Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 20:41
 *ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΜΕΝΗ  η γαλάζια δημοτική  αντιπολίτευση, έχουν πιάσει τα δερβένια. Ζ. *ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΜΕΝΗ η γαλάζια δημοτική αντιπολίτευση, έχουν πιάσει τα δερβένια. Ζ.

Ως εδώ
*ΛΟΓΙΚΑ, με τις μέρες να μικραίνουν πλέον διαρκώς και τα μελτέμια

του Αυγούστου να πλησιάζουν, δεν θα ξανανέβει πια τόσο η θερμοκρασία. Ζέστη μπορεί να κάνει, καύσωνα ξανά, μάλλον του χρόνου πάλι.
***
*ΠΑΡΗΓΟΡΟ επίσης, εκ των υστέρων πάντα, ότι ο ρόλος της θερμοκρασιακά πρωταθλήτριας Λάρισας είναι πολύτιμος. Μαθαίνουν αλλού στη χώρα τις επιδόσεις της και ανακουφίζονται. ‘’Πάλι καλά εμείς εδώ, κοίτα τι τραβάν οι Λαρισαίοι...’’ Αλλά κι οι Λαρισινοί που βρίσκονται σε διακοπές αυτή την εποχή, ακόμα και στις κοντινές παραλίες, το απολαμβάνουν να τηλεφωνούν στην πόλη. «Πόσο είπες έχει; Τώρα; Το μεσημέρι πόσο έφτασε; Εμείς εδώ; Δροσερά μωρέ, κάνουμε και καμιά βουτιά...».
Ζ.

3 στους 10
*ΑΚΟΜΗ πιο ζόρικη η φετινή θερινή περίοδος, οι Λαρισαίοι προσπαθούν να αντεπεξέλθουν με το χιούμορ.
- Τρεις στους δέκα Έλληνες δεν θα πάνε λέει φέτος διακοπές. Το κακό είναι ότι κάθε χρόνο οι ίδιοι τρεις είμαστε.
***
*- ΠΡΩΤΗ φορά που δεν πήρα κιλά στις διακοπές φέτος.
-Πρόσεχες;
-Δεν πήγα.
***
*- ΑΥΤΟ που όταν δεν πας στο βουνό έρχεται το βουνό σε σένα, βγαίνει μήπως και σε θάλασσα;
Ζ.

Έπεφτε κιόλας
*ΚΙ ενώ όλοι περιμένουν την ανακουφιστική μπόρα που θα ρίξει και τις θερμοκρασίες ‘’σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα’’, σήμερα θα βρέξει ή αύριο μήπως τελικά, το απόγευμα, μάλλον το βραδάκι, οι πιο ψύχραιμοι στη Λάρισα συνειδητοποιούν ότι δεν έκανε δα και τη μεγάλη ζέστα. Καθότι το βράδυ προς το ξημέρωμα οι θερμοκρασίες έπεφταν προς τους 20, η ατμόσφαιρα άλλαζε, ανάσαινε η φύση κι οι άνθρωποι, με άλλη διάθεση και αντοχή περίμεναν την επομένη τα μεσημεριανά σαραντάρια.
Ζ.

Πάλι;
*- ΕΦΤΑΣΑΝ 65 τα νέα κρούσματα, ο σκύλος έκρυψε το λουρί του.
***
*- ΑΚΟΥΣΑ χθες 65 νέα κρούσματα, κάντε προθέρμανση για παλαμάκια στο μπαλκόνι.
***
*- ΤΟ καλύτερο social distancing παιδιά γίνεται άμα δανείσεις χρήματα. Εκεί να δεις κοινωνική αποστασιοποίηση...
Ζ.

Πάρτι...
ΜΕΤΑ τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα και το όριο των 100 ατόμων σε γάμους και βαπτίσεις, στήθηκε πραγματικό πάρτι στα κοινωνικά δίκτυα. Αρκετοί ήταν αυτοί που ήταν θυμωμένοι μαζί του, άλλοι πάλι το πήραν πιο χαλαρά λέγοντας ότι από 1 έως 15 Αυγούστου - τη Νηστεία του Δεκαπενταύγουστου δηλαδή - δεν τελούνται γάμοι και βαπτίσεις στις εκκλησίες. Ένα βήμα πριν το «εγκεφαλικό» είναι όλοι όσοι έχουν σχεδιάσει τον γάμο τους, και έχουν μοιράσει ήδη προσκλητήρια στους καλεσμένους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τους μείνει αξέχαστος.
Γ.Γ.

Λίστα
-ΕΙΣΤΕ με τη νύφη ή τον γαμπρό;
-Με κανέναν, ορφανό κρούσμα.
Γ.Γ.

Όπως παλιά
*ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ένα χρόνο να αλλάξουν τους διευθυντές Εκπαίδευσης, όμως η καλή δουλειά αργεί να γίνει. Δημοκρατικά, με τροπολογία στη Βουλή όπου έχουν την πλειοψηφία, οι κυβερνώντες άλλαξαν τον τρόπο επιλογής. Τι μόρια, κριτήρια και προσόντα και άλλα κομμουνιστικά, καθαρές δουλειές. Επέστρεψαν στις παραδοσιακές μεθόδους, μερικές δεκαετίες πίσω.
***
*ΟΡΙΖΕΙ το υπουργείο μια επιτροπή, υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι την αίτησή τους κι αποφασίζεται ποιος είναι πιο δικός από τους δικούς μας. Όποιος έχει περάσει από τον κομματικό οδοντίατρο, να τσεκάρει το δόντι του κι όποιος διαθέτει τον πιο ισχυρό κορωνέικο μπάρμπα. Πριν τον Δεκαπενταύγουστο θα έχουν λήξει όλα, τάκα-τάκα, τώρα που είναι κλειστά τα σχολεία εννοείται χωρίς αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, μόνο ανακοινώσεις διαμαρτυρίας. Τη μια μέρα πήρε ΦΕΚ ο νόμος, την επόμενη η προκήρυξη, από χθες οι αιτήσεις, 13 Αυγούστου λέει οι νέοι διευθυντές θα βρίσκονται στις θέσεις τους. (Θα μπορούσαν να τους διορίσουν και κατευθείαν, να μην τους ταλαιπωρούν στη ζέστη.)
***
*ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ λέει θα είναι οι νέοι διευθυντές, οι πιο μονιμότεροι δηλαδή. Η θητεία τους επισήμως μέχρι του χρόνου τον Αύγουστο, που θα είναι πάλι παχιές οι μύγες. Με μια τροπολογία τότε όλα θα τακτοποιηθούν πάλι. Και θα τους έχουν και στο χέρι όλο αυτό τον χρόνο, να είναι καλά παιδιά.
Ζ.


Με προκράτηση
*ΜΟΥΣΙΚΗ, κινηματογράφος, θέατρο, κάθε βράδυ σχεδόν εκδηλώσεις από τον Δήμο Φαρσάλων όλο τον Αύγουστο. Για να ενισχυθούν οι καλλιτέχνες αλλά και ο πολιτισμός γενικότερα, αλλά και δωρεάν για το κοινό.
Κι ο κορονοϊός, κορονοϊός, όλα τα μέτρα προστασίας σε πλήρη εφαρμογή. Ελεύθερη είσοδος αλλά και ταυτόχρονα προκράτηση θέσεων, που σημαίνει ότι δεν θα γίνεται πατείς με πατώ σε, ούτε ουρές θα υπάρξουν, ενώ οι οργανωτές θα ξέρουν ποιος κάθεται που και ποιος κοντά του. Ώστε στην απευκταία περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο κρούσμα κατόπιν να διευκολυνθεί ο έλεγχος κι η ιχνηλάτηση. Φάρσαλα Ευρώπη.
Ζ.

Πρόσεχε ψηλέα
*Η πανδημία σταθερά στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων στις παρέες των Λαρισαίων.
- Νέα έρευνα δείχνει ότι οι ψηλοί άνθρωποι διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να νοσήσουν από τον κορονοϊό, άλλη μια τρανή απόδειξη ότι ιός φτιάχτηκε από κάποιο κομπλεξικό κοντό.
***
*- ΟΙ άνω του 1,80 λέει κινδυνεύουν να κολλήσουν κορονοϊό περισσότερο. Δηλαδή δεν μας έφταναν όλα τα άλλα τώρα πρέπει να σκύβουμε κιόλας.
Ζ.

Δεν καταβρέχουν
*ΣΠΟΥΔΑΙΟ για τη Λάρισα το έργο με τα δίκτυα οπτικών ινών που τοποθετούνται στην πόλη από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ο Δήμος συνεισφέρει κατά το δυνατόν και καμαρώνει. Προσέχει κιόλας και ανησυχεί, όπως έλεγε ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης καθώς οι εταιρείες οφείλουν και να συντονίζονται και να φροντίζουν ώστε να μην καταστρέφουν του δρόμους με τις τομές τους.
Πρέπει όμως από τη Δημαρχία να τους επιστήσουν την προσοχή και να επιβάλλουν στις εταιρείες ή στους εργολάβους τους να καταβρέχουν κιόλας εκεί που σκάβουν. Πρώτη φορά κατακαλόκαιρο να δουλεύουν στα στεγνά, κάνουν οικονομία. Έντονες οι διαμαρτυρίες από νοικοκυρές: Δεν είναι δυνατόν, τόση σκόνη; Αντάρα στη γειτονιά, απίστευτο. Λίγο νεράκι καλέ. (Εγινάμι μπαμπαλιούρ΄δες.)
Ζ.

Χωρίς φεγγάρι
*ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ παράδοξες στη μικτή παρέα Λαρισαίων παρά θιν΄ αλός.
- Χθες βράδυ βρέθηκα σε κάποια μπουζούκια της περιοχής. Ο τραγουδιστής, ένας νεαρός, όλα του τα τραγούδια είχαν να κάνουν με το φεγγάρι. Τι Φεγγάρι χλωμό, είπε, τι Φεγγάρι φέρτον πίσω, τι Κίτρινο το φεγγαράκι. Καλά ρε φίλε, τον ρώτησα, όσο ρομαντικός κι αν είσαι, δεν ξέρεις κανένα άλλο τραγούδι χωρίς φεγγάρι; Πώς δεν ξέρω, μου απαντάει, κι αρχίζει. Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι.
***
*- ΣΟΥ αρέσει το νέο μου κινητό; Το κέρδισα σε αγώνα ταχύτητας.
- Μπράβο, πόσοι τρέχατε.
- Εγώ, ο ιδιοκτήτης του κινητού κι ένας αστυνομικός.
***
*- Η άλλη, βρε σεις, δεν θέλει να παντρευτεί ο γιος της επειδή είναι λέει μικρός ακόμη. Τι μικρός δηλαδή... Διότι το παιδί είναι ήδη 35. Που αν ήταν πλάτανος στο χωριό, θα είχε φτιαχτεί καφενείο από κάτω.
Ζ.


Οφειλόμενα
*ΜΕ τροπολογία που υπερψηφίστηκε κατά ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή έρχεται κοντά στη δικαίωση ο δεκάχρονος αγώνας των απολυμένων εργαζομένων της ‘’Ελευθεροτυπίας’’, οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Η εν λόγω ρύθμιση επιτρέπει να λάβουν οι εργαζόμενοι προτεραιότητα έναντι των τραπεζών και να πάρουν μέρος των οφειλόμενων, από την πώληση του κτιρίου της πτωχευμένης εταιρείας. Κατόπιν τούτου μήπως μπορούν να αισιοδοξούν και οι συνεταιριστικοί υπάλληλοι της πρώην ΕΑΣ Λάρισας, που επίσης περιμένουν καρτερικά τόσα χρόνια;
Ζ.

Αμφίρροπη
*ΔΙΑΡΚΕΙΣ εναλλαγές στο σκορ του τρόμου, αμφίρροπη η αναμέτρηση, να μην ξέρεις από πού θα σου ’ρθει. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο 62 πυρκαγιές και 57 κρούσματα στη χώρα, 64 τα κρούσματα και 56 οι πυρκαγιές την προηγούμενη ημέρα. Προς ισοπαλία το πάει.
Ζ.

Στάνταρ συνταγή
*ΕΙΠΕ πριν το τέλος του 2020 τα αναδρομικά των συνταξιούχων, είπε και πόσα θα είναι τα λεφτά συνολικά ο πρωθυπουργός, δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες. Φούντωσαν οι συζητήσεις στα στέκια της Λάρισας.
- Πρώτα οι εκλογές, αμέσως μετά το χρήμα. Προφανές...
- Και σωστό. Πρέπει να πάει με την ελπίδα στην κάλπη ο άλλος. Αν περάσει πριν απ΄ το ταμείο, μετά μπορεί και να ξεχάσει, το θεωρεί δεδομένο ότι εισέπραξε.
- Κι είναι και τόσοι συνταξιούχοι που θα μείνουν στεγνοί στο τέλος και άρα θα θυμώσουν.
***
*ΚΙ έρχεται και το ΚΚΕ, πολύ τσαντισμένο με το πετσόκομμα των αναδρομικών: «Ο πρωθυπουργός ‘’ανοιχτοχέρης’’ με εφοπλιστές και βιομηχάνους, ‘’μακρυχέρης’’ με τους συνταξιούχους».
Ζ.

Καλπάζει
*ΤΟ δυσμενές οικονομικό περιβάλλον της τρέχουσας περιόδου καθόλου δεν φαίνεται να επηρέασε την ΕΔΑΘΕΣΣ, την εταιρεία του φυσικού αερίου στη Θεσσαλία και τη Θεσσαλονίκη, η οποία άλλωστε έχει χαρακτηριστεί πρότυπο διαχρονικά.
Εντυπωσιασμένοι διάβαζαν οι Λαρισαίοι στην εφημερίδα τα οικονομικά της στοιχεία για το α’ εξάμηνο της χρονιάς. Κύκλος εργασιών κοντά 40 εκατ. ευρώ, αύξηση πάνω από 8% στα καθαρά κέρδη, περισσότερες από 8.000 νέες συνδέσεις, ενώ συνεχίζει να υλοποιεί σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς επενδυτικό πρόγραμμα 150 εκατομμυρίων.
Ο Λαρισαίος γενικός διευθυντής της ΕΔΑΘΕΣΣ δικαιολογημένα διατείνεται ότι το μέλλον της εταιρείας είναι ευοίωνο με προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης. Ο Λεωνίδας Μπακούρας το λέει συχνά ότι βασίζει τη στρατηγική της διοίκησής του στο τρίπτυχο «αξία -άνθρωπος- εργαζόμενοι», στη φιλοσοφία που συμπυκνώνεται σε «βελτιστοποίηση υπηρεσιών προς τους χρήστες διανομής και τους τελικούς καταναλωτές και υψηλές αποδόσεις στους μετόχους».
Ζ.

Εξοργιστικά αδαής
*ΜΠΟΡΕΙ να ενενηνταρίζει πια ο Τζον Λε Καρρέ. Όμως εξακολουθεί να γραφεί σπουδαία μυθιστορήματα. Βασικά συνεχίζει με την παλιά καλή συνταγή, «Ο κατάσκοπος που γύρισε απ΄ το κρύο».
Έτσι και σ΄ ένα από τα πιο πρόσφατα, το «Ένας έντιμος άνθρωπος». Και σ΄ αυτό δεν διστάζει να κάνει πολιτική, να τοποθετείται για τα σοβαρά θέματα του καιρού του.
«Ας πούμε ότι κάποιος έχει την ιδεαλιστική άποψη ότι η Αγγλία είναι η μητέρα όλων των δημοκρατιών. Μπορεί η Αγγλία αυτή να μην υπάρχει ποια για μας...»
«Εσύ πιστεύεις ότι υπάρχει;»
«Με επιφυλάξεις».
«Σοβαρές επιφυλάξεις;»
«Μα για όνομα του θεού, ποιος δεν θα είχε επιφυλάξεις;» απαντώ πληγωμένος από τον υπαινιγμό ότι δεν έχω προσέξει πως η χώρα είναι σε ελεύθερη πτώση.
«Μια συντηρητική κυβέρνηση μειοψηφίας με παντελώς άχρηστα στελέχη. Ένας εξοργιστικά αδαής υπουργός Εξωτερικών, τον οποίο υποτίθεται πως υπηρετώ.
Οι Εργατικοί δεν είναι καλύτεροι. Κι όλη αυτή η απόλυτη παράνοια του Brexit» (‘Όταν γράφτηκε το μυθιστόρημα, το 2018, υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Μπόρις Τζόνσον, ναι.)
Ζ.

Μαζί
*ΕΝΑ τσίρκο παρουσιάζει το εξής καταπληκτικό σκηνικό. Ένα πρόβατο και ένα λιοντάρι ζουν ειρηνικά μέσα στο ίδιο κλουβί. Μα, αυτό είναι απίστευτο, μοναδικό, αναφωνούν οι θεατές.
- Πώς καταφέρατε αυτό τον καταπληκτικό άθλο; ρωτά κάποια μέρα ένας θεατής τον θηριοδαμαστή.
- Είναι πολύ απλό, αλλάζουμε πρόβατο κάθε μέρα.
Ζ.

 

KALOGIANNHS DELHGIANNHS MASKA CIU

*ΝΑ βγάλουν μια κόλλα χαρτί, τους ζήτησε η αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόχειρο διαγώνισμα ξαφνικά,
με επιτηρήτρια τη Ρ. Καραλαριώτου και βαθμολογητή τον Παν. Γούλα. Δύσκολα...
Ζ.

 

XARAKOPOYLOS CIU

*ΜΕΤΑ την ειδική συνεδρίαση στη Βουλή για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, ο Μ. Χαρακόπουλος με τη γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής Μαρία Συρεγγέλα. Μαζί είχαν συνεργαστεί όταν ο Λαρισαίος, ως αντιπρόεδρος της Διακομματικής για το Δημογραφικό, είχε εισηγηθεί τον θεσμό «Νταντάδες της Γειτονιάς» που φιλοδοξεί να διευκολύνει τις νέες μητέρες να παραμείνουν στην αγορά εργασίας. Την πρόταση υλοποιεί τώρα πιλοτικά όπως ανακοινώθηκε η κυβέρνηση, ενώ το πρόγραμμα θα έχει καθολική εφαρμογή στη νέα περίοδο του ΕΣΠΑ.                              

Ζ.

 

KELLAS CIU

Γνωστή η φιλική σχέση του Χρήστου Κέλλα με τους εκπαιδευτικούς. Έτσι προέκυψε και η συνάντηση -σε χαλαρή διάθεση- με Λαρισαίους δασκάλους, που φιλοξενούσαν και τον ... κοντοχωριανό, από τον Κονισκό Τρικάλων, αιρετό του ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη. Στη γαλάζια ομήγυρη και ο πρόεδρος των δασκάλων της Λάρισας Δημήτρης Παπαποστόλου, ο πρόεδρος της ΠΕΠΦΑ Λάρισας Ντίνος Τσιτώτας και τα μέλη της ΔΑΚΕ Φωτεινή Τουρσουνίδου, Γιάννης Γούλας, Γιώργος Γουμενόπουλος και Νίκος Γκασιαβέλης.

 

KALOKAIRI CIU

Όλο το καλοκαίρι μας σε μια φωτογραφία                   

Γ.Γ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass