ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2022 18:10
* ΟΙ διασώστες είναι έτοιμοι να βοηθήσουν αν χρειαστεί η περιοχή Ζ. * ΟΙ διασώστες είναι έτοιμοι να βοηθήσουν αν χρειαστεί η περιοχή Ζ.

Μια χαρά...


* ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ να δώσει μια νότα αισιοδοξίας στο κυριακάτικο απόγευμα ο νεαρός Λαρισαίος.
- Πάντως δεν είναι όλες οι Δευτέρες χάλια. Η Δευτέρα Δημοτικού ας πούμε ήταν μια χαρά.
Ζ.

3 στους 8
* ΑΠΟ μηδέν μέχρι 1 η γυναικεία εκπροσώπηση της Λάρισας στη Βουλή, όλες αυτές τις δεκαετίες. Κατά κανόνα καμία στους οκτώ, άργησε πολύ να προκύψει η πρώτη γυναίκα βουλευτής Λαρίσης. Και τώρα, τώρα τρεις στην παρούσα κοινοβουλευτική θητεία, πρωτοφανές. Δίπλα στην Άννα Βαγενά του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήταν από πριν, προστέθηκαν η Στέλλα Μπίζιου της ΝΔ και η Λίτσα Λιακούλη του ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα κι οι τρεις τους της Νομικής. Δεν απομένει λοιπόν παρά να προωθήσει και το ΚΚΕ της Λάρισας γυναίκα στη Βουλή, ώστε την επόμενη τετραετία να συμπληρώσουν τετράδα, να αποτελούν το 50% των βουλευτών, ακριβώς όσο και το ποσοστό των γυναικών ψηφοφόρων. (Σάμπως δεν έχουν στο ΚΚΕ δικηγορίνες;)
Ζ.

Μην και...
* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και 13 με διακοπή ρεύματος προχθές.
- Τι περιμένετε η μέρα του γκαντέμη...
Και εντάξει, οι προληπτικοί βολεύονται. Διότι αυτή, με την κακοτυχία της ημέρας, είναι η καλή εκδοχή. Σοβαρό πρόβλημα θα ήταν να μην προκύψει γενικότερη εμπλοκή. Να μην σχετίζονται δηλαδή οι διακοπές με το ενεργειακό έλλειμμα και την ανατροπή της ισορροπίας στον παραγόμενο ηλεκτρισμό. Κι όταν θα έρθει η μεγάλη πίεση στο δίκτυο με τα κλιματιστικά φέτος το καλοκαίρι, μην και τα τωρινά θεωρηθούν απλώς το προανάκρουσμα. Κι άντε καλά φταίει ο Πούτιν, ίσως και ο Μητσοτάκης με τους χειρισμούς του, αυτά διορθώνονται. Άμα όμως μονιμοποιηθεί το πρόβλημα, ένεκα η κλιματική αλλαγή; Τότε η δυστοπία θα είναι φοβερή.
Ζ.

Με τον Άκη
* ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ Έκτορα Νασιώκα στα δρώμενα του ΠΑΣΟΚ. Με το εγγονάκι του στο καρότσι προσήλθε να ψηφίσει στις εσωκομματικές της περασμένης Κυριακής ο πρώην υπουργός. Είχε μεν επανακάμψει με την εκλογή Ανδρουλάκη και φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από την κάλπη της Κυριακής καθώς πρώτη φορά κατέβαινε στην κομματική αρένα ο γιος του, ο δικηγόρος Άκης Νασιώκας, δημοτικός σύμβουλος Λάρισας. Ο οποίος εξελέγη σύνεδρος με άνεση. Και τους παροικούντες την πασοκική Ιερουσαλήμ να θεωρούν βέβαιη την κάθοδό του ως υποψήφιου βουλευτή στις επερχόμενες εκλογές.
Ζ.

Οξύμωρο;
* Η Ελλάδα, μία χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ εξοπλίζεται διαρκώς στρατιωτικά γιατί απειλείται (και) με στρατιωτικά μέσα από την Τουρκία, σύμμαχό μας επίσης στο ΝΑΤΟ.
Μάλιστα για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο από τη... σύμμαχο, η Ελλάδα αγοράζει διαρκώς όπλα (αεροσκάφη, φρεγάτες κλπ) από άλλες χώρες – επίσης μέλη τη ίδιας συμμαχίας του ΝΑΤΟ, όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία. Οι οποίες ηγούνται στη Βορειοατλαντική συμφωνία και οι αμυντικές τους βιομηχανίες θησαυρίζουν από χώρες σαν τη δική μας.
Ακούγεται οξύμωρο αυτό περί συμμάχων; Θεωρητικά ναι αλλά πολιτικά όχι γιατί πρόκειται για κανονικές μπίζνες. Μάλιστα για να... μην ξεθαρρέψουν και άλλο οι Τούρκοι που συνεχώς ξεθαρρεύουν στο Αιγαίο, μας πουλάνε ακόμη περισσότερα όπλα με το πρόσχημα ότι θα... αγοράσουν περισσότερα και οι γείτονες. Ενώ πήραμε τα Rafale, τώρα μας... πουλάνε και F-35 γιατί οι Τούρκοι θα αγοράσουν F-16. Πού τα βρίσκουμε τόσα λεφτά για τον φαύλο κύκλο των αμυντικών δαπανών;
Β.Κ.

Με σκοπιμότητα
* ΝΕΟΙ Λαρισαίοι οικογενειάρχες ανέλυαν την κατάσταση.
- Έχω την υποψία ότι η γυναίκα μου με παντρεύτηκε μόνο και μόνο για να πετάω τα σκουπίδια όταν φεύγω για τη δουλειά.
***
* - Η κουνιάδα μου ψάχνει λέει άντρα με ψυχή. Για να του τη βγάλει;
***
* - ΑΠΟ το «Πείνασε το μωράκι μου;», μέχρι το «Πάλι θα φας βρε βόδι;», ένας γάμος δρόμος.
Ζ.

Μικρή διαφορά
* ΕΝΑΝ αρχαίο κινέζικο μύθο διηγούνταν ο Λαρισαίος Κ. Κ. Που κάποιος μαθητής ρώτησε τον δάσκαλό του: «Ποια η διαφορά ανάμεσα στον Παράδεισο και την Κόλαση; «Ο δάσκαλος, του απάντησε: «Πολύ μικρή, αλλά ωστόσο με μεγάλες συνέπειες. Έλα να σου δείξω την Κόλαση».
Μπήκαν σε ένα δωμάτιο όπου μια ομάδα ανθρώπων καθόταν γύρω από μία μεγάλη χύτρα με ρύζι. Όλοι ήταν πεινασμένοι και απελπισμένοι καθώς ο καθένας είχε από ένα κουτάλι που το κρατούσε από την άκρη και με προσοχή έφτανε ως τη χύτρα. Έπαιρνε ρύζι, όμως κάθε κουτάλι, είχε τόσο μακρύ χερούλι, που κανείς τους δεν μπορούσε να το φέρει στο στόμα του. Παντού στο πάτωμα σκόρπιο ρύζι κι η απελπισία τους ήταν φοβερή.
***
* «ΕΛΑ», είπε ο δάσκαλος σε λίγο. «Τώρα θα σου δείξω τον Παράδεισο». Μπήκαν σε ένα άλλο δωμάτιο, πανομοιότυπο με το πρώτο, υπήρχε η χύτρα του ρυζιού, η ομάδα των ανθρώπων, με τα ίδια μακριά κουτάλια στα χέρια τους, όμως όλοι εκεί ήταν ευτυχισμένοι και χορτάτοι.
«Δεν καταλαβαίνω», είπε ο μαθητής. «Γιατί είναι τόσο ευτυχισμένοι εδώ ενώ στο άλλο δωμάτιο είναι τόσο δυστυχισμένοι, τη στιγμή που όλα είναι ίδια;» Χαμογέλασε ο δάσκαλος. «Δεν το κατάλαβες; Καθώς τα κουτάλια έχουν μακριά χερούλια και δεν μπορούν να φέρνουν το φαγητό στο στόμα τους, εδώ έμαθαν όλοι να ταΐζουν ο ένας τον άλλον».
Ζ.

Ο νέος Μυρμιδόνας
* ΘΑ ήταν και χίλια άτομα, μπορεί και παραπάνω, σε μια αυθόρμητη συγκέντρωση στην πλατεία των Φαρσάλων, προκειμένω να υποδεχτούν τον ήρωά τους, τον νικητή του «Survivor», που όμως δεν ήταν και νικητής, έχασε το παλικάρι, έφυγε από το τηλεοπτικό ριάλιτι αλλά έπεσε ηρωικώς, ίσως κλασσικά να τον έφαγαν και τα κυκλώματα, σ’ αυτόν τον νυν υπέρ πάντων αγώνα της τηλεθέασης. Μαζεύτηκε πιτσιρικαρία αλλά και έφηβοι και νεολαία μα και κάποιοι μεγαλύτεροι, για να δουν από κοντά, να ακούσουν, να ζητωκραυγάσουν τον ήρωά τους.
***
* Ο Τσάκα Τσούκας με τ’ όνομα, ναι Τσακατσούκας, που έγινε αντικείμενο λατρείας στα Φάρσαλα. Που θα έχουν να καμαρώνουν μετά τον Αχιλλέα, ο οποίος δεν υπήρξε κιόλας παρά στο μυαλό του Ομήρου μονάχα, ενώ τώρα πρόκειται για ριάλιτι πολεμιστή. Αν είχε τείχη η πόλη θα έπρεπε να τα ρίξει ο δήμαρχος προχθές, δεν είχε όμως τύχη, δεν παρέστη ο Μ. Εσκίογλου να απονείμει κότινο στον Γ. Κατσαούνη. Τον νέο Μυρμιδόνα...
***
* ΣΗΜΕΙΟ των καιρών; Το δίχως άλλο, νέα ήθη. Και όχι μόνο Φαρσαλινά ή Ελληνικά. Ανάλογα συμβαίνουν παγκοσμίως. Και στις περισσότερο προηγμένες χώρες, από όπου άλλωστε έχουν ξεκινήσει παρόμοιες τηλεοπτικές παραγωγές για να αντιγραφούν μετά από χρόνια και στη χώρα όπου ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα.
***
* ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός δεν θα μάζευε λέει τόσο κόσμο αυθορμήτως κιόλας στα Φάρσαλα, δίχως προετοιμασία και οργάνωση. Σάμπως θρησκευτικός ηγέτης; Ή μήπως θα μαζεύονταν για κάποιον αθλητή, για έναν Ολυμπιονίκη. Ούτε για καλλιτέχνη, δημοφιλή τραγουδιστή, απλώς για να τον δουν. Φαινόμενο το δίχως άλλο, το βράδυ της Παρασκευής. (Ας το αναλύσουν όμως οι ειδικοί).
Ζ.

Καλός ο γύρος;
* ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας σε νέες περιπέτειες.
- Συνταγή για αρακά. Αφήνουμε τον αρακά στην κατάψυξη. Πάμε στο κοντινότερο σουβλατζίδικο.
***
* - ΔΕΝ μου λες μάστορα; Είναι καλός ο γύρος σου;
- Ένα πράγμα θα σου πω. Τρία γυμναστήρια, εδώ γύρω, τα έχω κλείσει.
***
* - ΑΝ μείνεις μόνος στο σπίτι με τα προφιτερόλ στο ψυγείο, η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει πολύ εύκολα.
Ζ.

Με έναν τσάκαλο
* ΟΔΥΝΗΡΗ ήττα υπέστησαν οι ανδρουλακικοί στις εσωκομματικές στη Λάρισα αλλά όχι αναπάντεχη, τουλάχιστον για όσους παρακολουθούν τα πασοκικά. Ήταν και θέμα ικανότητας των «στρατηγών» κάθε πλευράς αλλά και η έλλειψη συντονισμού μεταξύ των ομάδων που υποστήριζαν το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Το αποτέλεσμα εις βάρος τους, δικαίωσε εκείνους που είχαν προτείνει να περάσει από τη Λάρισα ο Στέφ. Ξεκαλάκης και να συντονίσει τα πράγματα, όπως είχε κάνει κι άλλες φορές στο παρελθόν, ως ένας από τα πιο έμπιστα στελέχη του προέδρου Ν. Ανδρουλάκη. Επικράτησε η άποψη εκείνων που επέμεναν ότι δεν χρειάζεται «εδώ έχουμε κοτζάμ γραμματέα κοινοβουλευτικής ομάδας στη Λάρισα, τι περισσότερο...» (Η οποία όμως Λίτσα Λιακούλη δεν ενεπλάκη στις εκλογές, όπως η ίδια δήλωσε. Κατόπιν εκλογής όμως).
***
* ΚΙ εκείνο που στοίχισε είναι ότι βρήκαν μπροστά τους έναν τσάκαλο της εκλογικής στρατηγικής. Ο παλιός γραμματέας, Στέλιος Τσιάκαλος ήταν που συντόνισε την πλευρά των γεννηματικοπαπανδρεϊκών, οι οποίοι κατήγαγαν θρίαμβο. Κι ο λόγος του θα έχει μεγάλη βαρύτητα στο ποιος θα είναι ο νέος γραμματέας της Νομαρχιακής και πότε θα εκλεγεί, πριν ή μετά το συνέδριο δηλαδή. Το παράδοξο είναι ότι και Στ. Τσιάκαλος Ανδρουλάκη υποστηρίζει κι αυτός πλέον, όπως κι όλοι οι υπόλοιποι, κανείς δεν είναι εναντίον του προέδρου. (Υπάρχουν όμως και οι βασιλικότεροι του βασιλέως που περιπλέκουν την κατάσταση).
Ζ.

Ποδαράτοι
* ΕΝΑ νέο αυτοκίνητο που δεν καταναλώνει καθόλου καύσιμα παρουσίασαν Έλληνες ερευνητές, το οποίο αναμένεται να ταράξει τα νερά της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και να ανακουφίσει σημαντικά τους Έλληνες οδηγούς που πλήττονται από τις τιμές της βενζίνης. Το Βατράχι καταγράφει την έμπνευση που προκάλεσε η κυβέρνηση με την πολιτική της. Όπως αναφέρει ο Γιάννης Ποδαράτος, επικεφαλής της ομώνυμης ερευνητικής ομάδας, το πρωτοποριακό αυτοκίνητο είναι «100% οικολογικό με μηδενική κατανάλωση βενζίνης» και είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά όπως ξύλο και πέτρα.
***
* Η κίνηση του αυτοκινήτου γίνεται αποκλειστικά από τον οδηγό και τους επιβάτες, με αποτέλεσμα η κατανάλωσή του σε καύσιμα να είναι προφανώς μηδενική. Όπως τονίζουν μάλιστα οι ερευνητές, η ταχύτητά του μπορεί να φτάσει έως και τα 120 χλμ/ώρα σε μεγάλη κατηφόρα και τα 140 χιλιόμετρα με επιπλέον ούριο άνεμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον τους για το νέο αυτοκίνητο έχουν εκφράσει ήδη μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ιδίως η Πεζό, η οποία σε ανακοίνωση τονίζει ότι πιθανόν να το ενσωματώσει στην γκάμα της, με την ονομασία «Πεζό Δύο».
Ζ.

Με τον Μητσάρα
* ΕΠΕΙΔΗ υπάρχουν πολλοί θαυμαστές του, συν το τοπικιστικό στη Θεσσαλία με τον σπουδαίο Τρικαλινό τραγουδιστή. Με αφορμή τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, ναι, διοργανώνει μαζί με την οικογένειά του, μια μεγάλη συναυλία προς τιμήν του τη μεθεπόμενη Δευτέρα 30 Μαΐου στο γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη. Όπου θα παίξει η Ορχήστρα που συνόδευε τον Μητροπάνο και θα τραγουδήσουν η Πέγκυ Ζήνα, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Γιώργος Σαμπάνης και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης παρουσιάζοντας τα αξέχαστα τραγούδια του.
Ζ.

Τι καφέ...
* ΤΗΝ έκανε την γκάφα ο νεαρός Λαρισαίος, που τηλεφώνησε να παραγγείλει με την τσίμπλα στο μάτι.
-Καλημέρα, καφέ θα ήθελα...
-Σε πλαστικό ή λαδομπογιά;
- Ναι σε πλαστικό... Ε; Πού πήρα;
-Σε χρωματοπωλείο.
Ζ.

Τεκμηριωμένα
*ΕΙΧΕ κάτσει και το έχει ψάξει ο Λαρισαίος Φ.Τ. Τεκμηριωμένα μιλούσε.
- Πέθανε στα 54 του ο εφευρέτης του αθλητικού διαδρόμου. Πέθανε κι ο εφευρέτης της Γυμναστικής 57 ετών. Επίσης ο παγκόσμιος πρωταθλητής μπόντι μπίλντινγκ πέθανε στα 41 του χρόνια. Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου, ο Μαραντόνα, μας χαιρέτισε στα 60 του.
***
*- ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ο εφευρέτης της σοκολάτας Nutella έζησε ως τα 88 του χρόνια. Ο τσιγαροποιός Winston πέθανε στα 102. Ο Ασιάτης εφευρέτης του οπίου πέθανε στα 116 του, σε σεισμό.
***
*- ΚΙ επειδή ο λαγός, που πηδάει και τρέχει πάνω κάτω ζει μόνο 2 χρόνια, ενώ η χελώνα που κινείται τόσο αργά χωρίς να γυμνάζεται καθόλου ξεπερνάει τα 100.
Γι’ αυτό λοιπόν ξεκουράσου, χαλάρωσε, ηρέμησε, τρώγε και πίνε. Ό,τι είναι νόστιμο, είναι καλό.
Ζ.

Μέχρι το 50
*ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ επισημάνσεις ευτραφών Λαρισαίων.
- Τα παγωτίνια είναι τόσο ύπουλα... Τα βλέπεις έτσι μικρά και τρως 3-4 μαζί...
***
*- ΚΑΤΕΒΑΣΑ τα καλοκαιρινά μπλουζάκια και τα ξεχώρισα σε δύο κατηγορίες. 1) Σε αυτά που πρέπει να χάσω 5 κιλά για να χωρέσω, 2) σε αυτά που πρέπει να χάσω 8 κιλά για να χωρέσω.
***
*-ΟΛΑ ξεκίνησαν όταν από μικρός έμαθα να μετράω με κεφτέδες.
- Και μέχρι που έμαθες να μετράς;
- Μέχρι το 50, τόσους μπορούσα να φάω.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass