Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 13 Νοε 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιαν 2021 20:29
*ΟΠΟΥ ο πτέραρχος  εξηγεί τι χρειάζεται για να απογειωθεί η άμυνα και  να αναχαιτιστεί ο εχθρός, που εν προκειμένω είναι  τεχνολογίας «στελθ»,  αόρατος ο κορονοϊός. Ζ. *ΟΠΟΥ ο πτέραρχος εξηγεί τι χρειάζεται για να απογειωθεί η άμυνα και να αναχαιτιστεί ο εχθρός, που εν προκειμένω είναι τεχνολογίας «στελθ», αόρατος ο κορονοϊός. Ζ.

Εμπλοκές
*ΚΟΡΟΝΟΪΟ φουλ αλλά και προβλήματα έχουν οι Λαρισαίοι και προτάσεις.


- Πρέπει επιτέλους να ξανανοίξουν οι καφετέριες. Έχει ξεποδαριαστεί ο κόσμος πέρα δώθε όλη μέρα στους δρόμους.
***
*- ΕΙΧΑΜΕ το Μένουμε Ελλάδα, ύστερα το Μένουμε Ευρώπη, τώρα το Μένουμε Σπίτι.
Να δείτε που θα καταλήξουμε στο Μένουμε Στον Τόπο.
***
*- ΞΕΡΕΤΕ πότε λήγει η καραντίνα; Είμαι έξι μέρες τώρα στην ντουλάπα της κουμπάρας.
Ζ.

Κατοικίδια
*ΛΟΓΙΚΑ οι Τρεις Μάγοι θα έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους για τη Βηθλεέμ ακολουθώντας το Άστρο.
Κι ο Λαρισαίος τους βάζει να αναρωτιούνται.
- Κι αν μας ρωτήσουν πού πάμε, τι θα πούμε που κυκλοφορούμε έξω;
-Σιγά... Θα πούμε ότι έχουμε βγάλει βόλτα τις καμήλες.
Ζ.

Με(ά)λλον
*- ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
- Έλα, δεν θέλω ειρωνείες πρωινιάτικα... (Μια νευρικότητα στην ατμόσφαιρα της πόλης.)
***
*- ΠΑΩ να ετοιμαστώ να γίνω κούκλος. Γιατί στις 8 θα κατεβάσω τα σκουπίδια.
***
*- ΚΑΤΑ τα φαινόμενα θα διαγράψουμε τη λέξη μέλλον και θα την αντικαταστήσουμε με το μάλλον.
Ζ.
Με την ελπίδα
*ΚΙ απ’ ό,τι φαίνεται έτσι θα πάει το πράγμα και την επόμενη εβδομάδα. Οι αριθμοί θα συνεχίσουν να καλπάζουν και στη Λάρισα, τα νοσοκομεία κλαταρισμένα και οι υγειονομικοί όλο και χειρότερα καθώς βγαίνει και η κούραση, πόσο ν’ αντέξουν, αναπληρωματικοί δεν υπάρχουν.
Στον ίδιο άσχημο ρυθμό η κατάσταση μέχρι να συμπληρωθούν δύο εβδομάδες από την εφαρμογή των μέτρων, οπότε υπάρχει η ελπίδα να προκύψει κάμψη της πανδημίας, να έχουν πετύχει δηλαδή τον στόχο με την καραντίνα. Με την ελπίδα πάντα, σίγουρο δεν είναι τίποτε, ο κόσμος εξακολουθεί να κινείται και να κολλάει.
Προς το παρόν η Λάρισα πληρώνει ακόμη την 28η Οκτωβρίου και τους συνωστισμούς της κι ας μην είχε παρέλαση.
Ζ.

Κατόπιν εορτής
*ΕΠΙΣΚΕΨΗ χθες του διοικητή ΥΠΕ στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λάρισας και σύσκεψη προκειμένου να διερευνήσει λέει ο Φ. Σερέτης τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό.
- Τώρα; Αναρωτήθηκε ο Λαρισαίος.
Μήπως αυτή η διερεύνηση εναλλακτικών έπρεπε να είχε γίνει προ εξαμήνου; (Δεν κόστιζε κιόλας να πεις ότι δεν υπήρχε δυνατότητα...)
Ζ.

Λεφτά
*ΤΗΝ ήξερε τη μοίρα του ο Λαρισαίος.
- Η γυναίκα μου μού έχυσε τον καφέ. Λεφτά θα μου πάρει.
***
*- ΒΡΕ συ Μαρία; Πού έβαλες την πιστωτική μου κάρτα, δεν τη βρίσκω.
- Δίπλα στα χάπια για την πίεσή σου είναι.
***
*-ΜΩΡΟ μου βγήκα μια βόλτα και χάλασα 300 ευρώ.
-Τι πήρες πάλι;
-Πρόστιμο.
Ζ.

Συνεπείς
*ΤΟ χρώμα του χρήματος, μετά από μία πενταετία, είδαν οι 147 πρώην εργαζόμενοι της ΕΑΣ Λάρισας, καθώς χθες πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους μέρος των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων που δικαιούνται, μετά την κυβερνητική τροπολογία, η οποία τους έδωσε προτεραιότητα έναντι των τραπεζών, κατά τη διάρκεια της εκκαθάρισης της συνεταιριστικής οργάνωσης. Αυτό έγραφε προχθές η εφημερίδα.
Την επομένη, χθες, στις αθηναϊκές ιστοσελίδες γινόταν πανηγυρική αναφορά στο ότι έξι χρόνια μετά την πτώχευση της «Ελευθεροτυπίας», πρώην εργαζόμενοι έλαβαν επιτέλους τμήμα των χρημάτων από τις νόμιμες απαιτήσεις τους, για μισθούς και αποζημιώσεις απόλυσης.
Οι περιπτώσεις της «Ελευθεροτυπίας» και της ΕΑΣ Λάρισας είχαν ενταχθεί στην ίδια κυβερνητική τροπολογία που είχε προωθήσει ο Καρδιτσιώτης υπουργός Κ. Τσιάρας. Η παράλληλη πορεία συνεχίζεται και στην καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους, αποδεικνύοντας αν μη τι άλλο ότι οι Λαρισαίοι που έχουν ορισθεί εκκαθαριστές της ΕΑΣ, ο οικονομολόγος Ν. Γκαμπλιάς κι ο δικηγόρος Β. Γούτας, κινούνται με συνέπεια. Έχοντας υποσχεθεί πως μέχρι το τέλος του έτους θα εξοφληθούν τα οφειλόμενα που φτάνουν τα 4 εκατομμύρια.
Ζ.

Το τριπλό;
*- Η φαρμακευτική Pfizer που φτιάχνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό έχει δημιουργήσει και το Ζανάξ και το Βιάγκρα, θύμιζε η Λαρισαία. Αν τα πάρει κάποιος και τα τρία μαζί, εξασφαλίζει ταυτόχρονα ανοσία, στύση και ηρεμία.
- Αυτό είναι το λεγόμενο τριπλό εμβόλιο;
-Α γειά σου...
***
*- ΜΕ το ΠΑΣΟΚ πάντως, συμπλήρωνε ο παλιός πρασινοφρουρός, το εμβόλιο θα κυκλοφορούσε ήδη, σε προσφορά με την «Αυριανή» της Κυριακής.
Ζ.

Κι ένα βυσσινί
*Ο «Κόκκινος Πρωταθλητής», γαβρόφρονη αθλητική εφημερίδα, με καμιά δεκαπενταριά ειδήσεις και χθες στο πρωτοσέλιδό της απαξάπασες περί Ολυμπιακού και με ποικιλία για το πόσο «θρυλικός» είναι.
Όλα κόκκινα αλλά κι ένα βυσσινί πρωτοσέλιδο: «Μπορεί να φτάσει ψηλά» ο Πινακάς. «Διαθέτει ταχύτητα, ξέρει να διαβάζει τις φάσεις και σκοράρει με ευκολία» λένε Καραπιάλης, Ζιώγας και Βαλαώρας. (Μπράβο ενδιαφέρον για την επαρχία...)
Ζ.

Μπερδεμένοι
*TA πράγματα έχουν μπλεχτεί πάρα πολύ και στη Λάρισα.
- Σκύβει η άλλη με καυτό σορτσάκι να δει τον αέρα στα λάστιχα. Ο βενζινάς μπήκε στ’ αμάξι μου, εγώ του έδωσα ρέστα κι έφυγε.
***
*- ΜΠΟΡΕΙ μερικές φορές τα γαϊδούρια να παριστάνουν τα άλογα. Όμως αργά ή γρήγορα τους προδίδουν τα γκαρίσματα.
***
*- ΕΛΑ αφεντικό δε θα έρθω σήμερα δουλειά, λέω να αυτοκτονήσω.
- Κάνε ό,τι θες αλλά αύριο θα κάτσεις παραπάνω να το ξέρεις.
Ζ.

Ξυπνήστε...
*ΛΥΣΗ σε ένα πάγιο αίτημα χιλιάδων γυναικών και ανδρών που ζουν το δράμα να έχουν σύντροφο που αποκοιμιέται κάθε φορά που βλέπουν τηλεόραση αναμένεται να δώσει νόμος που ανακοίνωσε ότι θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, αποκάλυψε χθες το «Βατράχι».
Ο νόμος, που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα, προβλέπει αυστηρές ποινές για όσους ή όσες συστηματικά τους παίρνει ο ύπνος όταν κάθονται να δουν την αγαπημένη τους σειρά με τον σύντροφό τους, υποχρεώνοντάς τους να την ξαναδούν πάλι από εκεί που αποκοιμήθηκαν ή να προχωρήσουν στο επόμενο επεισόδιο, βάζοντας σε τεράστιο κίνδυνο τη σχέση τους.
«Επιτέλους η πολιτεία σκύβει πάνω από το πρόβλημά μας» λέει η Μαίρη, μία από τις χιλιάδες βασανισμένες Ελληνίδες που αναμένεται να ανακουφίσει ο νέος νόμος. «Κάθε φορά τον έπαιρνε ο ύπνος στα πέντε πρώτα λεπτά του επεισοδίου.
Μάλιστα είχε και την απαίτηση να μη δω το επόμενο. Ένα μήνα έβλεπα το ίδιο επεισόδιο σε πεντάλεπτα. Είχα μάθει τους διαλόγους απ’ έξω» μας είπε εμφανώς ταραγμένη.
***
* ΑΛΛΟΙ αψηφούν το κίνδυνο και συνεχίζουν να βλέπουν τη σειρά, πολλές φορές κρυφά από τον σύντροφό τους. «Έχω φτάσει πέντε επεισόδια πιο κάτω», μας λέει ο Κώστας. «Μετά βέβαια για να μην αποκαλυφθώ αναγκάζομαι να τα ξαναδώ ένα-ένα μαζί της προσπαθώντας να μην αποκοιμηθώ από τη βαρεμάρα. Είναι ένα μαρτύριο» μας λέει ψιθυριστά, με δάκρυα στα μάτια.
Ιδιαίτερα αυστηρός, τέλος, θα είναι ο νόμος για όσους αποκοιμιούνται κατά τη διάρκεια ταινίας, ενώ προβλέπεται και ψυχολογική υποστήριξη για όσους έχουν σύντροφο που ξυπνάει στη μέση της ταινίας και ζητάει επίμονα να μάθει τι έγινε, ή που αρνείται ότι κοιμόταν και υποστηρίζει ότι απλά έβλεπε την ταινία με κλειστά μάτια.
Ζ.

Με σύστημα
*ΤΟ ομολόγησε χθες ο Χ. Π.
- Αυτό με τον Μητσοτάκη και τους νέους το κάνω και εγώ. Όταν τρώω κανένα γλυκό και ρωτάει η γυναίκα μου, τα ρίχνω στα πιτσιρίκια.
***
*Ο Λαρισαίος το συνδύασε πολύ εύκολα.
- Πώς ενίσχυσε ο Μητσοτάκης το ΕΣΥ; Πήρε 20 εκατομμύρια, φώναξε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και είπε ΕΣΥ, ΕΣΥ κι ΕΣΥ θα πάρετε τόσα.
Ζ.

Ντιπ γούτους
*ΕΜ δεν θα είχε θέμα με το λοκντάουν η ARTistaη Καρδιτσιώτσα;
Έφιβγνι Νάσιους πιζός απ’ του σπίτ’ι τ’ αδιρφούτ’κιπάινι σπίτι τ’, σ’νάλλ’ημιργιάαπ’ του χουργιό. Τουν είπαν τα πιδγιά του προυί «πατέρα μάσκα και χαρτί όπ’ πααίντς. Να φλάισι κι για του καλό σ’ κι για του πρόστιμου».
Γούτους ντιπ Νάσιους. Ότ’ιιέκανι την πάσα μέρα ιέκανι κι τώρα ζ’ γκαραντίνα. Ούντι μάσκα ούντι χαρτί. Στου δρόμου για του σπίτι τ’ , πιριπουλικό μπροστά. Κατι πού να κάν’ ει, αμπδάει του φράχτ’η κλπ. κλπ ακολουθεί η περιπέτεια της διαφυγής μέσα απ’ τις αυλές. Απάν του σκλι... παρατόρσαν κότις... μαζεύ’ειτ’ς πουτίστρις... πατά’ει τα καλάμνια, τα μσάσπαζ’ν... αγλιστρά’ειτς τρέβλις... κουπανά’ει μι ντγκώλου απάν στα κάγκιλα... Σκιαζούρ’ς η γείτουνας, τουν παραγνώρσι, βάν’ει νια φουνή «Βουήθειααα...» Ιά του 100. Πχιάν του Νάσιου για κλέφ’τη. Τώρα παέν τα πιδγιά σ’ ν’Αστυνουμία ζ’Γκαρδίτσα, να τουνβγάλ’ν.
Ζ.

Ούτε κει
*- ΣΑΜΠΩΣ άμα είμαστε σπίτι μένουμε ασφαλείς;
Ο γνωστός Λαρισαίος το έψαχνε εμβαθύνοντας.
-Τόσο που έχει διαδοθεί πλέον ο ιός, ούτε κλεισμένος στο σπίτι είσαι σίγουρος. Θα μπουν θα βγουν τα παιδιά, όποιος δουλεύει απ’ την οικογένεια, πηγαινοερχόμενοι μπορεί να φέρουν μέσα τον ιό.
Και πώς θα κάθονται οι οικογένειες σπίτι, ακροβολισμένοι σε διαφορετικά δωμάτια; Ο καθένας στη δική του γωνιά στον καναπέ;
Στο τραπέζι τα ζευγάρια εξ απεναντίας όπως παλιά οι ευγενείς, να κοιμούνται και σε χωριστά κρεβάτια;
-Νιώθεις ασφαλής αλλά δεν είσαι. Πρέπει να μείνεις σπίτι όμως...
-Σωστά, να περιορίσουμε τον ιό επιδιώκουμε, όχι να τον εξαφανίσουμε, αυτό δεν γίνεται με την καραντίνα.
Ζ.

Είκοσι χρόνια
*Η Λαρισαία ξυπνάει αργά το βράδυ και ανακαλύπτει ότι ο σύζυγός της δεν είναι στο κρεβάτι, διηγείται ο Γ. Γ. Φοράει τη ρόμπα της και κατεβαίνει να τον ψάξει. Τον βρίσκει να κάθεται στο τραπέζι της κουζίνας, βυθισμένο σε βαθιά σκέψη, απλώς να κοιτάζει με απλανές βλέμμα τον τοίχο, έχοντας μπροστά του μια κούπα καφέ. Εξακολουθεί να τον παρατηρεί σιωπηλή καθώς αυτός σκουπίζει ένα δάκρυ από τα μάτια του και πίνει μια γουλιά καφέ.
- Τι σου συμβαίνει αγάπη μου; ψιθυρίζει μπαίνοντας στην κουζίνα, γιατί είσαι ξύπνιος τέτοια ώρα;
- Α, ξύπνησες; Θυμάσαι τότε που είχαμε πρωτογνωριστεί πριν από 20 χρόνια, τότε που ήσουν ακόμη 16 χρονών;
- Μα φυσικά και το θυμάμαι...
- Θυμάσαι τότε που μας έπιασε ο πατέρας σου στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου μου;
- Ναι, πώς θα μπορούσα να το ξεχάσω...
- Θυμάσαι μήπως και τη στιγμή που πήρε την καραμπίνα και μου είπε ότι ή θα σε παντρευτώ ή θα με στείλει φυλακή για 20 χρόνια; Επειδή ήσουν ανήλικη...
- Ναι αγάπη μου, το θυμάμαι κι αυτό, ήταν λίγο αυστηρός ο μπαμπάς. Αλλά τι σχέση έχουν όλα αυτά τώρα...
- Πώς δεν έχουν... Σήμερα θα είχα αποφυλακιστεί.           

Ζ.

 

KATOIKIDIO CIU

*ΓΕΝΙΚΗ επιστράτευση στα κατοικίδια.
Ζ.

 

NOSOKOMEIO CIU

*ΣΕ λίγο μπορεί να πουν  ότι είναι θέμα ατομικής ευθύνης και η δημιουργία ΜΕΘ.
Ζ.

PAPAGALOS CIU

*ΑΜΑ είναι βαμμένο κιτρινοπράσινο το εργαλείο μπορεί να παραστήσει και τον παπαγάλο στο κλουβί. Ε, δεν είναι και ομιλών.
Ζ.

 

XARDALIAS CIU

*ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ με προοπτική, τριάντα πέντε χρόνια πριν.
Ζ.

 

YDRAYLIKOS CIU

*ΜΕ τηλεκπαίδευση θα πήρε το πτυχίο ο υδραυλικός.
Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass