Ψιθυριστά και AΛΛA

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2021 18:10
*ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ μεν όχι όμως και απόμαχοι, παραμένουν ενεργοί σε διάφορους τομείς, φυσικά και στον νεοδημοκρατικό στίβο, ο Ν. Καρδούλας, ο Απ. Γεωργίου κι ο Αγιώτης Χρ. Χατζησαλάτας, υπό την μπαγκέτα του στρατηγού, όπως είναι το προσωνύμιο του συνταξιούχου τραπεζικού Ευθ. Μπότσαρη, τον οποίο λόγω επωνύμου θα μπορούσαν να τον προσφωνούν καπετάνιο, αλλά αυτό είναι επικίνδυνο, παραπέμπει σε κομμουνιστικά. Ζ. *ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ μεν όχι όμως και απόμαχοι, παραμένουν ενεργοί σε διάφορους τομείς, φυσικά και στον νεοδημοκρατικό στίβο, ο Ν. Καρδούλας, ο Απ. Γεωργίου κι ο Αγιώτης Χρ. Χατζησαλάτας, υπό την μπαγκέτα του στρατηγού, όπως είναι το προσωνύμιο του συνταξιούχου τραπεζικού Ευθ. Μπότσαρη, τον οποίο λόγω επωνύμου θα μπορούσαν να τον προσφωνούν καπετάνιο, αλλά αυτό είναι επικίνδυνο, παραπέμπει σε κομμουνιστικά. Ζ.

Ξεκίνησε


*ΚΑΙ να η πρώτη παρέμβαση από τη Λαρισαϊκή Λέσχη του Γρ. Πρεζεράκου, αμέσως μετά την ανασυγκρότησή της και την επιστροφή του προέδρου της στα πάτρια. Ως αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή κινήθηκε, για την υπόθεση του Τελωνείου στην Υπόγεια της Φαρσάλων. Όχι κάτι σπουδαίο, μια ανακοίνωση εκδόθηκε απλώς: «Οργή και αγανάκτηση για το Τελωνείο». Ένα θέμα τόσο παλιό... (Και για το οποίο ουδέν έγινε εδώ και πολλές δεκαετίες, ιδίως τότε που το πρόβλημα ήταν πολύ πιο έντονο).
Ζ.

Προς τη δόξα
*ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ Πανελληνίων κιόλας κι ο Λαρισαίος οίκτιρε την κρατούσα κατάσταση.
- Στις 30.000 έχουν φτάσει οι αιτήσεις για συμμετοχή στα διάφορα ριάλιτι για τη νέα σεζόν. Η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που ονειρεύεται.
Ζ.

Κι ο τρίτος;
*ΚΑΙ το Αγροτικό του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ τη Δέσποινα Αράπκουλε και τον Πέτρο Τσακνάκη αναφέρουν ως περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης. Και εντάξει οι «τσιλιμίγκες» αφού είχε πετάξει απ’ έξω τον πασοκτζή παπα - Ρίζο Κομήτσα, μετά που είχε ενδυθεί το ράσο... Αλλά ούτε οι συριζαίοι δεν αναγνωρίζουν τον περιφερειακό σύμβουλο Χρ. Γελαλή; Εκτός κι αν εκείνος είναι που δεν τους θέλει, επειδή τότε τον είχαν αδειάσει. (Όχι όλοι όμως).
Ζ.

Καμιά εικοσπενταριά
*ΜΕ το που την όρισε, την Ι. Πινάκα, νέα αντιδήμαρχο Αρμενίου-Κιλελέρ, ο Θαν. Νασιακόπουλος της έκανε την τιμή να περιοδεύσει στα χωριά της περιοχής της. Και μάλιστα με ολόκληρο κομβόι αντιδημάρχων, συμβούλων, υπηρεσιακών και συνεργατών του δημάρχου, εν συνόλω 13 άτομα. Οι οποίοι έπρεπε να αναφερθούν απαξάπαντες στη σχετική ανακοίνωση. Πήγαν να δουν ή να τους δουν; Επισκέφθηκαν πέντε χωριά όπου συναντήθηκαν με τους προέδρους και τοπικούς συμβούλους εν συνόλω, μόνο 12 άτομα, σε πέντε χωριά. Κινητικότητα στον κάμπο.
Ζ.

Στην ευθεία...
* «ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ στην τελική ευθεία για την επίλυση του προβλήματος με την έλευση αλλοδαπών εργατών γης στον νομό Λάρισας, αφού τη Δευτέρα θα υπογράψει ο αρμόδιος υφυπουργός Νότης Μηταράκης».
Τη διαβεβαίωση αυτήν παρείχε στους Τυρναβίτες αγρότες με τους οποίους συναντήθηκε χθες, ο Χρήστος Κέλλας, ο οποίος ανέφερε ότι «όλη την εβδομάδα βρίσκονταν στα τηλέφωνα, προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες».
Την Τετάρτη μάλιστα τηλεφώνησε στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο, ο οποίος συνόδευε τον Κυρ. Μητσοτάκη στην Αστυπάλαια, προκειμένου να του ζητήσει να συντονίσει την κυβερνητική προσπάθεια μεταξύ των αρμοδίων Υπουργείων για να ανοίξει γρήγορα το σύστημα. Μάλιστα χρειάστηκε να πιέσει και τον γνωστό συνδικαλιστή, πρόεδρο της ΟΚΕ του ΟΑΕΔ, Γιάννη Πάιδα, τον οποίο βρήκε νοσηλευόμενο στο νοσοκομείο με κορονοϊό, ζητώντας του την επίσπευση των διαδικασιών.
Γ.Ρ.

Μεθοδικά
*ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟΣ έφτασε σήμερα στο γραφείο του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αφού σύμφωνα με πληροφορίες χθες το βράδυ ξενύχτησε βλέποντας σερί την τριλογία των ταινιών «Ο Νονός», προκειμένου να πάρει πολύτιμες πληροφορίες για το πώς να καταπολεμήσει τη μαφία, κοάζει το Βατράχι. Ο υπουργός, που φέρεται να είναι θορυβημένος από την αύξηση των δολοφονιών μελών του υποκόσμου το τελευταίο διάστημα, έδωσε εντολή στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να συλληφθεί οποιοσδήποτε ακουστεί να χρησιμοποιεί τη φράση «θα του κάνω μία πρόταση που δεν μπορεί να αρνηθεί» ή λέγεται Κορλεόνε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εντολή του υπουργού έχει ήδη αποδειχτεί προβληματική, καθώς αστυνομικοί έχουν ήδη κάνει προσαγωγές ατόμων που τους άκουσαν να λένε ότι είναι νονοί, ενώ στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι μιλούσαν για πρόσφατη βάφτιση.
Ζ.

Μετά την Κύπρο
*ΕΚΑΝΑΝ κανονικά εκλογές στην Κύπρο, εν μέσω πανδημίας. Κι ωφελημένο βγήκε το κυβερνών κόμμα, σίγουρα παίζει ρόλο στους σχεδιασμούς εν Ελλάδι. Και της κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης, η οποία όντας σε μειονεκτική θέση κάνει τις αναλύσεις της για το ΑΚΕΛ που κατέγραψε ιστορικό χαμηλό στις κάλπες της προηγούμενης Κυριακής.
***
*Η ήττα του ΑΚΕΛ ενδιαφέρει, λέει, τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο γιατί πρόκειται για το αδελφό κόμμα και για ένα ακόμα ευρωπαϊκό κόμμα της Αριστεράς που αποτυγχάνει, αλλά επίσης διότι φάνηκε ότι το ΑΚΕΛ, που κυβέρνησε όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, κρίνεται ακόμη για την ποιότητα της διακυβέρνησης, με αυστηρότερο τρόπο από αυτόν με τον οποίο κρίνονται τα κόμματα της δεξιάς όταν κυβερνούν. Έχει επίσης, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, δυσκαμψία στην κομματική του λειτουργία και αυτό εμποδίζει την ανανέωση, κάτι που στις εκλογές αποδείχθηκε καθοριστικό. Επιπλέον φάνηκε ότι η Αριστερά δυσκολεύεται όταν το αίτημα που κυριαρχεί είναι για σταθερότητα και ομαλότητα, ενώ δεν κεφαλαιοποιεί πολιτικά την οργή για τη διαφθορά του συστήματος εξουσίας, που στην Κύπρο ήταν πολύ έντονη.
***
*ΟΙ εξ αριστερών αναλυτές εντοπίζουν και σημαντικές διαφορές, όπως τη χαρισματικότητα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την ηγεσία του ΑΚΕΛ, αλλά και την παρουσία πολλών μικρών κομμάτων στην Κύπρο που απορροφούν σε μεγάλο βαθμό την αντικυβερνητική διάθεση.
Ζ.

Βάφονται;
*ΣΤΑ ψιλά γράμματα περνάει τις τελευταίες ημέρες αυτό που οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει, βάζοντας καύσιμα και πηγαίνοντας στο μάρκετ. Το πρόβλημα των ανατιμήσεων, των τιμών διαφόρων προϊόντων που «τσίμπησαν» προς το πάνω εννοείται.
Αυξήσεις που αποδόθηκαν στο «σπάσιμο» της διατροφικής αλυσίδας και των ελλείψεων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ότι δημιουργήθηκε πρόβλημα από την πανδημία είναι αλήθεια, όπως αλήθεια είναι οι κανόνες της (καπιταλιστικής) αγοράς «ανθίζουν» με βάση την προσφορά και τη ζήτηση. Οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να ελέγξουν το φαινόμενο, μπορούν ωστόσο να προστατεύσουν τον καταναλωτή. Ο οποίος μισθωτός είναι αυτός που θα πληρώσει τις ανατιμήσεις, όπως σε βάρος του θα υλοποιηθούν όλες οι μεταβολές που προβλέπονται στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Να πληρώσει ο εργαζόμενος, αλλά με τι μισθό; Καθότι με ρεπό δεν βάφονται αυγά...
Β.Κ.
Ποια ΕΛ.ΑΣ.;
*ΠΑΡΕΚΛΙΝΕΙ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, όταν, αντί να απολογηθεί για τη σημερινή κατάσταση, «πετάει το μπαλάκι» στην εξέδρα επικρίνοντας την αντιπολίτευση με αφορμή και τον νόμο Παρασκευόπουλου.
Με βάση λοιπόν και τα διαδοχικά συμβόλαια θανάτου, είτε κρατούμενοι στις φυλακές είναι οι «εγκέφαλοι» και καθοδηγούν τους δράστες, είτε ελεύθεροι, είτε εισαγόμενοι από το εξωτερικό «λίγη» σημασία έχει απέναντι στη βασική υποχρέωση της αστυνομίας να εξιχνιάσει τις υποθέσεις του που αφορούν στο οργανωμένο έγκλημα.
Συνεπώς σε αυτό να απαντήσει ο υπουργός, αντί να κάνει ντρίπλες περί δημοκρατίας. Η αντιπολίτευση σωστά επικρίνει την Κυβέρνηση για πρόβλημα του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά να μην ξεχνά πως το πρόβλημα είναι διαχρονικό. Θυμηθείτε πως επί ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ ωρυόταν για την αύξηση της εγκληματικότητας υποσχόμενη το δόγμα «νόμος και τάξη». Τώρα που είναι Κυβέρνηση είδαμε τα χαΐρια της...
Β.Κ.
Διάθεση
* ΣΕ καλοκαιρινή διάθεση ξεκάθαρα μπαίνουν οι Λαρισαίοι. Ο λόγος δεν είναι μόνο η θερμοκρασία, αλλά το γεγονός πως ανοίγει από αύριο, Δευτέρα, ο θερινός κινηματογράφος στον Μύλο. Εκεί όπου μπορούν να απολαύσουν ωραίες ταινίες σ’ έναν χώρο δροσερό και διαφορετικό. Μακριά απ’ όσα έχει επιβάλλει ο κορονοϊός και οι περιορισμοί.
Κ.Γ.

Παραλίες
* ΞΕΠΟΡΤΙΣΑΝ οι πολίτες για τα καλά. Ασυγκράτητοι δείχνουν. Κανονίζουν ασταμάτητα για τα Σαββατοκύριακά τους σε κάποια από τις παραλίες του νομού Λάρισας και όχι μόνο. Αγιόκαμπος, Σωτηρίτσα, Βελίκα, Στόμιο, Μεσάγγαλα γεμίζουν κάθε διήμερο και οι πιο θαρραλέοι ήδη μετράνε αρκετά μπάνια. Άλλοι πάλι πάνε για να ρεμβάσουν. Ό,τι και να επιλέξει κανείς, η βόλτα είναι που μετράει. Ας τις χαρούμε τώρα γιατί από Σεπτέμβρη δεν ξέρουμε τι θα γίνει.
Κ.Γ.
Ωραίες ιδέες
* ΕΚΕΙ στο Υπ. Παιδείας πρέπει να δουλεύουν ασταμάτητα, αφού οι νέες ιδέες και αλλαγές δεν σταματούν. Μόλις πριν τρεις μέρες η υπουργός Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε τις νέες θεματικές που θα ενταχθούν στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα από το Νηπιαγωγείο έως το Γυμνάσιο, από το νέο σχολικό έτος.
Ρομποτική, εθελοντισμός, οδική ασφάλεια, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, προστασία του περιβάλλοντος, κλιματική αλλαγή, ανακύκλωση, επιχειρηματικότητα. «Πρόκειται για αλλαγή φιλοσοφίας στο σχολείο, ένα σχολείο που θα εστιάζει πέρα από τη μετάδοση της γνώσης και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων.
Τι εννοώ με τις δεξιότητες; Κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων, ενσυναίσθηση, ομαδική δουλειά» είπε η υπουργός. Καλά και ωραία όλα αυτά, αλλά προφανώς θα ήταν ακόμα καλύτερα αν παίρνονταν αποφάσεις για ανέγερση νέων σχολείων που στεγάζονται σε παμπάλαια και ακατάλληλα πολλές φορές κτίρια και αν τα τμήματα ήταν ολιγομελή και όχι 25άρια που θα δούμε και τη νέα χρονιά. Αυτά τα ζητήματα δεν θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα;
Ν.Π.

Πανελλαδικές
* ΣΤΗΝ τελική ευθεία για τις Πανελλήνιες βρίσκονται οι υποψήφιοι σε όλη τη χώρα, με τη διαδικασία να διεξάγεται με «οδηγό» τα self tests και την εφαρμογή ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Τα φαρμακεία μέχρι και χθες διέθεταν τα απαιτούμενα self tests για τους υποψήφιους.
Το πρώτο θα πρέπει να το κάνουν την ερχόμενη Πέμπτη με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου, έτσι ώστε πριν την έναρξη των Πανελλαδικών στις 14 Ιουνίου ο υποψήφιος να γνωρίζει αν πράγματι είναι θετικός ή αρνητικός και να μπορεί να γράψει. Η λαχτάρα και μόνο όμως λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εξετάσεις δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα και από την άλλη, δεν υπάρχει άλλη λύση. Ευχή όλων να πάνε όλα καλά και να μπορέσουν όλα τα παιδιά να δώσουν τις εξετάσεις για τις οποίες μόχθησαν τόσο πολύ.
Ν.Π.

Στήριξη
*ΕΝΑ καλοκαίρι γεμάτο πολιτισμό έχει σχεδιάσει η καθ’ ύλην αρμόδια Αντιδημαρχία. Η αρχή έγινε προχθές με την έναρξη του Φεστιβάλ Open Nights, συνεχίζεται αύριο με την έναρξη του Θερινού Σινεμά κι ακολουθούν Water Projection, εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής και πολλές ακόμα δράσεις που θα ανακοινώνονται σταδιακά.
***
*Η αντιδημαρχία κι ο αντιδήμαρχος Πάνος Σάπκας βέβαια σχεδίαζε δράσεις εν μέσω κορονοϊού και καραντίνας, στηρίζοντας το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, με την άρση του λοκ ντάουν να τους επιτρέπει να πραγματοποιήσουν ό,τι (και είναι πολλά που) σχεδιάζουν. Πάντα με προσοχή και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως λέει κι ο αντιδήμαρχος Π. Σάπκας.
ΘΑ.

Με χαμόγελο
*ΣΑΡΑΝΤΑ χιλιάδες ευρώ θα πάρει σε πρώτη φάση η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ αναμένεται να εγκριθεί άλλο ένα ποσό γύρω στις 35 χιλιάδες. Λεφτά που θα επιτρέψουν στη διοίκηση της Πινακοθήκης να σχεδιάσει μακροπρόθεσμα και θέτοντας τον πήχη ψηλά.
***
*ΧΑΜΟΓΕΛΑ κι η Άννυ Ψάρρα, που στο προβοκατόρικο σχόλιο του δημοσιογράφου «πώς αυτή μια αναντάμ παπαντάμ Συριζαία θα πάρει λεφτά από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», απαντά: «Η Πινακοθήκη είναι πάνω από πρόσωπα και πολιτικές. Με προσμονή τα περιμένουμε τα λεφτά και με χαρά θα τα αξιοποιήσουμε, προς όφελος του Μουσείου και της πόλης συνολικά».
ΘΑ.

Θερινά σχέδια
*ΕΦΤΑΣΕ ο καιρός να κάνουν οι νεαρές Λαρισαίες τα καλοκαιρινά τους σχέδια.
- Φέτος λέω να κάνω γυμνισμό...
- Ούτε το μαγιό δεν σου κάνει καλέ;
***
*- ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, κατάφερα να μαζέψω τα χρήματα για να πάω διακοπές...
- Και πότε φεύγεις;
- Όταν μαζέψω κι εκείνα που χρειάζονται για να γυρίσω.
***
*- ΗΤΑΝ να μην το πάρω απόφαση. Αύριο Δευτέρα το πρωί φεύγω για διακοπές.
- Και πότε επιστρέφεις;
- Αύριο βράδυ, Τρίτη πρωί δουλεύω.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass