«Χαριτωμένοι αυτοσχεδιασμοί» γιοκ;

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2014 2:44 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:35
* «ΧΡΗΣΙΜΗ» όντως η ιδέα του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου να συγκληθεί σύνοδος των διατελεσάντων υπουργών Παιδείας, η οποία θα συνέρχεται μία φορά την εβδομάδα και θα λάβει και θεσμική μορφή με την ψήφιση σχετικής ρύθμισης από τη Βουλή.
Ποιοι θα συμμετέχουν; Από τον Γιώργο Σουφλιά και τον Γεράσιμο Αρσένη μέχρι τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου. Από τους τέσσερις οι δύο, πρώην πρωθυπουργοί δηλαδή. Και στο ενδιάμεσο: Πέτρος Ευθυμίου, Μαριέττα Γιαννάκου, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Άννα Διαμαντοπούλου, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Αγγελική Κιάου και Κων. Αρβανιτόπουλος.
Σκοπός του Λοβέρδου; Να υπάρξει συνέχεια στην εκπαιδευτική πολιτική ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να περιοριστεί το φαινόμενο των διαρκών αλλαγών πολιτικής στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας.
Με άλλα λόγια είναι αυτό που επισημαίνουμε έτη και έτη: ότι για την Παιδεία όπως και τα εθνικά θέματα πρέπει να υπάρχει ακριβώς αυτό: μία εθνική πολιτική ανεξαρτήτως από κόμματα και βεβαίως ανεξαρτήτως από πρόσωπα. Δεν μπορεί ο κάθε υπουργός Παιδείας που αναλαμβάνει να αρχίζει τους... χαριτωμένους αυτοσχεδιασμούς στην πλάτη μαθητών, φοιτητών και βεβαίως γονιών.
Για να δούμε αν το όλο σκεπτικό που φαίνεται να είναι προς την κατεύθυνση αυτή θα έχει αποτέλεσμα και στην πράξη.
Μ.Η.Α.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass