ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2022 17:50
* ΑΥΤΗΝ τη φορά δεν ήταν ο στρατηγός κι ο αστυνομικός, ο Αστ. Μαντζιώκας ήταν ο πρόεδρος της ομάδας της Αστυνομίας κι ο Χάρης Μητσιάκος ο σκόρερ της, στον φιλανθρωπικό αγώνα υπέρ των σεισμοπλήκτων του Δαμασίου, με αντίπαλο την ομάδα των παλαίμαχων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της Λάρισας. Ζ. * ΑΥΤΗΝ τη φορά δεν ήταν ο στρατηγός κι ο αστυνομικός, ο Αστ. Μαντζιώκας ήταν ο πρόεδρος της ομάδας της Αστυνομίας κι ο Χάρης Μητσιάκος ο σκόρερ της, στον φιλανθρωπικό αγώνα υπέρ των σεισμοπλήκτων του Δαμασίου, με αντίπαλο την ομάδα των παλαίμαχων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της Λάρισας. Ζ.

Πασχαλιά


* ΚΙ αντί για Χριστούγεννα οι Λαρισαίοι θα κάνουν Πάσχα. Πασχαλιά στο πορτοφόλι, εξοικονομώντας καύσιμα για θέρμανση. Τι καλύτερο... Και βόλτες με άνεση, δίχως ψοφόκρυο, μια χαρούλα.
Ζ.

Στην πιατέλα
* ΣΤΟ πνεύμα και τα προβλήματα των ημερών οι Λαρισαίοι.
- Και μην ξεχνάτε. Τώρα τα Χριστούγεννα γυρίζουμε όλοι τις ζυγαριές πέντε κιλά πίσω.
* * *
* - Η κατάθλιψη λέει χτυπάει τα Χριστούγεννα.
- Η χαζαμάρα πάλι, εκεί σταθερά, δωδεκάμηνη.
* * *
* - ΣΤΗ Γραμματεία στο γυμναστήριο έχουν μια πιατέλα με μελομακάρονα για τους πελάτες. Έχω πάει 3 φορές και έχω ζητήσει πληροφορίες μέχρι και για «poledancing». Θα ξαναπάω να ρωτήσω για «aerial yoga».
Ζ.

Και το λεβητοστάσιο
* ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΣ αυξημένα έσοδα αυτήν την περίοδο, πρακτικά οι Λαρισαίοι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κόστος.
- Είμαι κάπου ενδιάμεσα από το πρέπει να κάνουμε οικονομία και στο μια ζωή την έχουμε.
* * *
* - ΜΑΖΙ με το χειμερινό ηλιοστάσιο φέτος γιορτάσαμε και το αδειανό λεβητοστάσιο.
* * *
* - ΦΕΤΟΣ με επισκέφθηκε το ρεύμα των Χριστουγέννων.
Ζ.

Κανένα σέβας
* - ΓΙΑΤΙ δεν δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος στην Εύα Καϊλή, αναρωτιόταν ο Λαρισαίος, να εξαφανίσει τα ενοχοποιητικά στοιχεία σύμφωνα με τις παραδόσεις της πατρίδας μας; Οι βάρβαροι Βέλγοι δεν σεβάστηκαν τα ήθη και τα έθιμά μας, ντροπή.
* * *
* ΤΟ ‘ΧΕ παράπονο η καημένη με τον δικό της.
- Μόνο ράβδους χρυσού, ένα γάλα δεν αξιώθηκε να φέρει για το παιδί στο σπίτι.
Ζ.

Μποτιλιαρίσματα
* ΜΕΧΡΙ και η Φιλαρμονική του Δήμου κόλλησε χθες στην κίνηση, «Σβάκιασε» είπε κάποιος κι έτσι καθυστέρησε να φτάσει στο κέντρο. Εντάξει Γιορτές, αυξημένη κίνηση, αλλά κάθε χρόνο και χειρότερα; Και πώς θα βελτιωθεί η κατάσταση; Καμιά λιτανεία, μήπως; Διότι με το ΣΒΑΚ...
Ζ.

Ζήλειες
* ΟΙ Λαρισαίοι είναι πολύ μπροστά στα αντίστοιχα θέματα. Δρουν ομαδικά και έχουν στόχους. Από την πλευρά του Βόλου ο έπαινος και από αντίστοιχη ομάδα ανάδειξης της γείτονος: Ας ανοίξουμε τα μάτια μας. Έχουν διαμάντια σαν τον κ. Νικόλαο Παπαθεοδώρου και ανθρώπους που βλέπουν αρκετά μέτρα μακρύτερα, όπως τον κ. Θωμά Κυριάκο, και πρωτοβουλίες ομαδικές, όπως η Φωτοθήκη Λάρισας ή Λάρισα η Πόλη μου, με προσπάθειες που ανάγονται σε πανελλήνιο επίπεδο. Με κανέναν τρόπο δεν μειώνω τις ηράκλειες αντίστοιχες προσπάθειες πολλών σημαντικών Βολιωτών, Αλμυριωτών και άλλων. Αλλά ας μαθαίνουμε από τους Λαρισαίους. Παίζουν μπάλα στην πρώτη Εθνική και οι Βολιώτες στο ερασιτεχνικό. Ζηλεύω, ζηλεύω, ζηλεύω. Με την καλή έννοια.
* * *
* ΚΑΙ ένα Υ.Γ. για την πρόσκληση στην έκθεση Ν. Παπαθεοδώρου: Το δελτάριο στην εικόνα μου φαίνεται βολιώτικης προέλευσης. (Ντιπ Βολιώτες... Ό,τι ωραίο δικό τους. Ενώ πρόκειται για την Κεντρική πλατεία Λάρισας, πριν πολλά πολλά χρόνια, τότε που ήταν διαφορετική η εικόνα της).
Ζ.

Για το πρότυπο
* «ΘΕΡΜΑ συγχαρητήρια και πολλές ευχές λοιπόν στην «Ελευθερία» Λάρισας. Να δίνει σε εμάς τους ερωτευμένους με τον Τύπο, με την εφημερίδα, το λαμπρό φωτεινό παράδειγμα του σφυρηλατημένου κωπηλάτη του Τύπου». Από τον Σερραίο Δ.Ν. στο «Σερραϊκό Θάρρος», ο οποίος θαρραλέα ομολογεί: «Αισθάνομαι ένα απέραντο δέος και σεβασμό απέναντι στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας και θέλω μέσα από το σημείωμά μου να δώσω θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν στην εφημερίδα όλα αυτά τα χρόνια, από οποιοδήποτε πόστο, ώστε το έντυπο αυτό να αποτελεί πανελλαδικό πρότυπο πρωτοπορίας και πολύτιμης προσφοράς στην ενημέρωση. Απέδειξε ότι η σκληρή δουλειά, η αφοσίωση στις αρχές της δημοσιογραφίας, του πλουραλισμού μεγαλουργούν και θριαμβεύουν». Αναφερόμενος στις επισκέψεις του στη Λάρισα και την εφημερίδα της «από το μακρινό 1994 και τη γνωριμία με τον Παναγιώτη Δημητρακόπουλο», εξιστορεί τις εμπειρίες του και εκφράζει «τον θαυμασμό για το εκδοτικό θαύμα του επαρχιακού Τύπου...».
Ζ.

Δίπλα του
* ΚΑΤΑ πως συνηθίζεται πάντα μαζί σε επίσημες εκδηλώσεις, δίπλα-δίπλα ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημ. Τάχο. Τόσα χρόνια συνεργάτες, αλλά και βάσει πρωτοκόλλου, το αξίωμά του τον κατατάσσει ως νούμερο 2 στη δημαρχία.
Ζ.

Με πατερίτσες
* ΑΝΤΕ βρες άκρη με τις νεαρές Λαρισαίες.
- Ο άντρας μου, η κολόνα του σπιτιού μου...
- Μα αυτός είναι κοντός και χοντρός.
- Είναι δωρικού ρυθμού, καλέ...
* * *
* - ΕΛΑ, πού είσαι αγάπη μου;
- Στον κτηνίατρο.
- Γιατί, τι έπαθες;
* * *
* - ΑΓΑΠΗ μου, χθες σε είδα να μιλάς με μια κοπέλα με πατερίτσες...
- Μια φίλη ήταν... Πατερίτσες δεν είχε, όμως.
- Χθες δεν είχε. Σήμερα, όμως;
Ζ.

Πλασάρονται
* - ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ χθες στον δρόμο, με χαιρέτισε ένας εντελώς άγνωστος, λέει ο Γ.Ρ. Σκέφτηκα ότι θα πρέπει να πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές. (Και μέσα έπεσε. Και βουλευτικές και βουλευτικές...).
* * *
* ΦΑΙΝΕΤΑΙ και στις διάφορες εκδηλώσεις στην πόλη, μα συνολικά στην περιοχή. Υποψήφιοι και υποψήφιες πρώτο τραπέζι πίστα, πρώτη μούρη στο καβούρι, πλασάρονται στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, μαζί με τους επίσημους. Και οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν πίσω από την πλάτη τους, σχολιάζει το πόπολο.
- Τι είναι δηλαδή;
- Θα, είναι. Με υποψηφιότητα για...
- Θέλει να είναι. Εφόσον ικανοποιηθούν οι ευσεβείς του πόθοι, ναι. Όχι, όμως, και εκ των προτέρων.
- Δεν είναι ματαιοδοξία, είναι μάλλον κουτοπονηριά, για προβολή που δεν δικαιούται.
Ζ.

Πάλι στις Σέρρες
* ΣΦΑΓΕΙΟ για την ΑΕΛ στις Σέρρες κατήγγειλε η βυσσινί ΠΑΕ, διαμαρτυρόμενη εντόνως για τη διαιτησία, η οποία επέτρεψε στον Πανσερραϊκό να την προσπεράσει βαθμολογικά.
Πάλι τα ίδια στο Πανσερραϊκός-ΑΕΛ; Όπως πενήντα χρόνια πριν, τον Ιούνιο του 1972, ο διαιτητής Κυριακίδης, με καταφανές πρόβλημα οράσεως, τίποτε δεν έβλεπε απ’ όσα γίνονταν στο γήπεδο. Αν και τότε ήταν πολύ-πολύ πιο σοβαρά τα πράγματα.
Τελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος, Β’ Εθνική πάλι, από το παιχνίδι θα κρινόταν ποιος θα ανέλθει στην Α’ Εθνική, η Λάρισα ήθελε νίκη, ο Πανσερραϊκός ευνοούνταν και με την ισοπαλία. Ο κόσμος της ΑΕΛ ποτέ δεν θα ξεχάσει αυτό το ματς, που έληξε 1-1.
* * *
* ΣΤΙΣ Σέρρες, με 17.000 θεατές, πάνω από 3.000 οι Λαρισαίοι που είχαν εκδράμει να υποστηρίξουν την ομάδα, η οποία προηγήθηκε με τον Σεϊταρίδη στο 22’ και ο Πανσερραϊκός ισοφάρισε με τον Αποστολίδη στο 32’ με αμφισβητούμενο πέναλτι. Ο διαιτητής ακύρωσε κανονικό γκολ της ΑΕΛ, δεν της έδωσε δύο πέναλτι-μαρς και ανέχθηκε το αντιαθλητικό παιχνίδι των γηπεδούχων, πρώτα θύματα του οποίου ήταν ο Σεϊταρίδης κι ο Αργυρούλης, ακολούθησε ο Νικηφοράκης που αποχώρησε λόγω τραυματισμού, ο Μπούτος δέχτηκε αγκωνιά στο κεφάλι, ενώ υπήρξε διακοπή όταν χτυπήθηκε κι ο τερματοφύλακας Σιαβάλας. Ο ποδοσφαιριστής του Πανσερραϊκού Πέτρος Στοϊμένος χτύπησε τον προπονητή της ΑΕΛ, τον Κώστα Πολυχρονίου, ακολούθως τιμωρήθηκε γι’ αυτό και σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Επίσης, έγινε αλλαγή, επειδή τραυματίστηκε σοβαρά, εκτός φάσης, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ Ρίζος Λέλλης και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, εν συνεχεία τον έφεραν στη Λάρισα, όπου και χειρουργήθηκε.
* * *
* ΣΤΙΣ κερκίδες του γηπέδου χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας, αλλά και της Πυροσβεστικής, που διέλυσε με μάνικες τους Λαρισαίους φιλάθλους για να σταματήσουν τα επεισόδια. Οι οποίοι επιστρέφοντας ξέσπασαν στο τυροπιτάδικο «Σερραϊκόν» στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, με τους Σερραίους ιδιοκτήτες του να κατεβάζουν την πινακίδα του καταστήματος συμπαραστεκόμενοι στην αδικηθείσα ΑΕΛ.
Η υπόθεση είχε βάθος, όμως, δεν ήταν απλώς μια στημένη διαιτησία. Η ένσταση της ΑΕΛ που ακολούθησε, για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή της αντιπάλου, δικαιώθηκε αρχικά, με τον Πανσερραϊκό να μηδενίζεται, αλλά εν συνεχεία απορρίφθηκε με παρέμβαση του ισχυρού άνδρα της Χούντας Κ. Ασλανίδη, προκαλώντας συγκεντρώσεις και ταραχές στη Λάρισα εν μέσω δικτατορίας, τις πρώτες αντιχουντικές εκδηλώσεις στη χώρα, που έγιναν για το ποδόσφαιρο. (Η ΑΕΛ πάντως τα κατάφερε κι ανέβηκε την επόμενη χρονιά στην Α’ Εθνική).
Ζ.

Αποβιβάσεις
* ΟΛΟ στάσεις και αποβιβάσεις το τρένο των Φαρσάλων με μηχανοδηγό τον Μάκη Εσκίογλου. Τώρα ο Δήμαρχος, που κατέβασε άλλη μία σύμβουλο, έμεινε με 9 από τους 12 που ξεκίνησε η δημοτική του ομάδα, στους εν συνόλω 27. Θα παίξει πλέον με 9; Ούτε στο 80ό λεπτό δεν έχει φτάσει η τετραετία, πώς θα συνεχίσει, πώς θα αντέξει στο παιχνίδι...
Στην προηγούμενη συνεδρίαση ο αντιδήμαρχος Κων. Μπαλατσός είχε ψηφίσει παρών και τον διέγραψε. Τώρα ψήφισε παρούσα η Δέσποινα Συροπούλου, πάει κι αυτή. Αφού φαίνεται να έχει αλλεργία στο «παρών» ο Δήμαρχος, ίσως πρέπει να βρουν οι σύμβουλοί του κάτι άλλο, ας λένε «Είμαι εδώ», «Δεν έφυγα», «Επιστρέφω σε λίγο»...
* * *
* ΠΕΡΥΣΙ είχε ανεξαρτητοποιηθεί κι ο Γιάννης Τριάντης. Εν τω μεταξύ, παρών είχε ψηφίσει μαζί με Μπαλατσό κι ο Κώστας Μπρόζος, αυτός τη γλίτωσε. Ίσως επειδή τυγχάνει και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου, ποιος ξέρει. Μπορεί επειδή τα Φάρσαλα, που είχαν μείνει σε ρυθμούς χελώνας στα δημοτικά πράγματα, πάνε τώρα με ταχύτητες λαγού.
Λιγάκι παράδοξο, βέβαια, να αρνείται κάποιος της πλειοψηφίας το τεχνικό πρόγραμμα. Μα τα έργα του Δήμου; Ακόμη και αντιπολιτευόμενες παρατάξεις αποφεύγουν να καταψηφίσουν. Κάτι άλλο θα έπαιζε κι από πριν. Σημειωτέον ότι η Δέσπ. Συροπούλου, στην περασμένη θητεία ήταν της παράταξης του τότε δημάρχου Άρη Καραχάλιου, απ’ όπου επίσης ανεξαρτητοποιήθηκε την τελευταία χρονιά. (Τώρα το επαναλαμβάνει με άλλον).
Ζ.
Ανταλλαγή πυρών
* ΑΤΕΓΚΤΟΣ απέναντί της ο Μάκης Εσκίογλου: «Έγινε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο σαφές πως έχει αποστασιοποιηθεί από την κοινή γραμμή που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή, χαράσσοντας μία δική της πορεία. Ως εκ τούτου, με απόφαση του Δημάρχου διαγράφεται... Ο Δήμος Φαρσάλων προχωρά μπροστά με γνώμονα το κοινό καλό, αφήνοντας πίσω του προσωπικές στρατηγικές και μικροπολιτική εσωστρέφεια».
* * *
* ΑΛΛΑ και η Δέσποινα Συροπούλου ανταπέδωσε: «...Με διέγραψε από τη δημοτική του ομάδα κι αυτό δείχνει το ποιόν της δημοκρατικής του λειτουργίας. Η διαγραφή είναι καλοδεχούμενη. Οι μάσκες έπεσαν. Η αντιδημοκρατική του συμπεριφορά στο μεγαλείο της. Ο δημοτικός σύμβουλος έχει απεριόριστο δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου κατά συνείδηση. Αυτό έπραξα σήμερα. Δεν υπήρξα ποτέ αυτοδιοικητικός «Ιανός»... Ο κ. Δήμαρχος προεκλογικά υποσχέθηκε τη λειτουργία ενός Δήμου, ανοιχτού στους πολίτες, με διαφάνεια στη διαχείριση, με αξιοκρατία στις επιλογές των συνεργατών, με συνδιαμόρφωση και συλλογικότητα στις αποφάσεις. Δεν τήρησε τίποτα από τα παραπάνω... Το ηγετικό του προφίλ, τελευταίως έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα... Καλό το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο...».
Ζ.

Έργα, έργα...
* ΩΣΤΟΣΟ, αναγνωρίστηκε και από την αντιπολίτευση. Πως ο Δήμαρχος εκπονεί πολύ μεγάλο τεχνικό πρόγραμμα, τα 12 εκατομμύρια μόνο λίγα δεν είναι, εργοτάξιο τα Φάρσαλα. Συν καμιά 20 εκατομμύρια για τα Φράγματα. Ναι, στο Δίλοφο και στο Ναρθάκι, μετά τη Σκοπιά κι εκείνοι, ετοιμάζουν ταμπέλες «Προσεχώς Ψαροταβέρνα», αγοράζουν πετονιές, ετοιμάζουν καλάμια ψαρέματος στην ενδοχώρα.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass