ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2022 18:10
Διαχρονικά αταλάντευτοι με την πράσινη ορθοδοξία Διαχρονικά αταλάντευτοι με την πράσινη ορθοδοξία

Ανω - κάτω


* ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ και μπουρίνια χθες Κυριακή, προειδοποίηση για καύσωνα 37 βαθμών στα μέσα της εβδομάδας, πάει ο καιρός τρελάθηκε πριν τρελάνει εμάς. Και δεν βγήκε καν η Άνοιξη.
Χθες πάντως σε Πλαταμώνα και Αγιοκαμποβελίκα (νέος όρος) «βούλιαξαν» οι παραλίες. Για την ακρίβεια βούλιαξαν οι ...ξαπλώστρες, αφού μάλλον για ηλιοθεραπεία πήγαν οι επισκέπτες και σιγά μην μπήκαν οι περισσότεροι στα παγωμένα νερά. Άσε να πιάσει Αύγουστος...

Το αγγλόφωνο της Ιατρικής
* ΚΑΜΙΑ φορά δικαιούνται και οι απλοί σχολιαστές -όπως εμείς- να υπερηφανεύονται.
Η ιδέα για ίδρυση αγγλόφωνου Τμήματος στην Ιατρική της Λάρισας «έπεσε» προ διετίας ακριβώς από αυτήν εδώ τη στήλη!
Η ηγεσία της Σχολής είχε επικοινωνήσει τότε μαζί μας και μας εξήγησε ότι το εγχείρημα είναι περίπλοκο, αλλά ότι η ίδια διάκειται θετικά. Κι επειδή προέχει η θέληση (που όπως αποδείχθηκε υπάρχει), το Τμήμα -όπως ανακοινώθηκε, θα ξεκινήσει σε έναν χρόνο. Το τι σημαίνει αυτό θα το καταλάβουμε σε καμιά πενταετία, όταν στη Λάρισα θα κυκλοφορούν καμιά 400αριά αγγλόφωνοι φοιτητές, μεταφέροντας κουλτούρα, γλώσσα και γενικώς έναν κοσμοπολιτισμό.
Κάπως έτσι οι πόλεις μεγαλώνουν. Κάπως έτσι γίνονται πιο σημαντικές και αξιόλογες στον παγκόσμιο χάρτη. Με την προσπάθεια κάποιων τολμηρών. Τίποτε δεν χαρίζεται, τίποτε δεν πέφτει από τον ουρανό.

Αδύνατον
* ΑΛΙΜΟΝΟ... Να γίνει τελικός Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο με ομάδες Αθηνών - Θεσσαλονίκης και να τελειώσει κανονικά; Των αδυνάτων αδύνατον. Η αλητεία συνεχίζεται και αν συνέβαινε κάτι τραγικό, πάλι θα ανακοινώνονταν ...«αυστηρά μέτρα» από τους «υπεύθυνους».
Αγωνιστικά: Το πράγμα έκανε μπαμ πως ο Παναθηναϊκός διψούσε και ήθελε οπωσδήποτε το τρόπαιο, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που τα τελευταία χρόνια ήταν πιο χορτάτος σε διακρίσεις. Οπότε το λογικόν συνέβη.

Σκουπόξυλο
* «ΤΟ ΠΑΣΟΚ επέστρεψε», γράφουν οι περισσότερες των εφημερίδων με αφορμή το Συνέδριο του κόμματος. Και μαζί (είδαμε ότι) επέστρεψαν και μερικές γνωστές παλιές φάτσες (που μάλλον δεν είχαν αφήσει και «τας καλυτέρας των εντυπώσεων» τον καιρό που το κόμμα ήταν παντοδύναμο. Είχαν λουφάξει για χρόνια (ψηφίζοντας στα μουλωχτά και ...Τσίπρα) και τώρα «τσουπ», ξανά μπροστά, καμαρωτοί - καμαρωτοί.
Α, ρε Ανδρουλάκη... Τι σκούπα πρέπει να πάρεις αγόρι μου... (με μεγάλο σκουπόξυλο μάλιστα).

Νέα δουλειά
* ΜΕΤΑ την επιτυχημένη ομιλία στο Κογκρέσο, τον Έλληνα Πρωθυπουργό κάλεσε να μιλήσει και το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.
Οπότε και να χάσει τις εκλογές, μάλλον τη βρήκε την άκρη ο Κυριάκος. Σαν άλλος Κλίντον θα εκφωνεί λόγους σε Πανεπιστήμια και Διεθνή Φόρα και Οργανισμούς. Και ξέρεις δα πόσο αδρά πληρώνονται οι διεθνείς ομιλητές.

Ακουσον!
* ΕΙΝΑΙ κάτι ειδησούλες... Στη Φλωρεντία τού χρέωσαν -άκουσον, άκουσον!- 2 ευρώ τον καφέ. Και φώναξε την Αστυνομία... Πλάκωσαν οι καραμπινιέρι, μια χιλιάρα το πρόστιμο στον καφετεριούχο.
Δηλαδή ρε φίλος, στη Λάρισα με τον καφέ στα 4 ευρώ, τι να κάνουμε; Να φωνάξουμε Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία μαζί;

Συγκρίσεις
* ΒΕΒΑΙΑ, άμα κάτσεις και συγκρίνεις τις τιμές της Ελλάδας... Τη μια στον καφέ, την άλλη στη βενζίνη και άλλα αγαθά, τότε ίσως καταλάβεις συμπολίτη μου ότι σε πολλές περιπτώσεις παραείμαστε κορόιδα οι Έλληνες. Έχουμε μάθει να πληρώνουμε ό,τι μας ζητάνε. Πλήρωνε και μη ερεύνα... Κι απ’ την άλλη το Κράτος μας είναι πολύ αδύναμο για να ελέγξει όλο αυτό το όργιο στην αγορά. Μετά, δεν βγαίνεις. Πώς να βγεις;

Παραβιάσεις
* ΕΝΤΑΞΕΙ ορέ, μέχρι την Αλεξανδρούπολη έφτασαν τα τούρκικα αερόπλανα... Δεν έφτασαν δα και στην Καλαμάτα !
Τουλάχιστον εμείς πιάσαμε Ίμβρο, όπως λένε ή ...τζάμπα μας λερώνουν το ... Ποινικό Μητρώο;

Όλα ρευστά
* ΔΕΝ ξέρουμε από πού εκπορεύονται οι φήμες, πάντως μιλάνε για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα στις 2 Οκτωβρίου. Το ακούς πια παντού. Που σημαίνει ότι πρέπει να προκηρυχτούν αρχές Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Όνειρα φθινοπωρινής νυχτός; Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση είναι τόσο ρευστή πια στην Οικονομία, ώστε ούτε ο Μητσοτάκης δεν θα στοιχημάτιζε πως θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Πίσω ξανά
* ΩΡΑΙΕΣ μέρες... Πέθανε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου και χορτάσαμε να ακούμε παντού την όμορφη, σχεδόν θεϊκή, μουσική του. Όταν πέθανε ο Θεοδωράκης επίσης χορτάσαμε νότες και μελωδίες.
Από σήμερα, ξέρεις εσύ. Κιάμος, Βέρτης, Βασίλης Καρράς κι άλλα τέτοια πνευματικά ακούσματα.

Εξίσου
* ΤΑΚΤΙΚΗ ίσων αποστάσεων κράτησε στο ΠΑΣΟΚικό Συνέδριο ο αρχηγός τους Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο εφεξής καλούμενος εις την κρητικήν διάλεκτον και ...Ισαποστάκης.

Πού πάμε;
* ΕΙΔΗΣΕΙΣ από το οικονομικό ρεπορτάζ των ημερών: Ύφεση απειλεί την Κίνα, στα ύψη ο παγκόσμιος πληθωρισμός, γκρεμίζονται τα μεγάλα χρηματιστήρια...
(Να αυτοκτονήσουμε τώρα ή να τ’ αφήσουμε για αύριο;).

Διάλυση
* ΞΕΚΙΝΟΥΝ σήμερα οι προαγωγικές εξετάσεις στα Λύκεια της χώρας, όπου το τελευταίο διάστημα δεν πατάνε το πόδι τους οι περισσότεροι μαθητές, επωφελούμενοι ενός απαράδεκτου καθεστώτος που ισχύει με τις απουσίες.
Παλιό φαινόμενο τα διαλυμένα Λύκεια. Τι κάνει η σημερινή ηγεσία; Μα, ...ό,τι και οι προηγούμενες. Τίποτα!

Επεκτείνεται
* ΣΤΟ μεταξύ πήραν χαμπάρι στο Υπουργείο Παιδείας ότι πλέον τείνουν να «λυκειοποιηθούν» και τα Γυμνάσια; Ειδικά στη Γ’ τάξη των Γυμνασίων πάει να γίνει συνήθεια η αποχή τις τελευταίες μέρες, αφού ...«δικαιούμαι να κάνω 114 απουσίες, γιατί να πάνε χαμένες;».
Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε ήδη στην Αθήνα. Το μπούλινγκ, το ξύλο που πέφτει και η πάσης φύσεως παραβατικότητα και στα Γυμνάσια είναι φαινόμενων διαλυμένων σχολείων. Και τι κάνουν οι γονείς; Μα ...μηνύσεις στους καθηγητές που πάνε να βγάλουν το φίδι απ’ την τρύπα! Υπάρχουν πολλά σάπια στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass