Ψιθυριστά και ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2020 18:58
*ΣΤΑ Αμπελάκια, ιστορική έδρα του Δήμου Τεμπών, ο Γ. Μανώλης, για να τιμήσει την επιχώρια Παναγία, αλλά και τους καστανοπαραγωγούς. Τους οποίους άκουσε ο Δήμαρχος μαζί με τους συνεργάτες του, επαναλαμβάνοντας ότι προτιμά να βγάζει ο ίδιος τα κάστανα από τη φωτιά παρά να κρατά στις μασχάλες του καυτές πατάτες. Αρκεί να μην του παραπονεθούν από το απέναντι βουνό και την πατατοπαραγωγό Καλλιπεύκη. Κ.Τσ. *ΣΤΑ Αμπελάκια, ιστορική έδρα του Δήμου Τεμπών, ο Γ. Μανώλης, για να τιμήσει την επιχώρια Παναγία, αλλά και τους καστανοπαραγωγούς. Τους οποίους άκουσε ο Δήμαρχος μαζί με τους συνεργάτες του, επαναλαμβάνοντας ότι προτιμά να βγάζει ο ίδιος τα κάστανα από τη φωτιά παρά να κρατά στις μασχάλες του καυτές πατάτες. Αρκεί να μην του παραπονεθούν από το απέναντι βουνό και την πατατοπαραγωγό Καλλιπεύκη. Κ.Τσ.

Μαλακό
*ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ λοιπόν το φθινόπωρο. Μαλακό φθινόπωρο, ήρεμο χωρίς πολλά-πολλά. Θερμοκρασίες μέτριες, λίγη συννεφιά καμιά βροχούλα πότε-πότε, κανονικότητα τουλάχιστον στον καιρό.


Ζ.

Και τα μέτρα;
*ΣΤΗ γειτονιά άλλες πόλεις σε καραντίνα, στη Θεσσαλονίκη που καμάρωνε ότι τα κατάφερνε, τώρα χτυπάει καμπανάκι κι η Λάρισα στο όριο. Κι οι έλεγχοι στη Λάρισα πού; Συνωστισμός σε μαγαζιά, ο ένας πάνω στον άλλον σε καφέ μπαρ που βογκάνε από κόσμο, οι παρέες εξακολουθούν να συναντιούνται κανονικά, ποιος θα επιβάλλει τους κανόνες προστασίας; Το διάγγελμα του Δημάρχου αρκεί; Ακόμα και στο γήπεδο Αλκαζάρ είχε λίγο κόσμο, που τα ματς διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Όλοι ανησυχούν αλλά όταν είναι για εφαρμογή μέτρων, περιμένουν να το πράξουν οι άλλοι.
Ζ.

Λάου λάου
*ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ στην Τουρκία μέχρι τον Δεκέμβριο. Να αποφασίσει τι θα κάνει, λέει η Ε.Ε., δηλαδή οι Γερμανοί. Μα «τον λύκο τον βλέπουμε τον ντορό γυρεύουμε;» λένε στο χωριό. Τι, τι θα κάνει… Ό,τι κάνει τώρα. Σε δύο μήνες θα έχει δημιουργήσει άνετα το επιδιωκόμενο καθεστώς. Η Ελλάδα δε θέλει να προκαλέσει λέει, να μη χρεωθεί την όξυνση. Μπάτε σκύλοι αλέστε, αλλιώς. Η τακτική κατευνασμού οδηγεί σε αποχαλίνωση, που είπε κι ο έμπειρος στα διεθνή. Πόσο μάλλον η υποχωρητικότητα. Αλλά… Και τι α καντς, α κάτς α μαλώεις μι τς χαζοί; Κι όσο η Ελλάδα δε μαλώνει, κανένας τρίτος δεν θα πάει να μαλώσει για χάρη της. Άλλωστε οι εταίροι το επεισόδιο στο Αιγαίο φοβούνται, αυτό θέλουν να αποφύγουν. Κι άμα οι Έλληνες διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται…
Ζ.

Λογικό
*ΟΛΟΙ έχουν τα ζόρια τους καιρός που είναι, κάποιος όμως στη Λάρισα ανησυχεί περισσότερο, για έναν λόγο παραπάνω.
Όταν μετά από αλλεπάλληλες αποτυχίες, ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης της ομάδας δηλώνει, χωρίς να ερωτηθεί σχετικά, ότι στηρίζει τον προπονητή, τότε εκείνος δεν θα πρέπει να νιώθει και τόσο σίγουρος. Είναι κι αυτήν η αμφίσημη δήλωση: «Η ΑΕΛ πρέπει να βρει επιτέλους ένα μόνιμο προπονητικό τιμ, το οποίο πρέπει να είναι και συναισθηματικά δεμένο με τους παίκτες, τους οπαδούς και τον ιδιοκτήτη». (Έχει και συναίσθημα δηλαδή…).
***
*ΚΑΙ με την κίτρινη που του έδειξε ο διαιτητής, αναρωτιόταν στην «Αθλητική Κυριακή» με ποια ιδιότητα καθόταν ο Κούγιας στον πάγκο της ομάδας. Που δεν υπάρχει δηλαδή άλλος πρόεδρος να το κάνει αυτό, μάλλον δεν τις αγαπάνε εκείνοι τόσο τις δικές τους. Μπορεί να μην το δέχονται κι οι προπονητές. Έκαναν λοιπόν πως δεν ήξεραν ότι δηλώνεται ως μεταφραστής. Προς το παρόν.
Ζ.

Προσλήψεις
*ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ λέει για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά, για τα εξοπλιστικά της χώρας και τα γαλλικά «Ραφάλ», είπαν και για άλλα παρεμφερή με τον υπουργό Άμυνας.
- Εφτασαν όμως και στο ψητό, εκεί ήταν το ζουμί…
Ο Λαρισαίος το επισήμανε διαβάζοντας στην εφημερίδα την ανακοίνωση του βουλευτή Χρ. Κέλλα από τη συνάντησή του με τον Ν. Παναγιωτόπουλο. «…Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις προσλήψεις Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης στο αμέσως προσεχές διάστημα και ΕΠΟΠ τους επόμενους μήνες».
- Και θα παίξουν ρόλο τα βουλευτικά γραφεία στις προσλήψεις στο στράτευμα;
- Ε ρε περήφανη πατρίδα… Πού πας βρε Καραμήτρο;
Ζ.

Επιμένει
*ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ η Μαρία Μπίλλη, παρά την καταδίκη της χρυσαυγίτικης εγκληματικής οργάνωσης: «Ως Ελληνίδα και εθνικίστρια εκφράζω την πλήρη μου συμπαράσταση στους πολιτικά διωκόμενους εθνικιστές», αναφέρει σε σημείωμά της.
Η περιφερειακή σύμβουλος, «κασιδιάρα» πλέον καθώς έχει μετακινηθεί στο κόμμα που έφτιαξε ο καταδικασθείς ως εκ των «διευθυντών» Ηλ. Κασιδιάρης, ήταν η μόνη που τοποθετήθηκε δημοσίως από τους προκληθέντες υποψηφίους βουλευτές Λάρισας στα χρυσαυγίτικα ψηφοδέλτια της τελευταίας δεκαετίας.
Και δηλώνει πως θεωρεί «άδικη την καταδίκη των Ελλήνων εθνικιστών -πλην Ρουπακιά- οι οποίοι ολοφάνερα διώκονται για την πολιτική τους ιδεολογία».
Πάλι καλά δηλαδή, καθώς ο συγκεκριμένος ομολόγησε τη δολοφονία Φύσσα. Το δικαστήριο όμως, αλλιώς εκτίμησε για τους συνεργούς και στα άλλα εγκλήματα. Επιμένει η Λαρισαία: «Θα αναφερθώ στην πρόταση της εισαγγελέως που ήταν αθωωτική για τα πολιτικά πρόσωπα όμως δεν εισακούστηκε από ένα προεδρείο που δίκαζε υπό το βάρος λαϊκών δικαστηρίων». (Κι όποιος πιστεύει ότι ξεμπέρδεψε με τη χρυσαυγίτικη υπόθεση, βλέπει τώρα ότι βιάστηκε).
Ζ.
Ζυγισμένοι
*ΕΥΤΡΑΦΕΙΣ ή σωματώδεις, χοντροί ποτέ, οι Λαρισαίοι το συζητούσαν.
- Η μόνη λύση για να χορτάσω με γιαούρτι είναι να φάω και την αγελάδα.
***
*- Η ζυγαριά μου θα μου ζητήσει βαρέα και ανθυγιεινά, είναι σίγουρο.
***
*- ΕΜΕΝΑ η ζυγαριά μου ζήτησε 50 ευρώ για να εξαγοράσω τη σιωπή της.
Ζ.

Η λαίλαπα
*«ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω τον ενθουσιασμό κάποιων για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 18/10/81», σημείωσε στην επετειακή του ανάρτηση ο Κ. Μπαργιώτας. «Τι καλό προέκυψε από αυτό; Ξέχασαν πόσο όμορφα περνούσαμε τότε, πριν την πασοκική λαίλαπα. Όλα τα είχαμε.
Ο χωροφύλακας μάς παρακολουθούσε τόσο στενά που αισθανόμασταν θαλπωρή και οι κακοποιοί δεν τολμούσαν να περάσουν από τα ανοιχτά μας παράθυρα και τις ξεκλείδωτες πόρτες των σπιτιών μας μπας και τους δει ο κος πόλιτσμαν. Για να αγοράσουμε εφημερίδα της αρεσκείας μας περνούσαμε ευχάριστες περιπέτειες γεγονός που έκανε πιο ενδιαφέρουσα την ανιαρή, αλλιώς, ζωή μας.
Οι μισοί Έλληνες δεν είχαν καμία αγωνία πως θα προσληφθούν στο Δημόσιο, γιατί δεν είχαν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων.
***
*ΚΑΙ συνεχίζει τη σαρκαστική του αναδρομή ο πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ: «Διαθέταμε έναν αληθινά Χριστιανικό οικογενειακό κώδικα, τους μοιχούς τους τυλίγαμε μ’ ένα σεντόνι και τους πηγαίναμε βόλτα για τα περαιτέρω στο αστυνομικό τμήμα, η προίκα ήταν θεσμός, ενώ διαζύγιο έπαιρνες σε εκατονσαρανταεπτά τέρμινα και αφού το παιδί σου είχε πάει φαντάρος. Η οικονομία ανθούσε, για πολύ λίγους είναι η αλήθεια, αλλά τα άνθη δεν είναι για χόρταση. Η ζωή στην επαρχία ήταν γραφική, λίγο φτωχή και άξεστη βέβαια, αλλά καλή για φωτογραφίες των λίγων τουριστών που ερχόταν στην Ελλάδα με τον άντρα πάνω στο γαϊδούρι και τη γυναίκα ζαλωμένη με δεμάτια σανό να περπατάει δίπλα του, όχι τώρα που έχουν βγάλει μια γλώσσα να, μετά συγχωρήσεως…».
Ζ.

Για τα σκουπίδια
*ΠΕΡΙ διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων η δημόσια αντιπαράθεση.
«Προσβάλλοντας έναν άνθρωπο, τον κ. Παπαδημόπουλο, που υπηρέτησε ως αιρετός την Αυτοδιοίκηση πολλά χρόνια και με την εμπειρία του», η μία ανακοίνωση της πλευράς Καλογιάννη. «Στοχοποιώντας ένα άτομο, την κ. Καραλαριώτου, πρώην αντιπεριφερειάρχη, με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία και προσφορά», η άλλη ανακοίνωση της πλευράς Καραλαριώτου.
***
*ΟΙ δύο διατελέσαντες αντιπεριφερειάρχες αλληλοδιαδόχως, βρέθηκαν τώρα αντιμαχόμενοι. Να προϋπήρχε άραγε κάποια αντιπαλότητα μεταξύ τους;
Και το διακύβευμα ήταν ποιος θα έπαιρνε τον μισθό και μάλιστα μισθό επιπέδου δημάρχου Λαρίσης, η καθημερινότητα είναι αμείλικτη, έχει απαιτήσεις και για τους πολιτικούς παράγοντες, ιδίως αυτήν την περίοδο. Ως αντιπρόεδρος ο δικηγόρος Παπαδημόπουλος λοιπόν ή ως πρόεδρος η μηχανικός Καραλαριώτου; Ο Καλογιάννης έπρεπε να διαλέξει.
***
*ΠΡΟΕΔΡΟΣ ο ίδιος με τον Ελασσονίτη αντιπρόεδρο ή αντιπρόεδρος εκείνος με πρόεδρο την επικεφαλής της αντιπολίτευσής του; Δεν ετίθετο φυσικά ζήτημα για το τι θα επέλεγε ο δήμαρχος.
Αποδείχθηκε πάντως ότι οι ψήφοι δεν μυρίζουν για τον Απ. Καλογιάννη. Ούτε τα λεφτά για τον Δημ. Παπαδημόπουλο. Τον τόσο ακραίο πολιτικά. Το πώς συνταίριαξαν, απίστευτο. (Οι δυο τους απέχουν περισσότερο απ’ ό,τι ο Παύλος Πολάκης με τον Άδωνη Γεωργιάδη).
***
*ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ το δίχως άλλο που από τους 12 της νεοδημοκρατικής πλευράς η Ρ. Καραλαριώτου, ως απλή δημοτική σύμβουλος, προηγείται υπογράφοντας την καταγγελία.
Πριν κι από τους τρεις δημάρχους του χώρου της. Εκείνη ήταν που είχε πάει με δικηγόρο στη συνέλευση ζητώντας αναβολή της συνεδρίασης. Ουδείς αρνείται ότι προαλειφόταν για πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, του διαδημοτικού φορέα που διαχειρίζεται τα σκουπίδια σ’ ολόκληρο τον νομό, τη χωματερή ή Χώρο Υγειονομικής Ταφής όπως τον λένε πια, το πιθανό εργοστάσιο καύσης ή εκμετάλλευσης, το σύστημα ανακύκλωσης. Τότε θα έβλεπε ο Απ. Καλογιάννης πόσα απίδια βάνει ο σάκος, αφού η αντίπαλός του στις εκλογές, παρότι ηττηθείσα σ’ αυτές, θα έκανε πρακτικά το κουμάντο στην καθαριότητα της πόλης. Επειδή έτσι είχαν αποφασίσει στη ΝΔ.
***
*ΔΕΝ θα απαντηθούν ποτέ δύο ερωτήματα που προκύπτουν.
- Τι θα έκαναν συριζαίοι, πασοκτζήδες και ο Απ. Καλογιάννης, αν οι νεοδημοκράτες υποστήριζαν για πρόεδρο ΦΟΔΣΑ έναν από τους δημάρχους τους;
- Τι θα έκανε η Ρ. Καραλαριώτου αν η πλευρά Καλογιάννη την πρότεινε για αντιπρόεδρο, οπότε με πρόεδρο τον δήμαρχο θα λάμβανε εκείνη τον μισθό;
Κι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί σύντομα εκ των πραγμάτων.
- Τι θα κάνει ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της γαλάζιας παράταξης Ν. Ευαγγέλου με τον δημοτικό του σύμβουλο Δημ. Παπαδημόπουλο; (Αν κι αυτό τώρα πια είναι το λιγότερο).
Ζ.

Υπναλέοι
*- ΕΧΩ γίνει τόσο καλός στον ύπνο που μπορώ να κοιμηθώ και με κλειστά τα μάτια, έλεγε ο Λαρισαίος μαθητής.
Την επομένη η μάνα του απόρησε.
- Σηκώθηκε 6:30 το πρωί ο γιος μας να κάνει λέει επανάληψη στην ιστορία. Έλα Παναγία μου… Σήμερα προβλέπω ν’ ανακοινώνουν το εμβόλιο.
Ζ.

Παπαναστασίου
*«ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ έμφραγμα» παρατηρείται καθημερινά στην οδό Παπαναστασίου, από το ύψος της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέχρι και την συμβολή της με την οδό Κύπρου.
Κυρίως τις πρωινές ώρες, οι οδηγοί αυτοκινήτων σταθμεύουν όπως τους βολεύει και στις δύο πλευρές του δρόμου, με αποτέλεσμα η κίνηση να γίνεται μετ’ εμποδίων, με ρυθμούς χελώνας και σε κατεύθυνση «ζιγκ-ζαγκ», με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει για την αυξημένη επικινδυνότητα πρόκλησης ατυχημάτων.
Η σειρά των παρκαρισμένων οχημάτων «με αλάρμ» έξω από καταστήματα και μάλιστα για πολλή ώρα, τείνει να γίνει μόνιμη εικόνα στην οδό Παπαναστασίου.
Μπορεί η δημοτική αρχή, με τα έργα του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) να στοχεύει στην αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης, αλλά την παιδεία των πολιτών πώς την αλλάζεις;
Υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά των πολιτών, που ζητά συνεχή παρουσία της δημοτικής αστυνομίας στην οδό Παπαναστασίου, προκειμένου να επέλθει η τάξη και η συμμόρφωση στους κανόνες.
Λ.Κ.

10-1
*«Ο στόχος παραμένει ο ίδιος και είναι η κατάκτηση μιας θέσης από την 5η έως την 9η θέση της βαθμολογίας», πληροφορήθηκαν οι Λαρισαίοι από τον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ. Με την υπενθύμιση πως «είμαστε στοχοποιημένοι σαν ομάδα από το βρόμικο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου». (Μην ξεχνιόμαστε…).
***
*ΚΙ έχει η ΑΕΛ 1 βαθμό στο δισάκι της κι ο Βόλος την ίδια στιγμή 10. Ένα μηδενικό η διαφορά, τίποτα δηλαδή. Κάθε Κυριακή άλλωστε, οι βυσσινί δείχνουν στόφα μεγάλης ομάδας, κι ο βασικός κορμός που δεν υφίσταται αλλά κι οι αναπληρωματικοί επίσης.
Παίρνει οσονούπω ο Δήμος Βόλου και το γήπεδο, το Πανθεσσαλικό, από το κράτος, ο Μπέος δηλαδή που είναι κι ο ιδιοκτήτης της ομάδας. Ενώ στη Λάρισα το έκαναν πιο περίπλοκο, χαρίζοντας στον ιδιώτη που έφτιαξε δικό του γήπεδο κι ύστερα αυτός έφυγε αντί να δοκιμάσει να βάλει και για δήμαρχος. (Αλλά κι ο δήμαρχος που βγήκε μετά δεν έκανε κάτι απ’ όσα έλεγε για το γήπεδο της ΑΕΛ που όμως δεν ήταν της ΑΕΛ).
Ζ.

Δεν
*Ο Αντ. Πανούτσος, που αφού δεν εκλέχθηκε βουλευτής με τη ΝΔ, τοποθετήθηκε στην κρατική ΕΡΤ να σχολιάζει τα ματς της Κυριακής, δεν θυμόταν ποιοι παίζουν πρώτα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ενώ τόσα χρόνια τώρα μονίμως Τρίτη-Τετάρτη έχει Τσάμπιονς και Πέμπτη το Γιουρόπα λιγκ. Είναι και τα χρόνια που περνούν, υπάρχουν συνέπειες. Δήλωσε επίσης ότι δεν ξέρει πόσο αξιόπιστο είναι το VAR στην καταγραφή του οφσάιντ, όταν όλη τη σεζόν πέρυσι ο καυγάς γινόταν επειδή δεν είχε το σύστημα τη γραμμή. Δεν ξέρει, δε θυμάται, μάλλον από του τηλεθεατές θα περιμένει να του πουν.
***
*ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ πάντως το σύστημα, τρισδιάστατο μεν αλλά όχι αυτόνομο, άνθρωπος αποφασίζει. Κι όταν η διαφορά είναι κάποια εκατοστά... Όταν όμως όλοι θυμούνται ότι εδώ και πολλές δεκαετίες υπάρχει στον στίβο το «φώτο φίνις», που διακρίνει με αξιοπιστία χιλιοστά στη διαφορά μεταξύ των δρομέων. Με συγκριτικά αρχαία τεχνολογία.
Ζ.

Ασυνεννοησία
*ΕΙΧΕ θυμώσει η Λαρισαία στο μπλόκο της τροχαίας.
- Συνεννοηθείτε επιτέλους βρε παιδιά μεταξύ σας. Χθες οι δικοί σας μου πήραν το δίπλωμα, σήμερα εσείς μου το ζητάτε; (Και δεν ήταν ξανθιά).
Ζ.

AGORASTOS_LIOYPAS_CIU.jpg

*ΕΚΤΑΚΤΩΣ νέες μεταγραφές στην ΑΕΛ, στα χαφ και στην επίθεση, μπας και…
Ζ.

PASOK_CIU.jpg

*ΠΑΣΟΚ παντού… Ανήμερα 18 του Οκτώβρη, έπεφτε και Κυριακή άρα βόλευε, η παρέα των πράσινων Λαρισαίων έφτασε στην κορυφή του Κισσάβου.
Ζ.

SANIDIA_CIU.JPG

*ΣΑΝΙΔΙΑ με καρφιά πεταμένα έξω από το Νηπιαγωγείο Φαρμακίδου και Κουμουνδούρου. Ποιος ανεύθυνος τα άφησε; Τρεις μέρες κανείς δεν τα είδε να τα μαζέψει.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass