Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2021 18:00
*ΓΙΑ όσους γνωρίζουν, δύσκολη δουλειά για τους τεχνίτες τα μερεμέτια. Ωστόσο οι εργαζόμενοι στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων, ο Γιώργος και ο Θανάσης, σε λίγες ώρες έλυσαν προβλήματα στο πεζοδρόμιο της Ηπείρου, από Ταγμ. Βελισαρίου έως Φαρμακίδου, με σκοπό την προστασία των πεζών. (Και τα καλά να λέγονται και να γράφονται). Κ.Τσ. *ΓΙΑ όσους γνωρίζουν, δύσκολη δουλειά για τους τεχνίτες τα μερεμέτια. Ωστόσο οι εργαζόμενοι στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων, ο Γιώργος και ο Θανάσης, σε λίγες ώρες έλυσαν προβλήματα στο πεζοδρόμιο της Ηπείρου, από Ταγμ. Βελισαρίου έως Φαρμακίδου, με σκοπό την προστασία των πεζών. (Και τα καλά να λέγονται και να γράφονται). Κ.Τσ.

Ίσως...
*- ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ έρχεται από αύριο, λέτε να μας κλείσει μέσα; Να κάτσουμε και λίγο σπίτι...


Τι άλλο να πουν οι Λαρισαίοι για τον καιρό, που δε λέει να χειμωνιάσει πια.
***
*ΠΑΝΤΩΣ αν προσπεράσει τη Λάρισα κι αυτό το κύμα, οι όποιες ελπίδες για χειμώνα θα εναποτεθούν πλέον στις παροιμίες. Με Φλεβάρη που θα έχει θυμώσει όμως, και με Μάρτιο εκδορέα.
Ζ.

Κουβερταρία
*ΤΗ νέα κατάσταση περιγράφουν οι Λαρισαίοι γονείς.
- Εντάξει, κι εμείς κοιμόμαστε στο σχολείο, κουβέρτες δεν παίρναμε όμως...
***
*- ΔΗΛΑΔΗ τόσους μήνες τα παιδιά δεν πήγαιναν σχολείο επειδή δε σκέφτηκε ένας χριστιανός ν’ ανοίξει τα παράθυρα;
***
*- ΚΥΡΙΑ; Ο διπλανός με ξεσκεπάζει.
Ζ.

emvolio.travel.gr
*ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ έχουν αντιληφθεί το βαθυστόχαστο σχέδιο της επιτελικής κυβέρνησης με τους τηλε-εμβολιασμούς. Διότι για τι άλλο μπορεί να πρόκειται, όταν στέλνουν τον 92χρονο Φαρσαλινό να εμβολιαστεί στην Ελασσόνα, παρά για εφαρμογή της σύγχρονης τηλεϊατρικής, αντιστρόφως όμως. Εμβολιασμός τηλε, από μακριά που θα έλεγαν κι οι αρχαίοι, εμβολιασμός εκεί μακριά λένε τώρα οι απόγονοι. Η κυβέρνηση λοιπόν, αν μη τι άλλο, προωθεί τον ιατρικό τουρισμό. Ναι...
***
*ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ τόσον καιρό μέσα με την καραντίνα οι παππούδες, να βγουν λιγάκι να ξεσκάσουν. Μια εκδρομούλα στην Ελασσόνα ό,τι πρέπει. Να πάρουν ένα ρίσκο, κι όσοι γυρίσουν. Σ’ αυτήν την ηλικία ακούνε για τελευταίο ταξίδι, ας κάνουν κι άλλο ένα, προτελευταίο.
Σε συνεννόηση με την αυτοδιοίκηση, η κυβέρνηση μπορεί να κάνει το emvolio.travel.gr οργανωμένα, με τη συνδρομή των ΚΑΠΗ. Να το συνδυάσουν και με μια επίσκεψη στην Παναγία την Ολυμπιώτισσα. Τα ταξίδια βοηθούν τον άνθρωπο να αναπτύξει την προσωπικότητά του, ανοίγουν το μυαλό. Την επόμενη, τη δεύτερη δόση, μπορεί να ληφθεί μέριμνα να την κάνουν στον Δομοκό, για ποικιλία προορισμών, αλλά και να μην απομακρύνονται κιόλας. (Δυστυχώς, εδώ είναι στεριά. Για κάποιους νησιώτες, ο εμβολιασμός περιλαμβάνει και κρουαζιέρα).
***
*ΓΙΑ όσους βαστούν τα κότσια τους μπορεί να προκύψει και κάνα τυχερό. Χήροι, ταξιδάκι με πιτσιρίκες επίσης χήρες, τις 85άρες, πού ξέρεις, νέοι ορίζοντες ανοίγονται. (Κυβερνητικοί σχεδιασμοί με βάθος και πού να αντιληφθούν οι κακοπροαίρετοι...).
Ζ.

Σαν τις κότες
*ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να το πάρουν ελαφρά οι Λαρισαίοι.
- Διαβάζω τίτλο «Τέσσερις κορυφαίοι προορισμοί για το 2021». Μισό να μαντέψω: Σουπερμάρκετ, φαρμακείο, περίπτερο, παγκάκι.
***
*- ΣΑΝ τις κότες μας έχουν. Μας κλείνουν το βράδυ, μας αμολάνε το πρωί. Φοβούνται άραγε μη μας φάνε οι αλεπούδες;
Ζ.

Βίοι παράλληλοι;
*ΤΗΝ ώρα που εξελίσσονταν μία ακόμα κινητοποίηση των γιατρών της ΕΙΝΚΥΛ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την υποβάθμιση του ΓΝΛ, η διοίκηση του Ιδρύματος συζητούσε με τους συμβούλους μηχανικούς που συνέταξαν το πιστοποιητικό ενεργειακής κατάστασης του Νοσοκομείου, για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου.
Ερωτηθείς διοικητικός του ΓΝΛ για την κινητοποίηση των γιατρών, σχολίασε δεικτικά: Αυτοί τη δουλειά τους και μεις τη δική μας...
Ωστόσο ο ίδιος δεν έκρυβε τη χαρά του που η μεγαλύτερη ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιου κτιρίου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αφορά το ΓΝΛ. «Σε λίγο καιρό δύσκολα θα το αποκαλεί κανείς, το ...παλιό Νοσοκομείο» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Γ.Ρ.

Προοδευτική Ναυμαχία
*ΜΑΧΕΣ εκ του συστάδην στον ΣΥΡΙΖΑ, εντός των τειχών. Κι αυτό δεν είναι αντιπολίτευση, για εκείνους που από στελέχη γκρουπούσκουλου έγιναν εν μία νυκτί υπουργοί, με ομφαλοσκόπηση μοιάζει. Κι όταν τελειώσουν μ’ αυτή, θα πιάσουν τη συζήτηση για το φύλο των αγγέλων.
Οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν εξαγριωμένοι, μερικές φορές περισσότερο με τους δικούς τους παρά με την κυβέρνηση. Κι όπως λέει με εμφανή πικρία κι ο παλιός δικός τους: «Ανάγκη πάσα, κοντά στις άλλες σοβαρές μας προσπάθειες για την ατομική συλλογικότητα, την προοδευτική ναυμαχία, τη ριζοσπαστική ανάκαμψη και την αριστερή σπονδυλοδεσία, να δώσουμε μάχη γαλάζιας μυοκτονίας». (Το είχε γράψει κι ο Μπρεχτ: Από τους καρχαρίες γλίτωσα, τις τίγρεις τις εσκότωσα και με καταβρόχθισαν οι κοριοί).
Ζ.

Προτεραιότητες
*ΑΡΓΗΣΑΝ λιγάκι, τελικά αποφάσισαν να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα και οι ιδιώτες γιατροί, οδοντίατροι, κ.λπ., όλα γίνονται βάσει του στάνταρ σχεδίου, όποιος φωνάξει δηλαδή. Κι ο καθηγητής Γ. Δερμιτζάκης φωνάζει απ’ την Ελβετία: αυτό που άκουσα, ότι μπορεί να εμβολιαστούν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, το θεωρώ πολύ περίεργο. Γιατί από τη μία όταν λέμε το να ανοίξουν τα σχολεία είναι μια ασφαλής δραστηριότητα και δεν είναι υψηλού ρίσκου, καταλαβαίνετε τι γίνεται. Είναι συνδικαλιστική προσέγγιση αυτή...». (Μα οι εκπαιδευτικοί όπως αποδείχθηκε δε θέλουν ούτε τεστ να κάνουν, ποιο εμβόλιο...).
Ζ.

Αναχωρούν
*ΦΕΥΓΟΥΝ σήμερα και οι τελευταίοι φιλοξενούμενοι μετανάστες από την Παραλία Αιγάνης και συγκεκριμένα από το Καστρί Λουτρό του Δήμου Τεμπών για άλλες περιοχές.
Ήταν πάγιο το αίτημα του δημάρχου Γιώργου Μανώλη, ο οποίος με σύνεση, επιμονή και υπομονή έφερε αυτό το αποτέλεσμα.
Σίγουρα ικανοποιημένοι θα αισθάνονται δήμαρχος και Δημοτικό Συμβούλιο Tεμπών και για τη στάση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που είδε θετικά και ικανοποίησε το αίτημά τους.
Κ.Τσ

Το χελιδονάκι
*ΠΟΤΕ δεν έλειψε η όρεξη απ’ τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.
- Το άγχος με παχαίνει και το πάχος με αγχώνει. Αδιέξοδο.
***
*- ΕΧΕΙΣ κόμπλεξ; Θα φανεί στη συμπεριφορά σου. Έχεις κακία; Θα φανεί στις πράξεις σου. Έχεις αγάπη; Θα φανεί στους τρόπους σου. Έχεις λιγούρα; Φάε δυο κιλά παϊδάκια και θα φανεί στον πισινό σου.
***
*- ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ότι πάχυνες, όταν το χελιδονάκι που έχει σαν σχέδιο το κολάν σου έχει γίνει πιγκουίνος.
Ζ.

Δράμα...
*ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ οι Λαρισαίοι έμποροι. Τώρα παρακαλούν ακόμη και για το click away, αυτό που κορόιδευαν όταν εφαρμόστηκε. Απ’ το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα, απ’ την αναβροχιά καλό και το χαλάζι. Το λιανεμπόριο στο μαύρο σκοτάδι, πάνω από δυο μήνες ρολά κατεβασμένα, χάλι απερίγραπτο για τις επιχειρήσεις. Ο Εμπορικός Σύλλογος πιέζει, επιμερίζει σοβαρότατες ευθύνες και απαιτεί αμέσως τουλάχιστον το click in shop αυτήν τη φορά.
Ζ.

5 ή 35;
*ΕΡΓΟ 6 εκατομμυρίων για την κατασκευή ηχοπετασμάτων στις σιδηροδρομικές γραμμές μέσα στη Λάρισα, ενέταξε ο Κ. Αγοραστός στο ΕΣΠΑ.
Κι ούτε ένα ευχαριστώ από τον ΟΣΕ, που είναι δικό του έργο, για την εξασφάλιση του δικτύου του πρόκειται, τόσα χρόνια κοροϊδεύουν την πόλη οι εκάστοτε διοικούντες τον Οργανισμό. Αλλά και η ιδιωτική ΤΡAIΝΟΣΕ ωφελείται που θα περνούν με ασφάλεια τα γρήγορα τρένα της μέσα από τη Λάρισα.
Ούτε κι η Δημοτική Αρχή όμως δεν σχολίασε καν τη θετική εξέλιξη. Μόνο η αντιπολιτευόμενη Ρ. Καραλαριώτου βγήκε να επαινέσει τον Περιφερειάρχη, καλώντας τον Δήμαρχο να συνεργαστεί μαζί του για να προχωρήσει το έργο.
***
*Η οποία επικεφαλής της μάξι αντιπολίτευσης δείχνει να έχει τροποποιήσει την τακτική της. Εκτός από την προαναφερθείσα σφήνα μεταξύ Αγοραστού-Καλογιάννη, τώρα συμπεριφέρεται με τακτ στον Κ. Τζανακούλη, που τον είχε ρίξει τότε.
Στην υπόθεση του ΟΣΕ, βγάζει απ’ το κάδρο τον πρώην δήμαρχο. Περιορίζει σε ορίζοντα πενταετίας την κριτική στις αποτυχίες της Δημοτικής Αρχής για επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούν οι σιδηροδρομικές γραμμές. Παρότι πρόκειται για υπόθεση η οποία εξελίσσεται τουλάχιστον επί τριακονταετία.
***
*ΚΙ οι προκάτοχοι δεν τα είχαν καταφέρει και πολύ καλύτερα με τον ΟΣΕ. Κι εκείνους τους είχε πατήσει το τρένο της αδιαφορίας των Αθηναίων. «Δυστυχώς, τα τελευταία 5 χρόνια, οι όποιες προσπάθειες και πιέσεις του Δημάρχου και των στελεχών της Δημοτικής Αρχής προς την ηγεσία του ΟΣΕ δεν επέφεραν συγκριμένες και ουσιαστικές εξελίξεις», επισημαίνει η Ρ. Καραλαριώτου. Που όντως, έτσι είναι. Αποτυχία. Μόνο που ο Απ. Καλογιάννης βρίσκεται ήδη στον 7ο χρόνο διοίκησης του Δήμου.
 (Μπορεί όμως και να του δίνει διετή περίοδο χάριτος για την αρχή).
Ζ.

Έτοιμοι
*«ΤΩΝ φρονίμων τα παιδιά...» λέει η παροιμία, κι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Νικολάου, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους του Δήμου, προετοιμάστηκαν για τον χειμώνα, τα δύσκολα του οποίου τώρα ξεκινούν.
Αμαξοστάσια και οχήματα έτοιμα εάν το χιόνι... Επίσης για τον παγετό στους δρόμους, έχει παραληφθεί αλάτι από την Πιερία που κατανέμεται στα δημοτικά διαμερίσματα. Σε πρώτη φάση 60 τόνοι, και θα υπάρξει και δεύτερη παρτίδα.
Άλλωστε ο Δήμος Τεμπών, στα βουνά αρχίζει από την Καλλιπεύκη στα 1.050 μέτρα υψόμετρο και φτάνει απέναντι στη Σπηλιά στα 850 μ. Και για να μη μαλώνουν ο Όλυμπος κι ο Κίσσαβος ο αντιδήμαρχος τους στέλνει μπόλικο αλάτι.
Κ.Τσ.
Φιλοσοφούντες
*ΚΟΥΒΕΝΤΑ την κουβέντα είχαν φτάσει σε μεγάλα βάθη οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Δε γίνεται να συμφωνούμε σε όλα. Είναι βαρετό.
***
*- ΣΗΜΕΡΑ έχεις άδικο εσύ, αύριο έχω δίκιο εγώ, έτσι είναι η ζωή.
***
*- ΟΙ μόνοι που δε θα μείνουν ποτέ άνεργοι είναι αυτοί που μας δουλεύουν.
Ζ.

Επαναλαμβάνεται
*- ΚΙ άλλος μηχανικός στα σαγόνια του κομματικού μηχανισμού, περίπου μία εικοσαετία μετά...
Το θυμήθηκε Λαρισαίος νεοδημοκράτης συνδυάζοντας την περίπτωση του Γιάννη Νικολέτα με την τωρινή του Νίκου Καρδούλα. Τότε ο μηχανολόγος της εκπαίδευσης είχε κατασπαραχθεί απ’ τους κομματικούς, ενώ θα μπορούσε να είχε γίνει και νομάρχης, είχε φτάσει πολύ κοντά, ποτέ όμως δεν του επέτρεψαν να ξεδιπλώσει το φάσμα των ικανοτήτων και των ιδεών του.
Τώρα, επέπεσαν επί του τοπογράφου του στρατεύματος, μόλις εκείνος ισχυρίστηκε ότι οι προσεγγίσεις του επί του κορονοϊού υπερακόντιζαν ακόμη και εκείνες των ειδικών πανεπιστημιακών, εφάμιλλες ίσως των Αμερικανών, όπως διατεινόταν ο ίδιος, αρνήθηκαν να εισακούσουν τις ποικίλες προτάσεις του και τον έφαγαν από θεσσαλάρχη του κόμματος.
***
*ΚΙ αναρωτιέται ο νεοδημοκράτης, ο οποίος διατηρεί ισχυρό πόστο σήμερα: Έχει άραγε η Θεσσαλία, έστω η νεοδημοκρατική, την πολυτέλεια να τρώει τα παιδιά της και να στερείται των υπερπολύτιμων υπηρεσιών τους;
Μήπως ο Ν. Καρδούλας πρέπει να καταφύγει στον Γ. Νικολέτα, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την πικρή του εμπειρία, αντλώντας συμπεράσματα για το τι δεν πρέπει να κάνει;
Ζ.

Ευχές
*ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ επιστολή προς τον αστυνομικό υποδιευθυντή. Βασίλη Βλαχογιάννη, καταγόμενος από το Συκούριο, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του ως διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας, έστειλε ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης. Ο κ. Μανώλης αναφέρει στον κ. Βλαχογιάννη: «Ως δήμαρχος Τεμπών, αλλά και εκπροσωπώντας το Δημοτικό Συμβούλιο, επί τη ευκαιρία της ανάληψης των νέων σας καθηκόντων ως διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας, σας εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και τις ευχές μας για κάθε επιτυχία στο έργο το οποίο αναλαμβάνετε».
Κ.Τσ.

Ο κατάλληλος
*ΜΙΑΣ κάποιας ηλικίας η κυρία, αλλά και μιας κάποιας οικονομικής επιφανείας.
Μόνη τον τελευταίο καιρό είχε αποφασίσει να βρει σύντροφο κι έβαλε αγγελία στην εφημερίδα. Έθετε κάποιες προϋποθέσεις για τους υποψηφίους, όχι οικονομικές ή εμφανισιακές. Ζητούσε απλώς:
«Να μη με δέρνει, να είναι συνέχεια κοντά μου και να με ικανοποιεί σεξουαλικά».
Είχε μάλλον κάποιες κακές εμπειρίες.
***
*ΤΗΝ άλλη μέρα πριν το μεσημέρι άκουσε να χτυπούν την πόρτα της. Βγήκε να δει, ήταν ένας νέος άντρας σε αναπηρικό καροτσάκι.
- Μισό λεπτό, να φέρω το πορτοφόλι μου...
- Όχι, όχι δεν είμαι ζητιάνος...
Τον κοίταξε παραξενεμένη. Ο άνθρωπος δεν είχε πόδια και χέρια, κομμένα τα άκρα του, μάλλον κάποιο φοβερό ατύχημα.
***
*- ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Για την αγγελία έχω έρθει...
Εκεί κι αν αιφνιδιάστηκε η γυναίκα.
- Μα... Θα είδατε ζητάω κάποια πράγματα, θέτω ορισμένες προϋποθέσεις...
- Ακριβώς. Και νομίζω πως εγώ τις καλύπτω απολύτως. Χωρίς χέρια πώς να σας δείρω, δίχως πόδια πώς να φύγω από κοντά σας...
- Α...Ναι... Μμμ... Και το άλλο; Το σεξουαλικό;
- Μα κυρία μου, την πόρτα πώς νομίζετε ότι τη χτύπησα;
Ζ.

 

 ATM CIU

*ΜΕΓΑΛΗ η κινητικότητα στα ΑTM των τραπεζών. Αυξημένα και τα μέτρα ασφαλείας...
I. M.

 

KOYBERTA CIU

*- ΠΟΙΟΣ θα πει μάθημα; Ας σηκώσει το χέρι, έστω την κουβέρτα του.
Ζ.

 

ROLOI CIU

*ΝΕΟ μοντέλο στην εποχή της καραντίνας. Ποιος υποχρεωτικά ανέμελος νοιάζεται τι ώρα πήγε;
Ζ.

 

TERMA CIU

*ΠΛΗΘΟΣ οι χώρες στον κόσμο, αμέτρητες διαφορετικές γλώσσες, ένα σωρό θρησκείες. Κι ένας κοινός κανόνας, αναλλοίωτος παντού. Στο ποδόσφαιρο, τέρμα παίζει ο χοντρός.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass