ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2023 17:00
* ΚΑΙ στις συνεδριάσεις δίπλα-δίπλα οι διόσκουροι του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο φίλοι που μπορούν να διαφωνούν άνετα ο Μάκης Γιαννακόπουλος κι ο Μιχ. Αναστασίου. Κι ο συνάδελφός τους Σωτ. Βούλγαρης τούς ζηλεύει γι’ αυτό. Ζ. * ΚΑΙ στις συνεδριάσεις δίπλα-δίπλα οι διόσκουροι του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο φίλοι που μπορούν να διαφωνούν άνετα ο Μάκης Γιαννακόπουλος κι ο Μιχ. Αναστασίου. Κι ο συνάδελφός τους Σωτ. Βούλγαρης τούς ζηλεύει γι’ αυτό. Ζ.

Όλοι τσίκνα
* ΤΟ σωστό το τσίκνισμα, το τίμιο, άρχισε λέει χθες στη Λάρισα από το

μεσημέρι. Υπήρξαν και κάποιοι που προβληματίστηκαν. Να βάλω καφέ; Ή κατευθείαν κάρβουνα;
Εν τέλει: Μια πόλη, Μια Τσίκνα.
***
* ΦΥΣΙΚΑ, εν ευθυμία διατελούντες, τα αστειάκια είχαν τον πρώτο λόγο.
- Τι άρωμα φοράτε;
- Υβ σεντ πανσετάν.
***
* - ΚΑΘΟΤΑΝ πάνω από καπνούς και μάσαγε χόρτα η Πυθία για να πει χρησμούς. Σιγά το κατόρθωμα... Βάλτε με εμένα πάνω από μια ψησταριά, να μασάω κοψίδια, να σας πω μέχρι και τα νούμερα του Τζόκερ.
***
* - Ο άλλος είχε μείνει λίγο πίσω. Και με το παράπονο.
- Όσες δεν προλάβατε να βρείτε Βαλεντίνο, βρείτε έναν Βάλε Γιάννη. Αυτοί ψυχή δεν έχουν;
Ζ.

Ξεσηκώθηκαν
* «Η εκκωφαντική σιωπή του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας και συντάκτη της ημερήσιας διάταξης της τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τη νομιμοποίηση των Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων (servicers- funds), μας εξέπληξε για άλλη μια φορά αρνητικά...».
Σκληρή Νικολέττα Μπασδέκη προς Τρύφωνα Τσάτσαρο. Κι όχι μόνο αυτή, άλλα 8 μέλη του Δ.Σ. αιτούνται έκτακτη σύγκλησή του. «Με μοναδικό θέμα, το κρίσιμο, για πάρα πολλούς υπερχρεωμένους δανειολήπτες, ζήτημα της δυνατότητας των «servicers» να ενεργούν, ως διάδικοι...».
(Άλλωστε, εν προκειμένω, ο ίδιος ο Άρειος Πάγος απέδειξε πόσο γρήγορα μπορεί να συνεδριάσει και να αποφασίσει, όταν κριθεί ότι χρειάζεται).
***
* ΟΙ 8 από τους 15 της διοίκησης του ΔΣΛ ζητούν να τοποθετηθεί ο Σύλλογος «επί του ανωτέρω επίκαιρου ζητήματος των εταιρειών διαχείρισης από δάνεια και πιστώσεις, που πλήττει μεγάλη μερίδα της κοινωνίας και θέτει σε άμεσο κίνδυνο την πρώτη κατοικία ακόμη και ευάλωτων δανειοληπτών και επειδή δεν προτιθέμεθα ως σύμβουλοι να είμεθα θεατές και όχι πρωταγωνιστές κρισίμων νομικών και κοινωνικών ζητημάτων».
Πλην της Νικολ. Μπασδέκη, ξεσηκώθηκαν και συνυπογράφουν Ανδρ. Ανδριτσόπουλος, Νίκ. Κολοκυθόπουλος, Ευ. Διανελλάκης, Κων. Βελησσαρίου. Στ. Καλογεράς, Φαίδρα Γκάγκα, Φώτης Γιαννούλας και Ευ.Τσικαρδώνης.
(Προφανώς δεν θα μπορέσει να αρνηθεί ο Τρ. Τσάτσαρος).
Ζ.

Μέσω διαρροής
* ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ διαρροή απ’ το Μαξίμου, το λένε κιόλας οι ίδιοι, το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής ιστοσελίδας «liberal.gr» για τις καινούργιες υποψηφιότητες της ΝΔ «σε τρεις κομβικές εκλογικές περιφέρειες της χώρας», όπως τις χαρακτηρίζουν από το επιτελείο Μητσοτάκη. «Η Δυτική Αττική που μαστίζεται από την ανεργία, η Λάρισα που αντιπροσωπεύει το μεγάλο κομμάτι του αγροτικού κόσμου και τα Δωδεκάνησα με το μεταναστευτικό να κυριαρχεί, αποτελούν τρεις περιφέρειες με μεγάλο εκλογικό ενδιαφέρον για τη ΝΔ.
Οι υποψηφιότητες αυτές αποτελούν προσωπικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη και σύμφωνα με κομματική πηγή αντιπροσωπεύουν τα ενεργά τμήματα των τοπικών κοινωνιών, ενώ αποτυπώνεται και το βάρος που δίνει η ΝΔ στη σχέση της με το κέντρο».
(Και από κει εξαπλώθηκε μετά η είδηση, σαν να ήταν επίσημη κομματική ανακοίνωση. Νέες μέθοδοι).
***
* ΚΙ έχουν ενδιαφέρον το πώς περιγράφουν οι Αθηναίοι, το Μαξίμου δηλαδή, τις 6 νέες υποψηφιότητες Λαρίσης, η σειρά δικιά τους: Καπετάνος Χρήστος, δικηγόρος, 49 ετών. Ο κ. Καπετάνος θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιος. Ενεργό μέλος της ONNEΔ και της Μ.Α.ΚΙ., πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Φοιτητών Αθηνών 1995-1998. Ήταν ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας της ΝΔ 2016- 2021.
Παιδής Θανάσης (Σάκης). Επιχειρηματίας, περιφερειακός σύμβουλος και δοκιμάζει και αυτός για πρώτη φορά τις δυνάμεις του στον κεντρικό πολιτικό στίβο... ήταν μέλος της Επιτροπής Τουρισμού- Πολιτισμού του κυβερνώντος κόμματος. Ο κ. Παιδής εξελέγη πρώτος περιφερειακός σύμβουλος με 13.668 ψήφους.
Ντόλας Νίκος, φιλόλογος, διδάσκων στο ΕΚΠΑ. Είναι 48 ετών και θα είναι υποψήφιος για πρώτη φορά.
Προέρχεται από το μητρώο στελεχών της ΝΔ. Συνιδιοκτήτης Φροντιστηρίου στη Λάρισα, συμμετείχε στον Πολιτικό Σχεδιασμό της ΝΔ 2009-2011.
***
* ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ Ρένα, πολιτικός μηχανικός είναι γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ. Είναι 52 ετών και κατεβαίνει στον εκλογικό στίβο για πρώτη φορά.
Διετέλεσε μέλος της ΔΕ του ΤΕΕ (2000-2002) και νομαρχιακή σύμβουλος (2003-2010).
Η κυρία Καραλαριώτου ήταν αντιπεριφερειάρχης Λάρισας και αναπληρώτρια περιφερειάρχης Θεσσαλίας 2010- 2014. Το 2014 ήταν υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, συγκεντρώνοντας την πρώτη Κυριακή, τους περισσότερους ψήφους από όλους τους συνδυασμούς. Το 2019 υποψήφια δήμαρχος, με την επίσημη στήριξη της ΝΔ, λαμβάνοντας και την 1η και τη 2η Κυριακή, ένα σημαντικά υψηλότερο ποσοστό από αυτό που κατέκτησε η ΝΔ στις ευρωεκλογές.
Παπανικολάου Δήμητρα, ασφαλίστρια, 38 ετών. Η κυρία Παπανικολάου είναι τομεάρχης Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων ΔΕΕΠ Λάρισας.
Χατζηκωνσταντίνου Φρόσω, δημόσια υπάλληλος, 56 ετών. Δουλεύει στον ΟΑΕΔ και είναι εκλεγμένη με την παράταξη της ΔΑΚΕ ΟΑΕΔ στο τοπικό Δ.Σ. καθώς και στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ. (Ανεπίσημες υποψηφιότητες αλλά δεν γυρίζουν πίσω).
Ζ.

Συν δύο
* ΚΙ έτσι, μαζί και με τους 3 βουλευτές, η ΝΔ εμφανίζεται με 9 υποψηφιότητες και με 2 κενά να απομένουν στο ψηφοδέλτιο.
Όπως ακριβώς και το ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα. Φυσικά και θα βρουν να συμπληρώσουν αμφότερα τα κόμματα. Υπάρχουν ονόματα.
***
* ΠΑΡΟΤΙ η ποσόστωση είναι ήδη καλυμμένη, με τις 4 υποψήφιες, στη ΝΔ ψάχνουν λέει για μια ακόμη γυναίκα. Ακούστηκε πως ίσως επιστρατευτεί ξανά η πολιτευθείσα Βάνα Κυρλόγλου.
Για τον πρώην βουλευτή, τον εκ των «Λεβέντηδων» μεταγραφέντα Γ. Κατσαντώνη, τον Ελασσονοαμερικάνο, παραμένει η σιγή ασυρμάτου εδώ και χρόνια. Κανείς δεν ξέρει όμως άμα σφυρίξει ο Κυρ. Μητσοτάκης...
Όπως επίσης αγνοείται και η τύχη του Μπάμπη Τσιαπάλα. Θα τον αφήσουν όρθιο στο ένα πόδι, τιμωρία; Μα τι έκανε...
Κι οι υποσχέσεις που του είχαν δώσει κάποιοι; Τι, από μόνος του είχε δηλώσει υποψήφιος βουλευτής ο απόστρατος ΣΜΥ; Υπάρχει και η εκδοχή ότι τον πολεμούν, τρομοκρατημένοι, κυκλώματα πολιτικά και το κατεστημένο.
Ζ.

Καλύτερα
* ΠΟΙΑ παπούτσια... Άλμα στα 8.41 και με τα τσαρούχια, ο Μίλτος Τεντόγλου.
Άμα χρειαστεί πηδάει και μ’ αυτά. Επιβεβαιώνοντας, έγραφε η άλλη, πως άμα τον εκνευρίσεις τον άντρα πηδάει καλύτερα. Πιο μακριά.
Ζ.

Άντ’ εβίβα...
* ΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ με τη γλώσσα και μ’ ένα σωρό άλλα ταυτόχρονα στη συντροφιά των Λαρισαίων, σε καιρούς αποκριάτικους.
- Έγραψα στην πίτσα: «Σ’ αγαπώ βρε κουτί...».
***
* - ΓΕΙΑ σου Χάρη. Τι κάνεις; Γιατί είσαι ντυμένος γυναίκα;
-Έκανα αλλαγή φύλου.
-Μια Χαρούλα σε βλέπω.
***
* - ΠΑΙΔΙ μου, να μην πίνεις πολύ εκεί που είσαι...
-Εντάξει βρε μάνα...
-Γεια σου παιδί μου.
-Γεια μας βρε μάνα.
Ζ.

11ος;
* ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ έως και διαρρέεται για να μετρηθεί ο αντίκτυπος, πως ο 11ος της ΝΔ και ταυτόχρονα επικεφαλής του ψηφοδελτίου, ακολουθώντας το παράδειγμα προέδρων άλλων κομμάτων, μπορεί να είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης. Υποψήφιος κι αυτός στη Λάρισα. Και να βρεθεί αντιμέτωπος στον κάμπο με τον Ν. Ανδρουλάκη του ΠΑΣΟΚ, που επίσης ακούγεται ότι θα είναι υποψήφιος Λαρίσης, όπως ήταν κι οι προκάτοχοί του Ε. Βενιζέλος και Γ. Παπανδρέου. Ή και με τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος ήταν στο ψηφοδέλτιο της Λάρισας στις περασμένες εκλογές. (Θα φάει η μύγα σίδερο. Πραγματικά τότε η Λάρισα θα βγάλει πρωθυπουργό).
Ζ.

Ημερήσια;
* ΟΙ εξελίξεις τρέχουν, πολλά αλλάζουν στον σχεδιασμό των επιτελείων. Τώρα ακούστηκε πως η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλία δεν θα είναι διήμερη, όπως σε άλλες Περιφέρειες. Μόνο την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, στη Λάρισα, το σίγουρο.
Στο ίδιο μοτίβο, με βόλτα στην πόλη, στοχευμένη επίσκεψη κάπου, συνέντευξη Τύπου και ομιλία, στο Κλειστό Αλκαζάρ.
Κι ύστερα λένε, ένα πέρασμα απ’ τα Τρίκαλα και πιθανόν καρφί για Γρεβενά, όπου έχει εκκρεμότητα, καθώς τους είχε υποσχεθεί ότι θα πάει. Είναι και το τριήμερο της Αποκριάς τότε, αργίες μα και άλλα. Δεν θα τον πάνε δα και στον Τύρναβο τον πρωθυπουργό Καθαρά Δευτέρα...
Ζ.

Κι ένα ζευγάρι...
* ΔΕΝ σώνουν τα καμώματα των νεαρών Λαρισαίων με το άλλο φύλο.
- Το πρωί βγήκαν νερά απ’ το πλυντήριο, γλίστρησα μωρό μου και πήρα μια τρομάρα, μια ταραχή, ένα κακό κι ένα ζευγάρι παπούτσια με την πιστωτική σου.
***
* - ΜΩΡΟ μου, θες να χαράξω τα αρχικά μας στο δέντρο;
- Αχ ναι, τι γλυκός που είσαι...
- Μου θυμίζεις το ονοματάκι σου;
***
* - Η πεθερά μου, βρε παιδιά, μου κάνει μούτρα γιατί ανακατεύομαι στα οικογενειακά μου.
Ζ.

Ήταν καλύτερη
* ΕΙΝΑΙ η αλλοδαπή υπηρέτρια και ζητάει αύξηση από την κυρία της, διηγείται ο Γ.Δ. Η αφεντικίνα είναι πυρ και μανία και τη ρωτάει:
- Γιατί Νατάσα θέλεις αύξηση ξαφνικά, τι έγινε;
- Τίπουτα κυρία δεν έγκινε απλά να, σιδερώνω καλύτερα από σας...
- Και για αυτό θέλεις αύξηση; Και ποιος σου το είπε ότι σιδερώνεις καλύτερα;
- Το άντρα σας κυρία...
Τσιτώνει εκείνη, η άλλη συνεχίζει.
- Το άλλο λόγκο είναι ότι μαγκειρεύω καλύτερα από σας...
- Και ποιος σου το είπε ότι μαγειρεύεις καλύτερα από μένα;
- Το άντρα σας κυρία...
***
* ΚΑΙ παίρνοντας αέρα συνεχίζει ακάθεκτη, το τερματίζει.
-Το άλλο λόγκος είναι ότι είμαι καλύτερη στο κρεβάτι από σας, κυρία...
Έξαλλη η άλλη, βγάζει καπνούς.
- Και ποιος σου το είπε ότι είσαι καλύτερη στο κρεβάτι από μένα Νατάσα; Ο άντρας μου σου το είπε;
Και σηκώνεται, έτοιμη να πάει να τον βρει να τον κατασπαράξει.
- Όχι, το κηπουρό. Γι’ αυτό λέω, ντώσε αύξηση κυρία.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass