ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2022 18:00
* ΣΤΑ γραφεία της «Ε» βρέθηκαν χθες τα παιδιά του Οικοτροφείου «Ελευθερία» και μέλη του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ν. Λάρισας για να δώσουν τις ευχές τους ενόψει των Άγιων Ημερών στη διεύθυνση και τους εργαζόμενους της εφημερίδας. Τα φωτεινά τους χαμόγελα και η ζεστή τους ματιά ήταν το καλύτερο δώρο! * ΣΤΑ γραφεία της «Ε» βρέθηκαν χθες τα παιδιά του Οικοτροφείου «Ελευθερία» και μέλη του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ν. Λάρισας για να δώσουν τις ευχές τους ενόψει των Άγιων Ημερών στη διεύθυνση και τους εργαζόμενους της εφημερίδας. Τα φωτεινά τους χαμόγελα και η ζεστή τους ματιά ήταν το καλύτερο δώρο!

Σε υψόμετρα
* ΜΠΟΡΕΙ καμπαναριά να υπάρχουν πολλά, χιόνια όμως πουθενά κι ας σημαίνουν Χριστούγεννα αυτά. Κι όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, μετά βεβαιότητος πλέον, στις 25 Δεκεμβρίου, «χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν μόνο σε μεγάλα υψόμετρα...» Ε ναι, λογικό, όμως «...κυρίως στις Άλπεις», συμπληρώνουν. Α καλά...
Ζ.

Κρύο μεν...
* ΜΑΛΑΚΟΣ καιρός, χριστουγεννιάτικη καλοκαιρία μα τη νύχτα και το πρωινό το κρύο δεν αστειεύεται. Κι ο Λαρισαίος το είχε κατανείμει.
- Το κρύο έχει πέντε κατηγορίες.
Αισθηματικό: Αχχχχχ, κρύο....
Γεωγραφικό: Τι κρύο έχει εδώ...
Θρησκευτικό: Τι κρύο είναι αυτό θεέ μου...
Δολοφονικό: Πεθάναμε από το κρύο...
Διατροφικό: Φάγαμε ένα κρύο...
***
* Ο άλλος δίπλα όμως, είχε αντιρρήσεις.
- Ποιος χειμώνας και τι κρύο βρε; Ακόμα αγοράζουμε αντικουνουπικά.
Ζ.

Τρία τριήμερα
* ΜΕ την υπόμνηση ότι οι φετινές γιορτές είναι 3 συνεχόμενα τριήμερα, ο αισιόδοξος Λαρισαίος. Σάββατο με Δευτέρα και τα Φώτα Παρασκευή με Κυριακή.
- Η Πρωτοχρονιά δεν είναι, τον φρέναρε ο φίλος του.
-Εντάξει, η Δευτέρα εκείνη εργάσιμη για το Δημόσιο, τα μαγαζιά όμως νομίζω θα είναι κλειστά, επειδή δύο Κυριακές τώρα ήταν ανοιχτά.
Ζ.

Με έμπνευση
* ΝΕΑΡΟΙ Λαρισαίοι στον δικό τους γιορτινό ρυθμό.
- Δαιμονισμένα μελομακάρονα... Ένα πας να φας, πέντε σου επιτίθενται.
***
* - ΜΕ μέτρο τα μελομακάρονα.
- Δέκα μέτρα είναι καλά;
***
* - ΚΑΤΕΒΑΣΑ μια νέα έρευνα που λέει πως αν φας ένα κιλό μελομακάρονα κι αμέσως μετά πιείς τρία σφηνάκια τεκίλα τότε το αλκοόλ εξουδετερώνει όλες τις θερμίδες.
- Από πού την κατέβασες;
- Απ’ το μυαλό μου.
Ζ.

Ωφέλιμη
* - ΝΑ μην το κρύψω, εγώ είμαι με την Καϊλή, έλεγε ο γνωστός Λαρισαίος Γ. Π.
- Σοβαρά; Γιατί γιατρέ;
- Διότι είναι η μοναδική πολιτικός που έπαιρνε λεφτά απ’ το Κατάρ, από τους ξένους δηλαδή κι όχι απ’ το δημόσιο ταμείο, δεν έκλεβε από μας. Κι επιπλέον, με τις αγορές ακινήτων κλπ έφερνε συνάλλαγμα στη χώρα, ενώ ως τώρα οι άλλοι έβγαζαν τα λεφτά στην Ελβετία.
Ζ.

Πότε με το καλό;
* Η εκλογολογία καλά κρατεί και δεν είναι να περιμένει κανείς τίποτε διαφορετικό σε μια χώρα που απολαμβάνει το να «μαντεύει» την ημερομηνία της κάλπης και πρωθυπουργούς που αρέσκονται να εκπλήττουν. Αυτή τη φορά όμως οι προβλέψεις έχουν «τεντωθεί» πολύ, σχολιάζει το News247. Εκεί που πολλοί μιλούσαν για τον Ιανουάριο τώρα μιλούν για τον Ιούλιο. Κρίνοντας ίσως από τη λήξη του προγράμματος food pass. Ένα επιπρόσθετο επιχείρημα είναι πως η ΝΔ έτσι θα γλιτώσει από την ψήφο των νέων που δεν ευνοεί την κυβέρνηση κι οποίοι θα λείπουν τότε και δεν θα γυρίζουν απ’ τις διακοπές για να ψηφίσουν. Επίσης δύο υπουργοί, από τους εντεταλμένους, έχουν δώσει στίγμα: Ο Γ. Γεραπετρίτης που δήλωσε ότι θα φάμε ήσυχα το αρνί του Πάσχα και ο Θ. Λιβάνιος που άφησε να εννοηθεί ότι εκλογές θα γίνουν όταν θα έχει ζέστη.
***
* ΚΑΙ συνεχίζει η μίνι ανάλυση: Αυτοί που σκέφτονται πιο «φρόνιμα» πάντως λένε πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν θα καταλήξει σε ημερομηνία «αν δεν δει να πιάνουν» τα όσα αναμένει από τη διασπορά των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Ως εκ τούτου ο Κ. Μητσοτάκης στο Μέτσοβο δεν θα αποφασίσει την ημερομηνία των εκλογών, αλλά τα κριτήρια που θα την καθορίσουν. Ο υφιστάμενος σχεδιασμός είναι για το «τέλος της Άνοιξης» όπως έχει δηλώσει πέρυσι. Δεν είναι πάντως «γραμμένο στην πέτρα».
Ζ.

Όπως ο Σίσυφος
* ΣΕ σισύφειο προσπάθεια επιδίδονται τις τελευταίες μέρες Δημοτική Αστυνομία και Τροχαία στο κέντρο της πόλης όπου επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο. Το σύνηθες εορταστικό και ίσως και λίγο παραπάνω φέτος. Και δεν βρέχει κιόλας, οπότε θα προέκυπτε συμφόρηση και πλήρης ακινησία.
Προσπαθούν δημοτικοί αστυνόμοι και τροχονόμοι στους κεντρικούς δρόμους, διώχνοντας βασικά όσους μπλοκάρουν την κυκλοφορία με την ολιγόλεπτη στάθμευση, να κάνουν μια δουλίτσα. Αποτέλεσμα δεν προκύπτει πάντως. Διότι μόλις περάσουν, αμέσως από πίσω τους γίνονται ξανά τα ίδια.
***
* ΣΤΗΝ Παπαναστασίου φερειπείν, όπου τα αλάρμ αναβοσβήνουν σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο, με προσωρινή στάθμευση στην αριστερή πλευρά του δρόμου, προσωρινή στάθμευση, μια μικρή στάση, το δείχνουν και με τα δάχτυλά τους οι οδηγοί, χτυπώντας δυο-τρεις φορές τον δείκτη με τον αντίχειρα, για λίγο βρε παιδάκι μου. Μόλις προχωρήσει παρακάτω το όργανο, πίσω του άλλοι οδηγοί κάνουν ακριβώς το ίδιο.
Κι είναι φυσιολογικό. Αφού όλοι ξέρουν ότι μπορούν να σταθούν, έχουν συνηθίσει, πρακτικά δεν απαγορεύεται, αν υπήρχε έλεγχος και είχε επιβληθεί η απαγόρευση κανείς δεν θα το έκανε. Δεν εμπεδώνεται η απαγόρευση όταν εφαρμόζεται μόνο για μια βδομάδα τον χρόνο.
Ζ.

Αντιπαρατέθηκαν
* ΣΠΑΝΙΟ έως και πρωτοφανές για φορέα αυτού του είδους. Στον Σύλλογο Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου, αναδύθηκε η αρχαία ελληνική συνήθεια. Κι επειδή δεν συμφώνησαν ποιος απ’ όλους τους φίλους του το αγαπάει πιο πολύ το Αρχαιολογικό Μουσείο, αναδείχθηκε κατά πλειοψηφία ο πρόεδρος στη νεοεκλεγείσα διοίκηση, ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιούλας που κέρδισε στην αντιπαραθετική ψηφοφορία τον φιλόλογο Απόστολο Σουρλαντζή, τον πρώην αντιδήμαρχο. Αλλά και για τη θέση του γραμματέα, ναι επίσης αντιπαράθεση και ο Λεωνίδας Χατζηαγγελάκης επικράτησε της Λούλης Μαργαρίτου, ενώ ευτυχώς για τη θέση του ταμία δεν υπήρξε κόντρα, με τη Ρέττα Κουτσοκώστα να εκλέγεται ομοφώνως. Τη διοίκηση συμπληρώνουν οι γνωστοί παράγοντες Γιάννης Σάπκας και Δέσποινα Αράπκουλε, οι οποίοι προφανώς έκριναν και το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών.
Ζ.

Με σφαλιάρες
* ΕΧΟΥΝ ζορίσει κάπως τα πράγματα και στην πρωτεύουσα του καφέ.
-Στα 4 ευρώ; Λίγο ακόμα να ακριβύνει ο καφές και θα ρίχνουμε σφαλιάρες ο ένας στον άλλο για να ξυπνήσουμε.
***
* - ΝΑ πληρώσουμε λίγο;
- Τι λίγο; Να πληρώσετε όσο κάνει ο καφές κύριε.
***
* -ΤΙ σου δίνει δύναμη; Τι σε εμπνέει και σηκώνεσαι κάθε πρωί;
-Κατουριέμαι.
Ζ.
Πιο χαλαροί
* ΤΟΥΣ παλιότερους καιρούς λέει οι Λαρισαίοι σχημάτιζαν ουρές στα μικροβιολογικά εργαστήρια πριν τις γιορτές. Για εξετάσεις αίματος ώστε να ξέρουν πώς θα πορευτούν με τα εορταστικά φαγοπότια, να μάθουν αν είναι να προσέξουν, μην τους έρθει το τραπέζι ταμπλάς. Κι αυτό όχι διότι τώρα είναι τα γιορτινά τραπέζια φτωχότερα, παρότι τότε «ΠΑΣΟΚ... Ωραία χρόνια...». Τώρα είναι πιο ελεγχόμενη η κατάσταση, πολύ περισσότερος κόσμος κάνει τσεκ απ, σε τακτές ημερομηνίες στη διάρκεια του χρόνου. Αλλά και πάρα πολλοί, μιας ηλικίας, παίρνουν τα χάπια τους και κινούνται πιο ελεύθερα τρωγοπίνοντας. Χάπια για τη χοληστερίνη, για το ουρικό κλπ κι έτσι απολαμβάνουν πιο χαλαροί τα ωραία.
Ζ.
Κωλυσιεργεί;
* Η Επιτροπή Φορέων για το Υδατικό της Θεσσαλίας, ζήτησε συναντήσεις με τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων στην Αθήνα, να συζητήσει μαζί τους και να ενημερώσει για το σοβαρό πρόβλημα. Σ’ αυτή τη διαδικασία έχει προκύψει ανεξήγητη εμπλοκή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρότι η Νομαρχιακή της Λάρισας έχει προωθήσει την υπόθεση αρμοδίως, συντασσόμενη με το αίτημα, παρότι οι τομεάρχες Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και Γεωργίας Σταύρος Αραχωβίτης συμφωνούν, εντούτοις η συνάντηση δεν έγινε κι ούτε φαίνεται ραντεβού στον ορίζοντα. Παρότι επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ εκ φύσεως είναι υπέρ του διαλόγου, άλλωστε συχνά χάνονται στις συζητήσεις. Να κωλυσιεργεί άραγε η Όλγα Γεροβασίλη, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία ως βουλευτής Άρτας τάσσεται εναντίον κάθε σκέψης μεταφοράς υδάτων, όπως και οι περισσότεροι στη δυτική Ελλάδα; Πώς αλλιώς να εξηγηθεί...
Ζ.
Με φιλοτιμία
* ΧΑΜΗΛΩΝ τόνων οι νεαροί Λαρισαίοι, προσπαθούσαν φιλότιμα.
-Έχεις δίκιο βρε γυναίκα...
-Μα δεν μίλησα.
-Για όταν μιλήσεις.
***
* - ΓΕΙΑ σου γειτόνισσα. Μήπως έχεις λίγο ζάχαρη να φτιάξω έναν καφέ, επειδή μου τελείωσε;
- Έλα, θα σου φτιάξω εγώ καφέ. Πώς τον πίνεις;
- Σκέτο.
***
* - Η άλλη μου λέει έλα το Σάββατο θα μαγειρέψω αγκινάρες αλα πολίτα. Μπορούσες να μου πεις πιο ευγενικά να μην έρθω, της λέω.
Ζ.

Στους καθηγητές
* ΝΙΚΗΤΡΙΑ και τροπαιούχος η γαλάζια ΔΑΚΕ στις εκλογές των καθηγητών της ΕΛΜΕ Λάρισας. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ σε χαμηλή πτήση ξανά, ακόμη χαμηλότερα αυτή τη φορά, σχεδόν ανώμαλη προσγείωση με υποτριπλάσιο ποσοστό της νεοδημοκρατικής. Το ΚΚΕ στα κυβικά του, το δε ΠΑΣΟΚ σε διάλυση, ούτε έδρα δεν έβγαλε η ΠΕΚ. Η δε ΑΔΗΚ εξαϋλώθηκε, τέρμα η υγρασία στην επίσημη ΔΑΚΕ, δεν σηκώνει αντάρτικα η ΝΔ.
Το δε αριστερό δέος στην ΕΛΜΕ, ξεκάθαρα πια οι ‘’Παρεμβάσεις’’ της εξωκοινοβουλευτικής, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ. Με διπλάσια ποσοστά απ’ τους συριζαίους, ναι διπλάσια. (Πρόεδρο βέβαια δεν θα ξαναβγάλουν οι συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ, μάλλον το έχουν κάνει τάμα, μακάρι να τα καταφέρουν δηλαδή, αλλά τότε θα πρέπει και να εξηγήσουν γιατί δεν έβγαζαν επί τόσα χρόνια).
***
* ΟΙ οποίοι συριζαίοι στην ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ θα πρέπει να λύσουν και τα εσώψυχά τους. Από τα κεντρικά της παράταξης στην Αθήνα ανακοινώθηκε ότι έχουν διαγραφεί η Ερμίνα Μαγαλιού και ο Γιάννης Τσακνάκης, για τη στάση τους στις εκλογές των αιρετών στα υπηρεσιακά τον περασμένο μήνα. Λογικά κι οι Λαρισαίοι θα έχουν διαγράψει τους Αθηναίους συντρόφους τους. Κι όμως οι δύο συνδικαλιστές πρώτευσαν σε σταυρούς στην ΕΛΜΕ προχθές. Άρα... (μα στη συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ διέγραψαν την Ε. Μαγαλιού που είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Βγάλε άκρη...).
***
* «ΟΙ προγραφές και τα μαχαιρώματα θυμίζουν παλαιοπασοκικούς βυζαντινισμούς και αχρείαστη συνωμοσιολογία», έλεγε έμπειρος Λαρισαίος εκπαιδευτικός, με πολλές ώρες πτήσης στα κοινά. Και συμπλήρωνε: «Η διαφορά: Το πάλαι ποτέ κραταιό Κίνημα των πρασίνων τα έκανε αυτά σε μέρες ακμής και ηγεμονίας. Ενώ τώρα οι συριζαίοι κυνηγούν λαχανιασμένοι. Και με τέτοια καμώματα μικραίνουν βυθιζόμενοι σε αχρείαστη εσωστρέφεια...» (Περισσότερα μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος ...σόρι τις διακοπές).
Ζ.
Με τρόπο
* ΗΘΕΛΕ να του το φέρει με τρόπο η Λαρισαία.
- Μωρό μου πρέπει να χωρίσουμε...
- Μα γιατί;
- Θα είναι καλύτερα και για τους τρεις μας.
Ζ.

 

MPALONIA_CIU.jpg

* ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και της εφημερίδας στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου και του Συνδέσμου Καταστημάτων Εστίασης, με μπαλόνια που μοιράστηκαν στα παιδιά και θα συνεχίσουν να μοιράζονται και τις επόμενες ημέρες, μα και την Πρωτοχρονιά.
Ζ.

 

FARMAKA_CIU.jpg

* ΣΤΗ γιάφκα του Γιάννη Μακρυγιάννη, αναζητούν με τον Βασ. Έξαρχο
συνταγή για το ΠΑΣΟΚ. Καμιά βιταμίνη, κάνα μουρουνέλαιο και τέτοια ενισχυτικά...
Ζ.

 

DENTRA_CIU.jpg

* ΟΤΑΝ λιποθυμούν και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Ή αλλιώς, η γάτα η ζημιάρα.
Ι. Μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass