Ψιθυριστά και AΛΛA

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2020 18:12
*-ΕΚΕΙ που ήσουν ήμουνα κι εδώ που είμαι αν θα ’ρθεις... (Θα μπορούσε να το λέει σε οποιονδήποτε από τους τρεις ο Κ. Αγοραστός.) Ζ. *-ΕΚΕΙ που ήσουν ήμουνα κι εδώ που είμαι αν θα ’ρθεις... (Θα μπορούσε να το λέει σε οποιονδήποτε από τους τρεις ο Κ. Αγοραστός.) Ζ.

Θαλάσσια τρικ


*ΝΕΑΡΟΙ Λαρισαίοι σε προθαλάσσιες περιπέτειες.
- Κάθε μέρα το απογευματάκι πάω και κρεμάω το μαγιό μου στη βεράντα. Να νομίζουν οι γείτονες ότι μόλις γύρισα απ’ τη θάλασσα.
***
*- ΌΛΟ νεύρα είμαι από τότε που γύρισα από διακοπές.
-Πότε γύρισες;
-Πάνε τρία χρόνια...
***
*- ΡΩΤΑΕΙ η άλλη τι να βάλει για να κρατήσει το χρώμα απ’ το μαύρισμα. Ξέρω γω; Βάλε μίνιο, αστάρωσέ το, θα βοηθήσει νομίζω.
Ζ.

 

Με το κατοικίδιο
*ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑΝ απογευματάκι στον συνοικιακό δρόμο με τη γυναίκα του, ο Λαρισαίος μιλούσε στο τηλέφωνο κι ακουγόταν στις βεράντες. Ήταν και χιουμορίστας.
- Ναι ρε συ, βγήκαμε να περπατήσουμε. Ναι με τη Μαρία, Μετακίνηση 6, θυμάσαι. Έβγαλε βόλτα το κατοικίδιο. Τι ποιο, ρε... Εμένα βρε, σπιτόγατος δεν είμαι; Ε; Βρε άντε από κει, που θα μου πεις εμένα ότι το βόδι δεν είναι κατοικίδιο... Δεν ντρέπεσαι;
Ζ.

 

Πνευστό είναι;
*ΒΑΣΕΙ των μέτρων προστασίας που επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, εξακολουθούν να απαγορεύονται τα πνευστά όργανα σ’ όλη την επικράτεια. Στη Σαμαρίνα, όμως, μάλλον όχι. Μπορεί να μην εγκρίθηκε σχετική τροπολογία όμως ‘’εμείς οι βλάχοι όπως λάχει’’ και το κλαρίνο άναψε και κόρωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο, κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, εκεί στις ώρες του οινοπνεύματος. Στην υπόλοιπη χώρα απαγορεύεται ακόμη και το μάθημα των πνευστών.
Ζ.

 

Γκαραγκούνδις
*ΔΕΝ είνι να παέν γκαραγκούνδις στ' θάλασσα... Αφήν’ μύθου καημέν'οι.
Είναι γνωστό αυτό το καταγράφει γλαφυρά και η ARTista.
-Σταυρούλαααααα, έβγα τώρα όξουυυυ...
Ωωω Σταυρούλααααα, δεν ακούς μαρήηηη...
Εχς τόσην ώρα μέσα, μιλάνιασις, παππούδιασαν τα χέργια σ’, τα πουδάργια σ’, θ’αρουστήις...
Σταυρούλααααα, σιβάρισι ήλιους στο κιφάλ’ι, έβγα κουρτσάκι μ’, μι σώσουμι κανιά δλειά...
Σταυρούλααααα, γυφτούλ’ιγίνγκις ντιπ. Κόρακας καψαλτζμένους. Θα βγάλτς πρέκνις στα μούτρα, θα σ’ασκένιτι άλλους να σιβλέπ’ ει...
Σταυρούλααααααα, έβγα τώρα κακουμοίρα μ’...
Τώρα, τώρα να βρουμνιά λούρα, να μπου να σιμαυρίσου τα κουλιά, τώρα...
Ζ.

 

Δεν καταλαβαίνουν;
*ΣΤΟ -1,1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Μάιο σε ετήσια βάση. Ναι, αρνητικός πληθωρισμός.
- Κι είναι καλό αυτό; Δεν το βλέπω, ούτε οι ειδικοί το θεωρούν θετικό...
Είχε πειστεί κι ο Λαρισαίος που είχε μεγαλώσει με τους απίστευτους πληθωρισμούς του 20 και 25% στη χώρα, η οποία όμως αναπτυσσόταν.
***
*ΚΟΥΝΟΥΣΕ το κεφάλι μελαγχολικά ο διπλανός του.
- Είμαστε σχεδόν τρεις μήνες με 800 ευρώ και κάποιοι απορούν που δεν κινείται η αγορά. Μήπως είναι από μάτι τελικά;
- Μα είναι απλό, συμπλήρωνε ο πιο ειδικός. Δεν καταλαβαίνουν ότι σε τέτοια κρίσιμη περίοδο πρέπει να δώσουν λεφτά στον πάσης φύσεως μεροκαματιάρη κι όχι επιπλέον χρήματα στους έχοντες; Αυτά τα 600 ευρώ που θα πάρει κάποιος απλός άνθρωπος, δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, θα τα ξοδέψει αμέσως για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες κι άρα θα πέσουν ακαριαία στην αγορά θέτοντάς την σε κίνηση, θα επιστρέψουν και στο κράτος μέσω των φόρων. Ενώ οι πλούσιοι, ξέρετε τι τα κάνουν τα λεφτά, τα εξαϋλώνουν, πόσα να ξοδέψουν κι αυτοί...
- Έχεις δίκιο, δεν είναι δα και βαριά οικονομική φιλοσοφία...
Ζ.


Με σφυρί
*ΣΤΟΝ δικό τους κόσμο τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.
- Χειροπιαστό λένε, σιροπιαστό ακούω. Δεν παν καλά τα πράγματα.
***
*- ΤΕΛΟΣ, το πήρα απόφαση. Θα κόψω μαχαίρι αυτά που με παχαίνουν. Τον καθρέφτη και τη ζυγαριά. Εντάξει με σφυρί, όχι μαχαίρι.
***
*- ΆΛΛΟΙ τρώνε-τρώνε και δεν παίρνουν γραμμάριο κι εγώ λάικ σε ζαχαροπλαστείο κάνω και παίρνω καναδυό κιλά.
Ζ.

 

Σύμπτωση
*ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ πόσο αυξάνονται. Αναλυτικοί πίνακες. Ποιες κατηγορίες συνταξιούχων θα ωφεληθούν από Σεπτέμβριο.» Ένα από τα μόνιμα μοτίβα σε πρωτοσέλιδα κάποιων αθηναϊκών εφημερίδων. Κι ακριβώς δίπλα άλλη πληροφορία: «3+1 δρόμοι οδηγούν σε κάλπες». (Δεν θα πρέπει να σχετίζονται αυτά τα δύο μεταξύ τους... Δεν γίνονται αυτά στην Ελλάδα.)
Ζ.

 

21
*ΕΓΙΝΑΝ, λέει, επισήμως τα αποκαλυπτήρια ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, με αφορμή ναι τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21.
- Επειδή πολλοί αναρωτιέστε τι σχέση έχει το ‘21 με τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά, ο Β. Β. εξηγεί. Ακούστε να μαθαίνετε. Τι ήταν ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος; Ο τελευταίος αυτοκράτωρ του Βυζαντίου. Ποιο το έμβλημα του Βυζαντίου; Ο Δικέφαλος Αετός. Ποιος άλλος έχει έμβλημα τον Δικέφαλο Αετό; Η ΑΕΚ. Σε ποια θύρα είναι οι οργανωμένοι της ΑΕΚ, οι Original; Στην 21. (Όπερ έδει δείξαι.)
Ζ.

 

Προς επίρρωση
*ΚI αν ο παπα-Ρίζος Κομήτσας αντέδρασε δημοσίως επειδή το ερείπιο Γεωργούλη βρίσκεται δίπλα στο σπίτι του, με το υπό κατάρρευση εγκαταλειμμένο κτίσμα να αποτελεί πηγή ρύπανσης στην πλατεία της Ανατολής και να ενοχλεί φυσικά περισσότερο απ’ όλους τον γείτονα, έρχεται εις επίρρωσιν των λεγομένων του, ο Στέλιος Τσιανίκας. Με το γλαφυρό του ύφος, ο παλιός Λαρισαίος βιβλιοπώλης και κάτοικος πλέον της αγαπημένης του Σελήτσιανης, έδωσε χθες μέσω της εφημερίδας εμμέσως την εξήγηση της κατάστασης του παλιού σπιτιού επιστρατεύοντας την παροιμία «το μεσιακό το γομάρι το τρώει ο λύκος». Πάλι με αφορμή το μονοπάτι που υιοθέτησε στην ευρύτερη περιοχή ο Λαρισαίος ηθοποιός, προσπαθεί αυτός να φέρει τον ευρωβουλευτή στο φιλότιμο, ερεθίζοντας την καλλιτεχνική του ευαισθησία καθώς μιλάει για την ασχήμια της σημερινής εικόνας.
***
*ΚΙ όλα αυτά επειδή μιλάμε πάντα για πολιτικό παράγοντα, κοτζάμ ευρωβουλευτή κι όχι απλώς για κάποιον ιδιώτη συνιδιοκτήτη ενός παλιού παρατημένου σπιτιού ψηλά στον Κίσσαβο. Που την αξία του βέβαια την έχει λόγω θέσεως. Κάπως έτσι έπεσε η ιδέα από τον κακεντρεχή πασοκτζή.
-Γιατί δεν απευθύνεται ο Γεωργούλης στον αρχηγό του, στον επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Ο Δημ. Παπαδημούλης αποδείχθηκε σπεσιαλίστας στο realestate, μπορεί να θέλει ο άνθρωπος να επενδύσει και στην Ανατολή Αγιάς...
Ζ.

 

Ο τερματοφύλακας
*ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ με τα προσωπικά τους οι Λαρισαίοι φοιτητές.
-Αγάπη μου, δεν έλεγες ότι πήγαινες για μπάλα με τους φίλους σου πριν την καραντίνα;
-Ναι μωρό μου, γιατί;
-Πήρε τηλέφωνο προηγουμένως ο τερματοφύλακας. Είναι έγκυος είπε...
***
*- ΒΡΕ μην είστε χαζές και κοιτάτε ποια του κάνει like. Αυτή που δεν του κάνει ποτέ, μ’ αυτή είναι...
***
*- ΘΕΣ να έρθεις απ’ το σπίτι να φας κάτι που έφτιαξε η μάνα μου;
-Τι έφτιαξε;
-Εμένα.
Ζ.

 

Μασκαράδες
*ΣΤΙΧΑΚΙΑ εποχής από τον αειθαλή Λαρισαίο Ηλ. Κατσ.
Όπου να πας κι όπου γυρίσεις
μασκοφόρους θ' αντικρύσεις.
Ήρθε ο άτιμος ιός, ο κορονοϊός
κι έκανε τα πάντα αλλιώς.
Ήρθε κι ο Τσιόδρας και ο Χαρδαλιάς
και κλείστηκε μέσα ο ντουνιάς.
Όλοι φοβούνται, όλοι τρέμουν
και τι θα γίνει αύριο λέγουν.
Κι όλοι φτωχοί και με παράδες
γίναμε όλοι μασκαράδες.
Ζ.

 

Θα χωρέσουν;
*ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ στην εφημερίδα ότι ο δήμαρχος ανακοίνωσε δωρεάν χρήση του ανοιχτού Κολυμβητηρίου Ν. Πολιτείας απ’ όλο τον κόσμο, ο Λαρισαίος αναρωτιέται: Επειδή στο κλειστό του Αλκαζάρ πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης και δεν θα λειτουργήσει για τους επόμενους 2-3 μήνες, το ανοιχτό κολυμβητήριο χρησιμοποιείται επίσης από τους συλλόγους κολύμβησης και υδατοσφαίρισης, οι οποίοι πληρώνουν ενοίκιο για τη χρήση και βέβαια έχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις, όπως τα ηλικιακά πρωταθλήματα. Ακόμα, ο δήμαρχος ανακοίνωσε τη χρήση του ανοιχτού κολυμβητηρίου για την προετοιμασία των υποψηφίων φοιτητών ΤΕΦΑΑ. Τελικά ποιος θα χωρέσει σ’ αυτό; Δεν νομίζετε ότι μαζεύτηκαν πάρα πολλοί;
Ζ.


Μόνο 20 έτη
*ΜΕ την ευκαιρία της δωρεάν εισόδου και βουτιάς που ανακοίνωσε ο δήμαρχος. Αχ, αυτό το ανοιχτό δημοτικό Κολυμβητήριο στη Ν. Πολιτεία... Ξεκίνησε μεν να λειτουργεί, αλλά ακόμη υπάρχουν μικροέργα να γίνουν και παρεμβάσεις σε εκκρεμότητα. Λογικό, αφού δεν συμπλήρωσε καν 20 χρόνια από τότε που άρχισε η κατασκευή του. Πολύ χαρακτηριστική περίπτωση καθυστερήσεων σε δημόσιο έργο, κακού προγραμματισμού και ποικιλώνυμων εμπλοκών. Το Κολυμβητήριο είχε ενταχθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2004», ήταν στο πακέτο των έργων της Ελληνικής Ολυμπιάδας. Του 2004, όχι εκείνης του 1896 και πάλι καλά.
Εν συνεχεία είχε ενταχθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις, των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, για το άθλημα του πόλο. Η απώλεια όμως των Μεσογειακών Αγώνων 2013 για την Ελλάδα και τις διοργανώτριες πόλεις Λάρισα και Βόλο, έστειλε το έργο στις ελληνικές καλένδες. (Μετά 20 έτη που έγραψε κι ο Αλέξανδρος Δουμάς, όταν δημιούργησε το σίκουελ των Τριών Σωματοφυλάκων, που ως γνωστόν ήταν τέσσερις.)
Ζ.

 

Κατάληψη
*ΚΑΤΙ που έχει υποπέσει επανειλημμένως στην αντίληψή του και του έχει κάνει πολύ άσχημη εντύπωση αναφέρει ο καθηγητής Φυσικής Α. Χ. «Είμαι συστηματικός περιπατητής στις όχθες του Πηνειού. Στη δυτική όχθη στο ύψος του Υδραγωγείου υπάρχει γήπεδο περιφραγμένο με άμμο για ποδόσφαιρο και βόλεϊ. Χθες το απόγευμα ο χώρος είχε καταληφθεί από συμπολίτες φιλόζωους, οι οποίοι είχαν αφήσει ελεύθερα τα σκυλιά τους αποτρέποντας παρέα κοριτσιών που βρισκόταν έξω από το χώρο με μία μπάλα και ήθελαν προφανώς να αθληθούν. Ακριβώς δίπλα ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τα σκυλιά ήταν άδειος». (Ε ναι, δεν είναι σωστό. Τα παιδιά με τα παιδιά και τα σκυλιά με τα σκυλιά.)
***
*ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ λοιπόν «ποιος είναι υπεύθυνος για τη σωστή χρήση του χώρου άθλησης, ο δήμος; Υπάρχει υπεύθυνος; Προφανώς υπάρχει αλλά αδιαφορεί. Οι φιλόζωοι συμπολίτες πάλι σκέφτονται ότι εκεί προτεραιότητα έχουν τα παιδιά και όχι τα σκυλάκια τους; Σας παρακαλώ κάντε μια αναφορά στην εφημερίδα σας μήπως κάποιοι συνετιστούν». (Με την ελπίδα...)
Ζ.

 

Ο τσιγκούναρος
*ΛΕΕΙ μια μέρα ο Σκοτσέζος στο παιδί του.
- Πήγαινε γιε μου στον γείτονα και ζήτα του να μας δανείσει το σφυρί του για να καρφώσουμε τα κάδρα μας.
Πάει ο γιος του στον γείτονα και το ζητάει. Μετά από λίγα λεπτά έρχεται πίσω στον πατέρα του:
- Mπαμπά, δεν μου το έδωσε. Μου είπε πως δεν γίνεται γιατί με τα χτυπήματα μπορεί να του το χαλάσουμε.
Κουνάει εκείνος το κεφάλι του θυμωμένος.
- Τον παλιοτσιγκούναρο. Πήγαινε ρε γιόκα μου και φέρε το δικό μας από την αποθήκη.
Ζ.

 

Μπουγέλο
«ΚΑΤ’ εξαίρεση, επιτρέπεται στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η διεξαγωγή τελετών αποφοίτησης σε ανοιχτό χώρο, με συμμετοχή μόνο των μαθητών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών, τηρώντας την απόσταση του ενάμισι (1,5) μέτρου και λαμβάνοντας με ευθύνη του διευθυντή, όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, όπως ενδεικτικά, με σταδιακή διεξαγωγή των τελετών αυτών, ανά τάξη ή τμήμα» λέει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Μονάχα μία είναι η τελετή αποφοίτησης που περιμένουν πώς και πώς τα παιδιά. Το μπουγέλο. Όχι τίποτα άλλο, στην παρούσα φάση ενδείκνυται και για τον κορονοϊό. Μπουγέλωμα... σχολαστικά!
Ν.Π.

 

Χαμένο κλειδί
*ΕΙΔΕΣ τι γίνεται με τον συνωστισμό; Κι ας έχουμε και κορονοϊό. Ο Λαρισαίος έχασε το κλειδί του αυτοκινήτου του, μάρκας scoda, το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή του Φρουρίου. Αν το βρήκε κάποιος ας τηλεφωνήσει στο 6937-111.935.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass