ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2023 17:10
* ΚΑΙ πάρκινγκ για πατίνια το λόμπι κεντρικού ξενοδοχείου. Εμ, άμα οι πιτσιρικάδες τ’ αφήσουν έξω, θα τους τα κλέψουν. Ζ. * ΚΑΙ πάρκινγκ για πατίνια το λόμπι κεντρικού ξενοδοχείου. Εμ, άμα οι πιτσιρικάδες τ’ αφήσουν έξω, θα τους τα κλέψουν. Ζ.

Ετρεξε


* - ΔΟΚΙΜΑΣΑ να πάω για τρέξιμο Κυριακή πρωί...
Ανάμνηση νεαρού Λαρισαίου από την περασμένη εβδομάδα.
- Πήγα απ’ το κρεβάτι στο μπάνιο, απ’ το μπάνιο στο ψυγείο κι απ’ το ψυγείο στον καναπέ. Τώρα λέω να την πέσω γιατί κουράστηκα.
Ζ.

Σιμά κοντά
* -ΑΝ στις δύσκολες ώρες που περνάτε αυτή την περίοδο...
Ο έμπειρος κοινωνικά Λαρισαίος εξηγούσε στην παρέα.
- Αν λοιπόν, βρεθεί κάποιος να σας πει μια γλυκιά κουβέντα, να σας σφίξει το χέρι, να σας δείξει ότι νοιάζεται για σας, να σας δώσει και πάλι την ελπίδα για το αύριο, να ξέρετε ότι πλησιάζουν εκλογές.
Ζ.

Μεγάλη ζημιά
* ΑΡΧΙΣΕ να ξαναπαίρνει μπρος και στη Λάρισα ο τομέας της οικοδομής, που είχε καταβαραθρωθεί από το 2008, μέσω αυτού είχε προαναγγελθεί η κρίση.
- Εντάξει τώρα, ε;
Κι ο παλιός Λαρισαίος ηλεκτρολόγος κούνησε μελαγχολικά το κεφάλι.
- Πάνω από δέκα χρόνια νέκρα όμως. Σκέφτηκε κανείς τι απέγιναν όλοι αυτοί οι τεχνίτες, υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι; Όσους τους έπαιρνε λόγω ηλικίας, οι νεότεροι έφυγαν απελπισμένοι για το εξωτερικό. Οι υπόλοιποι; Μεγάλη ζημιά και κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί μας, κανείς...
Ζ.

Γράφουν
ΙΣΩΣ στην αυριανή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη να πληροφορηθούμε και τα των εκλογών. Οι συντάκτες του πολιτικού ρεπορτάζ ωστόσο, εστιάζουν σε δύο ημερομηνίες, με την πρώτη να προσδιορίζεται από τις... πανελλαδικές εξετάσεις και τη δεύτερη από τις τουρκικές εκλογές.
Η πρώτη ημερομηνία αφορά στις αρχές Απριλίου (2 ή 9) με τις επαναληπτικές εκλογές να ολοκληρώνονται μέσα Μαϊου, αφού την 1η Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις.
Το δεύτερο σενάριο θέλει τις εκλογές στις 14 Μαΐου (όπως λέγεται και για την Τουρκία) και τις επαναληπτικές αφού τελειώσουν οι πανελλαδικές. Έχει ήδη γραφεί πως ασκούνται «πιέσεις» σε Ελλάδα και Τουρκία να κάνουν παράλληλα τις εκλογές, μην έχουμε τίποτα παρατράγουδα στο Αιγαίο, όπως απειλούν ξανά οι γείτονες με... γιουρούσια.
Β.Κ.

Ταχύτης
* ΠΟΙΟ είναι το πιο γρήγορο τελικά; Είχαν κάτσει και κατέγραφαν τον πλούτο των ειδικών εκφράσεων της γλώσσας οι μεσήλικες Λαρισαίοι.
-Το πι και φι
-Το τάκα τάκα
-Το τσακ μπαμ
- Το τσάκα τσάκα
-Το μάνι μάνι
-Το πιτς φυτίλι
-Το σε χρόνο dt
- Το αμέσως
- Το μέχρι να πεις κίμινο
- Το εν ριπή οφθαλμού
- Το λάχα λάχα
-Το πατ κιουτ ή
- Το άψε σβήσε;
Ζ.

Οι πέντε, έξι...
* ΟΙ τοπικοί κομματικοί δημογέροντες της ΝΔ αναζητούν και κάποιο νέο άνθρωπο, ένα φρέσκο όνομα να ρίξουν στον στίβο, με δυναμισμό και προοπτική ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών. Καθώς η ΝΔ εμφανίζεται με ισχυρή ομάδα στο ψηφοδέλτιο, πλην όμως με μισή ομάδα. Από τη μέση και μπροστά, στην επίθεση, η ενδεκάδα του ψηφοδελτίου φαίνεται να γαζώνει ψηφοθηρικά, πίσω όμως παρουσιάζει ελλείψεις, μέχρι και που δεν συμπληρώνει, προς το παρόν. Αν και στο τέλος πάντα κάποιοι προκύπτουν, επιστρατεύονται ή και θυσιάζονται για το καλό του λαού και του τόπου και πρωτίστως το δικό τους, ποντάροντας σε μετεκλογική αξιοποίηση.
* * *
* ΟΙ τρεις βουλευτές της ΝΔ, ισχυροί ψηφοσυλλέκτες, τρέχουν ήδη ακόμη περισσότερο καθώς με την απλή αναλογική μπορεί οι θέσεις να μείνουν δύο, αριθμός που θα είναι στάνταρ αν το κόμμα δεν κερδίσει στις τυχόν επαναληπτικές εκλογές. Μ. Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας και Στέλλα Μπίζιου έχουν ταυτόχρονα στην άκρη του μυαλού τους και την κατάταξη εκλογής μεταξύ τους.
* * *
* «NEW entry» για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο ο Χρ. Καπετάνος. Αλλά και η Ρ. Καραλαριώτου. Αμφότεροι έχουν ξεκινήσει την κούρσα από πολύ καιρό φιλοδοξώντας να διασπάσουν την τριάδα των νυν βουλευτών. Κι ένας ακόμη καινούργιος, ο Σάκης Παιδής, ο οποίος μπορεί να μην το λέει, να κινείται πιο διακριτικά, ωστόσο στο κόμμα θεωρούν ότι θα επιδιώξει να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο, ακούστηκε κιόλας ότι το έχει συμφωνήσει στα κεντρικά εδώ και κάνα χρόνο.
Ζ.

...κι οι έξι, πέντε
* ΤΡΕΙΣ συν δύο ή και τρεις, ίσον πέντε-έξι οι προαναφερθείσες υποψηφιότητες. Και μετά; Μετά, καλύτερα να ελέγξει κάποιος ποιοι δεν θα είναι υποψήφιοι βουλευτές. Ευκολότερο αυτό από το να ανακαλύψει έξι-πέντε επιπλέον υποψηφίους. Αν και ο απόστρατος Μπάμπης Τσιαπάλας εμφανίζεται ήδη ως υποψήφιος, το δηλώνει παντού. Ίσως και να έχει πάρει κάποια υπόσχεση ‘’από κάτω’’ αλλά και στο τέλος, πού θα βρουν καλύτερο;
Υποψήφιος αυτή τη φορά φαίνεται πως δεν θα είναι ο Κ. Τζανακούλης. Μπορεί να μην το έχει πει, ωστόσο το γεγονός ότι δέχτηκε μόλις προσφάτως το αξίωμα του γεν. γραμματέα Αποκεντρωμένης είναι αρκετά εύγλωττο για τις προθέσεις του.
* * *
* ΕΧΕΙ ξεκαθαρίσει, λέγεται, στο κόμμα ότι δεν θα ξαναείναι υποψήφια η εκ Τυρνάβου Αθηνά Σιαφαρίκα η οποία δικηγορεί στην Αθήνα. Δεν εμφανίζεται επίσης να μετέχει πια και στο επιτελείο Γεραπετρίτη στο Μαξίμου. Δεν θα είναι επίσης ο Απ. Παπαπαρίσης, που ορίστηκε διοικητής του στρατοπέδου στο Κουτσόχερο, ούτε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Χρ. Καλομπάτσιος, αμφότεροι έχουν ολοκληρώσει την κομματική τους θητεία, ανταποκρίθηκαν όταν είχαν επιστρατευτεί για την πρώτη γραμμή.
Η Λένα Αξιόγλου, έδωσε κι αυτή ό, τι ήταν και μπορούσε να δώσει, ενώ και ο Γ. Κατσιαντώνης τώρα πια δεν μπορεί να θεωρηθεί μεταγραφή, ο Ελασσονοαμερικάνος είχε μετακομίσει από το Λεβέντικο στρατόπεδο στις περασμένες εκλογές, μετά από τις οποίες χάθηκε. Άγνωστες οι προθέσεις και της Θεοδ. Κάλλα, ούτε αυτή την είχε χαροποιήσει το αποτέλεσμα του 2019.
* * *
* ΜΕ το καθηγητή Ορθοπαιδικής Θεόφιλο Καραχάλιο δεν μπορεί να ξέρει κανείς. Μπορεί προσφάτως να εκλέχθηκε πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής αλλά ασυμβίβαστο δεν υπάρχει, έχει και το κόλλημα με το κόμμα από την εποχή της νιότης του και την έντονη συμμετοχή του στη ΔΑΠ. Ούτε και με τον Γ. Καραβάνα, που τοποθετήθηκε υποδιοικητής στο Νοσοκομείο Λαμίας και ο οποίος μπορεί πλέον να θεωρείται πως ενσωματώθηκε στη ΝΔ μαζί με τους υπόλοιπους της ‘’Δράσης’’, αφού το κόμμα Μάνου ετελεύτησε τον βίο, δεν έχει πει αν θέλει ξανά, σίγουρα όμως θα θέλει να συνεχίσουν να τον αξιοποιούν σε πόστο.
* * *
* ΠΕΡΑΝ τούτων έχει ακουστεί και το όνομα του Δημ. Ευθυμίου, με τα ορθοπαιδικά είδη, ο οποίος όμως μάλλον προτιμά να πάει για υποψήφιος δήμαρχος Αγιάς. Όπως και του πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Δημ. Κατσαρού, στενού πολύ στενού φίλου, του πιο στενού στη Λάρισα για τον υπουργό Μάκη Βορίδη, όμως κι αυτός δείχνει λένε να προτιμά τα δημοτικά της Λάρισας. (Μ’ αυτά και με τούτα, η ΝΔ στη Λάρισα εμφανίζει τουλάχιστον 2 κενά στο ανδρών και 2 στο τμήμα γυναικών. Θα καλυφθούν σίγουρα, το πώς είναι το θέμα).
Ζ.

Κυρ Στέφανε
ΕΧΕΙ χάρη που σήμερα είναι κλειστά τα μάρκετ, αλλά θα κάνουμε υπομονή από αύριο που θα ανοίξουν. Να ξοδέψουμε το... «Market Pass», καθώς δημοσιεύθηκε πλέον στο ΦΕΚ η διυπουργική απόφαση η οποία διευκρινίζει πώς θα χορηγηθεί η κάρτα αγορών.
Η οποία θα δίνει ...χρήματα στους δικαιούχους από τον ερχόμενο Φεβρουάριο έως και τον Ιούλιο του 2023. Θα το κάψουμε κυρ Στέφανε... Η ακρίβεια όμως δεν είναι αστείο, ούτε οι κυβερνώντες μπορούνε να κοροϊδεύουν τους πολίτες με την αισχροκέρδεια να διογκώνεται. Οποιος μπαίνει στο μάρκετ, φεύγει με πίεση...
Τώρα που έπεσαν οι τιμές των καυσίμων, του αερίου κλπ, γιατί οι τιμές των βασικών αγαθών συνεχίζουν να αυξάνονται; Με market pass θα... πάνε στις εκλογές για να μετριάσουν τις αντιδράσεις.
Β.Κ.

Ο καπετάν Γιώτης
* ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ χρόνια πριν, με πρόσωπα γνωστά, της μετεμφυλιακής περιόδου το δημοσίευμα του 1955 που εντόπισε ο αρχειοφύλαξ Ε. Ρ. :
Χθες την πρωίαν ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Λαρίσης επρόκειτο να δικασθή ο αρχισυμμορίτης Χαρ. Φλωράκης ή Γιώτης κατηγορούμενος δια παράβασιν του Α. Ν. 309/47 παραπεμφθείς εις δίκην δια βουλεύματος του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Καρδίτσης. Άμα τη ενάρξει της συνεδριάσεως ο κατέχων την Εισαγγελικήν έδραν κ. Ν. Τζαβέλλας εζήτησεν όπως το δικαστήριον κηρύξη εαυτό αναρμόδιον δια την εκδίκασιν της υποθέσεως, διότι αρμόδια να δικάσουν παρομοίας υποθέσεις είναι τα Κακουργιοδικεία. Ο συνήγορος υπερασπίσεως του Γιώτη κ. Ηλ. Σκυλλάκος συνεφώνησε με την πρότασιν του Εισαγγελέως. Κατόπιν τούτου το δικαστήριον εκήρυξε εαυτό αναρμόδιον.
* * *
* ΕΚΤΟΣ της αναβληθείσης υποθέσεως ο Γιώτης κατηγορείται και δια παράβασιν του Γ’ Ψηφίσματος και είναι πιθανόν αμφότεροι αι υποθέσεις να δικασθούν ταυτοχρόνως. Προ της ενάρξεως της δίκης ο Γιώτης απήντησε εις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Για το πότε ήλθεν εις την Ελλάδα από το σιδηρούν παραπέτασμα είπεν ότι αυτά και κάτι άλλα τέτοια τα λέγει ο Ρακιντζής. Εις άλλην ερώτησιν δια τας συνθήκας της συλλήψεώς του απέφυγε να απαντήση ειπών ότι αυτό το γνωρίζουν αυτός, ο διοικητής Γεν. Ασφαλείας Αθηνών κ. Ρακιντζής και ο κ. Εισαγγελέας. (Από τότε είχε, ο Χαρίλαος Φλωράκης, μια ευχέρεια με τους δημοσιογράφους, την οποία ανέδειξε τριάντα πέντε χρόνια αργότερα).
* * *
* ΕΝ συνεχεία είπεν ότι χαρακτηριστικόν της σημερινής καταστάσεως είνε ότι εξακολουθούν να γίνωνται δίκες δια παράβασιν του Νόμου 509 και του Γ’ Ψηφίσματος, πράγμα το οποίον επιβεβαιώνει απολύτως ότι αντί της πολιτικής της λήθης η Κυβέρνησις εφαρμόζει την πολιτικήν του εθνικού διχασμού και του μίσους. Η σωστή πολιτική κατεύθυνσις, είπεν, είναι γενική αμνηστεία, διάλυσις της Βουλής και προκήρυξις εκλογών με το αναλογικόν σύστημα. (Βρε μανία με την απλή αναλογική...)
Ζ.

Με πυρετό
* ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ και σχέσεις με τα θεματάκια τους, στη Λάρισα.
-Tι θα θέλατε;
- Ντεπόν για τον άντρα μου και ντεπόν μάξιμουμ για μένα διότι έχω άρρωστο τον άντρα μου.
- Α, εγώ πάλι, από επιτεύγματα ζωής, ναι... Έχω πείσει άντρα ότι δεν θα πεθάνει με 37,5 πυρετό.
* * *
* -ΘΕΛΩ άντρα κυνηγό...
-Για να σε διεκδικεί, ε;
-Όχι, μου αρέσει το αγριογούρουνο.
* * *
* - ΒΡΕ καλώς την ανιψιά. Πόσο καιρό έχω να σε δω, καλά είσαι;
- Μια χαρά θείε μου.
- Το βλέπω. Βρε πώς πάχυνες έτσι, τόσο πολύ τρως;
- Η θεία καλά; Έχει τον ίδιο εραστή ή βρήκε κάναν καινούργιο;
Ζ.

Τριπλό άξελ
* «Ο έξυπνος άνθρωπος έχει χιούμορ, ο πανέξυπνος αυτοσαρκασμό». Άλλο ένα ρητό από τον Γ. Λαδόπουλο, που απέφυγε αυτή τη φορά το κλασσικό τριπλό του άξελ, ο πάντοτε κοινωνικός, φιλικός και ομιλητικός περιφερειακός σύμβουλος, με τόσους ανθρώπους που συναντά καθημερινά στην πιάτσα. «Πάμε να σε κεράσω ένα κρασί», η στάνταρ πρόσκλησή του κι είναι παράδοξο πώς υπ’ αυτούς τους όρους και ρυθμούς καταφέρνει να διατηρεί τη σιλουέτα του. Παραμένοντας στυλάτος, κομψός και περιποιημένος.
Ζ.

Τζάμπα καίει η λάμπα
* ΚΑΗΚΕ λέει προ ημερών ο λαμπτήρας του δημοτικού φωτισμού στην οδό Σάμου 54 στη Νεράιδα, πού να το ξέρουν όμως στη δημοτική υπηρεσία, να μυρίσουν τα νύχια τους μήπως, ωστόσο ούτε σύσκεψη χρειάζεται να γίνει στο Δημαρχείο για να αλλαχθεί η καμένη λάμπα. Διότι στον Δήμο έχουν ενημερωθεί από την περασμένη Δευτέρα, όπως λέει ενοχλημένη η δικηγόρος Ο. Τ. Και κάθε μέρα ως την Παρασκευή όλο και κάποιος τηλεφωνούσε από τη γειτονιά, πολύ δημοφιλής η λάμπα καθώς κανείς δεν θέλει τα σκοτάδια. Τζάμπα κόπος όμως, καμία ανταπόκριση ολόκληρη εβδομάδα πέρασε. Λογικά αύριο Δευτέρα θα το έχουν βάλει στο πρόγραμμα.
Ζ.

Παιδιά θαύματα
* ΣΤΟ σχολείο η δασκάλα ρωτά για τα σημεία της στίξης:
- Τι είναι Γιαννάκη η παύλα;
- Το θηλυκό του Παύλου κυρία.
* * *
* ΜΕΤΑ πέρασε σε δυσκολότερα.
- Γιωργάκη, κλίνε μας μια αντωνυμία.
- Αντώνη μια, Αντώνη δύο και Αντώνη τρία.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass