ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2023 18:00

Έφτιαξε
* Ε ναι, χάλασε ο καιρός. Αν και για την εποχή μάλλον έφτιαξε. Αποδεδειγμένα. Για τις επόμενες 7 μέρες προβλέπεται μέγιστη θερμοκρασία 10oC και ελάχιστη 3oC, ενώ οι μετεωρολογικές καταγραφές για τη Λάρισα αναφέρουν για τις προηγούμενες 7 μέρες μέγιστη θερμοκρασία 21oC και ελάχιστη 2oC. Έχει διαφορά.
***
* ΚΑΙ να, επιτέλους και μια άσπρη μέρα, στα ψηλώματα τουλάχιστον. Άσπρισαν τα βουνά τριγύρω, από ένα υψόμετρο και πάνω, όμως, κοντά στα 1.000 μέτρα, πιο πολύ του Ολύμπου τα μέρη και τα χωριά, λιγότερο στον Κίσσαβο και βλέπουμε για το Σαββατοκύριακο, που ενδιαφέρει ντόπιους, μα και εκδρομείς, άρα και τους επαγγελματίες των περιοχών.
Ζ.

Υπό βροχή
* Η παροιμία των ημερών.
- Κι όπως λέει σωστά κι ο σοφός λαός μας, ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.
- Ξέχασες να πάρεις ομπρέλα, ε;
***
* ΚΙ η χρήσιμη ατάκα.
- Τι ακραίο καιρικό φαινόμενο είσαι εσύ, κοπέλα μου...
***
* ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ο Λαρισαίος.
- Προειδοποίησαν και μάλιστα δραματικά ότι έρχεται κακοκαιρία, θα χαλάσει είπαν ο καιρός. Έλα Παναγία μου, Γενάρη μήνα; Τα ύστερα του κόσμου...
Ζ.

Στην κορυφή
* ΑΠΟ θεσσαλάρχης της Αστυνομίας, τώρα γαδάρχης. Ο πρώτος Λαρισαίος σ’ αυτό το υψηλό πόστο, ένα μόνο σκαλί είναι παραπάνω ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ο Αστ. Μαντζιώκας, απ’ την Τσαριτσάνη, ο οποίος είπε, προς συναδέλφους και συντοπίτες, μετά την πολύ σημαντική προαγωγή, μεταξύ άλλων: «Πάνω απ’ όλα το καθήκον...». Αυτό μου δίδαξε η Ελληνική Αστυνομία για 38 χρόνια που την υπηρετώ. Ήρθε η ώρα να αποχωριστώ και πάλι οικογένεια, φίλους, συναδέλφους... Ένα κομμάτι της καρδιάς μου το αφήνω εδώ. Είστε όλοι εσείς, είναι ο τόπος μου. Είναι όλα αυτά που μας δένουν. Τα ευχάριστα και τα δύσκολα που περάσαμε μαζί... Δεσμεύομαι ότι θα είμαι πάντα εκεί, όπου και όταν με χρειαστείτε». (Που αχρείαστος να είναι...).
Ζ.

Πολύ κρίμα
* «ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ σε αποστρατεία αξιωματικών που είχαν συνδεθεί άμεσα ή έμμεσα με την υπόθεση των παρακολουθήσεων», έγραψε χθες η «Καθημερινή» , η οποία δεν είναι της αντιπολιτεύσεως. Στην πράξη, δηλαδή, η Κυβέρνηση δέχεται ότι κάτι έγινε. (Μπορεί βέβαια και να τιμωρούνται όσοι τους ξέφυγε η υπόθεση και μαθεύτηκε, όχι επειδή το έκαναν).
***
* Η ίδια συμπολιτευόμενη εφημερίδα στην πρώτη της σελίδα: «Χρειάζονται, όμως, πειστικές απαντήσεις. Η παρακολούθηση κορυφαίων θεσμικών παραγόντων δεν μπορεί να μείνει χωρίς εξηγήσεις» .
***
* ΚΑΙ τώρα που αποκαλύφθηκε επισήμως στην Αθήνα ότι η Κυβέρνηση παρακολουθούσε τα τηλέφωνα των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, τι κλίμα άραγε να επικράτησε στην Άγκυρα; Και στην ηγεσία του στρατεύματος, αλλά και στον απλό κόσμο της Τουρκίας. Κλίμα ιλαρότητας, είπε κάποιος και πιθανόν να έχει δίκιο. Αν συνέβαινε το αντίστροφο, τι θα έλεγαν στην Ελλάδα για τον Ερντογάν;
***
* ΚΡΙΜΑ, πολύ κακό. Όχι που αποκαλύφθηκε και μαθαίνουν οι Τούρκοι τα χάλια της χώρας. Αλλά που συνέβη.
Εν τέλει, βέβαια, μπορεί να προκύψει ότι για τις παρακολουθήσεις φταίει ο Ράμμος, μάλλον, διότι άμα δεν ερευνούσε η ΑΔΑΕ, όλα θα ήταν ήσυχα κι ωραία.
***
* ΘΑ ψηφίσει, άραγε, σήμερα ο Κ. Χατζηδάκης στη Βουλή ότι ορθώς τον παρακολουθούσε το σύστημα Μητσοτάκη; Όχι, βέβαια. Κανείς από τους 156 ή περίπου κανείς δεν θα ψηφίσει υποστηρίζοντας τις υποκλοπές, την Κυβέρνησή τους θα υπερψηφίσουν οι νεοδημοκράτες βουλευτές, σε δύο μήνες έχουν εκλογές. Ούτε φυσικά όσοι ξαναψηφίσουν στις κάλπες Μητσοτάκη θα εγκρίνουν τις παρακολουθήσεις, όμως...
Ζ.

Αδιαφορία
και αγένεια
* ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από έναν μήνα προσπαθεί να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό κατ’ οίκον της υπέργηρης μητέρας της η Λαρισαία Ν.Κ. (τα στοιχεία της βρίσκονται στη διάθεση της «Ε») στην ΤΟΜΥ Γιάννουλης και δυστυχώς, οι προσπάθειές της όχι απλά έπεσαν στο κενό, αλλά, όπως καταγγέλλει η ίδια, έχει να αντιμετωπίσει και την αγενή συμπεριφορά των υπαλλήλων που απαντάνε στα τηλέφωνα. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, προσπαθεί να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό κατ’ οίκον για τον Covid, για την 88χρονη μητέρα της πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, λέγοντας «Έχω καλέσει επανειλημμένα και πότε μου λένε λείπει η υπεύθυνη, πότε μου λέγανε τώρα δεν γίνεται, μετά τις γιορτές, άλλες φορές πάρτε σε λίγο. Η μητέρα μου είχε πέσει και τώρα είναι καλά στην υγεία της και τους πήρα πάλι να προγραμματίσουμε να στείλουν κάποιον άμεσα να την εμβολιάσει. Όχι μόνο δεν βρήκα άκρη, αλλά μου μίλησαν με αγένεια και όταν τους ζήτησα να με παραπέμψουν έστω σε κάποιον ιδιώτη, γιατί δεν έχω πρόσβαση σε υπολογιστή, μου απάντησαν ότι δεν είναι υποχρεωμένοι» καταγγέλλει αγανακτισμένη η Λαρισαία. Αν αληθεύουν, πάντως, οι ισχυρισμοί της είναι ένα θέμα... Ας το δουν, λοιπόν, όσοι πρέπει να το δουν.
Ν.Π.

Μπα δεν...
* ΡΩΤΗΘΗΚΕ ο Λάκης Λαζόπουλος, από την εφημερίδα, σχετικά με όσα ακούγονται ενόψει εκλογών, για τα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο βουλευτή. Και απάντησε λαζοπουλικά: «Οι προτάσεις έρχονται από αριστερά, από δεξιά, από πάνω-κάτω. Η απάντηση είναι μία και λαρισινή. Άει παρατάτε με ρε...».
Ζ.

Ποιος διάλογος...
* ΤΟ κλίμα των επερχόμενων εκλογών προβλέπει ο Μ.Κ.: Όποιος προοδευτικός αμφιβάλλει για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε κάποιο ζήτημα, θα κατηγορείται ως πέμπτη φάλαγγα κι όποιος συντηρητικός διαφωνεί με τον εκφυλισμό της παράταξής του με τις υποκλοπές, θα καταγγέλλεται ως Συριζαίος. Στην πυρά η όποια καλοπροαίρετη διαφωνία... Ποιος διάλογος πριν τις εκλογές... Ύβρεις και αντιπερισπασμοί το μοτίβο τους. (Δύσκολα θα διαψευστεί από όσα θα ακολουθήσουν).
Ζ.

Στην αντίσταση
* ΣΤΑΘΕΡΑ αντιστασιακοί οι ορεξάτοι Λαρισαίοι.
- Όχι στις δίαιτες. Δεν θα με βασανίσετε ζωντανό για να πεθάνω υγιής.
***
* - ΞΕΚΙΝΗΣΑ δίαιτα;
- Για καιρό;
- Για μέχρι να έρθουν τα σουβλάκια.
***
* - Σημερα ξεκινάω διατροφή. Αγόρασα ένα κουνουπίδι κι ένα μπρόκολο. Σε λίγες μέρες θα σας πω. Ποιο χαλάει πρώτο.
Ζ.

Ισοφαρίστηκε
* ΤΗ Δευτέρα, των 3 Ιεραρχών, ανοιχτά θα είναι φέτος τα σχολεία, άλλαξαν τα γράμματα. Έχει, όμως, ο καλός Θεούλης, άνοιξε χθες τους ουρανούς, τα σχολεία ήταν κλειστά, λόγω της έντονης κακοκαιρίας. Στην Αττική τουλάχιστον και σε κάποιες άλλες περιοχές.
Ζ.

Με καλεσμένους
* Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο Λάκων γιατρός, ιστορικό στέλεχος και επί 15ετία βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός επί Κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, ταξιδεύει στη Λάρισα στα μέσα Φεβρουαρίου για να μιλήσει σε εκδήλωση του Άκη Νασιώκα, ο οποίος τότε θα είναι και επισήμως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
***
* ΕΓΙΝΕ μόδα πια στον χώρο των πρασίνων η πρόσκληση γνωστών παραγόντων από Λαρισαίους υποψηφίους ενόψει των εκλογών. Η Λίτσα Λιακούλη έφερε τον Κ. Σκανδαλίδη, ο οποίος δεν χρήζει συστάσεων. Και ο Θ. Παπαλιάγκας είχε κάνει την εκδήλωσή του με τον Γ. Σωτηρέλη, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, τον Δημ. Κατσαντώνη, τον Θεσσαλονικιό των εκσυγχρονιστών, επικεφαλής της ΠΑΣΠ των αρχών της δεκαετίας του ‘80, και τον Λαρισαίο πρώην βουλευτή Κ. Μπαργιώτα.
Ζ.

Προσβλητικό
* ΥΠΑΡΧΟΥΝ και αναπάντεχες αντανακλάσεις. Να ο γνωστός Zikos, ο και ντελιβεράς, έγραψε χθες στη Λάρισα. «Ο Μαρκόπουλος, βουλευτής της ΝΔ, Β’ Πειραιώς, χρησιμοποίησε στην τηλεόραση τον όρο «ντελίβερι μπόι» για να υποτιμήσει κάποιον». Τον ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμο εν προκειμένω, αλλά... (Μόνο αυτό έγραψε κι ήταν αρκετό).
Ζ.

Ταλαίπωροι
* ΑΝΔΡΕΣ Λαρισαίοι που ισχυρίζονται πως υποφέρουν. Όχι πάντοτε άδικα.
- Μπαμπά, γιατί στη χώρα μας μπορούμε να έχουμε μόνο μία γυναίκα;
- Γιατί ο νόμος μας προστατεύει, παιδί μου.
***
* - ΓΙΑΤΙ χωρίσατε καλέ;
- Εσύ θα άντεχες κάποιο άτομο που πίνει, καπνίζει, ξενυχτάει, βρίζει, σε δέρνει κιόλας;
- Όχι, βέβαια.
- Ε, ούτε αυτός με άντεξε.
***
* - ΔΕΝ είναι το ίδιο από τότε που έφυγες...
- Αλήθεια;
- Ναι, είναι πολύ καλύτερα.
Ζ.

Και τότε...
* ΚΑΘΩΣ επανήλθε στο προσκήνιο ο Ευαγγ. Βενιζέλος, όχι όμως μόνο με θετικά σχόλια από τους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ, η Λαρισαία Ελένη Μπουζάνα σπεύδει αιχμηρή, θυμίζοντας τα πολύ δύσκολα για το κόμμα, τότε το 2015: «Τότε που η παράταξη βρέθηκε στην πιο δύσκολη στιγμή, δεν έμπαινε κανείς/καμία υποψήφιος βουλευτής, κρατούσαν αποστάσεις να μην «τσαλακωθούν», δεν συμμετείχαν στον αγώνα να κρατηθεί στη Βουλή η παράταξη, αλλά σήμερα ευαγγελίζονται «ήμουν πάντα εδώ», από το σπίτι... Μόνο ο γιατρός Νίκος Τσιλιμίγκας με τον Νίκο Φλώρο είχαν την τόλμη και την ευθύνη της υποψηφιότητας μαζί με άλλους υποψηφίους που βοήθησαν τα μέγιστα».
***
* ΣΤΟ ψηφοδέλτιο Λάρισας του ΠΑΣΟΚ τον Ιανουάριο του 2015 μετείχαν ο ίδιος ο πρόεδρος Βενιζέλος Ευάγγελος, ο γυμναστής Γκουράβας Βασίλης, ο Θεοδωρόπουλος Γιώργος, δημοτικός υπάλληλος, η Μάρου Μαίρη, γεωργοκτηνοτρόφος, ο Μουσιός Κώστας, μηχανολόγος μηχανικός από την Ελασσόνα, ο Μπαγιώτας Νίκος, αγρότης, η Μπαντή Δέσποινα, φιλόλογος, η Μπουζάνα Ελένη, δημόσια υπάλληλος, ο Παπαϊωάννου Αντώνης, οικονομολόγος, ο Τσιλιμίγκας Νίκος, πανεπιστημιακός γιατρός κι ο Φλώρος Νίκος, οικονομολόγος, πρώην βουλευτής. (Εξ αυτών, παρόντες αναμένεται να είναι και στο τωρινό ψηφοδέλτιο του 2023 οι Ν.Τσιλιμίγκας, Γ. Θεοδωρόπουλος και η Μαίρη Μάρου. Α, ίσως και η γεωπόνος Σταυρούλα Μπαγιώτα αντί του αγρότη Ν. Μπαγιώτα).
Ζ.

Τα παράσημα
* ΤΟ είπε χθες ο Λαρισαίος βλέποντας φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη λαμπρή τελετή στην 1η Στρατιά.
- Όλοι οι υπόλοιποι το βιογραφικό τους το έχουν σε χαρτί, άντε σε ηλεκτρονικό αρχείο πια, οι στρατιωτικοί το δείχνουν στο σακάκι κρεμασμένο στο στήθος.
Ζ.

Έχουν λόγο
* ΝΩΡΙΤΕΡΑ από άλλες χρονιές αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας που πληρώνονται με τον μήνα. Το λένε ευθέως κιόλας, λόγω εκλογών θα συμβεί, άλλη μια μικρή εξυπηρέτηση από την Κυβέρνηση: «Καθώς το τρέχον έτος είναι εκλογικό, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο Υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να θέσουν σε λειτουργία την εν λόγω πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας από τις αρχές Απριλίου. Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι θα εξυπηρετηθούν έγκαιρα περίπου 120.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. που έχουν θέσει σε ακινησία τα οχήματά τους...». (Άμα θέλουν να εξυπηρετήσουν...).
Ζ.

Επί σκοπώ
* - ΜΑΜΑ, γιατί μάλωσες με τον μπαμπά χωρίς λόγο;
- Για να τινάξει το χαλί, παιδάκι μου.
- Μα το τινάζει...
- Ναι, αλλά νευριασμένος το τινάζει καλύτερα.
Ζ.

Νευρικοί
* ΜΟΝΙΜΩΣ στην τσίτα οι νεαροί Λαρισαίοι. Με μικρές εξαιρέσεις, όλα τους έφταιγαν.
- Αποφάσισα να γίνω πιο κοινωνικός. Θα βρίζω περισσότερους.
* * *
* - ΜΗ μιλάς όταν είσαι θυμωμένος, με συμβούλεψε ο φίλος μου. Να πεθάνω δηλαδή χωρίς να ξαναπώ κουβέντα σε άνθρωπο;
* * *
* - ΑΜΑ με δεις να συμφωνώ σημαίνει πως βαριέμαι.
* * *
* - Μ’ ΑΡΕΣΕΙ να κοιμάμαι διότι έτσι δεν ξοδεύω χρήματα και δεν τσακώνομαι με κανέναν.
Ζ.

 

DASKALOP_TSATSAR_CIU.jpg

* ΚΑΛΗ η επικοινωνία ανάμεσα στα ανώτερα κλιμάκια των υπηρετών της Δικαιοσύνης τοπικά. Συζητούν άνετα
ο πρόεδρος των δικηγόρων Τρύφων
Τσάτσαρος κι ο επικεφαλής της Εισαγγελίας Σταμάτης Δασκαλόπουλος.
Ζ.

 

 

KAPETAN_CIU.jpg

* «ΟΙ συνταξιούχοι στα χρόνια των κρίσεων έβαλαν πλάτη και αποδείχτηκαν στυλοβάτες της κοινωνίας και του έθνους»,
τόνισε ο Χρ. Καπετάνος στην κοπή της πίτας των Φαρσαλινών συνταξιούχων, που φυσικά τον χειροκρότησαν.

 

FLOROS_TZANAK_CIU.jpg

 

* ΑΝ μη τι άλλο χρειάζεται και πολιτική υποστήριξη αυτήν
την εποχή ο στρατηγός Κ. Φλώρος. Κι ο Κ. Τζανακούλης ήταν χθες ένθερμος στο πλευρό του.
Ζ.

 

 

FOINIKAS_CIU.jpg

* ΦΟΙΝΙΚΑΣ θαλερός εκεί στη Νεάπολη, στην 1ης Μεραρχίας μετά τη Δαβάκη, στο άδειο οικόπεδο. Απλώνει τις λεπίδες του στο πεζοδρόμιο, χαμηλά στο ύψος του ανυποψίαστου διαβάτη, να βγάλει κάνα μάτι. Κατά τα φαινόμενα, ο Δήμος θα πρέπει να επιληφθεί για αυστηρό κλάδεμα και μάλλον να το χρεώσει μετά στον αδιάφορο ιδιοκτήτη.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass