ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2022 18:00
* ΑΥΤΟ είναι ρουτίνα στην Υπόγεια της Φαρσάλων, το βλέπουν όλοι και ο Zikos επίσης. Για κάποιο λόγο, τα φορτηγά αντί για το Τελωνείο μπαίνουν εκεί, απέναντι από την πλευρά της πόλης, όπου και σκαλώνουν. Δεν φτάνει το γνωστό κυκλοφοριακό  χάλι με το Τελωνείο, είναι και το μπέρδεμα των οδηγών με το GPS, που κάνει την κατάσταση εξτρίμ. Ποιος θα δώσει λύση; Ζ. * ΑΥΤΟ είναι ρουτίνα στην Υπόγεια της Φαρσάλων, το βλέπουν όλοι και ο Zikos επίσης. Για κάποιο λόγο, τα φορτηγά αντί για το Τελωνείο μπαίνουν εκεί, απέναντι από την πλευρά της πόλης, όπου και σκαλώνουν. Δεν φτάνει το γνωστό κυκλοφοριακό χάλι με το Τελωνείο, είναι και το μπέρδεμα των οδηγών με το GPS, που κάνει την κατάσταση εξτρίμ. Ποιος θα δώσει λύση; Ζ.

Εκκρεμές
* ΣΥΝΕΧΕΙΣ θερμοκρασιακές εναλλαγές στη διάρκεια της εβδομάδας αλλά και μέσα στην ίδια μέρα, εκκρεμές μεταξύ φθινοπώρου και καλοκαιριού ο καιρός. Καραδοκούν επίσης και τα πρωτοβρόχια...
Ζ.

Στεγνά
* ΜΑ δεν θα βρέξει στο παζάρι; Τι είν’ κι αυτό φέτος... Πάει τελειώνει κι η Λάρισα μένει στεγνή, παρά την καιρική συνήθεια δεκαετιών. Τουλάχιστον δεν ταλαιπωρήθηκαν οι παζαρτζήδες απ’ το αλαμανιό της βροχής στις τέντες και την πραμάτειά τους. Κι ας μείνει ο καιρός γλυκός, του Πούτιν εχθρός.
Ζ.

Εκλογές ταγκό
* ΟΥΤΩΣ ή άλλως, με όποια διαδικασία και αν ακολουθηθεί για την επιλογή υποψηφίου δημάρχου, μία θα είναι τελικά η νεοδημοκρατική υποψηφιότητα. Δεν υπάρχει άλλη περίπτωση, μία από τη γαλάζια πολυκατοικία συνολικά. Κι άλλη μία υποψηφιότητα από τους απέναντι, του Απ. Καλογιάννη προφανώς.
Ο νέος εκλογικός νόμος που ψήφισε η ΝΔ θα ισχύσει στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023, δεν επιτρέπει δημοκρατικές πολυτέλειες και ποικιλία σχημάτων, επιβάλλει υποχρεωτικά το ταγκό, μόνο δύο θα χορέψουν. Ένας εναντίον ενός, καθώς όποιος πάρει 43% εκλέγεται δήμαρχος από τον α’ γύρο. Μόνο το ΚΚΕ θα κατεβάσει τον δικό του ξεχωριστό συνδυασμό, επομένως, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποιο σχήμα της εξωκοινοβουλευτικής, απλώς για καταγραφή δυνάμεων. (Το δίλημμα μεταξύ των δύο θα λειτουργήσει ως οδοστρωτήρας).
Ζ.

Εμμέσως πλην...
* ΣΤΑΜΑΤΗΣ Κραουνάκης και Άλκηστις Πρωτοψάλτη ως γνωστόν σχέσεις γιοκ, οπότε κι αυτός πήγε στο Μουσικό Κουτί συνοδευόμενος από τη Μαρίζα Ρίζου, της νέας γενιάς ερμηνευτριών. Για να προκύψει αναμέτρηση επί σκηνής με τη συνομήλικη ομότεχνή της, την ταλαντούχα συμπαρουσιάστρια του Ν. Πορτοκάλογλου, τη Ρένα Μόρφη, τι όμορφη μετωπική κι αυτή...
* * *
* ΧΩΡΙΣ την Άλκηστη, ο Κραουνάκης και πρώτη επιλογή στην εκπομπή να τραγουδά ο ίδιος «...δυο κουβέντες μου σου πέσανε βαριές κι αποφάσισες να ζεις χωρίς εμένα...». Κι όλοι κατάλαβαν, σοφία δεν ήθελε. Υπενθυμίζεται πως ο πληθωρικός συνθέτης τα είχε σπάσει πέρυσι με τη δυναμική ερμηνεύτρια και επί δεκαετίες μούσα του, όταν εκείνη ανέβηκε να τραγουδήσει στην καρότσα του Δήμου Αθηναίων κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, τότε που πέρασε συμπτωματικά κι απ’ του Μαξίμου να τραγουδήσει για τον Μητσοτάκη.
Τα είχε προβλέψει μάλλον όλα η Λίνα Νικολακοπούλου όταν έγραφε το συγκεκριμένο τραγούδι.
... που ο ένας το ‘βλεπε το φως γι’ ανατολή
Κι ο άλλος για δύση
Λες και μέσα μας τ’ αντίθετα τραβάν
Να ψηφίσουνε στο ίδιο παραβάν... (Παράπλευρη απώλεια στη σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ).
Ζ.

Ο πρωθυπουργός
* - ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ δημόσια τοποθέτηση για συνετισμό του Μπαλτάκου της ΕΠΟ ζητά ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως ενημέρωνε ο Λαρισαίος τους υπόλοιπους φιλάθλους της παρέας.
- Ναι; Μα αφού έχει μιλήσει επανειλημμένα για το θέμα ο Βαγγέλης Μαρινάκης....
- Για τον Μητσοτάκη λέμε...
- Α...
Ζ.

Κυρίαρχες
* ΕΙΧΑΝ σαφώς το πάνω χέρι στη σχέση τους οι νεαρές Λαρισαίες.
- Έχεις νεύρα αγάπη μου;
- Όχι.
- Τότε καλά.
- Καλάμια.
* * *
* - ΠΩΛΕΙΤΑΙ άντρας. Κομπλέ, με καναπέ, τηλεόραση και τηλεκοντρόλ.
* * *
* - ΤΙ να φορέσω απόψε Γιώργο, δεν μπορώ ν’ αποφασίσω.
- Μου έχεις φάει τα σκώτια μωρή σαύρα...
- Τι είπες βρε;
- Ότι μια καλή επιλογή θα ήταν τα μαύρα.
Ζ.

Λόγω ιδιότητος
* - ΛΕΝΕ ότι ο Κάρολος τα ξύνει όλη μέρα, μετά συγχωρήσεως...
Οι Λαρισαίοι συνεχίζουν να κουβεντιάζουν για τον νέο Άγγλο βασιλιά.
- Αυτό είναι καταρχάς κακοήθεια και γενικότερα μεγάλο ψέμα. Ο Κάρολος το ξύνει. Δεν τα ξύνει.
- Γιατί;
- Γιατί είναι μον-άρχις. Συγγνώμη κιόλας.
Ζ.

Στα Δερβενάκια
* «ΒΡΩΜΑΕΙ πρόκληση και προβοκάτσια», οσμίζεται το ‘’Ποντίκι’’ και καθώς ο Ερντογάν είχε μιλήσει ακόμη και για την κατάληψη της Τριπολιτσάς το 1821, όχι τα σαράντα παλληκάρια από τη Λιβαδειά δεν τα απείλησε, βάζει λοιπόν τον Τούρκο πρόεδρο να απειλεί: «Κι αν δεν μας επιστρέψουν αμέσως τα λάφυρα που πήραν απ’ τον Δράμαλη, θα έρθουμε νύχτα στα Δερβενάκια και θα τα πάρουμε μόνοι μας». (Φάε λάδι κι έλα βράδι).
Ζ.

Κρήτη-Ελασσόνα
* ΣΟΒΑΡΟ site είναι το αθηναϊκό Insider. Στα παραπολιτικά του σχόλια προχθές ταξίδεψε απ’ τη μια άκρη της χώρας στην άλλη, απ’ το ένα στο άλλο θέμα: Ήταν μια καλή μέρα για τον Κυριάκο, που δεν καταλαβαίνει από lang με τίποτα λέμε. Το πρόγραμμά του μετά την επιστροφή από τις ΗΠΑ, πυκνό, με ροή και καλοδουλεμένο. Είχε το πρωί υπουργικό, μετά Κρήτη στη Σύνοδο του ΕΛΚ με περίπου 200 καλεσμένους και ομιλία μαζί με Βέμπερ και επιστροφή στην Αθήνα... Στο τραπέζι τώρα, πριν έρθουν τα γνωστά κρητικά εδέσματα, υπήρχαν μπολάκια με πατέ ελιάς και δύο είδη τυροσαλάτας. Μια άσπρη και μια πορτοκαλί. Με το που τις είδα, με ταξίδεψαν κατευθείαν στη Γιορτή Φέτας της Ελασσόνας...
* * *
* ΚΑΙ συνεχίζει αφού κάνει μια ανάλυση περί τυροκαυτερής: Την παράσταση στην Ελασσόνα πάντως δεν έκλεψε ούτε ο Γεωργαντάς, ούτε ο Μάξιμος, ούτε η Μπίζιου, αλλά σχετικά ανώνυμη οπτασία στα λευκά, όπως το ανόθευτο αιγοπρόβειο γάλα, με ασημένια γόβα για λάμψη και φτερά στα μανίκια, όπως το χνούδι στα νεογέννητα προβατάκια την άνοιξη. Πρόκειται για τη Φρόσω Καρκαβανίδου, αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ελασσόνας, νοσοκόμα στο επάγγελμα. Προσκυνώ». (Αυτοί οι Αθηναίοι, δεν είναι να βγουν στην επαρχία...).
Ζ.

Σβερώνη
* Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ Σβερώνη εμφανίστηκε χθες βράδυ στο «Χατζηγιάννειο», για την ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου. Η νομικός και πρώην βουλευτής με τη Χ.Α., από την οποία είχε παραιτηθεί, παρακολούθησε τις τοποθετήσεις του αρχηγού του κόμματος. Πάντως δεν ήταν στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, αν κάποιοι βιαστούν να βγάλουν συμπεράσματα.
Κ.Γ.

Έδρα
* ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ πάντως δεν είναι όσα είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος χθες, αλλά το τι θα κάνει με την έδρα, αν αυτή βγει στη Λάρισα. Απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα δεν έδωσε, παρά το γεγονός πως πολλοί τον ρώτησαν. «Ακόμα δεν έχω αποφασίσει» και «είναι νωρίς» και «θα δούμε», αλλά και ότι «θα εξεταστούν αν είναι ικανοί οι υποψήφιοι» και τέτοια απάντησε. Όλοι θυμούνται πάντως το σήριαλ με τον Θανάση Νασίκα που είχε κοιμηθεί βουλευτής την Κυριακή των εκλογών και ξύπνησε... απλός πολίτης την επομένη.
Κ.Γ.

Σημαίες
Με πολλές ελληνικές σημαίες υποδέχθηκαν οι δεκάδες υποστηρικτές της Ελληνικής Λύσης τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Βελόπουλο στο «Χατζηγιάννειο». Μάλιστα εκείνος συνάντησε και ένα παιδάκι στην είσοδο του κτιρίου από το οποίο ζήτησε να φωνάξει περήφανα και δυνατά πως είναι Έλληνας. Και το παιδί έβαλε τα δυνατά του.
Κ.Γ.

Δουλευταράδες
* ΝΕΑΡΟΙ Λαρισαίοι προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν σοβαρά καθημερινά θέματα.
- Τι δεν σου άρεσε στην προηγούμενη δουλειά σου;
- Που πήγαινα.
* * *
* - ΔΗΛΑΔΗ βρε παιδιά, υπήρξε κάποτε ένας άνθρωπος που ξύπνησε και είπε: «Α, τι ωραία να ξυπνάς πρωί και να πηγαίνεις για δουλειά, ας το πω σε όλους να το κάνουν...»;
* * *
* - ΠΟΣΕΣ ώρες κοιμάσαι τη μέρα;
- Τέσσερις.
- Και πώς αντέχεις;
- Κοιμάμαι κι άλλες οκτώ-εννιά το βράδυ.
Ζ.

Τα θύματα
* «ΕΓΚΛΗΜΑ εκτός ΜΕΘ κι ούτε ένας υπεύθυνος...» σχολιάζει ο Μ. Χ. : Τα στοιχεία της μελέτης του επίκουρου καθηγητή Λύτρα, σε συνέχεια της περσινής μελέτης που είχε εκπονήσει μαζί με τον καθηγητή Τσιόδρα, αποκαλύπτουν ένα έγκλημα.
Ένα έγκλημα από αυτά που σε κανονικές χώρες θα προκαλούσαν σφοδρές αντιδράσεις και συζητήσεις για το τι πρέπει να αλλάξει εδώ και τώρα. Εδώ, απραξία και επικοινωνιακή διαχείριση. Κανείς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί και φυσικά δεν συζητάμε καν για ανάληψη ευθύνης. (Πρώτη κίνηση να κόψουν την πρόσβαση του ενοχλητικού επιστήμονα στα στοιχεία του ΕΟΔΥ).
* * *
* ΣΤΗ μελέτη αναλύονται συνολικά τα στοιχεία από 14.011 διασωληνωμένους ασθενείς με covid, από τους οποίους οι 10.466, ποσοστό 74,7%, απεβίωσαν.
Το φορτίο θνητότητας είναι μεγαλύτερο για τους νοσηλευόμενους σε δομές υγείας της επαρχίας, επιπλέον 64%, συγκριτικά με τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου της Αττικής. (Κανένας δεν εξήγησε ποτέ γιατί είναι ατυχία να ζεις στην επαρχία. Γιατί υπολείπονται τα περιφερειακά νοσοκομεία; Ακόμη εκείνη η μελέτη που υποχρεώθηκε τότε να υποσχεθεί ότι θα έκανε ο Ιατρικός Σύλλογος της Λάρισας;)
* * *
* ΑΠΟ την επιμέρους ανάλυση του δείγματος προκύπτει ότι, όσοι δεν εισήχθησαν σε ΜΕΘ σχεδόν όλοι έχασαν τη μάχη για τη ζωή τους. Ήτοι 1.084 ασθενείς, ποσοστό 97%, έναντι 72% δηλαδή 9.382 ασθενείς μεταξύ των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ.
Πέρσι, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε αμφισβητήσει στη Βουλή ότι υπάρχουν αυτά τα στοιχεία. «Έχουμε ενδείξεις για μεγαλύτερη θνησιμότητα στους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις ΜΕΘ; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Έχετε εσείς; Φέρτε την. Εάν έχετε εσείς τέτοια στοιχεία, καταθέστε τα...».
Οι ελλείψεις παραμένουν και οι αδυναμίες του ΕΣΥ που σύμφωνα με την κυβέρνηση «άντεξε», μετριούνται πια με συγκεκριμένο αριθμό θυμάτων. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα έγκλημα με συγκεκριμένα στοιχεία. (Τα λέει ο δημοσιογράφος αλλά...).
* * *
* ΚΙ ο εντατικολόγος του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου ήταν σοκαριστικά σαφής: «Θνητότητα της τάξης του 97% στους διασωληνωμένους εκτός Εντατικής είναι ο ορισμός της προσχηματικής νοσηλείας. Διασωληνώνονταν οι άνθρωποι για να λέμε ότι τους διασωληνώσαμε... Το 97% θνητότητα είναι ισοδύναμο περίπου με τη θνητότητα πυροβολισμού στο κεφάλι εξ επαφής, για να ξέρουμε τι λέμε».
Ζ.

Θέμα ευστάθειας
* ΤΡΙΓΜΟΙ λέει στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, βουλευτής διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική. Αντέδρασε η Φωτεινή Πιπιλή στην τροπολογία για τα τραπεζοκαθίσματα, που προβλέπει παράταση δωρεάν κατάληψης δημόσιων χώρων από τα τραπεζάκια έξω. (Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα για την κυβέρνηση).
Ζ.

Εκπαιδευτής
* ΤΡΑΚΑΡΕΙ ο ηλικιωμένος Λαρισαίος με κάποιον νεαρό, ο οποίος αποδείχθηκε πολύ τσαμπουκάς βγαίνοντας απ’ το αυτοκίνητο.
- Παππού, δώσε μου χίλια ευρώ αλλιώς σε τσάκισα...
- Μα δεν έχω παιδί μου. Έχει όμως ο γιος μου, ο οποίος εκπαιδεύει χελώνες. Κάτσε να τον πάρω τηλέφωνο.
Τηλεφωνεί αλλά ο νεαρός του αρπάζει τη συσκευή και μιλάει εκείνος.
- Δεν με νοιάζει αν εκπαιδεύεις χελώνες, που λέει εδώ ο γέρος. Φέρε μου αμέσως εδώ χίλια ευρώ αλλιώς θα σας σκίσω όλους.
* * *
* ΚΑΙ του δίνει τη διεύθυνση που βρίσκονται και όπου φτάνει σε λίγο ένα τζιπ με πέντε άνδρες των ΟΥΚ, οι οποίοι έκαναν τόπι στο ξύλο τον τσαμπουκά νεαρό. Πλησιάζει μετά ο αρχηγός τους τον παππού.
- Βρε πατέρα πόσες φορές θα το πούμε; Βατράχια εκπαιδεύω, όχι χελώνες.
Ζ.

 

 

SKITSO.jpg

 

TROXON_KARDITSA.jpg

* ΕΠΙ τροχών, δύο τροχών, τους συλλαμβάνει δυο-δυο, στα θεσσαλικά ισιάδια ο φακός του Β. Ντ. Πατίνι στην Καρδίτσα, ποδήλατο στον Τύρναβο.
Ζ.

 

MPAK.jpg

* Ο δικός μας των αθλητικών Σωτ. Κέλλας εκφωνητής στον «Αχίλλειο Άθλο» στα Φάρσαλα, εντόπισε τον πρώην δικό μας ανταποκριτή Αχιλλέα Μπακαλέξη, ο οποίος παρακολουθεί τον αγώνα από την πρώτη του διοργάνωση. Είναι κι αυτός ένας ακόμη Αχίλλειος Άθλος, του Αχιλλέα.

 

MPANIERA_CIU.jpg

* ΜΙΑ παλιά μπανιέρα, μερικές παραπεταμένες πλάκες και φρύγανα με μερικά κλαδιά από κάτω, πάντα υπάρχουν λύσεις για ζεστό νερό. Και στην εποχή της ενεργειακής κρίσης.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass