ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2022 18:00
* ΚΑΙ πάπιες και κύκνους έχει στις Κουκουναριές και το istigmes εντόπισε τον Κ. Αγοραστό να ταΐζει τα πετεινά του υγροτόπου. Ο περιφερειάρχης κάνει αυτές τις μέρες τις διακοπές του στη Σκιάθο. Ζ. * ΚΑΙ πάπιες και κύκνους έχει στις Κουκουναριές και το istigmes εντόπισε τον Κ. Αγοραστό να ταΐζει τα πετεινά του υγροτόπου. Ο περιφερειάρχης κάνει αυτές τις μέρες τις διακοπές του στη Σκιάθο. Ζ.

Από τα ίδια
* ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ να ξεκινούν τις κουβέντες τους με θέμα τον καιρό, οι Λαρισαίοι, σάμπως τι περισσότερο έχουν οι Εγγλέζοι. Οπότε κάθε μέρα-κάθε μέρα, κάποια στιγμή στερεύουν οι εμπνεύσεις. Κι αρχίζει ο σαρκασμός.


- Συγκλονιστικό καιρικό φαινόμενο σήμερα…
- Ε;
- Να, έχει την ίδια θερμοκρασία με χθες.
Ζ.

 

Σκέψεις Λαρισαίων
* «ΝΟΜΙΜΟ αλλά λάθος», το νέο σλόγκαν στην αγορά.
Ο Κ. Μπ. το αναγνωρίζει: Βασικά ο πρωθυπουργός μας είπε ότι ναι μεν ήτο νόμιμη η παρακολούθησις αλλά δεν ήτο ηθική. Μεγάλη πρόοδος από την εποχή του Καραμανλή του Β’. Σαφώς πιο φιλελεύθερη κυβέρνησις.
***
* Ο Ζ. Α. προβληματίζεται: Πριν από καιρό είχαμε ακούσει ότι το νόμιμο μπορεί να μην είναι και ηθικό. Ακούσαμε, επίσης, ότι το αναγκαίο ίσως να μην είναι νόμιμο. Πρόσφατα, μάθαμε από την κυρία Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι το νόμιμο δεν είναι υποχρεωτικό να ταυτίζεται με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Σήμερα, ο κ. πρωθυπουργός μας είπε ότι κάτι που είναι νόμιμο μπορεί να είναι και λάθος. Πριν απαριθμήσουμε κι άλλες δυσαρμονίες της νομιμότητας με την πραγματικότητα του καθενός και πεισθούμε πράγματι ότι βιώνουμε μια νομιμότητα γεμάτη αστερίσκους…
***
* ΚΙ ο Α. Δ. απορεί: Εντάξει η παρακολούθηση από την ΕΥΠ, που ήταν νόμιμη μεν λάθος δε. Ποιος διέταξε μια ξεχωριστή απόπειρα χακαρίσματος του τηλεφώνου του Ανδρουλάκη με το Predator; Αυτή που αποκάλυψε η έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου. Με το σύστημα που δεν το έχει η ΕΥΠ, όπως διαβεβαιώνουν. Μύλος…
Ζ.

 

Αντιμετώπιση
* Ο Τυρναβίτης Κ. Ν. το αποκάλυψε.
- Επειδή ενδέχεται να είμαι επισυνδεδεμένος, σε όποιον μιλάω στο τηλέφωνο, ρίχνω και 3-4 φράσεις βλάχικα, να ξέρετε. Έτσι, να τους παιδεύω στου Μαξίμου…
Οπότε έριξε και την ιδέα.
- Κι αν όλοι οι βλάχοι στον νομό μιλούσαν βλάχικα στο τηλέφωνο, θα τους τρέλαιναν, πού να βρουν άκρη στις επισυνδέσεις τους οι εντεταλμένοι. (Πώς να είναι άραγε ο συγκεκριμένος όρος στα βλάχικα;)
Ζ.

 

Στα πρόβατα
* ΣΤΗΝ πλάκα δεν το έριξαν, αλλά φυσικά και θα έκαναν και τα αστεία τους οι Λαρισαίοι.
- Σιγά μωρέ… Και η μάνα σας σήκωνε το ντούμπλεξ για ν’ ακούσει με ποιον μιλάτε. Δεν παραιτήθηκε από μάνα…
***
* - ΜΑ πόσα ανίψια έχει πια; Κυβέρνηση είναι αυτό ή οι Κονιτοπουλαίοι;
***
* - ΧΤΥΠΗΜΑ κάτω από τη μέση στον Κυριάκο μας. Διακοπή των διακοπών της Βουλής ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
***
* ΚΙ ο Γ. Τσ. σκόραρε: Ιγώ δεν ξέρω τίποτις, ιγώ έβοσκα τα μανάριαμ ιδώια παραπέρα και δεν είδα τίποτις. Ήρθ ιανηψιόζ μ, του ζαγάρρ κι μούδωκε ένα χαρτί, νάτου ιδώια πέρα, αλλά δεν ξέρου τι λέ’ει. Δεν ξέρου γράμματα πιδίμ, μια ζωή πρόβατα βόσκου, δεν πήγα και στο Χάρβαρ. Πόσα πρόβατα ιέχω; Πουλλά, πάρα πουλλά, ίσαμι δέκα κατομύρια, ζωή νάχουν να τα αρμέγου να βγάζου του φαίτς φαμίλιας…
Ζ.

 

Δεν μιλούν
* «ΑΥΤΟ που έγινε μπορεί να ήταν σύμφωνο με το γράμμα του νόμου, ήταν όμως λάθος. Δεν το γνώριζα και, προφανώς, δεν θα το επέτρεπα ποτέ», είπε ο πρωθυπουργός. Από πότε μια νομότυπη διαδικασία, εξαρτάται από τα κέφια του πρωθυπουργού; αναρωτιέται ο Μ. Χ.
***
* Ο οποίος δεν αισιοδοξεί και τόσο: Πολλοί αναφέρονται στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας που δήθεν «βράζει» για όσα γίνονται. Επειδή στη Μεταπολίτευση δεν έχει υπάρξει πιο υποταγμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα, όσοι ονειρεύονται ότι ο πρωθυπουργός θα έχει αντιδράσεις στο εσωτερικό του ας μην είναι αιθεροβάμονες. Όσο και να «βράσουν», πάλι χλιαροί θα είναι...
***
* ΝΑ, στη Λάρισα, η Άννα Βαγενά του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε τους συναδέλφους της της ΝΔ, να μιλήσουν επί του θέματος. Άκουσε κανένας κάτι; (Ούτε υπέρ δεν βγήκαν καν να πουν).
***
* ΩΣΤΟΣΟ, μεγάλη επιτυχία: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να ενώσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο με τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώνει το ΠΑΣΟΚ».
Αμφότεροι οι πρώην πρόεδροι, άσπονδοι σύντροφοι, επέκριναν δριμύτατα τα όσα είπε στο τζιτζικοδιάγγελμα.
Ζ.

 

Τζιτζικοκουβέντες
* ΤΟ ηχητικό μπαγκράουντ ήταν που προκάλεσε το ενδιαφέρον των Λαρισαίων.
- Τελικά το διάγγελμα έγινε για να ακούσουν τζιτζίκια κι αυτοί που δεν θα πάνε διακοπές.
***
* ΑΜΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Μου έχουν βάλει κοριούς.
Μητσοτάκης: Και μένα τζιτζίκια.
***
* - ΕΚΤΟΣ από τα τζιτζίκια, το βίντεο με το διάγγελμα θα απογειωνόταν αν περνούσε από πίσω κι ένας λουκουματζής.
Ζ.

 

Μα, τι γίνεται…
* ΟΙ εισαγγελικές διατάξεις για άρση απορρήτου αυξήθηκαν κατά 13% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, έτσι μόνο πέρυσι εκδόθηκαν 15.475 εντολές άρσης του απορρήτου. Αν καλούμαστε να αποδεχθούμε ότι «εκεί έξω» κυκλοφορούν και δρουν πάνω από 15.000 πιθανοί ξένοι πράκτορες-ασυμμετροπολεμιστές συν στελέχη του οργανωμένου εγκλήματος συν νεοτρομοκράτες, στην ουσία καλούμαστε να τρομοκρατηθούμε. (Τι άλλο συμπέρασμα να βγάλει ο Π. Μπ.).
***
* ΣΥΜΦΩΝΑ με τον πρωθυπουργό, την πολιτική ευθύνη ανέλαβε ο διορισμένος διευθυντής του γραφείου του; Μα εκείνος είναι να διεκπεραιώνει, ο πολιτικά προϊστάμενός του αποφασίζει, σωστά; Ο πρωθυπουργός. Αλλιώς, τι είδους κοινοβουλευτική δημοκρατία έχουμε άμα αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη ο διορισμένος διευθυντής;
Ζ.

 

Στ’ αλήθεια
* ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΤΙΚΟΙ και συνάμα αποφασιστικοί στις σχέσεις τους οι Λαρισαίοι, γεμάτοι ειλικρίνεια.
- Ο έρωτας θέλει χημεία.
- Εγώ να διαβάσω πάντως δεν κάθομαι.
***
* - ΑΓΑΠΗ μου χθες το βράδυ στον ύπνο σου με είπες βλάκα.
- Δεν κοιμόμουν.
***
* - ΘΕΛΩ να χωρίσουμε.
- Ό, τι θέλει η αγαπούλα μου.
Ζ.

 

Πάλι μαζί
* ΜΙΚΡΗ αναδόμηση και ενίσχυση, με νόημα όμως, στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα γραμματεία της Ν. Ε. Όπου Συντονιστής παραμένει ο Βασίλης Ζωγράφος και αναπληρώτριά του η προσφάτως εκλεγείσα στο αξίωμα Ελένη Σδράλη.
Και μέλη της γραμματείας ο έμπειρος και στα κομματικά γεωπόνος Γιώργος Κωσταρόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Αράπκουλε, τα τρεχαντήρια Βασίλης Τσιούτρας και Εύη Παπανίκα, αλλά και ο Γιώργος Σφήκας, ναι ο ΕΚΑΒίτης και μελισσοκόμος που είχε ανταγωνιστεί σκληρά τον Β. Ζωγράφο στην αρχική εκλογή γραμματέα Νομαρχιακής, τότε με τις αλλεπάλληλες ψηφοφορίες και ισοπαλίες, σε μια διαδικασία που έμοιαζε με εκλογή Πάπα. Τώρα μαζί κι αντάμα.
***
* ΕΙΧΑΝ παραιτηθεί, ο Ελασσονίτης Σάκης Κουτρουμπής, ο Χρήστος Τσιόπας που ασχολείται με τη δημοτική παράταξη στον Τύρναβο και η πρώην αναπληρώτρια Μαρία Λυροπούλου, που είχαν μετακομίσει στην Αθήνα.
Ζ.

 

Ποιες είναι;
* ΔΕΝ τους φτάνουν τα κυριολεκτικώς ουρανοκατέβατα κέρδη που αποκομίζουν από την αγορά ενέργειας, διαχειριζόμενες ηλεκτρισμό παραγόμενο εξ ουρανού από τα φωτοβολταϊκά τους και τις ανεμογεννήτριές τους, παρακρατούν και τα δημοτικά τέλη, που πληρώνουν οι Λαρισαίοι με τους λογαριασμούς ρεύματος, τα οποία όμως κάποιες εταιρείες δεν τα αποδίδουν στον Δήμο.
Ο οποίος θα προσφύγει λέει δικαστικώς καθώς του χρωστούν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Λεφτά των Λαρισαίων, έτσι;
Αλήθεια γιατί δεν παρεμβαίνει το κράτος με τους μηχανισμούς του, ανακαλώντας άδειες των μπαταχτσήδων;
Ας ανακοινώσει επίσης ο Δήμος περί ποίων εταιρειών πρόκειται ώστε να αλλάξουν πάροχο οι Λαρισαίοι πελάτες τους, εύκολο είναι πια και χωρίς τα πέναλτι των συμβολαίων που ίσχυαν πριν.
Ζ.

 

Πάλι φοίνικες
* ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ λέει η φύτευση 300 φοινίκων στην κεντρική νησίδα της λεωφόρου Συγγρού. Καμαρώνουν στην Περιφέρεια Αττικής, Γ. Πατούλης δηλαδή, που αναβαθμίζουν χώρους πρασίνου.
Και εξηγούν ότι «η επιλογή του συγκεκριμένου είδους φοίνικα για τη Συγγρού έγινε, καθώς είναι το ενδεδειγμένο για τις ιδιαίτερες θερμές θερμοκρασίες που καταγράφονται» κλπ κλπ.
Και δεν ρώταγαν τη Λάρισα που επί Τζανακούλη είχαν φυτευτεί φοίνικες στη νησίδα της Σαρίμβεη, οι οποίοι δεν υπάρχουν πια. Και δεν είναι ότι μετανάστευσαν για Μαϊάμι.
Ζ.


Ατρόμητοι
* ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ έως ατρόμητοι νεαροί Λαρισαίοι.
- Δεν ελπίζω τίποτα. Δεν φοβάμαι τίποτα. Είμαι άφραγκος.
***
* - Ο έξυπνος μπορεί να κάνει κάποιες φορές τον χαζό. Ο χαζός κάνει πάντα τον έξυπνο.
***
* - ΤΙ έχεις και μαλώνεις με όλο τον κόσμο;
- Δίκιο.
Ζ.

 

Αποτελεσματικός
* ΤΟ συστήνει ανεπιφύλακτα ο έμπειρος ο Χ. Τ.
- Εφόσον έχει κάποιος ένα προβληματάκι με τον Δήμο, κάποιο μικροαίτημα, μία είναι η λύση: Ανδρέας Φρούτα. Απευθύνεσαι εκεί κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Ζ.

 

Ελάχιστοι
* ΜΠΟΡΕΙ να είχαν σβήσει προσφάτως τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, ωστόσο η ΝΔ και στη Λάρισα παρέμενε έτοιμη. Αφού είχε δοθεί διακριτικά το σύνθημα της εκλογικής προετοιμασίας, θα χρειαστεί ένα διάστημα να λήξει στην πράξη ο συναγερμός. Αλλά πάλι, τον χειμώνα θα ξαναδοθεί. Επομένως; Μια μακριά προεκλογική περίοδος. Βέβαια τώρα έχουν μπλέξει με τα τηλέφωνα και τις μυστικές υπηρεσίες…
***
* ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ αλλά στην πραγματικότητα εκτιμάται ότι καμιά 300 Λαρισαίοι νεοδημοκράτες είχαν εμφανιστεί να παραλάβουν ‘’οπλισμό’’, μόνο τόσοι ενδιαφέρθηκαν από τα κοντά 4.000 μέλη του κόμματος. Όσοι έχουν προσωπικό ενδιαφέρον δηλαδή, οι παράγοντες μικρομεσαίου βεληνεκούς, οι συνεργάτες των βουλευτών και των υποψηφίων. Μα και όσοι έτυχε να προωθείται κάποιο ρουσφέτι τους αυτή την περίοδο. (Μα και στα άλλα κόμματα, η κατάσταση δεν φαίνεται και πολύ καλύτερη).
Ζ.

 

Κουνούπια
* ΓΙΑ επιδρομή κουνουπιών που ξεφεύγει από τα όρια του φυσιολογικού και προκαλεί προβλήματα, κάνει λόγο αναγνώστης, κάτοικος Αγιοκάμπου που έφτασε στα γραφεία της «Ε» ζητώντας οι αρμόδιες υπηρεσίες να επιληφθούν και να ψεκάσουν. «Κάτοικοι και παραθεριστές του Αγιοκάμπου εκπέμπουν sos για τις επιδρομές κουνουπιών. Φέτος έχει τόσα πολλά που φοβόμαστε να βγούμε από το σπίτι, αφού κάνενα αντικουνουπικό δεν φαίνεται να λειτουργεί, ενώ ούτε και τα ρούχα μας προστατεύουν. Ο Δήμος και η Περιφέρεια θα πρέπει να κάνουν ψεκασμούς μήπως και μετριαστεί το φαινόμενο» λέει ο κ. Δ. Μπ (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της «Ε»).
Ν.Π.

 

Στα βενζινάδικα
* - ΠΑΝΤΑ γελώ με το ίδιο ανέκδοτο στα βενζινάδικα, έλεγε ο ψύχραιμος Λαρισαίος.
- Ποιο ανέκδοτο;
- Να το γεμίσουμε; (Όντως, πολύ σόκιν).
Ζ.

KADOS.jpg

* ΟΛΙΣΤΙΚΗ προσέγγιση κάδου, βλέπει η Λαρισαία Ει. Πα. Για τη διευκόλυνση και των μετρίου ύψους συμπολιτών.
Ζ.

KANAPEDES-CIU.jpg

* ΤΙ μπορεί να σκαρφιστεί ο άνθρωπος…

Ζ.

SKITSO-9-8.jpg

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass