ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2023 17:10
* ΕΧΕΙ και σέρβις, βεβαίως, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πώς αλλιώς θα γίνει κοπή πίτας… Ζ. * ΕΧΕΙ και σέρβις, βεβαίως, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πώς αλλιώς θα γίνει κοπή πίτας… Ζ.

Τόσο πολύ...


* ΤΟ έφερε από δω, το πήγε από κει, το εκτόξευσε τελικά ο νεαρός Λαρισαίος χθες στον καφέ.
- Πολύ κρύο βρε παιδιά. Μήπως το παρακάναμε με τα χάρτινα καλαμάκια κι άρχισε τελικά να ψύχεται ο πλανήτης που είχε υπερθερμανθεί;
Ζ.

Του αράγματος
* - ΟΙ Κυριακές είναι για να σηκώνεσαι, να τρως και να ξανακοιμάσαι.
Είχε διατυπώσει εγκαίρως τη γνώμη του, ο νεαρός Λαρισαίος. Και με σαφήνεια. Οι μεγαλύτεροι πάλι στην οικογένεια, είχαν διαφορετική προσέγγιση.
- Παλιά τα Σαββατόβραδα, Κραιπάλη. Τώρα τα Σαββατόβραδα, Κρέπα πάλι.
- Αυτό που παρακαλάω να έρθει Παρασκευή για να καθίσω μέσα Σαββατοκύριακο, μήπως πρέπει να το κοιτάξω;
Ζ.

Σπέσιαλ ανθοδέσμη
* ΤΟ ξεκαθάρισε ο νεαρός Λαρισαίος.
- Μπορείτε να κυκλοφορείτε ελεύθερα. Άνοιξε το Τριώδιο.
* * *
* ΑΜΑ γίνονται τέτοια, λογικό...
-Σοβαρά τώρα, αγόρι μου; Μου έστειλες μπουκέτο παϊδάκια για του Αγίου Βαλεντίνου;
-Μα τα τριαντάφυλλα είναι πανάκριβα, μωρό μου. Πήρα δύο κιλά παϊδάκια, έβαλα ένα για ανθοδέσμη και το άλλο μας μένει για ψήσιμο δύο μέρες μετά, την Τσικνοπέμπτη.
* * *
* Ο άλλος πολιτικοποίησε τη συζήτηση.
- Δε μου λέτε, ‘’Taverna pass’’ για την Τσικνοπέμπτη, προλαβαίνουμε;
Ζ.

Το συριζαϊκό παράδοξο
* - ΕΝΑ παράξενο πράγμα αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολίαζε στέλεχος του κόμματος σε ‘’συντροφική’’ παρέα χθες.
- Και στη Λάρισα, αλλά ακόμη περισσότερο στα κεντρικά.
Κι εξηγούσε το πώς παιδεύονται αναζητώντας υποψήφιο περιφερειάρχη να υποστηρίξουν στις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου.
- Είμαστε αριστερό κόμμα, αλλά όλο προς δεξιά κοιτούν. Άμα πρόκειται για συριζαίο, δεν θέλουν, είναι κομματική υποψηφιότητα λένε. Ενώ οι άλλοι, τι είναι ακομμάτιστοι;
* * *
* ΤΟΝ κοιτούσαν οι υπόλοιποι ρωτώντας για ποιους λέει. Είπε και ονόματα, που δεν είναι του παρόντος.
- Μα γίνεται συζήτηση για κάτι απερίγραπτες περιπτώσεις του πασοκικού χώρου ή ακόμα και για παρηκμασμένους δεξιούς, καμένα χαρτιά, που έχουν αποτύχει στα κόμματά τους. Απίστευτες καταστάσεις, με την ήττα προδιαγεγραμμένη...
- Μα αν ψάχνουν και για δεξιούς, γιατί δεν πηγαίνουν με τον Αγοραστό που τον ξέρουν κιόλας;
Κουνούσε το κεφάλι του, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στην τελευταία καίρια ερώτηση.
* * *
* ΚΙ αποκάλυψε την ‘’παγίδα’’ που έστησαν κάποιοι πολιτικά εύστροφοι της Νομαρχιακής. Πρότειναν σε συνάντηση με κεντρικά στελέχη κάποιον εξ αυτών, γνωστό στέλεχος, που ήξεραν πάντως ότι δεν έχει και κάναν καημό ο άνθρωπος να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης.
- Α πα πα... Αυτός είναι δικός μας, είναι του κόμματος.
- Και τι θέλουμε δηλαδή, κάποιον ξένο οπωσδήποτε, στέλεχος άλλου κόμματος;
Ζ.

Μην το αφήνεις
* ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ τα μαθήματα στη σχολή διερμηνείας του κάμπου.
- Λίαμ είναι το όνομα του δημοφιλούς Βορειοϊρλανδού ηθοποιού Νίσον, αλλά και ο τρόπος που απευθύνεται η Λαρισαία προς τον δικό της, τον Ηλία.
* * *
* - ΤΟ έλεγε κι η δική σας η γιαγιά Μπεκενμπάουερ, το Μπέικιν πάουντερ ή μόνο η δική μου ήταν αγνή φίλαθλος της Μπάγερν Μονάχου;
* * *
* ΚΑΙ μια κλασσική προτροπή.
- Μη νταφήντς καταΐ, μάστο. (Χρειάζεται μετάφραση;)
Ζ.

Στο τέλος
* Η απόφαση για τα διαβόητα ‘’funds’’ και τους πλειστηριασμούς, έπρεπε να προκύψει στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης; Να προλάβουν ήθελαν; Ή τους πρόλαβε, ατυχώς, πριν τις εκλογές, δεν έχει δικαιολογίες εδώ, πολύ δύσκολο να σε πιστέψει ο άλλος ότι θέλεις το καλό του όταν του παίρνουν το σπίτι. Κι ο γείτονάς του, ο συγγενής του, και στο πλευρό του δανειολήπτη θα βρεθεί και θα ανατριχιάζει για το τι τον περιμένει και τον ίδιο.
Ζ.

Έφερε ζάχαρη
* ΠΕΡΙ της τρέχουσας κατάστασης και των όσων συμβαίνουν, η συζήτηση στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Ήρθε η γειτόνισσά μου, έφερε ζάχαρη και μου είπε ‘’έφερα εγώ, διότι αν περίμενα από σένα τον βλάκα να έρθεις να ζητήσεις...’’.
* * *
* - ΤΙ ωραίος καιρός... Να θες να πας βόλτα με τον άντρα σου... Και να μην έχεις άντρα.
* * *
* - Ο Γερμανός έχει γυναίκα και ερωμένη και αγαπάει τη γυναίκα του. Ο Γάλλος έχει γυναίκα και ερωμένη και αγαπάει την ερωμένη του. Ο Έλληνας έχει γυναίκα και ερωμένη και αγαπάει τη μάνα του.
Ζ.

Ούτε δω μήτ’ εκεί
* ΕΙΧΑΝ πάει πολλοί πρόεδροι τοπικών φορέων στην εκδήλωση όπου ο Απ. Καλογιάννης επισημοποίησε την εκ νέου υποψηφιότητά του. Και πασοκτζήδες και δεξιοί, αναμενόμενο πάντως, καλές σχέσεις έχουν με τον δήμαρχο κι αφού είχαν προσκληθεί... Ο Ν. Παπαγεωργίου του ΤΕΕ πάντως απουσίασε. Κι αυτό αναμενόμενο αφού το ΤΕΕ όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται σε κόντρα με τη Δημαρχία, πράγμα που δεν συνηθιζόταν παλιότερα ασχέτως διαφορετικών κομματικών πεποιθήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ ο πρόεδρός του θεωρείται άνθρωπος της Ρ. Καραλαριώτου. (Μπορεί βέβαια να είχε κάποια δουλειά, πήγε ο αντιπρόεδρος Αστ. Νάρης).
* * *
* Η έκπληξη ήρθε τώρα, με τον Ν. Παπαγεωργίου να απουσιάζει και από την αντίστοιχη εκδήλωση του Θαν. Μαμάκου. Υπήρχε όμως λόγος σοβαρός καθώς την ίδια ώρα στην Πινακοθήκη ήταν η ετήσια εκδήλωση του ΤΕΕ, με την πίτα κλπ. Ακόμα χειρότερα δηλαδή καθώς έτσι αποκλείστηκαν από την εκδήλωση του υποψήφιου δημάρχου και πολλοί γαλάζιοι μηχανικοί που θα ήθελαν να πάνε. Ή μήπως δεν πήγαν στο ΤΕΕ; Όπου όντως φάνηκε μειωμένη σχετικά συμμετοχή. Και εντάξει, η εκδήλωση του ΤΕΕ προγραμματίζεται καιρό πριν, όμως κι ο Θαν. Μαμάκος δεν αποφάσισε για τη δική του τελευταία ώρα. (Άρα, κακός συγχρονισμός. Κι αυτό είναι το καλύτερο σενάριο για τον δεξιό χώρο).
* * *
* ΑΥΤΟ που δεν σκέφτηκε ο Απ. Καλογιάννης, ούτε οι συνεργάτες του, ήταν να πάει ο δήμαρχος στην πίτα του ΤΕΕ, όπου και χωρίς ανταγωνισμό θα έπαιζε αρχικά το συγκεκριμένο βράδυ, αλλά και ανωτερότητα θα έδειχνε, ενώ θα απαντούσε στην έδρα τους και το ακροατήριό τους σε όσα του καταμαρτυρούν οι διοικούντες τον φορέα των μηχανικών. Οι οποίοι όμως το καθυστέρησαν λιγάκι ώστε να προλάβουν, έστω και με καθυστέρηση, οι γαλάζιοι παράγοντες να τους τιμήσουν, μετά τη διέλευσή τους και από την ομιλία Μαμάκου. (Τελικά προέκυψε συντονισμός εξ ανάγκης. Με άγχος όμως για όλους).
Ζ.

Με συνταγές
* ΣΤΟΥΣ συνήθεις προβληματισμούς τους τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.
- Έχετε τσακωθεί και σεις με τον μεταβολισμό σας;
* * *
* - ΟΙ σαλάτες είναι για δίαιτα. Και η σαλάτα είναι σαλάτα ό,τι και να έχει μέσα.
- Ακόμη και με γύρο χοιρινό μέσα;
-Αφού έχει μέσα και μαρούλια, δεν έχει; Άρα είναι δίαιτα.
* * *
* - ΣΥΝΤΑΓΗ για αρακά: Αφήνουμε τον αρακά στο ψυγείο και παραγγέλνουμε πίτσα. (Αύριο συνταγή για φακές).
Ζ.

Για το αποχωρητήριο
* ΤΗΝ αλίευσε δημοσιευμένη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, την αναγγελία δωρεάς από ιδιώτη σε κρατική υπηρεσία, με ιδιαίτερο αντικείμενο. Και εκπλήσσεται ο Λαρισαίος Κ. Μ. , παρότι τόσα έχουν δει τα μάτια του. «Σκέφτομαι πόσο ξεφτιλισμένο είναι το ελληνικό κράτος. Όχι επειδή πήρε ΦΕΚ, αλλά επειδή συνέβη. Υποθέτω ότι τέτοιες δωρεές δεν γίνονται σε κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος...».
Τι ανακάλυψε; Με απόφαση λοιπόν του υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος υπογράφει κιόλας τη δημοσίευση, «Γίνεται αποδεκτή η από 7 Δεκεμβρίου 2022 πρόταση δωρεάς της εταιρείας ‘’ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Α. Ε.‘’ για την προμήθεια υλικών που απαιτούνται για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των συγκροτημάτων αποχωρητηρίων του 7ου ορόφου του κτιρίου του Υπουργείου Εξωτερικών της οδού Ακαδημίας 1, καθαρής αξίας 40.000,00 ευρώ. (Άντε και σε καλή μεριά... Ε;).
Ζ.

Συνέπεσαν
* ΧΘΕΣ Σαββατόβραδο Λαρισαίοι νεοδημοκράτες και συριζαίοι θα κινούνταν μαζί στον ίδιο δρόμο. Καθώς θα πήγαιναν στις εκδηλώσεις κοπής της πίτας των Νομαρχιακών τους Επιτροπών, που συνέπεσαν στον ίδιο τόπο και την ίδια μέρα. Στην επιστροφή μπορεί να βλέπονταν καθώς στο πήγαινε η ΝΔ είχε ορίσει νωρίς το ραντεβού, στις 7 μ.μ., ίσως γιατί οι παράγοντες και ποικίλου τύπου υποψήφιοι είχαν να τρέξουν μετά και σε άλλες εκδηλώσεις συλλόγων, ενώ οι συριζαίοι θα βρίσκονταν στις 8 μ.μ. καθότι πιο χαλαροί και περισσότερο της παρέας μεταξύ τους.
* * *
* Η ΝΔ με ομιλητή τον αντιπρόεδρο του κόμματος Κ. Χατζηδάκη, υπουργό Εργασίας, ενδιαφέρον αν μη τι άλλο το τι θα έλεγε για τις υποκλοπές ως ένας εκ των παρακολουθούμενων. Ο ΣΥΡΙΖΑ με δίδυμο πυροβόλο, Δημ. Τζανακόπουλος και Ν. Μπίστης, καθότι έπρεπε να καλυφθούν όλες οι τάσεις του κόμματος.
* * *
* ΟΙ νεοδημοκράτες στον ‘’Αστέρα’’, παρότι το δεξιό σύμβολο είναι ο ήλιος, στο 5ο χλμ. Λάρισας-Αμπελώνα, πηγαίνοντας δηλαδή δεξιά, φυσικά. Και οι συριζαίοι στις ‘’Βερσαλίες’’, παρότι αντιβασιλικοί, στο 5ο χλμ. Λάρισας-Αμπελώνα επίσης, αριστερά όμως πηγαίνοντας. Εντούτοις, στην επιστροφή, στο έλα, οι μεν συριζαίοι θα έστριβαν δεξιά και οι δεξιοί στροφή αριστερά, για να επιστρέψουν Λάρισα. (Και καλά να τα πέρασαν όλοι τους).
Ζ.

Του έδειξε
* ΣΤΟ αστικό λεωφορείο ο Λαρισαίος μεσήλικος, διηγείται ο Π. Β., κάθεται δίπλα σε μια νέα κοπέλα και δεν έχει πάρει τα μάτια του από τα πόδια της. Κάποια στιγμή παίρνει το θάρρος και της λέει.
- Αν σας δώσω δέκα ευρώ θα τραβούσατε τη φούστα σας λίγο πάνω από το γόνατο;
- Γιατί όχι, λέει η κοπέλα.
Παίρνει το δεκάευρο και τραβάει λιγάκι την έτσι κι αλλιώς κοντή φούστα της.
Λίγο αργότερα του λέει η κοπέλα.
- Αν μου δώσετε πενήντα ευρώ μπορώ να σας δείξω σε λίγο και το μέρος που έκανα εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας.
Αιφνιδιασμένος μα και κατενθουσιασμένος ο μπάρμπας, της τα δίνει. Χαμογελάει αυτή και σε λίγο του δείχνει έξω από το παράθυρο του λεωφορείου.
- Να, σε αυτή την κλινική απέναντι.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass