ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2022 18:00
* ΤΑ έχουν βρει οι Βασίληδες του ΣΥΡΙΖΑ, μέλι-γάλα Κόκκαλης και Ζωγράφος. Διαφωνούν βέβαια για κάποια πράγματα. Να όπως εδώ, για το ποιος από τους δύο θαυμάζει περισσότερο την Έφη Αχτσιόγλου. Ζ. * ΤΑ έχουν βρει οι Βασίληδες του ΣΥΡΙΖΑ, μέλι-γάλα Κόκκαλης και Ζωγράφος. Διαφωνούν βέβαια για κάποια πράγματα. Να όπως εδώ, για το ποιος από τους δύο θαυμάζει περισσότερο την Έφη Αχτσιόγλου. Ζ.

Εναλλαγές
* - ΩΡΑΙΕΣ αυτές οι φθινοπωρινές μέρες, έλεγε η Λαρισαία.


- Που το πρωί ντύνεσαι για χιονοδρομικό και το μεσημεράκι για μπιτς μπαρ...
Ζ.

Μετά τον αγιασμό
* ΤΑ κουβέντιαζαν μετά το σχολείο οι Λαρισαίες μαμάδες.
- Αν τα παιδιά ήταν αγγελούδια δεν θα τους έριχναν αγιασμό πρώτη μέρα στο σχολείο.
***
* - ΟΜΑΛΑ λέει κύλησε ο αγιασμός στα σχολεία. Δηλαδή, τι θα μπορούσε να μην κυλήσει ομαλά στον αγιασμό; Να βγει ο σατανάς μέσα από κάποιο παιδάκι;
***
* - ΠΗΡΑ άδεια απ’ τη δουλειά για τον αγιασμό.
- Μα εσύ δεν έχεις παιδιά.
- Τι, θέλει και παιδιά;
Ζ.

Δεν έχουμε...
* ΕΝΘΥΜΟΥΜΕΝΟΙ τα δικά τους σχολίαζαν τα των παιδιών τους οι Λαρισαίοι γονείς.
- Τι έβαλες πρώτη μέρα στο σχολείο παιδάκι μου;
- Τα κλάματα.
***
* - ΕΙΚΟΣΙ βιβλία κουβάλησα του παιδιού σήμερα. Για να λέει όλη τη χρονιά ότι δεν έχουμε τίποτα αύριο.
***
* - ΜΕΤΑ τον αγιασμό του λυκείου ακολούθησε η δεξίωση στη διπλανή καφετέρια.
Ζ.

Με τα παιδιά
* ΤΑ λόγια συναδέλφου της μεταφέρει η Λαρισαία εκπαιδευτικός Β.Μ. Λέτε: «Είναι κουραστικό να συναναστρέφεσαι παιδιά». Έχετε δίκιο. «Γιατί πρέπει να κατέβεις στο επίπεδό τους, να χαμηλώσεις, να σκύψεις, να λυγίσεις, να γίνεις μικρός». Εδώ σφάλλετε.
Δεν είναι αυτό που κουράζει πιο πολύ. Φταίει μάλλον που είστε υποχρεωμένοι: Να φτάσετε στο ύψος των συναισθημάτων τους. Να τεντωθείτε, να μακρύνετε, να σηκωθείτε στις μύτες των ποδιών. Για να μην τα πληγώσετε.
Ζ.

Στα κάγκελα
* ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ πολύ έντονα και η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, ίσως και για τα μάτια του κόσμου να τα ρίχνουν στη διαιτησία, ώστε να δικαιολογήσουν τις αποτυχίες τους, ωστόσο βρίσκονται στα κάγκελα και ο Μαρινάκης και ο Μελισσανίδης. Οπότε δικαίως μπορεί να αναρωτιέται αφελώς ο Αλαφούζος.
- Βρε μήπως τελικά κάνω εγώ κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο;
Ζ.

Τόσο κοντά...
* ΚΙ αν έχει η Λάρισα ομορφιές και προορισμούς, σε απόσταση αναπνοής κιόλας... Δεν είναι μόνο η ιδιαίτερη εικόνα του χωριού συνολικά, αλλά και η μοναδική πλατεία του Μεταξοχωρίου που μαγνητίζει τους Λαρισαίους, για μια κοντινή εξόρμηση, για καφέ και φαγητό, ακριβώς πάνω από την Αγιά, στο μπαλκόνι της. Κάτω από τα βαθύσκια αιωνόβια πλατάνια, δίπλα στο ρέμα του Κισσάβου, σε μια ατμόσφαιρα ηρεμίας, ευνοεί μια ποιοτική απόδραση.
Ζ.

Για ντέρμπι;
* ΟΤΙ η κυβέρνηση της ΝΔ κινδυνεύει να πάει σε εκλογές ντέρμπι προειδοποιεί ο Νίκος Καρδούλας, αξιοποιώντας τα αποτελέσματα του καλοκαιρινού Ευρωβαρόμετρου 2022, της Έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διενεργήθηκε Ιούνιο-Ιούλιο.
Ο Λαρισαίος απόστρατος μηχανικός θεωρεί αξιόπιστες τις έρευνες του Ευρωβαρόμετρου, επισημαίνοντας ότι από το 2007 έως το 2019, οι κυβερνήσεις που εμφάνιζαν σ’ αυτό ποσοστά εμπιστοσύνης μικρότερα του 21%, έχαναν τις εκλογές στο τέλος της θητείας τους. Θυμίζοντας ότι η έρευνα τον Ιούνιο του 2019, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε την εμπιστοσύνη του 21% των Ελλήνων, με τη συνέχεια γνωστή, ενημερώνει ότι τώρα, τον Ιούνιο και Ιούλιο, στην έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, η Κυβέρνηση της ΝΔ είχε την εμπιστοσύνη του 22% των Ελλήνων, ενώ σε αντίστοιχες έρευνες πέρυσι απολάμβανε την εμπιστοσύνη του 26% και πρόπερσι του 35% των Ελλήνων.
***
* «Η ΝΔ, στην οποία είμαι ενεργό μέλος και είχα στηρίξει επί 4,5 χρόνια από θέσεις υψηλής ευθύνης», σχολιάζει ο Ν. Καρδούλας, «ενώ κατάφερε να κάνει την Ελλάδα πιο ισχυρή, οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά, ψηφιακά και κοινωνικά... θα κινδύνευε, αν γινόταν εκλογές σήμερα, να πήγαινε σε ντέρμπι, λόγω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, λόγω της εισαγόμενης ανόδου του πληθωρισμού και λόγω των υποκλοπών». Και συνεχίζει συστήνοντας: «... η Κυβέρνηση της ΝΔ θα πρέπει να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο, να μη βασίζεται στις δημοσκοπήσεις, να ενισχύσει με γενναιοδωρία τα νοικοκυριά ενόψει του δύσκολου χειμώνα, να πει όλη την αλήθεια για τις υποκλοπές, να επιστρέψει τα αναδρομικά των συνταξιούχων, να αποκαταστήσει την αδικία των μερισμάτων των στρατιωτικών που αποστρατεύθηκαν πριν το 2016 και να αυξήσει τον κατώτατο μισθό. Όσον αφορά την αλλαγή του εκλογικού νόμου, η ΝΔ θα πρέπει να συνυπολογίσει και πολλούς άλλους παράγοντες, ώστε να μη της γυρίσει μπούμερανγκ». (Τους τα λέει ευθέως και μετά αναρωτιέται γιατί δεν τον θέλουν και τόσο οι καρεκλοκένταυροι στη ΝΔ).
Ζ.

Αχ τα χρόνια...
* ΟΙ μεσήλικες της τριγωνοπλατειακής παρέας έκανα τις διαπιστώσεις τους.
- Είμαι σε ηλικία που αλλάζω πλευρό και φοβάμαι μην πάθω εξάρθρωση.
***
* - ΟΣΟ περνούν τα χρόνια όλο και περισσότερο βελτιώνω το «Ωπαλάκιαααα...».
***
* - ΕΧΩ κρεατάκια στη μύτη και κριθαράκι στο μάτι, τι να κάνω;
-Γιουβέτσι.
Ζ.

Τριήμερο
* «ΑΓΑΠΗΤΟΙ μου συμπολίτες. Μία δύσκολη σεζόν ξεκινάει, μπροστά μας έχουμε αναμφίβολα έναν από τους πιο δύσκολους χειμώνες των τελευταίων ετών». Το νέο διάγγελμα παρουσιάζει το Κουλούρι: «Ο καθένας θα προετοιμαστεί με τον τρόπο του, όσο καλύτερα μπορεί, όμως εγώ σαν πρωθυπουργός, μπορώ να σας δώσω μία χρυσή συμβουλή. Κάντε διακοπές τώρα τον Σεπτέμβρη. Μιλάμε για άλλη φάση. Ο κόσμος είναι λιγότερος, όπως και η ζέστη, βρίσκεις φθηνότερα δωμάτια και απολαμβάνεις τα νησιά και τα εξοχικά μέρη όπως τους αρμόζει. Δεν λέω, καλές και οι καλοκαιρινές διακοπές, καλές και οι χειμωνιάτικες και αυτές του Πάσχα, αλλά ο Σεπτέμβρης είναι σίγουρα μέσα στους τρεις αγαπημένους μου μήνες για διακοπές». (Αν δεν τον πιστέψουν και στο δυνατό του σημείο, στα τριήμερα που είναι σπεσιαλίστας, τότε πού;).
***
* ΣΕ άλλη είδησή του αποκαλύπτει: Αεροπορικό εισιτήριο για να μεταβεί στο Λονδίνο στις 16 Σεπτεμβρίου προμηθεύτηκε ήδη από το βράδυ της Πέμπτης (8/9) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ. Οι κινήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού έγιναν αστραπιαία, καθώς είχε περάσει περισσότερες από 10 ημέρες εντός συνόρων. Αφού συνέταξε συλλυπητήρια επιστολή προς τη βασιλική οικογένεια, δημοσίευσε σχετικό Tweet και συμβούλεψε τη σύζυγό του Μαρέβα για τη δική της ανάρτηση στο Instagram, επικοινώνησε με το επιτελείο του, για να οργανώσουν το ταξίδι στο Λονδίνο, συνδυάζοντάς το μάλιστα με τριήμερο. Πλάνα για επόμενο ταξίδι του πρωθυπουργού φαίνεται να έχουν ξεκινήσει, χωρίς όμως να έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου στη δημοσιότητα.
Ζ.

Το στρώμα
* ΣΤΟ πεζοδρόμιο της Παπαναστασίου, εκεί, δύο πολυκατοικίες παρακάτω από εκείνη όπου στο υπόγειο διαμέρισμα διαπράχθηκε το φριχτό έγκλημα με θύμα την 35χρονη Λαρισαία. Εκεί βρήκαν κάποιοι να αφήσουν το απαίσιο στρώμα, γεμάτο αίματα και βρωμιές, όλοι έλεγαν για το στρώμα της νεκρής. Ποιος να είχε τη φαεινή ιδέα; Να ήθελε να παραδειγματίσει ή να εξοικειώσει τους περαστικούς με το έγκλημα; Ή απλώς να ξεμπλέξει ο ίδιος κι ας πάει να πνιγεί ο κόσμος...
Ζ.


Το 17ο
* ...ΕΙΔΑ να ‘ρχεται ο νεκρός αγαπημένο. Να σου φέρνει το κρεμέζιο τριαντάφυλλο... Μια αποστροφή του ποιητικού λόγου της Βασιλικής Πουλιάρη, της Λαρισαίας ποιήτριας και στιχουργού, συνταξιούχου του ΙΚΑ, όπου εργαζόταν ως διοικητικός μέχρι προ εικοσαετίας. Από το «Το φιλημένο ρόδο», την τελευταία της ποιητική συλλογή, με πολύστιχα δημιουργήματα αυτή, πάντοτε ωστόσο βιωματικά. Είναι το δέκατο έβδομο βιβλίο της Β. Πουλιάρη, από το 1995 που κυκλοφόρησε το πρώτο της. (Αφιερωμένο τούτο, στη φίλη της ζωγράφο Βούλα Δόγια που είχε φιλοτεχνήσει όλα τα προηγούμενα και η οποία έκλεισε τα μάτια της την περασμένη Πρωτοχρονιά).
Ζ.

Ενδιαφέρον
* ΤΗΝ εμφάνισή της στη Λάρισα έκανε με τον σύζυγό της, Γιάννη Γκαράνη, η Μαρία Κωτάκου, με τα σχόλια να δίνουν και να παίρνουν γύρω από τα αυτοδιοικητικά, που είναι και επίκαιρα.
Και όταν η Μαρία ρωτήθηκε για τις δικές της προθέσεις άφησε τα πάντα ανοιχτά:
-Δεν θα έλεγα όχι για τον Δήμο Λαρισαίων...
Χωρίς να διευκρινίσει στους υπόλοιπους αν εννοούσε ως δημοτική σύμβουλος ή ακόμη και για ...δήμαρχος!

Βγάλε άκρη...
* ΔΕΝ στροφάριζαν και τόσο οι εν λόγω Λαρισαίοι, ιδίως σε σχέση με τις γυναίκες.
- Τι κάνεις τα βράδια;
- Ανάβω τα φώτα.
***
* - ΜΕ παράτησε η Μαρία.
- Καλά ρε βλάκα, δεν της είπες ότι έχεις θείο εκατομμυριούχο;
- Της το είπα... Και τώρα είναι θεία μου.
***
* - ΕΧΕΙΣ δίκιο, γυναίκα.
- Μα δεν μίλησα.
- Για όταν μιλήσεις.
Ζ.

Ούτε εβδομήντα
* ΑΠΟ το καλοκαίρι του 1953, ούτε εβδομήντα χρόνια δεν πέρασαν, ο αρχειοφύλαξ της εφημερίδας Ε.Ρ. ανασύρει τρέχοντα δημοσιεύματα της «Ε».
«Παρ’ οργάνων του Β’ Αστυνομικού Τμήματος συνελήφθη προχθές και απεστάλη αρμοδίως ο Έκτωρ Μπάμπαλης εκ Περιβολίου Δομοκού κάτοικος Λαρίσης σωφέρ, ετών 33, διότι εις παρατήρησιν του σκοπού όπως παύση να παίζει ακκορντεόν εις απηγορευμένηνώραν δεν υπήκουσε. Συγχρόνως εδημιούργησεν επεισόδιον μεθ’ σμαξηλάτου διότι ο τελευταίος δεν επέτρεψεν εις την συνοδευομένην υπό τούτου νεάνιδα να παίζη ακορντεόν επί της αμάξης, εις επέμβασιν δε αστυνομικών οργάνων προς διευθέτησιν της υποθέσεως τους απεκάλεσεν «χαμένους και ελεεινούς».
***
* ΕΠΗΔΗΞΕΝ αντικανονικώς. Την 10ην π.μ. προχθές εις την Φιλιππούπολιν και επί της οδού Ιωαννίνων, ο Ιωαν. Αρ. Καραγιαννίδης επιβαίνων αλωνιστικού συγκροτήματος ως τροφοδότης, επήδηξεν από αυτό προς το αριστερόν μέρος της οδού, με αποτέλεσμα να παρασυρθή υπό διερχομένου αυτοκινήτου ταξί και να τραυματισθή ελαφρώς.
***
* ΤΟ Υγειονομικόν Κέντρον φέρει εις γνώσιν των κατοίκων της πόλεως ότι υποχρεούνται βάσει του άρθρου 23 του Υγειονομικού Κανονισμού να συγκεντρώνωσι τα απορρίμματα (σκουπίδια) εντός μεταλλίνων δοχείων μετά καλυμμάτων εφαρμοζόντων στεγανώς εις τρόπον ώστε να μην εισέρχονται εντός αυτών μυίαι και ποντικοί. Διά τα καταστήματα τάσσεται προθεσμία δέκα ημερών όπως εφοδιασθώσιν διά τοιούτων δοχείων, άλλως θα διωχθώσι συμφώνως τω Νόμω». (Εκσυγχρονισμός της Υπηρεσίας Καθαριότητας με την είσοδο των γκαζοντενεκέδων).
***
* Η εφαρμογή δεν αφέθηκε στην τύχη της ή στον πατριωτισμό των Λαρισαίων, διότι: Υπό του υγειονομικού Κέντρου κατηρτίσθησαν δύο υγειονομικοί περίπολοι αποτελούμενοι από υπαλλήλους αυτού και δύο αστυνομικά όργανα, αι οποίαι θα περιέρχονται τα καταστήματα και τας συνοικίας και θα υποχρεώνουν τους ιδιοκτήτας όπως εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος λάβουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα την εξάλειψιν των διαφόρων ακαθαρσιών.
Ζ.

Ομοιομορφία
* ΚΑΘΟΛΟΥ δύσκολο να το παρατηρήσουν και στη συντροφιά των Λαρισαίων μπασκετόφιλων. Την ομοιομορφία στα αποτελέσματα των προχθεσινών προκριματικών του Ευρωμπάσκετ. Τέσσερα ματς στη βραδιά και ιδού:
Ελλάδα-Τσεχία    94-88
Φινλανδία-Κροατία    94-86
Ουκρανία-Πολωνία    86-94
Σερβία -Ιταλία    86-94
Η ματαιοδοξία των Τσέχων ήταν που χάλασε την απίστευτη σύμπτωση στα σκορ. Τι το ήθελαν το ένα καλάθι παραπάνω;
Ζ.

Το σημαντικότερο
* ΗΤΑΝ η Πολιτική Προστασία που ανέλαβε να ειδοποιήσει τη Λαρισαία.
- Κυρία μου, τον άντρα σας τον χτύπησε κεραυνός.
- Μα, βρέχει;
- Ναι.
- Ω Θεέ μου... Κι έχω απλωμένα ρούχα...
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass