ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2023 17:00
* ΜΕ τον υπουργό Γεωργίας, εν Τυρνάβω, η παράταξη σε παράταξη. Ζ. * ΜΕ τον υπουργό Γεωργίας, εν Τυρνάβω, η παράταξη σε παράταξη. Ζ.

Αναμενόμενο
* ΣΩΣΤΟΣ ο Φλεβάρης, πολύ σωστά φέρεται. Και προβλέψιμος.

Καθότι «μα αν τύχει και θυμώσει...». Που είχε μπει φλεβίζοντας, ανοιξούλα μυρίζοντας. Δεν ξέρουν οι Αθηναίοι από παροιμίες;
Ζ.

Θα αυτοβυθιστεί
* - Η Εύβοια, πάντως, ή θα σηκωθεί να φύγει το νησί ή θα αποφασίσει να αυτοβυθιστεί. Με τόσα που τραβάει, χειμώνα-καλοκαίρι, τα τελευταία χρόνια... Πάντοτε αυτή στο μάτι του κυκλώνα. (Κι δεν έχει και κυκλώνες στην Ελλάδα, πάλι καλά).
* * *
* - ΚΑΙ δεν έλεγε για τον εαυτό της, γενικότερα μιλούσε η Λαρισαία Βαρβάρα, περί του ονόματος.
- Ενώ προϊδεάζει για πολύ θερμή, ονόμασαν Μπάρμπαρα ένα ψυχρό κύμα. Απορώ...
* * *
* - ΟΛΟ και κάποιες γνωριμίες θα γίνονται και αυτές τις μέρες, κι αν τύχει και τα φτιάξουν, κι αν μετά χωρίσουν, έχουν να αφιερώνουν το τραγούδι «Είχε παλιόκαιρο τη μέρα που σε γνώρισα»...
Ζ.

Ένα φτυάρι
* ΕΚΑΝΑΝ τα σχόλιά τους οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Πέρυσι έκλεισαν οι δρόμοι γιατί δεν είχαν οι οδηγοί αλυσίδες. Φέτος έκλεισαν γιατί προσπαθούσαν να τις βάλουν.
* * *
* - ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ χωρίς αλυσίδες κόβουν πρόστιμα σε Ι.Χ. χωρίς αλυσίδες σε περιοχές χωρίς χιόνι.
* * *
* - ΜΕ παίρνει ρε σεις ο πατέρας μου τηλέφωνο, πήγαινε και αγόρασε ένα φτυάρι σε παρακαλώ, ηρέμησε βρε μπαμπά του λέω, λίγο βήχα έχεις μόνο δεν θα πεθάνεις, για το χιόνι μωρέ μου εξήγησε. Πού να καταλάβω...
Ζ.

Δημοκρατικά
* - ΟΙ πρόεδροι, όπως π.χ. στην Κύπρο, μα και παντού αλλού στις Δημοκρατίες δηλαδή, γιατί πρέπει να εκλεγούν με 50% +, αναρωτιόταν χθες ο Λαρισαίος. Και χρειάζεται β’ γύρος, φασαρία, έξοδα, καθυστερήσεις, ακυβερνησία... Στην Ελλάδα θα τον βγάζαμε δημοκρατικά με 37% κι όλα καλά με τη μία...
Ζ.

Προετοιμασία
* - ΣΕ τι χώρα ζούμε ρε φίλε... Τον χειμώνα χιονίζει και το καλοκαίρι έχει καύσωνα. (Στην πραγματικότητα αναφέρονταν χθες οι Λαρισαίοι).
* * *
* - ΣΕ ετοιμότητα, λένε, ο κρατικός μηχανισμός. Για να τα ρίξει όλα κατόπιν στην ατομική ευθύνη.
* * *
* - ΔΕΙΧΝΕΙ χιόνια. Πρέπει να πάω να προμηθευτώ κάμποση ατομική ευθύνη.
Ζ.

Κλειστόν
* ΜΕ σαρκαστική διάθεση οι Λαρισαίοι: «Ετοιμότητα κρατικού μηχανισμού» σημαίνει.
α. Έτοιμοι να πατήσουμε το κουμπί αποστολής μηνύματος 112.
β. Έτοιμοι να κλείσουμε σχολεία.
γ. Έτοιμοι να κλείσουμε δρόμους.
δ. Έτοιμοι να κόψουμε πρόστιμα. (Και κανείς δεν θα σε κατηγορήσει για αποτυχία).
* * *
* ΚΛΕΙΣΤΗ η Εθνική Οδός.
Κλειστή η Αττική Οδός.
Κλειστό το Δημόσιο.
Κλειστά τα Δικαστήρια.
Κλειστά τα σχολεία.
Κλειστά τα εμπορικά.
Γιατί αν τα έχεις όλα κλειστά, δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένας. (Εντάξει, πρόληψη, ασφάλεια. Όμως, το «Κλειστόν» σημαίνει και κόστος σημαντικό).
* * *
* - ΣΤΗΝ Κοζάνη όταν χιόνιζε είχαμε αντάρα, λέει η Λαρισαία Ι.Σ.
Στην Αθήνα έχουν «Μπάρμπαρα». Ακόμη και τα καιρικά φαινόμενα είναι πιο σικ βρε παιδί μου στην πρωτεύουσα.
* * *
* - ΣΤΗ Φλώρινα και στην Καστοριά όταν θέλουν να δουν κωμωδία, βάζουν δελτία ειδήσεων με χιόνια στην Αττική.
* * *
* - ΙΚΑΝΟΙ είναι πάντως να ανακοινώσουν 100 ευρώ πρόστιμο σε όποιον δεν ξέρει σκι. Τι, όχι;
Ζ.

Εξωφρενικό
* ΠΟΙΟ χιόνι, όμως... Πολύ ή λίγο θα λιώσει σε λίγες μέρες. Ο σεισμός είναι το τραγικό φυσικό φαινόμενο, όπως αποδείχθηκε τόσο εξωφρενικά στη γειτονιά. Και τι σεισμός... Κεραυνός. Και πάνω από 40 δονήσεις λέει άνω των 6,5 Ρίχτερ μετά. Συν η κακή ποιότητα κατασκευών, διότι αν ήταν μόνο η δύναμη του Εγκέλαδου, θα σάρωνε όλα τα κτίρια, ιδού τα αποτελέσματα. Ποτέ στην Ελλάδα τέτοια, αν όχι ως διαβεβαίωση, ως ευχή τουλάχιστον.
* * *
* ΣΩΣΤΗ η κίνηση να βοηθήσει η χώρα τους γείτονες. Αλληλεγγύη οπωσδήποτε. Κι αρχίσαν, βεβαίως, αμέσως και τα σχόλια.
- Τουρκία και Συρία τους ένωσε ο σεισμός. Που δεν ξέρει από σύνορα.
- Για τον Ερντογάν, πάντως, μπορεί να αποδειχθεί σωσμός, ενόψει των εκλογών.
Ζ.

Χάλια μαύρα
* ΑΛΛΑΓΗ στον ύμνο της ομάδας, προέβλεπε ο Λαρισαίος, μετά τα γεγονότα στο γήπεδο του Ατρομήτου.
- Εμπρός της ΑΕΚ παλικάρια... Πριν σουτάρετε μετρήστε τα δοκάρια...
* * *
* ΑΛΛΟΣ Λαρισαίος βρέθηκε Κυριακάτικα στην Κυψέλη στην Αθήνα σε μίνι μάρκετ από τα λεγόμενα «24 /7» να δει Λαρισαίο που δούλευε εκεί. Οπότε συνάντησε Σαλονικιό. Δεν τον ήξερε, τον κατάλαβε, καθώς τον άκουσε που ζήτησε λιγάκι αγχωμένος, μάλλον το έψαχνε ώρα, ρετσίνα «Μαλαματίνα», όχι του είπαν τα παιδιά έχουμε το τάδε, το τάδε και το άλλο κρασί, όχι Μαλαματίνα. Ήταν μεσημεράκι, το βράδυ έπαιζε ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στη Σαλονίκη. Κι εκείνος στην Αθήνα έκανε προετοιμασία.
* * *
* ΣΕ έκθεση για τα αθλητικά δρώμενα ο Λαρισαίος Χ.Ι.: Στο μπάσκετ δεν έγινε ο αγώνας Λαυρίου-Ολυμπιακού γιατί έσταζε η οροφή, στο ποδόσφαιρο ο αγώνας Ατρομήτου-ΑΕΚ γιατί τα δοκάρια ήταν κοντά. Έγιναν 5 αγώνες στην πρώτη κατηγορία και σημειώθηκαν 3 γκολ. Σε όλους αυτούς τους αγώνες έπαιξαν περίπου 150 παίκτες και ζήτημα αν ήταν καμιά 25αριά Έλληνες. Επίσης, η δεύτερη κατηγορία απεργεί. Επίσης, η χώρα έχει λίγο κρύο και ελάχιστο χιόνι και κλείσανε σχεδόν τα μισά σχολεία, έκλεισε η Εθνική Οδός και δεν ξέρω τι άλλο.
* * *
* ΚΙ έρχεται κι ο Α.Τ. να συμπληρώσει: Βρε Αυγενάκη... Γήπεδα με κοντά τέρματα που τα σκάβουν πριν το παιχνίδι ενώ έχουν παιχτεί 20 πρωταθλήματα. Η Β’ Εθνική σε αργία λόγω οικονομικής αφερεγγυότητας. Η διαιτησία με ξένους. Μηδέν παραγωγή ποδοσφαιριστών και άδεια στάδια από θεατές. Σε μια άλλη εποχή και άλλη χώρα θα σου είχαν προσφέρει το ξίφος για χαρακίρι αν ένιωθες άντρας ή θα σε αποκεφάλιζαν αν δεν ένιωθες αρκετά.
Ζ.

Ο άλλος
* ΑΛΛΑ στον νου κι άλλα στη ζωή, τα μπέρδευαν οι νεαρές Λαρισαίες.
- Μωρό μου, θα μου πάρεις υπολογιστή;
- Κι ο άλλος που έχεις;
- Ο άλλος θα μου πάρει τάμπλετ.
* * *
* - ΕΛΑ μπαμπά; Με έχει πιάσει λάστιχο στο αυτοκίνητο...
- Ωραία, πάρε τον άντρα σου να σε βοηθήσει.
- Τον παίρνω, αλλά δεν μου απαντά στο τηλέφωνο.
- Μάλιστα. Ρεζέρβα έχεις;
- Ούτε αυτός μου απαντά...
Ζ.

Φάνηκε κατώτερο;
* ΕΚΟΨΕ πίτα η ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. Και δεν ήταν ο Δημ. Παπαποστόλου αρμόδιος, αυτός είναι μεν δεξιός δάσκαλος και πρόεδρος, αλλά συνολικά των δασκάλων του «Κ. Κούμα», της γαλάζιας παράταξης πρόεδρος είναι ο Γιανν. Λέτσιος. Αυτός δέχτηκε και τα βέλη του παρευρεθέντος ΜπάμπηΤσιαπάλα, ο οποίος επιμένει να διεξάγει αγώνα υποψήφιου βουλευτή, καλεί και στο πολιτικό του γραφείο λέει μεθαύριο για τη γιορτή του. Λοιπόν, «Το Δ.Σ. φάνηκε κατώτερο των περιστάσεων όσον αφορά τα τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης», δήλωσε ο πολιτευόμενος για τη ΔΑΚΕ. Μάλλον δεν θα τον φώναξαν να μιλήσει, μαζί με τους άλλους βουλευτές, αλλά και τους υποψηφίους του κόμματος. Γιατί; Αυτοί θα ξέρουν. Αποκλείεται να τον έβαλαν οι δάσκαλοι τιμωρία για το λάθος «αμφότεροι και οι πεντέξι» που είχε γράψει προσφάτως. (Α, να βγει αυτός βουλευτής να γίνει και υπουργός, να τρέχουν μετά... Αν και φάνηκε πως ήδη τους έχει συγχωρήσει).
Ζ.

Ανέκδοτο
* ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ στην «Hellenic Train», στα ελληνικά τρένα που είναι όμως ιταλικά. Ανέκδοτο έχουν καταντήσει. Γελάει ο κόσμος, απ’ τα νεύρα, με τις καθυστερήσεις που έχουν γίνει καθεστώς.
- Ναι, πρώτη φορά τους ξανασυμβαίνει...
Μισή ώρα προαναγγελία καθυστέρησης στο μεσημεριανό δρομολόγιο της Κυριακής κι ύστερα άλλο ένα τέταρτο επιπλέον μέχρι να ξεκινήσει. Και μάλιστα στην αφετηρία, στην Αθήνα, δεν είχε βρει κάποιο εμπόδιο στον δρόμο, τάχα μου αλλάζει μηχανή, για τεχνικούς λόγους η δικαιολογία από τα μεγάφωνα. Και πολλές εκατοντάδες κόσμος στην αποβάθρα, να περιμένει στο κρύο, να έχει ξεπαγιάσει στον χιονιά καιρό.
* * *
* ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ τον κόσμο και κανείς ξέρει γιατί δεν δουλεύει το σύστημα, που δηλαδή μπορεί να κάνουν οικονομία και χωλαίνει. Μονοπώλιο, τι ανάγκη έχουν; Το Υπουργείο, όμως; Που ο αρμόδιος φέρει και το βαρύ όνομα Κ. Καραμανλής; Τι καντήλια θα κατέβαζε ο παππουθείος του αν βρισκόταν μπροστά σε ανάλογη κατάσταση; Τώρα, χαμπέρια...
* * *
* ΚΙ οι Λαρισαίοι έφτασαν με μία ώρα καθυστέρηση. Μόνο. Τι να πουν κι οι Βολιώτες επιβάτες που έχασαν το τρένο. Με την ανταπόκριση, κατ’ ευφημισμό ανταπόκριση δηλαδή, ταξίδεψαν συνολικά 6 7 ώρες, όπως πολύ-πολύ παλιά...
Ζ.

Ο αντικαταστάτης
* ΜΠΟΡΕΙ να το λησμόνησαν όλοι, «πιθανόν λόγω της σκληρής καθημερινότητας» τους δικαιολόγησε. Ο Απ. Παπαπαρίσης, όμως, στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου αντικαθιστούσα τον επικεφαλής της παράταξής τους, τον Θαν. Μαμάκο που έλειπε στην Αθήνα, ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή «για τους πιλότους μας που έχασαν τη ζωή τους εκτελώντας ασκήσεις τόσο μεγάλης δυσκολίας, για να μπορούν να είναι από τους καλύτερους στον κόσμο», είπε ο απόστρατος Λαρισαίος, όχι όμως κι εγώ. Είναι και το επάγγελμα βλέπεις. Οι πάντες το αποδέχτηκαν φυσικά.
Ζ.

Τεμπελιάζοντας
* ΔΕΝ ήταν γνωστοί για την εργατικότητά τους στην παρέα των Λαρισαίων.
- Άργησες.
- Ναι αφεντικό, είμαι πολύ τυπικός σ’ αυτά.
* * *
* - ΑΦΗΣΑ τη δουλειά μου για να πραγματοποιήσω το όνειρό μου.
- Και ποιο ήταν το όνειρό σου;
- Ν’ αφήσω τη δουλειά μου.
* * *
* - ΕΧΟΥΝ ασπρίσει τα μαλλιά μου, θα πάω να τα δείξω στο ΙΚΑ να πάρω σύνταξη...
- Να δείξεις και το πουλί σου να πάρεις και επίδομα αναπηρίας.
Ζ.

Απώλειες
* ΗΤΑΝ κάπου σε νησάκι στον Ειρηνικό δύο πειρατές θαλασσόλυκοι και πίνανε το ρούμι τους σ’ ένα μπαρ, διηγείται η Ν.Π. Μετά το τρίτο ποτό, γυρίζει ο ένας από τους δύο και λέει στον άλλον.
- Δεν μπορώ να μην προσέξω πως έχεις ένα ξύλινο πόδι. Πώς έγινε και το έπαθες αυτό;
- Συνέβη σε μια έφοδο. Έπεσα στη θάλασσα, με βούτηξε ένας καρχαρίας και μέχρι να με σώσουν, πάει το πόδι μου.
- Εντυπωσιακό. Όμως, δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι σου λείπει και το ένα χέρι και έχεις γάντζο. Αυτό πάλι πώς το έπαθες;
- Πάλι σε πειρατεία, κάπου αλλού. Βρέθηκα πιο αργός απ’ ό,τι έπρεπε κι ο άλλος με μια σπαθιά μου έκοψε το χέρι.
- Κρίμα, βρε συνάδελφε. Έχω ακόμα μια ερώτηση, όμως, να σου κάνω. Βλέπω ότι έχεις καλυμμένο και το μάτι σου με μαύρο πετσί. Πώς συνέβη αυτό πάλι;
- A, αυτό είναι από κουτσουλιά πουλιού.
- Από κουτσουλιά πουλιού; Πώς είναι δυνατόν...
- E να, ήταν η πρώτη μέρα που είχα βάλει τον γάντζο.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass