οποίοι πλήττονται ανυπεράσπιστοι από τα μέτρα κατά της πανδημίας. Και τα μη μέτρα υποστήριξής τους.
Τόσο σοβαρό το πρόβλημα, τόσοι πολλοί και αποφασισμένοι οι ενδιαφερόμενοι, οι διαφορές παρακάμφθηκαν. Support Art Workers, απ’ όλους λοιπόν. (Αν και στην πορεία κάτι θα έβρισκαν ώστε να διαφωνήσουν).
Ζ.

Έτσι κι αλλιώς
*ΝΕΑ σενάρια συνωμοσίας ότι «φούσκωναν» τους αριθμούς των θανάτων, για να επιβάλλουν την καραντίνα, τρομάζοντας τον κόσμο. Τους έκαναν δηλαδή τελικά από 130, μέχρι και 140. Σωπάτε καλέ… Το προηγούμενο διάστημα κυκλοφορούσε το αντίθετο σενάριο συνωμοσίας, πως στην κυβέρνηση κρύβουν νεκρούς για να εμφανιστούν ως πετυχημένοι στη διαχείριση της πανδημίας.
Ζ.

Με όρεξη
*ΣΕ μόνιμη δραστηριότητα τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.
-Μία μεγάλη τούρτα και δώδεκα προφιτερόλ θα ήθελα παρακαλώ…
-Βεβαίως, για πάρτι είναι;
-Μάλιστα για πάρτη μου.
***
*- ΒΡΕ μωρό μου, τι χάλια σοκολατάκια ήταν αυτά στο ψυγείο..
-Ποια σοκολατάκια…
-Αυτά με τον κόκορα…
- Βρε βλαμμένε, τους κύβους Knorr έφαγες;
***
*-ΔΕΝ μπορώ να κοιμηθώ.
-Γιατί, τι έχεις;
-Τούρτα στο ψυγείο.
Ζ.

Στη «σκοτώστρα»
*ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ… Το ξέρουν οι αρμόδιοι, το γνωρίζει ο περιφερειάρχης, ο κόσμος όλος θεωρεί «σκοτώστρα» την παλιά εθνική οδό, τώρα πια είσοδο-έξοδο της Λάρισας προς την ΠΑΘΕ, την ευθεία μπροστά απ’ το Ζαχάρεως και την πρώην ROCA. Μια περιοχή όπου συνηθίζει να αράζει συχνά ο Μολώχ της ασφάλτου, εδώ και δεκαετίες πολλά και φοβερά τροχαία, πολύνεκρες μετωπικές αυτοκινήτων. Τότε, πριν 30 χρόνια, που φτιαχνόταν η Παράκαμψη που έσωσε τη Λάρισα, δεν συμπεριέλαβαν και τη βελτίωση των προσβάσεων στην πόλη.
***
*ΦΑΙΝΕΤΑΙ όμως ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Ο Κ. Αγοραστός ανακοίνωσε πως οσονούπω δημοπρατείται η μελέτη για τη βελτίωση της παλιάς εθνικής οδού από τη διασταύρωση Συκουρίου ως τον κόμβο της Γυρτώνης. Με σκοπό να γίνει δρόμος ασφαλής, με διαχωρισμένη κυκλοφορία, με παράδρομους κι όλα τα συμπαρομαρτούντα. Μελέτη θα εκπονηθεί, που κοστίζει κοντά 1 εκατομμύριο και η οποία αποτελεί προϋπόθεση ώστε να ενταχθεί σε πρόγραμμα η κατασκευή του έργου. Που δεν είναι και μικρό, 8 χιλιόμετρα δρόμου με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές κοστίζει αρκετά. Όμως έτσι θα μπει σε δρόμο. Επιτέλους…
Ζ.

Μόνο σκευωρία
*- Η ηγεσία της ΝΔ έχει επενδύσει στην υπόθεση αυτή, γράφει ο Τ. Π. Επιδιώκει να περάσει με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης που ελέγχει την άποψη ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis παρά μόνο σκευωρία, να σύρει τον Παπαγγελόπουλο στο Ειδικό Δικαστήριο και να βομβαρδίσει με σκιές την προηγούμενη κυβέρνηση, κυρίως τον Τσίπρα, χωρίς όμως να πάει αυτός στο Ειδικό Δικαστήριο και να γίνει ήρωας αν αθωωθεί. Το προηγούμενο του Ανδρέα τούς έχει παραδειγματίσει. (Δεν υπήρξε σκάνδαλο Novartis… Πόσοι Έλληνες μπορεί να το πιστεύουν;)
Ζ.

Συμπαράσταση
*ΕΚΕΙ λοιπόν στα παγκάκια της πλατείας, το βραδάκι, οι Λαρισαίοι μαθητές λύνουν τα θέματά τους.
-Έτσι μου ‘ρχεται να πέσω στις ρόδες του πρώτου Ι.Χ. ..
-Περίμενε λίγο θα περάσει και καμιά νταλίκα.
***
*-ΠΩΣ ονομάζεται η πορεία ενός πλοίου;
-Ρότα.
-Αυτό, πώς ονομάζεται η πορεία ενός πλοίου…
***
*- EΤΣΙ μου ‘ρχεται να πέσω απ’ τον τρίτο.
- Δεν έχει εξαώροφα στη γειτονιά σου;
Ζ.

Δράματα
*ΕΠΙΜΕΝΕΙ ο Μ. Χαρακόπουλος στην επίλυση του προβλήματος με το πρόγραμμα «Δάσωση γαιών» που ταλαιπωρεί αγρότες σε όλη τη χώρα, αυτό το οξύτατο καθώς τους ζητούν να επιστρέψουν επιδοτήσεις 20 χρόνων. Το θέμα ζεματάει πολλούς και στη Λάρισα, ιδιαίτερα στο Μ. Ελευθεροχώρι Ελασσόνας και στα Φάρσαλα. Ο Λαρισαίος βουλευτής, ως υπουργός είχε προλάβει να δρομολογήσει τη λύση στο πρόβλημα των παραγωγών. Είχε εκτιμηθεί τότε πως ήταν πρακτικά αδύνατο να υπάρξει η πυκνότητα δένδρων που προβλεπόταν ανά στρέμμα. Ωστόσο, όπως είπε από το βήμα της Βουλής προχθές, «είναι εκτεθειμένοι όσοι είχαν ελεγχθεί και οδηγηθεί σε απένταξη πριν την έκδοση της υπουργικής απόφασης. Και οι οποίοι καλούνται σήμερα να επιστρέψουν το σύνολο των ενισχύσεων που ελάμβαναν για όσα χρόνια ήταν στο πρόγραμμα».
***
*OΠΩΣ τόνισε με έμφαση «πρόκειται για ανθρώπινα δράματα». Και δεν έμεινε σε διαπιστώσεις αλλά κατέθεσε στα πρακτικά «εν είδει τροπολογίας, τη ρύθμιση που θα επέλυε οριστικά και αμετάκλητα μια εκκρεμότητα που έχει γίνει βρόγχος για πολλούς συμπολίτες μας». Ο υπουργός Περιβάλλοντος δεν έδειξε αρνητικός, μένει να πειστούν ο Μ. Βορίδης, τον οποίο επίσης έχει ενημερώσει ο Μ. Χαρακόπουλος και ο υπουργός Οικονομικών, που γνωρίζει το θέμα καθώς μαζί με τον Λαρισαίο είχαν επιδιώξει οριστική λύση λίγο πριν την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά. (Το θέμα πια έχει υπέρ-ωριμάσει…)
Ζ.

Σκυλιά
*ΣΤΟ νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά, εξαιτίας μιας αγέλης σκυλιών, κατέληξε συνταξιούχος αστυνομικός και μαραθωνοδρόμος, ο οποίος αθλούνταν σε κοινόχρηστο χώρο στη Νέα Σμύρνη.
Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, ενώ περπατούσε σε ανάχωμα που βρίσκεται κοντά στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, διαπίστωσε ότι μια αγέλη σκυλιών κατευθυνόταν επιθετικά προς αυτόν.
Στην προσπάθειά του να τα αποφύγει, έπεσε και χτύπησε. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου διαπιστώθηκε ο σοβαρός τραυματισμός του.
Η σύζυγός του ειδοποίησε άμεσα την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Ρίτα Απρίλη, κατέθεσε το περιστατικό και προειδοποίησε για την επικινδυνότητα της αγέλης.
Την επόμενη μέρα το πρωί, κατ’ εντολή της αντιδημάρχου, κινητοποιήθηκε μια ομάδα για τον εντοπισμό της αγέλης, αποτελούμενη από έναν κτηνίατρο, υπαλλήλους του δημοτικού κυνοκομείου και εθελοντές φιλόζωους.
Σύμφωνα με την κ. Απρίλη «απομακρύνθηκαν από την περιοχή ορισμένα από τα σκυλιά που βρέθηκαν στον χώρο που υποδείχθηκε, αν και διαπιστώθηκε πως κανένα δεν εμφάνιζε επιθετική συμπεριφορά».
Να σημειωθεί ότι πολλά από τα σκυλιά της αγέλης που εντοπίστηκαν, είναι γνωστά στην ευρύτερη περιοχή, καθώς κάποιοι από τους κατοίκους της τα ταΐζουν τακτικά.
Αξίζει ν’ αναφέρουμε επίσης πως μεταξύ αυτών ήταν και ένα σκυλί «τσιπαρισμένο», με λουράκι, που δεν το είχαν ξαναδεί οι υπάλληλοι του κυνοκομείου και όπως φαίνεται εγκαταλείφθηκε πρόσφατα από τον ιδιοκτήτη του.
Το πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών θα υπάρχει όσο θα υπάρχουν «φιλόζωοι» που τα εγκαταλείπουν.
Λ.Κ.

Κανονιέρης
*- ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κύριε, κάνατε δίδυμα.
Η νοσοκόμα ευχήθηκε στον Λαρισαίο πατέρα που περίμενε.
- Με τέτοιο «κανόνι» που έχω, φυσικά και θα έκανα δίδυμα.
- Α… Να το καθαρίζετε όμως λίγο το κανόνι, γιατί τα μωρά βγήκαν μαύρα.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass