ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2020 18:00

Υπό απειλή

*ΟΥΔΕΝ νεώτερον από το Ανατολικό μέτωπο...
Ο Ερντογάν απειλεί εμάς, η Ε.Ε. απειλεί (λέμε τώρα...) τον Ερντογάν,

ο κορονοϊός απειλεί όλους μας (πλην Τραμπ που τον έχει γραμμένο), γενικώς είμαστε υπό καθεστώς απειλών, η κανονικότης έχει παρέλθει, έγινε όνειρο απατηλό για τον πλανήτη. Η... χαρά των ΜΜΕ βέβαια, αλλά και η θλίψη όλων όσων εξακολουθούν να παρατηρούν την επικαιρότητα...

Συνονθύλευμα

*ΥΠΟ απειλή υποβιβασμού πλέον και η ΑΕΛ που -εντελώς φυσιολογικά- «μάζεψε» χτες βράδυ -ντροπιαστικά- τρία γκολ από τον Αστέρα της Τριπολιτσάς (υπό μίαν έννοια κάναμε πρόοδο, κάποτε είχαμε αρπάξει τέσσερα).
Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει στην ομάδα, αλλά δεν ξέρουμε αν αυτό το πράγμα λέγεται... «ομάδα» ή ένα ευκαιριακό συνονθύλευμα παιχτών που πηγαινοέρχονται. Αλλά δεν νομίζουμε ότι -πλην των φανατικών- στενοχωρήθηκε κανείς ιδιαίτερα στη Λάρισα...
Λίγοι ασχολούνται πια με την ΑΕΛ στην παρούσα συγκυρία και δεν φταίει μόνο ο κορονοϊός.

Κυρώσεις

*ΔΟΚΙΜΑΣΕ τελικά ο Ερντογάν τους περιβόητους πυραύλους S-400. Οι ΗΠΑ απειλούν κι αυτές με κυρώσεις τον Ρετζέπ. Συγκεκριμένα, θα απαγορεύσουν τις εισαγωγές... καζάν ντι-πι και σαραγλί στις ΗΠΑ και αν χρειαστεί θα βγάλουν κι άλλη ανακοίνωση.
Επίσης «κύκλοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ» θα εκφράσουν τον προβληματισμό τους. Να... μάθει αυτός! Μην σου πω ότι ο Πομπέο θα ξαναπάει στην Κρήτη για να... ξαναδείξει τη δυσαρέσκεια της χώρας του (αλλά και γιατί εκείνα τα ντολμαδάκια με τη συνταγή της μαμάς Μαρίκας είναι όντως... θεϊκά).

Σνομπάρισμα

*Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως αυτήν τη φορά, δεν πολυασχολούμαστε ως χώρα με τις... βόλτες που κάνει το «Ορούτς Ρέις» νοτίως του Καστελόριζου. Ούτε τον στόλο στείλαμε, ούτε τίποτε. Είναι ίσως κι αυτό μία... λύση.
Αυτό θα κόβει βόλτες κι εμείς θα το... αγνοούμε επιδεικτικά. Θα το σνομπάρουμε. Τι θα κάνει; Θα βαρεθεί και στο τέλος θα επιστρέψει στο λιμάνι του.

Πολιτικά παιχνίδια

*ΤΑ σοβαρά θέματα της χώρας (ελληνοτουρκικά, πανδημία, οικονομία) έχουν παγώσει τα πολιτικά «παιχνίδια» στη χώρα.
Η κοινή γνώμη, καταλαβαίνοντας πως τα πράγματα είναι σκούρα, έχει στοιχηθεί πίσω από τον Μητσοτάκη (όχι τη ΝΔ) και κανείς δεν μιλάει. Μούγκα στη στρούγκα μέχρι να φύγει ο... κακός λύκος. Σιωπητήριο μέχρι να περάσουμε τον κάβο. Και σοφά πράττουμε.
* * *
*ΩΣΤΟΣΟ κάτι αχνοφαίνεται... Προετοιμαζόμενος για τις επόμενες εκλογές ο Μητσοτάκης «απαλλοτριώνει» με μαεστρία ό,τι αξιόλογο έχει απομείνει από το παλιό ΠΑΣΟΚ. Κάπως έτσι πήρε μαζί του τη Διαμαντοπούλου, γεγονός που ικανοποιεί τους κεντρώους και μετριοπαθείς της ΝΔ. Την ίδια ώρα κάνει πέρα τους ακραίους του κόμματος που έτσι κι αλλιώς δεν τον χώνευαν ποτέ.
* * *
*ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ πάλι, βλέπουν ότι αν και οι ΣΥΡΙΖαίοι το πάνε για διάλυση, οι ίδιοι δεν αποκομίζουν οφέλη. Έχουν κολλήσει δημοκοπικά στο 6% και δεν ξεκολλάνε ούτε με βίντσι.
Και σ’ έναν χρόνο ακριβώς, έχουν εσωκομματικές εκλογές για νέα ηγεσία. Και η Φώφη τους ξεκαθάρισε πως όσοι ονειρεύονται ότι θα φύγει, μάλλον θα πρέπει να σκεπαστούν... καλύτερα και να αλλάξουν πλευρό. Μπλέξιμο...
* * *
*ΑΛΛΑ και ποιον να βάλουν στη θέση της; ΠΑΣΟΚικές εφημερίδες που φτιάχνουν σενάρια και αναζητούν πιθανούς διαδόχους της Φώφης βλέπουν ότι τα μόνα ονόματα που είναι διαθέσιμα είναι του Νίκου Ανδρουλάκη, του Γ. Καμίνη, του Παύλου Γερουλάνου και εσχάτως της... ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή.
Πιστεύεις τώρα εσύ ότι με όλους αυτούς μπορεί να ανακάμψει το κόμμα; Όχι ε; Σωστά. Όλους αυτούς, στα καλά χρόνια του Ανδρέα, δεν θα τους είχαν ούτε για... υπεύθυνους κυλικείου στη Χαριλάου Τρικούπη.
* * *
*ΚΑΤΙ παλιές καραβάνες του ΠΑΣΟΚ λένε πάντως ότι μία είναι η τελευταία σοβαρή πιθανότητα να ξαναπάρει το κόμμα τα πάνω του:
Να τους έκανε τη χάρη και να επέστρεφε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, το μοναδικό στέλεχος του χώρου με... εκτόπισμα. Και συμπληρώνουν με νόημα:
- «Αν δεν τον αξιοποιήσει κι αυτόν ο Μητσοτάκης σε κανένα μεγάλο πόστο...».

Βρε μπας...

*ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ γηροκομείο στη Γλυφάδα λόγω κορονοϊού, είχε προηγηθεί γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα και κάμποσα ακόμη γηροκομεία ανά τη χώρα.
Βρε μπας κι επινόησαν κανένα ύπουλο και σατανικό σχέδιο... σωτηρίας των Ασφαλιστικών Ταμείων;
(Αλλά, δεν θα πάνε μακριά, θα το ανακαλύψει κανένας Αυτιάς και τότε...).

Επιμύθιον

*ΤΕΛΙΚΑ το συμπέρασμα με την ιστορία και τη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι ένα:
Όσο κι αν κάνεις τον μάγκα και τον παλικαρά κρυπτόμενος πίσω από την ανωνυμία και τη μαζικότητα του πλήθους, τόσο γίνεσαι «δάγκας» όταν έρχεται η ώρα της ατομικής ευθύνης, η ώρα που θα σταθείς μόνος απέναντι στον δικαστή. Εκεί, τελειώνουν τα ψέματα... Κυριακάτικα;*ΧΩΡΙΣ ρεύμα έμεινε χτες το πρωί το... μισό σχεδόν Πήλιο.
Δεν ξέρουμε ποιος λόγος υπαγόρευσε τη διακοπή εκ μέρους της ΔΕΗ, αλλά οι διαμαρτυρίες των επαγγελματιών που άκουσαν πολλοί Λαρισαίοι επισκέπτες ήταν έντονες.
- Έλεος πια... Μια Κυριακή απέμεινε στα μαγαζιά για να δουλέψουν και την «κάψαμε» κι αυτήν. Χάθηκε ο κόσμος να γινόταν η διακοπή μια καθημερινή;

Κατάχρηση

*ΕΙΝΑΙ η πρώτη φορά τα τελευταία 10 - 20 χρόνια που υπουργός Παιδείας, αποφασίζει οι εκλογές των αιρετών να γίνουν μη εργάσιμη ημέρα. Όλες - μα όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν πλάτη στους συνδικαλιστές των εκπαιδευτικών και έδιναν άδεια (σ.σ. το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι) να κλείσουν τα σχολεία για να γίνουν οι εκλογές. Όχι βέβαια πως αυτό «μάρανε» τη δημόσια εκπαίδευση.
Οι συνδικαλιστικές ελευθερίες πρέπει να προστατευθούν με νύχια και με δόντια (σ.σ. με αφορμή και την αναμενόμενη κατάθεση του κυβερνητικού νομοσχεδίου). Άλλο όμως αυτό και άλλο η κατάχρηση. Δηλαδή ο καθηγητής του 1ου Λυκείου Λάρισας έπαιρνε μια ημέρα συνδικαλιστική άδεια για να μεταβεί στο γειτονικό 4ο Λύκειο Λάρισας προκειμένου να ψηφίσει. Υπέγραφε αλλιώς θα έπρεπε να κάνει μάθημα.
Μόνοι τους οι συνδικαλιστές έβαλαν τα χεράκια τους και έρχονται πλέον κυβερνήσεις που με υπαρκτές αφορμές θα περάσουν όποιο μέτρο θέλουν. Αυτός είναι ο υπαρκτός κίνδυνος. Το ενδιαφέρον αφορά στη στάση του κλάδου. Θα μετάσχουν στις εκλογές ή όχι; Οι αιρετοί φοβούνται πως χωρίς υποχρεωτική παρουσία αρκετοί εκπαιδευτικοί δεν θα προσέλθουν...
Β.Κ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass