ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2021 18:00
*ΙΚΕΤΙΔΑ σε εκπροσώπους επουράνιων δυνάμεων η βουλευτής, για την τύχη του ΚΙΝΑΛ; Ζ. *ΙΚΕΤΙΔΑ σε εκπροσώπους επουράνιων δυνάμεων η βουλευτής, για την τύχη του ΚΙΝΑΛ; Ζ.

Συννεφιές
*ΚΑΙΡΟΣ νεφελώδης, κατά διαστήματα με ήλιο, που λεν κι οι μετεωρολόγοι.

Αυξημένη συννεφιά στη διάρκεια της ημέρας. Κανονικός φθινοπωρινός καιρός, μια χαρά κυλάει, απολύτως ταιριαστός με την εποχή και τα φύλλα στροβιλίζονται αργά και πέφτουν στην ώρα τους.
Ζ.

Για το λοκντάουν
*Η επισήμανση στο κλίμα των ημερών: Πρώτη φορά οι Έλληνες θυσιάζουν την ελευθερία για τη ζωή τους. Συνήθως έκαναν το αντίθετο. (Μόνο που τώρα πια δεν υπάρχουν έτσι κι αλλιώς απαγορευτικά της ελευθερίας, μέτρα στερητικά. Ό, τι θέλει ο καθένας κάνει).
Ζ.

Μετά το Meta
*ΘΑ γίνει το Φέισμπουκ, Meta κι έγινε μετά παιχνίδι φυσικά.
- Γατάκι Ζούκερμπεργκ όταν το ΠΑΣΟΚ γινόταν ΚΙΝΑΛΛ εσύ ήσουν ακόμα στο σκέτο λάικ.
-Το Facebook θα αλλάξει όνομα όπως το ΠΑΣΟΚ, αλλά όλοι θα το λένε πάλι ΠΑΣΟΚ.
***
*- ΕΜΕΝΑ πάντως αυτό το Meta με τρομάζει. Μου θυμίζει τη μάνα μου που έλεγε θα τα πούμε μετά.
- Εάν έχουν χιούμορ στον Twitter ας αλλάξουν και αυτοί το όνομα και ας το βγάλουν «Αργότερα».
- Το Facebook θα γίνει meta και το ίνσταγκραμ pιο meta.
***
*- ΚΟΠΕΛΙΑ έχεις Meta;
- Έχω.
- Θα μου το δώσεις;
- Μετά.
***
*-ΚΥΡΙΕ Ζούκερμπεργκ έχετε αποφασίσει για το νέο όνομα του f/b;
-Μετά.
-Ok θα περιμένουμε.
***
*- ΠΟΤΕ θα δεχτείς το αίτημα που σου έστειλα;
- Meta.
(Όταν δεν αντέχεις στο τώρα και το εδώ, καταφεύγεις στο meta και το πουθενά).
Ζ.

Μετά κατόπιν
*- ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ο κύριος Ζούκερμπεργκ;
-Καλησπέρα, εγώ είμαι.
-Βαρουφάκης εδώ. Γιατί μου έκλεψες το Meta;
-Κύριε Βαρουφάκη παρεξήγηση έγινε. Menta το λέω.
-Και διαβάζω λάθος;
-Όχι, σωστά βλέπετε.
-Τότε τι έγινε;
-Εδώ φιλαράκι σε αντέγραψα. Έκοψα ένα Ν.
***
*ΠΡΙΝ απ’ όλους όμως ο Μίμης Ανδρουλάκης.
Προ τριακονταετίας το ιδεολογικοπολιτικό του έργο ‘’Μετά’’, ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε μετά την κατάρρευση των συστημάτων στην Ανατολική Ευρώπη.
Z.

Ουδετερότητα
*ΓΡΑΜΜΕΣ πάντως στις εσωκομματικές της ΝΔ στη Λάρισα δεν υπήρξαν. Ούτε από τα κεντρικά μήτε τοπικές κατευθύνσεις δόθηκαν.
Όλα τα ράπιντ τεστ, που έγιναν δειγματοληπτικά και με τακτ έξω από τους χώρους ψηφοφορίας, απέβησαν αρνητικά. Ουδείς εκ των τριών βουλευτών είχε δώσει εμφανή υποστήριξη σε κάποιον εκ των δύο υποψηφίων προέδρων της Νομαρχιακής. Η μόνη εντολή που φάνηκε να έδωσαν τα βουλευτικά γραφεία ήταν στα στελέχη τους, να μην εκτεθούν.
Προφανώς κατάλαβαν ότι το όφελος τυχόν νίκης του όποιου δικού τους θα ήταν σαφώς μικρότερο από τη ζημία, πολλαπλασιαζομένης επί το ρίσκο που θα έπαιρναν, αν επικρατούσε ο άλλος.
Οπότε αποσύρθηκαν διακριτικά υπέρ της δημοκρατίας. (Κι ανέλαβαν κι υποψήφιοι δημιουργώντας τη Νέα Νέα Δημοκρατία, με τις συνήθεις εγγραφές πληθώρας δικών τους).
***
*ΟΛΑ αυτά εμφανώς. Καθότι υποδόρια υπήρξε αδιόρατη για άσχετους πλην όμως σαφής υποστήριξη των βουλευτικών γραφείων 2 και 3 προς Σουφλιά και του βουλευτικού γραφείου 1 προς Γρηγορίου, τον οποίο φάνηκε να υποστήριξαν και αυτοδιοικητικοί παράγοντες.
Ζ.

Και αλλωνών
*ΤΙΘΕΤΑΙ παρεμπιπτόντως και το ερώτημα, από τον Β. Σ. που κάτι παραπάνω ξέρει, «τι θα κάνει ο σημιτικός χώρος, που σε σημαντικό ποσοστό έχει ήδη μεταναστεύσει στη ΝΔ επί Μητσοτάκη, έχει όμως τη δυνατότητα έτσι όπως είναι η εκλογική διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ να συμμετάσχει στην ψηφοφορία και ενδεχομένως να επηρεάσει το αποτέλεσμα.
Έμπειρο πάντως γαλάζιο κομματικό στέλεχος εξέφραζε την προσωπική του εκτίμηση ότι τελικά στις εσωκομματικές του ΚΙΝΑΛ θα κερδίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς “τα κόμματα δεν αυτοκτονούν, επομένως θα επιλέξουν ένα νέο πρόσωπο με προοπτικές για το μέλλον”.
Όσο για τον Ανδρέα Λοβέρδο, που πολλοί στο δεξιό στρατόπεδο θα θεωρούσαν ιδανικό επόμενο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ώστε να υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας, οι περισσότεροι εκτιμούν ότι δύσκολα θα μπορούσε να κερδίσει».
(Ψηφίζοντας οι πασοκτζήδες ή και οι περίπου, έχουν να σκεφτούν και τον καημό αλλονών.
Διότι και οι συριζαίοι σκέφτονται κάπως για πάρτη τους).
Ζ.

Ακριβολόγοι
*ΔΕΝ ήταν καθόλου δύσκολο να τα μπλέξουν με τη γλώσσα, οι ακριβολόγοι Λαρισαίοι φοιτητές.
-Γιατί δεν μιλάς;
-Είμαι απ’ τον ύπνο.
-Κι όσοι είστε από κει, δεν μιλάτε;
***
*- ΠΩΣ λεγόταν το πλοίο του Ιάσονα στη μυθολογία;
-Αργώ...
-Καλά, πες μου σε λίγο.
***
*- ΞΕΡΕΙΣ τι θέλω πολύ;
- Πέστο.
-Μέσα στο μυαλό μου είσαι, φτιάξε μια μακαρονάδα με τέτοιο.
Ζ.

Υπεράνω
*- ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ Βασίλης Έξαρχος...
Έτσι χαρακτήρισε ο παλιός πασοκτζής το άρθρο του πρώην βουλευτή για τα εσωκομματικά, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στην εφημερίδα-δεν είχε προκύψει ακόμη το μοιραίο για την πρόεδρο, με την οποία ο Λαρισαίος συντασσόταν απολύτως. Και στο άρθρο του το υπογράμμιζε αυτό.
Κατά τα άλλα, πέρα από τις γενικότητες, όπου όλοι σχεδόν συμφωνούν, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον... Ντρνννν... Διάλειμμα για διαφημίσεις.
***
*ΣΑΣΠΕΝΣ, ας το πάρει το ποτάμι, άλλωστε γράφτηκε στην εφημερίδα.
Ο Β. Έξαρχος δήλωσε ότι θα στηρίξει όποιον βγει. Καλώντας ταυτόχρονα σε ενότητα.
- Και ποιον θα ψηφίσει ο ίδιος; επέμενε ο άλλος. Ποιον νομίζει ότι πρέπει να προτιμήσουν οι σύντροφοι; Δεν είναι ένα απλό μέλος...
- Είναι υπεράνω ρε συ, τι δεν καταλαβαίνεις... Μόνο ΠΑΣΟΚ.
Ζ.

Γενιάς ή κοιλιάς;
*ΤΟ είχε ξεστομίσει πριν τις εσωκομματικές της Κυριακής ο Λαρισαίος νεοδημοκράτης, ως ευχή, χωρίς ονόματα.
Κι όπως ήθελε το εκλάμβανε ο καθείς.
- Επιτέλους να εκλεγεί και να αναλάβει κάποιος της γαλάζιας γενιάς και όχι της γαλάζιας κοιλιάς. Βαρεθήκαμε τους αλεξιπτωτιστές.
Ζ.

Νευράκια
*ΕΝΑΣ μικρός εκνευρισμός στην ατμόσφαιρα της παρέας των νεαρών Λαρισαίων.
- Όταν με ρωτάνε τι έχω τελειώσει του λέω ‘’Την υπομονή μου’’. Με ειδικότητα στο ‘’Δεν πάει άλλο’’.
***
*- Η τσιπούρα, η χασούρα κι η καψούρα, πληρώνονται παιδιά.
***
*- ΠΗΓΑ στο καινούργιο διαμέρισμα ενός φίλου και μου είπε να νιώσω σαν στο σπίτι μου. Τον πέταξα έξω, δεν είχα όρεξη για επισκέψεις.
Ζ.

Κι η φροντίδα;
*«ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ» βράχος προσγειώθηκε στα Τέμπη, ξεκόλλησε απ’ τον Κίσσαβο, τρύπησε το προστατευτικό πλέγμα, έσκασε με πάταγο στην άσφαλτο στο στηθαίο προς την πλευρά του Πηνειού. Είναι αυτό που λένε, να περνάς και να σου πέσει ο ουρανός στο κεφάλι. Ευτυχώς δεν υπήρξε διερχόμενο όχημα εκείνη την ώρα. Μάλλον η παρακείμενη Αγία Παρασκευή θα μερίμνησε.
***
*ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ για λογαριασμό των συμπολιτών του ο δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανώλης, εξέφρασε την ανησυχία του προς την εκμεταλλεύτρια των διοδίων εταιρεία. «Τώρα, τώρα» του απάντησαν, «τον άλλο μήνα είναι να κάνουμε το τσεκ στα βράχια». Γι’ αυτό πρόλαβε ο άλλος κι έπεσε; Άγνωστο αν και τι θα πράξει το αρμόδιο Υπουργείο. Για ένα συμβάν που μόνο αμελητέο δεν είναι. Και που επιπλέον έχει ξανασυμβεί αυτά τα τελευταία χρόνια.
Ζ.

Λίαν συντόμως
*ΤΟ είχε προσέξει φυσικά κι εκείνος κι έκανε την έρευνά του ο Ν. Μ. , ο οποίος έστειλε σημειωματάκι μα αφορμή χθεσινό σχόλιο: «Επειδή υπάρχουμε και εμείς που είμαστε με την ΑΕΛ, χωρίς να μας ενδιαφέρει ποιος είναι ο μεγαλομέτοχος και σε ποια κατηγορία παίζει, ρωτήσαμε και μάθαμε. Η εταιρεία έχει το 80% όλων των γηπέδων της Ελλάδας. Καθυστέρησε την επανασπορά λόγω καιρικών συνθηκών και επειδή προηγήθηκαν τα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ 1. Σε δύο εβδομάδες θα επανέλθει στη φυσική του κατάσταση». (Έτσι λοιπόν με το καταρρακωμένο γκαζόν του Αλκαζάρ).
Ζ.

Τα συνώνυμα
*Ο Γ. Λαδόπουλος για την εθνική επέτειο. Και θα μπορούσε να είναι σχολική άσκηση: Βρείτε τα συνώνυμα. «Να είσαι υπερήφανος, να καμαρώνεις, να καυχιέσαι, που αυτός ο λαός, από άκρη σε άκρη, μικροί και μεγάλοι με μια ψυχή... Όταν άλλοι δυνατοί και ισχυροί προσκυνούσαν, την ίδια χρονική στιγμή, αυτοί σήκωσαν το ανάστημά τους... Κερδίζοντας και προκαλώντας την εκτίμηση, τον σεβασμό και τον θαυμασμό από τους πάντες, αναγκάζοντάς τους να πουν όλοι, φίλοι και εχθροί, σύμμαχοι και αντίπαλοι, το άσβηστο, το αμίμητο, το μοναδικά Ελληνικό...» (Και εάν επρόκειτο για προφορικό κι όχι γραπτό μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη, ως αυθόρμητο, θα ήταν σίγουρα ακόμη πιο εμπλουτισμένο, πιο γεμάτο και πιο διανθισμένο).
Ζ.
Κόλαση
*ΕΤΕΛΕΥΤΗΣΕ τον βίο ο Λαρισαίος, σχετικά νωρίς, ένεκα κι οι πολλές καταχρήσεις, το χασίς τον γοήτευε πιο πολύ, όπως διηγείται ο Λαρισαίος κύριος Ν. Κάνει λοιπόν εκεί πάνω να μπει στον Παράδεισο, τον σταματάει ο Άγιος Πέτρος.
- Όχι εδώ εσύ τέκνον μου. Με τη ζωή που έκανες είσαι για απέναντι, στην Κόλαση θα πας...
-Εντάξει άγιε, εντάξει...
Και ξεκίνησε, πήγε, άνοιξε την πόρτα, μπήκε δειλά-δειλά.
***
*ΒΛΕΠΕΙ τα αλάνια αραχτούς. Και παραδίπλα φυτείες ολόκληρες. Αμάν βρε, σκέφτεται, τι Κόλαση, εδώ είναι ο Παράδεισος...
-Φιλαράκι, ρωτάει τον πρώτο που βρίσκει μπροστά του, μπορώ να κόψω και να στρίψω ένα τσιγαράκι; Καινούργιος είμαι εδώ, φρέσκος...
-Βεβαίως. Και το ρωτάς;
Στρίβει ο άλλος με χαρά, το βάζει στο τσεπάκι.
-Βλέπω ότι χόρτο άφθονο ρε σύ... Μήπως μπορώ να στρίψω καναδυό ακόμα να έχω κάβα; Άνθρωποι είμαστε, μπορεί να χρειαστεί...
-Φυσικά ρε συ, ελεύθερα. Στρίψε όσα θες, δικά μας είναι...
***
*ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ ο άλλος έκανε το κουμάντο του. Βάζει μετά ένα απ’ τα τσιγάρα στο στόμα και πλησιάζει τον παλιό με λαχτάρα.
-Φωτιά, φιλαράκι;
-Φωτιά; Μα άμα είχαμε και φωτιά δικέ μου, τότε δεν θα ήταν Κόλαση εδώ πέρα...    Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass