ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2022 18:10
* Ο Γ. Λαδόπουλος ως καλός σπορέας. Ψηφοδελτίων. Τελικά φύτρωσε Τάνια. Ζ. * Ο Γ. Λαδόπουλος ως καλός σπορέας. Ψηφοδελτίων. Τελικά φύτρωσε Τάνια. Ζ.

Πολύ νερό


* «... όπου κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου εικοσιτετράωρου και μέχρι την Τετάρτη το πρωί, δεν αποκλείεται να σημειωθούν 40 με 50 εκατοστά φρέσκου χιονιού». Έπεσαν μέσα οι μετεωρολόγοι. Για τα ορεινά έλεγαν βέβαια, κοντά στα 1.000 μέτρα. Παρακάτω λίγο χιονάκι ναι, μέχρι και στα ημιορεινά.
Πολύ νερό στον κάμπο κι ύστερα δυνατός αέρας πήρε τη βροχή γι’ αλλού, αργότερα θα την έκανε και χιόνι στα βουνά ψηλά. (Το να απλώσουν τα νερά στα ισιάδια, αναμενόμενο όταν βρέχει τόσο. Σε λίγες μέρες στεγνώνουν).
***
* ΟΛΗ νύχτα προχθές έβρεχε καταρρακτωδώς, είχαν ανοίξει οι ουρανοί, έκανε κατακλυσμό. Έβρεξε με το τουλούμι, έριξε καρεκλοπόδαρα, έβρεξε με το καρδάρι. (Η Ελληνική γλώσσα με πλήθος δυνατοτήτων).
***
* ΚΑΙ καλά που το γύρισε σε χιόνι στα βουνά, διότι αν συνεχιζόταν η έντονη βροχόπτωση τότε ο «Ιανός» μπορεί να έμοιαζε χθες προσκοπάκι. Αν κατέβαιναν ορμητικά οι χείμαρροι... Ενώ τώρα υπομονή ως τον Μάρτιο, που θ’ αρχίσουν να λιώνουν.
Ζ.

Τα κατάφερε
* Η Λάρισα τιμά την κορονοπαράδοσή της. Με μια τελευταία προσπάθεια κατάφερε χθες να φτάσει τα 1.001 διαπιστωμένα περιστατικά. Και να συμπεριληφθεί μαζί με την Πάτρα και το Ηράκλειο στους νομούς της χώρας με τετραψήφια επίδοση. Μη μείνει πίσω...
Ζ.

Σαρκάζοντας
* ΤΙ άλλο παρά να σαρκάσουν οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Κάνεις σελφ, αρνητικό. Κάνεις ράπιντ, θετικό. Κάνεις μοριακό, αρνητικό. Κάνεις πρόβα ζουρλομανδύα, θετικό.
***
* - ΘΕΤΙΚΑ τα πρώτα δείγματα από το άνοιγμα των σχολείων.
***
* - ΠΛΕΝΟΥΜΕ τα χέρια μας πολύ σχολαστικά. Και μουτζώνουμε προς πάσα κατεύθυνση.
***
* - ΕΥΤΥΧΩΣ άνοιξαν τα σχολεία κι είδαμε πόσα είναι τα κρούσματα. Ευτυχώς έγινε ο σεισμός και είδαμε πόσα κτίρια ήταν παλιά. Και ούτω καθεξής...
Ζ.

112 του κάμπου
* ΤΙ, μόνο το 112; Προειδοποιητικό μήνυμα κι από την Artista του κάμπου Α. Κ. : Μη σκιάζισίστι... Θα έρ’ει, θα θύβγ’ει κι αυτό. Φλαχτείτι μαναχά, μην αγλιστρύστι κι τσιουκανίστι καταή κι δεν είμαστι για μαντάρις. (Σάμπως το ηχητικό sms του Υπουργείου με το «κάθετος υπ. αριθμ... παράγραφος κλπ» είναι περισσότερο κατανοητό;)
***
* Η οποία συμβουλεύει κιόλας: Μην ακούτι κανιέναν ντιπ απ’ αυτοί απ’ βγαίν’ ζν’τηλιόραση κι λιέν τουν κιρό. Ότ’ τς έρ’ει στου κιφάλ’ιλιέν. Μας φλούμουσαν...
Ένα μαναχά να κοιτάτι, καθαρές δλιές. Τα γατσούλια σας. Δεν πεφ’ν ντιπ όξου τα τσιφνιάρκα. Άμα πλαϊάζ’ν στουν ήλιου, θα έχουμι καλόν κιρό. Άμα αγλείφουντι, χαλάει, μαζουχτίτι. Κι άμα κει που αγλείφουντι, παίρν’ κι τ’ αυτί μέσα μι του πουδάρ’ι, θα βρέξ’ει. Κάντι σα μέσα κατ’ βιράντα τα παπούτσια, ρίξτι κι ένα τσιόλ’ι στου κουτέτσ’ι.
Ζ.

Πνίγηκε η λογική
* ΕΧΟΥΝ σκοπό να τους τρελάνουν; Ακόμη και τον συνετό πρόεδρο του «Κ. Κούμα», που τον έβγαλαν χθες από τα ρούχα του. «Δεν έχουν τον Θεό τους...» γνωμάτευσε ο Δημ. Παπαποστόλου.
Στις 11 το πρωί χθες έκλεισαν τα σχολεία στην περιοχή Φαρσάλων καθώς και των Τεμπών, με αποφάσεις των δημάρχων, πολύ νερό, με το καρδάρι απ’ τον ουρανό. Οι δάσκαλοι τηλεφωνούσαν στους γονείς να πάνε τα πάρουν με ασφάλεια τα παιδιά τους και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας τους ζητούσε να κάνουν τηλεκπαίδευση από τις 11:30 μέχρι 1.15 το μεσημέρι. Κάποιο ενδιαφέρον για το πώς θα επέστρεφαν αυτοί οι άνθρωποι σπίτια τους μέσα από πλημμυρισμένους δρόμους δεν επιδείχθηκε και ευτυχώς δεν συνέβη κάνα κακό.
***
* ΚΑΠΟΥ χάθηκαν το μέτρο και η λογική. Για μια μέρα που κλείνουν τα σχολεία, για ούτε μισή δηλαδή, πρέπει να πάνε σε τηλεκπαίδευση; Που δεν είναι και καλό πράγμα δηλαδή, όπως λένε οι ίδιοι όταν πρόκειται για τον κορονοϊό.
Οι οικογένειες των Φαρσαλινών μαθητών προσπαθούσαν να προστατεύσουν τα υπάρχοντά τους, υπήρχε και το κακό προηγούμενο με τον «Ιανό», την τηλεκπαίδευση θα είχαν στο μυαλό τους;
***
* ΑΠΟ τον Σύλλογο Δασκάλων συναντήθηκαν και με τη διευθύντρια Κ. Καραγιώργου και έθεσαν το ζήτημα. Ενημερώθηκε και η υπερδιευθύντρια Β. Ζιάκα. Που όμως πέταξαν το μπαλάκι στο Υπουργείο, «αυτό λέει ο Νόμος». Γι’ αυτό άλλωστε τους δι-ορίζουν τους διευθυντές, άμα είναι να αποφασίζουν οι ίδιοι κιόλας...
Ζ.

Τα στύλωσε
* - Η πείσμων υπουργός, έλεγε Λαρισαίος εκπαιδευτικός για την ανυποχώρητη στάση της Ν. Κεραμέως, η οποία τα έχει στυλώσει ως συνήθως και με τον κορονοϊό.
Ο άλλος το είπε πιο λαϊκά.
- Μουλάρωσε...
Ζ.

Προετοιμασμένος
* ΣΤΙΣ συνήθεις εμπλοκές οι σχέσεις στη Λάρισα.
- Είσαι όμορφη από κοντά;
- Εξαρτάται την απόσταση.
***
* -ΣΗΜΕΡΑ θα φας τηγανιά.
- Γιατί μωρό μου, ένα λάικ της έκανα.
- Χοιρινή εννοούσα αλλά μ’ αρέσει που είσαι προετοιμασμένος.
***
* - ΜΟΥ ζήτησε κάποια το τηλέφωνό μου κι από συνήθεια της έδωσα το ΑΜΚΑ μου.
Ζ.
Ποιους διαλέγει;
* - ΕΚΤΟΣ από τον Μπέο, πρόβλημα με το όριο των 1.000 φιλάθλων έχει και ο Κούγιας, εκτιμά ο Ν. Μ. Διαφορετικό βέβαια. Διότι με τα 3.300 διαρκείας που είπε ότι θα δώσει δωρεάν στους υγειονομικούς και άντε καμιά 500αριά που είχε από την αρχή, με ποιο κριτήριο επιλογής θα τους βάζει μέσα;
***
* ΦΥΣΙΚΑ αυτή η προσφορά εισιτηρίων είναι άκρως συμβολική. Σάμπως χάνει κάτι η ΠΑΕ; Πόσοι υγειονομικοί θα πήγαιναν δηλαδή γήπεδο πληρώνοντας, ώστε να απωλέσει τα αντίστοιχα έσοδα... Πού θα κριθεί η αξιοπιστία της προσφοράς; Αν υπάρχει υγειονομικός που είχε αγοράσει διαρκείας και του επιστρέψουν τώρα τα λεφτά πίσω.
Ζ.

Δυσκολίες
* ΤΟΝ ανέμελο πρωθυπουργό σκιτσάρει Δημ. Μητρόπουλος.
Επιτελείο Επιτελικού: Πρόεδρε 8 Μαΐου, εκλογές! Ο Ανδρουλάκης θα είναι στο αεροπλάνο για Βρυξέλλες και ο Τσίπρας δίνει εξετάσεις για εξωλέμβιο.
Κυρ. Μητσοτάκης: Όχι, όχι! 8 Μαΐου πάω μάουντεν μπάικ στην Τήνο. (Ζόρι οι εκλογές, θα χάσει καναδυό τριήμερα σίγουρα).
Ζ.

Ιδιοποίηση
* «ΔΕΝ του φτάνει η προίκα που πήρε, αλλά θέλει και να την γράψει στο όνομά του...». Και στον Τύρναβο, η παράταξη του πρώην δημάρχου κατηγορεί τον νυν ότι καπηλεύεται έργα της, αχ αυτή έρμη η δόξα... Και αν σκεφτεί κανείς ότι ο Παν. Σαρχώσης δεν ενδιαφέρεται να επανέλθει, παραιτήθηκε από αρχηγός της δημοτικής παράταξης «ΣυνΠολιτεία». Η οποία παραθέτει σειρά σημαντικών έργων σε Τύρναβο, Αμπελώνα και Δαμάσι, για τα οποία ο Γιαν. Κόκουρας «κάνει τον κόκορα» επιχειρώντας να τα οικειοποιηθεί και ξεχνώντας εντελώς εκείνους που απλώς εγκαίνια δεν πρόλαβαν να κάνουν σε κάποιες περιπτώσεις.
Ζ.

Ουισκάκι
* ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ πράγματα στην καθημερινότητα των Λαρισαίων.
- Ρωτάει η άλλη πώς ξεχωρίζουμε τον μαϊντανό από τον άνηθο. Μα, από τον χαρακτήρα τους. Ο μαϊντανός είναι κοινωνικός, ο άνηθος πιο εσωστρεφής.
***
* - ΠΗΓΑ το πρωί σουπερμάρκετ και μπροστά μου στο ταμείο ήταν μια κυριούλα 80 συν, η οποία είχε μέσα στο καλάθι ένα Vat69, ένα Τζόνι Γουόκερ και φρυγανιές ολικής. Τσάι και αηδίες, κίτρινο το ένα κίτρινο και τ’ άλλο.
***
* - ΕΙΝΑΙ κάποιοι που μπερδεύουν το νερό με το τσίπουρο στο ψυγείο. Εγώ μπερδεύω το νερό με τα κεφτεδάκια.
Ζ.

Απλό αλλά...
* «ΤΑ ίδια και τα ίδια... Όλα τα χρόνια...». Ο γνωστός υγειονομικός τα βάζει με τους διοικούντες, όταν διάβασε για τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Φ. Σερέτης στη Λάρισα, με στόχο την επί 24ώρου μόνιμη λειτουργία του Αιμοδυναμικού στο Πανεπιστημιακό, ώστε να αντιμετωπίζονται αμέσως τα εμφράγματα. «Κι οι τωρινοί κι οι προηγούμενοι κι οι ακόμη πιο πριν... Σε δουλειά να βρισκόμαστε... Σα δεν ντρεπόμαστε...».
***
* ΣΥΓΚΛΗΘΗΚΕ λέει άλλη μια σύσκεψη όπου ελήφθη η καίρια απόφαση να συγκληθεί μια νέα σύσκεψη. Όταν οι «παροικούντες» γνωρίζουν ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά: Αν διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να βρεθεί και να πληρωθεί το επιπλέον απαιτούμενο προσωπικό, το ζήτημα θα έχει λυθεί αυτομάτως. Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη, πόσο μάλλον σύσκεψη. (Που όμως... Άλλωστε και τους διοικητές, δεν τους δι-ορίζουν για να ξοδεύουν).
Ζ.

Παρών
* «ΓΙΑ να νικήσει η παράταξη σ’ αυτόν τον μεγάλο αγώνα πρέπει όλοι και όλες να σταθούμε στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αυτό πρέπει να κάνουμε, αυτό θα κάνουμε κι απ’ αυτό θα κριθούμε». Αυτή ήταν η κατακλείδα του χθεσινού άρθρου στην εφημερίδα του Βασ. Έξαρχου, ο οποίος παραμένει στις επάλξεις του ΠΑΣΟΚ, ασχέτως αν στις εσωκομματικές είχε ταχθεί με τον ΓΑΠ. Τώρα συντάσσεται κι αυτός με τη νέα ηγεσία δηλώνοντας συμμέτοχος στον αγώνα διαπιστώνοντας: «Η χώρα πορεύεται χωρίς πυξίδα, η κυβέρνηση πελαγοδρομεί, το αποκαλούμενο επιτελικό κράτος αδυνατεί να δώσει λύσεις και γι’ αυτή την κατάσταση οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλες, όπως μεγάλες είναι και οι ευθύνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αδυνατεί να ανταποκριθεί στην αποστολή της». (Και ιχνογραφεί τον οδικό χάρτη που έχει να ακολουθήσει το κόμμα τους).
Ζ.
Πλατάνια
* ΔΥΟ πλατάνια «αγκαλιά» με τα καλώδια της ΔΕΗ. Τρία χρόνια τώρα «ακούρευτα», έχουν ξεπεράσει σε ύψος ένα διώροφο κτίριο. Έχουν επικοινωνήσει παρόδιοι, εκεί Καραγάτση και Μαλακάση, με τη δημοτική υπηρεσία για να τα κλαδέψουν, αλλά ακόμη περιμένουν...

Τα ήξερε
* ΠΗΓΕ ο Λαρισαίος στο αστυνομικό τμήμα, να δηλώσει την εξαφάνιση της γυναίκας του.
- Πήγε χθες για ψώνια και δεν γύρισε ακόμη. Ανησυχώ...
- Ηλικία;
Ο αστυνομικός άρχισε να ρωτάει και να καταγράφει στοιχεία.
- Δεν είμαι σίγουρος. Γύρω στα σαράντα, συχνά έλεγε διαφορετική, με μπέρδευε.
- Ύψος;
- Δεν ξέρω ακριβώς. Λίγο πάνω από 1.60.
- Βάρος;
- Τι να σας πω... Ούτε χοντρή ούτε αδύνατη.
Χρώμα ματιών;
- Σκούρα, μάλλον καφετιά, νομίζω...
- Χρώμα μαλλιών;
- Αλλάζει χρώμα συχνά. Τελευταία, μάλλον καστανά, αν θυμάμαι καλά...
- Τι φορούσε;
- Μπορεί παντελόνι, ίσως φούστα, ενδεχομένως και φόρμες, δεν είχα προσέξει.
- Με τι έφυγε; Συγκοινωνία, πήρε αμάξι, ταξί;
- Πήρε το αμάξι μου.
- Τι αμάξι έχετε;
- Ένα Toyota Yaris του 2018, λευκό πέρλα, 1500 κυβικά, υβριδικό, με 26.700 χιλιόμετρα, με 16άερες ζάντες αλουμινίου, πίσω αεροτομή, σχάρα οροφής, εργοστασιακό ηχοσύστημα με ενσωματωμένο Navi και χάρτες όλης της Ευρώπης...
- Εντάξει κύριε, εντάξει... Θα το βρούμε το αμάξι σας.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass