ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2021 18:10
Οκ το φλουρί, αλλά χρειάζεται και το εμβόλιο, για να πάει καλύτερα το ‘21 Οκ το φλουρί, αλλά χρειάζεται και το εμβόλιο, για να πάει καλύτερα το ‘21

Για τα προσχήματα


*ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ θερμοκρασίες, γλυκές μέρες, τουλάχιστον δεν έχουμε και τα δεινά του καιρού.
Από την Πέμπτη χαλάει και διάφοροι «μετεωρολόγοι» προεξοφλούν από τώρα τον κακό χαμό με πηχυαίους τίτλους. Ο συνάδελφός τους Αρναούτογλου μιλά για μετεωρολογική «τρομολαγνεία». Στην πραγματικότητα λίγο περισσότερο κρύο θα κάνει. Και κάποια χιόνια στα ορεινά του νομού. Δεν είναι είδηση ότι θα χιονίσει ας πούμε στο Λιβάδι ! Κάπως πρέπει να σώσει και τα προσχήματα ο χειμώνας...

Ανοίγουμε
*ΜΕΤΑ φόβου... ιού, ανοίγουν σήμερα τα Δημοτικά Σχολεία, για... δεύτερη φορά το φετινό σχολικό έτος. (Όχι, δεύτεροι αγιασμοί δεν θα γίνουν, η Ιερά Σύνοδος έδειξε κατανόηση).
Υπάρχει φόβος , αλλά και μεγάλη... ανακούφιση για τις Ελληνίδες «δόλιες μάνες» που έδωσαν μεγάλες μάχες... οπισθοφυλακής κρατώντας τα βλαστάρια τους στα μετόπισθεν... Τώρα, μόνες στο σπίτι! Η ζωή αρχίζει ξανά!

Τα αμερικάνικα (1)
*ΕΞΟΜΑΛΥΝΕΤΑΙ η κατάσταση στην Αμερική, οπότε... ό,τι είδατε... είδατε. Τα υπόλοιπα θα σας τα δείξει το Χόλιγουντ που είναι βέβαιο ότι θα... εμπνευστεί από τις «μπούκες» των «κερασφόρων» βίκινγκς της Βορείου Ντακότα και των γελαδάρηδων του Κάνσας στο «Καπιτώλιο». Αλλά και γενικότερα, ο εκρηκτικός και διόλου συμβατικός Τραμπ... εμπνέει σαν κινηματογραφική περσόνα... Και είναι βέβαιο ότι η αμερικάνικη βιομηχανία θεάματος τον... περιμένει στη γωνία. Όχι με καλές προθέσεις, φανταζόμαστε.

Νηπιαγωγεία
*ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ πάντως, που ξέρουμε καλά από διαδηλώσεις, ξύλο ΜΑΤ, χημικά, πετροπόλεμους και τα τοιαύτα, πολλοί έβαλαν τα... γέλια βλέποντας τις... φοβερές -υποτίθεται- εικόνες. Μα είναι... σοβαροί διαδηλωτές αυτοί, να μπαίνουν στη Βουλή και να βγάζουν... σέλφι, λες και ήταν τουρίστες που επισκέπτονταν... τουριστικό αξιοθέατο;
Το ΠΑΜΕ, αν είχε... Σχολή Κινητοποιήσεων δεν θα τους κατέτασσε ούτε στο... Νηπιαγωγείο όλους αυτούς. Κινηματικώς για μέχρι εκεί τους έχεις και πολύ είναι !

Θηλυκά
*Η ΣΚΗΝΗ είναι αυθεντική.
- Γιαγιά, γιαγιά, να σε γράψουμε στην πλατφόρμα να κάνεις το εμβόλιο για τον COVID- προθυμοποιήθηκαν τα εγγόνια.
- Άντε καλέ, αυτά είναι για τους γέρους... Είμαι εγώ 85; Εμάς τις 84 ετών δεν μας κάλεσαν ακόμη...
(Τα... αιώνια θηλυκά !)
Αναρτητέοι...
*ΤΟ ’φερε από δω, το ’φερε από κει, τελικά θα φέρει στη Λάρισα τις λαϊκές ζωγραφιές του Παντόλφη ο βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Και λοιπόν; Ποια θα είναι η τύχη τους; Ελπίζουμε να μην είναι ίδια με αυτή που έχουν πάρα πολλοί αξιόλογοι πίνακες που έχουν δωρίσει στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας συμπολίτες και έκτοτε... τους τρώνε οι αποθήκες. Και βέβαια, είναι κατανοητό ότι είναι τέτοιος ο όγκος που δεν μπορεί να αναρτηθεί μονίμως στην Πινακοθήκη, αλλά αναρωτιόμαστε: Δεν θα μπορούσαν, άραγε, να εντοπιστούν δημοτικοί ή δημόσιοι χώροι και να αναρτώνται αυτοί οι πίνακες; Η τέχνη πρέπει να είναι παντού και – κυρίως- να την απολαμβάνει κανείς. Δεν είναι καιρός να αρχίσει μια συζήτηση;
* * *
*ΚΙ άλλη ιδέα: Δεν θα μπορούσαν τουλάχιστον να αναρτηθούν στο Διαδίκτυο όλοι αυτοί οι «θαμμένοι» πίνακες;
Τσακ-μπαμ
*ΜΕΣΗΜΕΡΙ ώρα 14.30 έκανε «Ράπιντ Τεστ» Λαρισαίος εκπαιδευτικός σε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και πριν προλάβει να γυρίσει σπίτι (περί ώραν 15.00) είχε κιόλας το αποτέλεσμα στο κινητό του! Πραγματικά... «ράπιντ» το τεστ.
Μπράβο στους ανθρώπους του ΕΟΔΥ που όλο αυτό το διάστημα τα έχουν δώσει όλα για να ελεγχθεί ο πληθυσμός!

Πολύτιμοι!
*ΑΠΕΚΑΛΥΦΘΗ χτες μετά από δημοσιογραφική έρευνα, πως αυτή η ελληνική ιδιαιτερότητα που αποκαλούμε «αιώνιοι φοιτητές», είναι... η πλειοψηφία στα περισσότερα ελληνικά ΑΕΙ!
Και γιατί δεν τους «καθαρίζουν»; Μα, τι λες τώρα; Ίσα –ίσα, είναι πολύτιμοι. Πιο πολλοί εγγεγραμμένοι φοιτητές, πιο μεγάλη χρηματοδότηση, πιο σίγουρες οι θέσεις εργασίας του προσωπικού.
Κατά τ’ άλλα, οι μοναδικοί «απατεώνες» σ’ αυτόν τον τόπο ήταν οι αγρότες που δήλωναν περισσότερα στρέμματα για επιδοτήσεις. Χα!

Αγεφύρωτοι
*ΑΛΗΘΕΙΑ, πότε είπαν ότι θα παρέδιδαν την υπό επισκευή γέφυρα Τεμπών; Τέλη Οκτωβρίου ή κάνουμε λάθος;
Στο μεταξύ η γέφυρα δεν παραμένει απλώς κλειστή, αλλά, απ’ ό,τι μπορεί να καταλάβει κανείς, οι εργασίες δεν έχουν προχωρήσει ιδιαίτερα. Ως πότε θα αποτελεί δικαιολογία ο κορονοϊός; Ως πότε ολόκληρες περιοχές θα μένουν... αγεφύρωτες; Θα εγγυηθεί κανείς ένα απρόσκοπτο συγκοινωνιακά καλοκαίρι στα Τέμπη και τη γύρω περιοχή ή θα το πάμε από παράταση σε παράταση;

Καμιά πρόθεση
*ΕΝΑ χιουμοριστικό σχόλιο της στήλης που σκόπευε να δείξει πόσο οργανωμένο είναι το Κράτος του Ισραήλ στους εμβολιασμούς και πόσο «παλαβά» είναι αυτά που λένε διάφοροι «ψεκασμένοι», μάλλον παρεξηγήθηκε από κάποιους συμπολίτες Εβραίους.
Κακό χιούμορ; Μπορεί. Κακή πρόθεση όμως σε καμιά περίπτωση. Μην τρελαθούμε κιόλας...

Εξοχικά
*ΜΕΤΑ από δύο και πλέον μήνες καραντίνας, είναι βέβαιο ότι πάρα πολλοί Λαρισαίοι πετάχτηκαν «στη ζούλα» ως τα εξοχικά τους να δουν τυχόν προβλήματα, πιθανές βλάβες, αν κάποιος τα άνοιξε (σύνηθες) κλπ κλπ.
Ό,τι και να κάνουν ο κόσμος θα πάει, κι ας πληρώσει πρόστιμο. Συχνά, ταξιδεύοντας νύχτα προς αποφυγήν ελέγχων. Δεν μπορεί να αφήσει την περιουσία του στο έλεος. Γιατί λοιπόν δεν σκέφτονται τα σαΐνια – Χαρδαλιάς και σία- να δίνουν έστω μία (αριθμός:1) άδεια μετακίνησης μηνιαίως προς εξοχικό; Και στο κάτω – κάτω, με ποιον θα... συνωστιστούν εκεί οι άνθρωποι ώστε να τους το απαγορεύουν;

Χαλβάδες
*ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ τα κρούσματα με παρασπονδίες αιρετών. Πριν από καιρό, σε έδρα ιστορικού δήμου του νομού, εκλεγμένο στέλεχός του, τα' τσουξε, αρπάχτηκε με αστυνομικό που του έκανε παρατήρηση και κατέληξαν σε αλληλομηνύσεις.
Πριν λίγες μέρες, στον ίδιο δήμο -διαμηνύει ένα πουλάκι- στενός συνεργάτης του δημάρχου, το' ριξε στα τυχερά παιχνίδια και το χαρτάκι, εν μέσω καραντίνας και μαζί με 5-6 άλλους ανεύθυνους, πήρε την άγουσα για το αυτόφωρο.
Πλήρωσαν φυσικά και το πρόστιμο, μαζεύουν και, σαν χαλβάδες, τα σάλια συμπολιτών τους. Πρότυπα.

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass