ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 13 Νοε 2021 18:00
* ΓΙΑ πατριάρχης πάει ο Κ. Αγοραστός με τόσες δεσποτικές ράβδους. Ο περιφερειάρχης έδειξε τη συλλογή του και στη Μίνα Γκάγκα, με την υπουργό να αναρωτιέται μήπως μ’ αυτές μπορεί να κυνηγηθεί το κακό. Ζ. * ΓΙΑ πατριάρχης πάει ο Κ. Αγοραστός με τόσες δεσποτικές ράβδους. Ο περιφερειάρχης έδειξε τη συλλογή του και στη Μίνα Γκάγκα, με την υπουργό να αναρωτιέται μήπως μ’ αυτές μπορεί να κυνηγηθεί το κακό. Ζ.

Με το μαλακό
* ΛΙΓΕΣ νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Αλλά και διαστήματα με ήλιο.


Ήρεμα πράγματα, συγκρατημένα. Φθινοπωρινά. Γλιστρώντας ομαλά προς τη χειμωνιάτικη πίστα.
Ζ.

Αντιφάσεις
* ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ κατάσταση, ένα σωρό οι αντιφάσεις που εντόπιζαν οι Λαρισαίοι.
- Για πολιτικό γάμο χρειάζεσαι ράπιντ τεστ. Για θρησκευτικό όχι.
***
* - ΑΝ θέλετε λεωφορεία και γιατρούς, έχει κάτι ωραία πλέι μομπίλ αυτήν την περίοδο στα παιχνιδάδικα.
***
* - ΙΣΩΣ και τώρα με την πανδημία η Κυβέρνηση να περιμένει πάλι να σταματήσει στη θάλασσα.
Ζ.

Και η κορύφωση;
* ΤΑ χειρότερα έρχονται, όλοι είναι βέβαιοι γι’ αυτό. Υπάρχουν και χειρότερα; Πότε αναμένεται κορύφωση;
Όπως αναφέρουν ο καθηγητής Δ. Σαρηγιάννης με την επιστημονική του ομάδα, τις τελευταίες 3 ημέρες έχουμε μια επιβράδυνση της αυξητικής πορείας της διασποράς.
Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια μειωτική τάση των κρουσμάτων μέχρι τις 21 Νοεμβρίου. Έπειτα από το χρονικό αυτό σημείο αναμένεται συνέχιση της αύξησης κρουσμάτων μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, όταν και αναμένουμε την κορύφωση του συγκεκριμένου κύματος της πανδημίας, ελπίζουμε σε ύψος χαμηλότερο από προηγούμενους υπολογισμούς, ο κυλιόμενος Μ.Ο. να είναι λίγο κάτω από 8.000 κρούσματα/ ημέρα. Ωχ αμάν... Κι αν μη τι άλλο επιβάλλεται να ξεπεράσουν κάποιοι τις επιφυλάξεις τους, προλαβαίνουν να συμβάλλουν στην άμυνα αν εμβολιαστούν τώρα.
Ζ.

Εδώ Βαλκάνια
* «Ο κ. Μητσοτάκης εκνευρίστηκε, ίσως ως ανεξοικείωτος με τα δύσκολα. Εκνευρίστηκε πολύ.
Μάρτυρας το βίντεο», σημειώνει ο Π.Μπ. στην «Καθημερινή» σχολιάζοντας το συμβάν και κυρίως όσα το ακολούθησαν: «Αν δεν είχε εκνευριστεί, δεν θα επέτρεπε στη γλώσσα του (που λίγο πριν είχε πλάσει το ενδιαφέρον ρήμα «αυστηραίνω», «αυστηρύναμε τα μέτρα») να συλλαβίσει σαν πρώτη φράση στην απάντησή του το εξής (αγγλιστί): «Καταλαβαίνω ότι στην Ολλανδία οι δημοσιογράφοι κάνετε ευθείες ερωτήσεις και το σέβομαι». Αυτό μοιάζει με ύμνο για την ολλανδική δημοσιογραφία και δημοκρατία».
***
* ΚΑΙ συνεχίζει: Αν όμως το αναποδογυρίσουμε, δεν λέει τίποτα το τιμητικό για τη δική μας δημοσιογραφία, ίσως και για τη δημοκρατία μας. Εκεί, «στην Ευρώπη», υποβάλλονται ουσιαστικές ερωτήσεις στους πολιτικούς και οι πολιτικοί, τι να κάνουν, τις ανέχονται κι ας στριμώχνονται. Εδώ, «στα Βαλκάνια», υπάρχει άλλη παράδοση...
Γι’ αυτό κι εγώ απ’ όλα τα τιτιβίσματα κρατάω όσα αξιώνουν να εισάγουμε πλέον και Ολλανδούς δημοσιογράφους, εκτός από Ρουμάνους πυροσβέστες.
Ζ.
Αντρέας;
* ΕΙΔΕ τον Αλ. Τσίπρα με ζιβάγκο στην περιοδεία του στη Θράκη και ενθουσιάστηκε ο Λαρισαίος Στ. Κ.
- Εάν πιάσει και φιλενάδα αεροσυνοδό, θα τον ψηφίσω μα την Παναγία...
Ζ.

Αεροπορικώς
* «ΕΛΛΙΠΗ πληροφόρηση», παραδέχεται ο Κ.Μ. αναγνωρίζοντας το λάθος του στη δημοσιευθείσα προχθές γεωπολιτική του ανάλυση. «Νόμιζα ότι οι λαθρομετανάστες φτάνουν στην Ουκρανία μέσω της Μαύρης Θάλασσας με πλοία από την Τουρκία, όπως γίνεται στο Αιγαίο, και από εκεί περνάνε στη Λευκορωσία, δεν γνώριζα ότι πάνε με αεροπλάνα κατευθείαν στη Λευκορωσία, οπότε δεν είναι καν λαθραίοι.
Με τα διαβατήριά τους, όχι όπως έρχονται χωρίς χαρτιά στα νησιά μας.
Να δούμε τι θα γίνει εάν σταματήσουν οι αεροπορικές μετακινήσεις τους...». (Επιμένει ωστόσο ότι η στάση της Ε.Ε. απέναντι στη Λευκορωσία, με στόχο τη Ρωσία, έχει να κάνει με το μένος της Γερμανίας εναντίον της Ρωσίας, που κρατά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι Γερμανοί δεν μπορούν να το χωνέψουν ακόμη...).
Ζ.

Άγημα τιμών
* ΣΟΒΑΡΑ ζητήματα της καθημερινότητας απασχολούσαν τη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Δύο πράγματα αποφεύγω για να μη στενοχωριέμαι. Τη ζυγαριά και το e-banking.
***
* - ΣΥΓΓΝΩΜΗ, αυτό το άγημα στη γειτονιά μας τι θέλει;
- Βάζει ο Γιώργος πετρέλαιο στην οικοδομή και θα αποδώσουν τιμές.
***
* - ΕΦΟΣΟΝ το πλυντήριο πιάτων δεν τοποθετεί μόνο του τα πιάτα και τα ποτήρια στη θέση τους, δεν δέχομαι να μου μιλάνε για άλματα της τεχνολογίας.
Ζ.

Σαν ψέμα
* ΥΠΟ το φως, σβηστό, οικονομία, υπό το πρίσμα των εξελίξεων, μετά και τη νέα νομοθεσία για τα fake news, ο Λαρισαίος Γ. Τσ. ξεσπάθωσε: Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ λέω να μηνύσω τη ΔΕΗ για διασπορά ψευδών ειδήσεων, τυπωμένων σε λογαριασμούς της, ικανών να προκαλέσουν φόβο στους Έλληνες πολίτες και να κλονίσουν την εμπιστοσύνη μου στην εθνική μας οικονομία.
Ζ.

Στάση Λαρίσης
* ΓΙΑ «Σφαίρα στην καρδιά του Βόλου» μιλούν οι βουλευτές Μαγνησίας και η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για κατάργηση ουσιαστικά του σιδηροδρομικού σταθμού. Εκείνο που φαίνεται ότι ενοχλεί εντονότερα είναι «η μετατροπή του σε απλή «στάση» εξυπηρέτησης του σταθμού της Λάρισας». Ακούς εκεί; Της Λάρισας...
Ζ.

Πώς φτάνεις;
* ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ παράγοντες καμαρώνουν για την ποδηλατική κουλτούρα που υποτίθεται αναπτύσσεται στους Λαρισαίους με τα έργα αναμόρφωσης των δρόμων στον ευρύτερο κεντρικό τομέα της πόλης. Μήπως όμως θα έπρεπε να προσθέσουν κι ένα ελικοδρόμιο σ’ αυτά; Διότι πώς θα φτάνουν εκεί οι ποδηλάτες, με αλεξίπτωτο; Άσκηση στο «βίβερε περικολοζαμέντε» το να βγει κάποιος με ποδήλατο στη Φαρσάλων, στην Καρδίτσης και σ’ άλλες εισόδους της πόλης, λίαν επικίνδυνο, πραγματικά μεγάλο το ρίσκο.
Ζ.

Η χάκερ
* ΒΟΗΘΟΥΣΕ τηλεφωνικά ο Λαρισαίος τη φίλη του, το σαΐνι της Πληροφορικής, επρόκειτο για σκέτη χάκερ, να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ απ’ τον υπολογιστή της.
- Μπαίνουμε στην ΑΑΔΕ...
- Πώς;
- Με κλειδί, κανονικά.
- Ωραία...
- Πάμε κάτω-κάτω, που λέει my data...
- Μάη;
- Μάη μήνα.
- Ωραία...
- Βάζουμε τους κωδικούς Taxis...
- Α δεν τους έχω.
- Ακόμα καλύτερα.
- Α KOMIKALYTERA, το σημείωσα.
- Λατινικά κολλητά έτσι;
- Ναι, ναι...
- Ε, μετά είναι μια ευθεία.
Ζ.

Τόσο κοντός;
* ΑΡΧΙΣΑΝ τις πλάκες οι Λαρισαίοι μετά το νέο τρακάρισμα, αφού διαπιστώθηκε ότι είναι καλά ο άνθρωπος. Υπήρξαν φυσικά και οι κακεντρεχείς.
- Βρε μπας και δεν φτάνει καλά στα πεντάλ;
- Μπορεί είπαν και να μη φτάνει να βλέπει πάνω απ’ το ταμπλό...
Ζ.
Δεν είναι αθώο
* ΓΚΑΛΟΠ για το ΚΙΝΑΛ και «η διερεύνηση των τάσεων σε ένα μικρό -ως προς τα εκλογικά ποσοστά- κόμμα δεν είναι εύκολο ζήτημα», εκτιμά ο Μ.Χ. στη «Ναυτεμπορική». Κυρίως εξαιτίας του μικρού και πιθανώς μη αντιπροσωπευτικού αριθμού των ψηφοφόρων του που εντοπίζονται σε ένα τυχαίο δείγμα του συνολικού πληθυσμού. Το γεγονός ότι η συμμετοχή στις εσωκομματικές ψηφοφορίες είναι πάντα χαμηλότερη από εκείνη των βουλευτικών εκλογών καθιστά το εγχείρημα ακόμα δυσκολότερο.
***
* ΚΑΘΕ έρευνα πρέπει να σχεδιαστεί κατάλληλα ώστε να διασφαλιστεί ότι πρόκειται για πραγματικούς ψηφοφόρους ή φίλους του κόμματος και σκοπεύουν πράγματι να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να καταγραφεί μόνον η δημοτικότητα ενός υποψηφίου στον ευρύτερο πληθυσμό. Ψηφοφόροι δηλαδή όλων των άλλων κομμάτων, οπότε είναι προφανές ότι η γνώμη τους δεν επιτρέπει την εξαγωγή αξιόπιστων συμπερασμάτων για το εκλογικό αποτέλεσμα στο ΚΙΝΑΛ.
***
* ΤΟ ζήτημα δεν είναι αθώο, υπογραμμίζει. Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά ιδίως στις περιπτώσεις εκλογών δύο γύρων, οι προσδοκίες που καλλιεργούνται ενδέχεται να επηρεάσουν αποφασιστικά. Να λειτουργήσει δηλαδή η λογική της «χαμένης ψήφου» σε κάποιον που «αποκλείεται να περάσει στον δεύτερο γύρο» ή σε κάποιον που «υπερέχει τόσο ώστε να μη χρειάζεται στήριξη στον πρώτο γύρο». (Μα γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο γίνονται και τα δημοσιευόμενα γκάλοπ).
Ζ.

Οικογενειάρχηδες
* ΤΑ δικά τους έλεγαν νεαροί οικογενειάρχηδες, που λέει κι ο Μπέος.
- Οι χελώνες ζουν λέει πάνω από εκατό χρόνια και δείχνει απολύτως λογικό, αφού και μετά τον γάμο ο καθένας τους εξακολουθεί να ζει σε διαφορετικό σπίτι.
***
* - ΕΛΑ μαμά, μ’ ακούς; Κοίτα, θα πάμε, ψαροταβέρνα με μια κοπέλα... Ναι, δυο μας... Άκου, κοίτα να βρίσκεσαι κάπου εκεί κοντά. Κι όταν αυτή πάει τουαλέτα, μπες να μου καθαρίσεις το ψάρι...
***
* - ΜΠΑΜΠΑ, εσύ βάζεις στοιχήματα με τη μαμά;
- Ποτέ μη βάζεις στοίχημα με γυναίκες, αγόρι μου. Μια παρτίδα τάβλι παίξαμε πριν οχτώ χρόνια και ακόμη πληρώνω Κωτσόβολο.
Ζ.

Εκτός ορίων
* ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ υπέρ του εμβολιασμού και η Ρ. Καραλαριώτου, «το εμβόλιο είναι μονόδρομος» τόνισε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου έκανε και προτάσεις για την επέκτασή του στον κόσμο. Παράλληλα η επικεφαλής της αντιπολίτευσης αντέδρασε στην προοπτική των μονοθεματικών νοσοκομείων, ασκώντας ουσιαστικά κριτική για το πού έχουν φτάσει τα πράγματα. «Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχών τους και τα νοσοκομεία μας είναι σε συναγερμό», είπε. Και φυσικά η Ρ. Καραλαριώτου δεν έχει περάσει στην αντιπολίτευση κατά της Κυβέρνησης της ΝΔ, την πραγματικότητα περιέγραφε, που οι αρμόδιοι αποφεύγουν να παραδεχθούν. Και δικαίως, διότι τότε θα πρέπει να αναλάβουν και ευθύνες.
***
* ΤΑ νοσοκομεία χωρίς ενίσχυση τόσο πολύ καιρό, τα κενά δεν καλύφθηκαν. Και τώρα η Κυβέρνηση οδηγείται στην επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, την οποία θεωρούν βέβαιη ο πρόεδρος Ντ. Γιαννακόπουλος και η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου, επίσης νεοδημοκράτες, καταγγέλλοντάς την εκ των προτέρων ως λανθασμένη κίνηση.
Ζ.

Παρενέργειες
* ΑΠΟ το Σκλήθρο ο 80άρης πια, Θανάσης. Έζησε και δούλεψε πολλά χρόνια στην Αυστραλία, επέστρεψε και τώρα ζει μόνιμα στο χωριό του Μαυροβουνίου. Εμβολιάστηκε με τις δύο δόσεις και μάλιστα του «AstraZeneca» στις 13 Μαΐου και στις 8 Ιουλίου αντίστοιχα. Διαθέτει τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, μόνο που αυτά έχουν εκδοθεί στο Σίδνεϊ, όπου έκανε το εμβόλιο. Και τα «μηχανάκια» της πιστοποίησης δεν δέχονται το αυστραλέζικο «barcode».
Από τις παρενέργειες του κορονοϊού σε εκείνες της ψηφιοποιημένης τεχνολογίας;

Προ δεκαετίας
* ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ και βαθύς αναστεναγμός για τον νεαρό Λαρισαίο σύζυγο.
- Α βρε γυναίκα... Πόσο ευτυχισμένοι ήμασταν πριν δέκα χρόνια...
- Το έχεις χάσει; Πριν δέκα χρόνια δεν γνωριζόμασταν ακόμη.
- Αυτό λέω...
Ζ.

 

 

KALOGIANNHS JIFOS CIU

* ΕΠΡΕΠΕ να το πάρει το ξίφος ο δήμαρχος; Και πώς αλλιώς να κάνει... Κόβεται αλλιώς ο γόρδιος κορονοϊός;
Ζ.

 

GAP KANTAFI CIU

* ΔΙΑΣΚΕΨΗ για τη Λιβύη στο Παρίσι με συμμετοχή Κυρ. Μητσοτάκη, επιχείρηση επαναφοράς του Γ. Παπανδρέου στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ, λογικό να θυμηθεί ο Βαγγ. Ρηγόπουλος την αποστολή στην Τρίπολη, όπου ως απεσταλμένος της «Ε» συνόδευε τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ήταν Ιούνιος του 2010 και μάλλον η τελευταία επίσκεψη ξένου ηγέτη στην περίφημη σκηνή του Καντάφι, καθώς λίγους μήνες αργότερα άρχισε η διαδικασία ανατροπής του.
Ζ.

 

MPIZIOY LIAKOYLH MIXALOPOYLOS CIU

* ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, αλλά πάντα με την «Ε» οι Λαρισαίες βουλευτίνες. Κι είναι και πολλές στην τρέχουσα θητεία, παραλίγο θα καταλάμβαναν τις μισές έδρες.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass