ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2022 18:05
*ΤΟ σκέφτεται ο Κ. Αγοραστός... Είναι άλλωστε κι ο καιρός που όλοι λένε να ξεκινήσουν δίαιτα. Ζ. *ΤΟ σκέφτεται ο Κ. Αγοραστός... Είναι άλλωστε κι ο καιρός που όλοι λένε να ξεκινήσουν δίαιτα. Ζ.

Εν αναμονή


*ΚΙ όλοι περιμένουν στην πόλη την «ασθενή χιονόπτωση» το Σάββατο τ’ απόγευμα, αδημονούν. Ευχόμενοι να είναι λιγάκι περισσότερο το χιόνι ώστε να το απολαύσουν κατά την αναμενόμενη λιακάδα της Κυριακής. Ε, κι αν δεν συμβεί στην πόλη, θα προκύψει χιονάκι στα περίχωρα, τριγύρω και λίγο ψηλότερα. Εκεί προβλέπεται «χιονόπτωση», πρωί και απόγευμα, στους λόφους σε δέκα λεπτά απόσταση.
Ζ.

Ζόρικοι καιροί
*- ΣΗΜΕΡΑ τα παιδιά δεν μπορούν να χαρούν ούτε το χιόνι, διαπιστώνει ο δάσκαλος Δ. Π. που αναθυμάται.
- Από τα μαθητικά μας χρόνια, ειδικά όσοι μεγαλώσαμε σε χωριά, μας απέμεινε που περιμέναμε πώς και πώς να ρίξει λίγο χιόνι για να κλείσουν μια-δυο μέρες τα σχολεία και να το χαρούμε.
***
*- ΕΝΩ τώρα; Τώρα με την άχαρη τηλεκπαίδευση, την έχουν πάρει από φόβο, δάσκαλοι και μαθητές. Καλύτερα λέει να πηγαίνουν στα σχολεία ακόμη και με μισό μέτρο χιόνι...
Ζ.

Διάγνωση
*ΤΑ συμπτώματα της Όμικρον, εντάξει δεν τα ανακοίνωσε κι ο ΕΟΔΥ, αλλά κάπως έτσι είναι λέει ο Τ. Ζ. που τα πέρασε και ξέρει. Να διακωμωδεί.
- Ήπια πείνα ανάμεσα στα γεύματα.
- Αίσθηση κρύου όταν δεν φοράς μπουφάν.
- Κούραση το βράδυ.
- Δίψα άμα περάσουν ώρες χωρίς να πιεις νερό.
- Καούρα αν φας τρεις καυτερές πιπεριές.
- Ιδρώτας μετά τη γυμναστική.
- Αδυναμία όρασης στο σκοτάδι.
- Ζαλάδα άμα κρέμεσαι ανάποδα. (Θέλει μια προσοχή).
Ζ.

Πίκρα...
*ΠΟΛΥ σκληρός ο Λαρισαίος Σ.Κ., εντελώς ανάλγητος. Μπορεί ωστόσο να θέλει απλώς να μοιράζεται τον πόνο του.
- Όταν βαριέμαι ρε παιδιά, παίρνω τηλέφωνο φίλους μου που ψήφισαν ΝΔ και πριν μου πουν γεια, τους ρωτάω: «Πόσο σου ήρθε το ρεύμα ρε φίλε;».
Ζ.

Κείτεται
*ΤΟ φράγμα της Γυρτώνης. Αχ αυτό το φράγμα της Γυρτώνης... Έτοιμο ή σχεδόν έτοιμο, δίχως όμως εργασίες σε εξέλιξη, από καιρό κείτεται επί της κοίτης καμαρωτό στον κάμπο, μπροστά στον Πηνειό. Τι καρτερά; Να αποφασιστεί λένε ποιος θα είναι ο φορέας που θα το λειτουργήσει. Μα πόσα χρόνια θα πάρει στην κεντρική και τοπική γραφειοκρατία; Μέχρι τότε πλημμύρες όπως προσφάτως, τότε είναι που το θυμούνται κάποιοι. Προφανώς στην υπόθεση εφαρμόζεται το ‘’σύστημα πλημμύρα’’.
Ζ.
Διπλή σημασία
*ΠΛΗΘΟΣ οι λέξεις με διπλή σημασία, άλλη στα λαρισαίικα, διαφορετική στις άλλες γλώσσες.
- Ταλίν είναι η πρωτεύουσα της Εσθονίας και αυτό που απαντάει μια Λαρισαία όταν τη ρωτάνε τι τα κάνει τα σταυρόλεξα ο παππούς...
***
*- GASTRONOMY, είναι διεθνώς η γαστρονομία, το ίδιο λέει κι η Λαρισαία όταν μένει έγκυος.
***
*- ΤΟ ‘’μπενμαρί’’ είναι τεχνική μαγειρέματος και αυτό που λέει η Λαρισαία στην κολλητή της όταν δοκιμάζει το περσινό της τζιν.
Ζ.

Ακόμη...
*ΤΙ γίνεται με τους αντιπεριφερειάρχες; Ακόμη να οριστούν, η θητεία των παλιών έληξε πριν μήνες, κενό τώρα. Είναι και οι χωρικοί και σε αντιδιαστολή οι αστοί; Και ο επί του νομού αλλά και οι ανά τομέα.
Γιατί τους αφήνει άραγε μετέωρους ο Κ. Αγοραστός; Πρόβλημα δεν είναι η επιλογή τους, παντοδύναμος δείχνει. Κάποιοι βέβαια θα στενοχωρηθούν, υπομονή, κάτι άλλο θα έρθει.
Σοβαροί υποτίθεται παράγοντες, να στέκονται στη γωνία με το ένα πόδι, να περιμένουν αγωνιούντες. Να κάνει μήπως οικονομία ο περιφερειάρχης; Από Οκτώβρη-Νοέμβρη έχει δεν πληρώνει η Περιφέρεια μισθούς αντιπεριφερειαρχών, ούτε γραμματείς τους και έξοδα πέρα-δώθε. Ποια άλλη εξήγηση να υπάρχει...
Ζ.

Του βλάχου
*- ΤΟΝ καμαρώνουν οι βλάχοι...
Περιπαικτικός ο Λαρισαίος στην παρέα μιλώντας για τον νέο σταρ της Φιορεντίνα, τον Βλάχοβιτς.
- Ο γιος του βλάχου, είναι σαφές πού παραπέμπει το όνομά του...
- Είχε κι ο Παναθηναϊκός παλιά έναν παίκτη με τέτοιο όνομα...
-Οχι, εκείνος ήταν Βλάοβιτς κι ήταν Κροάτης, έχει διαφορά, ετούτος Βλάχοβιτς κι είναι αδερφός μας, Σέρβος. Άλλο Vlaovic κι άλλο Vlahovic...
Ζ.

Η πραγματικότητα
*ΧΘΕΣ ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Ιωάννης Κιουμής, χαρακτήρισε υπερβολικό τον αριθμό των θανάτων που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας από την πανδημία συγκριτικά με τα συνολικά κρούσματα και λαμβάνοντας υπόψη τους αντίστοιχους αριθμούς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όπως τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση, «αυτό γεννά πολλά ερωτήματα και κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητηθεί με εκείνους που έχουν την ευθύνη της λήψης αποφάσεων». (Δεν χρειάζεται δα και διδακτορικό για να καταλήξει κάποιος σ’ αυτά τα συμπεράσματα. Θα τον κατηγορήσουν όμως για στείρα αντιπολίτευση και υπονόμευση).
***
*ΕΠΙΠΛΕΟΝ, σημείωσε πως κατά τη γνώμη του υπάρχουν άνθρωποι που χάθηκαν άδικα από επιπλοκές της νόσου. Πέραν των υπολοίπων, τόνισε πως θα πρέπει να εξεταστούν και πιο εσωτερικοί παράγοντες, όπως η κατάσταση στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, τα μηχανήματα και οι γνώσεις. «Η προσπάθεια γιατρών και νοσηλευτών είναι σημαντική, αλλά το θέμα είναι αν πράγματι υπήρξαν πάντα και παντού οι προϋποθέσεις», είπε. (Κι η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα τα έλεγε και μάλιστα ευθέως).
***
*ΟΣΟ για τα λεγόμενα περί κάμψης της πανδημίας, οι ‘’σκληροί δείκτες’’ διαφωνούν. Όπως και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, που χαρακτήρισε χθες πλασματικό τον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες. «Οι εισαγωγές έχουν παγιωθεί πάνω από 550 και αυτά δεν γίνονται χωρίς να υπάρχουν κρούσματα στην κοινότητα», ανέφερε. Η εβδομάδα των Εορτών με τα 50.000 κρούσματα, ήταν η εβδομάδα που αντικατόπτριζε την πραγματικότητα. «Ήταν τότε που δίνονταν δωρεάν σελφ τεστ σε όλους, το 80% το έκανε και γι’ αυτό ανιχνεύσαμε τόσα κρούσματα και κόψαμε μαχαίρι τις συρροές». (Τώρα βολεύει η πτώση του αριθμού. Οι θάνατοι όμως, οι διασωληνώσεις κι οι εισαγωγές, καθόλου δεν λιγοστεύουν).
Ζ.

Παντελής έλλειψη
*ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΕΣ Λαρισαίων καθημερινής τρέλας, ποιος να βρει άκρη.
- Ένας δικός μου θα κάνει μπάτσελορ και κάλεσε εκτός από τους φίλους του και τον δικηγόρο του, τόση παρέα κάνετε τον ρωτάω, όχι ρε τον καλοπιάνω για να μου κάνει καλή τιμή αργότερα στο διαζύγιο μου λέει, εντάξει μιλάμε ο γαμπρός της χρονιάς.
***
*- ΕΛΑ αφεντικό, δεν θα έρθω σήμερα στη δουλειά, με απήγαγαν.
- Τι εννοείς σε απήγαγαν, ποιος σε πήρε;
- Ε, με πήρε ο ύπνος...
-Ελα αμέσως στη δουλειά γιατί αλλιώς αύριο θα σε απαγάγουν πάλι.
- Τι εννοείς;
-Θα σε πάρει ο διάολος.
***
*- ΒΛΕΠΩ ότι έχετε έλλειψη σιδήρου.
-Είναι μεγάλη γιατρέ μου;
-Παντελής.
-Είναι μεγάλη Παντελή μου;
Ζ.

Τώρα γιαγιάδες
*ΑΠ’ ΑΛΛΟΥ το πήρε, αλλά του ταίριαξε του εβδομηντάχρονου Λαρισαίου Ν. Μπ.: Μπορεί να μην το σκέφτηκαν ποτέ, αλλά όσες είναι πλέον γιαγιάδες, φορούσαν κάποτε σούπερ μίνι φούστες, στενά παντελόνια, ψηλές μπότες και πολλές δεν φορούσαν ούτε σουτιέν. Άκουγαν Led Zeppelin, Who, Beatles, Rolling Stones, Jimmy Hendrix και Janis Joplin. Κάπνιζαν, έπιναν τζιν τόνικ, ουίσκι και ποιος ξέρει τι άλλο. Πήγαιναν σε μουσικά φεστιβάλ, στη λάσπη, και ίσως χόρευαν γυμνές μέσα στο πλήθος. Έζησαν πολλές ώρες, γιατί δεν είχαν internet, social media και δεν τις ένοιαζε πολύ η τηλεόραση. Γύριζαν σπίτι στις τέσσερις το πρωί και πήγαιναν κανονικά στη δουλειά την επομένη στις εφτά. (Κορίτσια σκεφτείτε το: Ποτέ δεν θα είστε τόσο cool όσο οι γιαγιάδες σας).
Ζ.
Ενηλικίωση
*ΣΧΕΤΙΚΑ ώριμες πια στη συντροφιά των Λαρισαίων, με εμπειρία ζωής.
- Είμαι σε ηλικία που όταν βγάζει ήλιο, αντί να τρέχω για βόλτα, τρέχω να βάλω πλυντήρια.
***
*- ΕΝΗΛΙΚΗ είσαι όταν χαίρεσαι που έχουν τα απορρυπαντικά σε προσφορά.
***
*- ΣΤΑ 20 αφήνεις δουλειές στη μέση. Στα 40 σ’ αφήνει η μέση στις δουλειές.
Ζ.

Συριζοαγρότες
*ΚΑΙ εγένετο Προοδευτική Αγροτική Κίνηση... Έτσι την ονόμασαν την πανθεσσαλική αγροτική τους παράταξη, ΠΑΚ. Από τη Λάρισα ο κύριος πυρήνας, μετέχουν βασικά οι πρώην της γραμματείας Αγροτικού ΣΥΡΙΖΑ, τώρα δεν θα έχουν και την έγνοια του κόμματος και της Νομαρχιακής στις παρεμβάσεις και ανακοινώσεις τους.
***
*ΟΠΩΣ φάνηκε και στη διανεμηθείσα φωτογραφία, κεντρικό τους πρόσωπο ο Χρήστος Αθανασιάδης, ναι με την εκπομπή, έστω στο ‘’Astra’’, το κανάλι ως γνωστόν το καλύτερο σκαλί για υποψήφιο βουλευτή.
Ανακοινώθηκε και η Συντονιστική Επιτροπή. «Μα αυτοί είναι όλοι κι όλοι», ειπώθηκε από τους παροικούντες. Άλλωστε ποτέ δεν φημιζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ για τις οργανωμένες του δυνάμεις στον αγροτικό χώρο. (Κάποτε ο Ν. Παπαδόπουλος ήταν εντελώς μόνος του στα μπλόκα. Κάποια στιγμή έγινε βουλευτής όμως).
Ζ.

Ο ιδανικός
*ΤΑ χρόνια περνούσαν κι η ευκατάστατη Λαρισαία παρέμενε ανύπαντρη και χωρίς σχέση. Το σκέφτηκε, το ξανασκέφτηκε κι αποφάσισε να βάλει μικρή αγγελία στην εφημερίδα.
Ζητείται άνδρας που δεν θα απλώνει χέρι στη γυναίκα του, δεν θα την εγκαταλείψει και να έχει επαρκή ανδρικά προσόντα.
***
*ΤΗΝ άλλη μέρα χτυπάει η πόρτα στο σπίτι της, ανοίγει η γυναίκα και βλέπει ένα άνδρα σε καροτσάκι, χωρίς χέρια και πόδια.
-Μισό λεπτό να φέρω κάτι να σου δώσω...
-Όχι, όχι, για την αγγελία ήρθα.
-Ε;
***
*- ΝΟΜΙΖΩ κυρία μου ότι καλύπτω τις απαιτήσεις σας, μη σας πω ότι είμαι ο ιδανικός.
-Μα πώς...
-Δεν υπάρχει περίπτωση να σας χτυπήσω γιατί δεν έχω χέρια, ούτε και να σας εγκαταλείψω γιατί δεν έχω πόδια να φύγω.
-Σωστά, είχε αρχίσει να ξεθαρρεύει εκείνη. Από ανδρικά προσόντα όμως;
-Καλά, και με τι νομίζετε ότι χτύπησα την πόρτα.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass