ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2022 18:00
* AΧ αυτοί οι καραμανλικοί... Αμέσως μαζεύονται. Τρεις Λαρισαίοι κι ένας Καλαματιανός.  Ζ. * AΧ αυτοί οι καραμανλικοί... Αμέσως μαζεύονται. Τρεις Λαρισαίοι κι ένας Καλαματιανός. Ζ.

Εναλλαγές
* ΠΤΩΣΗ της θερμοκρασίας, συννεφιά με βροχές και σκόνη άφθονη μαζί της,

κατευθείαν εισαγωγή, γνήσια από Αφρική. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Πού το παράξενο... Άνοιξη είναι, δεν έφτασε ακόμη το καλοκαίρι.
Σταδιακά ο καιρός όσο πλησιάζει λένε η Κυριακή του Πάσχα θα βελτιώνεται, δείχνοντας το άλλο του πρόσωπο, το αναστάσιμο, τη χαρά Θεού.
Ζ.

Προετοιμασίες
* ΣΕ φάση πασχαλινών προετοιμασιών οι Λαρισαίοι.
- Διαθέτω σούβλα με μοτεράκι για γύρισμα. Ψάχνω για αρνί.
***
* - ΕΙΔΑ το κοκορέτσι στον χασάπη και σε θυμήθηκα, στριμμένο άντερο.
***
* - ΜΑ 14 ευρώ το αρνί;
- Είναι ελευθέρας βοσκής.
- Και δηλαδή, εγώ θα πληρώσω τις βόλτες του;
Ζ.

Γύρνα την τέντα
* ΑΡΧΗ εβδομάδας, σφιγμένοι οι νεαροί Λαρισαίοι, αλλά και με διάθεση ταυτόχρονα.
- Ο αυτοέλεγχος είναι μια δύσκολη υπόθεση όταν είναι Δευτέρα. Ακόμη και Μεγάλη Δευτέρα.
***
* - ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ότι η γαλάζια Νομαρχιακή θα βγάλει πασχαλινή διαφήμιση: Δεν έχεις να αγοράσεις αρνί φέτος; Ανοιγόκλεισε την τέντα στο μπαλκόνι, να σου θυμίσει το γύρισμα της σούβλας. Η ΝΔ είναι δίπλα στον πολίτη με λύσεις.
- Δεν τους έχεις ικανούς; Άμα σφίξουν λίγο ακόμα τα πράγματα...
Ζ.
Πασχαλιάτικα
* Ο άλλος πολιτικοποίησε και το Πάσχα, στην παρέα των Λαρισαίων.
- Ελπίζω φέτος στο «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» να μην κόψουν πάλι στο μοντάζ τη σκηνή που ο Χριστός γράφει τις επιστολές προς τον Βελόπουλο.
***
* ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ η συζήτηση είχε ανοίξει με τον νάρκισσο της συντροφιάς.
- Λοιπόν το Σάββατο θα έρθω εκκλησία.
Αν αρχίσετε πάλι τα περσινά, να κάνετε τον σταυρό σας, μόλις με είδατε, να φιλιέστε μεταξύ σας και να πετάτε βεγγαλικά, δεν ξέρω αν θα ξανάρθω, εντάξει; Το Σάββατο το βράδυ...
***
* ΚΙ ύστερα τον λόγο πήρε ο κυνικός.
- Είναι Μεγάλη Εβδομάδα, συγχωρέστε όσους σας πλήγωσαν. Μην τους βρίζετε και μην τους κρατάτε κακία. Θα τους κανονίσετε μετά το Πάσχα.
Ζ.

Συνεδριαζόμενοι
* ΜΕ την προσφορά ενός ελεύθερου επαγγελματία στους θεούς ξεκίνησε το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, σηματοδοτώντας την έναρξη της πρώτης μεγάλης συλλογικής διεργασίας του κόμματος, πληροφορεί το Βατράχι. Σε ειδικά κατασκευασμένο βωμό που είχε τοποθετηθεί στον χώρο του Τάε Κβον Ντο, αρχιερείς του κόμματος σηματοδότησαν την έναρξη του Συνεδρίου, προχωρώντας στη θυσία του άτυχου μικρομεσαίου και αναφωνώντας «Ω Μέγα Χτυποκάρτα, προστάτη των διορισμένων, άκου τη δέησή μας και δέξου αυτήν την ταπεινή προσφορά μας», υπό τις επευφημίες πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
***
* ΠΙΟ αλέγρα προσέγγιση στο συμβάν από το Κουλούρι: Με μια χαρμόσυνη είδηση έπεσαν οι τίτλοι τέλους στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, καθώς οι τετραήμερες εργασίες έκλεισαν με την ομόφωνη απόφαση το Συνέδριο να επαναλαμβάνεται στο εξής τουλάχιστον μία φορά ετησίως και σε διαφορετική πόλη κάθε χρονιά. Παρά τις επιμέρους τομές και εντάσεις που επικράτησαν, όλοι οι σύνεδροι αναγνώρισαν πως επρόκειτο για μια μοναδική εμπειρία, την οποία είναι τυχεροί που έζησαν από κοντά, και θα είναι κρίμα να πρέπει να περάσουν πάλι έξι χρόνια για να την ξαναζήσουν. Επιπλέον, θα ήταν άδικο το προνόμιο να περιοριστεί στα μέλη και τους φίλους του κόμματος που διαμένουν στην Αττική.
Ζ.

Συνεδροϊός
* ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ η εκατοντάδα των Λαρισαίων αντιπροσώπων από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και λογικά κάμποσοι απ’ αυτούς θα λείψουν από την πιάτσα την επομένη εβδομάδα.
Καθότι στην Αθήνα συναγελάστηκαν τόσες μέρες με 5-10 χιλιάδες κόσμο, στο Συνέδριο και με παρέες στα δείπνα και τους καφέδες, το ερώτημα είναι όχι αν, αλλά το πόσοι κόλλησαν. Το ίδιο θα συμβεί τον άλλο μήνα με τους νεοδημοκράτες και κατόπιν με τους πασοκτζήδες που θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα για τα δικά τους Συνέδρια.
Ζ.
Αχινός σε πισίνα
*ΜΟΝΟ αισιοδοξία δεν διέκρινε τη διάθεση της συντροφιάς των Λαρισαίων.
- Μην αγχώνεστε κι ανησυχείτε για το πώς θα πάει η μέρα. Έτσι κι αλλιώς στραβά θα πάει..
***
*- ΟΛΑ καλά πάνε μωρέ. Μόνο αχινό σε πισίνα δεν έχω πατήσει ακόμη.
***
*- Η ευτυχία είναι σαν ένα ζευγάρι γυαλιά, που ενώ τα φοράς εσύ συνεχίζεις να τα ψάχνεις.
Ζ.

Όλοι Μάιο
* Ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε, να ετοιμάζεται η ΝΔ. Η οποία πραγματοποιεί το δικό της Συνέδριο από τις 6 έως τις 8 Μαΐου.
Στις 8 Μαΐου επίσης στήνονται και οι πράσινες κάλπες για να εκλεγούν Νομαρχιακές και Τοπικές Επιτροπές του ΚΙΝΑΛ, αλλά και για να ρωτήσει ο πρόεδρος Ν. Ανδρουλάκης τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ πώς θέλει να ονομάζεται το κόμμα.
πικρατέστερο νέο όνομα το παλιό, ήτοι ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη. Να αποκτήσουν κι αυτοί προέκταση, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Θα ακολουθήσει το Συνέδριο του κόμματος στις 20-22 Μαΐου.
Στις 15 Μαΐου όμως, θα στήσει κάλπες και ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή προέδρου, την επανεκλογή Τσίπρα δηλαδή, από τη βάση όμως, όπως ενέκρινε το Συνέδριό τους. Και κατά τα πρότυπα που εφάρμοσαν ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία και η ΝΔ. (Προσφορές από παντού. Ζήσε Μάη μου, να φας τριφύλλι...).
Ζ.
Κατόπιν Συνεδρίου
* ΚΙ έλεγε ο Λαρισαίος συριζαίος επιστρέφοντας απ’ το Συνέδριο: «Κόσμο είχε πολύ και με διάθεση. Ιδεολογικά ήταν σε καλό επίπεδο. Προβληματισμός υπήρξε. Το κόμμα φάνηκε να είναι τροχιά ανόδου. Και νεολαία είδα». (Ομπρέλα κρατούσε ο συγκεκριμένος, παρότι δεν έβρεχε).
***
* «ΤΩΡΑ, πόσο η «δεύτερη φορά» θα είναι διαφορετική, μένει να το δούμε. Ο Τσίπρας βγήκε πολύ αριστερά. Μίλησε για σοσιαλισμό, συνεχώς για την Αριστερά, θύμιζε 2015. Τους τη βγήκε όλων από αριστερά και εσωκομματικά. Και με πολλές δεσμεύσεις, υποσχέσεις, στον λαό, τους εργαζόμενους κ.λπ...». (Βαστούσε επίσης και μικρό καλάθι).
Ζ.

Κάνε τσουρέκια
*ΉΤΑΝ αρκούντως επεξηγηματικός ο νεαρός Λαρισαίος.
- Πώς κάνουμε τα τσουρέκια;
- Απλά ξεκίνα να γκρινιάζεις.
***
*- ΠΑΝΤΩΣ με την πεθερά στο σπίτι φέτος δεν χρειάζεται να φτιάξουμε τσουρέκια.
Ζ.

Στην αντεπίθεση
* ΕΝΩ επιστρέφοντας για μέρες στις εκλογικές τους περιφέρειες το Πάσχα, οι νεοδημοκράτες βουλευτές αναμένεται να λουστούν την έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου για την ακρίβεια και τους καυτούς λογαριασμούς κυρίως, αντιθέτως από το Μαξίμου έχει ζητηθεί λέει από τους βουλευτές της ΝΔ «να οργώσουν τις περιφέρειές τους τις ημέρες του Πάσχα, επικοινωνώντας στους πολίτες το έργο της Κυβέρνησης και εξηγώντας στην πράξη ότι η κυβερνώσα παράταξη ακολουθεί μια σώφρονα πολιτική για να κρατήσει την Ελλάδα όρθια και να την οδηγήσει με ασφάλεια έξω από τις παγκόσμιες κρίσεις».
(Πλήρωνε και σιώπα ως σώφρων δηλαδή. Κι αναμένεται να φανεί τι θα επικρατήσει τελικά).
Ζ.

Ποιοι, πώς
* «ΟΝΟΜΑΤΑ και διευθύνσεις έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 3ο Συνέδριο του κόμματος, με τον Νίκο Φίλη να επικεντρώνεται στην ενεργειακή ακρίβεια, την ώρα που η Κυβέρνηση παραμένει απλός παρατηρητής στα φαινόμενα της αισχροκέρδειας». Καμάρωναν στον ΣΥΡΙΖΑ με τον θαρραλέο πρώην υπουργό τους. «Να πούμε τώρα τα πράγματα με το όνομά τους για το καρτέλ στην ενέργεια: Λάτσης, Βαρδινογιάννης, Περιστέρης, Μυτιληναίος, ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ» είπε ο πρώην Υπουργός που γίνεται ο πρώτος πολιτικός που βάζει «πρόσωπο» στο λεγόμενο καρτέλ, ενώ, συνεχίζοντας, υπογράμμισε: «Να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας που οδηγεί σε καταλήστευση του λαού και σε άνομα υπερκέρδη».
***
* ΜΟΝΟ που καθόλου δεν είναι «ο πρώτος πολιτικός». Τον είχε προλάβει τον Ν. Φίλη ο Γ. Βαρουφάκης, που πριν σαράντα μέρες είχε πει τα ίδια και περισσότερα, και πιο γλαφυρά.
Τα είχε ξαναπεί τις προάλλες και από τη Λάρισα. «... αν ο ελληνικός λαός γνώριζε, ανεξάρτητα από κομματική ταύτιση, πώς καθορίζεται καθημερινά η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, θα είχε ξεσηκωθεί. Νεοδημοκράτες, συριζαίοι, όλοι.
Τρεις ολιγάρχες, Μυτιληναίος, Βαρδινογιάνης, Λάτσης, λέμε και ονόματα, μαζί με την ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ κάθε μέρα προσδιορίζουν μεταξύ τους, μόνοι τους, την τιμή που θα σας χρεώσουν αύριο... Αυτό δεν είναι αγορά, ούτε καπιταλισμός, είναι μια στυγνή ολιγαρχία...».
***
* ΚΑΙ πρόσθεσε ο αρχηγός του ΜέΡΑ25: «Εμείς τι λέμε; Κατάργηση αυτού του ψευτοχρηματιστήριου ενέργειας, του καφενείου των ολιγαρχών, το οποίο το έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018, και ξέρετε έχει σημασία ότι σήμερα χύνει κροκοδείλια δάκρυα ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που έστησαν το σύστημα το οποίο αυτήν τη στιγμή εκμεταλλεύεται τους Έλληνες πολίτες, χωρίς βέβαια, εντελώς ξεδιάντροπα, να δηλώσουν ότι αν βγουν στην Κυβέρνηση ξανά, θα το καταργήσουν. Από την άλλη μεριά ο κ. Μητσοτάκης τι κάνει; Επιδοτεί τις τιμές αυτές και ουσιαστικά δίνει κι άλλα χρήματα στους ίδιους ολιγάρχες...».
Ζ.

Τα περσινά
*ΕΛΕΓΑΝ τον πόνο τους οι Λαρισαίες. Τέτοια εποχή τα πράγματα ζορίζουν πολύ.
-Έβαλα το περσινό μαγιό.
-Και;
-Και... Δεν βγαίνει.
***
*-ΒΡΗΚΑ δουλειά σε παραλία.
- Και τι θα κάνεις;
-Τη σημαδούρα.
***
*- ΔΟΚΙΜΑΣΑ τα περσινά μαγιό και μου κάνουν όλα. Όλα μαζί, ενωμένα.
Ζ.

Του φτωχού τ’ αρνί
* ΑΠΩΛΕΣΘΗ αρνί, ο τίτλος του δημοσιεύματος που ανασύρει ο αρχειοφύλαξ Ε.Ρ. από το μακρινό 1948: Την πρωίαν του παρελθόντος Σαββάτου χάθηκε ένα αρνί άσπρο από τα παραπήγματα οδού Βόλου αριθμ. 2 ανήκον εις πτωχήν οικογένειαν. Ο ευρών ή γνωρίζων τι περί αυτού παρακαλείται να το παραδώση εις τον κ. Αθαν. Μαλέκαν (παραπήγματα οδού Βόλου) και θα αμειφθή.
Ζ.

Παπακυριαζή
* ΑΠΗΥΔΙΣΜΕΝΗ η συμπολίτισσα για την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Ταχυδρομείου και ιδιαίτερα στον πεζόδρομο της Παπακυριαζή, μεταξύ της Ασκληπιού και της Παναγούλη. Ουσιαστικά η διέλευση παρεμποδίζεται από την απλωμένη αρίδα των καφετεριών. Ακόμη και στις εισόδους των πολυκατοικιών, θα βρεις σκαμπό που εμποδίζουν την πρόσβαση αναφέρει.
Προσφεύγει στη Δημοτική Αστυνομία, αλλά η κατάσταση δεν βελτιώνεται...

Μηνύματα
* ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ νεαρών Λαρισαίων, με sms εν προκειμένω.
- Χάρηκα που σε γνώρισα χθες στο μπαρ, Μαράκι. Πέρασα πολύ όμορφα. Θέλω να ξαναβρεθούμε. Γιώργος.
- Φίλε Γιώργο, μάλλον το Μαράκι δεν πέρασε όμορφα χθες στο μπαρ μαζί σου και σου έδωσε λάθος τηλέφωνο. Βαγγέλης.                 

Ζ.

 

PODHLATA

*ΟΠΟΥ ο αντιδήμαρχος Πάνος δέχεται την πρόκληση του συναδέλφου του Ντίνου για κόντρα, λέγοντας ότι θα πάει να φέρει το πατίνι του.
Ζ.

 

SKITSO 18 4

 

SYRIZA

*Η Θεσσαλία βρέθηκε στο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλευρό του πρώην υπουργού Ανδρέα Ξανθού, εκ των πρωτεργατών της «Ομπρέλας». Ε, προβλεπόταν και βροχούλα.
Ζ.

 

TSIARAS KELLAS MPIZIOY CIU

* ΓΑΛΑΖΙΟΙ Θεσσαλοί κοινοβουλευτικοί. Δύο Λαρισαίοι πλαισιώνουν έναν Καρδιτσιώτη.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass