ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 05 Απρ 2021 18:05
ΓΕΜΙΖΟΥΝ σιγά-σιγά οι ελεύθεροι χώροι από αθλούμενους και «δραπέτες» στη Λάρισα, οπότε και μια παραπάνω προσπάθεια των αρμοδίων να τους κρατούν καθαρούς και ασφαλείς επιβάλλεται. Όπως στην παραπήνεια διαδρομή, κοντά στο Lidl Αγίου Θωμά, που το δέντρο απειλεί ...τους ψηλότερους. ΓΕΜΙΖΟΥΝ σιγά-σιγά οι ελεύθεροι χώροι από αθλούμενους και «δραπέτες» στη Λάρισα, οπότε και μια παραπάνω προσπάθεια των αρμοδίων να τους κρατούν καθαρούς και ασφαλείς επιβάλλεται. Όπως στην παραπήνεια διαδρομή, κοντά στο Lidl Αγίου Θωμά, που το δέντρο απειλεί ...τους ψηλότερους.

Οι ... «κουρασμένοι»


«ΑΜΑ δε τω ήρι ευθύς αρχομένω...» Αμέσως μόλις μπήκε η άνοιξη...
Έτσι ξεκινάει ο μέγας Θουκυδίδης την εξιστόρηση του Πελοποννησιακού πολέμου. Και κάπως έτσι θα εξιστορεί ο ιστορικός του μέλλοντος τον άλλο πόλεμο, των πλατειών και των πάρκων στα οποία καταφεύγουν οι «κουρασμένοι» (νέο κλισέ αυτό) Λαρισαίοι.
Κάπως έτσι γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο το δίλημμα του 1821 :
«Ελευθερία (στα πάρκα) ή θάνατος (από πλήξη και μελαγχολία)»!
Υπό μια έννοια ... ξαναγράφουμε ιστορία.

Παρά θιν’ αλός
ΑΠΟ προχτές και στα παράλια του Νομού. Παρά θιν’ αλός, μια που πιάσαμε και τα αρχαία. Νόμιμα πια. Για ... διαδημοτική σωματική άσκηση. Έτσι λέγεται τώρα η επίσκεψη στο εξοχικό για ξαράχνιασμα και αέρισμα έπειτα από την πολύμηνη εγκατάλειψή τους και ενόψει του Πάσχα. Τι να κάνεις; Η μπάλα έχει χαθεί γενικώς.
Παράλληλα, έστω και ... συγκαλυμμένα, ξεκίνησαν εργασίες ανακαίνισης σε πολλά καφέ της πόλης ώστε να υποδεχθούν το υποτιθέμενο άνοιγμα της εστίασης.
Κι ο κόσμος «τρόιρα- τρόιρα» όλο και να «ξεκλέβει» κανέναν καφέ στα όρθια, κανένα ποτάκι στη ζούλα τα βράδια. Όλοι και όλα στα όρια της νομιμότητας...

Ουδέν σχέδιο
ΤΟ μόνο βέβαιο είναι πως κανείς δεν κάνει σχέδια για το Πάσχα. «Ας είμαστε καλά πρώτα και βλέπουμε...» είναι η συνήθης απάντηση. Κι ας έχουν βγει κιόλας στις βιτρίνες τα πασχαλιάτικα, ρούχα, παπούτσια, λαμπάδες, όλα είναι στον αέρα, όλα υπό αίρεση. Για να παραφράσουμε μια γνωστή φράση, όταν οι ανθρώποι κάνουν σχέδια, ο ... κορονοϊός γελάει!

Νέα γραφειοκρατία
ΓΙΑ δύο βδομάδες ανοίγουν στην ουσία τα σχολεία την άλλη Δευτέρα. Υπάρχει λόγος; Εκπαιδευτικά και μαθησιακά κανένας, λένε γενικά οι εκπαιδευτικοί. Ψυχολογικό είναι το ζήτημα... Ακόμη, για να συνηθίσουν όλοι τη νέα γραφειοκρατία. Μάζευε υπεύθυνες δηλώσεις ότι έκαναν τα self - test, εσύ πάλι γιατί δεν έφερες; Και καλά τα λέει το Υπουργείο για αποβολές μαθητών, στην πράξη όμως δεν είναι και εύκολο...

Τυχεροί
ΜΕΡΚΕΛ και Μακρόν ξαναπήραν μέτρα εγκλεισμού πολιτών. Η (γερμανική) Ευρώπη ομολογεί ότι έχει αποτύχει στο θέμα των γρήγορων εμβολιασμών. Λογικό... Πώς να παρθούν γρήγορες αποφάσεις όταν πρέπει να τις εγκρίνουν ... 27 κοινοβούλια και άλλα τόσα εθνικά δικαστήρια όπου προσφεύγει κάθε πικραμένος;
Κι έτσι, ο χαρωπός Μπόρις της εμβολιασμένης Βρετανίας ανοίγει το μαγαζί σκεπτόμενος «δικέ μου, τι καλά που την κάναμε εγκαίρως απ’ το μαντρί ...». Yesssssss!

Απορία ...
ΝΤΟΡΟ στα διεθνή ΜΜΕ για την προσέλκυση ξένων τουριστών κάνει ήδη η Κυβέρνηση.
Μα, κι αυτοί οι τουρίστες ... Δεν μπορούν να μας στέλνουν απευθείας τα λεφτά; Πρέπει να έρθουν κιόλας;

Ανοίγματα
ΕΚΑΝΕ την έκπληξη ο Μητσοτάκης. Συνεχίζοντας τα ανοίγματα στην κεντροαριστερά πρότεινε να ονομαστεί πάρκο στην Αθήνα με το όνομα στελέχους της Αριστεράς, του αείμνηστου Ανδρέα Λεντάκη.
Με τη φόρα πουν πήρε , βάστα μην δεις και κανένα πάρκο ... Άρης Βελουχιώτης σε λίγο !
Στο τέλος θα ξαναβγεί πρωθυπουργός με τις ψήφους των ... κεντροαριστερών και θα έχει απέναντί του ...δεξιά αντιπολίτευση! Τράγκο-βελόπουλους και λοιπό σινανάι γιάβρουμ ας πούμε...

Τα νεύρα μας!
ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ, αργά φεύγα, η Λάρισα πίνει ένα ποτήρι κρασί στο σπίτι και χαλαρώνει... Και κει πάνω, πάρε ένα τεσσάρι από το γνωστό ρήγμα, νοτίως της Ελασσόνας. Ίσως για να γιορτάσει την επέτειο ... ενός μηνός από τον κύριο σεισμό.
Δεν φοβήθηκε κανείς, μάλλον εκνευρίστηκε ... Πάνω που πας να ξεχάσεις και να ηρεμήσεις, έρχονται αυτά τα κουνήματα να σου υπενθυμίσουν τα ζόρια που ζήσαμε...

Αδρεναλίνη
ΚΑΙ η ΑΕΛ τραβάει την ανηφόρα... Παρά την οδυνηρή ισοπαλία, τίποτε δεν χάθηκε. Καλή ομάδα σχετικά έχουμε, βασικός μας αντίπαλος είναι το μεγάλο άγχος. Παρηγορήσου... Η ΑΕΛ του Κούγια δεν σ’ αφήνει ποτέ να πλήξεις. Η αδρεναλίνη σου πάντα θα χτυπάει κόκκινο. Για δες δίπλα τους καημένους τους Βολιώτες του Μπέου... «Κούμπωσαν» την παραμονή και είναι ήδη έτοιμοι να ... πεθάνουν από ανία... άμα δεν έχεις στόχο σ’ αυτήν τη ζωή ...

Εν Βουλγαρία
ΕΚΛΟΓΕΣ στη Βουλγαρία... Κι όμως συμβαίνει δίπλα μας. Ασχέτως αν δεν έχουμε πάρει καν χαμπάρι. Πρόσεξε βίους παραλλήλους. Στη Βουλγαρία των 7 εκατ. κατοίκων έχουν κανένα τεσσάρι χιλιάδες κρούσματα ημερησίως, παρά την καραντίνα. Οπότε – όπως κι εδώ- λένε ν’ αλλάξουν στρατηγική και να τα ανοίξουν όλα. Ακόμη και καφέ, εστιατόρια, σινεμά, θέατρα (πληρότητα 30%).
Όπως και σε μας, τις εκλογές αναμενόταν να κερδίσει μάλλον ο δεξιός Μπορίσοφ, φιλαράκι του Ερντογάν, που φρόντισε, λέει, να κάνει τώρα τις εκλογές αφού οι αντίπαλοί του Σοσιαλιστές είναι ... μεγάλης ηλικίας (παλαιοκομμουνιστές δηλαδή), και λόγω covid σιγά μην πάνε να ψηφίσουν. Ρυθμιστής φέρεται να είναι ο Βούλγαρος ... Τράγκας, ένας τηλεοπτικός κομφερανσιέ δηλαδή που έκανε κόμμα στο οποίο οι δημοσκοπήσεις έδιναν 12%.
Ταύτα... Ακόμη κι αυτό να δούμε, τον ... Τράγκα ρυθμιστή, να ψάχνουμε πίσω – πίσω χώρα να την κάνουμε...

Ζωγραφίζει μόνος
*ΔΕΝ ξεκίνησε καλά, λένε οι κακές, εσωκομματικές γλώσσες, για τον επανεκλεγέντα συντονιστή γραμματέα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λάρισας Βασίλη Ζωγράφο, αφού τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε μόνος του την περιοχή του Συκουρίου, για αυτοψία στις πληγείσες δενδροκαλλιέργειες από τον πρόσφατο παγετό. Τη στιγμή που η νέα Ν.Ε. διαθέτει, όχι έναν, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά πέντε -ζωή να έχουν- καθαρούς αγρότες.
Που ενδεχομένως -λένε- κάτι παραπάνω θα ήξεραν για την αγροτική πολιτική του κόμματός τους απ’ τον γραμματέα-δάσκαλο.
Θα έχει συνέχεια απ’ ό,τι φαίνεται η εσωκομματική «υγρασία».

Με διασυνδέσεις
*ΕΝΕΡΓΟΣ υποστηρικτής των θεσμών, αλλά και με ευρύτερες προσωπικές διασυνδέσεις ο μητροπολίτης Ιερώνυμος, τις αξιοποιεί κατά τον καλύτερο τρόπο όταν προκύπτει ανάγκη. Οπότε, και το κάλεσμά του προς τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, και τις βουλευτίνες (τη συντοπίτισσά του από την Ηλεία) Διονυσία Αυγερινοπούλου (ΝΔ) και Χαρά Καφαντάρη (ΣΥΡΙΖΑ) να επισκεφτούν τις σεισμόπληκτες περιοχές του Τυρνάβου και της Ελασσόνας, έπιασε τόπο.
Μένει να αποδειχθεί φυσικά και το αν οι δικές τους ενέργειες και πρωτοβουλίες θα έχουν αντίστοιχα, θετικό αποτέλεσμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass