ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2022 18:00
* ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ  Έλληνες επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων ο Στέργιος Τσαγκούλης, διακεκριμένοι CEOs μεγάλων επιχειρήσεων, υπουργοί και πολιτικές προσωπικότητες διεθνούς διαμετρήματος, βρέθηκαν προσκεκλημένοι στο ετήσιο συνέδριο του Economist «The Second Thessaloniki Metropolitan Summit», που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο «Βελλίδειο», με την ευκαιρία της 86ης ΔΕΘ. Επιχειρηματικός και πολιτικός κόσμος αξιολόγησε τη νέα πραγματικότητα που δημιούργησε η πανδημία και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, συζήτησε για την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή κρίση και ανέλυσε τις πολιτικές εξελίξεις και το μέλλον της Ευρώπης. Στις φωτογραφίες, στο περιθώριο του Συνεδρίου, ο κ. Τσαγκούλης με τον υπ. Εξωτερικών Ν. Δένδια και τον πρ. πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ υπό το βλέμμα του γεν. διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λ. Μπακούρα. Γ.Ν. * ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ Έλληνες επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων ο Στέργιος Τσαγκούλης, διακεκριμένοι CEOs μεγάλων επιχειρήσεων, υπουργοί και πολιτικές προσωπικότητες διεθνούς διαμετρήματος, βρέθηκαν προσκεκλημένοι στο ετήσιο συνέδριο του Economist «The Second Thessaloniki Metropolitan Summit», που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο «Βελλίδειο», με την ευκαιρία της 86ης ΔΕΘ. Επιχειρηματικός και πολιτικός κόσμος αξιολόγησε τη νέα πραγματικότητα που δημιούργησε η πανδημία και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, συζήτησε για την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή κρίση και ανέλυσε τις πολιτικές εξελίξεις και το μέλλον της Ευρώπης. Στις φωτογραφίες, στο περιθώριο του Συνεδρίου, ο κ. Τσαγκούλης με τον υπ. Εξωτερικών Ν. Δένδια και τον πρ. πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ υπό το βλέμμα του γεν. διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λ. Μπακούρα. Γ.Ν.

Τίτλοι τέλους
* - ΤΟ κύκνειο άσμα του φετινού καλοκαιριού, που λέει κι ο Π.Α., από χθες Πέμπτη έως και αύριο Σάββατο. Απολαύστε οι καλοκαιράκηδες τις τελευταίες ζέστες για φέτος, συστήνει. Και ετοιμάστε τα μακρυμάνικα σιγά-σιγά, καθώς θα χρειαστούν από την ερχόμενη εβδομάδα.
Ζ.

Περιπλάνηση
* ΕΧΕΙ κάνει εντύπωση στους Λαρισαίους η διαδικασία.
- Έχουν που τη γυρνάνε τη βασίλισσα πέρα δώθε τόσες μέρες και ‘μεις κοροϊδεύαμε όταν ο παππούς μάς είχε ζητήσει να τον περάσουμε απ’ τα χωράφια όταν πεθάνει...
***
* - ΜΕΧΡΙ να τη θάψουν την Ελισάβετ, το φέρετρο θα χρειάζεται το μεγάλο σέρβις απ’ τα χιλιόμετρα που κάνει.
***
* - ΕΧΕΙ που πέθανε μια βδομάδα τώρα και κάθε μέρα σε άλλο μέρος. Μα τι γίνεται, στον Τάσο Δούση έδωσαν την κηδεία;
Ζ.

Με φερετζέ
* ΜΠΟΡΕΙ να ήταν και το τυχερό τους νούμερο. Πάντως 23 ήταν τα ιδρυτικά μέλη, 23 περίπου μαζεύτηκαν τις προάλλες στη Φαλάνη, 23 ήταν και τα μέλη στο ορισθέν Δ.Σ. της ΠΑΚ Θεσσαλίας, με σπουδαιότερο επίτευγμά της ως τώρα την αναταραχή στο εσωτερικό του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, που την είχε αποκηρύξει δημοσίως. Ιθύνων νους και τώρα πρόεδρος της Κίνησης, ο Χρήστος Αθανασιάδης, που συστήνεται ως δημοσιογράφος αγροτικού χώρου.
***
* ΚΑΙ τώρα έφυγαν οι 3, πάει πέταξαν Π. Καλογιάννης-Γ. Ζώγας-Θ. Καραγεώργος. Κελαηδώντας πολύ άσχημα για τον πρόεδρο. Μίλησαν για «προσωποπαγές σχήμα-φερετζέ» επιδιώξεων, τασσόμενοι «ενάντια στους «σωτήρες», ειδικά μάλιστα όταν αυτοί ενδιαφέρονται να σώσουν αποκλειστικά τον εαυτό τους».
Κατήγγειλαν εμμέσως πλην σαφώς αυτό που ήξεραν και έλεγαν πολλοί στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι «η ΠΑΚ φτιάχτηκε από τον Χρ. Αθανασιάδη για να προωθήσει τη βουλευτική του υποψηφιότητα». Με τι τρόπο το είπαν οι 3; Μιλώντας για «προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις, απολύτως θεμιτές βέβαια ως έναν βαθμό, απολύτως απαράδεκτες όμως εφόσον επιχειρείται να προωθηθούν μέσα από μια συλλογικότητα». (Κατόπιν τούτου, μάλλον κάηκε το σχέδιο).
***
* ΑΠΟ τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν κοντράρει δημοσίως εξαρχής την προσπάθεια Αθανασιάδη, απέφυγαν τα πολλά-πολλά: «Δεν μας αφορούν αντικαταστατικές πρακτικές κάποιων που έχουν προμετωπίδα την ιδιοτέλεια», περιορίστηκε να πει στέλεχός της. «Κομματικά στελέχη πατάνε σε δέκα βάρκες, χωρίς αρχές, ιδεολογία, κοροϊδεύουν τους αγρότες. Κι αύριο θα διεκδικήσουν προγράμματα, επιδοτήσεις, θέσεις, φυσικά πάντοτε στο όνομα του κόμματος. Ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι».
Ζ.

Συνδυασμός
* Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει όλα τα όπλα στη διάθεσή του, μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής δοκιμάζει πολλά διαφορετικά σχήματα, ωστόσο η πρώτη προπόνηση έκρυβε μία έκπληξη. Κι αυτό γιατί ο έμπειρος προπονητής δοκίμασε για πρώτη φορά σχήμα με ταυτόχρονη παρουσία των Δημήτρη Χατζηγεωργίου και Βαγγέλη Ιωάννου στη μετάδοση. Το «Κουλούρι» βρέθηκε στην προπόνηση της επίσημης αγαπημένης, με τον Δημήτρη Χατζηγεωργίου να δοκιμάζει το «γκρανγκινιολικό, χιτσκοκικό φινάλε» και τον Βαγγέλη Ιωάννου να πραγματοποιεί δοκιμές στην «Tyler time, την περίφημη ώρα του Ντόρσεϊ».
Ζ.

Λευκό
* ΛΕΥΚΟ ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» Ελένη Ξυνοπούλου και Θανάσης Μαμάκος, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων, για το θέμα του κόστους των συναυλιών της Μελίνας Ασλανίδου και του Σπύρου Πολυκανδριώτη, στην έναρξη του παζαριού της Λάρισας. Δεν είναι ότι δεν συμφωνούν με τους καλλιτέχνες, αλλά η ένστασή τους ήταν ότι «δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις».
29.700 ευρώ είναι όλο το «πακέτο» των αμοιβών καλλιτεχνών και εξοπλισμού, σε μια πανηγυρική επανεκκίνηση παζαριού μετά από δύο χρόνια.
Λ.Κ.

Να μη χαλάσει
* ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας έχουν νέες ιδέες.
- Όταν θέλεις να φας δύο μπουγάτσες και τελικά τρως μόνο μία, δεν θεωρείται δίαιτα;
***
* -ΕΦΑΓΑ την τούρτα για να μη χαλάσει.
- Θα μπορούσες να τη βάλεις στο ψυγείο
- Δεν το σκέφτηκα.
***
* - ΤΙ θα φας για βράδυ αγάπη μου;
- Έχει τίποτα στο ψυγείο;
- Ένα γιαουρτάκι 2%. Να στο φέρω;
- Όχι. Βάλτο να φορτίσει.
Ζ.

Έριδες
* ΑΡΧΗΓΙΚΗ εμφάνιση του Θαν. Μαμάκου, με καταγγελία για την υπόθεση του 55ου Νηπιαγωγείου, στην οδό Παλαιολόγου. Λογικό. Καιρός γαρ εγγύς, για την ανακήρυξη νέου επικεφαλής στην παράταξη. Ο αντιπολιτευόμενος δημοτικός σύμβουλος έκανε λόγο για κουρασμένη Δημοτική Αρχή και εσωτερικές έριδες στους κόλπους της. Και το θέμα είναι σοβαρό. Όχι για την κούραση ή τις κόντρες των αντιδημάρχων, αλλά που -όπως καταγγέλλει- για το 55ο «ξοδεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ανακαίνιση - διαμόρφωση του κτιρίου». (Πολλά λεφτά, καθόλου αστείο).
***
* Ο Θαν. Μαμάκος αποδίδει το ανακύψαν θέμα «σε «αρρυθμίες» στη συνεννόηση των επιμέρους «επιτελείων» στους κόλπους της Δημοτικής Αρχής...». Κι οι παροικούντες το Δημαρχείο αναγνώρισαν αμέσως την υποβόσκουσα αντιπαράθεση μεταξύ των αντιδημάρχων Δημ. Δεληγιάννη και Θάνου Αδαμόπουλου. (Βέβαια, στο γαλάζιο στρατόπεδο είναι πιο έντονες οι υπόγειες διαμάχες. Αφού η αρχηγία εκεί παίζεται ακριβώς τώρα).
Ζ.

Τα τζάμια
* ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ πράγματα μεταξύ ανδρών και γυναικών της Λάρισας.
- Οχτώ άντρες χτύπησα σήμερα στην παραλία. Σας το είπα, δεν είμαι για ρακέτες εγώ...
***
* - ΧΑΡΗΚΑ σήμερα. Με χαιρετούσε η γειτόνισσα. Άρχισα να τη χαιρετάω κι εγώ. Ύστερα κατάλαβα ότι καθάριζε τα τζάμια.
***
* - ΜΙΛΑΩ στον γιο μου και τόση ώρα δεν έχει ακούσει ούτε μια κουβέντα. Θα γίνει καταπληκτικός σύζυγος.
Ζ.

Στη Βουλή,
στη Βουλή
* ΕΤΣΙ ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλιώς η ΝΔ, μηδέν εις το πηλίκον για τον Αχελώο. Τελικά αυτοί οι δύο, στα κεντρικά στην Αθήνα, τα έχουν βρει στο συγκεκριμένο θέμα και κάνουν ότι δεν το ξέρουν.
Κι εμείς στη Θεσσαλία τι θα κάνουμε; Η Επιτροπή για το υδατικό, η Ε.Δ.Υ.ΘΕ., έχει πλάνο: Από την πλευρά μας θα επανέλθουμε εξειδικεύοντας όλες τις πλευρές αυτής της υπόθεσης και θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε στη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση υγιών δυνάμεων από την περιοχή μας, ώστε να αποτραπούν οι παράλογες αυτές πολιτικές επιδιώξεις και, έστω με αυτούς τους περιορισμένης ευθύνης ηγέτες, η Θεσσαλία να βρει τον απαραίτητο «βηματισμό» στην καλώς εννοούμενη ανάπτυξη, στην αντιμετώπιση των απειλών από ξηρασία και πλημμύρες, στην οικολογική προστασία και αναβάθμιση των υδάτινων οικοσυστημάτων, στη βέλτιστη αξιοποίηση των υδάτων που διαθέτει σε όλους τους ορεινούς όγκους της γεωγραφικής μας περιοχής. (Ακούς εκεί «περιορισμένης ευθύνης ηγέτες»... Τους τα λένε χύμα).
***
* ΚΑΙ επί του πρακτέου, συγκεκριμένη διεκδίκηση: ...η απαίτηση που από καιρό προβάλλουμε για άμεση συζήτηση του θέματος στη Βουλή, όπου οφείλουν, οι διαχειριστές της κυβερνητικής εξουσίας και όλα τα κόμματα, να καταθέσουν με σαφήνεια τις θέσεις τους και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, και όχι με «δηλώσεις» στελεχών ή περιστασιακές υπουργικές αποφάσεις, λαμβάνοντας υπόψη και τις απόψεις επιστημόνων και παραγωγικών φορέων, να αποφασίσουν σχετικά με την ολοκλήρωση ή την «ακύρωση» των ημιτελών έργων και να σταματήσει επιτέλους η άκρατη υποσχεσιολογία και η συστηματική εξαπάτηση του θεσσαλικού λαού. (Σαν πολλά ζητούν: Δημοκρατία και ευθύ λόγο. Πάντως, για να επιτευχθεί η συζήτηση στη Βουλή, οφείλουν να δράσουν πιεστικά, πέραν των θεσσαλικών φορέων και οι βουλευτές και τα κομματικά στελέχη αμφιπλεύρως).
Ζ.

Τότε
* ΕΚΑΝΑΝ την αυτοκριτική τους, μετά από μια εικοσαετία γάμου, το ζευγάρι Λαρισαίων.
- Ήμουν τόσο χαζός, που σε παντρεύτηκα...
- Τι να σου πω, αγάπη μου. Μάλλον... Κι εγώ τόσο ερωτευμένη που δεν το πρόσεξα.
Ζ.

 

CIUYRISTA_KATSANAKHS.jpg

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, η συνέντευξη και τα χρίσματα
*Ανανεωμενος και ευδιάθετος εμφανίστηκε χθες στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης της HELEXPO ΔΕΘ για την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Στις 3 ώρες και ένα τέταρτο που διήρκησε η συνέντευξη Τύπου απάντησε σε 48 συνολικές ερωτήσεις, 2 λιγότερες από αυτές που απάντησε την προηγούμενη Κυριακή ο Πρωθυπουργός. Πέντε από αυτές χαρακτηρίστηκαν υβριδικές και υποβλήθηκαν διαδικτυακά μετά από συνδέσεις με Κρήτη, Πάτρα, Κομοτηνή, Γιάννενα και Αλεξανδρούπολη.
* * *
*Ο δημοσιογράφος του Creta TV από το Ηράκλειο υπέβαλε διαδικτυακά την ερώτησή του, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να αποκαλύπτει τη μεταξύ τους σχέση, πριν απαντήσει στο ερώτημα.
Οι δυο τους ήταν συμμαθητές στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου, χωρίς πάντως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να αποκαλύψει εάν είναι και πολιτικά συνοδοιπόροι.
* * *
*Απο την «Ελευθερία» ξεκίνησαν οι ερωτήσεις για τα περιφερειακά μέσα που ξεδίπλωσαν πολλά θέματα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας και της Περιφέρειας, σε αντίθεση με τα μέσα εθνικής εμβέλειας που περιορίστηκαν σε ερωτήσεις γύρω από τις υποκλοπές, τις συνεργασίες του ΠΑΣΟΚ με τα εκλογικά, την ενεργειακή κρίση και την ακριβή τιμή του ρεύματος.
* * *
*Απο τα ερωτήματα του Περιφερειακού Τύπου προέκυψε και η πολιτική που θα ακολουθήσει το κίνημα στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Χρίσματα λοιπόν γιοκ, τουλάχιστον στους μεσαίους και μικρούς Δήμους. Θέμα συζήτησης θα αποτελέσουν μεγάλοι Δήμοι και Περιφέρειες, με τον Νίκο Ανδρουλάκη πάντως να επισημαίνει σε όλους τους τόνους την ανάγκη να προκύψουν υποψηφιότητες από τη βάση.
* * *
*ΑνανΕωση υποψηφιοτήτων θα προκύψει, όπως είπε ο πρόεδρος, χωρίς να προσδιορίσει το ποσοστό - δεν θα μπορούσε άλλωστε. Ωστόσο, δήλωσε χαρούμενος από τη συμμετοχή των νέων στην προχθεσινή του ομιλία στο Βελλίδειο, προσθέτοντας ότι ιστορικά το ΠΑΣΟΚ και οι επιτυχίες του είναι συνδεδεμένα με τη νέα γενιά. Όπερ σημαίνει ότι η νέα γενιά θα βρεθεί στο προσκήνιο στις ερχόμενες εκλογές.
* * *
*«αφησαν τον υπουργό να κάνει ό,τι θέλει».
Να και η σπόντα του Νίκου Ανδρουλάκη για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η ΚΕΔΕ τις κυβερνητικές πολιτικές στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Είναι πρωτοφανές -είπε- να έχει έρθει το Ταμείο Ανάκαμψης και να μην έχει γίνει συζήτηση στην Αυτοδιοίκηση για τη διάθεση των κονδυλίων του. Ως γνωστόν, ο Απόστολος Καλογιάννης είναι μέλος της Διοίκησης της ΚΕΔΕ. Θα απαντήσει άραγε στη σπόντα Ανδρουλάκη;
* * *
*Συμπαρασταση στην Ουκρανία από την υπεύθυνη Τύπου, Στεφανία Μουρελάτου, που εμφανίστηκε στην αίθουσα με μοβ κοστούμι και κίτρινο μπλουζάκι. Εμφάνιση που δεν πέρασε απαρατήρητη (συνεπώς, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως) από τους συναδέλφους της.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

 

ANTIDHMARXOI_CIU.jpg

* ΕΧΟΥΝ και τις καλές τους στιγμές οι αντιδήμαρχοι Λαρίσης.
Ζ.

 

ASFALTOS_CIU.jpg

* ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ η οδός Αεροδρομίου στη Νέα Σμύρνη χθες, λέει ο Θ.Α. καθώς μόλις την είχαν ασφαλτοστρώσει.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass