ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 29 Οκτ 2021 18:10
* ΣΤΗ Λάρισα ο κορονοϊός πετάει, γι’ αυτό μάλλον στάλθηκε απ’ την Κυβέρνηση να πει το ΟΧΙ ένας πτέραρχος. Ο Ευάγγελος Τουρνάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τίτλος που έφερε αρχικά και ο Ν. Χαρδαλιάς, ήταν ό,τι έπρεπε. Αν και μέτρα πια δεν λαμβάνονται.  Ζ. * ΣΤΗ Λάρισα ο κορονοϊός πετάει, γι’ αυτό μάλλον στάλθηκε απ’ την Κυβέρνηση να πει το ΟΧΙ ένας πτέραρχος. Ο Ευάγγελος Τουρνάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τίτλος που έφερε αρχικά και ο Ν. Χαρδαλιάς, ήταν ό,τι έπρεπε. Αν και μέτρα πια δεν λαμβάνονται. Ζ.

Κανονικά


* ΠΑΡΕΛΑΣΗ έγινε κανονικά χθες στη Λάρισα, λίγοι είπαν ΟΧΙ. Στην αρχή στα καφέ κι εν συνεχεία στα τσίπουρα. Εβίβα κορονοϊέ, δεν θα πεθάνουμε ποτέ. Ζήτω οι εθνικές παραδόσεις. Ζήτω η ατρόμητη λαρισαϊκή λεβεντιά...
Ζ.

«Μια ίντσα»
* ΑΠΟ τα 20.623 κρούσματα που εντοπίστηκαν τις τελευταίες επτά ημέρες στην επικράτεια, τα 14.818 αφορούν τις κόκκινες περιοχές και ειδικότερα τις Π.Ε.: Θεσσαλονίκης (3.748), Λάρισας (1.765), Μαγνησίας (1.075), Τρικάλων (401) κ.λπ., κ.λπ. Περίπου το 10% στη Λάρισα, αν είναι δυνατόν...
Ο νομός Λάρισας είναι «μια ίντσα» που λένε, ένα μικρό κομμάτι της χώρας, ακριβώς μία ίντσα, που αντιστοιχεί σε 2,54 εκατοστά του μέτρου, τόσο και η Λάρισα το 2,54% του πληθυσμού της χώρας. Σχεδόν τετραπλάσιο το ποσοστό του στον κορονοϊό απ’ όσο του αντιστοιχεί.
***
* ΤΟ μικρό χθεσινό φρενάρισμα στον αριθμό των εντοπισμένων περιστατικών οφείλεται φυσικά στην αργία και τα λιγότερα τεστ που έγιναν. Αυτή η προαναφερθείσα εβδομαδιαία επίδοση προμηνύει ότι την επόμενη εβδομάδα η Λάρισα θα εμφανίσει κοντά 2.500 ασθενείς. Επειδή τίποτα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει...
Ζ.

Γαλάζιες κάλπες
* ΑΛΛΟΙ έδωσαν μάχη για να εκλεγούν και άλλοι εξελέγησαν χωρίς καμία ψήφο! Ο λόγος για τους υποψηφίους στις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις (ΔΗΜ.Τ.Ο.) της Νέας Δημοκρατίας στον νομό. Σύμφωνα με τη σταυροδοσία, δύο υποψήφιοι στη ΔΗΜ.Τ.Ο. Τεμπών, πήραν τρεις ψήφους και δεν εξελέγησαν, ενώ άλλοι δύο υποψήφιοι στη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ελασσόνας δεν πήραν καμία ψήφο, αλλά εξελέγησαν. Κι αυτό γιατί λόγω μεγάλης προσέλευσης των ψηφοφόρων στην Ελασσόνα εξελέγησαν και οι εννέα (πάνω από 100), ενώ στα Τέμπη εκλέχθηκαν μόνο 7 (κάτω από 100). Στο μεταξύ, μετά την παράδοση παραλαβή της νέας ΔΕΕΠ, αναμένεται η κατανομή αξιωμάτων-τομέων στα 13 μέλη της Νέας Δημοκρατίας Λάρισας, αλλά και να οριστεί από την Αθήνα, ο τομεάρχης για τον νόμο. Η απόφαση έχει ληφθεί και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις.
Γ.Ρ.

Χιλίαρχοι
* ΕΚΤΟΣ από τους δύο που έτρεχαν για πρόεδροι, στις γαλάζιες εσωκομματικές αγωνίστηκαν κι οι υποψήφιοι για τα κομματικά όργανα.
Στην ψηφοφορία για τη διοίκηση της Νομαρχιακής πρώτευσε η χιλίαρχος Χρύσα Καλτσογιάννη με 1.087. Δεν χρειάστηκε καμία ποσόστωση με τους πάνω από χίλιους σταυρούς. Αγρότισσα απ’ τον κάμπο Λαρίσης, πολλά χρόνια στο κόμμα, μέλος και στην προηγούμενη διοίκηση, αυτήν τη φορά το πήρε πιο ζεστά.
***
* ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΕΣ οι άλλοι δύο χιλίαρχοι. Με 1.003 σταυρούς ο Θωμάς Κίτσης, ο κρεοπώλης που δεν έβαλε τελικά για πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο., μπήκε στον αγώνα για τη ΔΕΕΠ με την ελασσονίτικη στρατιά στο πλευρό του. Όπως και ο οικονομολόγος Γιώργος Γκαλίτσιος, με 1.049 ψήφους, εκλέχθηκε πρώτος σύνεδρος απ’ τον νομό. (Η Ελασσόνα λειτούργησε υπέρ των παιδιών της και σ’ αυτόν τον στίβο).
Ζ.

Και το Πάρκο;
* ΤΕΛΙΚΑ και υπό το βάρος της πλημμυρίδας του ιού, ο Κ. Αγοραστός ακύρωσε την παρέλαση. Και σωστά έπραξε, είπαν όλοι οι νουνεχείς στην πόλη.
Ο συνδυασμός πάντως προέκυψε αμέσως.
- Ο Δήμαρχος δεν θα ακυρώσει το Πάρκο των Ευχών; Εκεί δεν θα κολλάει ο συνωστισμός; (Βέβαια εκεί είναι μπίζνα, παίζονται λεφτά...).
Ζ.

Διαγραφές ΝΔ
* «ΟΙ εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ την περασμένη Κυριακή κύλησαν πολύ ομαλά με σχεδόν μηδενικά προβλήματα. Ενδεικτικό είναι πως η αρμόδια επιτροπή εξέτασε μόλις 5 ενστάσεις μεταξύ υποψηφίων». Στην περιγραφή η «Καθημερινή». (Η μία εκ των 5 από Λάρισα και Ζ. Γρηγορίου).
***
* ΚΑΙ ακολουθεί η εξήγηση: «Το καλό αποτέλεσμα, όμως, δεν ήρθε ως διά μαγείας. Ο Θανάσης Νέζης, η παραταξιακή «ψυχή» του Μαξίμου και ο Στέλιος Κονταδάκης από την Πειραιώς είχαν στείλει τελεσίγραφο σε όλες τις επίφοβες περιοχές, όπου υπήρχαν κόντρες και σκληρές αντιπαραθέσεις, πως αν οι υποψήφιοι ξεφύγουν από τα όρια και δοθεί κακή εικόνα προς τα έξω, τότε θα υπάρξουν μαζικές διαγραφές. Και όπως φαίνεται, η προειδοποίηση εισακούστηκε μέχρι κεραίας».
Ζ.

Παντού 5
* ΚΙ επειδή είναι κόσμος και κοσμάκης ανεμβολίαστων, που τρέχουν υποχρεωτικά για ράπιντ τεστ και βεβαιώσεις, κάθε τόσο, σε ιδιωτικά εργαστήρια, ο συμπονετικός Λαρισαίος αναφέρει ότι σε όλα τα φαρμακεία πια τα συγκεκριμένα τεστ κοστίζουν 5 ευρώ. Δεν χρειάζεται να περιμένει κάποιος σε ουρές.
Ζ.

Στο ήρεμο
* ΣΕ χαμηλούς ρυθμούς, «σβηστά» το πήγαιναν οι νεαρές Λαρισαίες.
- Δεν θέλω να αδράξω τη μέρα. Να αράξω όλη μέρα, θέλω.
***
* -ΤΩΡΑ έκατσα, καλέ, απ’ το πρωί. Πριν ήμουν ξαπλωμένη.
***
* - ΠΗΓΑ χθες στο γυμναστήριο. Έκανα τον διάδρομο, έκανα και τα τζάμια κι έφυγα.
Ζ.

Εξαπάτηση
* ΜΠΟΡΕΙ να μπήκαν ορμητικά ιδιώτες στον τομέα, όμως το ρεύμα ακριβαίνει, οι λογαριασμοί διπλασιάζονται αίφνης, έκπληκτοι οι Λαρισαίοι, ιδίως εκείνοι που θυμούνται ότι είχαν υπογράψει με τον πάροχο σύμβαση για σταθερή τιμή για δύο χρόνια κ.λπ. «Οι συμβάσεις είναι δυσνόητες, δυσανάγνωστες, πολυσέλιδες με κατά κυριολεξία «ψιλά γράμματα», με πλήθος αδιαφανών ή καταχρηστικών όρων...
Ακολουθούνται αθέμιτες εμπορικές πρακτικές/παραπλανητικές διαφημίσεις, αφού τα στοιχεία που προτάσσονται ή με τα οποία προσεγγίζονται οι καταναλωτές αποδεικνύονται ανακριβή». Τα λένε οργανώσεις καταναλωτών επισήμως. Και κανείς δεν επεμβαίνει. («Τα υπουργεία μου μέσα...», κουνούσε ο άλλος το κεφάλι του αγριεμένος).
***
* ΤΑ υπουργεία πληρώνουν τον λογαριασμό στις εκλογές. Θα τους αγχώσει πολύ αυτός ο χειμώνας. Καθώς όλοι καταλαβαίνουν ότι οι αρμόδιοι σφύριζαν αδιάφορα όταν στήνονταν η εξαπάτηση: «Τα τιμολόγια των διαφόρων προγραμμάτων που προσφέρουν οι προμηθευτές εμφανίζουν πολυπλοκότητα που δεν δικαιολογείται από εμπορικές ανάγκες των προμηθευτών, απλά και μόνο να δυσχεραίνουν την κατανόησή τους από τους καταναλωτές».
Ζ.

Γραμματική ποίημα
* ΠΟΙΗΜΑΤΑ της Τασούλας Τσιλιμένη μεταφρασμένα στα Ισπανικά και άγνωστο τι μπορεί να καταλάβουν εκεί από ελληνική γραμματική. Η μουσικότητα της ποίησης όμως μάλλον μεταφέρεται. Να λοιπόν που η πανεπιστημιακός από την Καλλιπεύκη παίζει αριστοτεχνικά με τα οδοντικά, τα υγρά και λοιπές κατηγορίες των γραμμάτων της αλφαβήτου, μαζί με το συναίσθημα:
Θλίψη. Πέντε γράμματα όλα κι όλα!
Ένα που προσπαθεί να γκρεμίσει
το λευκό των δοντιών της,
ένα που αγγίζει το υγρό της επουράνιας θόλου,
τρίτο που ψυχανεμίζεται στα χείλη
και ένα ερμαφρόδιτο φωνήεν.
Άφωνο.
Τότε γιατί το λεν φωνήεν, με ρωτάς.
Κι εγώ που ποτέ δεν τα κατάφερνα με τη γραμματική σου απαντώ,
γιατί κωπηλατεί σε μια λίμνη από Θλίψη.
Ζ.

Χάλια χόρτο
* ΕΙΔΑΝ οι Λαρισαίοι και το Αλκαζάρ στην τηλεόραση, στο ματς με τα Γιάννενα. Πολύ χάλια τερέν, καταρρακωμένο γρασίδι, το βοσκούσαν μήπως τα πρόβατα τελευταία; Αλλά τι περίμεναν, στη Β’ Εθνική η ομάδα πια, τα έσοδα του ΕΑΚ πώς να πάνε άραγε;
Ζ.

Έπεσε μέσα, στο έξω
* Ο Ν. Καρδούλας, ταγμένος υπέρ Γρηγορίου, πριν μα και μετά τις εσωκομματικές, επιμένει ότι δεν έκανε λάθος με το γκάλοπ του θυμίζοντας την πρόβλεψή του: «Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου και τις επιλογές των ψηφοφόρων του 2018 φαινόταν στη δημοσκόπηση ένα σαφές προβάδισμα του Ζήση Γρηγορίου, με τους αναποφάσιστους να ρυθμίζουν τον τελικό νικητή των εκλογών. Αν οι αναποφάσιστοι μοιράστηκαν εξίσου στους δύο υποψήφιους, νικητής αναμένεται να είναι ο Ζήσης Γρηγορίου. Ας δούμε και τι θα βγάλουν οι πραγματικές κάλπες!». Κι αναρωτιέται αν με τη διαφορά 108 ψήφων, υπήρχε περίπτωση κάποιο γκάλοπ να προβλέψει το αποτέλεσμα.
Όσο για το αν επιτρέπεται ένας δημοσκόπος να είναι υπέρ κάποιου απ’ τους μετρώμενους κι αν αυτό προκαθορίζει το αποτέλεσμα της έρευνας, δεν έχει παρά να επικαλεστεί τον GPO, τον αδέσμευτο γκαλοπατζή υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο...
Ζ.

Ούτε να τον δει
* ΕΜΠΛΟΚΗ μικρή στην επικείμενη παράδοση-παραλαβή της γαλάζιας Νομαρχιακής. Όπου κάποιος πρώην δεν θέλει να δει στέλεχος από τους εν ενεργεία, από εκείνους που ήταν κατώτεροί του και τώρα βρίσκονται σε υψηλότερη κομματική βαθμίδα. Το γύρισε στο καπετανάτο κι ούτε τσίλιες θέλει να φυλάει, ούτε τσιλίκα να παίξουν. Γενικότερα, στην τοπική ΝΔ ισχύει το «Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα». Ιδίως μετά τη «Γιορτή της Δημοκρατίας», όπως χαρακτήρισαν τις εσωκομματικές, όπου και σφάχτηκαν.
Ζ.
Ρεκόρ διαίτης
* Ε ναι, έκαναν τον χαζό στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.
- Ακολουθώ μια δίαιτα, παιδιά. Θέλω απλώς να δω πού θα το πάει.
***
* - ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ρε σεις... Το τοστάκι για βραδινό, το τρώτε πριν το φαγητό ή μετά;
***
* - ΚΙ όμως, κυρίες και κύριοι... Τέλειωσα δίαιτα 15 ημερών μέσα σε 5 ώρες και 22 λεπτά.
Ζ.

Και τους δύο
* ΦΥΣΙΚΑ και διατήρησε ουδετερότητα στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ ο Νίκος Κατσαρός. Ουδόλως ενεπλάκη ο Πρόεδρος. Κι επειδή κάποιοι, που αφορμή ψάχνουν, έδειξαν να παρεξηγούν το σχόλιο για τη χειραψία Κατσαρού Σουφλιά έξω από το σχολείο, θα πρέπει αν επισημανθεί ότι ο παλιός και έμπειρος πολιτικός, εκτός από τον Ηλ. Σουφλιά χαιρέτισε και τον Ζ. Γρηγορίου, φωτογραφιζόμενος με αμφοτέρους.
Ζ.

Παραμένει
* «ΠΡΟΣΟΧΗ: Επικίνδυνα βυθίσματα της οδού σε μήκος 3 χλμ.». Μετά την πάροδο τριών μηνών, από την παράδοση του έργου αποκατάστασης, η πινακίδα στέκει εκεί αγέρωχη, στον δρόμο μεταξύ των Αγίων, Γεωργίου και Αναργύρων, στον πρώην Δήμο Κραννώνα. Προειδοποιώντας τους οδηγούς. Οι οποίοι εισέρχονται κατόπιν σε δρόμο-αεροδρόμιο 3 χιλιομέτρων, στον καινούργιο δρόμο. Λεία μαύρη άσφαλτος, άψογη κατάλευκη διαγράμμιση. (Να άφησαν επίτηδες από τον Δήμο Κιλελέρ την πινακίδα, για να θυμίζει το παλιό χάλι;).
Ζ.

Όλοι τους
* ΜΟΝΟ κομματικές διαφορές δεν έχουν μεταξύ τους οι υποψήφιοι πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου... Μονάχα φιλοδοξίες. Και οι τρεις τους μέλη της ΝΔ, κανονικά εγγεγραμμένοι και οικονομικώς τακτοποιημένοι, λογικά θα ψήφισαν στις εσωκομματικές της Κυριακής. Και η Νικολέττα Μπασδέκη και ο Χρήστος Μπραζιώτης και ο Τρύφων Τσάτσαρος φιγουράρουν στη λίστα μελών της ΔΗΜ.Τ.Ο. Λάρισας. (Και τώρα έχουν να κυνηγήσουν ψήφους συριζαίων, πασοκτζήδων μα και κομμουνιστών, για να επικρατήσουν).
Ζ.

Την έπιανε
* - ΜΑ τι πράγματα είναι αυτά. Έχεις το χέρι σου μέσα στο πιάτο και πιάνεις την μπριζόλα μου. Ντροπή...
Έξαλλος ο πελάτης με τον σερβιτόρο χθες στην ταβέρνα.
- Με συγχωρείτε κύριε, αλλά άμα δεν την πιάνω φοβάμαι ότι μπορεί να μου ξαναπέσει.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass