ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2023 16:59

Διίστανται
* Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει, μα αν δώσει και θυμώσει μες στο χιόνι θα μας χώσει… Και καλό μήνα, του Κουτσοφλέβαρου η συμπεριφορά ήταν πάντοτε αμφιλεγόμενη. Φέτος διίστανται και οι προγνώσεις των μετεωρολόγων, ακόμη και για τον καιρό, λίγες μόνο

μέρες μετά. (Το μόνο σίγουρο, βέβαια, παραμένει πως ο Φλεβάρης έχει Τσικνοπέμπτη και Βαλεντίνο).
Ζ.

Προγραμματισμένο
* ΦΥΣΙΚΑ κι είχε κάνει τα σχέδιά της η νεαρή Λαρισαία.
- Τι θα κάνεις την ημέρα των ερωτευμένων;
- Τι μέρα πέφτει;
- Σάββατο.
- Ρολό με πατάτες στον φούρνο.
Ζ.

Από μόνοι τους
* «ΑΠΟ το Τόκιο στη Λάρισα», μεταφέρει τον Κυρ. Μητσοτάκη το «news247.gr», που προσδιορίζει την προεκλογική πρωθυπουργική επίσκεψη για τις 23 Φεβρουαρίου, παραμονές της Αποκριάς. Προς Τύρναβο δεν είναι να πάει φυσικά, εκεί θα ετοιμάζουν το Μπουρανί, θα είναι απασχολημένοι.
***
* ΣΤΗΝ Ιαπωνία μεν, αλλά το μυαλό του βρίσκεται στον θεσσαλικό κάμπο, σχολιάζουν οι Αθηναίοι: Η ΝΔ έχει στήσει ολόκληρη επιχείρηση για να ελέγξει εκλογικά την κατάσταση, σε μια περίοδο που το κόστος για τους αγρότες έχει φτάσει στα ύψη. Γενικώς το κυβερνητικό δόγμα για τους επόμενους μήνες είναι «βλέπουμε φρούτο-δίνουμε επιδότηση». Ήδη έχουν ανακοινωθεί κονδύλια για τα μήλα, τα ροδάκινα και τα αχλάδια. Επίσης, αυτό το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί σε Αλμυρό και Τύρναβο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς για να κόψει πίτες και κλίμα. (Πάντως, δεν μπορεί να έχει τρακτέρ στον δρόμο με τον Πρωθυπουργό σε προεκλογική περιοδεία στον κάμπο, δεν γίνεται).
***
* ΕΔΩΣΑΝ αποζημιώσεις στην Αγιά, άνοιξαν το πουγκί. Και τον ασκό του Αιόλου ταυτόχρονα. Έδωσαν κατόπιν υποσχέσεις και σε άλλους παραγωγούς, και λεφτά πρέπει να δώσουν, η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή κι απ’ ό,τι φαίνεται υπάρχει και περιθώριο φέτος, οι ίδιοι το λένε. Άνοιξαν έτσι παράθυρο ελπίδας στην αγροτιά και μαζί την πόρτα, ώστε να βγουν έξω τα τρακτέρ. Πλέον, ο κόσμος και στον κάμπο νογάει ότι άμα φωνάξει θα πάρει, εκλογές μπροστά, πιεσμένη από άλλα η Κυβέρνηση, δίνει ό,τι μπορεί. Κι αφού υπάρχει κίνητρο, τα τρακτέρ πληθαίνουν.
Ζ.

Με τη μία
* Ο γνωστός ποινικολόγος Νίκος Παπαπέτρος έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να κατέλθει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, απέναντι στον Μπέο. Αχ, αχ, αχ. Επιχειρώντας συσπείρωση όλου του δημοκρατικού τόξου, αν και η ΝΔ ή τουλάχιστον οι τοπικοί παράγοντές της, έχουν προσδεθεί ξεκάθαρα στο άρμα Μπέου. Όπως άλλωστε και κάποιοι του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και υποψήφιοι βουλευτές του λέγεται. Ο νυν δήμαρχος τους έχει προσελκύσει, καθώς είχε εκλεγεί απ’ τον α’ γύρο το 2019 με το θηριώδες 57%. «Τώρα απλώς όλοι αυτοί αποκαλύπτονται», λέει ο εκ Βόλου Λαρισαίος.
***
* ΤΟ προεκτεθέν περί «όλου του δημοκρατικού τόξου» δεν ισχύει, επίσης, διότι και το ΚΚΕ, ακολουθώντας τη λογική της κομματικής καθαρότητας, κατεβάζει δικό του υποψήφιο δήμαρχο. Σε μια αναμέτρηση όπου δεν θα υπάρξει β’ γύρος, με τον εκλογικό νόμο που προσφέρει τη δημαρχία σε όποιον κερδίσει με ποσοστό τουλάχιστον 43%. Υποψήφιος των κόκκινων ξανά ο γνωστός συνδικαλιστής στον χώρο της Εκπαίδευσης Απόστολος Ριζόπουλος, ο οποίος είχε πετύχει να πάρει 6% το 2019.
Ζ.
Με τον Γρηγόρη
* Η καλλιτεχνική της ιδιότητα της ανοίγει κι άλλες πόρτες. Απόψε, βραδιά Τετάρτης, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, η Άννα Βαγενά προσκεκλημένη στο «The 2night show» στον «ANT1» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Η Λαρισαία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε μία ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Και για την προσωπική της διαδρομή. Να, ενδεικτική μια φράση της απ’ το τρέιλερ. «Ο Λουκιανός ήταν ένας άγγελος και όταν ένας άγγελος κατεβαίνει στη γη, οι άλλοι τον σέβονται».
Ζ.
Μπαρμπάδια
* ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΑΝ κάποια πράγματα οι μεσήλικες της τριγωνοπλατειακής παρέας.
- Είμαι στην ηλικία που φοβάμαι να αποκαλέσω τον άλλο μπάρμπα, μη βγούμε συνομήλικοι.
***
* - ΤΩΡΑ πια δεν αντέχω τον χαμηλό φωτισμό. Γιατί με παίρνει ο ύπνος.
***
* - ΔΕΝ κάνω πίσω, εκτός και αν είναι πολύ μικρά τα γράμματα και δεν βλέπω να διαβάσω.
Ζ.

Ξεχωριστή
* ΕΙΝΑΙ η πρώτη φορά έπειτα από 30 χρόνια, από την αναμέτρηση δηλαδή μεταξύ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και Ανδρέα Παπανδρέου, που συγκρούονται για την εξουσία δύο πολιτικοί που έχουν διατελέσει αμφότεροι πρωθυπουργοί. Είναι η «Καθημερινή» που εντοπίζει τον ξεχωριστό χαρακτήρα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης. (Η προηγούμενη, πάντως, δεν είχε βγει σε καλό για το μητσοτακέικο).
***
* ΑΥΤΟ το χαρακτηριστικό έχει εντοπιστεί, λέει, από το Μαξίμου και αποτελεί κεντρικό άξονα της προεκλογικής περιόδου, με τον Μητσοτάκη να επιλέγει να μιλά για «σύγκριση» των δύο θητειών.
Δεχόταν τη σύγκριση ευχαρίστως ο Λαρισαίος συριζαίος χθες στην παρέα.
- Να ειπωθεί, όμως, και τι είχε αφήσει ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη το 2019, σε σύγκριση με το τι είχε παραλάβει εκείνος το 2015. Τα άδεια ταμεία, που δεν ήξεραν καν κάθε μήνα αν θα πληρώσουν μισθούς και συντάξεις, τις τράπεζες στην κόψη του ξυραφιού, η Τρόικα με το μαχαίρι στα δόντια…
Ζ.

Το 40ωρο
* ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ νεαρές Λαρισαίες.
- Σε είδα στον ύπνο μου Μαρία.
- Δεν ήμουν εγώ, Κώστα.
***
* - Η σωστή απάντηση στο «Είσαι ενδιαφέρον γυναίκα» είναι «Έχω επείγον δουλειά».
***
* - ΣΕ σκέφτομαι 24 ώρες την ημέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα…
- Εγώ πάλι είμαι υπέρ του οκτάωρου και του πενθήμερου.
Ζ.
Έναν-έναν
* ΣΤΗΝ Αθήνα συνεχίζεται ο χαβάς με «τον Άρη της καρδιάς μας, που παρουσίασε το βιβλίο του την περασμένη Παρασκευή στη Λάρισα και έγινε χαμός». Ιδίως που ο Α. Πορτοσάλτε εμφανίστηκε στον «ΣΚΑΪ», φυσικά, δηλώνοντας «εντυπωσιασμένος από την εικόνα που αντίκρισε στη Λάρισα και ευχαρίστησε όσους τον τίμησαν με την παρουσία του. Εν τω μεταξύ, όποιος δει τα πλάνα αντιλαμβάνεται ότι θα ήταν εξίσου εύκολο να τους πάρει έναν-έναν τηλέφωνο να τους πει ευχαριστήσει προσωπικά».
***
* ΩΣΤΟΣΟ, στη Λάρισα τα πράγματα μπορεί να είναι σοβαρά. Για τον Γ. Καραβάνα, που στις περασμένες εκλογές η ΝΔ και τον είχε βάλει στο ψηφοδέλτιο, ως διεύρυνση λόγω «Δράσης» και τον διόρισε μετά και υποδιοικητή στο Νοσοκομείο Λαμίας, θέση που πολλά κομματικά στελέχη θα ήθελαν. Μετά, λοιπόν, την εντυπωσιακή αποτυχία της εκδήλωσης, που ο ίδιος οργάνωσε για χάρη του αρχηγού του Στ. Μάνου, τώρα που πολύς κόσμος πήρε την υπόθεση στο ψιλό, πολύ δύσκολα θα τον ξαναβάλουν οι νεοδημοκράτες στο ψηφοδέλτιο, οι ντόπιοι τουλάχιστον. (Αν πάλι δεν συμπληρώνουν στο τέλος…).
Ζ.
Ανανέωση
* Η Μαρία Γαβαλά, της Κεντρικής Επιτροπής και κορυφαίο κομματικό στέλεχος στη Θεσσαλία, δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ;
Το ερώτημα προέκυψε μετά το σχόλιο για τις βασικές υποψηφιότητες του ΚΚΕ στη Λάρισα. Και άλλοι πολιτικοί χώροι θα ήθελαν τέτοιο άτομο στα ψηφοδέλτιά τους, θα εκλεγόταν κιόλας. Όμως αυτή είναι ΚΚΕ εκ γενετής.
***
* ΚΙ απ’ ό,τι ακούστηκε δεν θα ξαναβάλει, επιθυμεί την ανανέωση είπε φίλος της.
- Ε;
- Ναι, βεβαίως είναι νέα, πολύ νέα ακόμη η σαραντάρα Λαρισαία δικηγόρος, θεωρεί, όμως, ότι δεν χρειάζεται παραπάνω, έχει λέει από τα 25 της που μπαίνει υποψήφια βουλευτής,.
- Αν πει το κόμμα, όμως, αλλιώς; (Για το οποίο ούτως ή άλλως τρέχει ολημερίς σ’ ολόκληρη τη Θεσσαλία).
Ζ.
Βγάζουν λόγο
* ΚΑΙ καλά να πάει ο περιφερειάρχης ή ο δήμαρχος στην κοπή της πίτας ενός Συλλόγου ή στη χοροεσπερίδα του, συνήθως συμπίπτουν αυτές τις μέρες οι δύο δραστηριότητες, εντάξει να πάει κάποιος βουλευτής, ακόμη κι ένας πρόεδρος εκπρόσωπος συγγενούς φορέα, σωστό να του δοθεί ο λόγος να πει δυο πράγματα, να ευχηθεί. Αλλά και στους υποψήφιους βουλευτές; Οι οποίοι δεν είναι κάτι, μια επιθυμία έχουν εκφράσει και μακάρι δηλαδή να πραγματοποιηθεί, καλοσύνη για όλους. Οι υποψήφιοι που σπεύδουν, καθώς στους χορούς υπάρχει εκλογική ύλη, πολυπληθές ακροατήριο δηλαδή, που, όμως, για άλλο σκοπό μαζεύτηκε, αυτοί γιατί καλούνται στο μικρόφωνο; Θα μπορούσαν απλώς να τους προσφωνήσουν από ευγένεια, να μνημονεύσουν μονάχα την παρουσία τους και πολύ θα ήταν δηλαδή. Κατά κανόνα, όμως, τυγχάνουν προεδρικοί φίλοι του χορεύοντος Συλλόγου και ο οποίος πρόεδρος θέλει να τους βοηθήσει, γι’ αυτό άλλωστε και οι πολιτευόμενοι δεν πάνε όπου κι όπου, αλλά συστημένοι.
Ζ.
Μία φορά
* Ο άνδρας είναι ετοιμοθάνατος και αποφασίζει να μιλήσει ειλικρινά στη γυναίκα του, σύμφωνα με τη διήγηση του Ν.Γ.
- Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σου και αν μπορείς να με συγχωρέσεις…
- Πες μου αγάπη μου…
- Σε έχω απατήσει 5 φορές, όλα αυτά τα χρόνια…
- Δεν πειράζει αγάπη μου, το σώμα είναι καμιά φορά αδύναμο, σε συγχωρώ καλέ μου.
***
* ΕΚΕΙΝΟΣ επιμένει στις εκμυστηρεύσεις.
- Εσύ με έχεις απατήσει ποτέ; Τώρα πια μπορείς να μου πεις την αλήθεια…
- Ναι άντρα μου, σε έχω απατήσει μία φορά.
- Δεν πειράζει αγάπη μου, το σώμα είναι καμιά φορά αδύναμο. Κι εγώ σε συγχωρώ… Και για πες μου καλή μου, πότε ήταν αυτή η μία και μοναδική φορά;
- Θυμάσαι όταν έβαλες υποψηφιότητα και σου έλειπαν 200 ψήφοι;
- Ναι, τι;
- Πώς νόμιζες ότι τους βρήκες τελικά και έγινες δημοτικός σύμβουλος…
Ζ.

GOYLAS_GAMBROYLAS.JPG

* ΓΟΥΛΑΣ-Γαμβρούλας, οι θεματοφύλακες της πασοκικής αντιπολίτευσης στη Δημαρχία. Θα βρεθούν άραγε μαζί στο ψηφοδέλτιο των επόμενων εκλογών κι από ποια πλευρά; Να κινηθούν δεξιά λιγάκι χλωμό, πιο πιθανό να σμίξουν με τους υπόλοιπους συντρόφους τους. Θα γίνουν διαπραγματεύσεις, όμως.
Ζ.

MAIMOYL.jpg

* ΝΑ συζητάει για πολιτική ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ με τον Θοδωρή Βουτυρίτσα; Μπα… Ο Χρ. Μαϊμουλιώτης είναι προπονητής ποδοσφαίρου, άρα για μπάλα θα ρωτάει τον δάσκαλο.
Ζ.

* ΤΑ έργα στο δημόσιο κτίριο τελείωσαν, η πινακίδα απέμεινε στην Κουμουνδούρου, την ξέχασαν. Ή μήπως την άφησαν ως αναμνηστικό;
Ζ.

TERMA.jpg

* ΚΑΠΩΣ έτσι είδε ο Β.Α. τον χειμώνα να ετοιμάζεται να σκοράρει, κάπου έξω από τη Λάρισα.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass