ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2022 18:15
* ΠΟΛΛΕΣ, κι αναμενόμενες, οι παρουσίες, αλλά ηχηρές και οι απουσίες, στο «στερνό αντίο» της δ. Μαίρης Ράπτου χθες στον Αγ. Αχίλλιο. * ΠΟΛΛΕΣ, κι αναμενόμενες, οι παρουσίες, αλλά ηχηρές και οι απουσίες, στο «στερνό αντίο» της δ. Μαίρης Ράπτου χθες στον Αγ. Αχίλλιο.

* ΠΑΛΙΑ τα λέγαμε «Πρωτοβρόχια». Τα περίμενε ο κόσμος ήρεμα, απλά, φυσικά. Βροχούλες ήτανε, φθινοπωρινές... Να ποτίσει η γης, να οργώσει ο γεωργός, να ξεπλυθούν οι σκονισμένοι δρόμοι στις πόλεις... Ευλογία Θεού, το λέγανε και τα παλιά αναγνωστικά.


Σήμερα, τις ονομάζουμε «Εύα» ή άλλως πώς και μας προκαλούν τρόμο. Βγάζουμε ανακοινώσεις με οδηγίες αυτοπροστασίας από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και ειδοποιούμε όλο τον κόσμο με το 112 να κλειστεί σπίτι. Τρελαθήκαμε τελείως; Προφανώς ...
Η «Εύα» πάντως δεν αμάρτησε, στη Λάρισα. Ήρθε ηπίως, άφησε τη χρησιμότατη βροχή και αποχώρησε. Από σήμερα, επιστροφή στην καλοκαιρία.
* ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ Κυριακή... Το βρεγμένο χώμα δέχθηκε τη μεγάλη δασκάλα Μαίρη Ράπτου, που, λόγω των γεγονότων έγινε ... σύμβολο για την πόλη. Πάνδημη η κηδεία της, με παρουσίες, αλλά και... φωναχτές απουσίες... Τι έμελε να ζήσουμε...
* * *
* ΟΛΗ η Λάρισα βλέπει με συμπάθεια την υπόθεση των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου και όλη η Λάρισα θέλει να συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά αυτό δεν φτάνει. Το θέμα είναι πώς θα εξελιχτεί το θέμα. Να εξηγούμεθα:
Αν το θέμα δημιουργήθηκε απλά και μόνο από μια εμμονή της υφυπουργού Ζέττας Μακρή, όπως ισχυρίζονται πολλοί, λογικό είναι να αναμένει κανείς ότι το «Μαξίμου» και η Κεραμέως θα προβούν σε... «διορθωτικές κινήσεις» για να το πούμε κομψά. Αν αυτό δεν συμβεί τις επόμενες μια-δυο μέρες και η απόφαση για κλείσιμο δεν αποσυρθεί, τότε αυτό θα σημαίνει ότι η Ζέττα... δεν έκανε του κεφαλιού της. Αυτό δεν λέει η κοινή λογική; Οπότε οι επόμενες ημέρες θα μας αποκαλύψουν σίγουρα πολλά...
* * *
* ΤΟ πώς τα πάει η οικονομία στην πόλη της Λάρισας μπορείς να το δεις ανηφορίζοντας προς τον Λόφο του Φρουρίου. Όπου ένας μεγάλος αριθμός μαγαζιών, κυρίως εστιατορίων, έχει κλείσει οριστικά, καθώς «δεν βγαίνουν». Η πελατεία δεν έχει λεφτά να βγει για φαγητό, τα λειτουργικά έξοδα στο ταβάνι, οπότε... άντε γεια. Κατά τ’ άλλα η χώρα είχε ανάπτυξη 5-6% για το 2022.
Πιο καλά τα πράγματα στον αγροτικό τομέα. Καλές σχετικά παραγωγές, καλές σχετικά τιμές, πήραν λεφτά αρκετοί αγρότες. Αν δεν υπήρχε η ακρίβεια μπορεί και να έβαζαν και στην άκρη...
* * *
* ΠΟΙΟ καλάθι της νοικοκυράς και κουραφέξαλα; Έχεις πάρει χαμπάρι ότι το σουβλάκι στη Λάρισα έπιασε τα 2 ευρώ και το πιτόγυρο τα 4; Κι έχει κανείς την εντύπωση πως έτσι και λήξει ο πόλεμος του Πούτιν θα... πέσουν ξανά οι τιμές; Κανείς, ε;
* * *
* ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ κοσκινάκι μου ...
Ένα από τα έξι «Ραφάλ» της χώρας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της 110 Π.Μ. και είναι η μεγάλη «ντίβα» της φετινής γιορτής Αεροπορίας στη Λάρισα. Έχει περιβληθεί με τόσο... μύθο αυτό το αεροσκάφος κι έχουν γραφτεί τόσα πολλά, που δεν είναι πια ένα απλό αεροπλάνο, αλλά ένα πραγματικό... θέαμα που προκαλεί δέος! Καλές πτήσεις να ’χουν...
* * *
* ΑΡΧΙΣΑΝ οι... πασιέντζες στον Τύπο. Στις 2 Απριλίου θα κάνει εκλογές ο Μητσοτάκης. Όχι, στις 9. Δεν γίνεται 9, είναι του Λαζάρου. Μια χαρά γίνεται, θα πάνε και οι ετεροδημότες στα χωριά τους και θα ψηφίσουν...
Μόνο που όταν κάνουν οι άνθρωποι σχέδια, τα βλέπει ο Μητσοτάκης και γελάει. Εκλογές θα γίνουν όποτε βολεύουν τον Κυριάκο. Και πες εσύ ό,τι θες.
* * *
* ΦΥΣΙΚΑ φαίνεται πως έχουν και στον ΣΥΡΙΖΑ τα όπλα τους. Χθες, μέσω φιλικής τους εφημερίδας, «ξαμόλησαν» στον αέρα λίστα παρακολουθούμενων -υποτίθεται- προσώπων... Αν την πιστέψουμε ο... Μητσοτάκης (ως προϊστάμενος της ΕΥΠ) χρεώνεται πως παρακολουθούσε μέχρι και τον... Άδωνι Γεωργιάδη και τον Δένδια! Μέχρι να γίνουν, δηλαδή, εκλογές, δεν αποκλείεται να ακούσουμε πως τελικά παρακολουθούταν από την ΕΥΠ και ο Μητσοτάκης! Μπουρλότοοοο!
* * *
* ΠΑΝΤΩΣ η ηγεσία της ΝΔ έδωσε σαφείς εντολές. Όλοι όσοι μπουν στα ψηφοδέλτια, θα ελεγχθούν για το ποιόν τους μέχρι... κεραίας. Θεούσοι και θεούσες θα προτιμηθούν κατά προτεραιότητα, ενώ ακολουθούν οικογενειάρχες, πολύτεκνοι κ.λπ., κ.λπ. Εργένηδες ή τίποτα πλέι μπόι δεν έχουν καμιά τύχη. Μη φάμε πάλι κανέναν... «Πατσά» γρεβενιώτικο!
* * *
* - Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολύ γιατρέ μου, είπε στον ορθοπεδικό και πρώην βουλευτή Κώστα Μπαργιώτα κάποιος ασθενής, τον οποίο βοήθησε να αντιμετωπίσει ιατρικό πρόβλημα.
- Να σαι καλά... Θα μου δώσεις καμιά ψήφο; Απάντησε εκείνος μεταξύ σοβαρού κι αστείου...
Καμιά φορά οι μεγάλες «ειδήσεις» βγαίνουν από τις πιο απλές, ανθρώπινες και καθημερινές κουβέντες. Ναι, γεγονός δείχνει... Ο Κώστας Μπαργιώτας φαίνεται ότι πήρε τη μεγάλη απόφαση.
* * *
* ΚΙ από κει που η Κεντροαριστερά έπασχε από έλλειψη υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας προέκυψαν ήδη δύο. Διότι, «αθόρυβα και μεθοδικά» που λένε, κινείται και η δικηγόρος Μαρία Γαλλιού. Η οποία φαίνεται να κινείται μάλιστα... πανθεσσαλικά, διοργανώνοντας πυρήνες φίλων στους τέσσερις νομούς.
Σε κάθε περίπτωση, το παράδειγμα του Τσιλιμίγκα που πήγε στον πόλεμο χωρίς να ρίξει μια ντουφεκιά δύσκολα θα επαναληφθεί.
* * *
* ΗΛΙΟΥ φαεινότερο είναι πια ότι η Ρένα Καραλαριώτου παίζει πολύ δυνατά ενόψει των εκλογών.
Δεν είναι μόνο η συνεχής κινητικότητα και καθημερινή επαφή με τον κόσμο. Αλλά, όπως μαθαίνω, είναι το γεγονός ότι έχει τη στήριξη μερικών πολύ δυνατών στελεχών του νεοδημοκρατικού στρατοπέδου...
* * *
* ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ εκεί στον Δήμο Λαρισαίων να αγοράσουν μηχάνημα που θα σβήνει γκράφιτι ή όχι; Χρόνια το αποφασίζουν, αλλά δεν προκύπτει. Κι, όμως, θα είναι ό,τι πιο χρήσιμο στη βρομισμένη τριτοκοσμική πόλη μας, που δεν έχει μείνει τοίχος άγραφτος από την επέλαση των βανδάλων.
* * *
* ΕΠΟΜΕΝΟ βήμα που θα πρέπει να γίνει είναι να καθαριστούν οι πινακίδες οδοσήμανσης μέσα στην πόλη, όπου ο κάθε κάφρος πάει και κολλάει αυτοκόλλητα ή τις μουτζουρώνει, με αποτέλεσμα να προκαλούνται κίνδυνοι και για τροχαία ατυχήματα. Και δυστυχώς η ατιμωρησία είναι μια παγιωμένη κατάσταση.
* * *
* ΑΜΑ δεις το ποτήρι μισογεμάτο μπορεί να πεις ότι πέτυχε... νίκη η Νίκη Κεραμέως με τις ηλεκτρονικές εκλογές δασκάλων και καθηγητών για τα Υπηρεσιακά τους Συμβούλια. Και μπορεί η αποχή να ήταν συντριπτική στην Αθήνα (85-90%) και πολύ μεγάλη στην Περιφέρεια (60-62% στη Λάρισα), αλλά η είδηση είναι ότι... κατάφερε να γίνει η ψηφοφορία! Οι εκπαιδευτικοί -έλεγε ένας παλιός δάσκαλος- έτσι κι αλλιώς είμαστε σαν τα παιδιά που προσπαθείς να τους δώσεις... μουρουνέλαιο. Είναι μέχρι να πιουν την πρώτη γουλιά. Μετά θα πιουν όλο το μπουκάλι!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass