ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2023 17:00
* ΜΕ την ΑΕΛ αενάως ο Απ. Καλογιάννης. Κι όχι μόνο με τους δικούς του-δικούς του... Ζ. * ΜΕ την ΑΕΛ αενάως ο Απ. Καλογιάννης. Κι όχι μόνο με τους δικούς του-δικούς του... Ζ.

Ελαφρών βαρών
* ΧΕΙΜΩΝΑΣ πλέον, ναι, ελαφρών βαρών όμως. Και κρύο έως και λιγάκι

παγωνιά, σύννεφα πολλά καθημερινώς μα και λιγάκι λιακάδα, καμιά βροχούλα πότε-πότε, νορμάλ πράγματα. Και βλέπουμε, έρχεται ο Κουτσοφλέβαρος.
Ζ.

Προστατευμένοι
* - ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ τον Αρχηγό Στρατού μας για να προστατευθεί...
Έκανε τον παραλληλισμό αμέσως ο Λαρισαίος Γ. Μ., δεν πέρασε δα και καιρός για να ξεχαστεί.
- Όπως προστατεύτηκε ο Υπουργός που όπως είπαν «πήγαινε βζιιιννν στη Λάρισα να πάρει τη μαύρη σακούλα από γνωστό επιχειρηματία», αλλά τον πήραν τηλέφωνο να γυρίσει άρον άρον στην Αθήνα γιατί χαλάει τη μοιρασιά.
Ζ.

Για τη διαφάνεια
* ΕΠΑΝΗΛΘΕ στο σοβαρό ζήτημα των απευθείας αναθέσεων στο Πάρκο των Ευχών ο αρχηγός της δημοτικής αντιπολίτευσης. Αφού εξήγηση δεν δόθηκε καμία. Κι ήταν και πολύ συγκεκριμένος ο Θαν. Μαμάκος, με στοιχεία, αριθμούς και ονόματα, χωρίς να θίξει όμως οικογένειες, πάντα προσεκτικός.
Σ’ ένα πράγμα όμως είναι εκτεθειμένος ο δικηγόρος. Ο ίδιος είναι δεξιός και το σύστημα των απευθείας αναθέσεων χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από την κυβέρνηση της ΝΔ. Προφανώς ο Θαν. Μαμάκος δεν απαρνιέται τον Κυρ. Μητσοτάκη. (Βέβαια, κατά των αναθέσεων καταφερόταν λάβρος και ο Απ. Καλογιάννης. Πριν δέκα χρόνια, όταν ήταν στην αντιπολίτευση).
Ζ.

Μετάφραση
* ΠΕΡΙΟΧΗ Φαρσάλων κι ο Σπ.Κ. διηγείται:
- Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ το βλέμμα στο πρόσωπο του άτυχου Αθηνέζου στο άκουσμα της λέξης «Κορδοκλιέμαι» και την επεξήγηση του Βάιου για το τι σημαίνει. «Κορδοκλιέται ρε χλιάρα, δηλαδή πέφτ’ καταΐ κι φέρ’ γύρα- γύρα», είπ ι Βάιους.
Ζ.

Καβγατζού
* ΜΙΑ νέα πάθηση λάνσαρε ο εμπνευσμένος Λαρισαίος πασοκτζής.
- Α αυτή; Η συγκεκριμένη πάσχει από το σύνδρομο του δημόσιου καβγά και της λαϊκής αποδοκιμασίας. Δεν θα προκόψει... (Σύνθετη η πάθηση).
Ζ.

Έχει διαφορά
* ΟΙ μεσήλικες της Τριγωνοπλατειακής παρέας με τα αποστάγματα της σοφίας τους.
- Καταλαβαίνεις πως μεγάλωσες όταν αντιλαμβάνεσαι πως κάποτε έβλεπες την ανατολή γιατί γυρνούσες από τα κλαμπάκια, ενώ τώρα επειδή σηκώνεσαι διότι σε σφίγγει η κύστη σου.
* * *
* - ΠΑΛΙΑ, όταν ήθελες να μείνεις μόνος έκλεινες την πόρτα, τώρα πρέπει να κλείσεις σταθερό, κινητό, F/B, Viber, Twitter. Και μια θέση σε μοναστήρι.
* * *
* - ΕΑΝ ένας άντρας μπει γυμνός σε αποδυτήρια γυναικών τον υποδέχονται με στριγκλιές και του πετάνε ό, τι βρουν. Εάν μια γυναίκα μπει γυμνή σε αποδυτήρια αντρών, την καλοδέχονται. Πράγμα που αποδεικνύει την επιθετική φύση της γυναίκας και τη φιλειρηνική και ευγενική φύση του άνδρα. Ακριβώς...
Ζ.

Πολυχρωμία
* ΤΟ ΠΑΣΟΚ έδωσε ηχηρό παρών στην εκδήλωση του Απ. Καλογιάννη, τόσοι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του καταρχάς, είναι άλλωστε ξεκάθαρα οι περισσότεροι στη δημοτική ομάδα, όπως και αρκετοί που ήταν στον συνδυασμό το ‘19 και θα ξαναδοκιμάσουν τώρα να εκλεγούν. Μπορεί να μην βρέθηκε στην αίθουσα ‘’το όλον ΠΑΣΟΚ’’, μονάχα λίγα τμήματά του όμως απουσίαζαν. Ήταν εκεί η βουλευτής Λίτσα Λιακούλη, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Ν. Τσιλιμίγκας που θα είναι και υποψήφιος βουλευτής, όπως και οι του πράσινου ψηφοδελτίου επίσης Γ. Θεοδωρόπουλος και Μαίρη Μάρου. Ακόμα, ο παλιός βουλευτής Βασ. Έξαρχος, ο πρώην δήμαρχος Χριστόδ. Καφφές φυσικά κι ο διάδοχός του ως επικεφαλής της παράταξης, Γιαν. Σάπκας, ο πρώην δήμαρχος και νυν παπα Ρίζος Κομήτσας, ο δικηγόρος Κ. Καραμπάτσας, περιφερειακός σύμβουλος.
* * *
* ΕΚΕΙ και οι δύο από τους ‘’Τρεις Σωματοφύλακες’’ της Νομαρχιακής, ο γραμματέας Γιάννης Μαλάκος κι ο Κυριάκος Κουρούτσαλης μα κι ο ‘’Ντ’ Αρτανιάν’’ της επίσης, ο Στέλιος Τσάκαλος, καθώς κι ο γραμματέας της οργάνωσης πόλης Άγης Μπουμαρσόπουλος, επίσης κι ο κεντροεπίτροπος Μιχ. Τολίκας. (Και η Ε. Λιακούλη αλλά και οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρόντες Βασ. Κόκκαλης και Άννα Βαγενά, παρότι εξελισσόταν στη Βουλή η σοβαρή συζήτηση για την πρόταση μομφής).
* * *
* ΣΤΗΝ ομιλία Καλογιάννη όλα τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά, στο ακροατήριο ωστόσο κυριαρχούσε η ‘’πολυχρωμία’’. Παρόντες πρόεδροι φορέων, γνωστοί για τα νεοδημοκρατικά ή πασοκικά τους αισθήματα: Ντ. Γιαννακόπουλος Ιατρικός, Τρύφων Τσάτσαρος, Δικηγορικός, Γ. Χατζής Οικονομικό Επιμελητήριο, Σωτ. Γιαννακόπουλος Επιμελητήριο, Γ. Ρουπακιάς ΣΘΕΒ, Χαρ. Παπαδόπουλος Εμπορικός, Αστικού ΚΤΕΛ Μιχ. Σακελλαρίου, Γιάν. Κουρδής ΕΑΚΛ, Δημ. Γεωργάκης ΠΟΕΔ καταδρομέων, αλλά δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Αλλά και παλιοί πρόεδροι: των φαρμακοποιών Γιαν. Μακρυγιάννης, των δικηγόρων Νικολέττα Μπασδέκη, του Δημοτικού Συμβουλίου Σπ. Μπαρμπούτης, του Επιμελητηρίου Δημ. Αδάμ, οι πρώην διοικητές νοσοκομείου Κ. Καραμπάτσας ο μαθηματικός και Γ. Σουφλιάς ο οικονομολόγος.
* * *
* ΣΤΗΝ πρόσκληση του δημάρχου ανταποκρίθηκαν και γνωστοί Λαρισαίοι όπως ο σκηνοθέτης Κώστας Τσιάνος, ο καθηγητής Κώστας Μαλίζος, ο ιστοριοδίφης γιατρός Νίκος Παπαθεοδώρου, ο ποιητής γιατρός Κώστας Λάνταβος, ο αρχαιολόγος Θαν. Τζιαφάλιας κ.ά.
* * *
* ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ πολιτισμός με την παρουσία του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού μετά της προέδρου του περιφ. συμβουλίου Τάνιας Δόκου, αλλά και του προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας Θαν. Νασιακόπουλου δημάρχου Κιλελέρ. Αλλά κι ο δήμαρχος ανταπέδωσε. «Και ευθέως θα πω, αγαπητέ Κώστα, ευχαριστώ πολύ για τη δυνατότητα που δίνεις στην πόλη με τις υψηλές χρηματοδοτήσεις», είπε ο Απ. Καλογιάννης. Κι όχι μια φορά, πάλι παρακάτω «Αγαπητέ μου Κώστα» και ξανά και ξανά, μέλι για τον περιφερειάρχη.
Ζ.

Αλλού
* Ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά για τη Γεωργία στη Λάρισα κι άκουσε και σχόλια χθες. Ευρωβουλευτές, βουλευτές, διάφοροι πρώην υπουργοί, γεν. γραμματείς, διοικητές απ’ όταν κυβερνούσε και συριζαίοι αγρότες φυσικά, σκέφτονται και κουβεντιάζουν.
- Την ώρα που η αγροτιά καίγεται απ’ τα προβλήματα και βρίσκεται στον δρόμο καβάλα στα τρακτέρ. (Ταίριαζε άραγε η ημερομηνία;)
Ζ.

Περιπαικτικά
* ΕΙΧΑΝ να λένε τα δικά τους περιπαικτικά οι μεσήλικες νεότατες Λαρισαίες.
- Εμάς τις πάνω από 40 δεν αρκεί να μας ρίξετε στο κρεβάτι, πρέπει και να μπορείτε μετά να μας σηκώσετε απ’ αυτό.
* * *
* - ΠΡΙΝ απ’ τον μπαμπά, είχες πάει με άλλον;
- Όχι βέβαια, κορίτσι μου.
- Και δεν είχες περιέργεια πώς θα ήταν, καλέ μαμά;
- Πώς δεν είχα. Γι’ αυτό και πήγα μετά.
* * *
* - Ο κακός ο λύκος έφαγε τη γιαγιά, φόρεσε το νυχτικό της και ξάπλωσε στο κρεβάτι της. Δεν ήξερε ο καημένος ότι ο παππούς είχε πάρει δύο χάπια βιάγκρα.
Ζ.

Χωριό φαινόμενο
* ΚΙ αφού περί προαγωγών στην Αστυνομία ο λόγος, αναλαμβάνει να ενημερώσει πανηγυρίζοντας ο απόστρατος Σωτ. Μουντζούρης, ληξίαρχος δεν είναι αλλά ο Ελληνόπυργος είναι το χωριό των αστυνομικών όλων των βαθμών, χωριό φαινόμενο.
Γράφει λοιπόν ο αστυνόμος: Στις κρίσεις που άρχισαν και συνεχίζονται στην ΕΛ.ΑΣ., για τους συγχωριανούς μας, έχουμε τα εξής αποτελέσματα. Ο Ταξίαρχος Θωμάς Αθ. Γέρμανος, μέχρι σήμερα Διευθυντής Τροχαίας Θεσ/νίκης, προήχθη στον επόμενο βαθμό του Υποστρατήγου και αποστρατεύεται. Ο επίσης Ταξίαρχος Θωμάς Κων. Καρανάσιος (και της Καλυψούς), κρίθηκε διατηρητέος στον βαθμό του και σύμφωνα με πληροφορίες μας, αναβαθμίζεται σε Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή. Ο Αστυν. Δ/ντής Βασίλειος Δημ. Μουντζούρης, που υπηρετούσε στο Τμ. Μεταγωγών Αθηνών, προήχθη στον βαθμό του Ταξιάρχου και αναμένεται η τοποθέτησή του. Ο Καππάς Αθανάσιος του Παύλου, κι αυτός Ελληνοπύργιος, προήχθη σε Αστυν. Δντή, τώρα είναι Υποδιευθυντής Α.Δ. Τρικάλων. Κι οι κρίσεις συνεχίζονται για τους επόμενους βαθμούς.
Ζ.

Μετά 33 έτη
* ΤΗ Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, η τελετή παράδοσης- παραλαβής των καθηκόντων του διοικητού του Γ’ Σώματος Στρατού από τον αντιστράτηγο Σωτήριο Κωστάκογλου στον αντιστράτηγο Πάρι Καπραβέλο. Πού το ενδιαφέρον για τους Λαρισαίους; Όχι τόσο που ο νέος Σωματάρχης καταλαμβάνει μετά από 33 χρόνια το αξίωμα που είχε ο πατέρας του, ο γνωστός στρατηγός Ευστάθιος Καπραβέλος, που είχε διατελέσει κατόπιν και διοικητής 1ης Στρατιάς και εν συνεχεία Αρχηγός ΓΕΣ και ο οποίος το 1993 ήταν διοικητής Γ’ Σώματος Στρατού. Ο πατέρας επί πατρός Μητσοτάκη κι ο γιος επί υιού στην πρωθυπουργία.
* * *
* ΟΧΙ... Το πραγματικά ενδιαφέρον τοπικά, είναι αυτό που αναφέρει με την ευκαιρία η στρατιωτική ιστοσελίδα ‘’Kranosgr’’ εγκωμιάζοντας τον στρατηγό από τον Λαύκο Πηλίου: «Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι, ο στρατηγός Ευστάθιος Καπραβέλος είναι αυτός που με τον αντισυνταγματάρχη Χρήστο Καραθανάση, ο οποίος δεν βρίσκεται στη ζωή, ”έσωσαν” στην κυριολεξία τη σημερινή έκταση της 1ης Στρατιάς, όπου σήμερα βρίσκονται ΣΟΑ και δεν περιήλθε στην κατοχή του Δήμου Λάρισας». ΣΟΑ στην ορολογία ίσον Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών. (Μήπως άραγε πρέπει να τον τιμήσει ο Δήμος Λαρίσης που έσωσε τις εκτάσεις απ’ τα νύχια της πόλης;)
Ζ.

Για το αύριο
* ΕΙΧΕ σχέδιο ο νεαρός Λαρισαίος, όχι αστεία.
- Μάνα φεύγω στο εξωτερικό για ένα καλύτερο αύριο...
- Και πότε λες να επιστρέψεις αγόρι μου;
- Μεθαύριο.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass