ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2023 17:02
* ΣΕ διάφορα σημεία της περίφραξης των σιδηροδρομικών γραμμών στην οδό Κάρλας κάποιοι έχουν καταστρέψει τη σιδερένια σήτα, για να ανοίξουν νέες προσβάσεις προσπέλασης των γραμμών. Η αποκατάσταση των ζημιών είναι επιβεβλημένη, πριν θρηνήσουμε κι άλλα θύματα. Λ.Κ. * ΣΕ διάφορα σημεία της περίφραξης των σιδηροδρομικών γραμμών στην οδό Κάρλας κάποιοι έχουν καταστρέψει τη σιδερένια σήτα, για να ανοίξουν νέες προσβάσεις προσπέλασης των γραμμών. Η αποκατάσταση των ζημιών είναι επιβεβλημένη, πριν θρηνήσουμε κι άλλα θύματα. Λ.Κ.

Προσφέρονται
* ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΙ νεαροί Λαρισαίοι ενόψει Βαλεντίνου.


- Με ρώτησε η δικιά μου αν είμαι ερωτευμένος, της απάντησα ναι κι έλαμψε απ’ τη χαρά της. Πάλι καλά που δεν με ρώτησε με ποια.
***
* ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΑΙ για του Αγίου Βαλεντίνου. Παρέχονται οι εξής υπηρεσίες:
- βλέπουμε μαζί ρομαντική κομεντί, ενώ κοιτάω το κινητό μου
-σκοτώνω κατσαρίδες, καθαρίζω σιφώνια, ξεαραχνιάζω, όχι εκείνες
-μου γκρινιάζετε όσο θέλετε που δεν σας πήρα δώρο
Τιμές λογικές.
***
* ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου- Με 2.200 ευρώ σας συλλαμβάνουμε μπροστά στη γυναίκα σας και οδηγείστε δήθεν στο Αυτόφωρο, οπότε κρατείστε επί τριήμερο. Διαμονή όλο το τριήμερο, μαζί με άτομο της επιλογής σας, σε χιονοδρομικό της αρεσκείας σας All Inclusive. Επωφεληθείτε. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και η μεταφορά με περιπολικό.
Ζ.

Για μεθαύριο
* ΑΛΛΟΙ πάλι, έχοντας παρακάμψει τη σημερινή γιορτή, έστρεφαν το ενδιαφέρον τους κατευθείαν στη μεθαυριανή.
- Του Αγίου Βαλεντίνου μόνος αντέχεται. Η Τσικνοπέμπτη μόνος δεν παλεύεται.
***
* ΕΠΙΚΑΙΡΗ ερώτηση.
- Συγγνώμη τι μέρα πέφτει η Τσικνοπέμπτη φέτος;
***
* - ΚΑΘΕ Τσικνοπέμπτη οι Ινδιάνοι λαμβάνουν μηνύματα απ’ την Ελλάδα.
***
* ΜΙΑ φορά μωρέ να πέσει Σαββατοκύριακο η Τσικνοπέμπτη, να την απολαύσουμε καλύτερα...
Ζ.

Όλοι στο Μαξίμου
* ΣΗΜΕΡΑ οι αγρότες, αύριο οι καλλιτέχνες στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κυβέρνηση προσπαθεί να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες ενόψει εκλογών. Κι έτσι η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων θα συναντηθεί σήμερα, ώρα 1 μ.μ., με κυβερνητικό κλιμάκιο στο Μέγαρο Μάξιμου, υπό τον Γ. Γεραπετρίτη. Πράγμα που δεν έγινε και τόσο γνωστό πανελληνίως, καθώς η αγροτιά δεν πουλάει, μόνο άμα ταλαιπωρεί με τα μπλόκα τη βάζουν στον τοίχο κατηγορώντας οι Αθηναίοι. Υποτίθεται πως σήμερα πρέπει να δοθεί μια κάποια λύση, αφού σε μια βδομάδα επισκέπτεται προεκλογικά ο Κυρ. Μητσοτάκης τη Λάρισα και δεν γίνεται να βρει απλωμένα τρακτέρ στον κάμπο.
***
* ΠΑΝΤΩΣ συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τότε που ο Γ. Γεραπετρίτης, ως δεξί χέρι του Κυρ. Μητσοτάκη, είχε συγκαλέσει στο εν λόγω Μαξίμου σύσκεψη για τον Αχελώο με τους Θεσσαλούς βουλευτές και τους εκπροσώπους φορέων. Πάνω στα τρίχρονα λοιπόν, να του το θύμιζαν άραγε οι αγρότες καθώς ήταν τότε μια από τις πρώτες πρωτοβουλίες του νεοσύστατου επιτελικού κράτους, το οποίο θα έλυνε λιμνάζοντα προβλήματα; (Τι λιμνάζοντα, ούτε ποταμίσια δεν...).
***
* ΓΙΑ τον καλλιτεχνικό κόσμο επιφυλάσσεται καλύτερη μεταχείριση. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη στις 12:00 με τους εκπροσώπους τους, στο Μέγαρο Μαξίμου πάλι, να συζητήσουν για το ζήτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Μπας και κατευναστούν μετά την αναπάντεχη έκρηξή τους, που παρά την υποβάθμιση και εν συνεχεία την υπονόμευσή της, έχει ανησυχήσει την κυβέρνηση.
Ζ.

Νέοι και καμικάζι
* «ΟΙ 34 καμικάζι του Μητσοτάκη στα γαλάζια ψηφοδέλτια - Με βαριά βιογραφικά και έντονη κοινωνική δράση», το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Απογευματινής», που σημειώνει ως αποκλειστικότητα: «Κατόπιν ενδελεχούς προεργασίας από την τριανδρία Μπρατάκου, Μαρινάκη, Νέζη, που ακτινογράφησαν τα εκατοντάδες βιογραφικά ανά την επικράτεια, το Μαξίμου έδωσε το σύνθημα για την οριστικοποίηση της πρώτης δόσης των υποψηφίων. Η επιλογή να προηγηθεί χρονικά η προαναγγελία των υποψηφίων κάτω των 40 ετών συμβολίζει και την έμφαση στις πολιτικές υπέρ της νέας γενιάς». Αυτά γράφει η κυβερνητική εφημερίδα, που επανεκδόθηκε τώρα, να συνεισφέρει προεκλογικά. Και ακολουθούν τα ονόματα, όπου μεταξύ των άλλων αναφέρονται:
- Στη Λάρισα θα είναι υποψήφιοι ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Χρήστος Καπετάνος και η Ρένα Καραλαριώτου.
- Στη μάχη της Α’ Αθήνας ρίχνεται η Θέκλα Παρασκευούδη, παιδοψυχολόγος με ΜΒΑ και μεταπτυχιακά στη Δημόσια Διοίκηση. (Γνωστή Λαρισαία).
***
* ΕΠΙΣΗΣ, γράφει, στην Καρδίτσα θα είναι υποψήφιος, ο προερχόμενος από την ΟΝΝΕΔ, 36χρονος Φώτης Βρέκος, οικονομολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Διοίκησης Επιχειρήσεων. (Οι υπόλοιποι 30 βασικά στους τομείς της Αθήνας).
Ζ.

Το ανακοίνωσε
* ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ, με τη ΝΔ, καθώς για κάποιους ανασφαλείς είναι απαραίτητη η διευκρίνιση, ανακοίνωσε και ο Μπάμπης Τσιαπάλας, το έγραψε ο ίδιος: «...ο υποψήφιος βουλευτής Χαράλαμπος Τσιαπάλας... στο πολιτικό μου γραφείο είναι ανοικτό από τον περασμένο Οκτώβριο και δέχομαι καθημερινά». Με την ευκαιρία της ονομαστικής του γιορτής και τις επισκέψεις που δέχτηκε εκεί, ανακοίνωσε κατόπιν τριημέρου: «Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξη, υποσχόμενος ότι θα είμαι πάντα ένας από σας χωρίς δηθενισμό και υπεροπτισμό». (Και λεξιπλάστης ο απόστρατος της ΣΜΥ).
Ζ.

Αστροπελέκια
* ΠΕΡΙ αντίληψης συζητούσαν οι Λαρισαίες.
- Όταν ήμουν παιδί νόμιζα πως το μανταρίνι όταν μεγαλώσει γίνεται πορτοκάλι. Αστροπελέκι.
***
* - ΜΟΥ τα έλεγε η μάνα μου, αλλά δεν την άκουγα.
- Τι σου έλεγε;
- Πού να ξέρω, αφού δεν την άκουγα.
***
* - ΛΕΩ στον φίλο μου τον Παναγιώτη, «Κοίτα Πάνο» κι αυτός κοιτάζει πάνω βρε παιδιά...
Ζ.

Όλοι καλοί
* ΚΙ όμως υπήρξε λέει Λαρισαίος, τουλάχιστον ένας, που κατάφερε και τα συνδύασε το Σαββατόβραδο. Και ΝΔ στις 7 και ΣΥΡΙΖΑ στις 8 μ.μ. Ήταν και δίπλα-δίπλα τα κέντρα, ο «Αστέρας» και οι «Βερσαλίες», βόλευε. Παρουσία λοιπόν και στην εκδήλωση της ΝΔ για τον Κ. Χατζηδάκη και σ’ εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ για τον Ν. Μπίστη. Απίστευτο; Και τι πειράζει, ζημιώθηκε κανείς;
Ζ.

Μα κι εμένα;
* ΜΕ αυτογνωσία και πολιτικό κριτήριο ο Σπ. Κ. προερχόμενος από περιοχή περιφερειακού δήμου της Λάρισας ανακοινώνει.
- Σ’ αυτό το σημείο να ενημερώσω ότι χθες το απόγευμα δέχτηκα πρόταση να κατέβω υποψήφιος σύμβουλος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Και αυτό αγαπητοί μου φανερώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο την κατάντια της τοπικής αυτοδιοίκησης σ’ αυτή τη χώρα και της πολιτικής εν γένει.
Ζ.

Μποϊκοτάζ
* ΣΕ μποϊκοτάζ στα τυροκομικά, γαλακτοκομικά, γάλατα και γιαούρτια από 13 Φεβρουαρίου έως 20 Φεβρουαρίου 2023 καλεί τους καταναλωτές το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας. «Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες καταναλωτές « υποστηρίζουν, ζητώντας από τους πολίτες να μην αγοράζουν για μια εβδομάδα αυτά τα προϊόντα... Δηλώνοντας: «Όχι στην ακρίβεια, όχι στην αισχροκέρδεια και την κερδοσκοπία. Ό,τι δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, ας το κάνουμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες καταναλωτές».

Ημέρα Αγελάδας...
* MΕ την «Ημέρα Αγκαλιάς Αγελάδας» σκοπεύει η Ινδία να... αντικαταστήσει σήμερα την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Συγκεκριμένα, το κρατικό Συμβούλιο Προστασίας των Ζώων της Ινδίας κάλεσε τους πολίτες να γιορτάσουν την «Ημέρα Αγκαλιάς της Αγελάδας» σήμερα 14 Φεβρουαρίου φέτος αντί για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Μάλιστα, η κυβέρνηση αποκάλεσε τις αγελάδες «ραχοκοκαλιά» του ινδικού πολιτισμού και της αγροτικής οικονομίας, λέγοντας ότι «το αγκάλιασμα των αγελάδων θα φέρει συναισθηματικό πλούτο και θα αυξήσει την ατομική και συλλογική ευτυχία».
 Γ.Π.
Ντύσου σκαμπό
* ΤΟ μόνιμο πρόβλημά τους είχαν να αντιμετωπίσουν οι όχι και τόσο νεαροί Λαρισαίοι.
- Τι να κάνω, δεν μου κάθεται καμία...
- Ντύσου τις Απόκριες σκαμπό.
***
* - ΜΟΥ λέει τον καφέ η άλλη, «Κρεβάτι βλέπω» μου είπε. Μετά με κοίταξε από πάνω μέχρι κάτω και συμπλήρωσε: «Μάλλον θ’ αρρωστήσεις».
***
* - ΚΑΙ γιατί δεν βάζουν κι ένα «Master Sex» να δούμε και κάτι διαφορετικό, βρε παιδιά;
Ζ.

Συγκρίσεις
* - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ κόσμο είχε ο Θαν. Μαμάκος από Απ. Καλογιάννη, ζωηράδα της νέας προσπάθειας... Με μια βδομάδα διαφορά οι δύο συγκεντρώσεις, φυσικό να κάνουν συγκρίσεις οι Λαρισαίοι.
- Όλοι τους όμως, μα όλοι, ήταν της ΝΔ ψηφοφόροι, Ίσως δυο-τρεις που ενδεχομένως να μην είναι, ενδεχομένως. Και μόνο οι νεοδημοκράτες δεν φτάνουν να σε κάνουν δήμαρχο. Έχει να προσπαθήσει πολύ ακόμη ο δικηγόρος, έχει καιρό ως τις εκλογές.
Ζ.

Εισπήδηση
* ΘΑΛΑΣΣΑ στα Τρίκαλα; Όλα μπορεί να τα καταφέρει ο εμπνευσμένος τοπικός αντιπεριφερειάρχης Χρ. Μιχαλάκης. Αλλιώς προς τι η προγραμματισμένη συνάντηση που είχε μαζί του το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσαγγάλων; Όπου μπορεί να μη συζητήθηκε η προσάρτησή του στα Τρίκαλα, ανακοινώθηκε ωστόσο ότι «συζητήθηκαν δύο πολύ σοβαρά θέματα που απασχολούν έντονα τον οικισμό. Όμβρια ύδατα: Πιθανή λύση μερική ή ολοκληρωτική και Απαλλοτρίωση: Εύρεση χώρων για πλατεία, πάρκα, παιδικές χαρές κτλ.». Δημοσιοποίησαν δε τη συνάντηση αφειδώς, μέχρι και στο «Σκιάθος TV» το μετέδωσε. (Ο Τρικάλων για τα παράλια της Λάρισας. Στην εκκλησιαστική ορολογία αυτή η παράβαση, μεταξύ μητροπόλεων, λέγεται εισπήδηση).
***
* ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ επίσης ότι «ο κ. αντιπεριφερειάρχης άκουσε με προσοχή τις προτάσεις του προέδρου κ. Γιώργου Γελαδάρη και του Δ.Σ. του Συλλόγου. Ήταν θετικός και υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει και θα προωθήσει τα θέματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο... Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαρίστησαν τον κ. αντιπεριφερειάρχη για τη θετική του στάση και κατανόηση που έδειξε». (Και τώρα αναμένεται η αντίδραση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Βασ. Πινακά).
Ζ.

Υπολογισμένα
* - ΑΓΑΠΑΩ την κόρη σας και θέλω να την παντρευτώ κύριε... Ο Λαρισαίος είχε πάρει τη μεγάλη απόφαση πηγαίνοντας στον πατέρα της.
- Μάλιστα. Πόσα βγάζεις τον μήνα, νεαρέ;
- Εεε, 1.500 ευρώ.
- Κοίτα, 1.000 ευρώ εγώ της δίνω για χαρτζιλίκι μόνο.
- Μαζί μ’ αυτά εννοούσα κύριε.
Ζ.

Φοροδηλώσεις
* ΦΤΑΝΕΙ σιγά - σιγά και η ώρα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για εκατομμύρια φορολογούμενους. Όπως όλα δείχνουν η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει φέτος πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά. Μάλιστα προγραμματίζεται να ανοίξει πριν την επέτειο της εθνικής μας εορτής στις 25 Μαρτίου. Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε χθες μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι των Αθηνών ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Γ.Π.

Αλληλεγγύη
* ΧΩΡΙΣ προηγούμενο η αλληλεγγύη που έχει εκφραστεί μέχρι στιγμής από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στους δοκιμαζόμενους λαούς (από τους σεισμούς) της Τουρκίας και Συρίας. Δεκάδες εργατικές οικογένειες ανταποκρίνονται καθημερινά στο κάλεσμα της Διοίκησης του ΕΚΝΛ για ανθρωπιστική βοήθεια κάθε είδους. Ας μην διαφεύγει βέβαια της προσοχής μας ότι το ΕΚΝΛ ήταν ο πρώτος φορέας στη Λάρισα που ανταποκρίθηκε άμεσα σε όλη αυτή την καταστροφή.
Γ.Π.

Με επιτυχία
* ΟΣΟΝ αφορά το 32ο Συνέδριο του ΕΚΝΛ την περασμένη Κυριακή, σημείωσε απόλυτη επιτυχία. Γεγονός που αποτυπώθηκε και με το λαϊκό γλέντι που διοργάνωσε η απερχόμενη διοίκηση προς τιμή των συνέδρων. Άλλωστε όλοι τους συνέβαλαν με κάθε τρόπο για την υλοποίηση αυτής της κορυφαίας στιγμής στη δραστηριότητα του ΕΚΝΛ.

Στον δρόμο
* ΣΤΟΝ δρόμο πάλι οι συνταξιούχοι με νέα συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία την ερχόμενη εβδομάδα... Πάγιο αίτημά τους, ανάμεσα στα άλλα, η αύξηση σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, με την ενσωμάτωση στη σύνταξη της προσωπικής διαφοράς του συνταξιοδοτικού νόμου Κατρούγκαλου.
Γ.Π.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass