ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2023 17:10
* ΓΙΑ καφέ σε καφετέρια του Τυρνάβου βρέθηκε η Ρ. Καραλαριώτου, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει και για την προεκλογική επικαιρότητα. Με βάση τη σύνθεση της παρέας, προκύπτει η γυναικεία στήριξη στον αγώνα της. * ΓΙΑ καφέ σε καφετέρια του Τυρνάβου βρέθηκε η Ρ. Καραλαριώτου, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει και για την προεκλογική επικαιρότητα. Με βάση τη σύνθεση της παρέας, προκύπτει η γυναικεία στήριξη στον αγώνα της.

Αστείος


* ΚΙ έφτασαν τις περασμένες ημέρες οι Λαρισαίοι ν’ ανοίγουν πόρτες και παράθυρα το μεσημέρι, να ζεσταθούν τα σπίτια. Στα μέσα Ιανουαρίου, στο καταχείμωνο.
Και τώρα κακοκαιρία, λένε. Θα βρέξει λιγάκι δηλαδή, με ήλιο όμως και δεκαπεντάρια στις μέγιστες θερμοκρασίες. Πολύ αστείος είναι ο φετινός χειμώνας.
Ζ.

Ναυάγιο;
* «ΤΙΘΕΤΑΙ συνέχεια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εδώ και κάποια χρόνια... Η 5η ΥΠΕ δεν είχε ενημερωθεί επισήμως...». Αυτά τα τουλάχιστον αντιφατικά, είπε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης απορρίπτοντας την προοπτική δημιουργίας πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου στη Λάρισα, σε συνεργασία του Πανεπιστημίου με το CERN. Διότι, κι αυτή είναι η αιτία, θα δημιουργηθεί κάτι αντίστοιχο στη Λαμία, 150 χιλιόμετρα πιο κοντά στην Αθήνα, ίσως στη Θήβα να ήταν ακόμη καλύτερα. Και θα χτιστεί εκεί λοιπόν κτίριο 3.000 τ.μ. και εξοπλισμός δεκάδων εκατομμυρίων θα αγοραστεί και προσλήψεις ειδικού προσωπικού θα γίνουν. (Τυχαίο μάλλον που ο διοικητής ΥΠΕ Φ. Σερέτης, ναι ο μη ενημερωθείς που λέει κι ο υπουργός, όπως κι ο του Πανεπιστημιακού Δημ. Κατσικονούρης, είναι της Λαμίας άνθρωποι).
* * *
* ΓΕΝΙΚΩΣ πολλά ‘’Θα’’ καθώς προς το παρόν μόνο σκαριφήματα, ούτε καν μακέτες, μια προμελέτη λέει υπήρξε και μια έρευνα αναγκαιότητας του έργου. Στην οποία προφανώς και δεν θα αναφέρεται ότι στη Λαμία εκλέγονται ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας κι ο υπουργός κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, οι οποίοι κάνουν επίσης τον προεκλογικό τους αγώνα. Το μόνο που σιγούρεψε ο συνάδελφός τους Αθ. Πλεύρης είναι ότι δεν θα γίνει το Ογκολογικό Κέντρο στη Λάρισα. Όπου, τι να κάνουν άραγε οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ; Όλα καλά; Τι μέρα ήταν χθες που έκανε την ανακοίνωσή του ο συνάδελφός τους υπουργός; Οι υπόλοιποι παράγοντες της Λάρισας θα αντιδράσουν άραγε για το σχέδιο που ναυαγεί; (Όσο είναι νωρίς, διότι το πρότζεκτ για Λαμία ουσιαστικά βρίσκεται ακόμη στο μυαλό των ιθυνόντων, ουδόλως έχει προχωρήσει).
Ζ.

Δικαιοσύνη
* ΤΡΑΚΤΕΡ στους δρόμους και τις πλατείες και από τους αγρότες της Ελασσόνας αύριο Κυριακή. Πέρα από τα γνωστά κοινά αιτήματα όλων των αγροτών της χώρας, αλλά και των κτηνοτρόφων που είναι πολλοί στην Ελασσόνα, υπάρχουν και εξειδικευμένα αιτήματα. Για τα μήλα φερειπείν, ζητούν να ισχύσει και γι’ αυτούς ό,τι με τους παραγωγούς της Αγιάς, τα 300 ευρώ ενίσχυση, πράγμα που δείχνει απολύτως λογικό, δεν μπορεί να το αποφύγει το Υπουργείο. Επίσης ενίσχυση για τα κελυφωτά, για τους παραγωγούς καρυδιών και αμυγδάλων, που επίσης είχαν σημαντικές απώλειες εισοδήματος, δείχνει άδικο να συζητά η κυβέρνηση για όλα τα υπόλοιπα και σ’ αυτούς να λέει ‘’δεν τρέχει κάστανο’’. Κι αν επιμείνει είναι προφανές ότι θα το πληρώσει ακριβά, η κάλπη είναι πολύ κοντά.
Ζ.

Αηθανάσηδες
* ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ εκκλησίες Αγίου Αθανασίου πανηγύριζαν προχθές σε 11 χωριά και τρεις οικισμούς του Δήμου Κιλελέρ. Γι’ αυτό μάλλον κι έχει δήμαρχο Θανάση, γιορτάζουν όμως όλοι μαζί και σε ποιο να πρωτοπρολάβει να πάει κι αυτός και οι άλλοι παράγοντες. Αηθανάσηδες λοιπόν έχει, αλφαβητικά, στο Αγροκήπιο, το Αρμένιο, τη Γαλήνη, τη Γλαύκη, το Ζάππειο, στις Κοκκίνες, τον Κραννώνα, τα Κυπαρίσσια, τη Μελία, το Μ. Μοναστήρι, στο Μόδεστο, το Σωτήριο, τη Χάλκη και στο Ψυχικό, το οποίο κιόλας έχει δύο εκκλησίες του ιδίου αγίου, γι’ αυτό και δεκαπέντε συνολικά, βοήθειά μας.
Ζ.

Ο εκ Παρισίων
* ΤΣΙΠΟΥΡΑ στη Λάρισα έπινε χθες το μεσημέρι ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική της Σορβόννης των Παρισίων, προσκεκλημένος του καθηγητή Μιλτιάδη Ματσάγκα, της Αγγειοχειρουργικής, στο σεμινάριο για τις θρομβώσεις που θα ξεκινούσε το βραδάκι στο ‘’Διβάνη’’. Κι αν το ήξεραν, πολύ θα χαίρονταν οι Λαρισαίοι συριζαίοι καθώς ο εν Παρισίοις διεθνώς αναγνωρισμένος γιατρός, στενός συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα, καθώς μετέχει στην επιτροπή ‘’σοφών’’ που τον συμβουλεύει, από κάποιους θεωρείται ο επόμενος υπουργός Υγείας, αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
* * *
* ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ λοιπόν στο τρίστρατο της Απόλλωνος με τη Βενιζέλου, με τους επίσης προσκεκλημένους στην επιστημονική εκδήλωση, τον διαπρεπή Κύπριο καθηγητή Γιάννη Πατρικίου και τον Φίλιππο Τρυποσκιάδη, ομότιμο πια της Καρδιολογίας που όμως δεν ξεχνά τη Λάρισα. Αμέσως το πηγαδάκι, χαιρετούρες και πειράγματα στον Γρ. Γεροτζιάφα που θα πάει υποτίθεται στο Ευρωκοινοβούλιο, με όσα γίνονται εκεί, γέλια κι ο παρατυχών δημοσιογράφος δεν έχασε την ευκαιρία.
- Θα είσαι στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, κύριε καθηγητά;
- Το διάβασα κι εγώ που γράφεται, το διάβασε κι η μάνα μου και μου τηλεφώνησε ενοχλημένη ‘’Καλά, εσύ ετοιμάζεσαι να επιστρέψεις στην Ελλάδα και δεν μας το έχεις πει;’’. Μα τι να πω, δεν ξέρω πραγματικά.
- Καλά και τι συζητάτε με τον Τσίπρα;
- Για στρατηγική, για την επόμενη κυβέρνηση...
Ζ.

Ακούει η Λαμία;
* ΤΩΡΑ που το έργο της δημιουργίας πρότυπης Ογκολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας έχει δρομολογηθεί από το Υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε ο Θ. Πλεύρης, μήπως ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης να αρχίζει να ασχολείται και με τις υπόλοιπες εκκρεμότητες της δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία; Διότι τυγχάνει διοικητής μιας Υγειονομικής Περιφέρειας, οι αρμοδιότητες της οποίας αφορούν και τη Λάρισα και τα υπόλοιπα θεσσαλικά διαμερίσματα και όχι μόνο τη Λαμία. Αν δεν βρίσκεται, ψυχή τε και σώματι, στην εκλογική του περιφέρεια, αλλά περιοδεύει και στη Θεσσαλία, ο κ. Σερέτης θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολλά ακόμη προβλήματα που πρέπει να διεκδικήσει-μεταφέρει στο Υπουργείο Υγείας. Προβλήματα για τα οποία σίγουρα θα ενημερωθεί ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, στην επικείμενη επίσκεψή του στη Λάρισα. Καλό θα είναι όμως να έχει ενημερωθεί εγκαίρως και αρμοδίως...

Στο 250
* ΕΛΕΓΑΝ τα δικά τους στην τριγωνοπλατειακή παρέα των μεσηλίκων.
- Έχεις 250 ευρώ να μου δανείσεις;
-Από 250 μόνο χοληστερίνη έχω.
* * *
* -ΕΧΕΙ φαρμακείο στο χωριό σας;
-Έχει τσίπουρο στο καφενείο.
* * *
* - ΝΑ το ξέρετε. Μέχρι τα 40 σέρνεται. Μετά πατάει γκάζι. Ο χρόνος.
Ζ.

Μόνο 1%
* - ΑΝ πάρεις όλες τις πόλεις, τα χωριά, τα εργοστάσια και τις εγκαταστάσεις όλου του κόσμου, ό,τι έχει χτίσει ο άνθρωπος τελοσπάντων, και τα βάλεις όλα μαζί μαζεμένα σε ένα μέρος, πιάνουν μια έκταση ίση με το 1% περίπου, ναι, ένα τοις εκατό μόνο, της συνολικής έκτασης της ξηράς του πλανήτη.
Ο Λαρισαίος μετέφερε χθες στην παρέα την άχρηστη πληροφορία της ημέρας, πιο χρήσιμη ωστόσο από πολλές άλλες που κυριαρχούν καθημερινώς. Συμπεραίνοντας ότι χωράμε κι άλλοι πολλοί, οργάνωση χρειάζεται.
Ζ.

Χωρίς κέρασμα
* ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ από έμπειρους τριανταπεντάρηδες τεχνίτες δούλευαν επί ώρες για μερεμέτια στο σπίτι. Είχαν φτάσει το πρωί στην ώρα τους με τα χάρτινα κυπελλάκια του καφέ ανά χείρας, όπως κάνουν όλοι οι Λαρισαίοι, είτε πηγαίνουν στη δουλειά είτε για βόλτα. Τι να προσφέρουν οι φιλόξενοι μεσήλικες οικοδεσπότες στα παιδιά. Τσίπουρο το μεσημέρι; Μπα... Τα σύγχρονα μαστόρια δεν πολυπίνουν τσίπουρο, όπως οι παλιότεροι. Αλκοόλ ναι αλλά μετά τη δουλειά, τα βράδια. (Μοντέρνα παιδιά ψαγμένα, που εκτός από τα εργαλεία χρησιμοποιούν και το μυαλό, μέχρι που φτάνει να συζητάει κάποιος με τον μάστορα για τον πίνακα του Ρέμπραντ απέναντι στον τοίχο, αντίγραφο εννοείται).
Ζ.

Σαΐνια
* ΓΙΑ εκείνες που τους αρέσουν περισσότερο μεταξύ των γυναικών έλεγαν οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Μου ζήτησε τον κωδικό του wifi, της είπα 12345 και με ρώτησε «ελληνικά ή λατινικά;»
* * *
* - «ΚΛΕΙΣΕ τον απορροφητήρα», της είπα. «Δεν βρίσκω τα κουμπιά», μου λέει. «Κλείσε το καπάκι και θα κλείσει», της λέω. Τι έκανε; Έκλεισε το καπάκι της κατσαρόλας.
* * *
* - ΠΗΡΑ ένα ζακετάκι για το μωρό της γειτόνισσας από το μαγαζί στη γωνία, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει τέσσερα μανίκια.
- Μα είναι ‘’πετ σοπ’’ το μαγαζί...
Ζ.

Διευρύνσεις
* ΤΟ είχε πετύχει εξαρχής να υποστηριχθεί από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλες περιφερειακές δυνάμεις, μετά συμμάζεψε γύρω του και δεξιούς, τώρα ήδη πλαισιώνεται και από αρκετούς νεοδημοκράτες, ο Απ. Καλογιάννης. Κι αυτή η ευρύτερη συνεργασία του προσφέρει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα μπροστά στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Αν μη τι άλλο ό, τι παίρνει κάποιος από όσα δεν του ανήκουν, μετρούν διπλά διότι τα αφαιρεί ταυτοχρόνως από τον αντίπαλό του.
* * *
* Ο Θαν. Μαμάκος πάλι, που προς το παρόν θεωρείται ως ο αντίπαλός του, εικόνα που δύσκολα θ’ αλλάξει για τη ΝΔ, λογικά θα επιχειρήσει την αμφίπλευρη διεύρυνση του συνδυασμού του. Άλλωστε έχει χτιστεί και μια σχέση εμπιστοσύνης με τις μικρές παρατάξεις κατά τη διαρρεύσασα τετραετία, τόσες φορές εμφανίστηκαν από κοινού σε αντιπολιτευτικές παρεμβάσεις, τόσες ανακοινώσεις των ‘’τεσσάρων’’ υπήρξαν.
* * *
* ΚΑΙ ναι μεν, η παράταξη Γαμβρούλα θα συνταχθεί με την επίσημη γραμμή του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο θα είναι τώρα υποψήφιος βουλευτής ο μέντοράς τους Θ. Παπαλιάγκας. Ο Παν. Γούλας όμως δεν θεωρείται ελεγχόμενος, ούτε από τον Έκτ. Νασιώκα πια. Που σημαίνει ότι μπορεί να βρεθεί και στη μία και στην άλλη όχθη της Δημαρχίας. Προφανώς θα παίξει ρόλο στην επιλογή του και η πρόβλεψή του για το ποιος θα κερδίσει. Βαρέθηκε να κάθεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης.
* * *
* ΟΣΟ για τον Κ. Βαϊούλη και τους δικούς του της υπερδεξιάς παράταξης, προφανώς εμπίπτουν στο πλαίσιο της ‘’αμφίπλευρης’’ που θα επιχειρήσει ο Θαν. Μαμάκος. Να κατέβουν μόνοι τους κι αυτή τη φορά αποκλείεται, η απλή αναλογική ενταφιάστηκε, με τον νέο εκλογικό νόμο θα συνθλιβούν από την πίεση των δύο μεγάλων παρατάξεων και του διλήμματος που θα ανακύψει «όποιος πάρει 43% βγαίνει δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή». Το πρόβλημα θα είναι πώς θα το φέρουν μαλακά οι νεοδημοκράτες ώστε εναγκαλιζόμενοι τους «ούλτρα» της παρατάξεως να μην απωλέσουν τους κεντροδεξιούς.
Ζ.

Άλλο αυτό...
* ΑΠΟ τις συνήθεις οικογενειακές ιστορίες, κάπου στη Λάρισα.
- Πέρασαν τα χρόνια παιδάκι μου, τριαντάρισες... Πότε έχεις σκοπό να παντρευτείς;
- Μάνα; Προς το παρόν λέω να νοικιάσω και να πάω να μείνω μόνος μου.
- Να κάτσεις εδώ που κάθεσαι, είσαι μικρός ακόμα.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass