ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2023 17:01
* ΠΑΝΤΑΧΟΥ παρούσα η βουλευτής Στέλλα Μπίζιου. Αθόρυβη μεν αλλά θορυβώδης η εικόνα της, πουθενά δεν περνάει απαρατήρητη. Ζ. * ΠΑΝΤΑΧΟΥ παρούσα η βουλευτής Στέλλα Μπίζιου. Αθόρυβη μεν αλλά θορυβώδης η εικόνα της, πουθενά δεν περνάει απαρατήρητη. Ζ.

Αλλάζει


* - ΣΑΝ τη Φλόριδα είμαστε την ημέρα, σαν τη Βόρεια Φλόριδα όχι και κοντά στους τροπικούς δηλαδή, ζεστούλες μια χαρά, αλλά το βράδυ κανονικός Καναδάς, ψύχος. Ο Λαρισαμερικάνος περιέγραφε γλαφυρά τις καιρικές εναλλαγές στην πόλη κατά τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου. Ποικιλία.
Ζ.

Ιδίως...
* ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΟΥ τύπου επισήμανση από τον Χρ. Τρ. για την ιδιαιτερότητα της Λάρισας με την εορταστική διάθεση της Τσικνοπέμπτης: Δεν είναι το φαγητό. Δεν είναι το κρασί. Είναι ότι όλη η πόλη βγάζει έξω ψησταριές και μεγάφωνα και διασκεδάζει, σε σημείο υπερβολής. Αλλά από το να είναι μία ακόμη καθημερινή, μοιάζει καλύτερο... Σε άλλη πόλη δύσκολα θα το βρεις αυτό. (Κι αλλού, αλλά όχι τόσο έντονα. Κι άλλοτε, αλλά όχι τόσο έντονα όσο φέτος).
Ζ.

Κατόπιν
* ΣΤΑ μεθεόρτια, οι Λαρισαίοι αλληλοπειράζονταν.
- Τα παϊδάκια και τα λουκάνικα τρώγονται ζεστά, η εκδίκηση όμως ως γνωστόν είναι κρύο πιάτο. Εννοώ τη μέτρηση χοληστερίνης αργότερα...
***
* - ΚΙ άκουσα τον Φεβρουάριο να λέει στον Μάρτη: Εγώ τρώω ψητά κι εσένα θα κολλήσει τ’ άντερό σου απ’ τη Σαρακοστή.
Ζ.

9 ή 2
* «ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ οι συσκέψεις στα κόμματα στην τελική ευθεία προς τις εκλογές του Απριλίου. Και λέω Απριλίου, αποφεύγοντας την ημερομηνία. Βέβαια η 9η Απριλίου είναι η επικρατέστερη, αλλά έχει τα προβληματάκια της». Είναι ο «Κάλχας» που επιχειρεί να κάνει τη μαντεψιά του, τι άλλο.
Να, δείτε την άσκηση: Κυριακή των Βαΐων εκλογές, Μ. Δευτέρα επίσημα αποτελέσματα, Μ. Τρίτη ανακήρυξη βουλευτών, διερευνητικές εντολές το λιγότερο σε δυο μέρες, φτάσαμε Μ. Παρασκευή, αν χρειαστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση ήρθε αισίως η Ανάσταση. Δεν το λες και ήρεμο πασχαλιάτικο κλίμα όλο αυτό. Άσε που θα νιώσουν οι εκλογείς, ότι κάποιοι προκαθόρισαν γι’ αυτούς πότε θα φύγουν και πότε θα γυρίσουν από τα χωριά τους.
***
* ΚΑΙ συνεχίζει: Δεν είναι «λίγο κάπως» όλο αυτό; Ας προστεθεί και η μουρμούρα των παπάδων που ανάμεσα στο «αι γενεαί πάσαι» θα έχουμε ζωντανές συνδέσεις με το Προεδρικό Μέγαρο. Ε, δεν το λες και κλίμα κατάνυξης όλο αυτό. Ενώ στις 2 Απριλίου, έχεις την άνεσή σου. Κάλπες, διαβουλεύσεις και Ανάσταση (Όπως την βλέπει ο καθένας).
Ζ.

Πιο τολμηρός
* - ΕΚΛΟΓΕΣ στις 9 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων; τον ρώτησαν. Κι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έδωσε την ευλογία του. Την έγκρισή του δηλαδή, μέσω των «Νέων».
- Μερικοί που έχουν στενό μυαλό θα πουν όχι. Εγώ ρωτάω: Τι με εμποδίζει να πάω να ψηφίσω και μετά να πάω στην Εκκλησία; Ή να πάω στην Εκκλησία και μετά να πάω να ψηφίσω; Ή να πάω στο χωριό μου και να κάνω και τα δύο;
***
* ΠΟΥ τον παρεξηγούν, λέει τον Αρχιεπίσκοπο, ανέφερε ότι τον έχουν πει και Συριζώνυμο. Εκείνος όμως συνεχίζει τολμηρά, συγκριτικά με άλλους δηλαδή. Για την αρνητική στάση της Εκκλησίας στο θέμα της αποτέφρωσης των νεκρών απάντησε: «Κοιτάξτε, είναι ένα θέμα πρωτόγνωρο. Κατ’ αρχάς αντιδράμε αυτόματα γιατί δεν το έχουμε συζητήσει και δεν το έχουμε μελετήσει ακόμα. Αυτό είναι η μία πλευρά. Το άλλο είναι ότι μέσα στην Εκκλησία δεν κάνει καθένας ό,τι θέλει. Ο Οργανισμός αποφασίζει. Επομένως καθόλου απίθανο δεν είναι κάποια στιγμή η Εκκλησία να το δει και με έναν άλλο τρόπο. Έπειτα πρέπει να σεβόμαστε και την επιθυμία του καθενός. Αλλά το αφήνουμε σε ένα συλλογικό όργανο να πάρει μία απόφαση είτε Οικουμενική Σύνοδος είναι αυτή, είτε Ιερά Σύνοδος». (Και ποιος χριστιανός μπορεί να διαφωνήσει;)
Ζ.

Ειλικρινείς
* ΜΕ απόλυτη ειλικρίνεια οι απαντήσεις Λαρισαίων.
- Συγγνώμη κύριε; Σας έπεσε το πορτοφόλι.
- Α ευχαριστώ, δεν είχε πάντως λεφτά μέσα.
- Το ξέρω.
***
* - ΕΙΔΗ Κυνηγίου, ναι, παρακαλώ τι θα θέλατε;
- Ένα τόξο θα πάρω...
- Στόχους θέλετε;
- Έχω.
***
* - ΚΑΛΕ, έχω κοπεί πεντέξι φορές στα σήματα. Τι να κάνω;
- Τον συνοδηγό.
Ζ.

Διαβάθμιση
* ΚΑΙ όμως, υπάρχουν ερωτήσεις των βουλευτών που δεν μπορούν να απαντηθούν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου -τουλάχιστον με τη μορφή που γνωρίζουμε. Αυτό προκύπτει από απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου σε ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου.
Ο βουλευτής Λάρισας σε ερώτησή του μετέφερε καταγγελίες κατοίκων από τα Φάρσαλα, όπως υποστηρίζει, σύμφωνα με τις οποίες τέσσερις μεγάλες νταλίκες με ουκρανικές πινακίδες φόρτωσαν πυρομαχικά από αποθήκες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή τους, γεγονός που θεωρούν παράνομο και απαράδεκτο καθώς πιστεύουν ότι μειώνεται το αξιόμαχο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν την κατάλληλη οργάνωση, επιχειρησιακή σχεδίαση και ετοιμότητα για την υπεράσπιση της κυριαρχίας και των εθνικών συμφερόντων της Πατρίδας απαντά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, προσθέτοντας ότι οι ειδικότερες ενέργειες, δεν είναι δυνατό να κοινοποιηθούν λόγω της υψηλής τους διαβάθμισης.
Προφανώς με άλλη κοινοβουλευτική διαδικασία είναι δυνατή η απάντηση στα ερωτήματα του Κυρ. Βελόπουλου. Ή μήπως όχι;

Συμβολικά
* ΓΕΜΑΤΕΣ συμβολισμό οι κινήσεις του Αλ. Τσίπρα κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στα Τρίκαλα. Έτσι το έβλεπε ο Λαρισαίος από τα βίντεο στο ίντερνετ.
- Να είδατε; Πήγε στο μαντρί, με τα πρόβατα...
Και συμπλήρωσε.
- Ανέβηκε στο τρακτέρ να μιλήσει στους αγρότες που είχαν μαζευτεί. Και το τρακτέρ είχε χρώμα πράσινο.
Ζ.

Ο Μακ- μουκ
* Ο Βασίλης Σίμος, παλιός ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος στο συνέδριο του 1996, επί Σημίτη, είχε πάρει τον λόγο για να ξεστομίσει τη φοβερή ατάκα που έγινε μετά το παρατσούκλι του ως σήμερα: «Αφήστε τα μακ-μουκ...». Ανάπηρος στο καροτσάκι τώρα, παραπονέθηκε στον Αλ. Τσίπρα που τον πλησίασε, για τη σύνταξη.
- Γιατί δεν σου έδωσαν αύξηση στη σύνταξη; τον ρώτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
- Γιατί είναι α@... , απάντησε λακωνικά ο Τρικαλινός, αναφερόμενος στους δίδυμους ανδρικούς αδένες.
Έπεσαν όλοι κάτω από τα γέλια. Κι ο Αλ. Τσίπρας του απάντησε πως «Έχουμε πρόγραμμα», όχι για τους συγκεκριμένους αδένες, «για τους ανάπηρους...».
Ζ.

Επί των υδάτων
* ΛΟΓΙΚΟ να είναι ευδιάθετος ο Κ. Αγοραστός με τη μεγάλη ενεργειακή επένδυση που σχεδιάζει στον κάμπο ο γαλλικός κολοσσός «Akuo», οπότε έκανε και το λογοπαίγνιο με το όνομα της εταιρείας «ακούο» λέγοντας πως «ακούμε τη φωνή των αγροτών...». Αφού θα υπάρχει όφελος και γι’ αυτούς.
***
* ΠΑΡΟΝΤΕΣ στην εκδήλωση όχι μόνο από τον άμεσα εμπλεκόμενο αρχικώς στην υπόθεση ΤΟΕΒ Πηνειού, αυτονόητη και η παρουσία του νεροαντιπεριφερειάρχη Γ. Λαδόπουλου, εκεί όμως και ο Τάσος Δραχμάνης του ΤΟΕΒ Ενιπέα και ο Σωτ. Τζιούφας του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου, αλλά και εκπροσώπων από ΤΟΕΒ της περιοχής Καρδίτσας. Πώς είναι στα Γαλλικά το «Δώσε κι εμένα μπάρμπα»;
***
* ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ο Κ. Αγοραστός ευχήθηκε στους εκ του Περιφερειακού Συμβουλίου μέχρι τώρα υποψήφιους βουλευτές. Στον Σάκη Παιδή της ΝΔ, που απουσίαζε προφανώς λόγω προεκλογικού αγώνα, στον Ν. Τσιλιμίγκα του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος χαρακτήρισε το Περιφερειακό Συμβούλιο «μήτρα που γεννάει βουλευτές» και στον Βολιώτη εφοριακό επίσης του ΠΑΣΟΚ Απόστολο Καναβό, που σχολίασε επί του προηγουμένου ότι «ο Αγοραστός το αντέστρεψε αυτό, πρώτα ήταν βουλευτής κι ύστερα ήρθε στην Περιφέρεια».
Ζ.

Μητέρα
* ΣΤΕΛΕΧΟΣ της ΝΔ η Δήμητρα Παπανικολάου, η ασφαλίστρια, που θα είναι υποψήφια βουλευτής Λαρίσης, κόρη του επίσης ασφαλιστή, του γνωστού Δημήτρη Παπανικολάου. Είχε αναλάβει τομεάρχης Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων στη γαλάζια Νομαρχιακή. Πολύ πρόσφατα έγινε ξανά μητέρα στο δεύτερο παιδί της. (Της οικογενειακής πολιτικής...).
Ζ.

Οικία Καπετάνου
* ΓΙΑ την οικία Καπετάνου στο κέντρο της Λάρισας που δεν μπήκε στη λίστα με τα διατηρητέα ώστε να συντηρηθεί και να σωθεί τοποθετήθηκε ο αντιδήμαρχος Ντίνος Διαμάντος, καθώς είναι από τους λιγοστούς ανθρώπους που γνωρίζει τα των κτιρίων της πόλης. Και μπορεί να είναι αντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας και Συστημάτων Έξυπνης Πόλης -στην Πολεοδομία παραμένει ο Νίκος Καλτσάς- αλλά έχει διατελέσει και αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και ήταν στο τιμόνι της προεδρίας του ΤΕΕ που έχει ασχοληθεί με το θέμα των αξιόλογων κτισμάτων της Λάρισας προς διάσωση. Δυστυχώς η λίστα των διατηρητέων όλο και μικραίνει.
Ν.Π.

Στρατιωτικά
* «TΟ παραπάνω κείμενο είναι απολύτως ψευδές, δυσφημιστικό και συκοφαντικό και δεν γνωρίζουμε τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί». Μέσα στην άγρια νύχτα, ο Στρατός άλλωστε αγρυπνεί, έφοδος... σόρι απαντητικό μήνυμα σε σχόλιο, από τον στρατηγό. Ο Κων. Βλάχος διαψεύδει, ως πρόεδρος των αποστράτων της ΕΑΑΣ, που έχουν εκλογές πανελληνίως αύριο Κυριακή, παρά το σαμποτάζ των πρακτόρων του εχθρού, καθότι φίλοι, άσπονδοι ίσως, του επίσης προέδρου άλλων αποστράτων, του Δημ. Γεωργάκη, τους πήραν στον λαιμό τους μάλλον κι αυτόν και κείνον, «αμφοτέρους και τους δύο»: «Ως πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Παραρτήματος Λάρισας της ΕΑΑΣ, καλώ τα μέλη στις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου 2023, να ψηφίσουν κατά συνείδηση τους υποψηφίους της αρεσκείας τους, χωρίς να επηρεάζονται από τέτοιου είδους ψευδή δημοσιεύματα, τα οποία, προφανώς, δεν είναι τυχαία, αλλά εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και ταυτόχρονα πλήττουν την αξιοπιστία της εκλογικής διαδικασίας για ανάδειξη ΔΣ της ΕΑΑΣ». (Ως προερρήθη, πράκτορες μάλλον).
***
* ΚΑΙ ως στρατιωτικός τα λέει τσεκουράτα, κάπως ιδιότυπα βέβαια, δεν είναι δα και φιλόλογος: «Η εφημερίδα καλείται να αποκαταστήσετε την σε βάρος μου προσβολή, άμεσα και πριν από τις 19 Φεβ 2023 (ημέρα εκλογών της ΕΑΑΣ), με τη δημοσίευση στην εφημερίδα κειμένου, στην ίδια στήλη, όπου δημοσιεύθηκε το αρχικό ψευδές, με το οποίο θα ανακαλούνται στο σύνολό τους οι παραπάνω άθλιες, ψευδείς, παράνομες και συκοφαντικές για το πρόσωπό μου αναφορές σας, καθώς και να μου κοινοποιήσετε το αντίστοιχο δημοσίευμα επανόρθωσης και αποκατάστασης». (Ημιανάαα’ςςς...).
Ζ.

Θ’ αργούσε
* ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας σε νέες περιπέτειες.
- Όταν ακολουθώ την καρδιά μου, συνήθως καταλήγω στο ψυγείο.
***
* - ΜΟΥ είπε ο γιατρός, οι τηγανητές πατάτες κομμένες. Μα τι λέει... Ποιος τις τηγανίζει ολόκληρες;
***
* - ΜΗ με περιμένεις θ’ αργήσω να γυρίσω.
- Πού πας;
- Στην κουζίνα.
Ζ.

Στην κουζίνα
* ΜΟΝΟ τυχαίοι δεν είναι στον ΣΥΡΙΖΑ οι Τζανακόπουλος- Μπίστης που βρέθηκαν στη Λάρισα για να μιλήσουν, κι όχι μόνο αυτό, στην πίτα της Νομαρχιακής. Ο Νίκος Μπίστης είναι συντονιστής της Επιτροπής Πολιτικού Αγώνα, στην οποία συμμετέχουν και οι κορυφαίοι του ΣΥΡΙΖΑ Νίκ. Παππάς, Ευκλ. Τσακαλώτος και Γιάν. Ραγκούσης. Ενώ ο πρώην γραμματέας του κόμματος Δημ. Τζανακόπουλος είναι υπεύθυνος κυβερνητικού προγράμματος. Μετέχουν αμφότεροι στον «πρωινό καφέ», ως στενοί συνεργάτες Αλ. Τσίπρα. Ναι κι ο Ν. Μπίστης.
***
* ΤΑ δύο κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, συχνά-πυκνά χάνονταν στην κουζίνα εκεί στις «Βερσαλίες». Να μαγειρέψουν, να σερβίρουν; Κάτι τέτοιο, περίπου, όχι για την εκδήλωση της Νομαρχιακής όμως, γενικότερα επιδόθηκαν σε μαγειρέματα. Εκεί στην ησυχία της κουζίνας αποσύρονταν αλληλοδιαδόχως, με ουισκάκι ανά χείρας για κουβεντούλα, διάφοροι τοπικοί του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ενδιαφερόμενοι για υποψηφιότητες κλπ.
Ζ.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΟ-ΝΔ
* ΚΙ όμως, υπάρχει κι άλλη πιθανή βουλευτική υποψηφιότητα, είναι και τα δύο κενά στο ψηφοδέλτιο. Λέγεται για τον Χρ. Πλιάτσικα, εν Αθήναις Γοννιώτη, τον παλιό διευθυντή τραπέζης, ναι με τη ΝΔ υποψήφιος, απαραίτητη η διευκρίνιση καθώς θα θεωρηθεί μεταγραφή από ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην δεξιός που τον είχαν διορίσει επί Τσίπρα υποδιοικητή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αλλά ύστερα τα έσπασε μαζί τους και επέστρεψε στο γαλάζιο μαντρί. Ο οποίος είναι και πράσινος ταυτόχρονα, ως αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού. (Κι έτσι προκύπτει η κίνηση του Γοννιώτη: από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΟ(ω) στη ΝΔ).
Ζ.

Ενθάρρυνση
* ΜΙΑ μέρα στα επείγοντα του νοσοκομείου της Λάρισας.
- Μείνε ήρεμος Γιώργο, δεν είναι τίποτε, μια μικρή τομούλα μόνο.
- Ήρεμος είμαι γιατρέ. Και με λένε Γιάννη.
- Το ξέρω, εμένα λένε Γιώργο.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass