ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2022 18:00
* ΔΥΟ υπουργοί μαζί στην πλώρη, Λίνα και Ζέττα, κατευθύνονται προς το ναυάγιο. Το παλιό ναυάγιο του Παγασητικού. Πάλι καλά, να λέει ο καπετάνιος του σκάφους. Ζ. * ΔΥΟ υπουργοί μαζί στην πλώρη, Λίνα και Ζέττα, κατευθύνονται προς το ναυάγιο. Το παλιό ναυάγιο του Παγασητικού. Πάλι καλά, να λέει ο καπετάνιος του σκάφους. Ζ.

Για το τριήμερο
* ΚΙ άρχισαν όλοι να προσηλώνονται στα μετεωρολογικά, να αναζητούν καιρικές προγνώσεις μεσαίας εμβέλειας. Όχι για το τι καιρό θα έχει σήμερα-αύριο, αν θα κάνει ζέστη ή αν θα βρέξει, σάμπως έχει κανείς στην πόλη τραχανά απλωμένο; Ο καιρός του Δεκαπενταύγουστου ενδιαφέρει, πώς θα είναι το καλοκαιρινό τριήμερο. Με τη γενικευμένη επιθυμία να κάνει ζέστη, έως και καύσωνα, ώστε να είναι απολαυστικά στις θάλασσες και στα ορεινά.
Ζ.

 

Ακούνε
* - ΒΡΕΘΗΚΕ μια Κυβέρνηση που ακούει τους πολίτες και πέσανε να τη φάνε. (Βρήκαν τροφή για μεγάλες πλάκες στις παραθαλάσσιες παρέες των Λαρισαίων).
***
* - Ο Μητσοτάκης το είχε πει: Πρέπει να είμαστε κοντά στους πολίτες. Να μιλάμε λιγότερο και ν’ ακούμε περισσότερο. (Έγινε πράξη, δεν έγινε;).
***
* - ΦΑΝΤΑΡΟΙ αλείφαμε με πετρέλαιο τα κρεβάτια για να διώξουμε τους κοριούς. Σε κινητό τηλέφωνο πιάνει;
Ζ.


Υπερηχητικοί
* ΦΟΒΕΡΟΙ ρεπόρτερ αναλυτές, ανεπανάληπτοι. Στις 2 το μεσημέρι μεταδόθηκε το μαγνητοσκοπημένο φυσικά μήνυμα του Πρωθυπουργού για την υπόθεση των υποκλοπών. Και καπάκι, με το που ολοκλήρωσε εκείνος, βγήκαν αυτοί στα παράθυρα και στην ΕΡΤ και στον ΣΚΑΪ. Για να αναλύσουν τι είχε πει μόλις ο Κυρ. Μητσοτάκης, είχαν και χαρτιά μπροστά τους, διάβαζαν. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα είχαν προλάβει να βγάλουν συμπεράσματα. (Πόσο κουτόχορτο θεωρούν ότι βοσκάει ο κόσμος…).
Ζ.

 

Επιμένει
* ΤΟ κυρίαρχο ζήτημα στις συζητήσεις των Λαρισαίων και πριν το κοριοδιάγγελμα.
- Ευκαιρία να πάει σε εκλογές; Μπα… Υπό πίεση, συρόμενος; Μόνο αν έχει πέσει η Κυβέρνηση; Αλλιώς, θέλει να πάει αεράτα στην κάλπη.
***
* - ΤΟ πιο σοβαρό είναι ότι ο Μητσοτάκης έχασε ολόκληρο τριήμερο και μάλιστα μέσα στο μεσοκαλόκαιρο. Θα τους το συγχωρέσει;
***
* - ΠΩΣ γίνεται να μη γνώριζε ενώ από τα πρώτα ΦΕΚ της Κυβέρνησής του ήταν vα μεταφερθεί υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού η ΕΥΠ. Και να επιβάλλει ως διοικητή της τον Κοντολέοντα.
Ζ.

Τα τζιτζίκια
* ΟΙ συζητήσεις συνεχίστηκαν και μάλιστα εντάθηκαν μετά την πρωθυπουργική ομιλία.
- Αυτό το λογοπαίγνιο μου άρεσε. Ευθύνη-ευθύς-ευθέως, σε μια πρόταση. Ο Σεφερλής είναι ο λογογράφος του;
- Εντελώς ανήξερος, δεν άκουσα, δεν είδα. Ψόφιος κοριός. Ή αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις.
***
* - ΠΗΓΑΙΝΤΕ για μπάνιο βρε, είναι σαν να είπε ο Μητσοτάκης. Αύγουστο μήνα και ασχολείστε με την πολιτική;
- Τα τζιτζίκια έκλεψαν την παράσταση, ως υπόκρουση στο διάγγελμα. Επισύνδεση με πλατάνια;
***
* - ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ πάντως να υπάρχει το υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης, το πλέγμα εταιρειών που ακουμπάει στο Μαξίμου και που οδήγησε στις παραιτήσεις.
- Καλά, πόσος κόσμος δουλεύει για να παρακολουθούνται τα τηλέφωνα 15.000 ανθρώπων στην Ελλάδα;
Ζ.

 

Ευθέως
* ΑΡΙΣΤΕΡΟ και αντιπολιτευόμενο δεν τον λες, τον δικηγόρο Φ.Τ. Ίσα-ίσα. Ευθέως τα είχε πει δημοσίως κι αυτός προχθές, τούτο κι αν ήταν ευθύτητα με ευθύνη: «Κάθε φιλελεύθερος και δημοκρατικός πολίτης που σέβεται τον εαυτό του αναμένει εξηγήσεις για την υπόθεση των παρακολουθήσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αυτά που μέχρι στιγμής έχουμε ακούσει, όχι μόνο δεν ικανοποιούν την υποχρέωση ενημέρωσης της κοινωνίας, αλλά αυξάνουν τις απορίες και τα ερωτηματικά. Ο σεβασμός στα θεμελιώδη δικαιώματα του πολίτη και η τίμια διεξαγωγή του πολιτικού παιχνιδιού είναι στοιχειώδεις υποχρεώσεις κάθε δημοκρατικού θεσμού. Κάθε υποψία απόκλισης από τις αρχές αυτές πρέπει να διαλύεται εν τη γενέσει της». (Και δεν είναι ο μόνος. Ακόμη και στα υψηλά κομματικά κλιμάκια ακούγονται πολλά, όχι όμως δημοσίως).
Ζ.

 

Με συναίσθημα
* ΗΤΑΝ και ρομαντικοί εκτός από φαγανοί οι Λαρισαίοι.
- Οι τηγανητές πατάτες δεν είναι φαγητό. Είναι συναίσθημα.
***
* - ΑΠΟ τους χαλαρωτικούς ήχους της φύσης, μ’ αρέσει πιο πολύ το τσιρ-τσιρ που κάνει το μπέικον όταν ψήνεται.
***
* - ΟΤΑΝ βραδιάζει, με πιάνει μια μελαγχολία.
- Εμένα πάλι μια πείνα.
Ζ.

 

Συμβολικά
* ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ με την εμφάνισή του ο Γ. Λαδόπουλος, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας στη γιορτή καλαμποκιού και ακτινίδιου στο Ομόλιο, στην πλατεία, «δέκα μέτρα δίπλα από τον τάφο του Μαρίνου Αντύπα», όπως ο ίδιος είπε. Ορισμένοι τον θεώρησαν εκκεντρικό, άλλοι είπαν ότι πρέπει να κάνει στενή παρέα με κάποια στυλίστρια. Μα με μπεζ παπούτσια, κόκκινο καρπουζί παντελόνι και πράσινο πασοκί πουκάμισο;
Ο ίδιος ανέλυσε τις ενδυματολογικές επιλογές του: «Προσπάθησα συμβολικά να δώσω έναν τόνο με το ντύσιμό μου.
Φορώντας τα χρώματα της γης στα παπούτσια, που είναι ματωμένη με τη θυσία του Μαρίνου Αντύπα, παντελόνι, σ’ αυτόν τον ιδιαίτερο τόπο που είναι σήμερα καταπράσινος, πουκάμισο». (Δεν θα το ξέρει το ανέκδοτο με τον καπετάνιο του πειρατικού που ζητούσε απ’ τον μούτσο να του φέρει μια το κόκκινο πουκάμισο, μια το καφέ το παντελόνι).
Ζ.

 

Εκ των υστέρων
* ΣΑΝ πολύ να μπερδεύτηκαν τα πράγματα. Τώρα και ο ακραιφνής φιλοκυβερνητικός Τύπος, πρωτοσέλιδα: «Η επιλογή του κ. Παναγιώτη Κοντολέοντος για τη θέση του επικεφαλής στην ευαίσθητη Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε εξαρχής επικριθεί». Άντε… Από ποιους; Όχι πάντως από τους κυβερνητικούς, που είχαν υπερασπιστεί ακόμη και τον παράτυπο διορισμό του. Το άσπρο-μαύρο, εκ των υστέρων; Αποδιοπομπαίος τράγος, τον φωνάζουν ενίοτε και Ιφιγένεια τον κ. Κοριολέοντα;
Ζ.

 

Εξυπηρετήσεις
* ΤΟ επιτελικό κράτος θα μπορούσε να προσφέρει ποικιλία υπηρεσιών στους πολίτες. Έτσι συμπέραναν οι Λαρισαίοι.
- Επειδή οι σερβιτόροι είναι φουλ απασχολημένοι, αν με ακούνε από το γραφείο του Πρωθυπουργού, θα ήθελα ένα τσίπουρο. Με μεζεδάκι θαλασσινά, αν είναι εύκολο.
***
* ΕΙΧΕ μάθει για τις υποκλοπές ο νεαρός και λάμβανε τα μέτρα του.
- Πατέρα άσε ένα μπλε χαρτονόμισμα στο γνωστό σημείο, να πάω βόλτα αργότερα.
***
* ΚΑΙ η Α.Κ. ζήτησε κι αυτή μια εξυπηρέτηση.
- Εσείς καλέ, της Κυβέρνησης, πείτε σας παρακαλώ της μάνας μου να μη βάλει αύριο σταφίδες στα γεμιστά, γιατί εγώ δεν έχω καλό σήμα και δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί της.
Ζ.

 

Αλτσχάιμερ
* ΟΙ μόνιμα χαμηλοί μισθοί σχετίζονται με σημαντικά ταχύτερη εξασθένηση της μνήμης αργότερα στη ζωή, δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η πρώτη που κάνει αυτήν τη συσχέτιση.
Στη συγκεκριμένη έρευνα, διαπιστώθηκε λέει ότι σε σχέση με εκείνους που ποτέ δεν είχαν πάρει χαμηλούς μισθούς, οι μόνιμα χαμηλόμισθοι εμφάνιζαν πολύ πιο γρήγορη εξασθένηση της μνήμης τους στην τρίτη ηλικία.
Κατά προσέγγιση, παρουσίαζαν ένα έξτρα έτος γνωστικής γήρανσης ανά δέκα χρόνια χαμηλών μισθών.
Με άλλα λόγια, ένας χαμηλόμισθος επί μία δεκαετία εμφάνιζε μετά από δέκα χρόνια τη μνήμη που θα είχε μετά από 11 χρόνια ένας υψηλόμισθος.
Α δεν μας τα λένε καλά οι επιστήμονες, σαν να μη φτάνουν ήδη τα προβλήματα που προκαλούν τώρα οι χαμηλοί μισθοί, π.χ. άγχος, κατάθλιψη και φυσικά αδυναμία ανταπόκρισης στις οικονομικές υποχρεώσεις, θα έχουμε να σκεφτόμαστε ότι τα προβλήματά μας θα μας ακολουθούν μέχρι τα βαθιά μας γεράματα.
Και η αιτία; Ο χαμηλός μισθός. Ε πόσα να αντέξουμε πια; Αμάν πια!!
Ν.Π.

 

Μέσα σ’ όλα
* ΚAI σε οικογενειακά και σε άλλα ιδιαίτερα θέματα πρόθυμη να βοηθήσει η Κυβέρνηση.
- Ο μπαμπάς μου λέει ότι ο Μητσοτάκης μας παρακολουθεί όλους.
- Δεν είναι αυτός ο μπαμπάς σου, παιδάκι μου.
***
* - ΚΕΡΚΥΡΑ να πάμε.
- Όχι Λευκάδα.
Κατά τον Μ.Σ., τη διαφωνία του ζευγαριού προσπάθησε να λύσει η ΕΥΠ.
- Παξούς να πάτε παιδιά, που δεν έχετε ξαναπάει.
***
* - ΚΟΥΚΛΑ μου, εγώ για σένα…
- Μην επιμένεις να συνδεθούμε, είμαι παντρεμένη.
- Μια επισύνδεση, έστω…
Ζ.

 

Νέα πρόσωπα
* ΚΑΙ μια ανατροπή για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές, όποτε κι αν γίνουν αυτές.
Μια νέα παρουσία, γένους θηλυκού. Ακούγεται και το όνομα της νεαρής πολιτικού μηχανικού Μαριάννας Καλτσά, κόρης του αντιδημάρχου Νίκου Καλτσά, που είναι και μέλος της Νομαρχιακής. (Ανανέωση, με νέα παιδιά, με αριστερή αντίληψη και πολιτικό ήθος).
***
* ΟΛΟ και περισσότερο ακούγεται ότι ο Πέτρος Τσακνάκης θα αλλάξει ψηφοδέλτιο. Ο Ελασσονίτης αντιπρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ξαναμαζέψει σταυρούς στον νομό και μάλιστα με επιτυχία, καθώς είναι εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος.
(Ανακατεύεται η τράπουλα).
Ζ.

 

Βρε τι γίνεται…
* ΣΥΝΕΧΩΣ με ανατροπές στον λόγο και στη σκέψη οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Τι να κάνω… Το μυαλό μου λέει όχι, η καρδιά μου λέει ναι.
- Τα άλλα όργανα, τι θέση παίρνουν;
***
* - ΘΥΜΑΣΑΙ το πρωί που με ρώτησες για το πού πάρκαρα;
- Ναι.
- Μήπως θυμάσαι και τι σου απάντησα;
***
* - ΤΡΕΙΣ μήνες στο γυμναστήριο δεν είδα καμιά βελτίωση. Αύριο θα πάω αυτοπροσώπως να δω τι συμβαίνει.
Ζ.

 

Διεκδικητές
* ΑΘΟΡΥΒΑ, αλλά εντατικά συνεχίζονται οι παρασκηνιακές διαδικασίες στην τοπική ΝΔ, προκειμένου να επιλεγεί ο υποψήφιος δήμαρχος, ο οποίος θα κληθεί σε 14 μήνες να αντιμετωπίσει στην κάλπη τον Απ. Καλογιάννη.
Καιρός γαρ εγγύς, χρειάζεται προετοιμασία. Ωστόσο μάλλον θα καθυστερήσουν ακόμη κάμποσο.
Ενδιαφερόμενοι; Ουουου, κάμποσοι. Κάποιοι, γνωστοί μεν, δεν ξεμυτίζουν δε, για να μην καούν στο ζέσταμα. (Τώρα βέβαια προσέχουν και τι λένε και στα τηλέφωνα).
***
* ΚΑΤΑΡΧΑΣ ο Θανάσης Μαμάκος, με θητεία παλιά ως δήμαρχος ΓιαννουλοΦαλάνης και τώρα πρώτος μακράν σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Καραλαριώτου.
Υπό την οποία δέχτηκε να κατέβει στις προηγούμενες εκλογές, υποστέλλοντας τη σημαία των τζανακουλικών, που είχε εκλεγεί αρχηγός τους.
Του το χρωστάει κι εκείνη τώρα που αποχωρεί, του το οφείλει και το κόμμα ίσως. Στην πολιτική όμως δεν έχει συναλλαγματικές, πόσο μάλλον τόκους.
***
* ΙΣΧΥΡΟΣ μεταξύ των δημοτικών συμβούλων, με διασυνδέσεις και σίγουρα με φιλοδοξίες ο Μάριος Ξηρομερίτης, δεν κρύβει την επιθυμία του να ηγηθεί της παράταξης. Με πολυετή θητεία στη Νομαρχία και τη Δημαρχία.
Υπάρχουν όμως κι άλλοι ενδιαφερόμενοι. Να, ο αρθρογράφος της «Ε» επί παραδείγματι, ο δικηγόρος Αθηνών Βάσος Π. Καραμπίλιας, επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή, φέρων το όνομα του αείμνηστου παππού του δικηγόρου Λαρίσης.
Άγνωστο πώς θα πορευτούν ο γιατρός Θωμάς Ρετσιάνης κι ο φιλόλογος Νίκος Ντόλας που έχουν συγκροτήσει εγκαίρως δημοτικό «think tank» με μηχανισμό νέων παραγόντων.
***
* ΚΑΙ με φόρα από το παρελθόν καταφθάνει ο Κώστας Μέγας.
Ναι, με σημαία του πάντα το «Εν Τούτω Νίκα», του συνονόματού του Βυζαντινού αυτοκράτορα.
Είχε διεκδικήσει υποψηφιότητα τότε, προ εικοσιπενταετίας, όταν κέρδισε το χρίσμα και κατόπιν τη δημαρχία ο Κ. Τζανακούλης.
Με τον οποίο συνεργάστηκε στον Δήμο ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ. Τώρα, που συνταξιοδοτήθηκε από την υπηρεσία του στην Περιφέρεια, ακούγεται πως δηλώνει διαθέσιμος.
Ζ.

 

Ρου βρε, ρου...
* - ΠΑΓΑΚΑΛΩ θα ήθελα ένα νέο πηγούνι.
- Σε εστιατόριο βρίσκεστε κυρία μου, όχι σε πλαστικό χειρουργό.
- Για τα μακαγόνια καλέ...
Ζ.

 

ASKLHPIOY-CIU.jpg

* ΗΠΙΑΣ κυκλοφορίας η οδός Ασκληπιού, μηδενικής κυκλοφορίας το πεζοδρόμιό της. Ασυνείδητοι Λαρισαίοι. Και μάλιστα κάτω από την κλινική.
Ζ.

 

KIMOLOS-CIU.jpg

* ΒΑΡΚΕΣ, που διαμορφώθηκαν σε ανοιχτές δανειστικές βιβλιοθήκες στην Κίμωλο, δίπλα στο κύμα, είναι από τα πιο φωτογραφημένα σημεία στο νησί.
Εκτός ότι προωθείται η φιλαναγνωσία και αποτελούν μια πολύ καλή πρόταση σε ώρες ανάπαυσης στις παραλίες, ο αντίκτυπος που είχε αποδεικνύει ότι μια απλή και πρωτότυπη ιδέα μπορεί να καταφέρει πολύ περισσότερα από μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για την τουριστική προβολή.
Είναι μια καλή πρόταση και για τα παράλια της Π.Ε. Λάρισας, ακόμη και αν είναι αντιγραφή.
Λ.Κ.

 

AEL-CIU.jpg

* ΕΚΕΙ στη Σαμοθράκη, ο Δ.Ζ. εντόπισε το ίχνος που άφησε άλλος Λαρισαίος, στα βράχια της βάθρας.
Ζ.

 

SKITSO-CIU-8-8.jpg

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass