ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2022 18:10
* ΤΙΜΗΣΕ τον Στέλιο Τσιανίκα για το βιβλίο του, πετάχτηκε και ως την  εκκλησία της Ανατολής, για ευχές από τον παπα-Ρίζο η Λίτσα Λιακούλη. * ΤΙΜΗΣΕ τον Στέλιο Τσιανίκα για το βιβλίο του, πετάχτηκε και ως την εκκλησία της Ανατολής, για ευχές από τον παπα-Ρίζο η Λίτσα Λιακούλη.

Αγνοί


* ΜΙΑ χαρά τα πήγαν αυτοί οι αθλητές. Τόσο καιρό που προετοιμάζονται αθόρυβα, με κόπο, χωρίς φανφάρες για την επίτευξη του στόχου τους. Χωρίς ...ακόλουθους, όπως το σταρ σύστεμ μάς εκπαιδεύει (σ.σ. κυρίως τα παιδιά μας), με γυμνές και ημίγυμνες φωτογραφίες από πισίνες και κρεβάτια ξενοδοχείων, από κοσμικές παραλίες. Με influencers, full in love (σ.σ. από κανάρα σε κανάρα θα πετάω) και άλλα κουραφέξαλα.
Τριάντα οχτώ χρονών η Ντρισμπιώτη, ειλικρινέστατη, στη βιοπάλη για τα προς το ζην και ο κόπος της στο βάθρο των μεταλλίων να μετατρέπεται σε συγκίνηση. Γνήσιος, αυθεντικός ο Τεντόγλου δεν ...τηρεί το πρωτόκολλο της τηλεοπτικής συνέντευξης, τον κώδικα του ευπαρουσίαστου.
Έκτο χρυσό μετάλλιο για τον Λευτέρη Πετρούνια, οι επί των αθλητικών θα γνωρίζουν καλύτερα, αλλά μάλλον δεν είχαμε ξανά τέτοιον αθλητή. Ένα χρυσό σε κάθε διοργάνωση. Που παίρνει τόσα μετάλλια και δεν βγαίνει στα πρωινάδικα.
«Τώρα θέλω να ηρεμήσω και να πιω μια μπίρα» δήλωσε χθες μετά την επιτυχή προσπάθειά του. Παρότι μπορούν να ειπωθούν πολλά γι’ αυτού του επιπέδου τον πρωταθλητισμό, με αυτές τις συμμετοχές ωστόσο είναι από τις φορές που χαίρεσαι να παρακολουθείς τηλεόραση...
Β.Κ.

Σε ποιους;
* ΟΙ εταιρείες, τα λογισμικά των οποίων εμπλέκονται στην υπόθεση παρακολουθήσεων, παίρνουν τα μέτρα τους. Έτσι και η ισραηλινή εταιρεία λογισμικών παρακολούθησης ανακοίνωσε χθες ότι παραιτήθηκε ο επικεφαλής και αναλαμβάνει νέος CEO.
Η εταιρεία θα αντεπιτεθεί νομικά σημειώνοντας ότι τα λογισμικά παρακολούθησης (σ.σ. στην Ελλάδα γνωρίζουμε ήδη το Pegasus) τα καταχράστηκαν κυβερνήσεις και κρατικές υπηρεσίες (σ.σ. και ποιοι άλλοι δεν ξέρουμε) για να παρακολουθούνε κινητά τηλέφωνα.
Η ισραηλινή εταιρεία διαβάζουμε πως λέει ότι έφτιαξε αυτά τα λογισμικά για να συμβάλλει στη σύλληψη τρομοκρατών, παιδόφιλων και σκληρών εγκληματιών και πως το Pegasus πωλείται σε κυβερνητικούς πελάτες. Αυτά λέει η εταιρεία για να προστατεύσει τα συμφέροντά της, μένει να δούμε πώς οι κυβερνήσεις θα δικαιολογήσουν την ...ενοικίαση του λογισμικού.
Β.Κ.

Κλιμάκωση
* ΕΞΩ από τη Μόσχα, και με τρόπο βγαλμένο από κινηματογραφική παραγωγή, δολοφονήθηκε η άγνωστη -στους περισσότερους μέχρι χθες- Ντάρια Ντούγκινα, κόρη του φιλοσόφου Αλεξάντερ Ντούγκιν.
Του υπερεθνικιστή Ρώσου που θεωρείται στενός σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν, το «μυαλό» -όπως γράφτηκε- του Ρώσου προέδρου. Ήδη, τα ρωσικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση, το Κρεμλίνο δεν έχει πάρει επίσημη θέση ακόμη και η Ουκρανία έσπευσε να ανακοινώσει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή.
Αλλά ο επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, επέρριψε τις ευθύνες στο Κίεβο, αναφέροντας ότι οι τρομοκράτες του ουκρανικού καθεστώτος επιχείρησαν να εξοντώσουν τον Αλεξάντερ Ντούγκιν και ανατίναξαν την κόρη του.
Αν αφορούσε τον κινηματογράφο θα ήταν μια ...απλή ανθρωποκτονία. Τα τυχόν αντίποινα αυτής της δολοφονίας, με αφορμή και τον πολύμηνο πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας, προκαλούν στ’ αλήθεια τρόμο.
Β.Κ.

Υπογλώσσια
* ΟΙ τιμές που ανακοίνωσαν χθες οι προμηθευτές ενέργειας για τον μήνα Σεπτέμβριο προκαλούν ηλεκτροσόκ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και δεν πρόκειται για υπερβολή.
Οι υπέρογκες αυξήσεις κυμαίνονται από 60 έως και 65% και, μέχρι να δούμε τις τιμές στους επόμενους λογαριασμούς, δεν θα μπορέσουμε να το συνειδητοποιήσουμε. Όση και να είναι η επιδότηση (σ.σ. και πόση να είναι δηλαδή), οι λογαριασμοί ρεύματος και αερίου θα ροκανίσουν από μόνοι τους το οικογενειακό εισόδημα. Χωρίς να υπολογίσουμε ακρίβεια κ.λπ. Θα δώσει η Kυβέρνηση 30 ευρώ επιδότηση για λογαριασμούς 700 ευρώ;
Β.Κ.

Απούλητα
* Η αδιάθετη παραγωγή μήλων αποτελεί τη χαριστική βολή για τους παραγωγούς της Αγιάς. Που δεν θα μπορούσαν να είχαν φανταστεί πως η εποπτεία του ΔΝΤ στην Αίγυπτο και τα capital controls (σ.σ. σας θυμίζει κάτι;) εμποδίζουν ουσιαστικά τις εξαγωγές των μήλων.
Αν συνυπολογιστεί το ενεργειακό κόστος, το υψηλό κόστος στα καλλιεργητικά μέσα και εφόδια (τα δυσεύρετα εργατικά χέρια) κ.λπ., τότε γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για μια πολύ, πάρα πολύ, δύσκολη χρονιά για τους μηλοπαραγωγούς της Αγιάς. Ούτε δείχνει εφικτό αυτήν την περίοδο να βρεθούν, και μάλιστα άμεσα, άλλες αγορές για να απορροφήσουν την παραγωγή.
Β.Κ.

Παράκαμψη
* ΕΝΑ τροχαίο ατύχημα στην Παιδόπολη στην Αγριά είχε ως αποτέλεσμα χθες να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων και οι εκδρομείς του Πηλίου να περιμένουν ώρες. Για να διανύσει ο οδηγός μια απόσταση 5 χιλιομέτρων χρειαζότανε περισσότερες από 2 ώρες.
Το έργο της οδικής παράκαμψης της Αγριάς έχει χρόνια που «πάγωσε» στη διασταύρωση της ΑΓΕΤ. Οπότε οι εκδρομείς υπολογίζουν την αναχώρησή τους, λογαριάζοντας την κίνηση στην Αγριά. Γιατί άλλος δρόμος παραλιακά δεν υπάρχει. Ταλαιπωρία...
Β.Κ.
Αναλώσιμοι
* Ο ένας μετά τον άλλο «εισπράκτορα» των Βούλγαρων απατεώνων συλλαμβάνονται στη Λάρισα. Είναι οι απεσταλμένοι της εγκληματικής ομάδας που εξαπατά ηλικιωμένους με τα δήθεν τροχαία ατυχήματα και τη νοσηλεία συγγενών.
Είναι η εγκληματική ομάδα που σοκάρει ηλικιωμένους, όταν ακούνε στο τηλέφωνο πως το παιδί τους τράκαρε και χρειάζεται χρήματα για να χειρουργηθεί. Σε μία από αυτές τις απάτες, κατέθεσε Λαρισαία στο δικαστήριο, η οποία έτυχε να έχει χάσει όντως παιδί σε τροχαίο. Φανταστείτε το σοκ.
Μέχρι χθες συλλαμβάνανε γυναίκες, χθες συνέλαβαν δύο νεαρούς Βούλγαρους. Οι οποίοι βρέθηκαν στη Λάρισα από τη Σπάρτη, με τον έναν μάλιστα με ταχυμεταφορική να στέλνει στον πατέρα του δέμα που περίεχε κοσμήματα από τη Λαμία.
Αυτοί που συλλαμβάνονται ωστόσο, δεν είναι οι εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά οι «εισπράκτορες», οι οποίοι αποδεικνύονται αναρίθμητοι και αναλώσιμοι. Πρέπει να συνεργαστούν οι δύο χώρες, έχουν κατακλέψει τους ανθρώπους...
Β.Κ.

Άυπνοι
* ΤΙΣ έντονες αντιδράσεις κατοίκων της Νέας Σμύρνης προκαλούν οι ελάχιστοι εκείνοι Ρομά που ξενυχτάνε κάθε βράδυ και μαζί τους ξενυχτά όλη η συνοικία.
Όπως κάθε καλοκαίρι δηλαδή, το πρόβλημα είναι διαχρονικό, η συνοικία βρίσκεται στο έλεος όλων όσοι γλεντούν αδιαφορώντας για τις ώρες κοινής ησυχίας. «Ας μας απαντήσει δημόσια κάποιος υπεύθυνος», σημειώνει κάτοικος της περιοχής «γιατί εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ξενυχτάμε;».
Προσθέτοντας «γιατί να μην μπορούμε να πάμε στις δουλειές μας ξεκούραστοι; Τα νεύρα μας και η υπομονή μας εξαντλήθηκαν και δεν το καταλαβαίνει κανένας αρμόδιος. Ας μας απαντήσει κάποιος γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος; Υπάρχουν εξαιρέσεις στους νόμους;».
Για να καταλήξει υπογραμμίζοντας «γιατί δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε τις ώρες κοινής ησυχίας στο σπίτι μας; Ζητάμε κάτι ανέφικτο, υπερβολικό, εξωπραγματικό, παράλογο;»...
Β.Κ.

Εχει νόημα;
* ΑΛΗΘΕΙΑ έχει κάποιο νόημα ο πολιτικός κόσμος της χώρας, οι πολιτικοί αρχηγοί, με αφορμή διάκριση Ελλήνων αθλητών, να κάνουν δηλώσεις συγχαίροντάς τους; Εξυπηρετεί κάτι επί της ουσίας ή γίνεται για λόγους δημοσιότητας; Πιστεύουν οι πολιτικοί αρχηγοί ότι οι πολίτες παρακολουθούν αυτές τις δηλώσεις τους; Περί «ηρώων», περί «θριάμβων», περί «ελληνικής ψυχής» και άλλες τέτοιες υπερβολές.
Αν όντως θέλουν οι πολιτικοί αρχηγοί να βοηθήσουν τους αθλητές, να βοηθήσουν τα παιδιά που ψάχνουν διέξοδο, που θέλουν κίνητρο, ας φτιάξουν υποδομές, ας ευνοήσουν όντως τον μαζικό αθλητισμό.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass